Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam kiskutyámat (60 db)

Felkapattam a vizsla kiskutyámat. Hogyan szoktassam le róla? Illetve a hapásról?

Most 2,5 hónapos és fel lett kapatva ha lerakom nyüszít folyamatosan ami már nagyon idegesít?.Illetve rászokott a harapásra.Tudom még kicsi a kiskutyák mind ilyenek de elég fájdalamas ha belemar a kezembe.

Legjobb válasz: Mikor harap, azt tudnod kell, hogy csak játékból csinálja, hiszen még nagyon kicsi, nem tudja, hogy ez neked fájdalmat okoz. Csináld ezt: Mikor odakap nyüszíts egyet, fordulj hátat és ne szólj hozzá.Ezt, ha mindig és következetesen betartod, rá fog jönni, hogy ezt nem szabad. Az enyém sem szereti igazán, ha lerakom, de csak akkor "hisztizik" emiatt, ha játszani akar és épp nem foglalkozom vele. Meg kell szokni, hogy ilyen egy kiskutya.. Ha a tiéd nem csak ilyenkor nyüszít, hanem mindig, amikor nem az van, amit õ akar a legjobb megoldás, hogy egyszerûen nem foglalkozol vele. Tudom, hogy nagyon nehéz, mikor néz rád a nagy szemeivel, de tedd ezt, hogy megtanulja, bizony nem mindig lehet az, amit õ szeretne. Egy idõ után teljesen természetes lesz neki ez a helyzet is. Sok sikert!

Mikor harap, azt tudnod kell, hogy csak játékból csinálja, hiszen még nagyon kicsi, nem tudja, hogy ez neked fájdalmat okoz. Csináld ezt: Mikor odakap nyüszíts egyet, fordulj hátat és ne szólj hozzá.Ezt, ha mindig és következetesen betartod, rá fog jönni, hogy ezt nem szabad. Az enyém sem szereti igazán, ha lerakom, de csak akkor "hisztizik" emiatt, ha játszani akar és épp nem foglalkozom vele. Meg kell szokni, hogy ilyen egy kiskutya.. Ha a tiéd nem csak ilyenkor nyüszít, hanem mindig, amikor nem az van, amit õ akar a legjobb megoldás, hogy egyszerûen nem foglalkozol vele. Tudom, hogy nagyon nehéz, mikor néz rád a nagy szemeivel, de tedd ezt, hogy megtanulja, bizony nem mindig lehet az, amit õ szeretne. Egy idõ után teljesen természetes lesz neki ez a helyzet is. Sok sikert!

Hogy szoktassam össze a kiskutyát az agresszív macskámmal?

A macskámat az utcán találtuk (az anyja valószínûleg elhagyta) kb. 4 hetes lehetett, szóval nem igazán tanulta meg, hogyan kell szépen játszani, így játék közben (sõt, néha ok nélkül) harap, karmol, durváskodik. A kiskutyát 11 hetesen fogjuk elhozni, ahol él macskák is vannak, szóval az nem lesz probléma. Viszont félek, hogy a macskám túl durván fog játszani, esetleg felmérgeli, és a macska látja kárát. Az egymástól elzárás nem lehetséges, mert társasházban lakunk. Elõre is köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Sehogy. A felnõtt macska nehezen fogad el kiskutyát ha eddig nem volt kutya a családban. Ha még agresszív is, akkor meg fõleg esélytelen. Valószínûleg azzal fogja kezdeni, hogy vagy elmenekül, vagy megtámadja a kutyát és megpróbálja elzavarni.

