Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktathatom az (16 db)

Kutyakölyök hogyan szoktatható az egyedülléthez?

1 hete van nálam.5 hónapos kan kutyus.Egész nap itthon vagyok vele, mert nem dolgozom jelenleg.A kutya folyton követ, ha párom marad vele engem keres.Sétánál szépen sétál nem rángat, vagy ha húz akkor leállítom és utánna szépen jön.Az ajtón én lépek ki elsőnek és hívom, hogy jöjjön.A kajáltatásnál is imitálom mintha én ennék elsőnek a tápjából.Már megtanítottam ülni, feküdni, egyhelyben maradni.Viszont.1 órára egyedül hagytam, mert muszáj volt elmennem és mondta a szomszéd, hogy sírt utánnam.Mivel társasházban lakunk fontos lenne, hogy ne sírjon, vonyítson mikor nem vagyunk itthon.Próbáltam olyat, hogy kimentem az ajtón, nem szóltam hozzá stb és 1-23 perci kinn voltam, de persze sírt.Aztán visszamentem hozzá, nem foglalkoztam vele.De mondtak nekem olyat is, hogy szidjam le ha vonyít és csak akkor menjek vissza, ha csöndben van és dicsérgessem, hát nem tudom.

Legjobb válasz: *1-2 perc

A kérdező hozzászólása: *1-2 perc
Az lehet a baj, hogy nagyon hozzád szokott és szokatlan nei az egyedüllét. Egy nap többször csináld meg , hogy úgy csinálsz mintha elmennél, kimész az ajtón, lemész egy emeletet és hallgatod. 1-2 perc csendben maradásra nem biztos , hogy elég.Én biztos hallgatnám elõször egy jó darabig és ha abbahagyja visszamegyek és dicsérek. És ezt többször. Viszont ha nem hagyja abba mondjuk pl. több mint fél óra, akkor rászólnék mindig kintrõl, ha csend lesz dicséret. Mondjuk mivel már 5 hónapos lehet nem tûrnék meg mondjuk fél óra vonyít és hamarabb rászólnék. Mondjuk ez attól is függ, hogy hányszor hagyod ott egy nap. pl Kimenni óránként , had szokja. Nagyjából én ezeket csinálnám.

Hogyan szoktathatom az új fekhelyébe?

Sheltiemnek most vettem új fekhelyet, de nem megy bele, helyette a macska alszik benne. Mivel szoktathatom oda?

Legjobb válasz: Rakd bele és ha bent vann akkor kezd el simogatni, adj neki jutifalatot és akkor tudni fogja hogy jót csinál!:)

Rakd bele és ha bent vann akkor kezd el simogatni, adj neki jutifalatot és akkor tudni fogja hogy jót csinál!:)
Azért nem megy bele, mert - Nem érzi ott a szagát, ezért számára idegen hely - Õ már megszokta jelenlegi helyét, és neki van annyira nehéz váltani, mint neked lakást cserélni Én a helyedben nem erõltetném, ha nem muszáj. Itt szerintem azzal segíthetnél, ha odaviszel egy pokrócot vagy más ruhanemût amin a saját szagát érezheti.
zavard ki a macskát onnan elõször is(mert ezzel elismered a macsek dominanciáját-és persze, hogy nem túrja ki egy követõ a domináns egyedet a helyérõl) ...ha van egy plédje, vagy mobilizálható a régi helyének a belseje akkor ezeket tedd át az új helyre, hogy a saját szaga legyen ott és ne a macskáé, majd hívd bele az új helybe ültesd ott le, jutalmazd, majd fektesd le és jutalmazd-a jutalom és a teljesítés közötti idõt növeld fokozatosan mindaddig amíg már nem is számít a jutalomra-ekkor már csak a nyugodt helyfoglalást jutalmazod és innentõl tudja, hogy azt szereted ha az új helyén pihenget nyugodtan-erre is fog törekedni!
A kérdező hozzászólása: A törölközõjét amin régebben feküdt betettem neki már az elején. De már szerencsére nem is aktuális a kérdés, mivel egyszer csak arra mentem ki hogy benne alszik:) Köszönöm a válaszokat!

Hogyan szoktathatom le? 9 hónapos amstaff kislány kutyám játék közben nagyon durva harap. Ugrál? Az ivartalanítása mennyire viselné meg?

Alap járaton nyugodt kutya nincs baj vele de ezt nem tudom hogyan szoktassam le.

Legjobb válasz: Pontosan ezek a tipikus viselkedés hibák a domináns kutyáknál. Az amstaff pedig kifejezetten domináns típus. "A kiskutyák az alomtársak között tanulják meg, hogy mekkorát haraphatnak játék közben. Ha az alomban az egyik kutya fájdalmasan megharapja a másikat, akkor a megharapott kutya rendszerint felnyüszít és odébbáll. Egy ütés a fenekére számára csak azt jelenti, hogy benne vagyunk a játékban. Lehet, hogy furán hangzik, de ha úgy érezzük, hogy a játék eldurvult, akkor fájdalmasan kiáltsunk fel és függesszük fel a játékot. A kiskutya hamar megtanulja, hogy mekkorát haraphat anélkül, hogy véget érne a játék." "A legtöbb kiskutya felugrál, de amíg a kutya kölyök, ezt rendszerint elnézzük, mert olyan édes, sõt, nem bírjuk megállni és jól meg is simogatjuk. Amikor viszont felnõ és a sáros mancsaival felugrik a tiszta ruhánkra, akkor már nem annyira édes. A kutya azonban ezt nem érti, hiszen õ ugyanaz a kiskutya, akit ezért nem is olyan régen meg is dícsértünk. Ha hazamegyünk és a kutya elkezd ugrálni, azt akarja, hogy vele foglalkozzunk. Ha nem is simogatjuk meg, csak rászólunk, vagy finoman lelökjük, akkor a kutya máris elérte a célját: bárhogy is, de foglalkoztunk vele. Az ugrálásról több módszerrel is leszoktathatjuk. Az egyik, hogy figyelünk rá, hogy a kutyát negatív inger érje felugrás közben (pl. rálépünk a lábára), bár ezt a módszert nem annyira ajánlom. A másik módszer, hogy ha a kutya felugrik, egyszerûen nem foglalkozunk vele. Legjobb, ha rá sem nézünk, csak forduljunk el és sétáljunk odébb. A kutya egy idõ után rá fog jönni, hogy akármit csinál is, nem foglalkozunk vele. Kérjük meg az esetleges látogatókat, hogy tegyenek ugyanígy. Ha a kutya nyugodtan leül, vagy lefekszik és már megnyugodott, akkor azonnal jöhet az üdvözlés. Ilyenkor is fontos a következetesség. A kutya nem tudja a értelmezni, ha csak néha tiltjuk neki az ugrálást." "A kutyaiskolákban tanítanak pórázkezelési technikákat. De addig is némi segítség: A hosszú, esetleg flexi póráz használatakor gyakorlatilag rávezetjük a kutyát arra, hogy húzzon, hiszen megtanulja, hogy minél jobban húzza a pórázt, annál messzebbre jut. Errõl csak normál hosszúságú pórázzal szoktathatjuk le, mégpedig ennek módja, ha mindig, amikor a kutya el kezd húzni, megállunk és addíg nem indulunk el, amíg feszül a póráz. Lehet, hogy az elsõ pár alkalommal csak az elsõ sarokig jutunk el, de erre a kutya is hamar rá fog jönni." Itt vannak a gyakranismételt kérdések: http://kutyasuli.hu/gyik minden kérdésedre találsz választ.

