Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tísztítsam a cicám fülét (1 db)

Hogyan tísztítsam ki a cicám fülét?

8 hetes és nagyon koszos a füle és nagyon mélyig olyan.Ilyen feket izével van tele a füle. Ezt hogyan oldjam meg?

Legjobb válasz: Fültisztítóval. Én is azzal tisztíom az enyémnak. Ha van otthon egy kis babaolaj, akkor mártsd be elõtte a fültisztítót. De jó a kamillafõzel is vagy testápoló, hogy egy kicsit feloldja a koszt.

Fültisztítóval. Én is azzal tisztíom az enyémnak. Ha van otthon egy kis babaolaj, akkor mártsd be elõtte a fültisztítót. De jó a kamillafõzel is vagy testápoló, hogy egy kicsit feloldja a koszt.
Hát az a helyzet, hogy a macsek füle alapállapotban tiszta. Belül nem koszos, max. a fülkagyló szélén lévõ szõrszálakon lóg némi pókháló olykor, ahogy bújkál minden ritkán takarított helyen (ideális önjáró portörlõ XD ). Nem írtad, hogy vakarássza-e. Ha igen, én inkább fülatkára gyanakodnék. Ha mégis csak koszos, akkor csavarj az ujjad köré babaolajos vattát (ne tocsogjon! :) ) és azzal tisztítsd ki óvatosan a fülkagylóját. A fül belsejébe ne nyúlj bele. Ha barnásfekete, zaccszerû morzsalékot látsz, és a cica rázza a fejét, kaparja a fülét, akkor állatpatikákban lehet kapni atkaölõ szert, azt kell a fülébe csepegtetni és belemasszírozgatni. (napi egyszer három napon át, amjd egy hét múlva ismét három napos kúra) Atka-irtás elõtt langyos sós vízbe mártott vattával ki kell pucolni óvatosan annyi fekete ragacsot a fülébõl, amennyit csak sikerül. Nem árt a cicc fejét, a fülek külsõ részét és a farkincáját parazitaellenes samponnal átmosni (utálni fog érte :D ) - itt is lehetnek atkák megbújva ugyanis.
Jaj, a miénknek is olyan volt, mert talált cica! Mindenképp vidd el állatorvoshoz, mert Te otthoni körülmények között nem tudod kitisztítani. A mi cicánk fülébõl annyi koszt szedett ki a doki, hogy azt hittem, nem jól látok!! Meg adtak egy fülcseppet, amibõl egy bizonyos ideig otthon kellett csepegtetni, de nem nagyon türte. Még élõsködõ is lehet ott, szóval mindenképpen állatorvos!!! Üdv.!
Nálam a kutyámnak szokott telilenni a füle minden szarral ezért az állatgyógyszertárban szoktunk venni ilyen füllcsepektetõt.
Szia! A cicáskönyvemben az áll, hogy olívaolajos vattával, nekem bevált.
Mi is ugyanezzel a problémával vittük el orvoshoz a kiscicunkat, most 3 hónapos. Az orvos szerint, ahogy a többen is írták, fülatka, illetve fülrühesség. Állatpatikában kell szerezni rá receptben fültisztitót, fülcseppentõt, illetve atkaölõt, és többnapos kúrát kell végezni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért csinálja ezt a macskám?

Van egy 19 hetes kiscicám, eddig nem is volt vele különösebb gond. Szobatiszta az első perctől fogva, okos, megérti a dolgokat és sokat is van vele foglalkozva, igyekszünk mindent megadni neki.
Tipikus macska, ha kedve van, akkor jön és nagyon szeret, bújik, meg dorombol :) amikor meg nem, akkor általában elvan magában.
Eddig még elnéztük neki, -mondván, hogy kiscica és játékos- amikor nekiment a kezünknek vagy a lábunknak, nem is csinálta durván, harapdált kicsit meg karmolászott. Levadászta gyakorlatilag :)
Az utóbbi időben azonban kezdek aggódni, mert nagyon be tud durvulni. Már a leszoktató fázisban vagyunk, tehát próbáljuk nem hagyni, hogy így játsszon, azonban ez csak még inkább felidegesíti és szabályosan nekünk jön. Egyszerűen nem érti a nemet és ha odacsapok ( nem vagyok veréspárti,mielőtt megkapom itt valakitől), az sem használ. Tegnap már úgy megkarmolt, hogy vérzett is az ujjam.
Nem akarom, hogy agresszív macska legyen belőle és nem is értem a viselkedését, mert tényleg mindent megkap, imádjuk, szeretjük, ki van nyalva a feneke. Persze ez nem állandó dolog nála, olyan mint egy gomb, amit ha bekapcsol, akkor elkezdi, utána meg mintha mi sem történt volna, jön és bújik.
Arra is gondoltam, hogy nincs-e azzal összefüggésben, hogy esetleg kezd ivarérett lenni. Elég nagy cica a korához képest, gyorsan is fejlődik és mostanában sokat "kerreg" csak úgy ok nélkül.
Tudna valaki tanácsot adni, hogy hogyan lehetne erről leszoktatni? Amúgy kisfiú, ha ez számít valamit.