Sehogy. A felnõtt macska nehezen fogad el kiskutyát ha eddig nem volt kutya a családban. Ha még agresszív is, akkor meg fõleg esélytelen. Valószínûleg azzal fogja kezdeni, hogy vagy elmenekül, vagy megtámadja a kutyát és megpróbálja elzavarni.
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos sejtettem, köszönöm szépen. Én nem is szerettem volna kutyát most, ezért is, meg más (anyagi) okok miatt sem, de anyám nagyon akart, és õ sajnos észérvekre nem hallgat. Remélem azért semmi baj nem lesz. Egyszer régebben volt egy törpenyuszink, és mikor kint volt a macska vagy messzirõl nézte, vagy kicsit megpofozgatta (a karma nem volt kint), úgyhogy az esélye meg van, hogy jól ki fognak jönni a kutyussal.
Ha mázlid van akkor nem fogja nagyon utálni a macska a kutyát és jó esetben elkerüli. Aztán idõvel megszokja. Legalábbis ezt modtam volna, ha nem azzal kezded, hogy agresszív a macsek. Mi két udvari macska mellé hoztunk kiskutyát 5 éve és még mindig gyûlölik egymást. Aztán a már felnõtt kutya mellé érkezett egy kölyök macska, azzal jóban vannak. Késõbb a már felnõtt macska mellé érkezett mégegy kölyök kutya és õk is szeretik egymást, de az öreg macskák sosem békéltek meg a kutyákkal. Csak hát az udvaron van lehetõségük elkerülni egymást.
A macska kerülni fogja a kutyát, a kutya valószínüleg érdeklõdni fog a macska iránt. Annyit kell csinálj, hogy a kutyát letiltod arról, hogy nyúzza a macskát. A játékot majd megoldják, ha egyik bedurvul a másik majd arrébb áll.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)
A kérdező hozzászólása: Egy hete van itt a kutyus, és ugyanaz történt amit Imola Ágnes írt :) a kutyus mindig megy a macska után, a macska viszont nem engedi közelebb magához 20 centinél.
Akkor gondolom nincs gond...megoldják õk egymás között:) )

Hogyan szoktassam le errol a kiskutyamat?

Van egy 8 hetes kiskutyam egy tacsko es egy cocker spániel keverek.Kertben van az a baj,hogy ahogy bemegyek a kertbe mindig harap hiaba mondom neki,hogy nem szabad,vagy egy ujsagpapirral utom az orrat:D(jo nem nagyon) de akkor jobban felmergelodik es jobban csinalja.Egy perc nyugta sincs.De egyebkent nagyon csendes kutya egy mukkot nem ad ki:)

Legjobb válasz: Ja es mindig szokne kifele a kertbol,ha hagynam el is menne messzire mindig szem elott kell legyen a kiskutya,hogyan tudnam errol is leszoktatni?

A kérdező hozzászólása: Ja es mindig szokne kifele a kertbol, ha hagynam el is menne messzire mindig szem elott kell legyen a kiskutya, hogyan tudnam errol is leszoktatni?
8 hetes kutya, aki már egy ideje nálad van... Már eleve ott el lett rontva, hogy ilyen fiatalon került hozzád. Akik kutyákkal foglalkoznak, tudják, hogy milyen fontos a kutya életében a 7-8-9. hét, az anyjuk ilyenkor tanítja meg nekik, hogy hogyan szabad játszani. Nem azzal van a baj, hogy játékból a szájába veszi a kezed, hanem hogy erõsen beléd is harap. Ha úgy próbálod nevelni, hogy ráütsz, azzal csak tovább mérgesíted, õ nem érti, hogy Te ezzel fegyelmezni próbálod. Én mondjuk a fizikai fenyítésnek amúgy is nagyon ellene vagyok, egy kutyát soha nem szabad úgy büntetni. Ha megharap, akkor sikíts fel úgy, hogy egy kicsit megijedjen, és hagyd ott. A kutya falkaállat, neki az a legnagyobb büntetés, ha nem lehet a gazdái mellett. Mondjuk nem is szeretem pont emiatt, ha valaki kertben tartja a kutyáját. Akkor már minimum szabad ki és bejárást kellene biztosítania. És ha azt akarod, hogy ne akarjon kiszökni, akkor majd kezdj el kijárni vele sétálni, ha már megvan mind a 3 kötelezõ oltása. Napi 2x1 óra séta csodákra képes, neki is jót fog tenni, és Neked is:)
A mi tacsink is elég vadóc, sokszor volt, hogy kicsi korában, mikor mi is kisebbek voltunk, mindig 'verekedtünk' vele :D. Játékból sokat harapdált minket, de mondjuk, sose erõsen, sose lett senkinek semmi baja. A miénk kinõtte. A szökdösést viszont nem :D Nálunk otthon nincs kerítés, mivel olyan helyen lakunk, de mivel itthon van, nem szökik el, viszont, ha nyaralni visszük, ahogy nyílik a kapu, rohan elfele és a hatodik szomszédból hozom vissza :)
Még mielõtt félreértés esnék, a 'verekedés' alatt azt értem, hogy mikor a kutya harapdált minket, mindig jól megdögönyöztük, utána felpattant és rohangálni kezdett, akkor rohantunk elõle, utána hanyatt vetette magát és simogattuk a hasát :D


Hogy szoktassam le a kiskutyámat a harapdálásról?

játékbol is olyan durva,ha nem hagyom neki akkor is egyre durvábban csinálja...:S eddig azt próbáltam h vissza zártam 2-3 percre mikor ilyet csinált akkor sírt utánnam,aztám mikor kivettem újra elkezdte.kaukázusi juhász kislány kutyus.

