Találatok a következő kifejezésre: Hogyan taníthatnám a (53 db)

Hogyan taníthatnám a macskát trükkökre (stb. )?

Legjobb válasz: A Rodolfo jatekkal, talan! Jo szorakozast!

A Rodolfo jatekkal, talan! Jo szorakozast!
Nehezen. Ha szeret enni, akkor jobb esélyeid vannak.
Sok turelemmel. Amugy nem olyan nehez. Megvarod amig a kivant dolgot csinalja, es megjutalmazod. Az egyetlen dolog, hogy sok turelem kell, mert nem igazan szeretik ugy produkalni magukat, mint peldaul a kutyak. (en macskam "ker", es parancsra ugrik mar ^_^° Es kinyitja a hutoszekrenyt -_-! Ez utobbit nem parancsra. ^^ )
Hát macskát nagyon sehogy! :)
...és a te 67%-od?
@nyád:) ne azt figyeld :D macskát nem lehet betanítani eztmég az olyan [email protected]ú@k is tudják (elvileg) mint te. pontozz! alap.
Mire is a 40%?
Szoval nem lehet betanitani? Akkor engem atvagtak! Csak tudnam mi ez a allat itt a kozelemben, ami kulsore macskanak nez ki, de betanithato...
Egyebbkent, tenyleg ennyi ostoba, korlatolt ember kerult a netre az elmult idoben?
A macskát bármire megtaníthatod, amit Õ akar.
De semmit se akarnak csak enni meg szarni :) ...

Hogyan taníthatnám a két felnőtt korban befogadott kutyámat? Az egyik foxi kan kb két éve van nálunk, a másik keverék szuka két hónapja.

Összeugrálnak, a kan halálosan féltékeny és csak akkor fogad szót,ha neki is kedve van hozzá, a szuka félős,már hozzám jön,hogy megsimogassam, de a kan elzavarja ezáltal taníthatatlan.De jól elvannak, csak ne legyek ott.

Legjobb válasz: Azért ugrálnak rád,mert keveset foglalkozol velük és amikor ott vagy velük akkor így hívják fel magukra a figyelmet.Vidd minden nap õket hosszú sétákra,hogy szaladgáljanak,labdázz velük.És lehetõleg külön-külön foglalkozz a két kutyával,szóval az egyiket bezárod addig valahova amíg a másikat simogatod,tanítod.A szuka még kevés ideje van nálatok,még nem illeszekdett be a falkába és ezért még félõs,foglakozz vele minnél többet,simogasd.Egyébként valamelyik kutyát(ha nincsen ivartalanítva)akkor ivartalanítani kellene,a felesleges szaporulatok elkerülése érdekében.

Azért ugrálnak rád, mert keveset foglalkozol velük és amikor ott vagy velük akkor így hívják fel magukra a figyelmet.Vidd minden nap õket hosszú sétákra, hogy szaladgáljanak, labdázz velük.És lehetõleg külön-külön foglalkozz a két kutyával, szóval az egyiket bezárod addig valahova amíg a másikat simogatod, tanítod.A szuka még kevés ideje van nálatok, még nem illeszekdett be a falkába és ezért még félõs, foglakozz vele minnél többet, simogasd.Egyébként valamelyik kutyát(ha nincsen ivartalanítva)akkor ivartalanítani kellene, a felesleges szaporulatok elkerülése érdekében.
Tiltsd meg nekik az agressziózást, nézz utána a falakvezérségnek minden lehetséges úton-módon, de a legjobb, ha keresel egy jó (=drága) kutyaiskolát, vagy házhoz hívsz szakembert, aki elejétõl a végéig elmagyarázza, min kell változtatnod ahhoz, hogy megoldódjon a helyzet. Adhatunk itt tippeket, de ha kihagyunk valamit, ami csak személyesen derülne ki, akkor annyit fog érni, mint halottnak a csók.

Hogyan taníthatnám a legkönnyebben a kutyám?

2 hónapos a kutyám, meg szeretném tanítani pacsit adni, és hallgasson az 'ülj' fekszik' szóra, és a szobatistaságra. Ötletek ,hogyan tudnám a legkönnyebben megtanítani ezekre?

