Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam macsekomat arra, hogy napi (1 db)

Hogyan szoktassam rá macsekomat arra, hogy napi 8-10órát egyedül maradhasson?

Alapból egy új macskánál nincs ilyen gond, megzsokaj és kész. Az én macsekom már másfél éves és nagyrészt elég sokat voltam vele itthon, iskolában vagy kevés órám volt, vagy ellógtam:P Holnap írásbelizek meg majd szóbeli ,stb és utána munkába is állok napi 8 órában. Félek, hogy nehezen fogja viselni. Volt már ithtonhagyva reggelt?l estig végülis, de mire hazajöttem akkor már amint meghallotta, hogy jövök az ajtóhoz már nyávogott azonnal, meg ugrált rajta(mondjuk ezt amúgyis megcsinálja:))

Legjobb válasz: Bõven meg fogja szokni. Anyáéknak 13 éve van egy perzsamacsekjuk.Minden évben nyáron elmennek 3 hét szabira.Nah most ezalatt a 3 hét alatt a szomszéd néni eteti,így szinte az egész napot egyedül tölti.De semmi baja sincs a cicunak,jól elvan.Amikor unatkozik,akkor keres magának valami játékot a lakásban,így megtalálunk 1-1 eldugott pinpong labdát,vagy mûegeret,madártollat, horgászik az akváriumban...Amikor megjönnek,akkor 1-2 napig meg sem hajlandó válni tõlük,de aztán minden megy a rendes kerékvágásban.Édesanyám otthon dolgozik,tehát a cica is ahhoz van szokva,hogy van otthon valaki. Ne aggódj!A macskák nagyon szeretik a társaságot,de jól elvannak egyedül is.

Bõven meg fogja szokni. Anyáéknak 13 éve van egy perzsamacsekjuk.Minden évben nyáron elmennek 3 hét szabira.Nah most ezalatt a 3 hét alatt a szomszéd néni eteti, így szinte az egész napot egyedül tölti.De semmi baja sincs a cicunak, jól elvan.Amikor unatkozik, akkor keres magának valami játékot a lakásban, így megtalálunk 1-1 eldugott pinpong labdát, vagy mûegeret, madártollat, horgászik az akváriumban...Amikor megjönnek, akkor 1-2 napig meg sem hajlandó válni tõlük, de aztán minden megy a rendes kerékvágásban.Édesanyám otthon dolgozik, tehát a cica is ahhoz van szokva, hogy van otthon valaki. Ne aggódj!A macskák nagyon szeretik a társaságot, de jól elvannak egyedül is.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nagy kandúr mellé idegen kicsi?

Van egy négy-öt éves sziámi cicám, és most kaptunk egy egészen kis fekete kandúrt is. Nem bántja, de látszik, hogy ki nem állhatja. Ha közel megy hozzá a kicsi, akkor ráfúj, de utána inkább otthagyja. Valamennyire ez gondolom most természetes. Meg fognak vajon barátkozni?

5

Mi a véleményetek a macskák bent tartásáról?

Szerintetek nem undorító? Én szeretem a cicuskákat de benn nem tudnám elviselni ti? A kutyát nagyon imádom szoval bármilyen kutyuskát eltudnék viselni de macsekot nem, más is ilyen?

8

Szerintetek össze barátkoznak?

Van egy 9 éves sziámi cicám és menhelyről sürgősen örökbe fogadnék 1 pár hónapos bordellcolet( bocsi a helyesírásért ) panelba lenének .

3

Este bedobtak hozzánk egy háromhetes körüli cicát. A szomszédokkal együtt próbáljuk megfogni, de nem megy, nagyon vad. Így étlen-szomjan nem sok ideje van hátra. Valakinek valami ötlete, hogyan lehetne etetéshez befogni?

8

Milyen fajta cica? Fehérek a lábai és a hasa, a háta és a farka pedig hol csíkos (cirmos), hol pöttyös. A szőre a hátán és a farkán szürke, a foltok/csíkok feketék. Az orra is sötétbarna. Ezt nevezik rendes házimacskának?

9

Pár napos kismacska hány ml tejet ehet? Maximum hány óráig bírja evés nélkül?

5

Mi legyena cicámmal?

Van egy 2 éves perzsa cicám. Benti. Holnap 4 napra el kell utaznom de nem tudom mit tegyek a ciával. Kijár vécézni de én szoktam kiengedni. Az alom nem jöhet szóba. Egyik ismerősöm naponta egyszer rá nézne de ha akkor megvécéztetné akkor nem birná ki egy napig. Mi legyen.Elvinni nem birom. Gondoltam ,hogy valakihez elköltöztetném addig de senkisem vállalta.Cica panzió és menhely nincs a közelben.(Szerbia) Vagy mégis kibirná ha napi egyszer kakilna pisilne(?)

9

S. O. S az anyamacskának nincs teje! Van valami olyan étel amitől megindul, vagy etessem őket én?

Tegnap este (09.09) szült a macskám, és akkor még ott feküdt velük. Ma délután amikor kimentem hozzá (csak most tudtam) a három kiscica benn feküdt egyedül, és az anyjuk akkor jött elő. Azt hittem hogy bemászik hozzájuk, de nem. Csak megnézte hoztam-e neki kaját, és amikor látta hogy még nem, el is ment. Gondoltam adok neki enni, aztán bemászik hozzájuk, de miután megtettemm újra csak elment, közbe a kiscicák már nagyon hidegek lettek.. úgyhogy próbáltam úgy ahogy melegíteni őket.. Kimentem a nagyhoz, és megnéztem van - e teje. Hát nincs, lapos teljesen. Nincs valamijen étel ami megindíthatná a tejtermelését? Vagy hagyjam hátha bemegy mégis hozzájuk, és adjak neki még enni? Vagy vegyek nekik olyan tejet amilyet ihatnak?
Segítsetek légy szíves!

4

Ivartalanitas elott hany oraval nem szabad ennie?

Holnap 10kor viszem a nosteny cicamat ivartalanitani.Azt szeretnem tudni,hogy mikortol ne egyen?

3

Titeket is megkarmolnak a macskák?

Mi adunk néha enni a szomszéd macskájának mert ő néha a gyerekeinek is alig tud enni adni. Ma is adtam neki enni meg később kimentem hozzá játszani. A végén megsimogattam és lefeküdt a hátára. Meg akartam kicsit vakarni a mellkasát (nekem főként kutyáim voltak, ők imádták) és megkarmolt.
Játékból csinálta vagy méregből? Még mikor gyerek voltam volt egy rövid ideig macskánk, ő ha jól emlékszem sose karmolt meg. Ha lenne saját macskánk akkor az nem karmolna meg mert a gazdája vagyok? Egyáltalán hogy működik ez, ezer éve volt cicám utoljára, nem értek hozzá :S

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!