Legjobb válasz: Apám kutyakiképzõ, szóval nyugodtan hidd el ezeket: A kiskutyát nem szabad leszoktatni a harapdálásról, ilyenkor próbálgatja az erejét, fejlõdik, nem agresszivitásból harapdál. Le lehet szoktatni ugyan, de akkor gyáva, ölbe való kutya lesz belõle, ami neki sem jó... Ha kezd felnõni abbahagyja a harapdálást, most csak egyszerûen le kell kötni a figyelmét, adni neki valami erõs rágcsálnivaló játékot.

Apám kutyakiképzõ, szóval nyugodtan hidd el ezeket: A kiskutyát nem szabad leszoktatni a harapdálásról, ilyenkor próbálgatja az erejét, fejlõdik, nem agresszivitásból harapdál. Le lehet szoktatni ugyan, de akkor gyáva, ölbe való kutya lesz belõle, ami neki sem jó... Ha kezd felnõni abbahagyja a harapdálást, most csak egyszerûen le kell kötni a figyelmét, adni neki valami erõs rágcsálnivaló játékot.
A kérdező hozzászólása: a nyüszitést is probáltam már nála de egyszerûen nem érdekli, csinálja.van neki játék amit harapdálhat, jól el van vele de igyis harapdál engem :(
A lágy harapást igenis meg lehet neki tanítani. A tesói úgy csinálták, hogy felsikoltottak és ott hagyták, a mamája meg úgy, hogy ráharapott a pofájára. Tehát vagy sikítasz és ott hagyod, vagy ráfogsz a pofájára, és jól megszorítod.
Az én kutyám egy éves:) És szépen harapdált, szinte én is írhattam volna ezt a kérdést jó pár hónappal ezelõtt:) A gyenge harapdálást lehet hagyni, az erõsnél tényleg ott kell(ene) hagyni, fel kell(ene) sikítani... Az enymnél vinnyoghattam órákat.:) Aztán egyszer olyan ideges lettem, hogy ráharaptam az órára:) Hát nem kell mondanom volt meglepõdés. Azóta szintén harap:) De finoman, sajnos nem szokott le róla, de azóta ha közeledek vicsorogva az orra felé, már érzem hogy lágyul is a harapás:) Továbbá a kezemmel szoktam imitálnia harapás. Nem látja és belecsípk abba a kis szõrös seggébe:) Ez is bevált:)
A kérdező hozzászólása: azt a seggbe csípést ki próbálom én is! köszi a válaszokat!

Hogyan szoktassam le kiskutyámat az ajtókaparásról?

Mindig mikor meghallja, hogy megérkeztünk, elkezdi kaparni az ajtót. Mit kellene ilyenkor tennem? (egy 10 centis darab már hiányzik az ajtóból)

Legjobb válasz: Szerintem "finoman" meg kell szidni.Nem kiabálni vele,mert mindegyik kiskutya szeret rágcsálni,rosszalkodni.

Szerintem "finoman" meg kell szidni.Nem kiabálni vele, mert mindegyik kiskutya szeret rágcsálni, rosszalkodni.
Õ így jelzi neked, hogy örül annak, hogy megjöttél. Valami ilyesmire gondolhat: "Szia gazdi, jó, hogy itt vagy végre, nyisd már azt az ajtót gyorsan. Várj én is segítek." Hiába szidod meg, nem fogja tudni, hogy miért bántod. Hiszen õ csak nagyon örül neked. Nekem 3 vizslám van. Kertes házban lakunk, de ki-be járkálnak. Ha be kell kulcsolni az ajtót, ha kint vannak, mert kilincsel be tudnak jönni. De, ha nem akarom hogy bejöjjenek, akkor kaparják az ajtót elég erõteljesen, gondolhatod hogy néz ki. Egy szó mint száz: Vagy hagyod, hogy örüljön neked a kutya, vagy megszidod és akkor összezavarodik, és kiegyensúlyozatlan lesz. Cseréld le az ajtót fémre. Sok sikert.
Ha megjöveteledkor csinálja csak, nehéz eset. Prbóálhatod leszoktatni rólad finom szidással, de nem biztos, hogy érteni fogja, mi nem tetszik neked. TEgyél fémlapot az ajtóra, nem szép, de funkcionális.-)

Hogyan szoktassam le a Rottweiler kiskutyámat arról, hogy harapdálja a lábam, és ha megakarom simogatni a kezem?