Legjobb válasz: A klikker csak egy mód arra, hogy költsd a pénzed, és tapasztalatból mondom, a kaja ezerszer hatékonyabb. Szobatisztaság: Bepisil/kaki, bezárod egy másik szobába, amíg takarítasz. Fújj oda vmi tisztítószert, ami elnyomja a szagát, hogy ne higgye, hogy az az õ területe. Ül Jutifalit a kezedbe veszed, azt mondod ÜL, seggét lenyomod, a kaját az orra elõtt tartva megemeled egy kicsit. Fekszik Ha már tud ülni, azt mondod neki ül, aztán a kaját a letolod a földre, õ meg szépen követi az orrával. Késõbb Késõbb már azt csinálod, hogy kimondod, hogy ÜL, utána pórázát kicsit felfelé húzod, és a seggét lenyomod. A fojtó nyakörv sokat segít. Ha már ül, megy a kaja, és a szóbeli dicséret persze. Ha fektetni akarsz, kimondod, hogy fekszik, rálépsz a pórázra a nyaka mellett, és a végét felfelé húzod. Ha már a földön van sem dicséred meg. Ülteted, és akkor dicsérsz. Fekszikben nem dicsérünk. Ott ül, ott fekszik. A fektetés/ültetés után azt mondod, hogy ott ül/fekszik, és otthagyod a kutyát. Elõször csak kisebb távokra, majd hosszabb távra/idõre is. Behívás Amikor a kutya fekszik azt mondod hozzám. Eleinte kis távon, leguggolva, csapkodva játékkal vagy kajával csalogatva hívod. Majd nagyobb távról csali nélkül. Ha a hozzám parancs nem tetszik, a sima gyere ide is elég. Ott fekszikbõl és ültetésbõl nem hívunk be, csak sima fekszikbõl, és szaladgálásból (ha rohangászik a kutya, akkor is be kell tudd hívni). Láb mellet jön Ez jó, mert ha mentek valahova, a kutya stabilan a bal lábad mellet marad. Rárakod a pórázt, azt mondod lábhoz, és elindultok. Ha a kutya húzza a pórázt rántasz egyet rajta, hogy visszakerüljön a lábad mellé, és közben azt mondod LÁB. Ha a lábad mellett van dicsérd, de dicséret közben a póráz legyen laza. Pacsi Ötletem sincs, bocs. De ez annyira nem is fontos. Kutyasuli A tanítást jó, ha már most elkezded, és amint megvan minden oltása a kutyádnak, mehettek is kutyasuliba. Hasznos. Remélem, segítettem.

A klikker csak egy mód arra, hogy költsd a pénzed, és tapasztalatból mondom, a kaja ezerszer hatékonyabb. Szobatisztaság: Bepisil/kaki, bezárod egy másik szobába, amíg takarítasz. Fújj oda vmi tisztítószert, ami elnyomja a szagát, hogy ne higgye, hogy az az õ területe. Ül Jutifalit a kezedbe veszed, azt mondod ÜL, seggét lenyomod, a kaját az orra elõtt tartva megemeled egy kicsit. Fekszik Ha már tud ülni, azt mondod neki ül, aztán a kaját a letolod a földre, õ meg szépen követi az orrával. Késõbb Késõbb már azt csinálod, hogy kimondod, hogy ÜL, utána pórázát kicsit felfelé húzod, és a seggét lenyomod. A fojtó nyakörv sokat segít. Ha már ül, megy a kaja, és a szóbeli dicséret persze. Ha fektetni akarsz, kimondod, hogy fekszik, rálépsz a pórázra a nyaka mellett, és a végét felfelé húzod. Ha már a földön van sem dicséred meg. Ülteted, és akkor dicsérsz. Fekszikben nem dicsérünk. Ott ül, ott fekszik. A fektetés/ültetés után azt mondod, hogy ott ül/fekszik, és otthagyod a kutyát. Elõször csak kisebb távokra, majd hosszabb távra/idõre is. Behívás Amikor a kutya fekszik azt mondod hozzám. Eleinte kis távon, leguggolva, csapkodva játékkal vagy kajával csalogatva hívod. Majd nagyobb távról csali nélkül. Ha a hozzám parancs nem tetszik, a sima gyere ide is elég. Ott fekszikbõl és ültetésbõl nem hívunk be, csak sima fekszikbõl, és szaladgálásból (ha rohangászik a kutya, akkor is be kell tudd hívni). Láb mellet jön Ez jó, mert ha mentek valahova, a kutya stabilan a bal lábad mellet marad. Rárakod a pórázt, azt mondod lábhoz, és elindultok. Ha a kutya húzza a pórázt rántasz egyet rajta, hogy visszakerüljön a lábad mellé, és közben azt mondod LÁB. Ha a lábad mellett van dicsérd, de dicséret közben a póráz legyen laza. Pacsi Ötletem sincs, bocs. De ez annyira nem is fontos. Kutyasuli A tanítást jó, ha már most elkezded, és amint megvan minden oltása a kutyádnak, mehettek is kutyasuliba. Hasznos. Remélem, segítettem.
Valószínûleg a klikker a leghatékonyabb "technológia" jelenleg tanítás szempontjából.
Én a németjuhászomat klikkerrel tanítottam kiskorában, mára teljesen elhagytuk a klikkert. Kutyám okos nagyon! Ül, fekszik, behívható, ott marad, pacsit ad, pórázon tud sétálni, szégyelli magát ha kérem, le tudom "LÕNI" stb. Én a klikkert ajánlom. A klikker.hu-n utána tudsz nézni, mi is ennek a tanításnak a lényege. Ha gondolod, tudok segíteni, én már profinak mondhatom magam ebben, nagyon szívesen segítek. :) A pacsit én úgy tanítottam meg, hogy leültettem magam elé, felemeltem a mancsát a kezembe, mondtam h pacsi, klikk-kaja. Sokszor (nagyon sokszor!) eljátszottam vele ezt kb egy héten keresztül, amikor egyszer csak elkezdte emelgetni a lábát.. Na akkor gyorsan klikk-kaja, simi, nagyon sok dícséret. Rájött, milyen jó ha felemeli a lábát, azóta jó magasra fel tudja emelni, és egy szóra pacsit ad!:) Sok sikert a tanuláshoz!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igen, sokat segítettetek :D köszi, hozzá is fogok a tanításhoz, ahogy leírtátok :D
A kérdező hozzászólása: próbáltam a pacsit tanítani, nem sikerül :( Mikor tartom elõtte a kezem, csak elkezdi harapni, mindig jáccik :(
Elõször tegyél ki egy falécet a kutya elé, és arra tedd rá a mancsát. Ha az már megy, jöhet a kezed.
A kérdező hozzászólása: köszi. Megpróbálom. de közben mutassam neki a kaját?
Ne, csak ha megcsinálta add neki oda.
A kérdező hozzászólása: na a pacsit má tudja :D olyan ügyesen adja a pacsit :)


