Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktathatom a (61 db)

Hogyan szoktathatom a hullámos papagájt szobatisztasághoz?

Nemsokára lesz hullámos papagájom és olvastam, hogy naponta ki kell őt engedni a ketrecből viszont elkerülhetetlenül számítani kell arra, hogy ürüléket csepegtethet eközben bárhol a lakásban.... Nem lehet valahogy rászoktatni arra, hogy csakis a kalitkába végezze el a dolgát?

Legjobb válasz: Ez nem kutya.

Ez nem kutya.
A kérdező hozzászólása: Nem kutya.. huu de értelmes válasz volt... :) Olvastam, hogy például a jákópapagájt is lehet arra szokatni, hogy csakis a kalitkájába végezze a dolgát.. hullámos papagáj esetében nem?
hát nem nagyon. a jákó sokkal okosabb õket meglehet rá tanítani de egy hullámossal semmi esélyed. de nyugi.amikor kiengedem az én hullámosaimat akkor nem piszkítanak.az enyémek nem szoktam csak a kalitkában. nem tudom miért csinálják, nem tanítottam be õket!!!
Nem kakil olyan nagyot, hogy egy zsepivel, ne lehessen szépen eltakarítani.

Hogyan szoktathatom a babakocsiba 6 hónapos kisfiam?

Amíg el nem alszik nem tudom beletenni a kocsiba, pedig itthon egyedül alszik el az ágyában? Játék sem segít, cumin kívül tudtok más megoldást ajánlani?

Legjobb válasz: Ültetve esetleg? Én fiam akkor kezdte élvezni a babakocsis sétákat,mikor már ült benne és nézelõdött. Ha bealudt ledöntöttem.

Ültetve esetleg? Én fiam akkor kezdte élvezni a babakocsis sétákat, mikor már ült benne és nézelõdött. Ha bealudt ledöntöttem.
Lehet, hogy nem érzi magát biztonságba! Milyen kocsit használtok?
Nekem is azóta marad meg benne hogy felültettem, ha 6 hós akkor már õ is ülhet benne szerintem! Nekem a babakocsival szerencsém volt, mert a babahordozót rá tudtam kapcsolni a kocsira és az ugyebár nem vízszintes és azt szerette, de a mózesbe üvöltött 3 hónapig!
Amíg a lánykám 6 hónapos nem lett, szépen elalukált a vízszintes babakocsiban. Aztán egyik napról a másikra meggondolta magát és állandóan ordított benne. Végül rájöttem, hogy ülni szeretne, és a nagyon betakarást sem viseli már el (így 5 fok alatt nem tudunk kimenni, hálistennek már nem lesz olyan hideg). Lassan szokott bele vissza. Ültetve lassan toltam, felém fordítottam és beszéltem hozzá. Mostmár minden rendben van. Mikor elalszik benne én is ledöntöm.
Nekünk is van babakocsi problémánk, már alig várom, h' megtanuljon járni:) Két lehetõség van: vagy akkor viszed sétálni, amikor aludni szokott, így van esély rá, h' pár perc után elalszik, vagy ülõ helyzetben viszed (ha már stabilan ül), de olyankor, amikor ébren szokott lenni, nehogy a fáradtságtól sírjon. Az én lányom külön kategória: annyira gyûlöli a babakocsit, h' elmondani nem lehet. Nálunk a félig ülõ helyzet sem jött be. Mivel már stabilan ül hetek óta, ezért ülõre állítottam a kocsit, de még nem volt alkalmam kipróbálni, inkább az erkélyre ültünk ki. Ja, és mindig viszünk magunkkal valami játékot, amit babrálhat.

Hogyan szoktathatom a kutyusomat a vízhez?

1 éves tacskó kutyusról van szó és irtózik a vizt?l

Legjobb válasz: A legegyszerûbb, ha lassan, fokozatosan szoktassuk hozzá a vízhez. Kicsit bevizezük, de elõször nem szabad túlzásba vinni mert örökre elijeszthetjük a víztõl. Nekem van egy 6 éves keverék kutyám aki még most is retteg a víztõl.

