Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassuk 7 (30 db)

Hogyan szoktassam 7 hónapos mászni tanuló kisfiam a járókához?

Ha beleteszem odít, de tudom hogy csak hisztizik, mert már minden létez? problémáját megoldottam. Viszont nagyon nezéz hallgatni ahogy sír. Mit tegyek? Haggyam sírni? Fél óra után sem adja fel. Hogy tovább...

Legjobb válasz: szia!! kisfiunk 6,5 hónaposan kezdett el mászni, fel is állt egybõl. ez volt, ami nálatok is. beletettem a járókába, de nem akart maradni, nem erõltettem, gondoltam elõbb elkezd járni, ha magától próbálkozhat. volt sok harci sérülés, meg minden, de a múlt héten megvoltak az elsõ lépések, ma pedig felállt és elkezdett menni!!!!! :D szóval, türelem!! tudom, hogy nehéz, tapasztaltam, de hátha veletek is így lesz. ági

Ne haragudj, de azt kell, hogy mondjam : sehogy :) Egészséges mászni tudó gyerek nem tûri meg a járókát maga körül, max 10 percig.
Az én fiam most hét hónapos ugyanazt csinálja mint a tiéd mindenfele mászik ha nem rakom a járókába , de én már 3 hónaposan bele raktam és nagyon szeret ott lenni.igaz ha nem lát elkkezd ordítani, kiabálni utánnam de akkor viszem magammal a szobába a kiságyba.
szia!! kisfiunk 6, 5 hónaposan kezdett el mászni, fel is állt egybõl. ez volt, ami nálatok is. beletettem a járókába, de nem akart maradni, nem erõltettem, gondoltam elõbb elkezd járni, ha magától próbálkozhat. volt sok harci sérülés, meg minden, de a múlt héten megvoltak az elsõ lépések, ma pedig felállt és elkezdett menni!!!!! :D szóval, türelem!! tudom, hogy nehéz, tapasztaltam, de hátha veletek is így lesz. ági
Ennyi idõsen már nagyon nehezen szokná meg a bezártságot. Ha eddig szabadon volt, akkor szerintem hagyd. Persze, biztosan lesz egy-két harci sérülése, de az akkor is megtörténhet, ha járókában lenne és csak rövid idõre vennéd ki. Nekünk nem volt járókánk és nem is hiányzott. A kislányom 7 hónaposan felállt, 2 hétre rá kezdett mászni. Kicsit feljebb tettem a szekrényeken a rá veszélyes dolgokat és övé volt a terep. Ha mégis szeretnéd kicsit elzárni, akkor próbálj lerekeszteni számára egy nagyobb helyet, ami az õ saját terepe lehet.
Szia! Nekem is 7 hónapos a babám, szintén üvölt a járókában, mivel már mászik, kicsi neki az a hely. Biztos, hogy késõn kezdtük el rászoktatni, és már nem is fog sikerülni. Próbálkozni és is szoktam, fõleg amikor felmosok, de azt az idõt is végig üvölti.
Az én lányom sem volt el benne soáig régebben max 20 percre, aztán 8 hónaposan egy percre sem, mert ha nem látott, egybõl sírt. Akkor a szeparációs szorongás volt, akkor azt hitte, ha nem lát, akkr eltûntem, úgyhogy nem kínoztam. Most már 11 hónapo, próbálgatom szoktatgatni, hogy egy kis ideig legyen el bent, csak pár percre. Elõször reklamál, aztán hamar abbahagyja, és eljátszik egy rövid ideig. Én még az etetõszékben próbáltam, ott tovább elvolt.
mi 3 hónapos kora körül vettünk járókát, amikor még csak forogni tudott. azóta is benne van, igaz már kevesebbet, mert már szalad.(13 hónapos) most már nehezebb betenni, de ha fõzõk ott vagyok mellette lát, akkor eljátszik.. lehet, hogy már nem fog menni... :( sok sikert!
nemtudom mi köze a járókának a gerinchez... ha nagyon nem szereti, ne erõltesd, de megpróbálhatod úgy, hogy te is ott vagy mellete, amíg nem látod úgy , hogy kicsit jobban érzi magát benne.
Ha nem szereti ne eroltesd.En nem fogom jarokaba tenni alitolag nem jo a baba gerincenek stb.A jaroka a mamak kenyelmire jo.Ha tud maszni szerintem hagyad maszkalni.
A kérdező hozzászólása: Eddig úgy volt csak egyre veszélyesebb dolgokra mászik fel, magára rántja a könyvet, fiókot...stb. Jó lenne legalább nyugodtan megfõzni! Most is itt ül az ölemben, mert nem merem már hagyni hogy másszon. Más gyereke miért nem ordít ha bele van téve?
Nagyon nehezen fogadta a lányom a járókát, de muszáj volt. Én a fokozatosság híve vagyok, így mindíg ugyanabban az idõpontban tettem be, hogy udja most egyedül kell lennie egy picit, addíg takarítottam stb... mindíg egyre hosszab idõre hagytam, míg végül elértük a max 20percet. Ennél tovább nem marad bent, de ez idõ alatt meg tudom csinálni amit nagyon kell. A konyhába jön velem fõzni, és sokat van a földön habtapin. Ha sírt mindíg kivettem, hogy ne érezze magát "otthagyva". Amikor abbahagyta elmagyaráztam neki hogy dolgom van és betettem megint. Nálunk ez így bevált, most 8hónapos.

