Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam kiskutyámat az (9 db)

Hogy szoktassam le az amstaff kiskutyámat a harapdálásról?

Most 4hónapos és játékból elég sokszor harapdál vagy elkapja a papucsot/zoknit/cip?t. Már nem egyszer véreztem miatta,de az jobban aggaszt ,hogy nagy korába ne legyen ilyen vad. A 'nem' szóra elengedi a cip?t/zoknit/papucsot általában, de ez nem megoldás úgy gondolom. Azt szeretném ,ha ne is harapdáljon. Próbáltam az orrára ütni vagy a fenekére ,de az még jobban felhergeli és "támad".( mozgás igényét kielégítem futással/játékkal,de még így is csinálja.) Mit tehetnék? A válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: ha enged a nemre, akkor mi a gond? Kitartóan kell letiltanod. Mégis, mit vársz egy kölyöktõl? Hogy azonnal mûködik? Amúgy ez nem "vad"ság. Kölyökkutya szokás.

ha enged a nemre, akkor mi a gond? Kitartóan kell letiltanod. Mégis, mit vársz egy kölyöktõl? Hogy azonnal mûködik? Amúgy ez nem "vad"ság. Kölyökkutya szokás.
A kérdező hozzászólása: Az a gond, hogy nem szeretném , ha megharapná a kisgyerekeket vagy bárkit és nem mindig engedi el elsõre.
Vidd kutyasuliba!
minden kiskutya rág mindent ami a szájához kerül, mert nõ a foga és fáj neki... kell kb. fél vagy 1 év mire lenyugszanak és normálisan viselkednek.
Nem kell megvárni, hogy rászólásra elengedje. Neked kell levenni a fejét. Eltolni. Akár az ilyen után helyére küldeni, nem foglalkozni vele. Idõvel kontrollálni tudja majd magát. Gyerek közelébe ekkora kutya még csak felügyelettel lehet. Pont a tanítás miatt.

Most hoztam haza egy tacskó kiskutyát hogyan szoktassam hozzá az új környezethez?

Most vettem egy 3 hónapos tacskó kiskutyust.Eddig udvaron volt 3 testvérével és szüleivel...gondolom most eléggé megviseli az egyedüllét,új környezet(panel) most hoztam haza sétából itt fekszik mellettem pihen de eléggé gyorsan veszi a leveg?t és néha nyüszít mit tegyek hogy megszokja???

Legjobb válasz: Etesd, törõdj vele, játssz vele. Mást nem tudsz csinálni, neki kell megszoknia, nem neked.

Etesd, törõdj vele, játssz vele. Mást nem tudsz csinálni, neki kell megszoknia, nem neked.
Pár napig még biztosan ez lesz. Tényleg simizd sokat, játssz vele idõvel meg fogja szokni, adhatsz neki junior finomságokat is. Jajj, olyan cuki lehet, a tacsik a kedvenceim! :)
Simogasd meg, beszélj hozzá, vezesd körbe a lakásban, adj neki pár finom falatot. Mutasd meg neki a helyét, a játékait. Mondd el neki, hogy te vagy a gazdája, és ez itt az õ otthona. Ezt is érteni fogja ám :) Ha esténként még sírdogál kicsit, az nem baj. Meg fogja szokni az új környezetet és abba fogja hagyni a sírást.

Hogy szoktassam össze a kiskutyát az agresszív macskámmal?

A macskámat az utcán találtuk (az anyja valószínûleg elhagyta) kb. 4 hetes lehetett, szóval nem igazán tanulta meg, hogyan kell szépen játszani, így játék közben (sõt, néha ok nélkül) harap, karmol, durváskodik. A kiskutyát 11 hetesen fogjuk elhozni, ahol él macskák is vannak, szóval az nem lesz probléma. Viszont félek, hogy a macskám túl durván fog játszani, esetleg felmérgeli, és a macska látja kárát. Az egymástól elzárás nem lehetséges, mert társasházban lakunk. Elõre is köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Sehogy. A felnõtt macska nehezen fogad el kiskutyát ha eddig nem volt kutya a családban. Ha még agresszív is, akkor meg fõleg esélytelen. Valószínûleg azzal fogja kezdeni, hogy vagy elmenekül, vagy megtámadja a kutyát és megpróbálja elzavarni.

