Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktathatnám a cicámat (10 db)

HOgyan szoktathatnám rá a babóm, hogy ne cicin aludjon el, hanem a kiságyban?

Még csak 2 hetes, 2 héttel hamarabb is jött. Egyenlőre elalszik szoptatás közben és úgy rakom be a kiságyába. Ha véletlenül nem alszik el evés közben és úgy teszem be az ágyába, akkor nem igazán van el. Mikor lehet egyáltalán elkezdeni próbálkozni?

Legjobb válasz: 6 hós korban. vagy is neki még ez kell, ö még nem azért alszik el, mert cumi kell neki és cicit használja cuminak, hanem mert tele a pocak, jó az anya melegsége és alszik. hagyad ezt, amit tehetsz ha úgy érzed elég a szoptatás vagy is tej nincs már vagy nem szopik akkor vedd ki a cicit, de hagyd úgy ahogy van, és ha úgy is elalszik ott a kezedben akkor ok, ha sírna add vissza neki a cicit. egy baba 4 hós kora elött semmit nem szokik meg, szinte naponta-hetente változnak a szokásai, egyiknap kézben másiknap ágyban, harmadiknap ringatva.

6 hós korban. vagy is neki még ez kell, ö még nem azért alszik el, mert cumi kell neki és cicit használja cuminak, hanem mert tele a pocak, jó az anya melegsége és alszik. hagyad ezt, amit tehetsz ha úgy érzed elég a szoptatás vagy is tej nincs már vagy nem szopik akkor vedd ki a cicit, de hagyd úgy ahogy van, és ha úgy is elalszik ott a kezedben akkor ok, ha sírna add vissza neki a cicit. egy baba 4 hós kora elött semmit nem szokik meg, szinte naponta-hetente változnak a szokásai, egyiknap kézben másiknap ágyban, harmadiknap ringatva.
szerintem egyszerûen gyerekfüggõ, melyik, mit, hogyan és mikor szokik meg. :) Szerintem bármikor próbálkozhatsz átszoktatni, csak ne kényszerítsd semmire. Úgyis látod a jelzéseit, és tudsz majd aszerint cselekedni. Amúgy, ha már itt tartunk kinek miben van igaza, az sem igaz, hogy késõbb nehezebb ágyba szoktatni. :) A lányommal egy ágyba aludtunk, szopizva aludt el, egy évesen kezdtük kiságyba, külön szobába szoktatni, amit 2 hónap alatt teljesen megszokott, és 17 hónaposan már nem kellett cici az elalváshoz sem, azóta meseolvasás van.
figyelj, nagyon ritka az olyan baba akit "leteszel oszt jól elven" nagy szerencse ha egy baba elalszik cicin, hisz akkor nem kell cipelni a fenekét, ringatni, babakocsiztatni, le van tudva az etetéssel az altatás. szerintem örülj neki és egy 2 hetes babát ne akarj "elfoglaltatni magával", az majd akkor ha már rendesen lát, nyúl a dolgokért, tornázik, tehát olyan 3-4 hónapos korától lesz majd el 5-10 percre
4. válaszoló, nagyon nincs igazad. a baba nem alkalmazkodik, hanem megtanulja, hogy hiába sír, senki rá nem bagózik. nagyon nem ugyanaz a kettõ, nem szabad összekeverni. ki így ki úgy, én semmiféleképpen nem tanácsolom ezt a módszert, antiszociális embereket lehet így nevelni, nem érzõ, kiegyensúlyozott kis emberkéket