Hogyan szoktassam rá 7 hetes babámat, hogy ne éjjel 3kor aludjon el?

Sajnos éjjel 3ig fenn vagyunk minden nap. Fürdés után (7és 8 között)kaja és utána még kb 2x fél órát alszik. Végleg kb 3 körül reggel 6-7-ig.Utána megint visszaalszik még kb 10-11ig. De ezek után már össze- vissza. Nappal sem sokat alszik. Rajtam elalszik de ha leteszem felébred és sír. Már nagyon fáradt vagyok és nem tudom hogyan szoktassam rá hogy el?bb aludjon el.

Legjobb válasz: Szia velem is ezt csinálta a kisfiam ( igaz õ a hajnali négyig volt ébren) Én azt csináltam, amit a doktornõm javasolt. A délelõttöket hagytam a fenébe, csináljon azt, amit akar. Délután háromtól viszont nem hagytam aludni ( nálunk is 7 körül van fürdetés) Így annyira kidõlt,hogy aludt rögtön. Azóta is ez az egyetlen biztos pont nálunk, hogy 8-éjfélig alszik-A fárasztás nehéz ilyen piciknél én többször adatam kevesebbet neki, pelenkáztam hasra tettem. Te is elfáradsz majd de jobb lesz,nekem a párom segített ebben.