Sehogy. A felnõtt macska nehezen fogad el kiskutyát ha eddig nem volt kutya a családban. Ha még agresszív is, akkor meg fõleg esélytelen. Valószínûleg azzal fogja kezdeni, hogy vagy elmenekül, vagy megtámadja a kutyát és megpróbálja elzavarni.
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos sejtettem, köszönöm szépen. Én nem is szerettem volna kutyát most, ezért is, meg más (anyagi) okok miatt sem, de anyám nagyon akart, és õ sajnos észérvekre nem hallgat. Remélem azért semmi baj nem lesz. Egyszer régebben volt egy törpenyuszink, és mikor kint volt a macska vagy messzirõl nézte, vagy kicsit megpofozgatta (a karma nem volt kint), úgyhogy az esélye meg van, hogy jól ki fognak jönni a kutyussal.
Ha mázlid van akkor nem fogja nagyon utálni a macska a kutyát és jó esetben elkerüli. Aztán idõvel megszokja. Legalábbis ezt modtam volna, ha nem azzal kezded, hogy agresszív a macsek. Mi két udvari macska mellé hoztunk kiskutyát 5 éve és még mindig gyûlölik egymást. Aztán a már felnõtt kutya mellé érkezett egy kölyök macska, azzal jóban vannak. Késõbb a már felnõtt macska mellé érkezett mégegy kölyök kutya és õk is szeretik egymást, de az öreg macskák sosem békéltek meg a kutyákkal. Csak hát az udvaron van lehetõségük elkerülni egymást.
A macska kerülni fogja a kutyát, a kutya valószínüleg érdeklõdni fog a macska iránt. Annyit kell csinálj, hogy a kutyát letiltod arról, hogy nyúzza a macskát. A játékot majd megoldják, ha egyik bedurvul a másik majd arrébb áll.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)
A kérdező hozzászólása: Egy hete van itt a kutyus, és ugyanaz történt amit Imola Ágnes írt :) a kutyus mindig megy a macska után, a macska viszont nem engedi közelebb magához 20 centinél.
Akkor gondolom nincs gond...megoldják õk egymás között:) )


Hogyan szoktassam le kiskutyámat az ajtókaparásról?

Mindig mikor meghallja, hogy megérkeztünk, elkezdi kaparni az ajtót. Mit kellene ilyenkor tennem? (egy 10 centis darab már hiányzik az ajtóból)

Legjobb válasz: Szerintem "finoman" meg kell szidni.Nem kiabálni vele,mert mindegyik kiskutya szeret rágcsálni,rosszalkodni.

Szerintem "finoman" meg kell szidni.Nem kiabálni vele, mert mindegyik kiskutya szeret rágcsálni, rosszalkodni.
Õ így jelzi neked, hogy örül annak, hogy megjöttél. Valami ilyesmire gondolhat: "Szia gazdi, jó, hogy itt vagy végre, nyisd már azt az ajtót gyorsan. Várj én is segítek." Hiába szidod meg, nem fogja tudni, hogy miért bántod. Hiszen õ csak nagyon örül neked. Nekem 3 vizslám van. Kertes házban lakunk, de ki-be járkálnak. Ha be kell kulcsolni az ajtót, ha kint vannak, mert kilincsel be tudnak jönni. De, ha nem akarom hogy bejöjjenek, akkor kaparják az ajtót elég erõteljesen, gondolhatod hogy néz ki. Egy szó mint száz: Vagy hagyod, hogy örüljön neked a kutya, vagy megszidod és akkor összezavarodik, és kiegyensúlyozatlan lesz. Cseréld le az ajtót fémre. Sok sikert.
Ha megjöveteledkor csinálja csak, nehéz eset. Prbóálhatod leszoktatni rólad finom szidással, de nem biztos, hogy érteni fogja, mi nem tetszik neked. TEgyél fémlapot az ajtóra, nem szép, de funkcionális.-)

A kiskutyám csak az ölemben hajlandó elaludni!? Miért és hogyan szoktassam le?

