Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktatható a macska (3 db)

Új tengerimalacomat folyton lesi a macskám a ketrec előtt. Kissé fél, nem mer enni. Hogyan szoktathatom meg a macskával, ne lesse? Megszokja majd?

Nem tudom macskamentes helyre tenni, mert az el?szoba az egyetlen hely, de nem fér el és huzatot is kapna. Tegnap hoztam be a szobába az ágyam mellé a malacot az új ketrecében, de a macska el sem mozdul mell?le. Játszana vele, nem hiszem, hogy kajának nézi. Hogyan lehetne összeszoktatni ?ket?

Legjobb válasz: Macskám 1 éves és kiskora óta velem van.

A kérdező hozzászólása: Macskám 1 éves és kiskora óta velem van.
Majd megszokja a jelenlétét, a malac meg természetes, hogy fél tõle. Idõvel rájön, hogy nem bánthatja és akkor megnyugszik.
A kérdező hozzászólása: Macskának szerintem új, hogy van itt más mozgó lény is. Ki szeretném venni a malacot, de nem tudom, hogy a macska mit kezdene vele. letettem az ágyra és fel akart ugrani hozzá.
Szerintem ne kockáztasd meg, hogy a macska a tengerimalac közelében legyen, szerintem bántani fogja. Vigyázz a malackára, macskát távolítsd el a szobából, kint legyen!
A kérdező hozzászólása: Benti macska. A gyilkos szomszédok miatt csak a lakásban lehet. Néha kiengedem, de az ritka és csak akkor, ha a szomszéd nincs kint az udvaron. Nem szeretném azt sem, hogy a macskámnak legyen baja azért, mert kidobom és a szomszéd meg kinyírja...
Ha szeret játszani a macskád, akkor szerintem ne próbálkozz az összeengedésükkel. Ösztönbõl is rávetõdik és egy macseknak nem lehet úgy megtanítani, hogy ne nyúljon hozzá, mint mondjuk egy kutyának.
Nem is értem, miért vettél tengerimalacot, ha macskád van...én nagyon félteném a helyedben. Valamit találj ki, hogy ne legyenek egy helyen, mert így biztos hogy nagyon veszélyes a szegény malackának.
A kérdező hozzászólása: Elég játékos... Egyenlõre kitettem az elõszobába ketrecestõl a földre. Macska mindig a ketrecen turkált befelé, a malac meg folyton menekült és meguntam. Ha hûvösebb idõ lesz, behozom a szobába. De télen mit csináljak, még nem tudom... :S Kishúgom (12 éves) csak nekem akarta odaadni a malacot, mert így nem idegennél van és láthatja néha.

Hogyan szoktatható le a macska arról, hogy harapjon?

Néhány perc játék vagy simogatás után a macskám általában harapni kezd, ha folytatjuk, egyre-egyre durvábban. Le lehet err?l szoktatni valahogy?

Legjobb válasz: Szia! Végre valaki, aki hasonló problémával küzd, mint mi! A cicánk most 2 éves, egészen pici kora óta "harapdál", csak persze akkor még nem volt hozzá ereje, hogy ez fájjon. Próbálkoztunk sokmindennel, szép szóval, fegyelmezéssel, de semmilyen eredményre nem jutottunk sajnos. Úgy látom, õ ilyenkor nagyon jól érzi magát. Én nem biztatnálak semmivel, szerintem próbáld meg jellemvonásként elfogadni, és játssz vele sokat, hogy inkább az fárassza ki! :)

Szia! Végre valaki, aki hasonló problémával küzd, mint mi! A cicánk most 2 éves, egészen pici kora óta "harapdál", csak persze akkor még nem volt hozzá ereje, hogy ez fájjon. Próbálkoztunk sokmindennel, szép szóval, fegyelmezéssel, de semmilyen eredményre nem jutottunk sajnos. Úgy látom, õ ilyenkor nagyon jól érzi magát. Én nem biztatnálak semmivel, szerintem próbáld meg jellemvonásként elfogadni, és játssz vele sokat, hogy inkább az fárassza ki! :)
ha nagyobb cica akkor nehezedd leszoktatni róla ha kicsi akkor ráütsz egy picikét az orrára az ujjaddal és azt mondod hogy"nem" így talán leszoktathatod róla.....ha picike akkr csupán játékból is csinálhatja

Az új kutyám/puli/ nem engedi le a tetőről a macskáimat, hogy szoktathatom őket össze?

Legjobb válasz: A puli terelõ, munkakutya. Szólj rá erõsen, hogy pfúj, nem szabad! Talán hallgat rá. Fogd a kezedbe a cicát, és vidd oda hozzá, nyomd az orra alá, és mind neki: a miénk! A puli hamar tanul, de simlis is tud lenni.

A puli terelõ, munkakutya. Szólj rá erõsen, hogy pfúj, nem szabad! Talán hallgat rá. Fogd a kezedbe a cicát, és vidd oda hozzá, nyomd az orra alá, és mind neki: a miénk! A puli hamar tanul, de simlis is tud lenni.
A kérdező hozzászólása: Köszi! A jó szándékú választ, de kaptam egy"profi"ötletet. A macsek fenekét kell a kutyus orrához tartani, mert, ha szembe fordítom õket, akkor a macsek képes kikaparni a kutyus szemét. Mindezt jó szándékkal írom, mert TE is jó szándékkal váaszoltál nekem!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!