Pontosan ezek a tipikus viselkedés hibák a domináns kutyáknál. Az amstaff pedig kifejezetten domináns típus. "A kiskutyák az alomtársak között tanulják meg, hogy mekkorát haraphatnak játék közben. Ha az alomban az egyik kutya fájdalmasan megharapja a másikat, akkor a megharapott kutya rendszerint felnyüszít és odébbáll. Egy ütés a fenekére számára csak azt jelenti, hogy benne vagyunk a játékban. Lehet, hogy furán hangzik, de ha úgy érezzük, hogy a játék eldurvult, akkor fájdalmasan kiáltsunk fel és függesszük fel a játékot. A kiskutya hamar megtanulja, hogy mekkorát haraphat anélkül, hogy véget érne a játék." "A legtöbb kiskutya felugrál, de amíg a kutya kölyök, ezt rendszerint elnézzük, mert olyan édes, sõt, nem bírjuk megállni és jól meg is simogatjuk. Amikor viszont felnõ és a sáros mancsaival felugrik a tiszta ruhánkra, akkor már nem annyira édes. A kutya azonban ezt nem érti, hiszen õ ugyanaz a kiskutya, akit ezért nem is olyan régen meg is dícsértünk. Ha hazamegyünk és a kutya elkezd ugrálni, azt akarja, hogy vele foglalkozzunk. Ha nem is simogatjuk meg, csak rászólunk, vagy finoman lelökjük, akkor a kutya máris elérte a célját: bárhogy is, de foglalkoztunk vele. Az ugrálásról több módszerrel is leszoktathatjuk. Az egyik, hogy figyelünk rá, hogy a kutyát negatív inger érje felugrás közben (pl. rálépünk a lábára), bár ezt a módszert nem annyira ajánlom. A másik módszer, hogy ha a kutya felugrik, egyszerûen nem foglalkozunk vele. Legjobb, ha rá sem nézünk, csak forduljunk el és sétáljunk odébb. A kutya egy idõ után rá fog jönni, hogy akármit csinál is, nem foglalkozunk vele. Kérjük meg az esetleges látogatókat, hogy tegyenek ugyanígy. Ha a kutya nyugodtan leül, vagy lefekszik és már megnyugodott, akkor azonnal jöhet az üdvözlés. Ilyenkor is fontos a következetesség. A kutya nem tudja a értelmezni, ha csak néha tiltjuk neki az ugrálást." "A kutyaiskolákban tanítanak pórázkezelési technikákat. De addig is némi segítség: A hosszú, esetleg flexi póráz használatakor gyakorlatilag rávezetjük a kutyát arra, hogy húzzon, hiszen megtanulja, hogy minél jobban húzza a pórázt, annál messzebbre jut. Errõl csak normál hosszúságú pórázzal szoktathatjuk le, mégpedig ennek módja, ha mindig, amikor a kutya el kezd húzni, megállunk és addíg nem indulunk el, amíg feszül a póráz. Lehet, hogy az elsõ pár alkalommal csak az elsõ sarokig jutunk el, de erre a kutya is hamar rá fog jönni." Itt vannak a gyakranismételt kérdések: http://kutyasuli.hu/gyik minden kérdésedre találsz választ.
Alapvetõ nevelési problémák vannak. 9 hónapos és még harap, ugrál? Te jó ég! Ha eddig nem ment egyedül, én egy jó kutyaiskolát ajánlanék, nem olyan szögesfojtós, földrenyomós, kiabálósat. Addig is. Olvasd el a könyvet, illetve töltögesd le a sorozatot, nagyon sok hasznos info lesz benne számodra. ***** ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
A kérdező hozzászólása: más : ha sétálni idnulunk az elsõ 10 perc a pokol :) húz mint állat... Ilyenkor leülünk megfordulunk hátrébb tolom... meddig csinája méG? néha egybõl futok vele akkor lenyugszik
A kérdező hozzászólása: köszönöm! megnezem oket! Rovid poraza van foljtoval:) lenyomni szoktam ha haza érek ez ugy nezett ki hatasos. haza erek nem foglakozunk vele ha jon valaki O sem...
A kérdező hozzászólása: a harapást most kezdte ...
Nekem is ezt csinálta, játék közben mindig nagyokat harapott. Igaz, az enyém még kisebb. Próbáltam mindent, felkiáltottam, rácsaptam a fenekére, megpöcköltem az orrát :D, abbahagytam a játékot, otthagytam. Semmi nem volt hatásos, azután olvastam, hogy a grabancát kell megszorongatni, megemelni, de úgy, hogy visítson is egy kicsit. Nem fáj neki annyira, épp csak megtanulja, hogy nem szabad harapni, és elég, ha egy pillanatra csinálod. Az anyakutya is így tanítja a kölyköket. Ezt megcsináltam kb 5ször, azóta nem harap úgy, hogy fájjon. Remélem tudtam segíteni :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm! az a baj hogy keson kerult hozzam. 3 hete el velunk nem igazan van szocializalva, , , , jarunk suliba kutyak koze hogy szokja amugy nagyon kedves kis kutya de eddig eleg rossz helyen volt. szaporitotol hoztam el mert nem tudott tul adni rajta nekem meg tetszett az artatlan szemeivel ahogy nezett es elhoztam. nem bantam meg de nagyon nehez lesz az mar tuti


Két kutyánk is lett a hetekben, az egyik 3 hónapos a másik kb egy éves és folyton ugrálnak és harapdálnak, már a ruháimat féltem, hogy szoktathatom le öket?

