Találatok a következő kifejezésre: Hogyan történik 12 hetes (8 db)

Mennyi az esélye, hogy egy abortusz után, ami 16 éves koromban történt, mikor a magzat 12 hetes volt, hogy többé nem lehet gyerekem? 19/L

Nem szeretnék rosszindulatú kommenteket, így is sokszor nem tudok emiatt aludni azóta is. Sok, elenyész??

Legjobb válasz: 12 hetes elég nagy magzat, tehát az esély nagyobb mintha csak 6 hetes lett volna. De azért nem hatalmas.

12 hetes elég nagy magzat, tehát az esély nagyobb mintha csak 6 hetes lett volna. De azért nem hatalmas.
50% - vagy igen, vagy nem. Figyelj, ezt senki nem tudja megmondani neked. Egyrészt kellene próbálkoznod, másrészt ha nem jönne össze, ki kellene téged vizsgálni. Mondjuk ha az megnyugtatna, akár most is kérhetsz vizsgálatot (ha ki bírod fizetni, mert szerintem az állam csak indokolt esetben támogatja, nálad meg nem indokolt, hiszen nem arról van szó, hogy évek óta nem tudsz teherbe esni). Elvileg nem lesz gond, ha minden rendben volt 3 éve, viszont nagyobb az esély a vetélésre, mint egyébként (de még így is kicsi), és jelentõsen nagyobb az esélyed a koraszülésre. Ennél pillanatnyilag nagyobb probléma, hogy nem tudsz aludni. Ha egyedül nem tudod feldolgozni a történteket, és félelmeid vannak, akkor fordulj pszichológushoz. A stressz és az alvásproblémák veszélyeztetik az egészségedet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! természetesen nem szeretnék még babát, hiszen csak 19 éves vagyok, de egyszer mindenképpen szeretnék családot, és nagyon nagy bennem a félsz. mit tegyek azért, hogy egészséges legyen a szervezetem?
Az esélyét tényleg nem lehet tudni.De a mai orvosok már kellõ tapasztalattal rendelkeznek mindent megtesznek azért, hogy ne maradjon olyan maradandó károsodás a méhen amely meddõséget okozna.Két vetélésem volt vagyis( elhalásom )ugyan olyan módszerrel távolítják el a magzatot mint egy élõt, most pedig két gyermekem van.Ha nem volt gyulladás az abortusz után akkor szerintem minden rendben lehet.
én meg évek óta szeretnék gyereket, de nem jön össze. Ez az élet.

Kedden voltam 8+2 hetes, minden rendben volt, jó magzati szívhang, CRL:15 mm. Azt mondta a dokim, hogy a 12. héten menjek csak vissza! Kicsi fura nekem, remélem, addig semmi nem történik? !

Olvastam itt ilyeneket,hogy mire viamentek,már nem volt szívhang!Van mitõl tartanom?A védõnõ elküldött belgyógyászatra,vérvétele,azzal nem kéne mennem a 12.hét elõtt vissza(leletekkel)?

Legjobb válasz: Ez a normális terhesgondozási protokoll. Minek mennél hetente dokihoz? Van egy egészséges magzatod, ne idegesítsd magad feleslegesen.

Ez a normális terhesgondozási protokoll. Minek mennél hetente dokihoz? Van egy egészséges magzatod, ne idegesítsd magad feleslegesen.
ne aggódj, nem lesz semmi gond. ez a protokoll nálunk: az elsõ kötelezõ uh a 12. heti, elõtte semmi nincs, ezt az idõt érdemes arra felhasználnod, hogy megcsináltasd az elsõ labort (teljes vérkép, vizelet) és bejelentkezz a védõnõhöz. a 12. hét után a következõ a 18. heti uh, szóval ennél csak hosszabb idõközöket kell majd kibírnod, ne légy türelmetlen. akik itt írnak, elég szûk keresztmetszet, hiszen eleve azért ír itt mert gondja van, tehát nem az az általános, hogy a 12. hétre sokaknak nincs szívhang. való igaz hogy a vetélés az elsõ trimeszterben a leggyakoribb, de így is "csak" minden 4. nõt érint, jellemzõen azokat, akik nem vigyáznak magukra, vagy a szervezetük nincs felkészülve a magzatra, esetleg lelki okból (és sajnos van, aki nagyon szeretné a babát, óvja, és valamiért mégis elmegy) de a lényeg hogy azért az esetek 80%-ban felesleges aggódni a 12. heti uh-ig :) azért még ne plakátoljátok ki a hírt, de jó nagy adag optimizmusra és nyugalomra lesz szükséged a terhesség során, ezért már most kezd el programozni, hogy nem lesz semmi gond. a leleteket bõven elég a 12. héten megmutatnod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!
Tudom, hogy kicsit hosszúnak tûnik ez az idõ. Én 8+6 hetesen voltam utoljára dokinál, és nekem is csak a 12. héten kell újra mennem. Ne aggódj, attól nem lesz jobb szerintem :) Vigyázz magadra és a babára!
Én 6 hetesen voltam elõször és a következsõ UH-ra csak a 12. hetire hívtak vissza. Azután a 12. heti után csak a 22. hetire (nálunk ez a genetikai UH). Nálunk nem kell védõnõhöz menni egyáltalán a terhesség alatt (nem Mo.), szóval nincs az sem, hogy a védõnõ legalább szívhgangot hallgassonb. Mást én sem tudtam tenni, mint bízni benne, hpgy minden rednben. Tedd ezt te is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!

