Találatok a következő kifejezésre: Hogyan tároljam lefejt (8 db)

Hogyan tároljam a lefejt anyatejet és honnan tudom, ha már romlott?

van egy cumisüveg, amibe folyamatosan fejek minden szopizás után egy kicsit, amennyit éppen tudok és berakom a hüt?be.majd a következönél ugyanebbe a mennyiségbe fejek és ismét h?t?.nem baj ha már hideg tejcsihez a lefejt tejcsit beleöntöm?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, azt hiszem a gyógyszertárban lehet kapni steril anyatejgyûjtõ zacsikat, amiben lefagyaszthatod. Sima hûtõben a napi lefejt tejet tárolhatod, de még aznap add is oda a babának, vagy ha nem kapja meg, akkor viszont fagyaszd le. ( lefagyasztáshoz jó a tisztára mosott sterilizált (kifõzött) bébiételes kis üveg is.) A dátumot mindenképpen írd rá, hogy mikor fagyasztottad le, és ha minden igaz, 3 hónapig tárolható fagyasztóban!

Én úgy tudom, azt hiszem a gyógyszertárban lehet kapni steril anyatejgyûjtõ zacsikat, amiben lefagyaszthatod. Sima hûtõben a napi lefejt tejet tárolhatod, de még aznap add is oda a babának, vagy ha nem kapja meg, akkor viszont fagyaszd le. ( lefagyasztáshoz jó a tisztára mosott sterilizált (kifõzött) bébiételes kis üveg is.) A dátumot mindenképpen írd rá, hogy mikor fagyasztottad le, és ha minden igaz, 3 hónapig tárolható fagyasztóban!
Én úgy tudom, hogy hûtõben max 24 órát lehet a tej, utána mélyfagyasztóba kell tenni. Ráírni a dátumot és max fél évig felhasználhatod.
Hat hónapig tárolható a fagyóban utánna csak fõzelekébe teheted esetleg. Gyógyszertárban, vagy Brendonban lehet venni zacsit egy dobozba 20 db van és 4.100 Ft. Mind a két helyen. Én már 30 litert lefagyasztottam és csak ebben marad jó, másban akármiben megromlik. Úgyhogy sokba kerül a zacsi a babáért mindent, hogy legyen tejcsije.
Az elõzõ vagyok. Én hûtõbe max. 2 napot tartom utánna fagyasztom le. Ha megvárod, hogy kihûljön, nyugodtan ráöntheted az elõzõ adagra.

A lefejt anyatejet hogy tároljam. Hütőben? Meddig lehet hűtőben? Hogy melegitsem, hogy lehet? Köszönöm. Anyatajgyüjtőből hozatjuk a tejet mert nincs már elég, és kétnaponta kapunk. Fagyasszam vagy maradhat a hütőben?

Legjobb válasz: Steril anyatejtároló pohárban vagy zacsiban.Hûtve 24 óra,bár van aki szerint 72 óra,fagyon 6 hónap.Szobahõmérsékleten(kb18-20°) 3-4 óráig nem romlik meg.Felolvasztani a hûtõszekrényben kell.Melegíteni: az edényében beleállítod egy másik melegvízzel töltött edénybe.