A legegyszerûbb, ha lassan, fokozatosan szoktassuk hozzá a vízhez. Kicsit bevizezük, de elõször nem szabad túlzásba vinni mert örökre elijeszthetjük a víztõl. Nekem van egy 6 éves keverék kutyám aki még most is retteg a víztõl.
Üdv! Ha magától nem megy bele - az elõzõ válaszadó módszere nem módszer mivel nem mûködött neki (nem az volt a kérdés mi nem mûködik): Minél elõbb kell kezdeni (pl. babaúszás emberállatnál). 1 évesen magától ha eddig nem ment nem is, fog maximum amíg leér a lába. Bill (németjuhász 1991-1997) 2 hónapos korában került hozzám, 1 szobában feküdtünk. Az elsõ nyarán elvittem 1 tóhoz, (Ostoros) beúsztam és jött utánam. Imádta, minden nyáron hosszában úszkáltuk át a tavat. Csak jó úszóknak ajánlott, tilos táblára vigyázni (le kell venni).VESZÉLYES Rex (ír szetter kb.2001) Kóborlás... után került hozzám kb. 1 évesen. Beúsztam a tó közepéig, õ meg körbefutkározta. Rátettem a pórázt, behúztam a közepéig, elengedtem és kiszálguldott a partra. Azóta kitették a tilos táblát a tóra, lõnek is. Másik tónál (Felsõtárkány) belemegy magától (sefadobássesemmi) télen is. Boldizsár (vizsla-labrador 2006) kóborlás közben találtuk a nem lövöldözõs tónál. Behúzni nem volt alkalmam (itt csak emberre lõnek), leértalábáig bement a kolbászé. Másik tónál (Noszvaj) bedobtam a vizibiciglibõl, kiúszott, utána kihozta a bedobott faágat is. A csodálatos kutyadoki Cesar Millan szépen lassan türelmesen befelé lefelé szünetet hagyva amíg megnyukszik az eb vitte a medencébe.
Elõször vizezzük be a kezünket majd dörgöljük át vele a szõrét és adjunk közben jutalom falatot neki, hogy jó élményei legyenek a vízrõl. És tegyük bele a kádba, úgy hogy már van benne víz. És úgy fürdessük, hogy közben maszírozzuk.

Cicámat hogyan szoktathatom rá, hogy költözésünk után ne szökjön vissza a régi házunkhoz?

Három utcányival odébb költöztünk kutyástól macskástól. Falun lakunk, építkeztünk, még nincs kerítésünk. A kutyát 3 napig megkötöttük, azóta ott van az udvarban, még az utcára sem megy ki (puli, nem véreb :). Megáll a bejárati ajtó mellett, ott ugat, senkit nem enged be. A cica hetekig bent volt a lakásban velünk. A régi albérletünkben is sokszor bent volt a lakásban, de kijárt az udvarra is. De ha most kiengedjük az udvarra 2 nap múlva visszaszökik a régi házhoz. A kutya és a macska nagyon jó barátságban voltak mindig, sokszor összebújva aludtak. Végleges szobafogság a megoldás?

Legjobb válasz: Legyen benti cica:)

Legyen benti cica:)
Ha már megszokta, hogy kimehet, akkor nagyon rossz lenne neki, ha végleg bezárnátok. Ha van rá pénzetek, akkor esetleg megoldhatnátok, hogy cicabiztos legyen a kerítés.
Építsetek neki kennelt. Catiót.

Hogy szoktatható le kiskutya a csak benti pisilésről?

Kiteszem nem pisil, ahogy bejön odapisil....

Legjobb válasz: Minél többet vagy kint vele, annál könnyebben megy. Ha kint pisil, akkor hatalmas dicséret. Ha látod, hogy bent pisilni készül, akkor szaladj ki vele és ha pisil, akkor dicsérd meg. Figyeld meg, hogy mikor pisil. Pl. ébredés után, játék után, evés után.... És abban az idõpontban, amikor pisilni szokott menjetek ki. Addig maradj kint vele, amíg nem pisil.