12 hetes babám minden étkezés között alszik egy órát (kb.3 óránként). A te bébid mikor kezdett kevesebbet aludni, és hogyan történt az átállás? Ezután az étkezések is kitolódtak?

Olyasmi érdekel, hogy pl. ugyanannyit volt fenn, de egyszercsak kevesebbet aludt egyhuzamban, vagy többet volt fenn, de utána ugyanannyit aludt.

Legjobb válasz: Nálunk is ez volt, de kb. 2 hósan már volt, hogy nem aludt két alvás között. De nagyon változó volt nálunk az alvás.

Nálunk is ez volt, de kb. 2 hósan már volt, hogy nem aludt két alvás között. De nagyon változó volt nálunk az alvás.
Nálunk is változó, most 4 hónapos, de soha nincs két egyforma nap. Két-három hónaposan kb. ugyanez volt, mint nálatok. Annyi a tapasztalatom, hogy délelõtt és délután is szüksége van alvásra, ha túlságosan felpörög, nagyon érdekes dolgok történnek, akkor nehezen alszik el és utána túl fáradt és már azért nem tud aludni, tehát arra figyelj majd, hogy egy-két óra alvás mindenképp legyen délelõtt és délután is, még akkor is, ha több részletben sikerül :D
Az én kisfiam 4 hós, de születése óta még egyszer sem volt úgy, hogy két étkezés között ne aludt volna. Van úgy, hogy többet, van, hogy kevesebbet, de minden nap van 2x nagyobb (1, 5-2 óra) alvása. Neki ennyi az igénye, de a nagyfiam anno ilyenkor már kibírta két étkezés közt, hogy ne aludjon.
Az en kisfiam mar 5 hetes koratol ataludta az ejszakakat, kb reggel 7-ig. Ma mar 3 honapos, osszesen 5-szor eszik egy nap es kb 3-3, 5 orat alszik napkozben. Szerencsenk van a ferjemmel, hogy ilyen jo baba. Ahogy no, egyre kevesebbszer szopik es tobbet. Vezess fuzetet, hogy mikor es mennyit alszik, eszik. Tudod, minden baba mas...

12 hetes terhes vagyok és már többször álmodtam, hogy vérzek. Olyankor mindig rohanok ki a mosdóba, de szerencsére eddig nem történt semmi baj. Miért álmodok ilyeneket és mit jelenthetnek ezek az álmok?

Legjobb válasz: Terhesen az ember nagyon sok hülyeséget álmodik össze! De ez azért lehet, mert félsz, hogy valami baj lesz, s ez megjelenik az álmaidban! Nyugi semmi jelentõsége!