Legjobb válasz: Úgy, hogy minden nap viszed õket eleget sétálni szabadon, minden nap tanítod õket, szellemileg is fárasztod, minden nap elég idõt töltesz velük és elkezded nevelni õket. Azt megkérdezhetem, hogy miért vállaltál két kutyát is, ha nem tudod, hogyan kell velük foglalkozni, hogyan kell õket nevelni? Nagy felelõtlenség volt.

Úgy, hogy minden nap viszed õket eleget sétálni szabadon, minden nap tanítod õket, szellemileg is fárasztod, minden nap elég idõt töltesz velük és elkezded nevelni õket. Azt megkérdezhetem, hogy miért vállaltál két kutyát is, ha nem tudod, hogyan kell velük foglalkozni, hogyan kell õket nevelni? Nagy felelõtlenség volt.
Nincsenek lefárasztva kellõen. Ha volt kutyád, ezt te is tudod, ahogy azt is, hogy a kert édes kevés egy ebnek, így kár és fölösleges is velük kiabálni. Az nagyon szép dolog, hogy megmentetted õket és sajnálatod, hogy így alakult végül, de ha más választás nincs, próbálj mind a kettõnek, de legalább az egyiknek normális gazdát találni. A kölyöknek valószínûleg könnyebb lenne.
Amikor bármelyik ugrik, akár kiteszed a lábadat, térdedet, hogy annak ugorjon. Közben mondod, hogy nem. Ha nem próbálkozik az ugrással , akkor megdicséred.Persze, nem fog mûködni azonnal. Idõ kell hozzá, hogy már a nem szóra is abbahagyják az ugrálást.
Figyelmen kívûl kell hagyni.Nincs szemkontaktus, lökdösõdés, egyebek.De mivel terhes vagy és gondolom nem várhatod ki, míg befejezik az ugrálást, határozottan szólj az egyiknek, hogy nem szabad.Ha tovább ugrál csapj oda egy köteg újság papírral ês zavard el .Ha amikor már nem izgatott, hanem nyugiban heverészik, odahívhatod simire.Ha nincs idõd nevelni, el kellene gondolkodni, hogy gazdit keresel az egyiknek.Mert ha a pici körül csinálják ugyan ezt, vagy kenelbe kell raknod õket, vagy akkor keresel majd gazdit nekik.Most még könnyebb.
A mellkasánál, tenyérrel, határozottan, de nem durván el kell lökni egy nem/nem szabad kíséretében, ameddig csak ugrál. Ha odajön, és nem ugrál, akkor meg jöhet a simogatás, és a dicséret.
De könyörgöm ha ennyire profi vagy, meg értesz hozzá akkor miért itt kérdezõsködsz? Talán valami még sincs rendben, vagy tévedek? Nem értem, hogy idejön valaki mert gondja van de utána a tanácsot már nem fogadja meg. Ennek így mi értelme? Nem szégyen beismerni a tudatlanságot, hanem tanulni kell belõle. Ennyi az egész, de elõre látom ebbõl is csak azt fogod leszûrni, hogy én most lehülyéztelek. Kár a szóért
A kérdező hozzászólása: plusz még van két macsekom is, de õk már nagyok.
A kérdező hozzászólása: Amúgy ha ilyen szegény lennék, tuti nem vállalnék kutyákat, csak a táp marha drága+féreghajtó, kombinált oltás, frontline, vitaminok, és akkor még egy etetõtûlat sem vettem. Mindenbõl megpróbáljuk a legjobbat megadni, éds majd jut a gyerekre is, ettõl nem félek. Gazdagok nem vagyunk de jól élünk, nagy kertes házban, kertvárosban.
A kérdező hozzászólása: azt mondtam, hogy mindkinek akinek van kutyája, kutyaoviba járatja??? bakker. nincs peénzem. elõzõ kutyámra, aki szegény 15 évesen halt meg, hónapokig naponta járattuk kezelésekre, több százezret ráköltöttem, legdrágább kajákat, vitaminokat veszek nekik, mindegy.
A kérdező hozzászólása: nálunk nincs kutyaovi...
A kérdező hozzászólása: ki mondta, hogy nincs pénzem????
nem azt mondtuk, hogy vidd vissza a sintérnek. Én mondtam, hogy keress valakit, aki napi egyszer megsétáltatja õket (én anno nem viccelek, 250ftért 1 órára 3 kutyát sétáltattam..) vagy keress nekik gazdát. De abban igaza van az elõttem írónak, hogy ha ennyi pénzed sincs rá, mi lesz ha bármi baja lesz valamelyiknek? Mert a baba is sokba fog kerülni, mellé meg a két kutya etetése, esetleges állatorvosi kezelések, bolha-kullancs elleni védekezés, a kicsinek a szükséges védõoltások ez mind-mind nagyon sokba kerül.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a jó választ.nem vagyok profi, egyáltalán. nemrég halt meg az öreg kutyánk, 15 évet élt, ezért már nem is emlékszem milyen a kölyök kutya. de azért, hogy milyen felelõsséggel jár azt sejtem. csak az öreggel más gondok voltak... hozzá éjjelente kellett felkelni, megnézni jól van e, kezelésekre járni, stb. a végén a hasnyálmirigyrák mégis kifogott rajtunk...
Nézegess Cesar Millant(csodálatos kutyadoki) youtubon.Sokan csak vitázni jönnek az oldalra, ne foglalkozz velük.Fújják mindenkinek-ne szaporíts, 2millió gazdátlan kutya van az országban.Az ilyentõl mint te, meg elvennék a kutyát, mert nem sétálnak naponta.Hûha, akkor foglalkozz velük otthon sokat.Próbáld tanítani õket.A kicsit érdemes lenne, óvatosan (mármint rád nézve óvatosan)pórázra, sétára szoktatni.A nagy ráér majd ha meglesz a gyerkõc.Most még különösebb erõ nélkül is tudnád tanítani a kicsit, de ha megvárod vele amíg megszülsz, sokkal nehezebb lesz.Erélyesen, magabiztosan állj hozzájuk.Sokkal többet elérsz, mint a babusgatással.Jó kutyázást.