Ha nincs velem sír,és ahogy az ölembe fogom alszik is. Most is úgy ülök,vele.Amúgy meg nem találja a helyét, forgolódik. Valami jó tipp?

Legjobb válasz: Mennyi idõs a kutya? Te szoktattad rá szerintem,azért ilyen. A legegyszerûbb megoldás, ha beáldozod az egyik ruhádat. A lényeg, hogy néhány napig hordjad, hogy a szagod rajta legyen. Leteszed a földre, és ott nyugodtan tud aludni.

Mennyi idõs a kutya? Te szoktattad rá szerintem, azért ilyen. A legegyszerûbb megoldás, ha beáldozod az egyik ruhádat. A lényeg, hogy néhány napig hordjad, hogy a szagod rajta legyen. Leteszed a földre, és ott nyugodtan tud aludni.
Kijelölsz neki egy helyet, ami csak az övé. Lehet ez egy párna, egy fotel egy kosár akármi. Ez az õ kis privát fészke kell, hogy legyen tehát ha õ bent van ne menj oda, ne dögönyözd. Oda szépen leteszed, és mész a dolgodra. Ha megy utánad, visszarakod. A sírásra még véletlenül sem reagálsz sehogy, pláne nem ölbevevéssel, mert ezzel csak megerõsíted benne azt a tényt, hogy a hiszti az jó, és eléri vele amit akar.
Én ebbõl csak annyit látok, hogy megtanulta hogyan manipuláljon, irányítson és birtokoljon, valamint hogy te pedig erõsíted a nem kívánt viselkedést. A 2. leírta a megoldást. A kivitelezés lehet hogy nem lesz ilyen egyszerû, de következetesnek kell lenned.
Nagyon egyszerû. Nem veszed az öledbe. Egyszer úgyis megunja, és elalszik egyedül. Ha már ennyit sem tudsz megállni, akkor hogy lesz belõled következetes gazda amikor a kutya már sokkal komolyabb kihívások elé állít?
A kérdező hozzászólása: De csak egy napja került hozzám. Ilyen volt gondolom elõtte is, nem tõlem tanulta...de köszi!
Mindegy, hogy kitõl tanulta, ha nálad is beválik. Nem szabad hagyni, bármilyen szépen néz, meg mindegy milyen cuki stb. Fel kell állítani határokat, amiket soha semmilyen körülmények között nem léphet át. Nagyjából ez az egész titka. Mindig neked kell diktálni a szabályokat, és akkor nem lesz gond.

HOgyan szoktassam a 9 hetes beagle kiskutyám, és a 4éves palotapincsim a vízhez? Azt akrom hogy s

azt akrom hogy szeressék a vizet,és tóban is úszkáljanak. amikor a kiksutyát beleteszem egy 1-2 centis bízbe, akkor benne ál de utána kiszáll. mit tegyek?:DDDD

Legjobb válasz: csalogasd be játékkal vagy juti falattal hogy jó dolognak vegye az úszást..fontos hogy õk se egybõl szokják meg a vizet mind az ember pl ha tóba akarod vinni akkor menj be te is vagy csak a térdedig érjen a víz addig menj be fogd a kutyust és elõbb óvatosan erezd be a kutyust elõbb a lábát várj egy kicsit hogy szokja aztán mindig egy kicsit lejebb végül tedd bele teljesen a vízbe.... én kutyám tóba nem menne be de patakokba ahol kicsi a víz ott szívesen belemegy nem kell unszolni hogy belemenjen a medencénkbe viszont amit leírtam azzal a módszerrel tettem be..