Terhesen az ember nagyon sok hülyeséget álmodik össze! De ez azért lehet, mert félsz, hogy valami baj lesz, s ez megjelenik az álmaidban! Nyugi semmi jelentõsége!
Ne aggódj, én is sokszor álmodok hasonlót. Szerintem álmounkban éljük ki a félelmeinket! Nyugi! 28 hetes kismama
Szió! Én az álomfejtéshez nem értek, de velem uez volt annó, olyan rémálmaim voltak kb a 16-18 hétig, hogy minden éjjel tiszta csatakosan ébredtem, meg sírva...:-( Minden nap új, más álom volt az hogy vérzek, csak a legenyhébbek közül volt...:-( Beszéltem errõl a dokival, és azt mondta, hogy a hormonoktól van, ha beáll, akkor lenyugszom, és így is volt. Nekem nem voltak rendes kismama-tüneteim, (hányás, fáradtság, ilyenek)hanem ez. Szerintem Neked is ez lehet... meg hát Én pl. rettegtem a vetéléstõl, úgyhogy biztos a tudatalatti is dolgozik, te is biztos félsz ettõl... Minden jót! 31hetes km.
Én pl azt szoktam álmodni hogy cigizek és közben tudom hogy rosszat teszek.Valószínüleg azért van mert a terhességem elõtt cigiztem.Nem tudom miért álmodok ilyeneket, már napközben nem is gondolok rá.Amúgy a te esetedben amiatt lehet mert félsz a vérzéstõl és az álmokban sokszor a vágyaink, félelmeink jelennek meg.Amikor felébredsz gondolj szép dolgokra.Ne hagyd hogy az álmaid befojásolják az egész napodat.Szép babavárást. 21hkm
A kérdező hozzászólása: Nekünk nagyon nehezen jött össze a baba és talán túlzottan is sokat aggódom miatta. Biztosan ez okozhatja. Csak hát sajnos az álmaim nekem nagy százalékban be szoktak teljesülni, így nagyon félek ezektõl az álmoktól is. Megálmodtam, hogy terhes vagyok, hogy fiam lesz ( mondjuk ezt még nem tudom ), baleseteket is álmodtam meg a családban, amik sajnos bekövetkeztek. Ezért aggasztanak ezek az álmok.
Jajj ne tudd meg én is mindenféle hülyeségeket álmodok amióta babát várok, tudat alatt nagyon félek attól, hogy valami történhet és ezért álmodok ilyesmit. De olyan jó amikor felébredek és látom, hogy nincs semmi baj, olyankor mindig eszembe jut, hogy az én kis manóm nem akar ám itt hagyni minket! :) nyugi, semmit sem jelentenek ezek az álmok! ne is gondolj ilyesmire! 23h km

A debreceni Klinikán a 12 hetes UH hogy történik? Hasi vagy hüvelyi UH?

A babáról készült "képet" el lehet kérni pendrive-on?

Legjobb válasz: És mekkora volt a babótok ekkor?

A kérdező hozzászólása: És mekkora volt a babótok ekkor?
Szia! mindenképpen hasu uh lesz. Sajnos én nem kaptam képet a babóról pedig fogadott dokihoz jártam. Nekem akkor nem mondták, hogy hány centi a kis drága csak azt hogy minden rendben vele. Ez a legfontosabb. Arra emlékszem, hogy 8 hetesen volt 15mm. Minden jót nektek! 30 hetes debreceni kismama
Szia! Hasi. Kérhetsz képet 1000 Ft-ért, vagy cd felvételt, az nem tudom mennyi. Én 12 hetesen a Klinikán voltam, 18 hetesen az SZTK-ban, merem ajánlani az SZTK-t mert sokkkal kevesebben vannak, nagyon kedves és körültekintõ a szonográfus hölgy, mutatja, Neked magyaráz, nem saját magának. Én 12 hetesen fotót kértem, a 18 hetesen dvd-t , mert akkor már sokkal jobban látszott, az 2000 Ft volt az SZTK-ban
Utolsó válaszolótól szeretném kérdezni, hogy mennyi idõvel kell Uh elõtt szólni, hogy DVd-t szeretnék, és a dokinak v a szonográfusnak? És hány perces a DVD? Köszi! Egyébként én az SZTK-ban voltam 12 hetesen és ott hüvelyi volt, de vizsgálat elõtt azt mondták, hogy hasi is lesz. Aztán hüvelyi után kitessékeltek, közben a férjemmel aláíratták, hogy mindkettõn részt vettem. Nem a kedves szonográfus nõ volt, hanem a férfi doki.... Már mástól is hallottam rá panaszt. Bocs az OFF-ért... :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:) Hát remélem kedvesek lesznek mert elég könnyen ki tudok borulni és furi lesz hogy nem a dokim fog 'megnézni'.

Sok spontán vetélés után végre teherbe estem. Most 12 hetes vagyok, és a nagy boldogságból egyik napról a másikra olyan törés történt a kapcsolatunkban, hogy szakítani akar velem. Nagyon padlón vagyok. Lehet baja a babának?

