Találatok a következő kifejezésre: Hogyan történik anyajegy (6 db)

Hogyan történik az anyajegy eltávolítása?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Nekem ugyanígy kivágták, utána bekötve kellett tartani kb 3-4 hétig majd varratszedés, addig nem érhette víz és nem tesizhetsz meg ilyenek. A különbség csak az h nekem 45 ezer forint volt... Plasztikaisebésznél voltunk, hogy tutira ne legyen helye - ma már semmi se látszik. Bár azért érdekelne hogy az elsõ válaszoló hol csináltatta meg 5ezer Ft-ért úgy, hogy az szép is maradt :O

Nekem ugyanígy kivágták, utána bekötve kellett tartani kb 3-4 hétig majd varratszedés, addig nem érhette víz és nem tesizhetsz meg ilyenek. A különbség csak az h nekem 45 ezer forint volt... Plasztikaisebésznél voltunk, hogy tutira ne legyen helye - ma már semmi se látszik. Bár azért érdekelne hogy az elsõ válaszoló hol csináltatta meg 5ezer Ft-ért úgy, hogy az szép is maradt :O
nekem is szedtek már le hármat, de adok nem az arcomon voltak. persze, raknak rá sebtapaszt, meg nem szabad mosni amíg ki nem veszik a varratokat. nekem mondjuk fájt, mert amire már varrta össze, kiment az érzéstelenítõ hatása és az elég kellemetlen volt...
na hát pajti én baranya megyében pécs mellett komlón lakom:D... és itt anyniért csinálják... 5000-10000 ft attól függ h mekkora... az enyém ilyen borsó méretû volt... de tényleg nagyon szépen megcsinálták és akik régen láttak az anyajegyel azok ma már nem is emlékeznek rá h volt:D...
sztem fölösleges ezzel plasztikai sebészhez menni. egy sima sebész is meg tudja csinálni, úgy, hogy ne is látszódjon a helye :) és nyugi nem raknak nagy sebtapaszt a helyére. ma 20:25 én is komlói vagyok :P 16/L
jaaah.. és még.. nem nagyon nagy sebtapaszt raknak rá... bár... engem elégé zavart az a kicsi is azt kérdezgették h verekedtem-e:DxD.. ezért leszedtem és kötés nélkül mászkáltam:D.. le is cseszett miatta az orvos:D...
jaa és megint én:D... 3-4 hétig?:D... neked nem az orrodat szedték le az arcodról?:D... nekem egy hétig kellett azt csáó:D...
20:36 de jóó valami közös:D..17/L ..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az összes választ, hasznos volt! :DD
Azért mentem plasztikai sebészhez, mert látható helyen volt és nem akartam megkockáztatni hogy hege maradt, egyébként el is küldték szövetvizsgálatra az anyajegyet h nem rákos-e, stb. Tehát ez ilyen profi volt, közbe kellett menni kötéscserékre stb, sztem azért volt ilyen sokáig nekem mert a nyakamon volt ahol ugye sokat "mozogtam", ezért lassabban gyógyulhatott. De én azért ezt nem nevezném "gáz"nak, (mint ah. az egyik hozzászóló), nekem megért egyszer ennyi pénzt az, hogy biztosra tudjam hogy nem csúnyítják el semmim. Hallottam már ellenkezõrõl, lehet hogy ritka, de nem akartam az lenni akinek éppen a kórházban rontják el. Egyébként nekem jó nagy volt a kötés bár ott nem zavart.
nekem már volt ilyenem! nekem is az arcomon volt engem is zavart...elmentünk az orvoshoz mondta h. nem fog fájni meg semmi...1 hétre rá már mehettem is...5000ft volt...lefeküdtem beadott egy inekciót aztán mondta h. tûvel fog böködni és h ha érzem szóljak nem éreztem semmit..fogta kivágta és kész.. összevarta és nem is fájt.. már semmi sem látszik...igaz ez olyan anyajegy volt h már így kidudorodott...ne félj nem fáj ám!! :) .. 17/L
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget! Még annyit szeretnék, hogy nagyon nagy sebtapaszt raknak rá ? Tudom, hogy ez lényegtelen dolog, csak nem szeretnék egy tenyérnyi ragtapasszal mászkálni :)
Nekem is úgy volt, mint az elsõ válaszolónak. Egyszerûen kórházban megcsinálták. Az arcomon volt, és elég nagy vágás lett, mert sajnos nagy volt az anyajegy is. Egyátalán nem látszott a vágás a varrás helye. Nincs seb az arcomon. Plasztikai sebész egy ilyenhez -.-' de gáz -.-''
A kérdező hozzászólása: Nekem is kidudorodik egy kicsit :D És utánna le volt valamivel ragasztva ? :S:D
Nektek mit mondtak a napfényt mennyi ideig kell fokozottan kerülni vele?