Hagyd elõtte az asztalon, akkor hamarabb megfogja majd.
Mondogasd neki, hogy fogja meg éss elõbb utóbb megteszi. Enyemnek az ölébe tettem és inkább lehajolt vagy letette a földre és réhajolt, úgy evett, mintsem megfogja, aztán mondtam neki, hogy fogja a kezébe, számtalanszor ismételtem és megfogta. A játékokat megfogja? Mert ha igen, akkor csak idõ kérdése :)
Bocs, nem a kérdésedre válaszolok, de hány foga van a babádnak hogy már kiflivéget eszik? AZ enyém 7 hós, most jött ki az elsõ 2 foga, de én még mindent pépesítek neki. Vagy a kiflivéghez nem kell sok fog?
A kérdező hozzászólása: Nincs még foga, de a nagylányom már fog nélkül is szépen "csócsálta" a kenyeret, kiflit, babapiskótát...
Elsõ pár alkalommal az én lányom is így reagált rá, aztán én letettem elé a tálcára, elõször csak mosolygott és nézett rám, hogy most mi van, aztán összeszedte a bátorságát és megfogta, de el is dobta, aztán ezt ismételgette. Kb. 2-3 alkalom után megszokta, hogy fogja magának. A kukival is hasonló volt a helyzet nálunk.

A barátnőm rosszul csókolózik. Hogyan taníthatnám meg neki?

19 éves a barátn?m én meg 20... Ma jöttünk össze és valahogy ugy kepzelem, mindha teljesen tapasztalatlan lenne még a csókolózás terén is... Naon nyálaz és tenleg naon szarul csinálja.. Hogy lehet erre megtanitani???

Legjobb válasz: ha még csak ma jöttetek össze akkor lehet hogy kell egy kis idõ hogy összeszokjatok.

ha még csak ma jöttetek össze akkor lehet hogy kell egy kis idõ hogy összeszokjatok.
Elõször is mondd el neki! Ne bántásként, hanem normálisan: Mi a bajod vele, Te nem ehhez vagy szokva, Neked úgy lenne jobb, hogy... Azt felejtsd el, hogy "[email protected]", meg "nyálaz"! Már persze, ha hosszú távon tervezel Vele.
A kérdező hozzászólása: Igazad lehet..Koszi :) Ambar mar eleg sok baratnom volt es mindenki strtbol jol csokolozott..
A kérdező hozzászólása: Hat igen hosszutavon tervezek vele mert tenleg naon bejon nkm..Belsoleg es kulsoleg egyarant...
próbáltad már h megpofozod ?
az elotem szolo is jo de nem eleg egyertelmu. Inkabb brobald valahogy szobahozni hogy ki hogy szereti, es akkor elmondhatod hogy szereted.Gondolom akkor o arra fog torekedni, es nem si serted meg, mivel nem mondtad hogy nem jo ahogy most csinalja.
Én szeretem ha a párom összenyálazza a képem, de hát lehet te nem. Nem tudom :D

Hogy tanithatnám meg neki, hogy a levegõben kapja el frizbit?