Szia velem is ezt csinálta a kisfiam ( igaz õ a hajnali négyig volt ébren) Én azt csináltam, amit a doktornõm javasolt. A délelõttöket hagytam a fenébe, csináljon azt, amit akar. Délután háromtól viszont nem hagytam aludni ( nálunk is 7 körül van fürdetés) Így annyira kidõlt, hogy aludt rögtön. Azóta is ez az egyetlen biztos pont nálunk, hogy 8-éjfélig alszik-A fárasztás nehéz ilyen piciknél én többször adatam kevesebbet neki, pelenkáztam hasra tettem. Te is elfáradsz majd de jobb lesz, nekem a párom segített ebben.
Jééé, nem én írtam ezt a kérdést??? :-))) 7 hetes a kisfiam, mi is 7-8 közt fürdünk, esti szopi, aztán kis felületes alvás, felkel, szopi, visszaalszik, megint nyöszörög, megint vissza alszik. Aztán minden áldott éjjel 3 és 4 óra között teljesen felébred. Annyira éber, hogy esélytelen a visszaaltatás. Kalimpál, tágra nyílt szemekkel nézelõdik, próbálgat oldalra fordulni, gõgicsélni, vigyorog....szóval buli van! Egészen 6-ig, vagy tovább. Aztán nekem is alszik utána vagy 9-10-ig. Már én is zombi vagyok, ráadásul van még egy 3 évesem is, aki pár kb. 4-5 hónapja alussza végig az éjszakát, ellenben nappal egy percre sem áll meg. Pedig, ha legalább délben aludna, és véletlenül akkor el tudna aludnia kistesó is (aki csak fél órákat alszik nappal), akkor talán én is tudnék valamikor egybefüggõen 2 óra hosszát aludni.....de nem! Én azzal vígasztalom magam, hogy el fog múlni ez az idõszak (jönnek majd új problémák...), valahogy kibírjuk. Sírni hagyni, aludni TANÍTANI nem fogom, tõlem nagyon idegen mindenféle idomító módszer. Kitartást neked is!
Elsõnek: én azt vettem észre a nagylányomon még kisebb korában, hogy ha nappal nagyon kifáradt, akkor éjszaka nagyon nyûgösen aludt. Ha nappal aludt vagy 1 órahosszát (már másfél - 2 éves kora körül), akkor viszonylag nyugisan tudott aludni éjjel. És apicúrnál is volt már ilyen, hogy elég zaklatottra sikerült a nap, nem nagyon tudta még azokat a félórácskákat se megaluni, na, olyankor katasztrófa volt az éjszaka. Mert alapesetben, ha felébred is, nem üvölt, csak nyöszörög, jelzi, hogy fent van. Akkor, mikor ki volt fáradva, akkor viszont két órán keresztül sétálgattam vele a házban, miközben üvöltött. Szerintem nagyon ki volt purcanva, már az elalváshoz is fáradt volt. Ja, meg csináltunk olyat, hogy nem 7-kor fürdettük, csak 9-kor, de ugyanúgy felkelt fél 4-kor, és teljesen éber volt órákig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nekem is van egy majdnem 3 éves fiam is, így nappal sem tudok pihenni. Már alig látok a fáradságtól. Azért jó tudni hogy nem vagyok egyedül.A környezetemben minden baba alszik éjjel és nem tudtam mit rontottam el.Próbáltam már hogy du nemhagyom aludni de ordított és mégis elaludt. Éjjel meg persze már nem...
én nem eröltetném a dolgot. a kau szuka sanszos, hogy nem fogja elfogadni felnõtt korban.
A kérdező hozzászólása: Étrem háát próbálkozunk, de még nem merjük egymáshoz engedni õket...
Most nem lesz gond velük, de késõbb lehetnek gondok.
A Kaut kössétek meg és lassan szagoltassátok meg a picinek a fenekét.A kutyák igy ismerkedne. Az szinte biztos, hogy a Kaukázusi lesz a domináns.

SOS Hogyan szoktassam rá a 7 hetes kutyámat hogy a kutya pelenkára wc-zen?

2 hete van nálam a kutyus és egyszerűen nem tudom rászoktatni hogy magától odamenjen a pelenkához,és rá is wc-zen..Inkább a szőnyeget választja.De estére van neki külön elkerített rész ahol alszik,és ott van neki az alomja is.Ha be van téve a helyére,akkor a pelenkára pisil..Viszont ha elveszem az elkerítőt a helye körül akkor viszont nem megy oda.Hiába raktam 2héten keresztül amikor pisilt,hiába dicsértem ha odaraktam és rápisilt,hiába nyomtam bele az orrát,hiába vittem ki az udvarra,ott csak félt minthogysem wc-zen..Valaki valami ötlet?SOS

Legjobb válasz: Egy 7 hetes kutya miért van 2 hete!!!! nálad? Ilyenkor még bõven az alomban lenne a helye......