A kérdező hozzászólása: kedves vagy kedves hozzászóló de én nem Magyarországon élek, nálunk más szabályok vannak a szájkosárról.
na, közben megkaptam a válasz a szájkosárra: http://ujsag.allatvilag.net/2012/09/szajkosar-hasznalat-2012..
Nekem a szomszéd kutyával az bejött(amikor rám ugrált) hogy megfogtam a két lábszárát és picit tartottam a levegóben(3másodperc kb.)megmondtam neki hogy nem szabad.amikor abbahagyta elkezdtem simogatni és mondani neki mély, búgó hangon:Nyúúgi, aztán:okosan nyugszik.és megmagyaráztam neki miért nem jó ha rám ugrál
http://www.zetapress.hu/kutyavilag/16079 itt azt írják nem kötelezõ, de utána kérdeztem egy nálam jártasabb személynél, majd õ leírja hogy van:)
A kérdező hozzászólása: nálunk kötelezõ, a polgármester hozta be, és aki nem tartja be büntetik. mindemellett, nem szabad el engdeni a kutyát, csak pórázon vinni és elengedni csak kijelölt kutyasétáltatóban lehet, abból 2 van a városban, jó messze tõlem.
de arra meg úgy tudod a legkönnyebben megtanítani, hogy fogsz valami jutalomfalatot, leülsz és úgy tartod a jutifalit, hogy bele kelljen dugnia az orrát a szájkosárba, elõször még ne csatold rá, már akkor is dicsérd meg, ha megszagolja, mindig kis lépésekkel haladj, legyél türelmes:)
már nem kötelezõ sehol a szájkosár:)
A kérdező hozzászólása: a nagy szépen jön pórázon, csak a szájkosarat nem viseli és az nálunk kötelezõ. köszi szépen. amúgy a nagy már ivartalanított, a kicsi is az lesz. nekem macskáim is vannak, õk is ivartalanítottak. tényleg más a gyerekével nem törõdik ugy, mint mi velük.fogom nézni a youtubeot.
A kérdező hozzászólása: nem tudtam még hogy terhes vagyok, mikor elhoztam õket. mindegy. akkor a legjobb ha visszaviszem a sintérnek
Tényleg nem tudok mit írni. :( Megértem, hogy ragaszkodsz hozzájuk, és ha legalább valaki otthon lenne és segítene a nevelésben, meg a sétában, akkor azt mondanám, hogy oké, sok szerencsét. Így is sok szerencsét kívánok. Az ugrálást már írtam, hogy mit csinálj (ignorálod, hátat fordítasz, ruhatépésnél ignorálás, kizökkentés, átirányítás). Én azért a helyedben megpróbálnék fb-on vagy bárhol gazdit keresni nekik.
A kérdező hozzászólása: szaladgálni van helyük, kb 500 négyzetméter, dobálom nekik a labdát és visszahozzák. de nehéz velük. fõleg , hogy a nagyobb már 1 éves, a kicsivel veszekszenek a kaján is, a kicsit külön kell etessem.Egész nap rohangálnak, de attól még ugrálnak mint a dilisek. Mindig erélyesen rájuk szólok, de nem mindig hat, ..
A kérdező hozzászólása: nem hiszem, hogy nem leszek normális gazdijuk.
A kérdező hozzászólása: köszi, azért is nehéz velük mert mindkettõ ujjonan érkezett, a kicsi startból rosszalkodik, de olyan édesek, együtt alszanak már
A kérdező hozzászólása: nem szeretném õket elajándékozni. tuti nem lesznek bezárva. addig még van, megoldjuk addig.
A kérdező hozzászólása: Basszus, nem értem, befogadtam 2 kutyát, maximálisan elvannak látva, szeretgetve stb, és akkor el vagyok ítélve. sztem más nem szeretgeti ugy a gyerekeit mint mi a kutyukat. Igy, hogy együtt vannak, egész nap eljátszanak, miért adnám õket tovább. igyis annyi kidobott kutya van, aki sajna senkinek nem kell. tuti jobb dolguk lenen a menhelyen vagy a sintérnél mint nálam. Altatástól mentettem õket, na mindegy, többet itt sem teszek fel kérdést.
A kérdező hozzászólása: amúgy meg miért pontozzátok le a hozzászólóimat is??????
Biztos vagy te ebben? Nagyon szép dolog, amit tettél, de a mi 3 hónapos kutyánkat ketten (édesanyám és én) neveljük, igaz, munka mellett, de így is éppen elegek vagyunk rá. Persze, fárasztják egymást, de ki fogja õket tanítani, szocializálni, sétáltatni? Ha csak egymást látják, hogyan fogják megszokni a többi kutyát, embert? Ki és mikor fogja nekik az alap parancsokat megtanítani? Én a helyedben a kutyák érdekében keresnék egy végleges gazdit. Ha gondolod, tartsd meg a nagyobbikat, de gyerek mellé, fõleg ha nincs segítséged... túlvállalod magad. Ugrálásról való leszoktatás: Kitartó ignorálás. Nem nézel rájuk, nem szólsz hozzájuk, elfordulsz. Ha cibálják a ruhádat, akkor megdermedsz, nem szólj hozzájuk, majd hirtelen csapsz valami zajt, akár mély hangon morogsz akár hozzávágsz a földhöz egy vizes palackot kövekkel, akár tapsolsz. De a Nem is elég, a lényeg, hogy meglepje õket, és elengedjék a ruhádat. Akkor dicséret és dobj el nekik egy labdát, hogy másra figyeljenek.