Minél többet vagy kint vele, annál könnyebben megy. Ha kint pisil, akkor hatalmas dicséret. Ha látod, hogy bent pisilni készül, akkor szaladj ki vele és ha pisil, akkor dicsérd meg. Figyeld meg, hogy mikor pisil. Pl. ébredés után, játék után, evés után.... És abban az idõpontban, amikor pisilni szokott menjetek ki. Addig maradj kint vele, amíg nem pisil.
Addig legyél kint vele, amíg nem pisil. Vidd olyan helyre, ahol vannak kutyák, szagok, ösztönösen ingerelni fogja a pisilésre. Ha pisilt, nagy dicséret!
sehogy.hagyjad

Hogyan szoktathatom le erről a kutyámat?

Van egy 3 hónapos kiskutyám. Kerti kutya. 2 hónapos kora óta van nálunk. 4 napja elkezdte kaparni a teraszajtót (ahol mindig kijárunk hozzá), nem csak kaparja de döngeti is, majd beszakítja ("hisztizik"). Pedig 1 hónapig teljesen normálisan viselkedett, sosem csinált ilyet ezel?tt. Semmi sem változott, nem éhes, ugyanannyit foglalkozunk vele mint régebben (vannak vidéki gazdák akik messze nem foglalkoznak ennyit a kutyájukkal). Amikor hisztizik, kimegyek vele játszani egy 5-10 percet. De ha bejövök megint újra kezdi. (mindig csak este csinálja) Már érti azt a szót, hogy "nem", tegnap minden egyes alkalommal kinyitottam az ajtót, és azt mondtam hogy nem, leszidtam. Nos ez még annyira sem használt, hamarabb elkezdett cirkuszolni. Miért csinálja? Mit lehetne tenni ellene?

Legjobb válasz: "Amikor hisztizik, kimegyek vele játszani egy 5-10 percet." Szerintem ezt nem kéne, hisztizzen, majd abba. De ha kimész hozzá azzal csak azt kondicionálod, hogy ha hisztizik akkor utána játszol vele egy sort.