Megjegyzem, hogy mindketten hibásak vagyunk, de ? nem ismeri el a hibáját. Nagyon félek egyedül felnevelni egy babát. Viszont nem hiszem, hogy mégegyszer sikerülne... Segítsetek nekem...

Legjobb válasz: Az nem kérdés h megtartsd a babát hisz annyit vártál rá és õ nem tehet az egészrõl. Hidd el így is nagyon imádni fogod!!! A kapcsolat meg remélem rendbejön én szurkolok!!! Probálj nyugiba lenni mert a sok idegeskedés korán vetéléshez késõbb koraszüléshez vezethet! 18hetes kismama

Az nem kérdés h megtartsd a babát hisz annyit vártál rá és õ nem tehet az egészrõl. Hidd el így is nagyon imádni fogod!!! A kapcsolat meg remélem rendbejön én szurkolok!!! Probálj nyugiba lenni mert a sok idegeskedés korán vetéléshez késõbb koraszüléshez vezethet! 18hetes kismama
Elõször is próbálj meg megnyugodni, mert az idegeskedés se neked, se a babának tesz jót és a kapcsolatotok sem jön rendbe tõle. Bár a részleteket nem ismerem, próbálj meg azon dolgozni, hogy együtt maradjatok. Ha mindketten hibásak vagytok, és mégis fontosak egymásnak, ki lehet egyezni egy döntetlenben és okosan tovább lehet lépni. Azt azonban sose feledd, hogy csak a gyerek miatt nem szabad együtt maradni. Én nagyon remélem, hogy rendbe jöttök, próbálj meg hatni a párod józan eszére, és a babára pedig vigyázzatok! Drukkolok!
Szia.Csak akkor tartsd meg a babát, ha anyagilag is be tudod vállalni.És ha nem egy feszültséggel teli környezetben tudod felnevelni.Sokat segít ilyenkor, ha a családod Melletted áll.Sok sikert!
Nagyon kíváncsi vagyok azóta hogy alakult az életetek. Leírnád, mi van veletek? Megvan a baba? Együtt maradtatok?

13 hetes vagyok és annyi "elment" babáról hallani. Ha eddig nem történt semmi probléma akkor már kevesebb az esélye a 12. hét után hogy baj legyen?

Legjobb válasz: Igen, ezt mondják választóvonalnak, innen kezdve igen kicsi esély van a vetélésre. De éppúgy hallani nagy babák elhalásáról is, akár a 8. hónapban is. Ilyen sajnos van, de nem szabad erre gondolni, ezeket nem tudhatjuk elõre, és nem számolhatunk vele. Gondolkodj csak pozitívan, mert az agy nagy úr, azt teszi, amit mondasz neki. Nem szabad félni, minden rendben lesz, vigyázz magatokra.-) 22 hetes kismama:-)

Igen, ezt mondják választóvonalnak, innen kezdve igen kicsi esély van a vetélésre. De éppúgy hallani nagy babák elhalásáról is, akár a 8. hónapban is. Ilyen sajnos van, de nem szabad erre gondolni, ezeket nem tudhatjuk elõre, és nem számolhatunk vele. Gondolkodj csak pozitívan, mert az agy nagy úr, azt teszi, amit mondasz neki. Nem szabad félni, minden rendben lesz, vigyázz magatokra.-) 22 hetes kismama:-)
Szia Igaza van ez elõttem szólónak, tényleg ne arra koncentrálj, bár ezt nagyon egyszerû javasolnunk! Én nekem is elment az elsõ babám, most 7 hetes vagyok, és én is rettegek, de próbálok pozitívan hozzáállni, és "ebbõl az oldalból, és belõletek erõt meríteni" Te is tedd ezt, beszélj hozzá sokat, simogasd, és akkor tudja, hogy meg kell születnie! Egyébként pont most olvastam kb 25-bõl 1 baba megy el az utolsó trimeszterben. Nyugi, és jó babavárást, bárcsak már itt tartanék! :)
Minden kismama (vagy legalabb 99 %-a gondol arra hogy o is elveszitheti a babajat es szerintem nem nyugszik meg amig a kezeben nem tartja( aztan meg elkezd mas miatt aggodni). en mindig azt mondogatom magamnak ha ilyen jut az eszembe hogy az en picimmel biztos nem tortenik meg. Valoban a kritikusabb idoszak az elso 3 honap. Meg van egy keves es majd mindennap erzed a mozgasat es akkor te is nyugodtabb leszel. Egy 31 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!