Steril anyatejtároló pohárban vagy zacsiban.Hûtve 24 óra, bár van aki szerint 72 óra, fagyon 6 hónap.Szobahõmérsékleten(kb18-20°) 3-4 óráig nem romlik meg.Felolvasztani a hûtõszekrényben kell.Melegíteni: az edényében beleállítod egy másik melegvízzel töltött edénybe.
Le is lehet fagyasztani, majd szobahõmérsékleten felengedni.
1 napig lehet hûtõben tárolni. Lefejtem, felcimkéztem hogy ha 2012. Okt. 27. 14-órakor fejtem, akkor okt. 28.14-óráig jó! Nem szabad mikróban melegítemi, forralni, egy tábla meleg vizet kell engedni, abba bele állítani, rázogatni, csrélni a vizet alatta. Soha nem vittem lefejt tejet, mert az szoba hõmérsékleten megromlik, és melegíteni sem lehet sehol! Otthon mindig Megetettem, majd megoldottuk a szoptatást autóban.
Van elektromos melegítõ, amibe bele állítható a cumisüveg, beállítható a hõfok is. Az autó szivargyújtójára is csatlakoztatható
Én termoszban vittem a múltkor, igaz nem tejet, hanem tápszert.
Attól függ, hogy mennyi idõre mentek el vagy hogy mikor kell majd ennie kb. Vagy megmelegítem és termoszban viszem vagy viszem termoszban hidegen meg viszem az elektromos tejmelegítõt is esetleg, de anélkül is meg lehet oldani a melegítést bárhol. Kérsz mondjuk egy pici forró vizet nagy bögrébe kávézóban vagy benzinkúton stb. és beleállítod a cumisüveget.
Ha csak néhány órára mentünk el, felmelegítettem a tejet cumisüvegben és úgy tettem termoszba.(cumisüvegtartó termosz). Késõbb, amikor tápszert kapott, mindig csak a vizet forraltam fel, azt cumisüvegbe és úgy a termoszba . A tápszer csak akkor kevertem bele a meleg vízbe, ha etettem. Félóránál tovább melegen illetve készen nem szabad tárolni a tápszert. Az anyatejet néhány órán át szobahõn szabad.


Ha lefejem a tejet, utánna hogyan tároljam, ha még aznap oda szeretném adni a babának később, s hogyan melegítsem majd fel?

Legjobb válasz: Amikor kihûlt tedd a hûtõbe,amikor kell rázd össze,mert szét szokott válni.A kellõ adagot melegvizes edénybe állítva melegítsd meg.

Amikor kihûlt tedd a hûtõbe, amikor kell rázd össze, mert szét szokott válni.A kellõ adagot melegvizes edénybe állítva melegítsd meg.
A lefejt tejet simán a hûtõben 48 órán át lehet tárolni, lehetõleg nem az ajtóban, hanem beljebb (nyitogatás miatt), aztán le kell fagyasztani, ha nem használod fel. Különálló fagyasztórészben 6 hónapig lehet tárolni. Én úgy melegítettem fel, hogy kivettem kora reggel, hagytam szobahõmérsékleten állni és ételmelegítõvel melegítettem meg. Ha valamiért nem jó már a tej, akkor a baba úgysem fogja meginni. Amúgy ha nincs ételmelegítõ, jó a forralt vízbe való behelyezés üvegestül, mikró nem ajánlott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

A naponta többször lefejt anyatejadagokat összekeverhetem? Hogyan tároljam? Hűtőben? Aztán hogyan melegítsem?

még kevés van, egyszerre kb 50 ml-t tudok kiszívni. Vasárnap szültem. köszönöm!

Legjobb válasz: Szia.Rakd egy mûanyag pohárba, alufóliát rá és a hûtõbe.Egy napit nyugodtan összevárhatsz, és este összeöntheted.Aztán Írd rá a dátumot, meg a mennyiséget, és fedd le folpakkal, majd befõttesgumival rögzítsd rá.De rakhatod zacsiba is és bekötöd a száját.6 hónapig eláll a tejcsi, és a mikróban melegítheted fel, de ne forrald.A dátumot és a mennyiséget mindig írd rá.