Hogyha pórázon akarom elvinni sétáltatni akkor bekapja a pórázt és elkezdi rágni ( addig nem hadija abba míg le nem veszem róla ). Most mit tegyek ?

Legjobb válasz: Nem leszoktatni kell a harapdálásról, hanem lehetõséget adni neki rá, hogy rághasson. Ha elkezdi harapdálni a kezed, lábad, akkor pl. adj neki valamilyen rágókás játékot, vagy vannak ezek a préselt bõr csontot (megfelelõ méretût persze). Illetve arra kell megtanítani, hogy csak addig harapdálja a kezedet, míg az nem fáj. Ha már fáj, akkor pedig leállítani és adni neki szintén egy játékot, stb. A pórázt egyszerûen csak vedd ki a szájából egy "nem" kíséretében. Nem kell róla levenni a pórázt, ahányszor csak rágni kezdi, mert akkor mindig is rágni fogja, hiszen a szabadsággal köti össze.

Nem leszoktatni kell a harapdálásról, hanem lehetõséget adni neki rá, hogy rághasson. Ha elkezdi harapdálni a kezed, lábad, akkor pl. adj neki valamilyen rágókás játékot, vagy vannak ezek a préselt bõr csontot (megfelelõ méretût persze). Illetve arra kell megtanítani, hogy csak addig harapdálja a kezedet, míg az nem fáj. Ha már fáj, akkor pedig leállítani és adni neki szintén egy játékot, stb. A pórázt egyszerûen csak vedd ki a szájából egy "nem" kíséretében. Nem kell róla levenni a pórázt, ahányszor csak rágni kezdi, mert akkor mindig is rágni fogja, hiszen a szabadsággal köti össze.
1-es vagyok. Itt van pár hasznos tanács a neveléssel kapcsolatban: [link]

Hogyan szoktassam össze a cicáimat egy kiskutyával?

Van egy nõstény és egy kandúr cicám, de 2 hete hoztunk egy 6 hetes kiskutyát. A kutyus próbálna közeledni és játszani, nem bántani akarja õket, hisz még kölyök, de a cicák fújnak rá és ha közel merészkedik meg is karmolják. hogyan szoktassam össze õket? félek ha így folytatódik, a kutyus egy életre megutálja a cicákat, és a felnõ, bántani fogja majd õket. Adjatok valami tippet.

Legjobb válasz: A macskák megfogják szokni csak le fektetik az alapokat hogy õk nem fognak vele játszani a kutyát pedig ha durván közeledik szid meg vagy szólj rá ( mi úgy szoktuk hogy a kutyának megmutatjuk ha új macska kerül a családba és megdicsérjük ha kedvesen közelít macskához) amúgy szerintem nem fogja õket megutálni csak rájön hogy velük nem lehet játszani

A macskák megfogják szokni csak le fektetik az alapokat hogy õk nem fognak vele játszani a kutyát pedig ha durván közeledik szid meg vagy szólj rá ( mi úgy szoktuk hogy a kutyának megmutatjuk ha új macska kerül a családba és megdicsérjük ha kedvesen közelít macskához) amúgy szerintem nem fogja õket megutálni csak rájön hogy velük nem lehet játszani
meg fogja szokni, de egyébként 6 hetesen nem lehetne nálad egy kölyök sem.Az anyja mellett van a helye, a törvény is elõírja a minimum 8 hetes kort.
A kérdező hozzászólása: Már ne haragudj, neked az nem mindegy? A kérdésemre válaszolj ha tudsz. Ha nem, akkor nem kell beszólni.
Nem, nem mindegy, mert állatvédelmi törvény van errõl te nyomorék.A szociális fejlõdésébe avatkozol bele, ennyi ésszel szabadlábon...jézusom.
A kérdező hozzászólása: -_- nyomorék anyád... attól függetlenül, hogy állatvédelmi törvényt szegtem vele, a kutyus egészséges, szeretõ gazdára talált! nem utolsó sorban lehet az életét mentettem meg vele. okoskodhatsz, de szerintem ez legyen a legkisebb törvény amit szegek. mellesleg, kiváncsi lennék, te nap mint nap milyen és hány törvényt szegsz meg. NYOMORÉK!
Te hány éves vagy? Remélem 15 körül vagy, ekkora felfogóképességgel nem lehetsz annál több...