Egy 7 hetes kutya miért van 2 hete!!!! nálad? Ilyenkor még bõven az alomban lenne a helye......
Ne nyomd bele az orrát! Oltásokkal hogy álltok? Én elsõ oltás után maximális körültekintéssel levittem a kutyát, soha nem szoktattam pelenkára. Ha rá is tudod szoktatni, iszonyú nehéz lesz róla leszoktatni. Vidd le a kutyust, ne találkozzon másik állattal (se macska, se kutya), valamint ne érintkezzen más állat ürülékével és akkor nem lesz baj. 2-3 óránként le kell vinni, ha lent elvégzi a dolgát, iszonyatosan megdicsérni.
Lemaradt! Még annyit fontosnak tartok, hogy ez az "orrbenyomás" csak tévhit és gusztustalan is, eredményre nem vezet. A türelmed és szereteted annál inkább. :)
Ébredés, evés, ivás, nagy játék után az elsõ dolgod legyen, hogy felkapod és leviszed az udvarra. Ilyenkor általában pisilni szoktak. Ha kint pisil, óriási dicséret következzen. (Ügyelj rá, hogy ne csak ácsorogjatok az udvaron, hanem lassan sétálgass, hogy ne fázzon.) Ha ragaszkodsz a pelenkához: mindig, értsd mindig dicsérd meg, ha a pelenkára pisil. Ha a szõnyegre sikerül, nincs értelme megszidni, fõleg nem utólag, az orrbelenyomás meg konkrétan semmire sem jó. Annyit tehetsz, hogy ne tedd rá a pelusra, hanem csalogasd oda, ha látod, hogy készülõdik. Jobban megjegyzi a lényeget, ha saját lábán megy oda, mint ha felkapod, repül egy kört a szobában és a peluson landol.
A kutya nem macska. Nem fog egy helyre járni. Sõt inkább mindig oda, ahol még nincs semmi. Le kell vinni sétálni.
Ha a lakásba szoktatod, akár pelenkára, akár alomra, marha nehéz lesz neki késõbb elmagyarázni, hogy eddig ugyan megdicsértünk, ha a lakásba vécéztél, de mától meg akkor felejtsd el. Ez minden, csak nem következetesség, rosszat teszel vele a kutyának is, magadnak is. Egy kölyökkutya rengeteg kakával jár, mint ahogy egy kisgyerek is, meg egy akármilyen élõlény kiskorában, szóval várd meg, amíg szobatiszta lesz, addig meg ne agressziózz vele. Vidd le kétóránként, evés és alvás után mindenképpen, várd meg, amíg elvégzi a dolgát (nem, nem biztos, hogy tíz perc lesz, de ne siettesd, mert csak stresszelni fog), dicsérd meg, fent meg takaríts szó nélkül. Az orrát meg ne nyomkodd bele, semmi értelme, csak piszkos lesz a kutya és megtanulja, hogy a szar rossz dolog, így a jelenlétedben nem akar majd termelni, tehát el fog bújni a kanapé mögé, ahol nem látod. Fincsi lesz.
Ne vedd el az "elkerítõt" és meg van a kutyavécé - egyenlõre, muszájból. A séta SÉTA legyen naponta többször fél óra, ne merüljön ki a "levittem az udvarra" szinten. Türelem! Egy hónap és szobatiszta lesz, csak a séták alatt végzi majd a dolgát és jelzi majd ha igénye van rá. Kitartás! B.Ú.É.K! :)
Valaki írta elõttem, hogy mi az hogy fél egy kiskutya. Hát a miénk 7 hetesen volt lent elõször és remegett félelmében és azonnal ölbe akart jönni. De most már hozzászokott, érdeklõdõ, kíváncsi, csak nem mindig sikerül lent a pisi.
A kérdező hozzászólása: igen az enyém is remegett mikor kivittem, és kiviszem. Hát nem nagyon merem oda engedni a kinti kutyákhoz mert elég rendesen ugassák emezt a benti kutyát :(
De akkor ezt mondd bazzeg, ne azt, hogy beteg lesz... Amúgy meg aki nem tudja fegyelmezni és szocializálni a meglévõ kutyáit sem, annak nem tudom, miért kell még egy. Foglalkoznál inkább a meglévõkkel, hogy normálisan éljenek. És hát persze, minden kutya fél - pár percig, esetleg pár alkalomig, de hogy sokadjára is remegjen, az nem normális, ott vagy a kutyával van a baj, vagy a gazda viselkedésével.
