Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tároljam lefejt anyatejet, (4 db)

Hogyan tároljam a lefejt anyatejet és honnan tudom, ha már romlott?

van egy cumisüveg, amibe folyamatosan fejek minden szopizás után egy kicsit, amennyit éppen tudok és berakom a hüt?be.majd a következönél ugyanebbe a mennyiségbe fejek és ismét h?t?.nem baj ha már hideg tejcsihez a lefejt tejcsit beleöntöm?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, azt hiszem a gyógyszertárban lehet kapni steril anyatejgyûjtõ zacsikat, amiben lefagyaszthatod. Sima hûtõben a napi lefejt tejet tárolhatod, de még aznap add is oda a babának, vagy ha nem kapja meg, akkor viszont fagyaszd le. ( lefagyasztáshoz jó a tisztára mosott sterilizált (kifõzött) bébiételes kis üveg is.) A dátumot mindenképpen írd rá, hogy mikor fagyasztottad le, és ha minden igaz, 3 hónapig tárolható fagyasztóban!

Én úgy tudom, azt hiszem a gyógyszertárban lehet kapni steril anyatejgyûjtõ zacsikat, amiben lefagyaszthatod. Sima hûtõben a napi lefejt tejet tárolhatod, de még aznap add is oda a babának, vagy ha nem kapja meg, akkor viszont fagyaszd le. ( lefagyasztáshoz jó a tisztára mosott sterilizált (kifõzött) bébiételes kis üveg is.) A dátumot mindenképpen írd rá, hogy mikor fagyasztottad le, és ha minden igaz, 3 hónapig tárolható fagyasztóban!
Én úgy tudom, hogy hûtõben max 24 órát lehet a tej, utána mélyfagyasztóba kell tenni. Ráírni a dátumot és max fél évig felhasználhatod.
Hat hónapig tárolható a fagyóban utánna csak fõzelekébe teheted esetleg. Gyógyszertárban, vagy Brendonban lehet venni zacsit egy dobozba 20 db van és 4.100 Ft. Mind a két helyen. Én már 30 litert lefagyasztottam és csak ebben marad jó, másban akármiben megromlik. Úgyhogy sokba kerül a zacsi a babáért mindent, hogy legyen tejcsije.
Az elõzõ vagyok. Én hûtõbe max. 2 napot tartom utánna fagyasztom le. Ha megvárod, hogy kihûljön, nyugodtan ráöntheted az elõzõ adagra.

A lefejt anyatejet hogy tároljam. Hütőben? Meddig lehet hűtőben? Hogy melegitsem, hogy lehet? Köszönöm. Anyatajgyüjtőből hozatjuk a tejet mert nincs már elég, és kétnaponta kapunk. Fagyasszam vagy maradhat a hütőben?

Legjobb válasz: Steril anyatejtároló pohárban vagy zacsiban.Hûtve 24 óra,bár van aki szerint 72 óra,fagyon 6 hónap.Szobahõmérsékleten(kb18-20°) 3-4 óráig nem romlik meg.Felolvasztani a hûtõszekrényben kell.Melegíteni: az edényében beleállítod egy másik melegvízzel töltött edénybe.

Steril anyatejtároló pohárban vagy zacsiban.Hûtve 24 óra, bár van aki szerint 72 óra, fagyon 6 hónap.Szobahõmérsékleten(kb18-20°) 3-4 óráig nem romlik meg.Felolvasztani a hûtõszekrényben kell.Melegíteni: az edényében beleállítod egy másik melegvízzel töltött edénybe.

Hogy tároljam és használjam fel újra a lefejt anyatejet?

