Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam macsekomat (71 db)

Hogyan szoktassam macskához a kutyámat?

Legjobb válasz: Mi a pontos probléma? Mennyi idõs a kutya? Mi a pontos probléma??

Mi a pontos probléma? Mennyi idõs a kutya? Mi a pontos probléma??
Mindkét állattól követelj meg türelmet, amikor a másik is jelen van, nem kell, hogy összeszagoljanak meg ilyen marhaságok, pláne szembõl. Ha nem engeded, hogy balhézzanak, nem fognak.
A kérdező hozzászólása: A kutyám nem rég lett egy éves és amikor játszani akar, a cicám ezt támadásnak gondolja és megtámadja a kutyámat és erre a kutyám sem hagyja magát.

Van egy macsekom, hogy szoktassam magamhoz? Hogy szoktassam rá, hogy velem aludjon?

Az a baj h naon cuki kismacsek, simit is engedi de ha felveszem hamar ki ugrik a kezemből és elmegy... mi lehet a baj?? Ja, és emiatt aludni sem alszik annyira velem, csak ha nem vagyok ott akkor néha az ágyamban alszik.. :(( Mikor kicsi volt mindig engedte, velem aludt, volt amikor a kezemben aludt, olyan mintha a lányom lenne imádom!! Mi lehet a baj? Ha tudjátok lécci irjátok meg, köszi!! :))

Legjobb válasz: A macska meglehetõsen önálló lény, nem hiszem hogy oda tudod szoktatni ha õ nem akarja.

A macska meglehetõsen önálló lény, nem hiszem hogy oda tudod szoktatni ha õ nem akarja.
Ivartalaníttasd.
Ez hülyeség, hogy csak az elsõ alom után lehet. Nem lesz tõle semmi baja, sõt, tovább fog élni, ha ivartalaníttatod, mert akkor nem áll fenn sem az emlõ-, sem a méhrák esélye.
Ha legalább egyszer ellik akkor van esélye az emlõ daganatnak, ha nem ellik akkor tuti nem lesz beteg.
Az hogy rá tudod e szoktatni macskafüggõ. volt olyan macskám aki 10 év azaz TÍZ év után kezdett odajönni hozzám. Addig ha én nem mentem csak ült s nézett a boci szemeivel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, lenne még egy bajom.. elkezdett tüzelni és állandóan nyávog, és valamiért nem eszik.. mostanában amikor nem tüzel eszik de mikor tüzel nem eszik csak nagyon picit, és ez azért aggaszt mert kb. hetente szokott nekm tüzelni, azért is mert egy ideje vettem észre mikor megázott h nagyon vékony, mert a bundája hosszu, nagy és nem látszott, csak most h megázott, és ez is nagyon aggaszt!! :/ Vagy nem kéne aggodni?? Kaját adok neki csak keceset eszik kevés szer... ://
A kérdező hozzászólása: Gondoltam már rá, de az nem jo mert anyum azt mondta h azt inkább az elsõ baba után kéne, mert ha nem lehet mell rákja is so inkább nem kockáztatok!! :) )
ahogy felveszed abban is úgy kell csinálni ha még nem, úgy csinálod, hogy "babapóz"amikor rád néz és hátal van a kezedbe (remélem érted) ez rossz pár macska utálja de van ez a "nagyfiús póz" amikor szó szerint ül, áll az egyik kezeden a másikkal meg fogod, simized ezt minden macska szereti
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor az lesz!! :DDD

Hogyan szoktassam le a macskát bizonyos rosszalkodásokról?

Pl. konyhaasztalra ne ugorjon fel, ne hordja el a mosogató szivacsot, ne karmolja az ülőgarnitúrát. Elhordja a plüssállatokat, holott van sajátja. Eddig erélyesen rászóltam, nem segített. Beszereztem egy vízi pisztolyt, hatásosnak tűnik. Szerintetek?

Legjobb válasz: Aki lepontozott az legyen szives mutassa már be mire is tanitotta meg a macskáját, youtube --> upload aztán hadd nézzük. Szivesen nézném ahogy a macska nem megy oda az ételhez, nem kiváncsikodik a szatyorba lévõ dolgok irán, nem ugrál fel a konyhaasztalra és nem karmolássza össze a bútort. Úgy hogy te épp ott vagy nem ér, macska egyedül hagyva és lássuk mire is sikerült megtanitani. Ez inkább arról szól hogy a gazdi azt hiszi megtanitotta rá. A macskát semmire nem lehet megtanitani, a macska akkor tesz vagy nem tesz meg bármit ha jól felfogott érdeke igy kivánja. Jól felfogott érdeke az ha nem húz veled ujjat ha épp ott vagy, de ha nem vagy ott mindent úgy tesz ahogy neki épp kedve szottyan.