"Amikor hisztizik, kimegyek vele játszani egy 5-10 percet." Szerintem ezt nem kéne, hisztizzen, majd abba. De ha kimész hozzá azzal csak azt kondicionálod, hogy ha hisztizik akkor utána játszol vele egy sort.
Elsõnél a pont. Még leszidni se menj ki, mert õ azt is annak veszi, hogy végre foglalkozik vele valaki.
a kan kutyák közötti harc ( pl , amikor a kutyasuliban összemarakodik két domináns kan kutya ?? szerinted mit tesznek a gazdik ?? rábgatják a pórázt, de a problémát nem oldják meg, mert a kutyák ujból, és ujból egymásnak mennének !!) megoldás 1 vödör víz !! és lám, nyugodt kutyák !!!! kizökkentés, negatív visszacsatolás, és a két marakodó kutya símán eljátszik egymással utánna !! beválik??igen. a lényeg a sokk okozása, ami jelen esetben szükséges!! aki ezt erõsnek találja, annak : 1 ölebe van , aki uralkodik a gazdin, 2 nincs kutyája, , 3 remélem nem is lessz ??:)
Hogyan szoktathatom le errõl a kutyámat? Amikor hisztizik, kimegyek vele játszani egy 5-10 percet. De ha bejövök megint újra kezdi. (mindig csak este csinálja) MERT KIMÉSZ HOZZÁ !! ELÉRI AMIT AKAR !!! A KUTYA IRÁNYÍT , ÉS TE TESZED !! Már érti azt a szót, hogy "nem", tegnap minden egyes alkalommal kinyitottam az ajtót, MEGINT CSAK ELÉRTE, A GAZDI OTT VAN VELEM !! és azt mondtam hogy nem, leszidtam. Nos ez még annyira sem használt, hamarabb elkezdett cirkuszolni.A KUTYA TESZI AMIT KELL, FELHÍVJA MAGÁRA A FIGYELMET , NEM AZ A LÉNYEG, HOGY MIT TESZ !! AZ A LÉNYEG, HOGY TE HOGYAN REAGÁLSZ RÁ !! Miért csinálja? Mit lehetne tenni ellene? FALKAVEZÉRI MEGERÕSÍTÉS, TANULD MEG HOGYAN KELL !! JÁTÉK, SÉTÁK STB. HOGY MIKOR ÉR VÉGET AZT TE DÖNTÖD EL, ÚGY HOGY EGYSZERÛEN BEMÉSZ A LAKÁSBA ! AMIKOR EZEK UTÁN A KUTYU AMORTIZÁLJA AZ AJTÓT, , SÍMÁN ÖNTSD LE EGY VÖDÖR VÍZZEL, DE NE SZOLJ HOZZÁ, NE NÉZZ RÁ, ÉS NE ÉRJ HOZZÁ! CSAK KIMÉSZ, LEÖNTÖD, VISSZAMÉSZ ! EZT HÍVJÁK NEGATÍV VISSZACSATOLÁSNAK, ROSSZ ÉLMÉNY EGY CSELEKVÉSRE ! ÉS UTÁNNA SEM FOGLALKOZOL VELE AZNAP !!
Ha kimész hozzá ne játszatok, hanem szidd le és ha "gondolom" van helye, háza, akkor zavard oda. Ha játszol vele, akkor ne csodálkozz, ha újra hisztizik, mert eléri amit akar. Pont mint a gyerekek! hagyj neki az udvaron játékot, esetleg próbáld meg a nagyobb csontot amit nem két perc alatt rág szét, azzal lefoglalhatja magát!
Ha hisztizik, akkor tilos kimenni hozzá, mert akkor azt erõsíted meg benne, hogyha ezt a viselkedést mutatja, akkor eléri amit akar. Persze, hogy következõ alkalommal még jobban fogja csinálni. A megoldás: Ne menj ki hozzá, csak akkor ha megnyugodott, még akkor is, ha órákon keresztül kell hallgatnotok. Rászólni is felesleges, mert ezzel is azt adod tudtára, hogy ha hisztizik, akkor figyelmet kap tõletek.
utolsó: nem lennék a kutyád...
Pedig nem írt butaságot! Azért egy pohár, vagy kisebb kancsó víz is elég a pofijába! Hisztis gyereket hogyan a legkönnyebb leszoktatni a hisztirõl, amikor már a földön fetreng, sarkával veri a padlót, lilul a feje az ordítástól és hiába szólsz rá, mintha nem is hallaná? Az én fiam egyszer csinált ilyet, õt sem sajnáltam nyakon önteni. Hatásos volt, többet nem fordult elõ! A kutyámnál is alkalmaztam, amikor éjszaka lefeküdt a kapu elé és órákon keresztül ugatta a semmit. Sem mi, sem a szomszédok nem tudtak aludni napokon keresztül. Hiába szóltunk rá, pár percre abbahagyta, aztán újra kezdte. Kétszer nyakon öntöttem, helyére zavartam és azóta csak akkor ugat, ha oka van rá!

Normális, hogy a 11 hónapos kisbabám mostanában erőn felül sikitozik? . Hogy szoktatható le erről?

Legjobb válasz: Amennyiben nem fáj semmije, akkor csak játszik. Majd abbahagyja, most csak tetszik neki nagyon. Ne szólj rá, vagy ilyesmi, semmi értelme. Valószínû pár nap múlva abbahagyja. Ha sikít, és téged zavar ez, próbáld lekötni gyorsan valamivel. Vagy füldugó :)

Amennyiben nem fáj semmije, akkor csak játszik. Majd abbahagyja, most csak tetszik neki nagyon. Ne szólj rá, vagy ilyesmi, semmi értelme. Valószínû pár nap múlva abbahagyja. Ha sikít, és téged zavar ez, próbáld lekötni gyorsan valamivel. Vagy füldugó :)
Majd abba hagyja, tetszik neki. Enyém 13hos, és még ha rájön most is sikoltozik. Csak semmi jelét ne mutasd hogy tetszik, mert képesek egész nap csinálni.