A kérdező hozzászólása: de nem mondtam h nem fognak sétálni.... azt irtam , hogy most épp 12 hétig kell vigyázzak mert elsõ babám elment , ár..na mindegy.
A kérdező hozzászólása: nem hiszem, hogy más 24 órában foglalkozna a kutyájával, mindegy.
Nem 24 órában, de mi a kiskutyával napi 4 órát biztosan. Ma reggel másfél órás fárasztás, utána átadtam a stafétát édesanyámnak, aki kiviszi még sétálni/ játszik vele olyan 11 körül, majd megint 3-4 körül, aztán 6-kor visszaérek, megyünk sétálni, és este még kaja után egy fél órával kell játszani. És akkor etetés, szõrkefélés, takarítás még nem volt. Senki nem mondja, hogy jobb helyük lenne egy sintértelepen, és nem kell mindenkinek "professzionálisan" kutyát nevelnie, de ha megszületik a babád még kevesebb idõ lesz a kutyákra( jól nevelten a babkocsi mellett akkor fognak bandukolni, ha MOST
A kérdező hozzászólása: Mondjuk ki õszintén hányan engedhetik meg a kutyaovit manapság. tehát egy kisgyerekes csalásnak, akinek nincs otthonölõs anyuka az ne is vállaljon kiskutyát. értem. valószinüleg kevés kutya élne a nagyvárosokban akkor.
Nem 24 órában, de mi a kiskutyával napi 4 órát biztosan. Ma reggel másfél órás fárasztás, utána átadtam a stafétát édesanyámnak, aki kiviszi még sétálni/ játszik vele olyan 11 körül egy órát, majd megint 3-4 körül egy nagyobb fárasztás, aztán 6-kor visszaérek, megyünk sétálni, és este még kaja után egy fél órával kell játszani. És akkor etetés, szõrkefélés, takarítás még nem volt. Senki nem mondja, hogy jobb helyük lenne egy sintértelepen, és nem kell mindenkinek "professzionálisan" kutyát nevelnie, de ha megszületik a babád még kevesebb idõ lesz a kutyákra( jól nevelten a babkocsi mellett akkor fognak bandukolni, ha MOST megtanulják). Ha totyogós korára sem sikerül önkontroll elsajátítaniuk, akkor meg veszélyt is jelenthetnek rá, pl. fellökik. Igazából kár magyaráznom, mert vagy rájössz majd, hogy nincs rájuk idõd, vagy kérsz segítséget, vagy hagyod õket, és késõbb lesz két neveletlen kutyád.
A kérdező hozzászólása: Etetni etetjük õket rendesen, külön fõzök is nekik, + száraztáp. Takaritani utánuk jelenleg édesapám vállalta.
"Basszus, nem értem, befogadtam 2 kutyát, maximálisan elvannak látva, szeretgetve stb, és akkor el vagyok ítélve. sztem más nem szeretgeti ugy a gyerekeit mint mi a kutyukat. " na épp ez a baj. Ezek kutyák, nem gyerekek. Kutyakén kell nevelni és kutyaként kell rájuk tekinteni szabályokkal, tanítással, megfelelõ lefárasztással. Én értem, hogy veszélyeztetett terhes vagy, de akkor hogy jutott eszetekbe rögtön két kutyát is magatokhoz venni? Legalább lenne egy barát vagy valaki aki legalább napi 1x30-1 órás sétára kivinné, vagy kereshetnétek valami diáklányt/fiút aki a környéken vállal kutyasétáltatást addig, amíg nem kelhetsz fel. Én nem szeretnék helyetted dönteni és nincs is jogom, de nagyon átgondolnám a dolgot. Most azért nem tudsz velük kimenni, mert ott a baba a hasadban, utána már energiád nem lesz, egyszerre azért nem fogod tudni õket sétálni vinni, mert a kutyák addigra nem fogják megtanulni, hogy egy babakocsi mellett hogy kell közlekedni, utána már a gyerek tipegni fog, és mondjuk ha viszed bölcsibe vagy utána oviba akkor talán ki fogtok tudni menni. Az még legalább 2-3 év. Addig bezárva szeretnéd õket tartani, úgy, hogy nem elégíted ki a minimális szükségleteiket? Csak gondolj bele, hogy milyen lenne a babádnak, ha már tudna járni és soha nem mennétek ki mozogni, be lenne zárva a szobájába amiben van egy ágy és idõnként bemennél megölelgetni meg megbabusgatni, és ennyi. Hiába vannak ketten, nem fognak rohangálni maguktól, nem játszanak annyit maguktól, amennyitõl elfáradnának. Nekik kell a séta és kész.
A kérdező hozzászólása: kelleni nnem fog senkinek, eddig se kellett sajna, nálunk annyi a kóbor eb, hogy sorozatosan altatják el õket... igy kerültek hozzánk õk is, mert az egyik menhelyes gondolta jó helyen lesz nálunk.
És édesapádat nem tudod megkérni segíteni? Nem kell a neveléshez testi erõ csak határozottság és kiállás.
A kérdező hozzászólása: nem, õ egész nap a kertet müveli.
A kérdező hozzászólása: Mentett kutyák. mielõtt pálcát törnél, ... megölni akarták õket, befogadtuk. mindig is volt kutyám, kutyáink iskolába jártunk velük, most viszont veszélyeztette terhes lettem, nem igen tudok velük foglalkozni, férjem reggeltõl estig odavan. sétálni se nagyon tudok emiatt velük menni. gondoltam kapok valami jó tippet.

