Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam kiskutyámat (54 db)

Felkapattam a vizsla kiskutyámat. Hogyan szoktassam le róla? Illetve a hapásról?

Most 2,5 hónapos és fel lett kapatva ha lerakom nyüszít folyamatosan ami már nagyon idegesít?.Illetve rászokott a harapásra.Tudom még kicsi a kiskutyák mind ilyenek de elég fájdalamas ha belemar a kezembe.

Legjobb válasz: Mikor harap, azt tudnod kell, hogy csak játékból csinálja, hiszen még nagyon kicsi, nem tudja, hogy ez neked fájdalmat okoz. Csináld ezt: Mikor odakap nyüszíts egyet, fordulj hátat és ne szólj hozzá.Ezt, ha mindig és következetesen betartod, rá fog jönni, hogy ezt nem szabad. Az enyém sem szereti igazán, ha lerakom, de csak akkor "hisztizik" emiatt, ha játszani akar és épp nem foglalkozom vele. Meg kell szokni, hogy ilyen egy kiskutya.. Ha a tiéd nem csak ilyenkor nyüszít, hanem mindig, amikor nem az van, amit õ akar a legjobb megoldás, hogy egyszerûen nem foglalkozol vele. Tudom, hogy nagyon nehéz, mikor néz rád a nagy szemeivel, de tedd ezt, hogy megtanulja, bizony nem mindig lehet az, amit õ szeretne. Egy idõ után teljesen természetes lesz neki ez a helyzet is. Sok sikert!

Mikor harap, azt tudnod kell, hogy csak játékból csinálja, hiszen még nagyon kicsi, nem tudja, hogy ez neked fájdalmat okoz. Csináld ezt: Mikor odakap nyüszíts egyet, fordulj hátat és ne szólj hozzá.Ezt, ha mindig és következetesen betartod, rá fog jönni, hogy ezt nem szabad. Az enyém sem szereti igazán, ha lerakom, de csak akkor "hisztizik" emiatt, ha játszani akar és épp nem foglalkozom vele. Meg kell szokni, hogy ilyen egy kiskutya.. Ha a tiéd nem csak ilyenkor nyüszít, hanem mindig, amikor nem az van, amit õ akar a legjobb megoldás, hogy egyszerûen nem foglalkozol vele. Tudom, hogy nagyon nehéz, mikor néz rád a nagy szemeivel, de tedd ezt, hogy megtanulja, bizony nem mindig lehet az, amit õ szeretne. Egy idõ után teljesen természetes lesz neki ez a helyzet is. Sok sikert!

Hogyan szoktassam le errol a kiskutyamat?

Van egy 8 hetes kiskutyam egy tacsko es egy cocker spániel keverek.Kertben van az a baj,hogy ahogy bemegyek a kertbe mindig harap hiaba mondom neki,hogy nem szabad,vagy egy ujsagpapirral utom az orrat:D(jo nem nagyon) de akkor jobban felmergelodik es jobban csinalja.Egy perc nyugta sincs.De egyebkent nagyon csendes kutya egy mukkot nem ad ki:)

Legjobb válasz: Ja es mindig szokne kifele a kertbol,ha hagynam el is menne messzire mindig szem elott kell legyen a kiskutya,hogyan tudnam errol is leszoktatni?