A kiskutyám csak az ölemben hajlandó elaludni!? Miért és hogyan szoktassam le?

Ha nincs velem sír,és ahogy az ölembe fogom alszik is. Most is úgy ülök,vele.Amúgy meg nem találja a helyét, forgolódik. Valami jó tipp?

Legjobb válasz: Mennyi idõs a kutya? Te szoktattad rá szerintem,azért ilyen. A legegyszerûbb megoldás, ha beáldozod az egyik ruhádat. A lényeg, hogy néhány napig hordjad, hogy a szagod rajta legyen. Leteszed a földre, és ott nyugodtan tud aludni.

Mennyi idõs a kutya? Te szoktattad rá szerintem, azért ilyen. A legegyszerûbb megoldás, ha beáldozod az egyik ruhádat. A lényeg, hogy néhány napig hordjad, hogy a szagod rajta legyen. Leteszed a földre, és ott nyugodtan tud aludni.
Kijelölsz neki egy helyet, ami csak az övé. Lehet ez egy párna, egy fotel egy kosár akármi. Ez az õ kis privát fészke kell, hogy legyen tehát ha õ bent van ne menj oda, ne dögönyözd. Oda szépen leteszed, és mész a dolgodra. Ha megy utánad, visszarakod. A sírásra még véletlenül sem reagálsz sehogy, pláne nem ölbevevéssel, mert ezzel csak megerõsíted benne azt a tényt, hogy a hiszti az jó, és eléri vele amit akar.
Én ebbõl csak annyit látok, hogy megtanulta hogyan manipuláljon, irányítson és birtokoljon, valamint hogy te pedig erõsíted a nem kívánt viselkedést. A 2. leírta a megoldást. A kivitelezés lehet hogy nem lesz ilyen egyszerû, de következetesnek kell lenned.
Nagyon egyszerû. Nem veszed az öledbe. Egyszer úgyis megunja, és elalszik egyedül. Ha már ennyit sem tudsz megállni, akkor hogy lesz belõled következetes gazda amikor a kutya már sokkal komolyabb kihívások elé állít?
A kérdező hozzászólása: De csak egy napja került hozzám. Ilyen volt gondolom elõtte is, nem tõlem tanulta...de köszi!
Mindegy, hogy kitõl tanulta, ha nálad is beválik. Nem szabad hagyni, bármilyen szépen néz, meg mindegy milyen cuki stb. Fel kell állítani határokat, amiket soha semmilyen körülmények között nem léphet át. Nagyjából ez az egész titka. Mindig neked kell diktálni a szabályokat, és akkor nem lesz gond.

Hogyan szoktassam beagle keverék kiskutyámat a sétáláshoz?

Pár hete fogadtunk örökbe egy beagle keverék kiskutyát, de nem hajlandó sétálni jönni. Rengeteg módszert kipróbáltam már pl.: jutalomfalat, legugoltam hozzá, új környezetekbe vittem stb... Ennek ellenére nem hajlandó jönni velem. Viszont ha új környezetbe viszem amit nem ismer, egyáltalán nem húz és nem is ül illetve fekszik le a földre, de otthonunkat nem szereti elhagyni.

Legjobb válasz: Ezzel én is megküzdöttem. Úgy kezdtem, hogy ölbe vittem az utca végéig, ott letettem, persze spurizott vissza, közben meg rájött hogy van egy csomó frankó szag, meg inger, nem is olyan rossz hely ez. Ha sok embert lát, még mindig ledermed, pedig 4 és fél hónapos. Viszont most már õ húz - azaz húzna ha hagynám. :)))