Szia.Rakd egy mûanyag pohárba, alufóliát rá és a hûtõbe.Egy napit nyugodtan összevárhatsz, és este összeöntheted.Aztán Írd rá a dátumot, meg a mennyiséget, és fedd le folpakkal, majd befõttesgumival rögzítsd rá.De rakhatod zacsiba is és bekötöd a száját.6 hónapig eláll a tejcsi, és a mikróban melegítheted fel, de ne forrald.A dátumot és a mennyiséget mindig írd rá.
Az elõzõ válaszoló gondolom, úg értette, hogy az egy nap végén az összeöntött mennyiséget a felcímkézés után fagyasztóba tdd, ott áll el 6 hónapig.
A frissen lefejtet, ami még langyos, ne add hozzá a hideghez, inkább tedd külön hûtõbe, és ha lehûlt, akkor keverd össze a többivel. A tapasztalatom azonban az, hogy késõbb praktikusabb kisebb adagokban fagyasztani, akár 50 ml-t is külön; én azért dobtam ki végül egy csomót, mert felengedve nem itta meg, a próbához már kidobhattam 2 decit; késõbb a fõzelékbe is csak pici kell, különben túl híg lesz, így ott megint ki kellett öntenem egy csomót :( Melegítés pedig vízfürdõben, ha mûanyagban tárolod, úgy könnyebb: meleg vízbe állítsd üvegestõl, néha kevergesd vagy rázogasd meg és cseréld a meleg vizet. A mikró nem melegít egyenletesen, ahol túlmelegszik, ott károsulnak a tejben lévõ vitaminok. Vagy vegyél bébiétel-melegítõt.
Szia.Én is fagyasztottam 150-200ml-enként.Igaz nekem nem volt szükségem rá, de a testvérem kisfia azt ette 6 hónapig.Én sokáig fejtem, rengeteg tejem volt, 1.5 liter naponta.Én éjjel is fejtem, pedig azt mondják nem javasolt.Na akkor felrobbant volna a cicim.És nem csak azt fejtem ki amit a lányom kiszívott hanem mind a 2-t.Sok sikert hosszú szopiztatást kívánok.
Ja bocsi a legelsõ válaszoló vagyok, a fagyasztót kifelejtettem .Köszi az elõzõnek a kiegészítést.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat!!!! Megyek is fejni :)

Hogy tároljam és használjam fel újra a lefejt anyatejet?

- ha csak a h?t?ben tárolom

Legjobb válasz: igen

igen
tej tárolására csak steril tartály alkalmas. Anyatejgyûjtó zacskóba csak saját, idõre született babádnak szánt tejet fagyassz le. Koraszülött, beteg baba esetében kerüld a gyakori, felesleges öntögetést. Lehetõleg abban add oda a tejet, amibe lefejted. A fagyasztott, tisztán lefejt anyatej -20 Celsius fokon egy évig áll el. Normál hûtõben 2 nap.
- hûtõben 72 óra ha nem fagyasztod, fagyasztásra szánt tejnél 24 óra - fagyiban 6 hónap - tedd át a sima hûtõbe vagy állítsd meleg vízbe - 24 óra ha fagyasztod - erre már válaszoltam :) Én is aventes poharakat használok. Most már fõzeléket fagyasztok benne.
Szia! Hûtõben tárolva csak pár napig hagyd. fagyóban tárolva 6hónapig van szavija. bár amikor 1hós volt a babád és akkor fejted le, szinte biztos hogy nem fogja 6hósan elfogadni!! Melegítés:pl:vedd ki a fagyóbólés rakd a tároló edényt meleg vagy inkább forró vízbe. A 4 pontodra nem tudok válaszolni. Késõbb felhasználhatod fõzelékbe, fûrdõvízébe.
A kérdező hozzászólása: aventos poharakat használok köszönöm válaszaitokat
A kérdező hozzászólása: ha felolvasztom és beledugom az ujjam és mondjuk elég melegnek érzem, úgy adhatom a picinek? kb. min a teánál. azt is kicsit melegen adom oda ha kell. köszi a választ
Szia! en egy napig tarolom max a tejet a hutoben, aztan mar szerintem nem jo, legalabbis ha megkostolom, elegge mas, rossz az ize. Ha nem telt meg az uveg, akor meg ontok hozza, de csak miutan kihult jol a hozza ontendo tej, ezt egy napnal kevesebb ideig tarolhatod. A fagyasztoba en muanyag poharakban tarolom a tejet, max 1 evig hallottam hogy fel lehet hasznalni. Felmelegiteni a hutoben levo tejet ugy szoktam, hogy mikroban melegitek fel vizet egy poharban, aztan beleteszem az uveget amiben a tej van, es a csuklomon ellenorzom, hogy eleg meleg-e a babanak. A fagyasztoban tarolt anyatejet fokozatosan kell felmelegiteni, mivel megromolhat. Eloszor kiolvadasig ki kell venni, es csak aztan szabad felmelegiteni.