Az új kutyám/puli/ nem engedi le a tetőről a macskáimat, hogy szoktathatom őket össze?

Legjobb válasz: A puli terelõ, munkakutya. Szólj rá erõsen, hogy pfúj, nem szabad! Talán hallgat rá. Fogd a kezedbe a cicát, és vidd oda hozzá, nyomd az orra alá, és mind neki: a miénk! A puli hamar tanul, de simlis is tud lenni.

A puli terelõ, munkakutya. Szólj rá erõsen, hogy pfúj, nem szabad! Talán hallgat rá. Fogd a kezedbe a cicát, és vidd oda hozzá, nyomd az orra alá, és mind neki: a miénk! A puli hamar tanul, de simlis is tud lenni.
A kérdező hozzászólása: Köszi! A jó szándékú választ, de kaptam egy"profi"ötletet. A macsek fenekét kell a kutyus orrához tartani, mert, ha szembe fordítom õket, akkor a macsek képes kikaparni a kutyus szemét. Mindezt jó szándékkal írom, mert TE is jó szándékkal váaszoltál nekem!

Hogyan szoktathatom le az ugatásról?

2 hete fogadtunk örökbe egy palotapincsi kutyust a menhelyről.Az előző gazdája kitette őt a Tesconál.Szegény kutyus 3 napig ott várta,a gazdáját,hogy mennek érte,de hiába.Nagyon aranyos,barátságos kedves kutyusról van szó,kb 1,5-2 éves.Az vele a probléma,hogy nem tudom egyedül itthon hagyni.Ahova lehet viszem magammal,de ha nem tudom akkor a szomszédok szerint is addíg ugat,vagy inkább sikít a bejárati ajtónál,és addíg kaparja az ajtót,míg haza nem érek.Holnap ismét magára kell hagynom 2-3órát,és már előre félek.Mit tegyek,hogy erről le szokjon?Egyáltalán valaha sikerülhet gond nélkül elmennem itthonról?Egyépként,ha a párom itthon is marad vele,akkor is ezt csinálja míg haza nem érek,csak egy fokkal jobb,mert ő közben nyugtatgattja.

Legjobb válasz: A kistermetû kutyák csahosabbak. a két kistermetûm nekem is menhelyi, ill. talált, õk aztán még inkább hangosak. EGyrészt baromi sokat kell velük foglalkozni. Meg kell ismerniük a csend és az ugatás fogalmát. Másrészt vehetsz a vaterán ugatásgátlót. Van elektromos (ne), és ultrahangos is. Ez utóbbiból rendkívül sok fajta van, nyakra illeszthetõ, szobában elhelyezhetõ (3-20 ezer ft). Általában nagyon jól mûködnek és a kuytók megtanulják, hogy csendben legyenek. Egy hátulütõje van, ha a kutyád esetleg epilepsziára hajlamos, ez a szerkezet elõhozhatja a betegséget. Erre viszont kicsi az esély. Egyébként ne nyugtatgassátok, hanem erélyesesn tanítsátok: összetekert újságpapírral fenyegetõen csapkodjátok a földet, miközben a CSÖND vezényszót ismétlitek. Ha nagyon raplizik egy picit rásózhattok egyszer a fenekére is. Miután egyszer rásóztatok, többé nem kell megütni, érteni fogja. Nálunk a mogyorófa vesszõ suhogása elég, hogy csendet teremtsen egybõl.:) Kitartást, kemény lesz.:) Ja, a szomszédoknak jelezzétek, hogy dolgoztok az ügyön, a türelmüket kéritek.

A kistermetû kutyák csahosabbak. a két kistermetûm nekem is menhelyi, ill. talált, õk aztán még inkább hangosak. EGyrészt baromi sokat kell velük foglalkozni. Meg kell ismerniük a csend és az ugatás fogalmát. Másrészt vehetsz a vaterán ugatásgátlót. Van elektromos (ne), és ultrahangos is. Ez utóbbiból rendkívül sok fajta van, nyakra illeszthetõ, szobában elhelyezhetõ (3-20 ezer ft). Általában nagyon jól mûködnek és a kuytók megtanulják, hogy csendben legyenek. Egy hátulütõje van, ha a kutyád esetleg epilepsziára hajlamos, ez a szerkezet elõhozhatja a betegséget. Erre viszont kicsi az esély. Egyébként ne nyugtatgassátok, hanem erélyesesn tanítsátok: összetekert újságpapírral fenyegetõen csapkodjátok a földet, miközben a CSÖND vezényszót ismétlitek. Ha nagyon raplizik egy picit rásózhattok egyszer a fenekére is. Miután egyszer rásóztatok, többé nem kell megütni, érteni fogja. Nálunk a mogyorófa vesszõ suhogása elég, hogy csendet teremtsen egybõl.:) Kitartást, kemény lesz.:) Ja, a szomszédoknak jelezzétek, hogy dolgoztok az ügyön, a türelmüket kéritek.

Hogy szoktathatom le a kutyámat arról, hogy elropogtassa az edényeit és más egyéb dolgot az udvaron?

Van egy 5 hónapos kölyök kutyám,akit hiába mozgatok le napi 2x3 órában(a nap további részében dolgozom) + kutyaiskola heti 3 alkalommal.Sajnos a nap nagy részében unatkozik(egyedül van),hiába van 2 nagy kifőtt marhacsont és rágható(szárított bőr cipő,stb.)dolgok előtte,a fa kutyaólat és a fa macskaólat teljesen lerágta. Már vettem neki kerámia edényt is azt összetörte a betonon és elrágta,most a műanyag edényei fogytak el 3 nap alatt.Mit tehetnék,hogy ne ropogtassa el a műanyag dolgokat,beleértve a kerti bútorokat a fa kutya és macskaólat,a kisfákat/bokrokat. Szabadidőmben,ha az időjárás megengedi,megyünk,kirándukunk(Sajnos mostanában igen csak hideg volt,nem lehetett kint lenni 5-6 órát).Mivel dolgoznom muszáj,és senkim nincs akire rábízhatnám,kénytelen vagyok egyedül hagyni.Mikor szokik le arról,hogy mindent elrág vagy hogyan tudnám leszoktatni arról,hogy elrágja ezeket a dolgokat. A játékait 1 nap alatt megsemmisíti,legyen az tenisz labda,kong,sipolós csirke,gumilabda.