A kérdező hozzászólása: hát kössz..
Amennyiben a többi kutyád nem fetreng a saját kakájában, akkor azért találj rá módot, hogy találkozhassanak. A többiek szõrétõl meg a jelenlététõl biztos nem lesz beteg a kicsi.
Olyan helyre vidd, ahova nem sokan járnak. Ha van egy megbízható kutya ismerõsötök, neki minél elõbb be kellene mutatni. Különben a félõsség állandósulni fog. Most kell más kutyákhoz, emberekhez szoktatni, mert néhány hét múlva már nehéz lesz.
A kérdező hozzászólása: Hát az én kutyám mikor ide került hozzám, akkor mindenkitõl félt csak tõlem nem. Utána már most annyira feloldódott hogy mindenkivel játszik. :) Köszönöm a kioktatásokat, én nem fenyítem a kutyámat, és a vonszolást sem szó szerint értettem.Bárkinek bármi is a véleménye én igenis szeretõteljes állatbarát vagyok. Nem akarom a kutyámat össze engedni a többi kutyámmal, mert elvileg az ürülékbõl is elkaphat betegségeket. Nem tudom. MI LENNE HA MINDEN NAP SÉTÁLTATNÁM EGY KICSIT AZ UTCÁN?NEM LENNE BETEG?NEM KAPNA EL MÁS ÁLLATOKTÓL BETEGSÉGEKET? BIZTOS JÓT TENNE NEKI EGY KIS SÉTA, ELVÉGRE A KUTYAHÁMHOZ IS HOZZÁ KELL SZOKTATNOM. DE AKITÕL VETTÜK A KUTYÁT AZ ISMERÕSÜNK ÉS AZOK AZT MONDTÁK HOGY ILYEN HIDEGBE ÕK SE ENGEDIK KI A KUTYÁJUKAT... :S EZÉRT SE NAGYON SZERETNÉM SÉTÁLTATNI, HOL A SZÍVEMEN LEGBELÜL MEG MÁRIS VINNÉM, MERT EGY IGAZI KIS TÜNEMÉNY TÖRPE PINCSER, ÉS NAGYON PICIKE :)
Naná, hogy a szaporítónak nem volt korai, csak vigyétek minél elõbb. Nem csak, hogy ki kell vinned, de ha van más kutyátok, minél elõbb be kellene mutatni neki, hogy nevelje egy kicsit. 5 hetesen nulla szocializációval hoztad el szegényt, gõze sincs hogyan kéne viselkednie akár Veletek, akár már állatokkal.
Egyébként meg egyáltalán ne vonszold sehova a kutyát, idegronccsá teszed szegényt, még mielõtt felnõne... Mi az, hogy fél, meg nem mer odamenni, egy kölyökkutya kíváncsi természetû, magától mindent megnézne, hacsak nem fél attól, hogy mindenért büntetést kap, vagy nem születetten ideggyenge. Változtassatok a hozzáállásotokon, õ egy babakutya, nem lehet elvárni tõle sem fegyelmet, sem szobatisztaságot, sem semmi olyat, amihez még egész egyszerûen kicsi. Próbáljatok neki mindent pozitív élménnyé tenni, hogy öröm legyen neki az élet és annak minden pillanata, most ez a legtöbb, amit tehettek érte. Persze a szabályok betartásával, de azt sem idegesen kell neki elhadonászni meg ordibálni, hanem elég lesz szelíden megmutatni neki, hogy mit szabad és mit nem. Meg fogja érteni, nem hülye, csak még kicsi.
Az oltások között 2 hétnek kell eltenie, nyugodtan beadathatjátok neki 8 hetes korában a következõt! :)
Szívesen. Tényleg segíteni akarok, rávilágítani, hogy a többi kutyád viselkedése nem normális, ha nem mered õket összeengedni egy kölyökkel, vagy csak nem ismered eléggé a kutyáidat ahhoz, hogy meg tudd ítélni, hogy bántanák-e. Egyik sem normális. Egy egészséges, jól tartott felnõtt kutyának esze ágában sincs kölyköket bántani, és ha jól le van mozgatva meg meg van fegyelmezve, akkor véletlenül sem fogja letiporni, mert a kedves gazdi rászól és befejezi. És ez nem csoda meg különleges kutya, hanem normális tartás és nevelés kérdése.

