Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktathatnám a (128 db)

Hogyan szoktathatnám a 17 hónapos kisfiamat a kakó ivásra?

Anyatejes volt 1 éves koráig és nem is kapott soha tapszert sem. Tejallergiás és kecsketejet adnék neki kakó formájábad. De se csőrös sem rendes pohárbol nem akarja inni. Amikböl egyébként is iszik. (tettem fel kérdést kcsketej ügyben. És ugy néz ki, hogy nem allergizál a gyerkőcnél. Ezért szeretnék vele itatni kakaót.)

Legjobb válasz: cumisüvegbõl?

cumisüvegbõl?
Magában a tej nem jó? Azt sem issza meg, vagy csak a kakaós verziót?
próbáld meg csak a tejet.
A kérdező hozzászólása: Sehogy nem issza meg sajnos.
A kérdező hozzászólása: Sehogy nem issza meg sajnos. csak ha valamibe belefõzöm vagy gyümölcsturmixnak fogadja el.
Nálunk a szívószál nagy élmény volt és azóta ha valamit nem akar inni ezt vetem be és lám iszik :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Kipróbáljuk!

Hogyan szoktathatnám a kutyát az új kutyaházához?

:)

Legjobb válasz: Tegyél bele neki puha rongyot(ha már van rongya,lábtörlõje azt) és a játékait:) De szerintem magától is belemegy majd elõbb-utóbb:)

Tegyél bele neki puha rongyot(ha már van rongya, lábtörlõje azt) és a játékait:) De szerintem magától is belemegy majd elõbb-utóbb:)
csalogasd be jutifalattal :D csak akkor kapja meg ha már bent van ...
velem is már volt ilyen eset kb. fél éve.mi azt csináltuk, hogy amikor adok neki enni, akkor berakom a tálát a házába (persze úgy, hogy van benne kaja) és ott ette meg.1-2 hét kellett még megszokta, de már nagyon megkedvelte az új házikót:) ja meg még tettem bele egy törülközõt, hogy puha legyen!:D

Hogyan szoktathatnám a kutyámat, hogy az udvar egy zugába kakiljon?

A kutyát találtuk, kb, 2-3 éves lehet. Nem tanulékony, nem barátságos, de nem is vad. El?ször önmagától az udvar sarkába kakilt, de eltelt egy félév, s mostmár mindenhova, az utra, a virágok közé. Pórázt sem türi !

Legjobb válasz: Próbáld meg azt, hogy elkerítesz egy kis területet a kertedben és minden kajálás után beviszed oda. Ha elvégezte a dolgát akkor pedig megdicséred és kiengeded. Ha sokáig csinálod egy idõ után magától is odamegy majd. Pórázról meg annyit, hogy próbáld meg jó dolgokhoz kapcsolni. Vagy próbáld elvonni a figyelmét miközben ráadod és utána adj neki jutalomfalatkát ha hagyja hogy vezesd.:)

Próbáld meg azt, hogy elkerítesz egy kis területet a kertedben és minden kajálás után beviszed oda. Ha elvégezte a dolgát akkor pedig megdicséred és kiengeded. Ha sokáig csinálod egy idõ után magától is odamegy majd. Pórázról meg annyit, hogy próbáld meg jó dolgokhoz kapcsolni. Vagy próbáld elvonni a figyelmét miközben ráadod és utána adj neki jutalomfalatkát ha hagyja hogy vezesd.:)

Hogyan szoktathatnám a kutyimat a kutyaházához?

Esténként hideg van, de ? akkor se megy be, pedig ott sokkal melegebb lenne neki :):)

Legjobb válasz: Mikor az én kutyimnak meg lett a kutyaháza, bementem vele a kutyaházba, és simiztem, hogy érezze biztonságban van. Mondjuk te nem biztos hogy beférsz, nekem sikerült... :-D Õ azóta is mindig ott alszik, bár volt egy olyan idõszak, amikor nem ment be. Valami illat nem tetszhetett neki, de amikor kimostam az ,,ágyát" utána már újra bement.

