Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoptassak, az egyik mellemben (2 db)

Hogyan szoptassak, ha az egyik mellemben kb 80ml van, a masikba pedig 40-50?

Egyik szopinál csak a jobban termel?t egye, a másiknál meg mindkett?b?l? Hogy kell ilyenkor eljárni? Mikor, mennyire, melyik mellem fejjem?

Legjobb válasz: A babó 2 hónapos lesz pár nap múlva és 2óránként sírni kezd...valszeg, m éhes.

A kérdező hozzászólása: A babó 2 hónapos lesz pár nap múlva és 2óránként sírni kezd...valszeg, m éhes.
Szoptass mind a két melledbol, és annyiszor, ahányszor a baba kéri. Nekem 5 hónapos a fiam, kb. másfél óránként szoptatom. Mikor kisebb volt, kellett neki mind a két cici. Mindig abból adj neki eloszor, amelyikbol utoljára evett. Mert pl. a ball cicibol kiszívja, és a másikból már kevesebbet eszik, ezért azzal kínáld legkozelebb.
mindkét mellbõl szoptatok én is (kb 1hóstól 3-ig egy is elég volt)azzal kezdve, amivel abbahagytam, de amikor a kevésbé termelõvel fejeztük be, azt amikor csak tudtam lefejtem, de már a kezdetek óta, és kb 3-4 hónál kb egyformára állt be a mennyiség, de még a mai napig (5és fél hó) nehezebben kb 1, 5-2x annyi idõalatt jön ki mint a másik cicimbõl valószínûleg ezért termelõdött az elején is rosszabbul, mert nem tudott kiürülni rendesen. De csináltam azt is, ha nem hulla éhes és elég türelmes akkor a rosszabbul termeõvel kezdtem, olyankor szép nyugiban kiszívogatta, utána áttettem a jobbra, hogy meg is teljen a pocakja. Amikor éhesebb és fáradtabb akkor pedig a jobbikból, hogy lenyugodjon aztán cumizni odaadtam a rosszabbikat, majd lefejtem. Tehát babától is függ, de a rosszabbikból minden alkalommal érdemes szoptatni, v ha tök jól lakott lefejni, hogy stimulálva legyen, mertattó termelõdik a tejci.

Nagymellű anyukáktól kérdezném, h hogyan szoptassam 4 hetes babám éjjel fekve, mert sajnos az egyik kezemmel el kell húznom az orrától a mellem, h kapjon levegőt és félek, h bealszok, mert elég sokat van mellen a picim, adnátok tippeket?

Legjobb válasz: Én is nagy mellû vagyok és én nagyon jól tudok fektetve szoptatni, és egy jót alukálni is közben. A lényeg az hogy te egy kicsikét úgy legyél mintha hátra dõlnél, és a baba pedig legyen feljebb mint a mellbimbód úgy rakd a cicire. Nem kell majd eltartani. Ki kell tapasztalni. Nekem az elsõ pillanattól fogva így cicilt, mert császárral született és úgy volt kényelmes! Sok sikert

Én is nagy mellû vagyok és én nagyon jól tudok fektetve szoptatni, és egy jót alukálni is közben. A lényeg az hogy te egy kicsikét úgy legyél mintha hátra dõlnél, és a baba pedig legyen feljebb mint a mellbimbód úgy rakd a cicire. Nem kell majd eltartani. Ki kell tapasztalni. Nekem az elsõ pillanattól fogva így cicilt, mert császárral született és úgy volt kényelmes! Sok sikert
Hát én is egy nagymellû anyuka vok, sajna én csak ülve tudtam szoptatni mert fekve nem volt jó. A mellem beborította a pici fejét, a kezem zsibbadt, kényelmetlen volt, és hát a bealvás. Sajna én éjjel nappal ülve csináltam. Nagyon fárasztó volt. Ez is egy nagy probléma. Sokan nem is gondolják hogy milyen nehézségekkel jár. Én mikor olyan bevásárló központot kerestem ahol van baba mama szoba kioktttak hogy tanuljam meg otthon a rejtett szoptatást hogy közösségben a padon is tudjam szopiztatni. Gondolom egy apró, Csöcs' írhatta. Szóval fel a fejjel és a biztonság kedvéért ülve csináld ha tényleg nagy a melled. Ez van, ilyenkor nem is olyan jó hogy ekkora. :-) Kitartás
Szia! Nekem is nagy a mellem és épp ezért el sem tudom képzelni, hogy fekve , hogy kényelmes. Ülve szoptass, keress egy jó kényelmes fotelt.Meg úgy biztonságosabb is ha a baba bealszik szopi közben az oké, de az anyuci ne aludjon.:) Tudom milyen nehéz én sem tudom elengedni a cicim míg szopizik.
A kérdező hozzászólása: Hát, köszönöm.akkor ez a sorsunk.
Én is a nagymellû csapatban nyomulok, és fekve szoptatok. Annyira pici nózija van, néha picit el kell tartanom tõle, de nem nehéz. A tenyerem a mellem alatt van, és a hüvelykujjam az orra fölött.
Nekem nincs olyan nagy mellem, de én mindig ülve szoptatok. Éjjel-nappal. Nem kényelmes fekve. Ez nem csak mellkérdés ezek szerint. Egy kényelmes fotel kell és párnák. Szoktam én is bólintani szoptatás közben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!