Aki lepontozott az legyen szives mutassa már be mire is tanitotta meg a macskáját, youtube --> upload aztán hadd nézzük. Szivesen nézném ahogy a macska nem megy oda az ételhez, nem kiváncsikodik a szatyorba lévõ dolgok irán, nem ugrál fel a konyhaasztalra és nem karmolássza össze a bútort. Úgy hogy te épp ott vagy nem ér, macska egyedül hagyva és lássuk mire is sikerült megtanitani. Ez inkább arról szól hogy a gazdi azt hiszi megtanitotta rá. A macskát semmire nem lehet megtanitani, a macska akkor tesz vagy nem tesz meg bármit ha jól felfogott érdeke igy kivánja. Jól felfogott érdeke az ha nem húz veled ujjat ha épp ott vagy, de ha nem vagy ott mindent úgy tesz ahogy neki épp kedve szottyan.
Kölyök, feszegeti a határokat. Egy éves kora után már nyugodtabb lesz. Sokat segít az ivartalanítás is, amit ennyi idõsen már el lehet végeztetni.
Sehogy, a macskát nem lehet megtanitani semmire. A víztõl és a nejlonzacskótól fél, amit/ahol nem akarsz hogy csinálja oda ne engedd be, mert max annyit tudsz elérni hogy mikor ott vagy nem csinálja, de ha nem vagy ott biztosan csinálja.
Ez egy jó kérdés:) Sok cicám volt, jelenleg 4 macsekom van, imádom mindegyiket. Ami az asztalra ugrálást illeti, nos én a következõ praktikát alkalmaztam. Körberaktam újságokkal az asztalt, úgy, hogy az újság egy része lelógott. Na mármost, ha a cica ugrott, az újsággal együtt visszapottyant. Elszórakoztunk így jó pár ideig, de a végén fölhagytak az asztalra ugrálással. Aztán olyan is volt, hogy rájuk spricceltem. A flakont ott hagytam, ahová tilos volt ugrani. Egy idõ után, ezt is megtanulták. Aztán volt még egy praktika, hangos sicc, és tenyércsapás. A végén elég volt a tenyerem összecsapni és máris tudták, ezt nem szabad. Hát, valahogy így oldottam meg a dolgokat. Persze idõ, türelem, kitartás, és következetesség dolga az egész. Nem föladni, ha kell hónapokig eljátszani ezeket. De! Az eredmény garantált! Bár elismerem, még most is sok borsot törnek az orrom alá, de én így szeretem õket. Tehát buli van! Üdv. sok sikert:)
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnék az ételekben macskaszõrt. Régen nekem is sok cicám volt (nem egyszerre) de egyik se volt ilyen aktív és ugráló mint a mostani.
Ha egy év alatt kölyök cicáról van szó, akkor ez egyenlõre természetes viselkedési mód.
A kérdező hozzászólása: 7 hónapos. Belemászik a mosogatóba, az elmosott edényeken átugrik, a mosogató szivacsot ellopja stb. Egy ideig vicces :)
Olvastam, hogy ha valami rosszat csinál határozott hangon kell mondani hogy "NEM" és el kell vinni onnan.
jaj, de aranyos lehet :) ))


Hogyan szoktassam össze a kutyámat és a macskámat?

Van egy 12 hetes kismacskám és egy 6-t hetes kiskutyám, a macskát utcán találtam és befogattam de kutyát gazditól hoztuk el, és a macska ahogy az ösztöne súgja fél tőle pedig a kutya maximum csak játszani szeretne vele, és hogy szoktassam össze őket?

Legjobb válasz: Van egy módszer a kutya és a macska összeszoktatására: Alapkiindulás: Kutya a kertben macska a házban. Fogsz egy darab húst, kinyitod az ajtót kidobod a kertbe. Kutya rohan a húsért, de kirohan a macska felkapja a húst berohan a házba. Becsukod az ajtót. Kintrõl csaholás hallatszik. Következõ alkalommal: Kidobod a húst a kertbe, kirohan a macska, becsukod mögötte az ajtót...