4. válaszoló rájöttem hogy kivagy, és az hogy megírtad újra hogy "pszichológus vagy" meg is erõsítetted a gyanakvásom. Te vagy az aki helyeselted hogy érdemes RÁVERNI egy féléves baba fenekére ha sír!!!! Remélem olvastad annál a kérdésnél a "jókívánságaimat" feléd. Te kis kamu pszichológus.
ilyet soha nem mondtam, mint ahogy nem is vertem soha a gyerekeimet. Illetve egyszer a lányom, amikor a hajcsatot próbált betuszkolni a konnektorba, akkor ráütöttem a kezére. idestova 20 éve végeztem, ráadásulcsaládpszichológiával foglalkozom, plteljesen lestrapált, idegbeteggé lett anyákkal, akiket 1 év után a férjük is elhagyna, azért jönnekhozzám. Azt hiszem ma az egyszerû dolgokat szeretik az emberek (és elsõsorban az anyák) elbonyolítani. Már nem hallgatnak se a szülõkre (akik azért mégis felneveltek pár gyereket) se a szakemberekre. csak az Xy könyvre. Az eredményt nap mint nap látom a praxisomban
ha nem aludt el mellen és berakod az ágyba, akkor ne "piszkáld" hagyd ott elaludni.hidd el pillanatok alatt megszokja
Rogton az elején mert késobb annal nehezebb:) ha jol felbufizik akkor kissé oldalra szoktam fektetni és bizony hagyom nincs dajkálás.nagyon gyakran beszélek hozzá és mindig szem elott van nem kulon helységben.
eésõ nincs igazad, minden gyerekem (és a gyerekek a családban) 2-3 hetes kortólát alusszák az éjszakát, egyedül alszanak el, nem ringatva és soha nem volt egyikkel sem gond (kivéve természetesen 1-2 hetet a fogzás alatt) a gverek pillanatok alatt alkalmazkodik, az a jó neki ha állandó szertartások vannak, nem minden nap váltzozók. Ha egyedülalszikel, akkor az ébredés is egyszerûbb, hiszen nem sír, ott ébred ahol elaludt.
4. válaszoló vagyok, én pszichológus, a férjem orvos. nagyszülõk orvosok és pszichiáter. Hidd el nincs gond a gyerekeinkkel. Nem arról van szó, hogy nem bagózol rá, arról van szó, hogy hagyod elaludni magától, nem veszed ki, nem kelted fel újra és újra.
A kérdező hozzászólása: Köszi a kommenteket, de hogyan kezdjem? Mikortól lesz fent evés után?
az esti alvásról van szó, vagy a napközbenirõl is. Napközben elalhat babakocsiban, vagy pihenõszékben is.
A kérdező hozzászólása: Úgy általánosságban hogy tudnám ott elaltatni?
azt te látod, mikor mire hogy reagál. Pl fotelban megszoptatod, aztán beteszed az ágyába. Ha nem tetszik neki, kicsit próbálhatod otthagyni, kicsit nyöszöröghet, de sírni azért nem kell hagyni, ahhoz nagyon pici még. Énekelhetsz neki, vagy simogathatod, cumit adhatsz, berakhatsz zenét, hátha valami megnyugtatja. Ha nem bömböl, akkor szerintem elõbb-utóbb megszokja a kiságyat. Nekem ez volt az elképzelésem annak idején, de nem sikerült, mert csak ringatva, vagy babakocsiban tudott elaludni, késõbb meg fekve szopizva, és olyan egy éves kora után tudott rendesen egyedül elaludni. :)