Mikor az én kutyimnak meg lett a kutyaháza, bementem vele a kutyaházba, és simiztem, hogy érezze biztonságban van. Mondjuk te nem biztos hogy beférsz, nekem sikerült... :-D Õ azóta is mindig ott alszik, bár volt egy olyan idõszak, amikor nem ment be. Valami illat nem tetszhetett neki, de amikor kimostam az , , ágyát" utána már újra bement.
Etetésnél a kajáját a házába rakd. Szerintem így biztos megfogja szeretni.
Tegyél valami olyasmit a házába amin a te 'szagod' van. (törölközõ..stb.)
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Hogyan szoktathatnám a buszozáshoz 1 éves pumim?

Van egy 1 éves pumim, de eddig nem volt túl sok id? a tanítására, inkább itthon tanítottuk. (Az alapokat tudja) De szeertném kutyasuliba vinni, viszont csak busszal juthatunk oda. Másik problémám a szájkosár. Hogy szoktassam hozzá ezekhez?

Legjobb válasz: Elõször mindent csak rövid ideig próbáljatok ki, aztán nagyon dicsérd meg! Pl. a szájkosarat csak 1-2 percre tedd rá - valószínûleg megpróbálja levenni - közben simogasd és beszélj hozzá. Miután levetted róla, jutalmazd meg. Hamarosan meg fogja érteni, mit kell tennie. Ugyanez a helyzet a buszozással. Elõször csak egy megállót menj vele, aztán sétáljatok egy jót hazáig. Elõbb-utóbb megszereti, mert azt fogja jelenteni számára, hogy vele foglalkozol. Sok sikert!

Elõször mindent csak rövid ideig próbáljatok ki, aztán nagyon dicsérd meg! Pl. a szájkosarat csak 1-2 percre tedd rá - valószínûleg megpróbálja levenni - közben simogasd és beszélj hozzá. Miután levetted róla, jutalmazd meg. Hamarosan meg fogja érteni, mit kell tennie. Ugyanez a helyzet a buszozással. Elõször csak egy megállót menj vele, aztán sétáljatok egy jót hazáig. Elõbb-utóbb megszereti, mert azt fogja jelenteni számára, hogy vele foglalkozol. Sok sikert!
a BUSZOZÁS..amikor a buszon vagytok és ha pl:fél, ideges, bizonytalan...akkor mindig fûzz a helyhez egy jó élményt.Amikor a buszon ültök, rakj a kezedbe néhány jutalomfalatot.és mutasd meg neki, és amíg így elakarod foglalni a figyelmét, ne add neki rögtön oda a falatot hanem egy kicsit húzd az idõt és lazán csukd be a tenyered, így majd õ kiakarja szedni....

Naponta egyszer eszem, de akkor rengeteget! Hogyan szoktathatnám át magam a napi 5x-i, kicsi adagokra?

12-15 óra között szoktam enni, de akkor szinte hányásig, és nem egészséges kaját, ami finomat találok: pizza, főtt étel (több adag is), édességek... Utána kb. 2 óráig rosszul vagyok a sok kajától, aztán egész nap jóllakott vagyok. Max. este szoktam még egy nagyon keveset enni. Hogyan szokhatnék át a rendszeres, napi 5x-6x étkezésre? Nem érzem jól magam, ha nem vagyok tele! :/ Ja, és valószínűleg emiatt a hülye étkezési szokás miatt híztam 15 kg-ot egy év alatt. :S 17L 170 cm 75 kg

Legjobb válasz: szia! én is 17L vagyok. írj privátot,mert hosszú lenne itt leírni,én is 1 év alatt híztam. de én 25(!!) kilót. és fél év alatt ledobtam 20-at. ha gondolod írj,segítek ugyanígy voltam.. :/

szia! én is 17L vagyok. írj privátot, mert hosszú lenne itt leírni, én is 1 év alatt híztam. de én 25(!!) kilót. és fél év alatt ledobtam 20-at. ha gondolod írj, segítek ugyanígy voltam.. :/
A napi 1 (2) étkezés jó! Csak normális ételt egyél, ne szemetet. Ha szemetet eszel, az napi 5 étkezésre bontva is szemét marad.. A napi 5-6 étkezésnek nincs pozitív hatása, igazából örülhetnél is, hogy beéred 1 étkezéssel. Csak egyszer emeled meg az inzulinszinted, ez jó dolog. Ha akkor normális ételeket ennél, nyert ügyed lehetne egészség terén.