Hogyan szoktathatom le a cigiről?

Kb. 2 hete vagyok kapcsolatban egy lánnyal. Tök jól megvagyunk, csak egy kicsit zavar, hogy dohányzik (én soha sem cigiztem). Szerintetek, hogyan próbáljam meg leszoktatni a cigiről, anélkül hogy az a kapcsolatunk rovására menjen? Van valami tippetek? Nem szeretném elveszíteni, ellenben zavar egy kicsit a "füstölése".

Legjobb válasz: Ne akarj senkit leszoktatni...Inkább ne járj vele.

Ne akarj senkit leszoktatni...Inkább ne járj vele.
próbáld meg elvonni a figyelmét a cigizésrõl ha együtt vagytok, pl most ne gyújts rá kérlek miattam stb. vagy tégy neki ajánlatot, ha abbahagyod, akkor én cserébe ezt meg ezt fogom tenni... pl egy masszázs, hasonlók
Nálunk fordított a helyzet (igaz, régebb óta vagyunk együtt): én dohányzom, a barátnõm nem, és már a kapcsolat elõtt is tudtam, hogy utálja a bagózást. Kompromisszumot kötöttünk már az elején: csökkentettem az adagot, elõbb-utóbb leszokom, cserébe õ nem cseszeget a cigi miatt.
csefy, te nem dohányoztál sosem, ugye? :D Ha így jöttetek össze akkor nem sok jogod van kérni tõle, hogy leszokjon, mert ha alapból nem fogadod el, hogy õ dohányzik, akkor mért jöttél össze vele? Ha elkezded cseszegetni egy idõ után besokall és rámegy a kapcsolatotok. Vagy elfogadod, vagy hagyd ott. 28/n
ne akard leszoktatni...én is cigizek és a párom meg nem...így szeret ahogy vagyok. Mi megegyeztünk, hogy ha vele vagyok nem cigizek. Szeretem Õt, ezért kibírom. Mond meg a párodnak hogy melletted, mármint ha veled van ne cigizzen és mkinek jó...te nem szipákolod a füstöt, neki meg nem kell leszoknia...:) tolerálás...ennyi L21
Nem azért, de aki formálni, változtatni akar, az vegyek kutyát.
Sehogy.
Szerintem se. Ha az ágyban egyedül hagyod este vagy reggel, akkor is matatni fog. A fiúk már csak ilyenek. Nekem 9 éves a nagy fiam és még ritkán szokta csinálni szerintem. Bár már nem látom.:)
Kérdezd meg, kell-e pisilni. Ha nem, akkor mondhatod, engedd el egy kicsit a kukacot. Vagy elterelheted a figyelmét mással, amihez a kezét kell használnia. Egyébként az egésznek nincs túl nagy jelentõsége. Illetve annyi, ha túl sokszor szólsz érte, akkor vmilyen szorongás azzal kapcsolatban kialakulhat. Ezért ne szólj túl sokszor.
Ha te ebbõl problémát csinálsz akkor az is lesz. Szégyellni fogja magát és gátlásos lesz. Nem kell túl nagy jelentõséget tulajdonítani neki. Nekem két fiam van és mivel nincs jelentõséget, terwmézetes velejárója az életnek, megtanultálk kezelni.. arra tanítsd meg, hogy mikor nem illik, pl legyne a hyle az ágyikója vagy valami eldugott heyl ahol sem téged sem esetleg egy vendéget nem hotz zavarba
Sehogy ne szoktasd le, hanem tanítsd meg neki, hogy csak akkor fogdossa a fütyijét, ha egyedül van. A kislányok is fogdossák a puncijukat. Ez teljesen normális dolog.
Enyém is ezt csinálja mindig, de egy percre sem fordult meg a fejemben, hogy rászóljak. Miért baj ez?

A kutyám nagyon agresszív más kutyákkal, hogyan szoktathatom le erről?