Hogyan tároljam a lefejt anyatejet, ha nem szeretnék drága tejtároló edényeket és zacskókat venni, inkább valami olcsóbb megoldást keresek?

Legjobb válasz: Vágsz egy akkora darab folpack-ot, ami még ki is lóg az alacsony, tág mûanyag edénybõl. Pl nagy ramas, delmás vajasdoboz. A közepére írod a dátumot alkoholos filccel, majd beleteszed megfordítva, lesimítod és beleöntöd a tejet. Lefeded. Ha megfagyott és van újabb tejed, csak kiveszed a dobozból, befeded a fennmaradt fóliával és visszateszed a fagyóba. Így lapok lesznek, amit egymásra tehetsz, nem is vesz sok helyet igénybe. Ha fel akarod olvasztani, csak lehúzod róla a fóliát. Én így csináltam, szerintem gazdaságos és jó is.

Vágsz egy akkora darab folpack-ot, ami még ki is lóg az alacsony, tág mûanyag edénybõl. Pl nagy ramas, delmás vajasdoboz. A közepére írod a dátumot alkoholos filccel, majd beleteszed megfordítva, lesimítod és beleöntöd a tejet. Lefeded. Ha megfagyott és van újabb tejed, csak kiveszed a dobozból, befeded a fennmaradt fóliával és visszateszed a fagyóba. Így lapok lesznek, amit egymásra tehetsz, nem is vesz sok helyet igénybe. Ha fel akarod olvasztani, csak lehúzod róla a fóliát. Én így csináltam, szerintem gazdaságos és jó is.
Szia. Én fehér mûanyag poharakat vettem, forró vízzel elmostam, és abba töltöttem a lefejt tejet, a tetejére alufóliát tettem, a pohárra pedig alkoholos filccel írtam a fejés dátumát. Nekem a védõnõ ajánlotta, és bevált.
Én is müanyag poharakba gyüjtöm de már tele van a fagyasztó mert rengeteg helyet foglal. :(
Én mûanyag jégkocka tartót vettem kb 200-300 Ft darabja, kifõzöm és abba öntöm a nap végén összegyült anyatejet. Az elsõ és az utolsó kocka megtöltésének a dátumát ráírom filccel az aljára. Mondjuk nekem csak napi 30-40 ml feleslegem van.
Én is errõl a jégkockatartós megoldásról hallottam.Nem próbáltam még:)

Ha utazunk, lefejem a tejet, de mibe taroljam hogy nagy biztonsaggal ne romoljon meg mielott megkapna a babam?

Legjobb válasz: Mivel utaztok? Mert hacsak nem olyan eszközzel amin sehogy se lehet megoldani a szoptatást, akkor nyugodtan szoptasd a kicsit, nem kell fejni. A 7es buszon is szoptattam már, mert ott éhezett meg a kicsi. Ha kocsival mentek pihenõben kiállni, és ott, még akkor is ha te vezetsz. Mert nem otthon az ágyon ülsz, még nyugodtan szoptathatsz, semmit sem kell rajta szégyellni.

Mivel utaztok? Mert hacsak nem olyan eszközzel amin sehogy se lehet megoldani a szoptatást, akkor nyugodtan szoptasd a kicsit, nem kell fejni. A 7es buszon is szoptattam már, mert ott éhezett meg a kicsi. Ha kocsival mentek pihenõben kiállni, és ott, még akkor is ha te vezetsz. Mert nem otthon az ágyon ülsz, még nyugodtan szoptathatsz, semmit sem kell rajta szégyellni.
A kérdező hozzászólása: .....de ha megsem alkalmas a szoptatas?
Miért nem tudnád szoptatni, erre kíváncsi vagyok? Amúgy vannak termosztáskák a cumisüvegnek, amiben max2órát lehet a tej, utána hûtõ.(védõnéni szerint) "hûtõtáska" az a via aventos tároló, két órára.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!