Ma kezdtem el a kutyámat megtanitani frizbizni.A frizbit visszahozza,de nema levegõben kapja el.Hogy tanithatnám meg neki?

Legjobb válasz: Flydogs.hu. vagy ebugatta oldal frizbi iskola

Flydogs.hu. vagy ebugatta oldal frizbi iskola
Szia remélem tedszik majd: Hogyan tanítsuk meg a kutyának, hogy elkapja a korongot? - Lépésrõl lépésre 1. Elõször húzogasd a korongot a földön, hogy a kutyának felkeltsd az érdeklõdését és üldözni kezdje. Ha a kutya nem mutat érdeklõdést akkor legyél még izgatottabb, a kutyától elfele mozgasd a frizbit, mintha egyáltalán nem is akarnád neki odaadni. Szaladj el vele, dobáld magadnak, mutasd a kutyának, hogy milyen remekül szórakozol és nem is akarod bevonni a játékba. 2. Ha sikerült felkelteni a kutya érdeklõdését akkor fejjel lefelé csúsztasd el a földön a frizbit és hagyd, hogy elkapja. 3. Ha a kutya következetesen visszahozza a frizbit akkor gurítsd neki el a talajjal függõlegesen. 4. Ezután tanítsd meg neki, hogy kerüljön meg. Ezzel majd lesz elég idõd eldobni a frizbit anélkül, hogy a kutya sürgetne. Ha jobb kezes vagy akkor a kutyának a jobb oldaladról a balra kell kerülnie. Elõször fordulj a kutyával együtt (vezesd a frizbivel) hogy értse mit szeretnél tõle. Fordulj az óra járásával megegyezõen. 5. Ha a kutya megértette, akkor hamarosan már nem kell vele együtt fordulnod, anélkül is megkerül. 6. Ha bal kezes vagy akkor a kutya a bal oldalon indul és a jobb oldaladra kerül. Elõször fordulj a kutyával együtt (vezesd a frizbivel) hogy értse mit szeretnél tõle. Fordulj az óra járásával ellentétesen. 7. Ha idáig eljutottatok akkor ideje megtanítani a kutyát elkapni a korongot! 8. Tartsd a korongot a kutya elé és ahogy elkapja add ki a vezényszót: "fogd!" vagy "tiéd!". 9. Ha ez megy akkor picit dobj a korongon a kutya felé és add ki a vezényszót éppen mielõtt elkapja. 10. Kezd el növelni a dobás távolságát, és használd a vezényszót, hogy a kutya megtanulja idõzíteni a korong elkapását

Hogyan taníthatnám meg kau vagy briárd kutyának a támadás parancsszót vagy vigyem iskolába? (nem agresszióért)

Legjobb válasz: Ez nagyon nagyon nagyon igényli az iskolát... nem szeretnéd te sem elrontani mondjuk egy kau esetében...