4 éves,középtermet?, kan kutyus. Azt tudni kell h kenelben volt egy másik kutyával,vele néha összekaptak.A másik kutyit el kellett altatni...Van még egy kutyám de ö szabadon van ,mivel nem lehet vele összetenni,egyb?l nekitámad.(a szabadon lév? kutya egyáltalán nem agresszív más kutyákkal) a sétáltatás is nehézkes mivel,ha meglát más kutyák folyamatosan rángat. Próbáltuk már együtt sétáltatni a másik kutyával,van hogy teljesen nyugodtan ment mellette ,volt hogy egyáltalán nem lehetett öket sétáltatni folyamatosan támadt...(ilyenkor: folytónyakörv,visszarántás ,"nem"... se segít semmit...,szinte igy elborul az agya) Aki tud valami hasznos tippet írja le,szeretném ha együtt játszhatna a kutyival,nem kéne egyedül lennie:)na meg sétáltatás is élvezetesebb lenne mindkett?nknek... bocsi hogy hosszú lett

Legjobb válasz: kutyasuli, kiképzõ

kutyasuli, kiképzõ
Szerintem elég komlex problémával állsz szemben. Mivel nem ismerlek sem téged, sem a kutyát, sem a körülményeket, így csak feltételezni tudom, hogy rangsorproblémával, dominanciával és szocializációs hiányosságokkal állsz szemben. Mindezekbõl következõen nem is lehet interneten keresztül konkrétumokat mondani. Látni kellene, milyen a kutyával a kapcsolatod. Milyen a kutya kapcsolata amúgy a többi kutyával, a balhék hogyan kezdõdnek, melyik provokál, a másik hogyan reagál és hogyan reagálsz ilyenkor te magad. Összetett dolog. Csak ezek ismeretében lehetne választ adni. Továbbá úgy gondolom, a probléma jellegébõl nem is igazán írásbeli segítségre lenne szükség, hanem arra, hogy személyesen megmutassák neked, mit tegyél ill. személyesen, a problémás szituációt elõidézve mondják el neked, hogy te magad mit tégy. Így egy kívülrõl irányított, de magad által megoldott szituációval kapnál egy olyan lökést, ami segítene abban, hogy kezelni tudd a helyzeteket. Én is a kutyaiskolát, kiképzõt javasolnám, mindenképpen elõ-szocializációs tréninggel, amit elõször is otthon kezdenék el, majd idegen környezetben, pl. iskolán. Javaslom, keress fel egy házhoz is kijáró kiképzõt és ha kell, akkor ne restellj 20-30 km utazni egy jó kutyaiskolába. Enélkül nem lesz könnyû dolgod, bár ez az én véleményem.
Nem feltétlenül rangsor probléma , az én kutyám az én kutyám is ezt csinálta de leszoktattam róla.Azzl viszot egyetértek a 2. hozzászólóva , h ezt neten keresztül nem lehet megmondani mi a baja , de sokat segítene egy kutyasuli ahol szocialzálják (nekem is sokat segített) , ha kell akár kasztrálni.
A kérdező hozzászólása: igen, már arra is gondoltunk, hátha akkor nem lesz olyan agresszív a többiekkel. Ha az se segít akkor kutyasuli:)
Második vagyok. Az, hogy az ivartalanítás önmagában segít a problémán, nem valószínû. Kb. 50 % az esélyed arra, hogy könnyebb dolgod lesz a nevelésével ivartalanul. Nem véletlenül fogalmazok így. Ugyanis nevelés nélkül egy golyótlanítás önmagában semmit sem fog megoldani. Ehhez te is kellesz még pluszba, meg rengeteg belefektetett lelkiismeretes munka! Ettõl függetlenül az ivartalanítás amúgy is ajánlott, ha nem szeretnél majd a kutyádnak késõbb egy prosztata vagy vastagbél rákot.
A kérdező hozzászólása: igen, én se úgy írtam hogy nem lesz agresszív, csak hogy hátha nem lesz olyan agresszív.köszönöm a válaszaitokat! ma sétáltam vele egy jót és nem is volt olyan vészes, jött szépen mellettem, 1x-2x rántotta meg a pórázt

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!