A macskámat hogy szoktathatnám ölbe?

elég félnénk alaptermészetű, amíg meg nem szeret valakit, addig már eljutottunk,szóval így enged simizni, de felvenni nem engedi magát. Valószínűleg kiskorában volt vmi, így került hozzánk. ha felemeljük elkezd kapálózni. Meg lehet tanítani, hogy ne féljen ölben?

Legjobb válasz: Egy idõ után,ha nem bántja senki,akkor nem fog félni,de arra nem lehet megtanítani,hogy az öledbe menjen.

Egy idõ után, ha nem bántja senki, akkor nem fog félni, de arra nem lehet megtanítani, hogy az öledbe menjen.
Majd idõvel, évek alatt kialakul, de lehet õ nem ölbe cica, és sosem lesz az! Erre nem lehet tanítani!
Jutalomfalatod tartsd magadnál, hátha azért felmegy! :)

Hogy szoktathatnám meg anyuval a hörcsögöt?

Törpehörim van és anyu nem meri megfogni pedig nagyon szelíd, ül az ember kezében. Egyszer megfogta és a höri megnyalta a kezét azóta nem meri mert azt hitte hogy meg akarja harapni. pedig nem mert mindig ezt csinálja

Legjobb válasz: Ha ilyen paranojás sehogy

Ha ilyen paranojás sehogy
Szerintem kár erõltetni. Inkább örülj neki, hogy ennek ellenére engedi neked, hogy tarthass otthon hörit.

A párom folyton káromkodik. Hogyan szoktathatnám le róla?

Engem nagyon zavar, sokat olvasok, verseket írok, nem káromkodom, de hozzá még a kocsisok is jegyzetelni járnának... :( Mit tegyek? :( Már észre sem veszi, hogy b+-el meg k.-val kezd?dik minden mondata :(((