A kérdező hozzászólása: Ja es mindig szokne kifele a kertbol, ha hagynam el is menne messzire mindig szem elott kell legyen a kiskutya, hogyan tudnam errol is leszoktatni?
8 hetes kutya, aki már egy ideje nálad van... Már eleve ott el lett rontva, hogy ilyen fiatalon került hozzád. Akik kutyákkal foglalkoznak, tudják, hogy milyen fontos a kutya életében a 7-8-9. hét, az anyjuk ilyenkor tanítja meg nekik, hogy hogyan szabad játszani. Nem azzal van a baj, hogy játékból a szájába veszi a kezed, hanem hogy erõsen beléd is harap. Ha úgy próbálod nevelni, hogy ráütsz, azzal csak tovább mérgesíted, õ nem érti, hogy Te ezzel fegyelmezni próbálod. Én mondjuk a fizikai fenyítésnek amúgy is nagyon ellene vagyok, egy kutyát soha nem szabad úgy büntetni. Ha megharap, akkor sikíts fel úgy, hogy egy kicsit megijedjen, és hagyd ott. A kutya falkaállat, neki az a legnagyobb büntetés, ha nem lehet a gazdái mellett. Mondjuk nem is szeretem pont emiatt, ha valaki kertben tartja a kutyáját. Akkor már minimum szabad ki és bejárást kellene biztosítania. És ha azt akarod, hogy ne akarjon kiszökni, akkor majd kezdj el kijárni vele sétálni, ha már megvan mind a 3 kötelezõ oltása. Napi 2x1 óra séta csodákra képes, neki is jót fog tenni, és Neked is:)
A mi tacsink is elég vadóc, sokszor volt, hogy kicsi korában, mikor mi is kisebbek voltunk, mindig 'verekedtünk' vele :D. Játékból sokat harapdált minket, de mondjuk, sose erõsen, sose lett senkinek semmi baja. A miénk kinõtte. A szökdösést viszont nem :D Nálunk otthon nincs kerítés, mivel olyan helyen lakunk, de mivel itthon van, nem szökik el, viszont, ha nyaralni visszük, ahogy nyílik a kapu, rohan elfele és a hatodik szomszédból hozom vissza :)
Még mielõtt félreértés esnék, a 'verekedés' alatt azt értem, hogy mikor a kutya harapdált minket, mindig jól megdögönyöztük, utána felpattant és rohangálni kezdett, akkor rohantunk elõle, utána hanyatt vetette magát és simogattuk a hasát :D

Hogy szoktassam le a kiskutyámat a harapdálásról?

játékbol is olyan durva,ha nem hagyom neki akkor is egyre durvábban csinálja...:S eddig azt próbáltam h vissza zártam 2-3 percre mikor ilyet csinált akkor sírt utánnam,aztám mikor kivettem újra elkezdte.kaukázusi juhász kislány kutyus.

Legjobb válasz: Apám kutyakiképzõ, szóval nyugodtan hidd el ezeket: A kiskutyát nem szabad leszoktatni a harapdálásról, ilyenkor próbálgatja az erejét, fejlõdik, nem agresszivitásból harapdál. Le lehet szoktatni ugyan, de akkor gyáva, ölbe való kutya lesz belõle, ami neki sem jó... Ha kezd felnõni abbahagyja a harapdálást, most csak egyszerûen le kell kötni a figyelmét, adni neki valami erõs rágcsálnivaló játékot.

Apám kutyakiképzõ, szóval nyugodtan hidd el ezeket: A kiskutyát nem szabad leszoktatni a harapdálásról, ilyenkor próbálgatja az erejét, fejlõdik, nem agresszivitásból harapdál. Le lehet szoktatni ugyan, de akkor gyáva, ölbe való kutya lesz belõle, ami neki sem jó... Ha kezd felnõni abbahagyja a harapdálást, most csak egyszerûen le kell kötni a figyelmét, adni neki valami erõs rágcsálnivaló játékot.
A kérdező hozzászólása: a nyüszitést is probáltam már nála de egyszerûen nem érdekli, csinálja.van neki játék amit harapdálhat, jól el van vele de igyis harapdál engem :(
A lágy harapást igenis meg lehet neki tanítani. A tesói úgy csinálták, hogy felsikoltottak és ott hagyták, a mamája meg úgy, hogy ráharapott a pofájára. Tehát vagy sikítasz és ott hagyod, vagy ráfogsz a pofájára, és jól megszorítod.
Az én kutyám egy éves:) És szépen harapdált, szinte én is írhattam volna ezt a kérdést jó pár hónappal ezelõtt:) A gyenge harapdálást lehet hagyni, az erõsnél tényleg ott kell(ene) hagyni, fel kell(ene) sikítani... Az enymnél vinnyoghattam órákat.:) Aztán egyszer olyan ideges lettem, hogy ráharaptam az órára:) Hát nem kell mondanom volt meglepõdés. Azóta szintén harap:) De finoman, sajnos nem szokott le róla, de azóta ha közeledek vicsorogva az orra felé, már érzem hogy lágyul is a harapás:) Továbbá a kezemmel szoktam imitálnia harapás. Nem látja és belecsípk abba a kis szõrös seggébe:) Ez is bevált:)
A kérdező hozzászólása: azt a seggbe csípést ki próbálom én is! köszi a válaszokat!