7 hónapos tápszeres baba mikor mit eszik? Az én babám reggel 5 és 9-kor tápot kap, hogyan szoktassam a 5-i tápizást későbbre? éjjel már csak teát kap!

Legjobb válasz: Az enyém ezt eszi: reggel 8-kor ébred, tápszert kap. Tízóraira gyümit, ebédre fõzeléket husival, uzsira újabban tápszert, és vacsira, elalvás elõtt tejpépet. Az én babám este 10- kor alszik el, és ezért ébred csak 8-kor. A tied mikor alszik el? Esetleg te is cseréld fel neki, elalvás elõtti kajának ne tápit kapjon, hanem pl. Jó éjt tejpépet. Lehet az jobban elnyomná a hasát, és nem ébredne fel 5-kor enni, hanem csak 7-8 órakor.

Az enyém ezt eszi: reggel 8-kor ébred, tápszert kap. Tízóraira gyümit, ebédre fõzeléket husival, uzsira újabban tápszert, és vacsira, elalvás elõtt tejpépet. Az én babám este 10- kor alszik el, és ezért ébred csak 8-kor. A tied mikor alszik el? Esetleg te is cseréld fel neki, elalvás elõtti kajának ne tápit kapjon, hanem pl. Jó éjt tejpépet. Lehet az jobban elnyomná a hasát, és nem ébredne fel 5-kor enni, hanem csak 7-8 órakor.
A kérdező hozzászólása: A vacsi 8 körül van és 260ml. mildibé tejpép táppal és már el is alszik, de éjjel sokszor fent van, mert napközben is kb.3* alszik fél órát, voltam babaneurulógusnál és babapszihiáternél a rossz alvás miatt és azt mondta hogy hát õ egy rossz alvó (mondjuk ezt én is tudom) és éjjel már nem kéne neki enni csak teát adni!
Én is azt gondolom, hogy késõbb kapjon vacsit és tartalmasabbat, mint a táp, pl. erre jó a tejpép. Én már éjjel teát sem adnék neki, ha van cumija, csak azt add oda neki, ugyanis a tea csak átszalad rajta...elképzelhetõ, hogy ha tartalmasabb ételt kap este késõbb kel reggel, bár nálunk 3 hónaposan az volt, hogy megszokásból meg-meg ébredt, de a cumival visszaaludt. nyilvánvaló, hogy nem volt éhes, mert akkor nem lett volna elég a cumi.
Az Én kisfiam is 7 hós, így eszik: Kb 7körül ébred-MAXIMUM 100-120gr tápszer 10-kb 180-200 gr gyümi 13-kb 200 gr fõzelék 16-17 140-160gr tejpép (vagy gyümis joghurt, krémtúró) 20- MAXIMUM 160-180 gr tápszer Hamik között kap babapiskótát, üres zsömit-kiflit vagy túrórudit. Éjjel nagyon ritkán ébred fel, de akkor meg kell etetnem tápszerrel, különben nem alszik vissza.
Elõzõ vagyok, az Én babám sem nagyon alszik napközben.Max 3xfél óra.
A kérdező hozzászólása: Azt szeretném kérdezni, hogy rendes gyümölcsös joghurtot adsz neki és túrórudit? azt csokistól vagy leszeded a csokit rólla és milyen fajtát? mert már ezekre én is gondoltam csak nem mertem adni neki! köszi a válaszokat!
Danone (actíviát nem) vagy Szivecske gyümiseket(meggyeset vagy sbarackosat), rudiból pedig a Piros Pöttyöset(úgy adom ahogy van csokival együtt), meglátja a csomagolását és már "remeg" érte :) .

Hogyan szoktassam le fél 7 hónapos magyar vizslámat az ugrálássról és harabdálásról?

Mindenkire ráugrik aki csak belép az ajtón,és a lábakat is imádja harapdálni.Tudom,hogy játékból csinálja,de szeretném ha leszokna err?l...mit tegyek?

Legjobb válasz: Mit tegyél? Fáraszd le kellõen. Vidd el sétálni, kocogj vele lightosan, játsz vele, vagy vidd kutyák közé. Még szép hogy ugrál, hisz lehet hogy fölös energiái vannak!