Legjobb válasz: ha káromkodsz nincs több szex

ha káromkodsz nincs több szex
Mi a párommal mindketten sokat káromkodtunk sajnos, de mert szép lassan szeretnénk gyereket, gyerek mellett meg nem akarunk így beszélni, kitaláltuk a "káromkodsz?fizess!" játékot. Amint elhagyja a szánkat valami csúnya szó, megy a perselybe 100 Ft. 2 hetente nõ a bedobandó összeg. Egész jól haladunk. Te is kipróbálhatod ezt.
szólsz neki hogy ez neked mennyire zavaró b+meg
hát nagyon nem tudsz mit tenni azon kívûl, hogy megmondod neki hogy téged ez felettébb zavar.. de tényleg! szerintem megértené és magába nézni kicsit, hogy valójában egy tróger beszél így..
ha káromkodik 1 hétig nincs szex :)
A világ változásai (rossz irányba) okozzák. Élt a szomszédomban egy idõs úr. Életének utolsó 18 évében nyugdíjas volt. De a rendszerváltás után akárhányszor TV-t nézett - fõleg a hírmûsorok alatt - végig káromkodta az összes adást. ÉS SZERINTEM IGAZA VOLT, nyugodjon békében !
mi a jó büdös kurv*a anyád*ért káromkodsz te rohadt köcs*ög gec*i? így ezt mondhatod neki
A kérdező hozzászólása: Hát, azért ez elég durva, kedves utolsó. :D
Nem tudom, lehet, hogy én vagyok a defektes, de rühellem, ha egy másik személy (hiába szeretem és élek együtt vele) megszabja nekem, hogy hogy beszéljek és mit csináljak (olvasás, stb.) Nem arról szól az egész kapcsolatosdi, hogy úgy fogadjuk el a másikat, ahogy van, hibákkal együtt? Majd felnõ egyszer õ is.
A kérdező hozzászólása: Nem szoktam õt semmiben korlátozni. Azt tesz, amit szeretne. Viszont együtt élünk, és engem zavar, hogy így beszél... :/ Az olvasást idõnként javaslom neki, de nem hajlandó. Nem erõszakos vagyok, hanem ajánlok neki könyveket, amik esetleg érdekelhetnék. 27 éves egyébként, már nem igazán van hová , , felnõnie". Alapvetõen nincs vele baj, de ez tényleg zavar.
Szerintem ti teljesen mások vagytok. Van aki szeret olvasni, és van aki nem. Van aki utálja a káromkodást, van aki néha él vele, van aki mindig... Ha õt magát ez nem zavarja, te fejre állhatsz, akkor sem fog leszokni róla, és kb keresztbe fog röhögni, ezen a pénzes dolgon, ha egyáltalán komolyan veszi. Másoknál ez azért vált be, mert õk maguk akartak leszokni róla. Vagy megszokod így a barátod, vagy szakítasz vele, vagy megvárod, amíg õ magától érzi úgy, hogy ezen változtatnia kéne. De ha 2 év alatt nem érdekelte, hogy leszokjon róla, még miattad sem, akkor ezután sem fogja érdekelni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
A kérdező hozzászólása: Ebben még én is benne lennék, a fenébe, meg ilyenek elõfordulnak nálam is, de nem olyanok, amiket õ használ... Már észre sem veszi, annyira beleépült a szókincsébe ez a sok rondaság :(
Ja, az nálunk engedélyezett, hogy nem csúnya szitkozódás lehet. Pl: a macska rúgja meg, a francba, stb
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy bevetem ezt a , , fizetõs" játékot, köszi! :)
A kérdező hozzászólása: Mondtam már neki, hogy úgy beszél, mint egy utcagyerek, akinek se anyja, se apja, se könyve... Egyébként nem is olvas, de ezt mindig megindokolja azzal, hogy sokat dolgozik, és fáradt, blabla... Tévézni meg netezni persze szívesen... De egy könyvet nem láttam a kezében az elmúlt két évben :( Én meg falom a könyveket.
Mondd meg neki, hogy közönségesnek tartod a káromkodást.
A kérdező hozzászólása: Ezerszer szóltam érte, kértem finoman és határozottan, de egyre nehezebben tolerálom... Mindig megmagyarázza, miért káromkodott. Vagy ha szólok, akkor elvicceli, és a csúnya szó szinonimáját használja...A ló nemi szervét! Vagy a Sarkon álló nénik édesanyját! És én nem tartom viccesnek...