Hogyan szoktathatnám hozzánk a cicát?

Van egy kb. fél éves cica a szomszédunkban, de ott nagyon rosszul bánnak vele. Alig adnak neki enni, és sosem játszanak vele. Van hogy bántják is a gyerekek. Mi elkezdtük etetni, azóta nagyon szépen n?dögél, és látszik hogy szép és okos cica lesz bel?le. De nem igazán tud játszani, és nem tudom mi kötné le igazán. Azt szereti ha simogatjuk, de ha húzok el?tte fonalat, az már nem érdekli. Hogy keltsem fel a figyelmét a játékokra?

Legjobb válasz: Egyedül vagy a cica? Hozz valahonnan egy másik kiscicát, olyanokat fognak birkózni, hogy csak lesheted :)

Egyedül vagy a cica? Hozz valahonnan egy másik kiscicát, olyanokat fognak birkózni, hogy csak lesheted :)
A kérdező hozzászólása: igen, egyedül van :) Sajnos nem engedik hogy másik cicánk legyen, a kutyánk már így is féltékeny :S

Hogyan szoktathatnám le a cicin alvásról?

10 hónapos lesz a kisfiam . Szépen elaludt már magától a saját ágyában egészen addig amíg el nem kezdtek jönni a fogai. Azóta csak cicin hajlandó elaludni de csak nálam csinálja ezt. Ha a nagyszülei vagy az apukája altatják akkor elég a ringatás vagy hátsimi nálam meg iszonyat keservesen sír és tépi le rólam a felsőt a ciciért. Próbáltam berakni az ágyába és hagyni vagy csak ringatni de nagyon sír akkor is ha már iszonyat fáradt. Sokszor csak bekapja a cicimet és már alszik is. Cumit három hónaposan kiköpte onnantól nem hajlandó elfogadni így az sem megoldás. Ti hogy szoktattátok le erről a babátokat?

Legjobb válasz: És ha elveszed tõle a cicit, arra felébred? Mert ha nem,akkor én ezt nem látom, akkora tragédiának.

És ha elveszed tõle a cicit, arra felébred? Mert ha nem, akkor én ezt nem látom, akkora tragédiának.
Nekem mindkettõ leszokott errõl valahogy 1 éves koruk körül. A nagyobbik ezzel párhuzamosan le is szokott a szopizásról, a kicsit még fél évig szoptattam, de onnantól nem engedtem, hogy bealudjon rajta. Hidd el, nem marad így örökre.
11 hónapos lesz a fiam 4-én. Cicin alszik el.Engem nem zavar.Párom is eltudja altatni, de ha én vagyok a közelében akkor csak cicin alszik el. Én sem tartom ezt akkora tragédiának..pici még. Lányommal még eltudták hitetni velem, hogy "jajj még most szoktasd le, mert késõbb fogsz szívni", de rá kellett jönnöm az évek alatt, hogy idõvel úgy is megoldódik minden, és akkor szokik le/vissza/át/be/ki bármirõl a gyerek amikor neki jó.Felesleges bármit is erõltetni. Most nem hallgatok senkire, csak a babámat figyelem, és ha neki az a jó hogy cicin aludjon el, akkor ott alszik el..18 évesen már úgy sem fogja csinálni! :)
Szerintem ne stresszeld magad e miatt, ha már így alakult. Azt írod, hamar elalszik, ha elaludt vedd ki a szájából, azért azt ne hagyd, hogy sokat áztassa. Én több mint két éves koráig szoptattam a fiamat, addig, akkor szopott és annyit amennyi igénye volt rá. Ez az idõszak is elmúlik, akár akarjuk, akár nem, akkor is ha hosszúnak tûnik most, vissza tekintve csak egy pillanat. Amikor úgy éreztem elég volt, úgy szoktattam le, hogy bekentem a mellbimbómat sötét színû lekvárral, megmutattam neki, hogy szegény cici beteg, most nem lehet szopizni. Láttam, hogy megdöbbent, aztán elfordult, azt mondta csúnya. Párszor még ezt eljátszottuk, próbálkozott valahogy megközelíteni, de végül meg sem kóstolta, mert a cicinek lekvár illata volt, és az már nem volt az igazi.
Rá sem szoktattam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, most nézem azt nem írtam le, hogy azért szeretném errõl leszoktatni mert fáj a mellem. Pár perc után már el tudom venni tõle, nem is az idõt sajnálom rá vagy ilyesmi hanem félálomban nem egyszer megharapja de ugye ezt nem tudatosan csinálja így nem nagyon tudok mit csinálni vele. Nektek nem volt ezzel gondotok? Mit tudnék használni rá, hogy ne fájjon mert ha ez nem lenne engem sem zavarna, hogy így alszik el.
Én más okbol de bimbóvédõvel szoptattam igy nem fájt.... egyébként szerintem erre megérnek, az enyém 8 hónapos és pár napja elválasztotta magát..már nem kell neki a cici egyáltalán.... nem csináltam semmit másképp


Hogyan szoktathatnám le a cicám a harapdálásról?

Most 5 hónapos és nagyon játékos. Sajnos ez azt jelenti, hogy folyton harapdálja a kezünket, lábujjainkat, még sétálás közbe a vádlinkat is levadássza és nagyon er?sen megharap. Bármit próbáltam ellene csak játéknak fogja föl, még ha kicsi vízzel megfröcsköltem is vagy az orrára koppintottam.