Hogyan szoktassam le kiskutyámat az ajtókaparásról?

Mindig mikor meghallja, hogy megérkeztünk, elkezdi kaparni az ajtót. Mit kellene ilyenkor tennem? (egy 10 centis darab már hiányzik az ajtóból)

Legjobb válasz: Szerintem "finoman" meg kell szidni.Nem kiabálni vele,mert mindegyik kiskutya szeret rágcsálni,rosszalkodni.

Szerintem "finoman" meg kell szidni.Nem kiabálni vele, mert mindegyik kiskutya szeret rágcsálni, rosszalkodni.
Õ így jelzi neked, hogy örül annak, hogy megjöttél. Valami ilyesmire gondolhat: "Szia gazdi, jó, hogy itt vagy végre, nyisd már azt az ajtót gyorsan. Várj én is segítek." Hiába szidod meg, nem fogja tudni, hogy miért bántod. Hiszen õ csak nagyon örül neked. Nekem 3 vizslám van. Kertes házban lakunk, de ki-be járkálnak. Ha be kell kulcsolni az ajtót, ha kint vannak, mert kilincsel be tudnak jönni. De, ha nem akarom hogy bejöjjenek, akkor kaparják az ajtót elég erõteljesen, gondolhatod hogy néz ki. Egy szó mint száz: Vagy hagyod, hogy örüljön neked a kutya, vagy megszidod és akkor összezavarodik, és kiegyensúlyozatlan lesz. Cseréld le az ajtót fémre. Sok sikert.
Ha megjöveteledkor csinálja csak, nehéz eset. Prbóálhatod leszoktatni rólad finom szidással, de nem biztos, hogy érteni fogja, mi nem tetszik neked. TEgyél fémlapot az ajtóra, nem szép, de funkcionális.-)

A kiskutyám csak az ölemben hajlandó elaludni!? Miért és hogyan szoktassam le?

Ha nincs velem sír,és ahogy az ölembe fogom alszik is. Most is úgy ülök,vele.Amúgy meg nem találja a helyét, forgolódik. Valami jó tipp?

Legjobb válasz: Mennyi idõs a kutya? Te szoktattad rá szerintem,azért ilyen. A legegyszerûbb megoldás, ha beáldozod az egyik ruhádat. A lényeg, hogy néhány napig hordjad, hogy a szagod rajta legyen. Leteszed a földre, és ott nyugodtan tud aludni.

Mennyi idõs a kutya? Te szoktattad rá szerintem, azért ilyen. A legegyszerûbb megoldás, ha beáldozod az egyik ruhádat. A lényeg, hogy néhány napig hordjad, hogy a szagod rajta legyen. Leteszed a földre, és ott nyugodtan tud aludni.
Kijelölsz neki egy helyet, ami csak az övé. Lehet ez egy párna, egy fotel egy kosár akármi. Ez az õ kis privát fészke kell, hogy legyen tehát ha õ bent van ne menj oda, ne dögönyözd. Oda szépen leteszed, és mész a dolgodra. Ha megy utánad, visszarakod. A sírásra még véletlenül sem reagálsz sehogy, pláne nem ölbevevéssel, mert ezzel csak megerõsíted benne azt a tényt, hogy a hiszti az jó, és eléri vele amit akar.
Én ebbõl csak annyit látok, hogy megtanulta hogyan manipuláljon, irányítson és birtokoljon, valamint hogy te pedig erõsíted a nem kívánt viselkedést. A 2. leírta a megoldást. A kivitelezés lehet hogy nem lesz ilyen egyszerû, de következetesnek kell lenned.
Nagyon egyszerû. Nem veszed az öledbe. Egyszer úgyis megunja, és elalszik egyedül. Ha már ennyit sem tudsz megállni, akkor hogy lesz belõled következetes gazda amikor a kutya már sokkal komolyabb kihívások elé állít?
A kérdező hozzászólása: De csak egy napja került hozzám. Ilyen volt gondolom elõtte is, nem tõlem tanulta...de köszi!
Mindegy, hogy kitõl tanulta, ha nálad is beválik. Nem szabad hagyni, bármilyen szépen néz, meg mindegy milyen cuki stb. Fel kell állítani határokat, amiket soha semmilyen körülmények között nem léphet át. Nagyjából ez az egész titka. Mindig neked kell diktálni a szabályokat, és akkor nem lesz gond.