Ezzel én is megküzdöttem. Úgy kezdtem, hogy ölbe vittem az utca végéig, ott letettem, persze spurizott vissza, közben meg rájött hogy van egy csomó frankó szag, meg inger, nem is olyan rossz hely ez. Ha sok embert lát, még mindig ledermed, pedig 4 és fél hónapos. Viszont most már õ húz - azaz húzna ha hagynám. :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszodat. Az utca végéig én is kézbe viszem és utána nincs ezzel problémám csak jó lenne már ha úgy tudnánk elhagyni a kaput hogy nem kell küzdeni vele vagy kézbe vinni.
Mivel kiskutya ezért normális hogy tart az "ismeretlentõl". Ha nagyobb lesz kinövi de ha nem akkor valami jó dologhoz kell kötni. MIvel a beagle falka kutya ezért néha várhatná a kapuban egy "kutya barátja" (ez a pozitív élmény). És javaslom a kutyaiskolát a szocializáció miatt. :)
Ne aggódj ilyen miatt, az én beaglemet most 10 hetes és már úgy húz. Az volt a titok nyitja nálam, hogy nem törõdtem vele, csak mentem és megunta, hogy húzza a póráz és jött. Most pedig már ha egy napot kihagyunk a sétával, akkor nem hagy békén. Hidd el, menni fog! :)
Elsõ vagyok. Ja és az nagyon sokat segített, ha az egész család jött, mert ha õ ledermedt, a többiek továbbmentek, õ meg nem akart lemaradni, hát jött. :) Még most is, mivel emberek közt lefagy, azt szoktam csinálni h elviszem egy olyan helyre ami biztonságos és több ember van, ott leveszem a pórázt és hátra se nézve elindulok. :) Jön! Mert a kis dög a pórázt arra használja, h ha õ nem biztos valamiben, akkor én meg nem szeretem húzni magam után és akkor megállunk. De ez jó tréning, javaslom. :)
A kérdező hozzászólása: Igen utóbbi módszereket használom már egy ideje remélem idõvel megjön az esze.
Nekem is ez a fajta van. Idõvel kinövi, ahogy az elõttem lévõk is szóltak.

Hogyan szoktassam hozzá a 3 hónapos kiskutyámat a sétához?

Nagyon fél ha leviszem csak lefekszik és remeg. Húzni nem akarom magam után mert annak szerintem nincsen értelme. Hogyan tudnám rávenni hogy sétáljon egy kicsit? Vagy majd megszokja magától?

Legjobb válasz: Bátorítsd, csalogasd valami finomsággal. Az én kutyim is ennyi idõsen nagyon félt az utcán, pedig nem is forgalmas helyen mentünk. Egy hét alatt úgy belejött, hogy azóta séta idõben az ajtóban áll és farok csóválva várja, hogy induljunk már. Tedd neki pozitív élménnyé a sétát.

Bátorítsd, csalogasd valami finomsággal. Az én kutyim is ennyi idõsen nagyon félt az utcán, pedig nem is forgalmas helyen mentünk. Egy hét alatt úgy belejött, hogy azóta séta idõben az ajtóban áll és farok csóválva várja, hogy induljunk már. Tedd neki pozitív élménnyé a sétát.
otthon póráz-nyakörv, és kész. persze nem indulsz el, csak rárakod, rajta hagyod, had szokja . mikor nyugodt , ajtó kinyit kimész, kezedben a pórázzal símán, mintha a boltba indulnál. semmi dráma . a jutalomfalatok rémült kutyánál NEM MÛKÖDNEK. ha mûködik a jutifalattal való séta, akkor viszont NEM RÉMÜLT a kutya:) szóval , a te kutyád fél és ezen a jutalomfalattal még ráerõsítesz:) hiszen a rossz pillanatban adott megerõsítés, pont a kívánt viselkedésformával ellentétes hatást okoz ! még rémültebbé válik, hiszen pont ezt erõsítetted :) sokkal könnyebb, ha te és a kutyád is nyugodt vagy . és egyszerûen csak elindulsz. ha jól csinálod megy utánnad, ha nem , irány vissza a lakásba, és kezd elõröl. és nem szokja meg magától. nem arra kell rávenni , hogy sétáljon, hanem arra, hogy kövessen:) a séta már jutalom!! a séta maga a szocializáció:) akkor sétálhat, ha nyugodt és amikor te azt megengeded:) ez pedig óriási különbség ! az egyiknél téged követ, így boldog , gondtalan, és nincs rajta felelõsség. a másiknál, mint ahogy most csinálod, a kutyádon van minden teher, minden felelõsség, és ezt képtelen kezelni, ezért fél, ezért retteg! a séta, nem akkor indul amikor leértél vele! a séta már akkor indul, amikor kitalálod, hogy el kéne menni sétálni. ha otthon jól kezded , könnyen megy, ha már otthon rosszul kezded , a többi sem mûködik! sokszor az elindulási ceremónia tovább tarthat , mint maga a séta , de megéri, hiszen késõbb , már a séta a jutalom !!otthon jól viselkedik, nyugodt, nem ideges, nem feszült, akkor jöhet a séta!így jutalmazom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. Második kommentelõ igazad van mert egyszer próbáltam jutalomfalattal de nem is kellet neki .


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!