Nem nézhet több South Parkot.Amúgy meg ha káromkodik, akkor egyezzetek meg, hogy minden egyes csúnya szó után bedob 10 forintot egy perselybe.A gatyája is rá fog menni:DHogyha leszokott a káromkodásról, akkor persze visszakapja.
Küldd el hozzám! Elszégyellné magát a kis [email protected]{##Ð[ @>&#}{#&. Ja.
Vágd állcsúcson
Szerintem próbáld látványosan fölvenni a stílusát és túlkáromkodni, direkt bunkónak lenni, stb. Nagyot néz majd, amikor tõled ilyen szokatlan viselkedést tapasztal és talán tudat alatt visszafogja majd magát. 21F
Bõvebben? Kan vagy szuka kutyák? Mennyi idõsek? stb...
20:34 felelõsségteljes orvos ilyet nem csinál :S
elöszõr is egy semleges helyen kellett volna össze szoktatni õket nem egybõl bevinni a öreg kutyához...mi is egy semleges helyen a panelok közti udvaron ahol senki nem jár ott szoktatuk egymáshoz õket 2 hónapos havanese és a 9 éves bichon frise és a frise fél a kutyáktól és a kicsitõl is fél de viszonylag már jól össze szoktak a frise a kicsire rámorog amikor már messzire megy de szét tépni azt soha... nekünk mind2 kutya szuka a kanokat nehezebb összeszokatni... úgy próbájátok hogy pórázra kötitek a nagy kutyát kiviszitek az utcára vmi csendes helyre és a kölyök hátsóját mutatjátok a nagynak hogy õ szagolja meg..mi így csináltuik és nekünk bevállt...
10 éves nagytestû kutyánál, meggondolnám az ivartalaníttatást - a mûtéti kockázat miatt
Egy jól nevelt, szocializált kutya nem bánt kölyköt. Ha a kutyám szocializálatlan, és nem tudom kordában tartani, akkor nem hozok még mellé egy kölyök, ami ráadásul szintén kan. A másik. Egy 8 hetes kiskutyának épp más se hiányzik mint ez. Elválasztották az anyjától, a testvéreitõl, ti bedugtátok egy kennelbe, ráadásul egy felnõtt kutya is támadja kerítésen keresztül. Éljen az egészséges lelki fejlõdés.
Hát a nagy félti a területét. Nem igazán lehet összeszoktatni így õket. Ivartalaníttassátok az öregebb kutyát. Akkor nyugotabb lesz és reméhetõleg nem fogja félteni annyira a területét és akkor könnyen összeszoknak.
Hát az igaz de nekünk a 13 éves kuvaszunkat az állatorvos itt háznál érzéstelenítõvel ivartalanította.
Úgy õszintén kiráz a hideg mind a 2 fajtától... DIVATKUTYÁK! Minden háznál Labrador, Német juhász, Berni pásztor, Yorkika, Golden retriver van, csak ezeketlátom. Totál megutáltam õket! Miért pont ezek???? Undorodom tõlük!! Nekem ha fizetnének akkor sem kellene divatkutya...
úgy van, ahogy utolsó írta: bazi-buz.i nagy séta!
ma 22:16 Ha Te "undorodsz " bármely fajtától, akkor nem vagy kutyás.Milyen kutyád van? Nem azok a fajták tehetnek róla, hogy az emberek ezerszám veszik õket. A pittektõl, staffiktól nem undorodsz? Mert azzal is tele a padlás. Sõt, lassan corsóval is Dunát lehet rekeszteni.
tegnap 22:16-neked Neked nem mindegy hogy ki milyen kutyát vesz? Ha neked nem tettszik akkor ne nézz oda! Nekem havanesem van és rajtam kívül rengeteg embernek is van de csak azért mert gyönyörû fajta és okos ( DE EZ MOST NEM FONTOS) szóval ha szerinted divatkutya meg hogy undorotdsz tõlük akkor te egy kutyát sem szeretsz! Ha meg van kutyád gondolom az is ilyen bolond mint te!!!
A kérdező hozzászólása: kedves komment :) tudod... az ónémetjuhászt anyuéktól kaptam mikor kicsi voltam, a labiról meg annyit, hogy vízikutyákért odavagyok, újfoundlandit szerettem volna elõször, de azt nem engedte meg a pénztárcám, és évekre elõre nézve még egy ideig még nem is fogja, ezért lett labi :)