Hogyan szoktassam beagle keverék kiskutyámat a sétáláshoz?

Pár hete fogadtunk örökbe egy beagle keverék kiskutyát, de nem hajlandó sétálni jönni. Rengeteg módszert kipróbáltam már pl.: jutalomfalat, legugoltam hozzá, új környezetekbe vittem stb... Ennek ellenére nem hajlandó jönni velem. Viszont ha új környezetbe viszem amit nem ismer, egyáltalán nem húz és nem is ül illetve fekszik le a földre, de otthonunkat nem szereti elhagyni.

Legjobb válasz: Ezzel én is megküzdöttem. Úgy kezdtem, hogy ölbe vittem az utca végéig, ott letettem, persze spurizott vissza, közben meg rájött hogy van egy csomó frankó szag, meg inger, nem is olyan rossz hely ez. Ha sok embert lát, még mindig ledermed, pedig 4 és fél hónapos. Viszont most már õ húz - azaz húzna ha hagynám. :)))

Ezzel én is megküzdöttem. Úgy kezdtem, hogy ölbe vittem az utca végéig, ott letettem, persze spurizott vissza, közben meg rájött hogy van egy csomó frankó szag, meg inger, nem is olyan rossz hely ez. Ha sok embert lát, még mindig ledermed, pedig 4 és fél hónapos. Viszont most már õ húz - azaz húzna ha hagynám. :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszodat. Az utca végéig én is kézbe viszem és utána nincs ezzel problémám csak jó lenne már ha úgy tudnánk elhagyni a kaput hogy nem kell küzdeni vele vagy kézbe vinni.
Mivel kiskutya ezért normális hogy tart az "ismeretlentõl". Ha nagyobb lesz kinövi de ha nem akkor valami jó dologhoz kell kötni. MIvel a beagle falka kutya ezért néha várhatná a kapuban egy "kutya barátja" (ez a pozitív élmény). És javaslom a kutyaiskolát a szocializáció miatt. :)
Ne aggódj ilyen miatt, az én beaglemet most 10 hetes és már úgy húz. Az volt a titok nyitja nálam, hogy nem törõdtem vele, csak mentem és megunta, hogy húzza a póráz és jött. Most pedig már ha egy napot kihagyunk a sétával, akkor nem hagy békén. Hidd el, menni fog! :)
Elsõ vagyok. Ja és az nagyon sokat segített, ha az egész család jött, mert ha õ ledermedt, a többiek továbbmentek, õ meg nem akart lemaradni, hát jött. :) Még most is, mivel emberek közt lefagy, azt szoktam csinálni h elviszem egy olyan helyre ami biztonságos és több ember van, ott leveszem a pórázt és hátra se nézve elindulok. :) Jön! Mert a kis dög a pórázt arra használja, h ha õ nem biztos valamiben, akkor én meg nem szeretem húzni magam után és akkor megállunk. De ez jó tréning, javaslom. :)
A kérdező hozzászólása: Igen utóbbi módszereket használom már egy ideje remélem idõvel megjön az esze.
Nekem is ez a fajta van. Idõvel kinövi, ahogy az elõttem lévõk is szóltak.

Hogyan szoktassam hozzá a 3 hónapos kiskutyámat a sétához?

Nagyon fél ha leviszem csak lefekszik és remeg. Húzni nem akarom magam után mert annak szerintem nincsen értelme. Hogyan tudnám rávenni hogy sétáljon egy kicsit? Vagy majd megszokja magától?

Legjobb válasz: Bátorítsd, csalogasd valami finomsággal. Az én kutyim is ennyi idõsen nagyon félt az utcán, pedig nem is forgalmas helyen mentünk. Egy hét alatt úgy belejött, hogy azóta séta idõben az ajtóban áll és farok csóválva várja, hogy induljunk már. Tedd neki pozitív élménnyé a sétát.