Szem felett lévő anyajegy eltávolitása hogyan történik?

Gyerek korom óta megvan az anyajegyem, ahogy idősödöm nagyobbodik és esztétikailag kezd zavarni. Elszeretném távolitani, a tanácsotokat kérném, bőrgyógyászhoz ha elmék , ingyen elvégzik ? Félek attól is, hogy mekkora heg maradna utána.

Legjobb válasz: Lézerrel egy perc kb.!

Lézerrel egy perc kb.!
A kérdező hozzászólása: Az enyémet kimetszeni kell, mivel bõrfeletti.

Hogyan történik egy anyajegy leszedése?

Legjobb válasz: Helyi érzéstelenítéssel. Babérlevél formájú metszést alkalmaz a sebész, aztán összevarrja. Mindennel együtt 10 perc. A szövettani eredmény 10-14 nap alatt megvan. Kicsit húzódni fog, mikor gyógyul, de nem vészes, mert akkor már túl vagy rajta. Minden jót neked!

Helyi érzéstelenítéssel. Babérlevél formájú metszést alkalmaz a sebész, aztán összevarrja. Mindennel együtt 10 perc. A szövettani eredmény 10-14 nap alatt megvan. Kicsit húzódni fog, mikor gyógyul, de nem vészes, mert akkor már túl vagy rajta. Minden jót neked!
Elmész egy SOTE-múlttal rendelkezõ kozmetológus rendelõjébe, és megnézi a leszedendõidet. Ha ez lapos festékes anyajegy, nem szedi le, és semmi olyat sem, aminek nyoma maradna, ha hozzányúlna. Amire azt mondja, hogy leszedi, ahhoz választ 4-5 féle módszer közül. Általában égeti, vagy forró levegõvel fújatja, vagy vágja. A nagyobbakat érzésteleníti. Sokszor visszanõ, mert nem meri annyira mélyen leszedni, hogy nyoma legyen. 20-30 percet lehet bírni egy ülésre, az kb. 8-10 E Ft, ha nem vagy törzsvendég, ha az vagy, 5-6E is lehet.
Az elsõ hozzászóló a sima sebész szakrendelõi verziót írta le, mûtõben.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen elsõ válaszoló:) ))
Nekem is leszedtek 2-3-at, minden különösebb hókuszpókusz nélkül, ingyen, rendelõben, ambulancián. Pár napig nem érheti víz és kész.


Hogyan történik egy anyajegy eltávolítása?

Mármint m?tét során.

Legjobb válasz: Ez nem nagy beavatkozás, ezért nem altatnak el, csak beinjekciózzák, és levágják. :)

Ez nem nagy beavatkozás, ezért nem altatnak el, csak beinjekciózzák, és levágják. :)
Én a lézereset választottam, és nem bántam meg. 3 perc volt az egész. Egy aprócska injekció, nem is éreztem. Aztán a lézerrel eltávolították. Elég nagy anyajegy volt, aggódtam miatta majdnem 5 évig, míg elszántam magamat, mert amúgy félek minden orvosi dologtól. Késes módszerrel akkor szedik le, ha szövetminta is szükséges belõle. De gondolom, ezt az orvosod már eldöntötte, és ezért mész mûtétre. Semmiképpen nem tart tovább 10-20 percnél.
7:57-es lézeres után maradt valami nyoma? hol szedetted le? nekem 1 az arcom bal oldalán középen, a másik az államon van, nem annyira nagyok, és nem is kiállóak, viszont nagyon zavarnak, szeretnék anyajegyektõl mentes arcot ( ne ítéljetek el, nem vagyok hiú meg öntelt, csak rosszul érzem magamat a börömben, a hajammal mindig próbálom takargatni, utálom ha fényképeznek éppen ez miatt is.. :/) ezeket is le lehet szedetni lézerrel? köszönöm aki elolvasta és válaszol. (:
A lézerrel történõ eltávolítás két teljesen különbözõ dolgot is jelenthet: az egyik, hogy elpárologtatják az elváltozást magával a lézersugárral. A másik, hogy szikeként használva kivágják az elváltozást. Ez a kettõ egymástól alapvetõen különbözik. Mint ahogy már írták elõttem, ha szövettan kell (és anyajegybõl általában kell), akkor csak a kivágás jön szóba. Szerintem alig van különbség a lézer és a szike között ilyenkor. Található leírás itt: antemed.invivo.hu (<a href="http://antemed.invivo.hu">antemed</a>)