Legjobb válasz: Szia az enyém is összetörte a tálját, azóta nem hagyom kint elõtte (pedig már fém edénye van), ha befejezte az evést, a házat is rágta, de amióta kap csontot azt is elhagyta próbáld meg bekenni a hazát valami kellemetlen ízû anyaggal ami (pl. paprika) ismerek olyat akinek bevált játékot válassz neki valami tartósabbat (pl: kötél, fa- vagy gumicsont)

Szia az enyém is összetörte a tálját, azóta nem hagyom kint elõtte (pedig már fém edénye van), ha befejezte az evést, a házat is rágta, de amióta kap csontot azt is elhagyta próbáld meg bekenni a hazát valami kellemetlen ízû anyaggal ami (pl. paprika) ismerek olyat akinek bevált játékot válassz neki valami tartósabbat (pl: kötél, fa- vagy gumicsont)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kipróbálom ezt a paprikás dolgot. Kötele van, azt szereti és azt valóban nem szedi szét, de a fa játékot is elrágta, gumit meg nem is mertem venni! :) Most fém edényt veszek, de elõtte leveszem a gumiperemét, mert különben õ fogja megenni róla, remélem az beválik.

Csak kézben alvó kisbabát hogyan szoktathatok rá, hogy elaludjon az ágyban magától?

4hónapos. Szinte csak kézben hajlandó elaludni, ringatással, zenével, stb. Fáradt, ásít, dörgöli a szemét, de nem hajlandó megmaradni a kiságyban. Ez csak nappal probléma, este alszik rendesen. Kérlek, segítsetek mert ez így senkinek sem jó. Tudom, hogy elrontottam, de fogalmam sincs hogyan változtassak

Legjobb válasz: Hasonlóan az elsõ válaszolóhoz. Ha sír a kiságyban felveszem, ringatom, leteszem... néha ezt el kell játszani párszor.

Hasonlóan az elsõ válaszolóhoz. Ha sír a kiságyban felveszem, ringatom, leteszem... néha ezt el kell játszani párszor.
Mennyi idõs a babád 12:37-es?
leteszem, sír egy darabig, felveszem megnyugtatom visszateszem, és így tovább míg el nem alszik. Lényeg, hogy ne a kezedbe hunnya le a szemét, vagyis aludjon el. Nekem 3 hétig ment ez. Nem könnyû, de megéri. Simizd a hátát, énekelj neki, mikor az ágyba visszateszed. Ne menj ki, csak akkor, ha már nem bírod és számolj 10-ig majd menj vissza hozzá, érezze, hogy ott vagy
Csak kítartás!Az én pici kisfiam is nagyon sokáig ölbe aludt el és sokáig kellett tartani de lassan és kitartással leszokott róla!Tedd a kiságyba és feküdj mellé ha olyan fogd a kezét aztán egy pár hét múlva menni fog neki egyedül is az alvás!
A kérdező hozzászólása: szia kedves utolsó. Igen, az én babám is hasfájós, ezért szoktunk rá. Most kipróbáltam, ez nagyon húzós lesz. Elképesztõ mennyire sír.
Az én kisfiam most 9 és fél hós. Az elsõ három-4 hónapban hasfájós volt, sokszor csak ölben aludt el, férjemmel felváltva altattuk. Aztán 4 hónaposan megerõszakoltam magam és "bekeményítettem". Már nagyon fájt a karom és derekam a sok ringatás miatt és láttam, hogy dörzsöli a szemét és letettem a kiságyba, hagytam kicsit sírdogálni (kb. 5-8 percig) és egyszer csak CSÖND lett! Bementem hozzá és elaludt. Aztán délután is ugyanezt eljátszottam. Ez ment 8 hónapos koráig, aztán közbe jött a fogzás és már megint igényli az ölben alvást, szeretgetést. Néha elalszik magától játék közben, de néha ölben alszik el (5 perc kb.) Szerintem vannak változások, mikor mit igényel. Ez van! Amikor csak tudom, ringatás nélkül lerakom (12 kilós), de van hogy annyira sír a fogacskája miatt, hogy muszáj segítenem neki. Babája válogatja!!! Kitartás!
6 hónapos
12.37-es vagyok. Szerencsére egy nagyon nyugodt babával ajándékozott meg a sors. Nagyon sokat szeretgetem, de erre alvás elõtt nincs szükség.
Kedves elsõ 12-37-es. Nem mindenkinek sikerül ez, mint neked. Vannak olyan babák, akik az elsõ perctõl elalszanak az ágyukba, de van olyan idõszak, mikor testi kapcsolatra van szükség az anyjukkal. Hogy , hogy neked soha nem vot problémád ezzel
A kérdező hozzászólása: Nekem sem alszik az ölemben, csak a karomban alszik el. Utána már le tudom tenni. Én is sírok vele együtt, ráadásul õ nagyon akaratos, nem hagyja magát. Kinyomja magát, megfeszül és sír. Az ággyal sincs baja, az ELALVÁS a gond. Kipróbálom és köszönöm.
Kicsit meg kell keményíteni a szívedet, mertz nem jó megvárni, hogy teljesen megszokja az ölben altatást. Gondolom már így is megszokta. Én nem is venném fel, csak simogatással nyugtatnám és beszélnék, énekelnék neki. Sajnos itt a megelõzés a fontos. Ha már megszokta, akkor csak könyörtelen módszerekkel tudod leszoktatni. Persze én is ringattam a hasfájós idõszakban, de soha nem aludt el az ölemben.
Ja, változó volt, hogy meddig hagytam sírni. 5-10 perceket. Ami mindig csökkent. Szerintem az 1 hét a legrosszabb. Ha az meg van, akkor már csak 2-3 perceket sírt
Nekem soha nem volt ezzel gondom, mert én úgy szoktattam, hogy az ágy a "nyugalom szigete", szeret is benne lenni. Tegnap viszont a Suttogóban olvastam, hogy hogyan lehet az "öli" babákat az ágyhoz szoktatni. Ha megvan olvasd el, hátha bejön.
Minden héten jobb volt és egyszer csak betettem az ágyba és elaludt magától. Nem könnyû, én sírtam vele együtt. Ne legyen lelkifurid, mert ez neki is jobb. Kényelmesebb is. 2 hós volt a babóm mikor ezt elkezdtük. Hidd el menni fog neked is, kitartás
A kérdező hozzászólása: És mekkora volt a te babád? 3 hét után leraktad és sírás nélkül elaludt? mennyi ideig hagyod sírni? Sosem hittem, h ilyen anya leszek, de szinte elviselhetetlen hallgatni ahogy sír, ráadásul potyognak a könnyei.
13:29-es vagyok. Ne add fel, tudom nehéz lesz. Lehet eltart 3-4 napig, talán egy hétig is, de utána neked és a babódnak is sokkal könnyebb lesz. Nem könnyû tartogatni a babákat, kikészül a derekad, karod stb és egy gyereknek egészséges anya kell, nem egy fizikailag-lelkileg gyenge anyuka. Én néha vele együtt sírtam, csak a másik szobába, de meglett a hatása és most már könnyen elalszik. Bár most megint igényli egy kicsit a fogzás miatt és odabújik elõtte és 5 perc múlva elalszik, de majd visszaszokik az egyedül alváshoz, csak most nagyon nyûgös és nincs szívem lerakni.