Ez nagyon nagyon nagyon igényli az iskolát... nem szeretnéd te sem elrontani mondjuk egy kau esetében...
Egyedül sehogy, ez kétemberes feladat, és legalább az egyiknek értenie kell hozzá, hogy mûködjön is, meg ne is essen át a ló túloldalára a kutya. Vidd suliba.
Nem a tükrösök kezdték, ez már annál korábbi történet, de most meg nem mondom neked hol lehet utánaolvasni. Ismerõsömnek is volt egy kauja még jó régen, a kutyával egészen odáig semmi gond nem volt, engedelmes volt, megfelelõen kézben volt tartva, majd elmentek vele ÕV-re, a pontos sztorira már nem emlékszem, de ezt követõen több húzása is volt a kutyának (ha gondolod, utánakérdezek majd), a vége az lett, h a kutya veszélyes lett és el kellett altatni. Ismerõsöm nem tükrös, de õ is mondta, h sajnos késõn tudta meg, h nem szabad velük ÕV-zni.
Azt egyszer már azért elmagyarázhatná nekem valaki, hogy mi gond lehet abból, ha egy kau megtanul ereszteni szituációban... :D És hogy ha nem tanítod meg erre, akkor mégis mit csinálsz, ha megfogta a betörõt.
KUTYAISKOLA a briardnak! A kaut pedig NE VIDD ÕV-RE!!! Nem arra való. Nem személyvédõ, hanem területvédõ fajta. Komoly gondok adódhatnak, ha õv-zteted...kérdezz csak meg FELELÕS pásztorkutyásokat!
"Na de miért kell ezt fajtákra ráhúzni? Haverom akart venni kaut, olyan igazi keményet, elment egy tenyésztõhöz, aki fogta és kiengedte rá a falkát, azok meg csóválva körbeugrálták a vendéget..." mert a gazda beengedte õket... -.-, egy jó kutya-gazda kapcsolatban a vezér viselkedésétõl függ minden, ha õ valakit beenged, örömmel fogad, akkor azt a kutyák is elfogadják, sõt, talán örülnek is neki. megpróbált úgy bemenni a haverod, hogy a tenyésztõ nem volt ott? szerinted akkor is körbeugrálták volna a kutyák...? az én kaum random vendégnél csak ugat a kapuban, "van itt valaki" hangsúllyal, mondhatni semleges hangulatban, ha odamegyek kinyitni és látja rajtam, hogy örülök az érkezõnek, akkor már elhallgat és boldogan üdvözli, ha viszont azt érzi, hogy ideges vagyok, és ennek az embernek nem örülök, akkor belerobban a kerítésbe és elõveszi a legsötétebb arcát. ugyanez van séta közben is, amíg semlegesen/jól érzem magam, addig õ a legbûbájosabb nagy mackó a világon, de amikor séta közben belém állt valaki, azonnal váltott és kellett kapaszkodnom a pórázba... továbbmentünk, és pár perc múlva már mindkettõnknek újra jó kedve volt. "Meg hát ismétlem, hogy szeded le akkor a képzetlen kutyát a betörõrõl, ha elkapta? Vagy állsz ordítva, amíg leszedi a karját vagy a fél arcát? Az kicsit kellemetlenebb, mint a másik lehetõség. " mint írtam feljebb általában megelégednek azzal, ha a betörõ elmenekül. ha mégsem (van ilyen is) akkor meg odamegy a gazda, megfogja a kutyát és leemeli. ugyanis nem tart fogást...
Csak a háttere érdekelne igazából a dolognak, de az nagyon, hogy miért okozhat az ÕV ilyet a pásztorkutyáknál :) Meg hát mondom, az is, hogy akkor hogy tartasz kézben egy ilyen kutyát, ha soha nem gyakorolsz vele.
Na de miért kell ezt fajtákra ráhúzni? Haverom akart venni kaut, olyan igazi keményet, elment egy tenyésztõhöz, aki fogta és kiengedte rá a falkát, azok meg csóválva körbeugrálták a vendéget... Moszit is láttam olyat, hogy behívás helyett körbeüdvözölt mindenit a sulin, imádta az embereket. Elpuhultak ezek is basszus :( Meg hát ismétlem, hogy szeded le akkor a képzetlen kutyát a betörõrõl, ha elkapta? Vagy állsz ordítva, amíg leszedi a karját vagy a fél arcát? Az kicsit kellemetlenebb, mint a másik lehetõség. Meg most az kit zavar, hogy elkezd valamit bevédeni, hát védje, nagy szõrös házõrzõ kutya, erre való, csinálja csak. Nem kell kikötni bolt elé, egyébként meg a gazda szépen tiltsa le, errõl szól a kontroll. Van egy olyan sejtésem, hogy ezt is a tükrösök kezdték, mert nem tetszett nekik, hogy túl sok meló lenne tényleg kézben tarthatóra megcsinálni az ilyen kutyákat a láma gazdáknak, pedig hát nem hiszem el, hogy lehetetlen.
Zsákmányosan lehet(ne) velük dolgozni, de a legtöbb csak áll a pályán, nem lehet velük semmit se kezdeni. Amennyire én tudom, általánosságban a zsákmányösztönük nem erõs, sõt.. Védõsbe pedig tilos terhelni õket, mivel könnyen odavezet, h a kutya elkezdi védeni bárhol azt a területet, ahol pl. már 2 perce egy helyben ül (persze ez ÕV nélkül is kijöhet náluk, de ezért nem szokták ajánlani, h erre még rá is dolgozzanak).
Ukrán vidik, ukrán kutya, valahogy így kéne ezt a pásztorkutyákkal... http://www.youtube.com/watch?v=msyHC6f4rK0 http://www.youtube.com/watch?v=XIlbDcTcFx0

Hogyan tanithatnam otthon a 3 eves lanyomat angulra?