Van egy módszer a kutya és a macska összeszoktatására: Alapkiindulás: Kutya a kertben macska a házban. Fogsz egy darab húst, kinyitod az ajtót kidobod a kertbe. Kutya rohan a húsért, de kirohan a macska felkapja a húst berohan a házba. Becsukod az ajtót. Kintrõl csaholás hallatszik. Következõ alkalommal: Kidobod a húst a kertbe, kirohan a macska, becsukod mögötte az ajtót...
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem egy fontos tényezõt leírni, panel lakásban vagyunk.
Mi is panelban lakunk. Az én kutyám(szuka) 5 éves volt mikor hazavittem a 3 éves menhelyi kandúrt. Hála istennek mind a kettõ nagyon békés jószág.A cica egybõl odament a kutyához, körbe sündörögte és leült mellé.Ennyi.
Össze kell kötözni õket s együtt megostorozzni.
hogyha a kutya tényleg nem bántaná, akkor a macskádat kell megfognod és oda vinni a kutyához, hogy kicsit igy többet legyenek együtt , megszokja a macska, valahogy valamilyen labdával próbáld oda csalogatni a kutyához
hacskát megfogod s a kutya elé teszed. Erre az orron karmolja akutyát. Fenomenális.

Hogy szoktassam össze a kutyát és a macskát?

1 éve van 1 macskám és most kaptam 1 kis francia bulldogot. Amióta itt a kiskutya a macska nem jön ki az ágy alól. Nem tudom sehogy kicsalogatni. Már a kajáját is odavittem neki. Egyszer oda ment hozzá a kutya, erre elkezdte fújni meg karmolni. Meg fogja szokni??? A kiskutyát nem akarom elvinni innen, mert már nagyon a szívemhez n?tt, de a macskát se akarom kínozni ezzel.

Legjobb válasz: Én is macska-kutya tulajdonos vagyok,szerintem az összeszoktatás nagyon függ a állatok természetétõl,Mikor a kutyám idekerült a cicámhoz akkor a macska felugrott az asztalra és nem tudta szegényke mit csináljon,a kutyám akkor még pici volt és nagyon kiváncsi,ugrált a macska körül meg minden.Én nem erõltettem a szoktatást,egyik nap észrevettem hogy ismerkednek,nagyon örültem.Szerintem neked is menni fog csak az állatoknak idõre van szüksége,hogy megszokják,hogy mással is osztozni kell a gazdin :)

Én is macska-kutya tulajdonos vagyok, szerintem az összeszoktatás nagyon függ a állatok természetétõl, Mikor a kutyám idekerült a cicámhoz akkor a macska felugrott az asztalra és nem tudta szegényke mit csináljon, a kutyám akkor még pici volt és nagyon kiváncsi, ugrált a macska körül meg minden.Én nem erõltettem a szoktatást, egyik nap észrevettem hogy ismerkednek, nagyon örültem.Szerintem neked is menni fog csak az állatoknak idõre van szüksége, hogy megszokják, hogy mással is osztozni kell a gazdin :)

Hogyan szoktassak össze egy két éve nálunk lakó kutyát egy két hete hozzánk költözött macskával anélkül, hogy a macskának bármi baja essen?

Az a baj, hogy a kutya játszani akar a macskával (csóválja a farkát) de kicsit túlságosan is pörgős kutya. A mai napon a macska felmászott a kert közepén lévő fára és a kutya meg ugatott és ugrált míg meg nem sértette a macska farkát. Most fogják műteni! Most szeretnénk elköltözni és nem tudjuk, hogy hogyan oldjuk meg, hogy akár a házban se bántsák egymást. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan szoktassuk őket össze anélkül, hogy a macskának baja esik???!!! Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: a macskának biztosítsatok sok felmászhatósági eséjt vagy a macskát tegyétek ketrecbe, és a kutya egy ideig piszkálni foglya de majd megunja

a macskának biztosítsatok sok felmászhatósági eséjt vagy a macskát tegyétek ketrecbe, és a kutya egy ideig piszkálni foglya de majd megunja
Tegyétek a macskát egy ketrecbe vagy akár a kutyát és szoktassátok össze!Elöbb utóbb összeszoknak és nem fogják bántani egymàst!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mind két választ majd próbálkozok!! :)

Hogy szoktassak össze macskát kutyával?