Legjobb válasz: Ezért bántod?? Nem vagy normális... Tegnap este engem is célba vett a cicám csak kicsit játszottam vele.. Mert ezt szeretné!! :O

Ezért bántod?? Nem vagy normális... Tegnap este engem is célba vett a cicám csak kicsit játszottam vele.. Mert ezt szeretné!! :O
Helló! Az nem baj h rákoppintasz az orrára de arra figyelj hogy ne túl nagyot. Am. szoktál vele játszani? Pl. ha nem akkor próbálj neki a fõldön húzgálni 1 darab madzagot hogy azzal játszon!! Ha ezek után sem fárad ki akkor marad a koppintás de sztem ne az orrára hanem a feje tetejére a mutató ujaddal 1 kicsikét! DE NE ERÕSEN!!!!
Öt hónaposan még nem tudja, hogy ez tilos. Persze, tanísd neg rá. Én így csináltam: amikor meg akart harapni a farkát tettem a keze helyére. A harmadik alkalom után már alig harapott.
A kérdező hozzászólása: Természetesen nem bántom a cicámat. De az nem normális, hogy az én és a párom keze is tele van hegekkel (sokszor akkorát harap, hogy vérzik, pedig nem akar bántani hiszen a körmét pl nem ereszti ki) És még így se szoktunk nagyot rákoppintani, csak hogy észrevegye, hogy van egy határ: a kérdésben írtam, hogy ezt is csak játéknak fogja fel.
A kérdező hozzászólása: Amúgy sokat játszunk vele és vannak saját játékai is arra az idõre, amíg nem vagyunk itthon. Azt is próbáltuk, hogy a farkát tesszük a kezünk helyére, de ilyenkor is csak a kezünk után kapkod
Várj türelemmel, míg benõ a feje lágya. Mi is ilyen cipõben járunk. Már most alig harap, meg karmol. Játszik...

14és1/2 hónapos kisfiam szopizás közben úgy megharapta a cicimet, hogy vérzett. Hogyan szoktathatnám le erről?

A szopit nem még szeretnénk abbahagyni!

Legjobb válasz: leszoktatni nem nagyon fogod tudni, de van megoldás: http://www.babycenter-siofok.hu/katalogus.php?tid=454

leszoktatni nem nagyon fogod tudni, de van megoldás: http://www.babycenter-siofok.hu/katalogus.php?tid=454

Hogy szoktathatnám le a cicám, hogy ne harapdáljon? Valamikor felé hajolok és erősen beleharap az orromba.

Legjobb válasz: enyém meg a sarkamat harapdálja vagy a körmeimet így jelzi hogy éhes én is koppintok az orrára de nem használ :D

enyém meg a sarkamat harapdálja vagy a körmeimet így jelzi hogy éhes én is koppintok az orrára de nem használ :D
:DD
paskold meg az orrát.
Ezen jót röhögtem xD
harapd meg te is az orrát
Gondolom kölyök cicád van, idõvel leszokik róla, túl játékos és ezért csinálja. Én általában az orrára szoktam koppintani ha valami olyat csinál, ami nem tetszik és kicsit felemelem a hangom miközben magyarázok neki, általában használ.
:DD De édes. Fújj vagy morogj rá. Meg ne hajolgass hozzá, lehet, hogy megijed a fejedtõl, nem kell a fejedet odarakni, azzal is játékra hívod. Ha harapdál hagyd ott vagy küld el.
A kérdező hozzászólása: van, hogy simogatom és elkezd verekedni/harapdálni.:D és köszönöm a válaszokat
Hasonló problémákkal küzdök! Arra kelek éjszaka, hogy rágja a kezemet a macska, sõt bármit csináljunk is vele (játék) egy idõ után csak a kezünk harapdálása érdekli. Ma kipróbálom az orrkoppintós módszert, de kizártnak találom. Most 9 hetes a cica. Mikorra növi ki?

Szeretnék tanácsokat kérni hogy hogyan szoktathatnám kertesházból albérletbe a cicámat. Mit tegyek, hogy biztosan jól érezze magát? És mit ne tegyek? Esetleg tapasztalatok?