Bátorítsd, csalogasd valami finomsággal. Az én kutyim is ennyi idõsen nagyon félt az utcán, pedig nem is forgalmas helyen mentünk. Egy hét alatt úgy belejött, hogy azóta séta idõben az ajtóban áll és farok csóválva várja, hogy induljunk már. Tedd neki pozitív élménnyé a sétát.
otthon póráz-nyakörv, és kész. persze nem indulsz el, csak rárakod, rajta hagyod, had szokja . mikor nyugodt , ajtó kinyit kimész, kezedben a pórázzal símán, mintha a boltba indulnál. semmi dráma . a jutalomfalatok rémült kutyánál NEM MÛKÖDNEK. ha mûködik a jutifalattal való séta, akkor viszont NEM RÉMÜLT a kutya:) szóval , a te kutyád fél és ezen a jutalomfalattal még ráerõsítesz:) hiszen a rossz pillanatban adott megerõsítés, pont a kívánt viselkedésformával ellentétes hatást okoz ! még rémültebbé válik, hiszen pont ezt erõsítetted :) sokkal könnyebb, ha te és a kutyád is nyugodt vagy . és egyszerûen csak elindulsz. ha jól csinálod megy utánnad, ha nem , irány vissza a lakásba, és kezd elõröl. és nem szokja meg magától. nem arra kell rávenni , hogy sétáljon, hanem arra, hogy kövessen:) a séta már jutalom!! a séta maga a szocializáció:) akkor sétálhat, ha nyugodt és amikor te azt megengeded:) ez pedig óriási különbség ! az egyiknél téged követ, így boldog , gondtalan, és nincs rajta felelõsség. a másiknál, mint ahogy most csinálod, a kutyádon van minden teher, minden felelõsség, és ezt képtelen kezelni, ezért fél, ezért retteg! a séta, nem akkor indul amikor leértél vele! a séta már akkor indul, amikor kitalálod, hogy el kéne menni sétálni. ha otthon jól kezded , könnyen megy, ha már otthon rosszul kezded , a többi sem mûködik! sokszor az elindulási ceremónia tovább tarthat , mint maga a séta , de megéri, hiszen késõbb , már a séta a jutalom !!otthon jól viselkedik, nyugodt, nem ideges, nem feszült, akkor jöhet a séta!így jutalmazom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. Második kommentelõ igazad van mert egyszer próbáltam jutalomfalattal de nem is kellet neki .

Hogyan szoktassam ra a hasky kiskutyamat, hogy ne harapdaljon minket jatek kozben?

Legjobb válasz: Szia, nekem airdale terrierem és boxerem volt, de én úgy szoktattam le mindkettõjüket, hogy amikor picit harapdáltak, akkor nagyon hangosan felkiáltottam, hogy "aúúúúúú!", kicsit sírós hangon, és közben nagyon szomorú arcot vágtam. (Szóval kicsit eltúloztam a dolgot.) Erre általában mindig felkapták a fejüket és picit megijedtek. Ezt párszor megcsináltam, és utána már a harapdálás egy alacsonyabb erõsségen csinálták, és ott mindig meg is állnak a mai napig.