A macsesszal nem lenne gond, még pöttöm majd megszokja a kutyát. De félek, hogy egész nap terrorizálva lesz. Van 2 kutyánk, az egyiknek nincs baja a macskákkal azon kívül h amég korábban volt macskánk addig mindig fel volt nyalva a cicáknak a hátán szőr. De amúgy megvoltak, mert velük nőtt fel. De a másik kutyusunkat elrontottam cica téren, mert nagyon rájuk van kattanva. Kergeti őket meg ilyenek. Ha macskát meglát kezelhetetlen lesz. Mondjuk nem bántja, mert ha a macska nem szalad akkor csak néznek egymásra. Ha meg a macska odakap akkor elmenekül xd. De mivan ha futni fog a cicánk? Nem akarom,hogy elmeneküljön végül, vagy a kutyámmal történjen valami, hogy esetlen kiszökik a cicus után és elcsapja a kocsi vagy valami. Azt se szeretném ha a macsesz kikapná a szemét ijedtében mert sarokba lett szorítva. Szerintetek? Aki volt már ilyen helyzetben az hogy oldotta meg?

Legjobb válasz: Ha a kutya tényleg nem bántja a macskát, csak kergetni szereti, akkor nem lesz gond. Rájuk bízhatod a dolgot, pár nap alatt összeszoknak. Nálunk is így volt, egy párszor megkergette kutya a macskát, aztán az rájött, hogy nem bántja akkor sem, ha utoléri, és többet nem futott elõle.

Ha a kutya tényleg nem bántja a macskát, csak kergetni szereti, akkor nem lesz gond. Rájuk bízhatod a dolgot, pár nap alatt összeszoknak. Nálunk is így volt, egy párszor megkergette kutya a macskát, aztán az rájött, hogy nem bántja akkor sem, ha utoléri, és többet nem futott elõle.
Nálam rosszabb volt a helyzet. Van egy felnõtt cicám, és hoztam egy felnõtt nagytestû kutyát a menhelyrõl. Mikor már szinte itt voltam vele az ajtóban, akkor felhívtak, hogy jaj, azt elfelejtették mondani, hogy a kutya nem szereti a macskákat. Elsõ kb. 2 héten a macska a tetõn lakott. Ha behoztam a házba a kutya majdnem beverte az ajtót, az ablakot vagy amit ért. Próbáltam barátkoztatni õket, de a macska morgott meg fújt meg minden amitõl a kutya tökre izgalomba jött és ment volna felé. Párszor volt olyan, hogy a macska elvétett egy ugrást, vagy távolságot és a kutya utol érte, de nem csinált vele semmit mert nem mozgott csaj fújt felé. Aztán láttam, hogy itt nem a kutya a hunyó, õ csak játszana meg érdeklõdik a macska iránt. Egy-egy alkalommal amikor a kutya már nagyon fáradt volt, és csak feküdt, fogtam a macsekot és elvittem mellette, egy pillanatra odatettem az orrához hogy szagolja meg, és már vittem is tovább. Kb. 3-4 alkalom után a macska már nem fújt, mert látta, hogy a kutya nem bántja. Akkor már úgy tartottam oda a macskát hogy vártam pár másodpercet. Ekkor a kutya pofán nyalta, a macska fintorgott, de nem csinált semmit, a macs-ot megint tovább vittem. Aztán megint pár alkalom után már több ideig tartottam a kezembe a macskát, a kutya meg akkor is csak nyalogatta. Idõvel már egyszerre is beengedtem õket a házba. Majd már egyedül is hagyhattam õket. http://kepfeltoltes.hu/view/130526/kutykuty_www.kepfeltoltes..
Nálunk sokáig tartott. A macska eleinte mindig el volt szeparálva, és csak felügyelet mellett találkoztak minden nap többször. Amikor a kutya úgy közelített, akkor mindig határozottan rászóltunk, hogy NEM! Egy idõ után megtanulta, hogy a gazdi (apukámat tekintette falkavezérnek) nagyon mérges lenne, ha a macskának baja esne. Késõbb a szomszéd macskákat ugyanúgy megkergette a kertben mint elõtte, de a mi macskánk tabu volt, azt nem bántotta. De csak apu miatt :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Hát akkor reménykedem, hogy összebarátkoznak majd. A mi cicánk kicsi lesz. Körülbelül 8-9 hetes mikor elhozzuk és kinti cica lesz, úgy mint a kutyáink is. Hát remélem a legjobbakat! :)

Hogyan szoktassak össze egy 1 éves macskát kölyökkutyával?