Mit tegyél? Fáraszd le kellõen. Vidd el sétálni, kocogj vele lightosan, játsz vele, vagy vidd kutyák közé. Még szép hogy ugrál, hisz lehet hogy fölös energiái vannak!
A kérdező hozzászólása: Amíóta hozzánk került azóta próbáljuk leszoktatni az ugrállásról és harapdálásról.Sokat tanítojuk, az egyszerû parancsokat, hogy ül, v fekszik, lábhoz tudja, de mégis ugrál és a családban csak az apámra hallgat.Minden nap futtatom bicikli melett, de amint belép valaki az ajtón rögtön a nyakába ugrik.
Nem, nem játékból csinálja, hanem azért, mert vezetõ poszton érzi magát, mint ahogy abban is van. Õ a vezér a házban és még nem tanítjátok meg neki, hogy nem õ a fõnök, errõl nem fog leszokni. Ha sétáltatod, hol jár a kutya? Elõl vagy melletted? Tanítsd meg arra, hogy a sarkadban menjen, kövessen és ne engedd elõre. Ha megindul, rántsd meg a pórázt (fel és oldalra, de csak annyira, hogy a kutya kibillenjen a lépésbõl). Ha nagyon izgatott, parancsold neki, hogy üljön le és csak aztán indulj el, ezt addig ismételd, még nem marad mögötted (vagy melletted). Az ajtón neked kéne elsõnek kimenni és neked is kéne elsõnek bemenni a kapun, nem a kutyának. Ezzel megtanulja, hogy te parancsolsz. De a vezér-pózt bent a házban is meg kell tartani, különben a kutyát összezavarod. Nem igaz, hogy felnõtt kutyát már nem lehet "helyrehozni". Csak tudni kell, hogyan.

Van egy 7 és fél hónapos középtermetű keverék kan kutyám. Eddig szobatiszta volt. Éjjel bent alszik. Körülbelül 2 hete kezdődött, hogy reggelre bepisilt, aztán azóta már többször is. Mit csináljunk vele, hogyan szoktassuk le róla?

Családi házban lakunk, nappal többnyire kint van, éjjel beengedjük, bent alszik.Amikor el?ször bepisilt, azt gondoltam, hogy azért, mert elég kés?n keltünk, és kés?n engedtük ki reggel (8 után). Igaz, azel?tt is megtörtént már, hogy kés?bb lett reggel kiengedve, de semmi gond nem volt. Azóta ez a bepisilgetés többször is el?fordult, s?t még napközben is, amikor 1 órát bent volt, és egyedül maradt. Egyébként este 23 óra el?tt mindig kiengedjük, és reggel 6, fél 7 körül szintén. Ezt idáig kibírta bepisilés nélkül. Hiába szidtam meg, semmiféle dorgálás nem segített, s?t olyan, mintha csak azért is csinálná.

Legjobb válasz: Állatorvosnál voltatok? A kutyák is felfázhatnak meg összeszedhetnek mindenféle betegségeket, amiktõl folyamatosan vizelniük kell. Szerintem éjszaka nem kelne fel csak azért, hogy jelölgessen, ezért elsõsorban valami betegségre gyanakszom. Aztán ha a doki azt mondja, hogy semmi baja, akkor neki lehet állni nevelni, de ha viszont beteg, ráadásul már két hete, akkor sürgõsen kezelni kell.

Állatorvosnál voltatok? A kutyák is felfázhatnak meg összeszedhetnek mindenféle betegségeket, amiktõl folyamatosan vizelniük kell. Szerintem éjszaka nem kelne fel csak azért, hogy jelölgessen, ezért elsõsorban valami betegségre gyanakszom. Aztán ha a doki azt mondja, hogy semmi baja, akkor neki lehet állni nevelni, de ha viszont beteg, ráadásul már két hete, akkor sürgõsen kezelni kell.
elõször mindenképp orvos. Cukorbetegség is lehet, fertõzés, vesemedence gyulladás.....
Anno nálunk akkor volt ilyen probléma, amikor felfázott a kutyusom, hólyaghurutot is kapott. Menjetek el dokihoz. Vigyetek vizeletmintát, mert kérni fogja, ha õ is erre gyanakszik majd.
Elõször vidd orvoshoz.Szerintem felfázott. Vagy egyszerûen 'összedõlt' a sétáltatási rend. Amikor egy állat szinte ugyanazokban az idõpontokban megy sétálni azaz elvégezni a dolgát akkor az megszokja ezt.És ha egyszer azaz egyszer mondjuk 2-3órás késéssel viszed ki akkor felborul a rend..Pisilés szempontjából megzavarodik az állat...
Májusi kérdés, szerintem már nem aktuális ;)

Mit csináljak 7 hónapos fiam szopizás közben tépi a haját, hogy szoktassam le róla? Félek hogy kopasz lesz!

Legjobb válasz: Játszik, semmi extra.. :-)) Próbáld lefogni a kezét, elterelni a figyelmét, játszani vele valamit, csikizni, de nem biztos, hogy hagyni fogja...