Legjobb válasz: Ha nem anyanyelvi szinten beszéled az angolt, teljesen felesleges, söt, még ártasz is vele...

Akkor ne aggódj, majd megtanul az oviban.
Ha nem anyanyelvi szinten beszéled az angolt, teljesen felesleges, söt, még ártasz is vele...
Vagyis ebbõl az jön le, hogy az apja nem sokat foglalkozik a gyerekével. Az anyanyelv ugyanis nem attól anyanyelv, mert az emebr anyja ezt beszéli, hanem mert ezt hallja. Ha pedig angolt is hall, akkor nincsen gond, mert ugyanúgy megtanulja, nem kell külön tanítani, ahogy a magyart se kellett eddig. Egyébként a 'muszáj' pontos 'j'.
Tanítsd magyarra! Miért lenne szüksége egy óvodásnak az angolra? Fogja még tanulni eleget.
Ne kimondottan tanítsd. Hanem beszélj vele csak angolul. Persze az elején az alapdolgokat mondd el neki, illetve fordíts le mindent. Aztán álljatok át az otthoni angol kommunikációra.
nem, nem ártasz vele, énekelj neki, nézzetek könyveket, meséket együtt. Én is így teszek már születése óra és igazán szépen beszéli a magyart és az angolt is. Semmi problémája nincs. A kétnyelvügyerek.hu-blogot olvasgasd. Merre laksz? írj privit esetleg tudok segíteni.
mi az apa anyanyelve? gyakorlatilag akkor nem is kommunikälnak? ez nagyon el lett akkor rontva. minden szülönek az anyanyelven kellett volna beszelnie a gyerekkel, attol függetlenül, hogy a szülök hogy beszelnek egymässal....a gyerek nem keverte volna a nyelveket, hanem perfektül megtanulta volna a ket szülö anyanyelvet.
A kérdező hozzászólása: azert mert nem gorog, es hungaryban eltunk 1 evvel ezelottig es mi angolul beszelunk egymast kozt mert nem beszelem (meg) az o nyelvet
A kérdező hozzászólása: hindi, de itthon egyaltalan nem hasznalja
NEM ELÉG KORÁN KEZDENI:tapasztalatból beszélek. Kislányom 6HÓNAPOS korától jártunk angolra, kisbarátja 4hónapos korától. Most 2évesek és HASZNOS!!!!!Van értelme. Otthoni tanításra én is ajánlanám a meséket angolul. Mi most Dórát nézünk, mert az is tanítja picit. Illetve a youtube-on is vannak videók, pl.kislányom szereti a barney mesét és azt nézi angolul. Vannak ilyen pár száz forintért angol kártyák, azzal játszhattok....
Én olyan országban élek, ahol nem az angol a hivatalos, mi a párommal csak angolul beszélünk, úgy intézünk ügyeket. A gyerekünket legkésõbb 1 éves korától vinni fogjuk legalább heti kétszer, de ha anyagilag bírjuk, inkább 3-4-szer bölcsibe (nem egész napos), hogy a helyi nyelvet tanulja. Orvostól, védõnõtõl kimondottan kértük, hogy a helyi nyelven beszéljen a gyerekhez, ne angolul (bár velünk angolul kommunikálnak). Ha a gyerek tõled elkezdi hallani az angolt, még ha tökéletesen, folyékonyan beszélnél, anyanyelvi szinten, akkor is keverné a magyarral. Egy ember egy nyelven beszéljen hozzá, vagy egy környezetben egyféleképpen (mint nálunk), egy 3 évesnek nem tudod még úgy elmagyarázni, hogy miért van két szó a pirosra. Ha megkérdezi, az most miért red, és nem piros, mit mondanál? Ha elkezdenéd magyarázni, hogy másik nyelv, nem értené még szerintem. Ovi, játszóház, társaság a helyiekkel.
Utolsó vagyok, még a 15.16-osra reagálva, a mesék valóban nagyon jók tudnak lenni, a Dóra, a felfedezõ kimondottan jó erre. Egyébként nemrég írta egy anyuka, hogy tanítgatta a gyerekét a színekre, és egyszer csak angolul mondta a színt a fiúcska, pedig nem járt külön angolra. Valamilyen mesét nézett sokszor angolul. :)
A testverem magyar, felesege horvat, mind a ket nyelven beszeltek a gyerekhez, a tv-t, rajzfilmeket csak a nemetet nezte-nezi, mikor latogatoba jöttek hozzam Horvatorszagbol, Ausztriaba, perfekt nemetül is beszelt, ekkor 4 eves volt.Ne ijedj meg a gyerekek nagyon gyorsan tanulnak meg nyelveket, es nem kell nekik forditani.Mar felnött tanfolyamok is vannak, akik olyan modszerrel tanitanak, ahogy a kisgyerekek tanuljak a nyelveket.Vegyel meses könyvet, v. rajzfilmeket angolul, stb.meglatod hamar felfogja.Vagy folyamatosan nezze csak az angol müsort, (bar a tv ellen vagyok)hamar rajön a lenyegre.
A kérdező hozzászólása: o-val. :P
A kérdező hozzászólása: itt gorog az anyanyelv, szoval az oviban meg kozossegi helyeken azt tanulna, habar hatranyara nem valna, viszon a napokban tapasztaltuk, hogy igaz nem beszeli az angolt, de megert eleg sokmindent mikor apukaja beszelhozza, nem aggodok mar, szerintem tuti idovelmegfoja tanulni es remelem talalok angol nyelvu ovit, mert kulonben eleg nagy kavarodas lenne, mar igy is az van, szegeny gyerek egyszerre 4 nyelvet hall, de igyekszem nem aggodni :)