Melanoma? Nemrég műtöttek 3elváltozott anyajeggyel, szövettanra várok. Volt már akivel ez megtörtént? Mi lett az eredménye? és mi történt azután, hogy megkapta a jó vagy rossz eredményt? Félek.

Legjobb válasz: Szia! Mi történt Veled azóta? Nekem tegnap vettek ki egy melanóma gyanús anyajegyet, de még van 3... amit nemsokára kivesznek. Szövettanom még nincs.

Szia! Mi történt Veled azóta? Nekem tegnap vettek ki egy melanóma gyanús anyajegyet, de még van 3... amit nemsokára kivesznek. Szövettanom még nincs.
Mi lett az eredmény?

Mi történik? az oldalamon van egy elég nagy anyajegyem amibe véletlenül belekaptam tegnap vérzet elég rendessen, meg fájt is. tudom, hogy orvoshoz kell menni, de mi történik ott elégi félek, még ilyen nem történt velem.

elöször gondolom börgyógyászhoz kell menni ott mi történik?aztán gondolom a kórházba leveszik hogy zajlik ez??

Legjobb válasz: sokat segítettél köszi:) ezzel viszont bentartanak a korházba 1 napot vagy haza lehet jönni?

A kérdező hozzászólása: sokat segítettél köszi:) ezzel viszont bentartanak a korházba 1 napot vagy haza lehet jönni?
Menj el a körzeti bõrgyógyászhoz, õ megnézi és ad egy beutalót a mûtétre, a sebészetre.Vagy õk választanak neked sebészt, vagy Te is válszthatsz. legalábbis nekem igy volt. Szóval a beutalóval elmész a dokihoz, õ ad egy mûtéti idõpontot és kész. a mûtét nem fáj, kapsz egy érzéstelenitõ szurit, én nem érzel semmmit. Megvan 10 perc alatt. Nekem már vettek le többet is, én a Honvéd kórházba mentem vele, a plasztikai sebészetre. Ingyen megcsinálják. Remélem segitettem. :)
valaki nem rég kérdezte mi az a börrák ott írtam róla a páromnak hogy volt. ö is egy kiállóval ment a dokihoz de annak semmi baja nem volt. le sem vették neki mert a hátán van.
A kérdező hozzászólása: nekem is kiáll viszont véletlenül megsértettem tegnap és szinte a fele lóg.leragaztottam amig nem megyek dokihoz, hogy addig se sérüljön tovább.tudom, hogy minnél elöbb el kell mennem orvoshoz, nehogy valami gond legyen tényleg, de nagyon parázok, de nagyon szépen köszi a válaszokat:)
Nem tartanak bent, a mûtét után rögtön hazamehetsz. Én a mûtét után lepihentem egy kicsit kb.15 percre, aztán már mentem is. Hát, ha Neked a fele lelóg, akkor tuti le kell majd szedetni, mert az már nem fog "visszaállni". Én is tök paráztam az elsõ elõtt, aztán rájöttem hogy felesleges, tök rendesek voltak a dokik meg viccelõdtek is mûtét közben. Nekem dr.Debreczeni Béla szedte le.Szóval azóta voltam másodszor is, egész belejöttem...:) Szóval nyugi!
A kérdező hozzászólása: köszi, probálok:) )
Nyugi! Gond nélkül leszedik, nem is fáj. csak akkor lehet baj, ha nem mész el. Ha már ott vagy, nézesd meg a többit is (a hátadon is), ami kiáll. Máskor is beleakadhatsz...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!