csalogasd be játékkal vagy juti falattal hogy jó dolognak vegye az úszást..fontos hogy õk se egybõl szokják meg a vizet mind az ember pl ha tóba akarod vinni akkor menj be te is vagy csak a térdedig érjen a víz addig menj be fogd a kutyust és elõbb óvatosan erezd be a kutyust elõbb a lábát várj egy kicsit hogy szokja aztán mindig egy kicsit lejebb végül tedd bele teljesen a vízbe.... én kutyám tóba nem menne be de patakokba ahol kicsi a víz ott szívesen belemegy nem kell unszolni hogy belemenjen a medencénkbe viszont amit leírtam azzal a módszerrel tettem be..
Mind ahogy elõttem is irták, jutalomfalattal játékkal. De ha ez sem sikerül várj picit vele. Ha utána sem, akkor inkább hagyd, majd ha akar bemegy a vizbe.
A kérdező hozzászólása: Próbálnám, bocs.
Talán rászólnál és nem engednéd??????
még póráz feltétel elõtt kellene tudja a nem parancsot, és engedelmeskednie kell neki. Az a neve után a legelsõ parancs.

Hogyan szoktassam le a 7 hetes kiskutyát a láb és kéz harapdálásról? Ha vonítok, nyűszítek, nem reagál, ha nózijára pöccintek az sem.

Legjobb válasz: Befogod a száját és nem engeded, hogy harapjon. Ennyire piszkosul egyszerû.

Befogod a száját és nem engeded, hogy harapjon. Ennyire piszkosul egyszerû.
Ügyesen adod alá a lovat :) Önbizalomerõsítésbõl jeles vagy :) Pöccintés helyett egy kis pofi pofon, vagy kézzel lefog 5-10 másdopercre, mozdulatlanságig, hogy feleszméljen némi drgõ hangsúly mellett, és utána elenged, ÉS nem kezdesz vele újra játszani ugyanazt. Most alakítod a rangsort.
Sajnos elsõre egyikbõl sem fogja megérteni, ez eltart néhány hétig, mire megtanulja. Ezért is szokták javasolni, hogy a kutyát 8-9 hetes kora elõtt nem ajánlott elválasztani az anyjától, ugyanis õ tanította volna meg neki, hogy mit szabad és mit nem. Így ez a feladat Rád hárult. Neked nehezebben fog menni, és fájdalmas lesz:) De azért ne aggódj, meg fogja tanulni.
: ma 16:45 Komolyan gondolod, hogyha én 9 hetesen hazavinnék egy kölyköt, az nem próbálna rágcsálni, harapdálni, mert a mamája megtanította neki, hogy nem szabad? Ha a következõ kutyámat fél évesen hozom el , akkor õ már meg fogja tanulni akkorra a mamájától az ül-fekszik-maradot is?
Csodálkozni fogsz, de igen. A feksziket nem, de az ült és a hozzámot bizony eltanulták az anyjuktól. A kölyköknek egyáltalán nem kellett tanítani, mert tudják. Az anyjuk meg az õ anyjától leste el a lábnál követést. És mûködik.
ma 19:31 Tisztában vagyok azzal, miket tudnak egymástól eltanulni a kutyák:) )Persze, mindezeket akár egy másik vele élõ kutyától is eltanulhatja. De azért ne vakítsák már a kölyökkutyásokat, hogyha 8-9 hetesen vesz magához egy kölyköt, akkor az nem próbál meg gazdit rágcsálni.Meg bármit rágni.
8-9 hetes nem, de a 6 hónapos igen. 8-9 hetesen csak a szobatisztaságot tanulja meg a többiektõl.
ma 19:11 A rágcsálás és a harapás nem ugyanaz. Tudom milyen az, amikor játszok egy kölyök kutyával, és õ játék közben ráfog a kezemre, de nem erõsen. És azt is tudom, hogy milyen, amikor a lakás másik felébõl nekifut és ráharap a lábamra.

Pincsi kiskutyám kaparja az ajtót, hogy szoktassan le róla?

Hogyan tudnám leszoktatni róla,hogy amikor elmegyek ne kaparja szét az ajtót,már 4 éves!

Legjobb válasz: 4 évesen már nagyon nehezen tudod.. hamarabb kellett volna megnevelni..:S

4 évesen már nagyon nehezen tudod.. hamarabb kellett volna megnevelni..:S
Ezt szeparációs félelemnek hívják...itt egy anyga töltsd le és csináld a gyakorlatokat. http://arm.uw.hu/downloads/falkavezer.pdf


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!