3 éves a gyereketek és most tûnt fel apjával nem tud kommunikálni, mert nem beszélnek közös nyelvet? Kétnyelvû családoknál ennyi idõsen már mindkét nyelvet tökéletesen kéne beszélnie. Ja és ennyire még az 56-ban kivándorolt magyarok sem felejtettek el magyarul. Csoda volt hallgatni õket 34 év után, mikor beszéltek a tévében. Szégyen, komolyan. Ha te magyar vagy és itt éltetek korábban.
A kérdező hozzászólása: neked meg mi bajod van??? ki a f*szom nem beszel magyarul? en? es kulon eltunk mert a parom mar kulfoldon volt akkor, de en pici babaval nem akartam meg kijonni, ennyi.
nem értem, hogy az apja, miért nem görögül beszél vele a születése óta???
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat, en azert megprobalom, mert szeretnem ha az apukajat is ertene nem csak engem.
Játékosan, az õ korosztályának készült angol nyelvû rajzfilmekkel stb. Sokra ne számíts.
Egyeteln módon, ha egésznap angolul beszélsz vele. Mindnehol. otthon a boltban mindenhol. nekem a férjem német, és kint élünk, ahhoz hogy a gyerek magyarul megtanuljon egy módszer van hogy egész nap magyarul beszélek vele. mikor a gyerek válaszol németül azt mondom hogy anya nem érti mond magyarul.
A kérdező hozzászólása: muszaly megtanulja, ugyanis egy olyan orszagban lakunk ahol angol a hivatalos nyelv es az apukajat sem erti sajnos, csak magyarul beszel :(
A kérdező hozzászólása: ugy latam paran azt irtatok beszeljek vele angolul, en is azt erzem az lenne a leg celrevezetobb. De ez nagyon kemeny... ugyanis csak par szot tud angolul, hogyan csinaljam?
Mi az hogy hogyan csináljad? Mikor kisbaba volt egy szót sem tudott magyraul még is magyraul beszéltél hozzá. Nekem a párom sokat beszél németül (ö német) az unokaöcséimmel és hiába nem értik akkor is beszélgetnek, és egy idö után utánozza.
Ne beszélj vele angolul! Nem az anyanyelved, hibás nyelvtant, keresett kifejezéseket tanulnak, és akármilyen jól beszéled, a kiejtésed semmiképp nem lehet tökéletes. (Hacsak nem ott nõttél fel.) Ha közösségbe kerül, pár hét alatt ráragad, hidd el. Az ekkora gyerekek még elképesztõen gyorsan tanulnak nyelvet. Az apja meg foglalkozzon vele többet.
13:25: egy ekkora gyereknek egyébként is rossz a nyelvtana, szóval nem értem miért gond, ha a szülõnek nem az anyanyelve.
A kérdező hozzászólása: itt senkinek sem az angol az anyanyelve, itt gorog az anyanelv, de mivel ez orszag a turizmusra epul ezert angol a hivatalos nyelv, szoval azt itt mindenki beszeli, de mindenki maskepp.
Az igaz, hogy rossz a nyelvtana egy ennyi idõs gyereknek, viszont nem mindegy, hogy a környezetében mit hall. Tudod, nem gügyögünk, nem selypítünk, nem ejtsük direkt rosszul a szavakat, hanem szépen, tisztán beszélünk, és a gyerek ezt elõbb-utóbb elsajátítja. Kérdezõ! Ha Görögországban éltek, akkor pláne nem kell angolra tanítanod, szerintem a többi hároméves sem beszéli még. Majd megtanítják, ha eljön az ideje.
Ja, bocs, most látom, nem Görögország. Mindegy, a lényeg ugyanaz.
Figyi. Döntsd el, hogy hol akartok letelepedni. Ahol vagytok, és amilyen nyelven ott oviban iskolában beszélnek, a gyermeknek elsõsorban azt kell megtanulja. Gondolom ez nem lesz gond, tv-bõl környezetbõl ráfog ragadni, ettõl ne félj. Apuka pedig ha van a gyermekkel, akkor mivel csak angolul tud, a gyermek is kénytelen lesz azt is megtanulni. És neki ez nem akkora probléma ám, mint nekünk felnõtteknek hidd el ! De ha apuka nem beszél vele, alig látja, stb. akkor a gyermek nincs erõltetve, hogy megtanulja. Amit te tudsz, ha jól nagyon jól tudsz, akkor beszélj hozzá angolul, de én inkább az internetes tv-s megoldást választanám, mert aztán az lesz a bajod, hogy nem beszél magyarul. Nekem most ez a legnagyobb problémám az enyémekkel. Ha neked a magyar fontos, beszélj velük úgy. Ahol vagytok, ott irasd be oviba, ott megtanulja azt a nyelvet, otthom meg nézess angol tv-t és kérd meg apukát, hogy foglalkozzon a gyerekkel. Nem kellenek ehhez súlyos éves, és jól fog a gyerek beszélni több nyelven is. Lehet lesz idõszak amikor kavar, de ez kifog tisztulni.