Szia, nekem airdale terrierem és boxerem volt, de én úgy szoktattam le mindkettõjüket, hogy amikor picit harapdáltak, akkor nagyon hangosan felkiáltottam, hogy "aúúúúúú!", kicsit sírós hangon, és közben nagyon szomorú arcot vágtam. (Szóval kicsit eltúloztam a dolgot.) Erre általában mindig felkapták a fejüket és picit megijedtek. Ezt párszor megcsináltam, és utána már a harapdálás egy alacsonyabb erõsségen csinálták, és ott mindig meg is állnak a mai napig.
nekem is huskym van, 5 hónapos. Eleinte õ is ha csak megsimogattam már a kezem a szájában volt és rágta. Én azt csináltam vele, hogy lenyomtam e nyelvét, majd megmarkoltam(nem erõssen) az alsó vagy felsõ állkapcsát, és nem engedtem el legalább 10 msp-ig. Ez nagyon kellemetlen a kutyának, és volt hogy felsírt, pedig biztos, hogy nem fájt neki, csak kellemetlen. A sikításos módszert is alkalmaztam, és bevált. Mostmár nem rág meg nem harap meg, csak akkor, ha pl játszunk, és nagyon beleéli magát, de akkor is finoman harap. de játék közben szerintem nincs olyan kölyök aki nem harap, hogyha bírkóztok vagy így játszozok, amiatt ne aggódj, de ha a játék közbeni "marcangolás" is zavar, akkor játék közben is nyugodtan csináld a leírtakat, ne mfog semmi rossz történni
harapd meg az orrát/ fülét, az aú-s módszert nem próbáltam/ menj ki a helyiségbõl míg lenyugszik, majd menj vissza, ha megint vadul menj ki/ fogd meg a grabancát, és szólj rá erõteljesen, hogy nem/ fogd be az állkapcsát, és szólj rá/ döntsd a hátára, és tartsd úgy, amíg lenyugszik. Én ezeket ismerem.
Elõször is kritizálok husky.Másodszor mennyi idõs?Harmadszor én rá szóltam és összecsuktam az állkapcsát, ha már kezdet durvulni, alapvetõen nincs ezzel baj, mert kinövik, ha a durvul tényleg szólj rá és úgy nem lesz baj ha egy kicsit meg is ütöd legalább tanul belõle.Ha a késõbbiekben neked mordul illetve vissza morog rád vagy hasonlók ne verd el, hanem üsd meg egy kicsit majd menj oda hozzá és magyarázd meg neki, hogy nem szabad és kérj bocsánatot(igen minden gazdának ez komoly, így a kutya tudja hogy szereted) de arra ügyelj, hogy te legyél a f.Ha kérdésed van nyugodtan írj.
Kérjen bocsánatot? Na, ekkora marhaságot is rég olvastam....
A kérdező hozzászólása: Koszonom a tippeket, majd megprobalom alkalmazni sorban oket. Amugy koszi a javitast de hidd el a huskyt sietsegemben irtam el :-)

Hogy szoktassam rá a kiskutyát a kijáró használatára?

A falba van beépítve. Az a baj, hogy nem meri megtolni a csapó ajtót. Egy nagyon picit meg kell tolnia, mert mágneses és fél ettôl. A lyukon átmegy, mert most az ajtót kitámasztottam, de ez nem megoldás, mert bejön a hideg. Valami ötlet? Köszi

Legjobb válasz: Mekkora kutya? A mieink közepes termetûek, akkora bejárót kaptak, amin én is éppen betudom préselni magam. Röhögni fogsz, de nálunk az vezetett megoldásra, hogy szabályosan megmutattam neki, hogy kell használni... Hülyének nézett, de hatásos volt. Egyébként próbáld a mágnest letakarni a kezdeti idõszakban valami vastagabb rongy darabbal vagy bármivel, hogy ne tapadjon annyira, ne kelljen rajta akkorát lökni. Utána hívd oda, kicsit billentsd meg az ajtót és csábítsd ki, amikor megindul, akkor engedd rá a kobakjára az ajtót, hogy érezze a súlyát. Nálunk így sikerült megtanítani pár nap alatt arra, hogy kilökje az ajtót, bár a miénk nem mágneses, de alapból van súlya, mivel nem pici. Így lassan rájött magától, hogy jééé hát itt akkor is tud közlekedni, ha csukva van, persze hogy kihasználja. :) Ha már így bátran mászkál ki be, akkor a mágnes sem lesz akadály.