Legjobb válasz: Vegyél neki kaparófát, almot, játékokat de ezt gondolom te is tudod, meg sztem jobb ha ügyelsz rá h ne menjen ki a házból egy ideig, akkor jól megszokja a környezetet. Ennyit tudtam így hírtelen segíteni. Én csak kertesbõl kertesbe szoktattam át:D

Vegyél neki kaparófát, almot, játékokat de ezt gondolom te is tudod, meg sztem jobb ha ügyelsz rá h ne menjen ki a házból egy ideig, akkor jól megszokja a környezetet. Ennyit tudtam így hírtelen segíteni. Én csak kertesbõl kertesbe szoktattam át:D
ELeinte biztos ki akar majd menni. Elõször is mindig figyeljetek az ajtóra, mert szökni fog. Labdázz vele sokat h lemozoghassa magát, és legyen sok játéka, és mivel kinti cica volt sztem elengedhetetlen egy cica bútor, jó nagy. Készülj fel a károkra mert sokat fog ugrálni, és ahhoz sincs hozzá szokva h nem kaparhat amikor akar, sztem vágd le a körmét h ne tudjon kárt tenni semmiben. Továbbá: elõször nyilván nem fog tetszeni neki a dolog, de függ attól is mennyi idõs. HA nincs ivartalanítva, akkor AZONNAL mert ivaros macska lakásban elviselhetetlen, plusz az ivartalannak kevesebb a mozgásigénye általában- bár ez az enyémre pont nem igaz :D

Hogyan szoktathatnám le a cicámat arról, hogy átjárjon a szomszédokhoz?

A szomszéd kocsiján alszik éjszaka és félünk, hogy megsérti a kocsi fényezését.

Legjobb válasz: Zárd be a lakásba vagy finom falatokkal csalogasd vissza.

Zárd be a lakásba vagy finom falatokkal csalogasd vissza.
Kérd meg a szomszédot, hogy macska riasztóval fújja le az autót. Ez általában bejön. A visszacsalogatás nem sokat használ a macskák "csavargó mániája" ellen. Hogyha nem használ a macska riasztó, akkor végsõ esetben meg lehet kérni a szomszédot, hogy takarja le egy pokróccal az autó tetejét. A másik tanács pedig az, hogy az autóval beállnak a garázsba (ha van). Sok sikert!

Hogyan szoktathatnám le 2 éves németjuhász kutyámat arról, hogy a cicámra rátámadjon?

Hiába látta kiskorától,hogy a cica is velünk él,mindig bepörög,ha meglátja és neki akar menni :(

Legjobb válasz: Hát ez ellen már most semmit nem lehet tenni:( Vagy próbáljátok porázra fogni a kutyát és csak ugy oda engedni és ha nem bántja akkor kapjon dicséretet. Amugy ha kiskorában elötte dédelgettétek a macsekot akkor viszont féltékeny a kutya,és ezt nem szabad csinálni hogy elötte simizetek a cicust vagy náskor vagy egyszerre simogassátok öket.

Hát ez ellen már most semmit nem lehet tenni:( Vagy próbáljátok porázra fogni a kutyát és csak ugy oda engedni és ha nem bántja akkor kapjon dicséretet. Amugy ha kiskorában elötte dédelgettétek a macsekot akkor viszont féltékeny a kutya, és ezt nem szabad csinálni hogy elötte simizetek a cicust vagy náskor vagy egyszerre simogassátok öket.

Aki 1 éves korára elválasztotta a babáját a cicitől, hogyan viselte azt a pici? Milyen pótlékot talált a cici helyett? 9, 5 hónapos kortól kezdve milyen ütemben szoktathatnám le a ciciről a kisfiamat?

Legjobb válasz: Én mindhárom gyereknél 3,5- 4 hónaposan kezdtem el a hozzátáplálást. 11-12 hónaposan már azt ették,amit mi. Tejet,tejterméket is elég korán kaptak. A legidõsebb 9 hónaposan választotta el magát, a másik 8 hónaposan, a legkisebbet én választottam el egy éves korában. Igaz,hogy akkor már inkább csak cumizott,de nem szopott. Ha eszik majd rendesen,akkor magától is le fog szokni.

Én mindhárom gyereknél 3, 5- 4 hónaposan kezdtem el a hozzátáplálást. 11-12 hónaposan már azt ették, amit mi. Tejet, tejterméket is elég korán kaptak. A legidõsebb 9 hónaposan választotta el magát, a másik 8 hónaposan, a legkisebbet én választottam el egy éves korában. Igaz, hogy akkor már inkább csak cumizott, de nem szopott. Ha eszik majd rendesen, akkor magától is le fog szokni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!