Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam macsekomat arra, (2 db)

Hogyan szoktassam a macskámat arra hogy az alomba végezze el a dolgát? És hogy a helyén aludjon?

Mindig ki kaparja és a tál mellé piszkít,és mindig bemegy és rajta alszik valakin ha nyitva van az ajtó!Mert akkor ha még nem teljesen szoba tiszta lehet hogy valakire rápiszkít.

Legjobb válasz: nekem azt mondtak,hogy szagra mennek tehat a sajat pisijet locsold ra az alomra.es utana hatha odamegy.

nekem azt mondtak, hogy szagra mennek tehat a sajat pisijet locsold ra az alomra.es utana hatha odamegy.
Az alom használatot nem kell neki tanítani csak megmutatni hol van az alom, a lábacskáival kicsit megkapargatni hogy tudja ott lehet elkaparni és már oda fog járni. A helyén alvást meg úgysem fogod tudni neki megtanítani, a macska ott alszik ahol kedve szottyan. Attól nem tartanék hogy valakire rácsinál, nem hülye állat a macska, ha nem is az alomba menne bele akkor keres egy eldugott részt és oda végzi a dolgát. Lehet hogy az a baj hogy túl kicsi a tál, nem elég magas a pereme és nincs benne elég alom. Ezért nem tetszik neki és piszkít mellé, vagy esetleg az alomtál elhelyezése vagy az alom minõsége nem tetszik neki.
Vegyél más típusú almot valószínüleg ez nem tetszik neki- lehet h kemény, lehet h a szaga stb. A helyén alvás meg...nem kutya, nem fog egy helyen aludni az enyémek minden nap máshol alszanak, ahol épp kinéznek egy kényelmes pontot.

Hogyan szoktassam rá macsekomat arra, hogy napi 8-10órát egyedül maradhasson?

Alapból egy új macskánál nincs ilyen gond, megzsokaj és kész. Az én macsekom már másfél éves és nagyrészt elég sokat voltam vele itthon, iskolában vagy kevés órám volt, vagy ellógtam:P Holnap írásbelizek meg majd szóbeli ,stb és utána munkába is állok napi 8 órában. Félek, hogy nehezen fogja viselni. Volt már ithtonhagyva reggelt?l estig végülis, de mire hazajöttem akkor már amint meghallotta, hogy jövök az ajtóhoz már nyávogott azonnal, meg ugrált rajta(mondjuk ezt amúgyis megcsinálja:))

Legjobb válasz: Bõven meg fogja szokni. Anyáéknak 13 éve van egy perzsamacsekjuk.Minden évben nyáron elmennek 3 hét szabira.Nah most ezalatt a 3 hét alatt a szomszéd néni eteti,így szinte az egész napot egyedül tölti.De semmi baja sincs a cicunak,jól elvan.Amikor unatkozik,akkor keres magának valami játékot a lakásban,így megtalálunk 1-1 eldugott pinpong labdát,vagy mûegeret,madártollat, horgászik az akváriumban...Amikor megjönnek,akkor 1-2 napig meg sem hajlandó válni tõlük,de aztán minden megy a rendes kerékvágásban.Édesanyám otthon dolgozik,tehát a cica is ahhoz van szokva,hogy van otthon valaki. Ne aggódj!A macskák nagyon szeretik a társaságot,de jól elvannak egyedül is.

Bõven meg fogja szokni. Anyáéknak 13 éve van egy perzsamacsekjuk.Minden évben nyáron elmennek 3 hét szabira.Nah most ezalatt a 3 hét alatt a szomszéd néni eteti, így szinte az egész napot egyedül tölti.De semmi baja sincs a cicunak, jól elvan.Amikor unatkozik, akkor keres magának valami játékot a lakásban, így megtalálunk 1-1 eldugott pinpong labdát, vagy mûegeret, madártollat, horgászik az akváriumban...Amikor megjönnek, akkor 1-2 napig meg sem hajlandó válni tõlük, de aztán minden megy a rendes kerékvágásban.Édesanyám otthon dolgozik, tehát a cica is ahhoz van szokva, hogy van otthon valaki. Ne aggódj!A macskák nagyon szeretik a társaságot, de jól elvannak egyedül is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!