- ha csak a h?t?ben tárolom

Legjobb válasz: igen

igen
tej tárolására csak steril tartály alkalmas. Anyatejgyûjtó zacskóba csak saját, idõre született babádnak szánt tejet fagyassz le. Koraszülött, beteg baba esetében kerüld a gyakori, felesleges öntögetést. Lehetõleg abban add oda a tejet, amibe lefejted. A fagyasztott, tisztán lefejt anyatej -20 Celsius fokon egy évig áll el. Normál hûtõben 2 nap.
- hûtõben 72 óra ha nem fagyasztod, fagyasztásra szánt tejnél 24 óra - fagyiban 6 hónap - tedd át a sima hûtõbe vagy állítsd meleg vízbe - 24 óra ha fagyasztod - erre már válaszoltam :) Én is aventes poharakat használok. Most már fõzeléket fagyasztok benne.
Szia! Hûtõben tárolva csak pár napig hagyd. fagyóban tárolva 6hónapig van szavija. bár amikor 1hós volt a babád és akkor fejted le, szinte biztos hogy nem fogja 6hósan elfogadni!! Melegítés:pl:vedd ki a fagyóbólés rakd a tároló edényt meleg vagy inkább forró vízbe. A 4 pontodra nem tudok válaszolni. Késõbb felhasználhatod fõzelékbe, fûrdõvízébe.
A kérdező hozzászólása: aventos poharakat használok köszönöm válaszaitokat
A kérdező hozzászólása: ha felolvasztom és beledugom az ujjam és mondjuk elég melegnek érzem, úgy adhatom a picinek? kb. min a teánál. azt is kicsit melegen adom oda ha kell. köszi a választ
Szia! en egy napig tarolom max a tejet a hutoben, aztan mar szerintem nem jo, legalabbis ha megkostolom, elegge mas, rossz az ize. Ha nem telt meg az uveg, akor meg ontok hozza, de csak miutan kihult jol a hozza ontendo tej, ezt egy napnal kevesebb ideig tarolhatod. A fagyasztoba en muanyag poharakban tarolom a tejet, max 1 evig hallottam hogy fel lehet hasznalni. Felmelegiteni a hutoben levo tejet ugy szoktam, hogy mikroban melegitek fel vizet egy poharban, aztan beleteszem az uveget amiben a tej van, es a csuklomon ellenorzom, hogy eleg meleg-e a babanak. A fagyasztoban tarolt anyatejet fokozatosan kell felmelegiteni, mivel megromolhat. Eloszor kiolvadasig ki kell venni, es csak aztan szabad felmelegiteni.


Hogyan tároljam a lefejt anyatejet, ha nem szeretnék drága tejtároló edényeket és zacskókat venni, inkább valami olcsóbb megoldást keresek?

Legjobb válasz: Vágsz egy akkora darab folpack-ot, ami még ki is lóg az alacsony, tág mûanyag edénybõl. Pl nagy ramas, delmás vajasdoboz. A közepére írod a dátumot alkoholos filccel, majd beleteszed megfordítva, lesimítod és beleöntöd a tejet. Lefeded. Ha megfagyott és van újabb tejed, csak kiveszed a dobozból, befeded a fennmaradt fóliával és visszateszed a fagyóba. Így lapok lesznek, amit egymásra tehetsz, nem is vesz sok helyet igénybe. Ha fel akarod olvasztani, csak lehúzod róla a fóliát. Én így csináltam, szerintem gazdaságos és jó is.

Vágsz egy akkora darab folpack-ot, ami még ki is lóg az alacsony, tág mûanyag edénybõl. Pl nagy ramas, delmás vajasdoboz. A közepére írod a dátumot alkoholos filccel, majd beleteszed megfordítva, lesimítod és beleöntöd a tejet. Lefeded. Ha megfagyott és van újabb tejed, csak kiveszed a dobozból, befeded a fennmaradt fóliával és visszateszed a fagyóba. Így lapok lesznek, amit egymásra tehetsz, nem is vesz sok helyet igénybe. Ha fel akarod olvasztani, csak lehúzod róla a fóliát. Én így csináltam, szerintem gazdaságos és jó is.
Szia. Én fehér mûanyag poharakat vettem, forró vízzel elmostam, és abba töltöttem a lefejt tejet, a tetejére alufóliát tettem, a pohárra pedig alkoholos filccel írtam a fejés dátumát. Nekem a védõnõ ajánlotta, és bevált.
Én is müanyag poharakba gyüjtöm de már tele van a fagyasztó mert rengeteg helyet foglal. :(
Én mûanyag jégkocka tartót vettem kb 200-300 Ft darabja, kifõzöm és abba öntöm a nap végén összegyült anyatejet. Az elsõ és az utolsó kocka megtöltésének a dátumát ráírom filccel az aljára. Mondjuk nekem csak napi 30-40 ml feleslegem van.
Én is errõl a jégkockatartós megoldásról hallottam.Nem próbáltam még:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!