Hogyan lehet átszoktatni a hörcsögöt (aranyhörcsög) arra hogy éjszaka aludjon és nappal legyen ébren? A barátnőm azt javasolta h takarjam le de ha megeszi a takarót (ketrece van) akkor meghal! És még nagyon félős! Hogyan szoktathatom magamhoz?

Legjobb válasz: Nem lehet átszoktatni arra h este aludjon. Mivel rágcsáló így részben éjszakai állat is. Kedveskedésrõl annyit h ne tegyél hírtelen mozdulatokat.^^ az ujjad hagyd h meg szaglássza. (: meg simogasd a fejét. saját tapasztalat. :P 16/F puszi.

Nem lehet átszoktatni arra h este aludjon. Mivel rágcsáló így részben éjszakai állat is. Kedveskedésrõl annyit h ne tegyél hírtelen mozdulatokat.^^ az ujjad hagyd h meg szaglássza. (: meg simogasd a fejét. saját tapasztalat. :P 16/F puszi.
A kérdező hozzászólása: köszi!:) azaz egy baj van ha hozzáérek akkor máris elmenekül. De ha óvatosabban nem hirtelen mozdulatokkal nyúlok be akkor nem fog elmenekülni?Remélem...köszi a segítséget!
Hát ha menekül akk fog 1 kis cikk almátv répát és azzal közelíts. :P
A kérdező hozzászólása: OKOK már megpróbáltam:P de azér köszi:) bár még azért úgyis fél! Van még más ötletetek? am köszi h írtok
Nem lehet rászoktatni az esti alvásra, éjszakai állat.Nehogy rárakj szegényre egy takarót!Ha azt szeretnéd, hogy kezes legyen, akkor már kiskorától kezdve ki kell venni, és járatni a kezedben, de ha még attól is fél, hogy hozzád érjen, akkor próbáld megszoktatni vele a kezedet.:) Eleinte szinte biztos, hogy megharap ha kiveszed:D, ezt saját magamon tapasztaltam.De amint megszokik nem harap, és 'azt csinálsz vele amit akarsz'.
A kérdező hozzászólása: köszi!!!sokat segítettél!:P

Hogyan szoktatható le a kutyám arról, hogy minden neszt megugat, és hogyan nevelhetem rá arra, hogy ha azt mondom neki, csönd, be is fogja a kis száját?

A csivavám amennyire kicsi, annyira agresszív. Ha idegen jön hozzánk, nagyon ugat, odakap. Ez otthon még nem volt akkora probléma, mert családi házunk van, nem hallották a szomszédok, viszont a napokban elhoztam magammal a kutyit oda, ahol tanulok, itt pedig panelban lakom, ahol az ugatásával majd\' eladja az egész lépcs?házat. Ha jön egy vendég hozzám vagy lakótársaimhoz, teljesen kikel magából, és nem fogja be, hiába szólok rá. Hogyan nevelhet? át e téren? Ráadásul a lépcs?ház majdnem minden apró neszére mordul, csodálom, hogy még nem szóltak a szomszédok. Hogyan szoktatható le az állandó ugatásról? 11 hónapos, de csak 3 hónapja van nálam, aminek javát a családi házban töltötte, csendes környéken, talán csak meg kell szoknia a zajt? Otthon van kert, most le kell vinnem sétálni, hogy el tudja végezni a dolgát, és a szembejöv? járókel?kre is ráugat. Talán az lenne a legjobb neki, ha otthon hagynám, ahol nyugi van?

Legjobb válasz: Kutyaiskolába kéne vinni, hogy megneveljék. Szerintem abszolút fõnöknek hiszi magát.

Kutyaiskolába kéne vinni, hogy megneveljék. Szerintem abszolút fõnöknek hiszi magát.
Valószínûleg nagyon bizonytalan, és ki van térve a hitébõl. a pontosan betartott napi rutin és a pozitív megerõsítésen alapuló nevelés adna neki biztonságérzetet, de ezt elég nehézkes kvázi házilag megoldani, fõleg, ha még tanulsz is. nem csak trénerként kell jelen lenned, hanem egy biztos pontként, mert a jelenlegi helyzet alapján úgy vettem észre, tök egyedül érzi magát egy új és szokatlan helyzetben. Lehet, hogy jobb lenne neki a megszokott közege. amúgy is, a kicsi kutyák közt sok ilyen tapasztalható, mert hát ugye azért látják h õk kicsik, de mindenki más nagy.
én eleinte tapsoltam a kutyámnak, de ez nem vált be. Aztán amikor ugatott, leültem vagy feküdtem vele szembe..és hangosan beleugattam a fülébe...Azóta nem ugat esténként (panelben lakom). Utcán meg kicsit meghúzom a pórázt, csak annyira, hogy észrevegye hogy én vagyok a fõnök. Egy próbát megér, nekem bevált (2-3 hét alatt)
Nem akarok kotekedni , de a kutyaiskolas valaszt gyakorlatilag legtobb kutyaskerdeshez oda lehet irni , s azzal el van intezve , de pl az en varosomba nincs kutyaiskola , es nem is hallottam , hogy a kornyeken lenne itt barhol is Szekelyfoldon. Amugy engem idaig egy kutya harapott meg egy csivava :) ) , a kis agressziv dog mindenkit ugatott az utcan odafutott a labamhoz s jol belebaszta a fogait , aztan jarhattam veszettsegelleni vedooltasokert a korhazba , az az erdekes az egeszbe , hogy a nagy koborkutyaktol se felek , altalaba semmilyen allattol sem , es akkor egy ilyen kicsi vakarcs belemmar.. xD


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!