Mekkora kutya? A mieink közepes termetûek, akkora bejárót kaptak, amin én is éppen betudom préselni magam. Röhögni fogsz, de nálunk az vezetett megoldásra, hogy szabályosan megmutattam neki, hogy kell használni... Hülyének nézett, de hatásos volt. Egyébként próbáld a mágnest letakarni a kezdeti idõszakban valami vastagabb rongy darabbal vagy bármivel, hogy ne tapadjon annyira, ne kelljen rajta akkorát lökni. Utána hívd oda, kicsit billentsd meg az ajtót és csábítsd ki, amikor megindul, akkor engedd rá a kobakjára az ajtót, hogy érezze a súlyát. Nálunk így sikerült megtanítani pár nap alatt arra, hogy kilökje az ajtót, bár a miénk nem mágneses, de alapból van súlya, mivel nem pici. Így lassan rájött magától, hogy jééé hát itt akkor is tud közlekedni, ha csukva van, persze hogy kihasználja. :) Ha már így bátran mászkál ki be, akkor a mágnes sem lesz akadály.
Az áttolástól csak mégjobban megijed. Ha vagytok erre a feladatra ketten, akkor egyikõtök álljon az egyik oldalon, másik a másikon. A kutya felõli kicsit nyitja az ajtót résre, a kinti fél meg nyújtja a jutalom falatot és magas hangon, boldogan bátorítva hívja. Engedni kell, hogy érezze az ajtó súlyát, de azt is lehet fokozatosan, hogy elõször, amikor elindul, akkor nyitod az orra ellõtt fél centivel haladva, utána kis súlyt hagysz rá, aztán kicsit többet, majd végül már teljesen elengeded, ha tolni kezdi. Közben hangos örömkitörések, játékok, nevetések, hogy büszke legyen magára és nagyon jól tudja, hogy mit csinált jól. :) Egyébként nem túl erõs neki a mágnes?
Szia.Elösször is vedd/támaszd ki magát a csapó ajtót álj te az ajtó egyik a kutya pedig a másik felére.Fogj egy jutifalatot/játékot és hívd magadhoz ezt sokszor csináld meg.Így rá fog jönni hogy ha átmegy ott jó dolog történik majd próbáld ugyanígy már bezárt csapó ajtóval hívd majd jutalmazd
A kérdező hozzászólása: Sajna a mi kutyánk egy csivava, nem férek át a lyukon. Megpróbálom letakarni a mágnest. Próbáltuk áttolni rajta, de nem volt jó ötlet.

Hogyan szoktassam le a kiskutyámat arról, hogy mindenki lábát nyaldossa, és hogy harapdáljon?

Kaptam egy gyönyör?szép kiskutyát, de van vele egy probléma , már ha ezt lehet, problémának nevezni, ugyanis mindenkit nyalogat, és mostanában harapdál is, de még kicsik a fogai.Lehet, hogy jön a foga? Vegyek neki rágócsontot??

Legjobb válasz: Ugyanez a problémám! Csak nekem a nyalakodás kimarad. Mi azt csináljuk, hogy ha harapni akar, a szájába teszünk fadarabot6csontot, vagy valamit amit harapgálhat, rághat, csak ne minket. Nagyjából bejön de néha mellémegy és akkor jajj a kezünknek vagy lábunknak:D Nagyon neveletlen, de szépen tanul. 3x mutattam meg neki, hogy mi az, hogy "ül" és már tudja!! :) És azért rág, mert jön a foga. A tejfoga olyan éles szegénynek, már tele vagyok sebbel:D De kezd leszokni róla végre:D Addig lekell szoktatni, amíg nem jön ki az új végleges foga. Meg hogy nem lehet harapnia senkit:)

Ugyanez a problémám! Csak nekem a nyalakodás kimarad. Mi azt csináljuk, hogy ha harapni akar, a szájába teszünk fadarabot6csontot, vagy valamit amit harapgálhat, rághat, csak ne minket. Nagyjából bejön de néha mellémegy és akkor jajj a kezünknek vagy lábunknak:D Nagyon neveletlen, de szépen tanul. 3x mutattam meg neki, hogy mi az, hogy "ül" és már tudja!! :) És azért rág, mert jön a foga. A tejfoga olyan éles szegénynek, már tele vagyok sebbel:D De kezd leszokni róla végre:D Addig lekell szoktatni, amíg nem jön ki az új végleges foga. Meg hogy nem lehet harapnia senkit:)
Nálam nagyon bejött az pici korában, hogy ha játék közben harapott, akkor én fájdalmasan feljajdultam. Ettõl mindig azonnal abbahagyta a harapdálást. Így viszonylag rövid idõ alatt megtanulta, hogy hol van az a határ, ami nekem már kellemetlen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!