Játszik, semmi extra.. :-)) Próbáld lefogni a kezét, elterelni a figyelmét, játszani vele valamit, csikizni, de nem biztos, hogy hagyni fogja...
enyemis szkta rossz szokas, majd elmulik
A kérdező hozzászólása: remélem, köszönöm!
Nálunk a fülét tépi a kislányom. Én ilyenkor adok a kezébe egy pelust, és azt rángatja a füle helyett, próbáld meg.
az enyém mutogatott, magától elhagyta, ezek omfort szokások, amit elnõnek...
Az én kisfiam mutogat, legyez a kezével, de ha a kezébe adok egy pelust akkor azt gyürögeti közben.

Hogyan szoktassam le a 7 hetes kiskutyámat a kanapéról?

Van egy angol cocker spániel kis kölyköm és apukám felvitte a kanapéra. Azt ? megjegyezte és azóta felkéredzkedik az ágyra persze nem tud felmenni mert olyan pici. Hogyan szoktassam le? El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Ahányszor kéredzkedik, határozottan mond neki, hogy nem szabad. Meg fogja tanulni. Apudnak mond meg, hogy ne vigye fel többet, mert felnõtt korában már lehetetlen lesz leszoktatni ról. Fontos a következetesség a nevelésnél.

Ahányszor kéredzkedik, határozottan mond neki, hogy nem szabad. Meg fogja tanulni. Apudnak mond meg, hogy ne vigye fel többet, mert felnõtt korában már lehetetlen lesz leszoktatni ról. Fontos a következetesség a nevelésnél.
Úgy, hogy nem viszed be a lakásba. Egy kutyának az nem élet, nem az a természetes közege. Ez csak az emberek önzõsége.
Hát ne tedd fel, ha kéri!
Az elsõ válaszolónak igaza van! Ha majd már feltud menni, szólj rá határozottan "FÚJ" rázd meg a grabancát egy kicsit és küldd le. Ha lement dicsérgetsd meg, esetleg kínáld meg egy jutalomfalattal! Sok szerencsét!

Hogyan szoktassuk egymáshoz 7 éves farkaskutyánkat két kicsi, 8 hetes kiskandúrjainkhoz?

A farkaskutyánk nagyon jámbor, viszont nagyon szeret játszani és félünk, hogy a cicákat is labdának fogja nézni:-), megmutattuk neki, de olyan vadul szagolta a kezünkben, hogy le se mertük tenni a kezünkb?l. Sógrom szerint nem lehet megszoktatni ilyen id?s kutyával, és ha elkapja vége lesz a cicának! Szerintetek? Kinek van tapasztalata ilyesmivel?

Legjobb válasz: szia Nálunk az volt a helyzet, hogy 4 éves volt a németjuhász és három cica. Mi is megmutattuk neki elég sûrûn, és ha le is raktuk végig ott voltunk. Persze játszani akart velük, nyalogatta õket, de amikor kicsit durvábban nyúlt volna hozzájuk, akkor az orrá csaptunk és rászóltunk hogy nem szabad. Ezt elég sûrûn kellett eljátszani, egy idõ után már nem is érdekelték a cicák, megszokta õket. Ma már van hogy együtt alszanak, meg a kutya lökdösi szét õket, ha veszekszenek. :) Nagyon fokozatosan kell csinálni és mindig egyre többet legyenek együtt és a felügyelet nagyon fontos, pláne amíg kicsit és törékenyek a cicák. Sok szerencsét! Boldog Karácsonyt!

szia Nálunk az volt a helyzet, hogy 4 éves volt a németjuhász és három cica. Mi is megmutattuk neki elég sûrûn, és ha le is raktuk végig ott voltunk. Persze játszani akart velük, nyalogatta õket, de amikor kicsit durvábban nyúlt volna hozzájuk, akkor az orrá csaptunk és rászóltunk hogy nem szabad. Ezt elég sûrûn kellett eljátszani, egy idõ után már nem is érdekelték a cicák, megszokta õket. Ma már van hogy együtt alszanak, meg a kutya lökdösi szét õket, ha veszekszenek. :) Nagyon fokozatosan kell csinálni és mindig egyre többet legyenek együtt és a felügyelet nagyon fontos, pláne amíg kicsit és törékenyek a cicák. Sok szerencsét! Boldog Karácsonyt!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!