18

Nem lesz féltékeny a másfél éves kandúrom, ha hozok mellé társnak eg kiscicát?

Úgy értem nem fogja úgy érezni, hogy már nem szeretem ôt? És, ha valakinek 2 cicája van, ôk nem féltékenykednek egymásra, ha mondjuk az egyiket simogatom a másiknak ez nem esik rosszul?

1

Mit csináljak a macskámmal? (Bővebben lent)

Nem hajlandó megenni semmilyen márkájú kaját csak a Whiskast.
Szobacica soksor eszik Whiskast de ügyelünk rá hogy mást is egyen (Darling, Kitekat, Felix, Gourmet stb.) Tudom, hogy a Whiskasban van valami rászoktató összetevő azért szereti annyira de nem ehet mindig azt.
Most viszont amit eddig vettem nem hajlandó megenni (eddig ette) pedig ugyanúgy változatozatosan eszik (néha húst is kap).
Miért van ez?
Mit tegyek?

7

Normális ez a viselkedés a macskától?

Van egy kandúr cicánk 1 éves szinte ok nélkül harapdálja lánytestvérét,már a lány cica alig mer a közelembe jönni,mert ha szeretgetem az agresszív cica megharapja.Ez a macska két fiútestvérét is volt már,hogy megharapta.Lehet csak féltékeny?

3

Korpás a macskám, ezzel mit lehet csinálni?

Kis fehér korpafoltok vannak a bőrén itt-ott. A cica még csak 4 hónapos, perzsa. Mitől van a korpa, meg lehet szüntetni valahogy?

4

A másfél éves macskám epilepsziás 3-4 napja jöttek elő a tünetek, és naponta óránként vannak rohamai mit tegyek? Orvosnál már volt de nem használt semmit. Apa szerint el kell altatni :S

4

Szerintetetek lesz valami baja?

7 hetes perzsa kis cicámat nemrég megfürdettem neostomosan os vizben. És rajta hagytam a bundáján megszáradni de el kezdte nyalogatni magát annyira nagyon nem hagytam neki de hát valamennyit mégiscsak lenyalt magárol. Lessz valami baja tőle??? Ahol vásároltam ezt a szert ott nem mondták hogy szabad e hagyni hogy nyalogassa magát sót még azt se mondták hogy le kellene e mosni. Szerintetek lesz valami komoly problémája??

1

A macska ehet chipset?

7

Egyiptomi macskaszobrot hol kapok?

Bocsi hogy ide írom, azaz ide is. Remélem egy macska mániás :) tud segíteni.
ilyet hol kapok: Pont ilyet keresek csak nem töröttet mint ez a vaterás :( hanem újat, nagyon nagy örömöt szereznék anyukámnak, ha találnék valahol egy ilyen egyiptomi stílusú macskaszobrot.
Cserépvárost néztem már... Bp-en a régiség üzleteket bejártam. Újat szeretnék venni, fát, és letisztultat, feketét vagy barnát.
Köszönöm előre is a segítséget!

4

Ragdoll macska tenyészetek? Mennyibe kerül egy minőségi ragdoll cicus?

Sziasztok! Úgytűnik végre ballagásra kaphatok egy cicát. A ragdoll volt a legszimpatikusabb. Néztem több zenyészetet is, de így nem nagyon tudom eldönteni melyik milyen minőségi macskákat árulhat. A cicát természetesen nem tenyésztésre használnám, de szívesen vinném kiállításokra. Szóval.. Tudtok jó tenyészeteket Bp közelében? Lehetőleg nem a legdrágábbat javasoljátok, de azt se szeretném ha beteges, csúnysácska lenne :) Köszi a válaszokat !

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!