"Nem egy ilyen mini hisztérikát rúgtam le a pórázon békésen sétáló bullterrieremrõl, mielõtt az védekezett volna. Azt is saját szememmel láttam, mikor egy ilyen kis dög egy bullmasztiffnak esett neki.A bullma meg szépen elkapta, olyan szerencsétlenül fogta meg, hogy a kiskutya elpusztult. Szóval nem tudom szeretni ezeket az agyonszaporított kis izéket." Gratulálok neked hogy milyen szépen tudsz kifejezni dolgokat. Egy kutya sem dög! Te vagy egy dög! És grat hogy ha a te kutyád megölt egy másik kutyát! Hát tudod a helyedben elásnám magamat!! Szállj már magadba!!!!!! B+
Bocs, hol írtam, hogy megölt a kutyám egy másik kutyát? A bullma nem az enyém volt. És rohadtul elegem van ezekbõl az antiszociális kis gyerekpótlékokból, nem lehet végigmenni pórázon lévõ normális kutyával miattuk egy kutyafuttatón például. És a tulajdonosaik elvárják, hogy a nagyobb kutya nyugodtan tûrje, hogy az övék megtámadja. Jómúltkor pl.a szuka bullterriernek esett neki úgy egy francia bulldog kan(!!!), hogy az enyémmel pórázon elsétáltunk mellettük, az meg se szó, se beszéd, neki a bullnak. Még jó, hogy az ilyet lerúgom a kutyámról.Szerinted várjam meg, míg a kicsi sérülést okoz neki?Nem tudom, hallottál-e arról, hogy az öleb is tud csúnyán harapni.Vagy azt várjam meg, míg a bull intézkedik, teszem hozzá, teljesen jogosan?Akkor annyi nem marad a kicsibõl, hogy a bõrét érdemes legyen hazavinni a tulajdonosának.
A nagy kutyával sétáljatok egy hatalmasat, hogy élni ne legyen kedve a fáradtságtól. UTána egy számára semleges (idegen) helyen találkozzanak a kiskutyával, és együtt menjetek haza.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az értelmes válaszokat :) a kennelrõl meg csak annyit hogy nagyon nagy hely van elkerítve - falusiak vagyunk, hatalmas kertünk van;)
Feltételezem, az öreg kutyátok nem sok idegen kutyával találkozott. Teljesen mindegy, kan-vagy szuka, a felnõtt kutya nem bántja a kölyköt. Eleve nem is engedhetnétek meg az öregnek, hogy nekimenjen a kicsinek. Azzal, hogy a rácson keresztül acsarkodik rá, még ront is a helyzeten. Tessék az öreg kutyát letiltani arról, hogy bántsa a kicsit. Ahhoz joga van, hogy rámorrantson a kicsire, ha az szemtelen. Abból egy kölyök megérti, meddig mehet el.
És ne tessék a "kennel" fedõnevû szóval ketrecbe zárt barbár kutyatartást folytatni. Kutyát udvaron elengedni, azért van, hogy védje a házat, nem? Vagy kutya, vagy virágoskert. A kettõ együtt nem megy, esetleg a virágot lekeríteni elégséges magasságig.
Séta közben "véletlenül" találkozzon a két kutya, majd együtt menjetek haza. A kicsi még nagyon óvodás, az öreg meg természetes, hogy helyre rakja, nincs itt semmi probléma. Kajálást elkülöníteni, minden mást együtt. Az öreg persze irigy lesz, hisz belekotnyeleskedik egy éretlen zöldfülû a köreibe.
Az ivartalanítás nem kínzás! Az a kínzás, amit a kiskutyával csináltok, ekkora kölyök nem kennelbe való.Talán mielõtt megvettétek a kicsit, gondolkodni kellett volna. A nagy mennyit van sétáltatva, mennyit van foglalkozva vele?
A kérdező hozzászólása: ivartalanítás nem jöhet szóba! nem akarom ilyenekkel kínozni!
A kérdező hozzászólása: mindkettõ kan!
A kérdező hozzászólása: Tegnap vettünk egy labrador retriever kiskutyát, 2 hónaposat, a 10 éves németjuhászunk mellé. A nagy nem akarja elfogadni, apukám mikor hozta be dobozban a labit már akkor szét akarta tépni, most a kicsi egy kenelbe van zárva, a nagy az udvaron, mikor odamegy a kicsihez mindig ugat rá, zörgeti a kerítést.... Hogyan szoktathatnám õket össze??
Nem gyerek pótlékok ! És nem a kutya tehet róla hogy ilyen . Mondjuk ha neked nem tettszik , akkor menj máshová vagy szólj a "gyerekpótlékok" gazdájának hogy neveljék meg a kutyusaiakat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!