A macskám benti cica, 1 éves volt május közepén, sima házicica és n?stény. Egy szintén n?stény, kölyök szobakutyát (yorki) szeretnék hozzá szoktatni, de nem tudom hogyan kezdjem. Egyáltalán lehetséges, hogy a kiskutya ne bntsa a macskát??

Legjobb válasz: majd a cicus lekever a kutyának 1-2 pofont és megtanulja hogy ki az úr..akarom mondani macska ...a háznál. kiskutya az még játékos és nem fogja széttépni a macsekot.

majd a cicus lekever a kutyának 1-2 pofont és megtanulja hogy ki az úr..akarom mondani macska ...a háznál. kiskutya az még játékos és nem fogja széttépni a macsekot.
A kérdező hozzászólása: remélem, mert azért egy cica megy neki a kutyának megnevelni az nem akkora baj de a kutyának van pár nagyobb foga :S egyébként a cica kicsit félõs. Idegenektõl nagy ismeretlen zajoktól nagyon tart, de kutyussal még nem találkozott csak cicákkal.

Hogyan szoktassam a kiskutyát a macskához?

Van egy 11 hetes pit kiskutyám. A tenyésztőnél nem voltak macskák szóval életében nem látott még. 1,5 hete hoztam haza. Az erdélyi kopó idősebb kutyusommal már jól kijönnek, de cicát csipkedi meg kergeti. Amikor látom rászólok abbahagyja, de legközelebb kezdi elölről. Mit tudnék még tenni mert a macska már alig akar hazajönni?

Legjobb válasz: Fogd meg a kutyát és a macskát (valaki segítségével egyszerübb) és tartsátok egymáshoz közel, hogy jól lássák egymást, de ne érjék el. A lényeg, hogy ezt meg kell többször csinálni és mindig elmondani ilyenkor a kutyusnak, hogy a cica is a tiétek és nem szabad bántani. Aztán ha kicsit nyugisabbnak tünik, akkor a macskát kicsit közelebb rakni, had szagolják meg egymást. Viszont ha valami vadászkutya szerü (nem ismerem a pit fajtát) akkor lehet nem fog soha megbarátkozni vele :(

Fogd meg a kutyát és a macskát (valaki segítségével egyszerübb) és tartsátok egymáshoz közel, hogy jól lássák egymást, de ne érjék el. A lényeg, hogy ezt meg kell többször csinálni és mindig elmondani ilyenkor a kutyusnak, hogy a cica is a tiétek és nem szabad bántani. Aztán ha kicsit nyugisabbnak tünik, akkor a macskát kicsit közelebb rakni, had szagolják meg egymást. Viszont ha valami vadászkutya szerü (nem ismerem a pit fajtát) akkor lehet nem fog soha megbarátkozni vele :(
A kérdező hozzászólása: a pit az pitbull lenne, elvileg terrier de nem nagyon jellemzõ a vadászösztön.
Aha.. hát azok olyan vad kutyának vannak beállítva mindig... De azért megér egy próbát amit írtam. Mi mindig így csináltuk.. de mondjuk Foxi ami vadászkutya, ö sose szokta meg a macskákat sajnos :(
Viszont a legutóbbi kutyánkkal bevállt a hozzászoktatás annyira, hogy volt amelyik macska a hátán aludt télen :D
A kérdező hozzászólása: Köszi megpróbálom. Amúgy nem mindig vadak csak akkor ha a szülei is viadorok voltak vagy ha rosszul nevelik. A szülei is nagyon kedvesek és nyugodtak voltak.

Hogy szoktassam össze a kutyám és a macskám? A kutya 7 hónapos, játszana vele, a macska is még kölök kandúr, de ő fúj rá! A kutyát szerintem tudom kajával motiválni, hogy csináljam kutya illetve macska részről?

Legjobb válasz: Nehéz kérdés, a kandúr cicák nem olyan simulékonyak. Lehet idõvel összeszoknak, és barátok lesznek. De az is lehet a kandur mindig fujozni fog rá!