101 kutyatrükk könyvesek! Hogyan taníthatnám meg a kutyusomnak az egyszerűbb trükköket, és mik ezek?

Érdekelne pár egyszer?bb trükk, amit megtaníthatok a kutyámnak, pl pacsi, gurul stb. (ül, fekszik, marad már megy) Olyan trükkökre gondoltam, amikhez nem kellenek segédeszközök, és nem is annyira bonyolultak. Ha le tudnátok írni,hogy mik ezek a trükkök, és a 101 kutyatrükk c könyvben hogy vannak leírva, az szuper lenne! Köszönöm el?re is!

Legjobb válasz: ***** * Automatikusan eltávolított tartalom.

****** Automatikusan eltávolított tartalom.
A gurulást nem tudom, de a pacsi marha egyszerû. Megfogod a melsõ lábát , és mondod: hogy adj pacsit. És jutalom, simogatás, dicséret, jutalomfalat. Vagy hasonló, vezényszóra ugatni. Leülteted, magasba emelsz valami jutalomfalatot, és mond , hogy ugass, vagy valami ilyesmit. Amikor ugat, jutalmazod. A mi kutyánk anno, a vezényszóra ugatást percek alatt megtanulta.
A kérdező hozzászólása: Nagyjából ezeket én is vágom, az érdekel, hogy a vezényszót mikor mondom. Mert olvastam sokat anno ezzel kapcsolatban, és írták páran, hogy miután végrehajtotta a dolgot, azután kell egybõl a vezényszó, és a jutalom. Namost ez a pacsinál nem történik meg, mert ugye mi vesszük fel a tappancsát. Ez zavart meg kicsit, de majd kipróbálom! Kösz!

Hogyan taníthatnám meg a kutyám olvasni?

Legjobb válasz: Az öledbe ülteted, és hátulról BETÛZÖL neki.

Az öledbe ülteted, és hátulról BETÛZÖL neki.
Majd ha a kutyád megtanított téged ugatni úgy igaziból kutya módra, akkor te is könnyen megtaníthatod olvasni.
Ménem kapász? vagy gazósz? vagy baszó? Hülyee. Babinéni 74/L
Sehogy, õ nem ember.Olvasni csak az emberek tudnak.
Van az a kislány akit az anyja meg az apja otthagyott a kutyákkal és nem tudott emberi nyelven , csak kutyául? Na õ segíthet! :D
Egy újabb pihent elméjû ember (Y)
Honnan tudod, hogy még nem tud?
vigyázzz! a kutyád már olvas a gondolataidban!
Ez a kérdés egyértelmûen kitaláció.
A kutyák alapból tudnak olvasni, csak nem szoktak. Rakj elé egy könyvet és majd ha kedve lesz elolvassa. Mivel nem emberi nyelven közöl, te nem érted, hogy õ tud.
Beszélni már tud? Mert a sorrend nem felcserélhetõ...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!