Nehéz kérdés, a kandúr cicák nem olyan simulékonyak. Lehet idõvel összeszoknak, és barátok lesznek. De az is lehet a kandur mindig fujozni fog rá!
A póráz két végén c.(Spektrum)mûsorban azt láttam, hogy a kutyusnak meg kellett tanítani a hagyd parancsszót.Úgy csinálta Victoria, hogy volt nála egy jutalomfalatos tasak.Az egyik kezével adott a kutyusnak jutalomfalatot.Majd a másikkal letett a földre egyet és mikor odanyúlt volna azt mondta, határozotan:hagyd!Ha otthagyta, akkor a másik kezébõl kapott egy másik falatot.Ezt gyakorolta sokszor.Már a kutya feküdt és a mancsára tett falathoz sem nyúlt ha hallotta a parancsszót.Ne keverd össze a kezed, és sose azt add oda, ami tilos volt!Tehát pl. mindig a jobbkézzel kapja a jutalmat, a ballal leteszed a tiltottat.Ami tiltott, azt nem kaphatja meg.Végül a cicához eresztették és a hagyd szóra a cicát is hagyta.Félelmében addig fújt rá a cica, majd napok, hetek múlva már békében megvoltak.Remélem, sikerülni fog!
A 10h03-as vagyok megint.Még annyit, hogy õk még úgy is meg tudták erõsíteni a kutyusban a tiltott dolgok tudomásulvételét, hogy kamerát és egy hangszórót behelyeztek a lakásban, majd mikor egyedül hagyták, és elkezdte szétszedni az asztalon hagyott újságokat, beleszóltak a hangszóróba egy mikrofonon keresztül, hogy hagyd!És elment egy játékával a kutyus.Így azt tudatosították benne, hogy ha nincsenek ott a gazdik, akkor is látják, ha rosszalkodik.Ezt csak érdekességként fûztem hozzá.Gondolom, ez így nem megoldható egy átlagos lakásban, de ha érzi, hogy többször is ellenõrizve van, hogy rosszalkodik-e, az visszatarthatja.És még egy alapvetõen fontos volt a kutyaneveléssel kapcsolatban:futtatni, sétáltatni, foglalkozni, játszani a kutyussal!Egy szeretett és lefárasztott kutyus nem akar annyit "rosszalkodni"!A cica is igényli a szeretetet, simogatást, õ is lehet féltékeny!Ha nem akarjátok tenyészteni, ajánlatos 8-9 hónapos kora körül ivartalanítani.
én egyszer szoktattam össze kutyát macskával. annyi volt az egész, hogy már évek óta megvolt a kutyám, mikor találtam egy cicát az utcán. felhoztam, befogadtam, és a kutya nagyon féltékeny volt, de játszani is akart vele. a macska meg nagyon félt, és fújt. szóval eldöntöttem hogy a macska az én szobámban fog lakni, a kutya meg kint a lakás többi részében. mindig az ajtórés alatt szaglászták egymást, és kb másfél hónap múlva kipróbáltam, hogy mi lenne ha találkoznánk. addigra azért már eléggé ismerték egymást, mégha csak ajtón keresztül is. végül semmi gond nem volt. pár hét múlva örök barátságot kötöttek, olyanok voltak mint a tesók, együtt aludtak összebújva, és együtt ettek :)
Az én kutyusomhoz a karomban vittem a cicát, simogattam, egyre közelebb vittem, és közben mindkettõt simogattam. A macskát erõsen fogtam, nehogy elszaladjon, mert akkor a kutya menne utána. Mutattam a macska (most már csupán ex-)golyóit a kutyának, hogy megszagolhassa, és lefogtam a macskát, amíg egyéb helyeken is végigszaglászta. Csináltam azt is, hogy mondtam a kutyának: fekszik, és rátettem a kismacskát, és közben mindkettõt simogattam, és dicsértem a kutyát. Azt olvastam, a cicák és a kutyák egyátalán nem ellenségek, csak kommunikációs zavar van köztük, és ez igaz is. Szerintem a jó összeszokás egy jólnevelt kutya kérdése, a macska sokkal önfejûbb, azt nem tudod fegyelmezni. Az én kutyám látta, hogy nekem fontos a cica, és attól kezdve sohasem bántotta õket. A macskák idõnként elvesztek/elütötték õket, de a kutya maradt, és új macskák jöttek mellé, de a kutya azokat sem bántotta. Sõt, van egy spéci vakkantása, amivel azt jelzi, hogy hazajött a macsek, és megvédi õt, ha más kutyák esetleg bántani akarják. Most már inkább a labimat féltem az õrült macskától, mert az karmolja és harapja, a kutya meg tûri, hogy a ronda kis kandúr terrorizálja :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!