Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam az ölben alvásról (2 db)

Tényleg ennyire amatőr vagyok? 4 hónapos fiamat sikerült leszoktatni a pólyáról és az ölben alvásról, azonban sajna rászokott a cicin való elalvásra. A napirendünk is teljen felborult. Hogyan szoktassam le? Teljesen elment az önbizalmam.

Legjobb válasz: Én azért megnézném, hogy az 1. válaszoló az én 5 hós babámat hogyan szoktatná az ágyban való elalvásra. Szerintem az én kisfiam ájulásig üvöltene. Szerintem is nyugodtan altasd így, úgyis mindig változnak õk, pár hét múlva, már máshogy lesz.

Minden gyerek más. Az én kisfiam is egy idõben elõszeretettel aludt el kézben, aztán egyik napról a másikra nem volt hajlandó. Ugyanez a cicin való elalvás. Mi ezt úgy küszöböltük ki, hogy odabújunk mellé (ha a kiságyában fekszik én oda is behajolok hozzá akár pár percre), már fordul is oldalra, tudja, hogy alvás jön, a takarójával szokott játszani, morzsolgatja és úgy elalszik. Mondjuk õ cumizik is néha, lehet ezzel kompenzálja a cicizést, de nem is mindig kell neki. Próbálhatsz neki esetleg cici helyett egy kis teát vagy vizet adni, persze csak ha nem azért cicizik, mert éhes. Elõbb-utóbb megtanulja, hogy akkor úgysincs cici, alvás és kész... És ne menjen el az önbizalmad, lesz ez még így se. :) ) Kitartást! :) )
Én azért megnézném, hogy az 1. válaszoló az én 5 hós babámat hogyan szoktatná az ágyban való elalvásra. Szerintem az én kisfiam ájulásig üvöltene. Szerintem is nyugodtan altasd így, úgyis mindig változnak õk, pár hét múlva, már máshogy lesz.
1.-tõl kérdezném, neked nem voltak hasfájósak a babáid? Minekünk így szokott a kezünkbe. Nem volt szívem sírni hagyni, fõleg hogy fájt a hasa.
Az a baj, hogy a pólyára ésaz ölben alvásra is te szoktattad rá. MOst a cicin alvásra is. Ne leszoktatni akarj. Tedd be az ágyába. Arra szoktasd rá.
1. vagyok ilyen szempontból szerencsém volt, az egyik lányomnak volt egy idõszaka 3-4 hónapos korában amikor fájt a hasa, de nem vettük ki, csak maszíroztuk az ágyban. és a szopással se volt gond, 2-4 hetesen már átaludták az éjszakát.
Nem értem miért baj, ha egy 4 hónapos a cicin alszik el. Nem marad úgy örökre! Én lefekvés elõtt mindig szoptatok, aztán megy be a baba az ágyba, ha ébren van, ha alszik. Sokszor félálomban kerülnek be az ágyba, és konstatálják, hogy már ott vannak, majd alszanak. Ahogy nõnek, egyre ritkábban alszanak el szoptatás közben, akkor már inkább csak a közelség, utána még úgyis jön az esti mese/összebújás, vagy mindkettõ, ki amit szeret. Csak bízz a megérzéseidben! Jó neki az a cici! :o)
elsõ vagyok, 3 gyerekem van. Ahogy hazajöttünk a kórházból vacsi után beraktam az ágyába, a saját szobájába és ott aludt mindegyik. Ha nem szokik rá másra, akkor nem is hiányzik neki, ez a természetes. és sokkal "kímélõbb"is a gyereknek, hiszen nem kellnagy sírások árán leszokni valamirõl.
A kérdező hozzászólása: Teljesen igazad van; csak az a gond, hogy sajnálom.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
szia! na aggódj, az én lányom is csak cicin aludt el 4 hónaposan, aztán egyik napról a másikra elaludt magától a kiságyban is. Most a 7. hónapban jár és magát választotta el, már nem akar szopizni csak hajnalban nap egyszer. Mindennek eljön az ideje, kényeztetsd amíg lehet :-)
Nekem is szerencsém volt, nem hasfájós a babám. Ha az lenne biztos másképp lenne és megértem ha akkor ölben, vagy cicin alszik. Nekem a kislányom ahogy leteszem az ágyba 5 perc után alszik, én az elsõ naptól ahogy hazahoztuk így szoktattam, és neki is jó és nekem is. 1hónapos korától nyugodtan átalussza az éjszakát és nevetve ébred. Nekem az a véleményem ha nincs semmilyen gond aludjon el magától.
az én fiam is hasfájós volt, tehát ölben volt sokat.most már lassan 7 hónapos, este mindig cicin alszik el, nappal nem.lehet egyébként kicsit "edzeni", tanítani az önálló elalvást.nagyjából ilyen idõs volt, mikor nappal beraktam az ágyba és simogattam, meg énekeltem neki, míg elaludt.nem mondom, nem mindig ment, de most már ott tartunk, hogy nappal szinte mindig sikerül egyedül elaludnia.pl most is álmos volt, beraktam az ágyba.nyekergett egy kicsit, mert hát jobb ölben.de van bent egy pár játék, azt pakolgatta, nézett kifelé, majd elcsendesedett és elaludt.nekünk a cumi is nagyon sokat segített, azzal alszik el.egyébként még pici, örülj, míg ölben van.

Hogyan szoktassam le az ölben alvásról?

19hónapos a kisfiam és még mindig ringatva altatom. Tudom én rontottam el, és ráadásul jön a kistesó, rövidesen el sem bírom majd mindkett?t, s?t még új ágyba is kéne szoktatnom a tökmagom.Hajajajjjj!

Legjobb válasz: szia! Minnél elõbb kezdd el és szépen fokozatosan, de határozottan! Neked is sokkal könnyebb lesz és neki is jobb lesz. Még azért 1-2 hét hisztire is számíthatsz, de egy a fontos: ne add fel!!! Kitartást!

szia! Minnél elõbb kezdd el és szépen fokozatosan, de határozottan! Neked is sokkal könnyebb lesz és neki is jobb lesz. Még azért 1-2 hét hisztire is számíthatsz, de egy a fontos: ne add fel!!! Kitartást!
Szia. Lassan 2 éves lessz akisfiad.Neki ma´r meglehet magyarázni, hogy ott vagytok mellette, nem kell félnie elaludni egyedül.elözször ringasd, mesélj neki közben, majd mikor már csukódnak a szemei, óvatosan tedd le.Biztos, hogy sírni, hisztizni fog.Egy idö után vedd fel ismét, majd vissza az ágyba.Közben beszélj hozzá, símogasd.lehet, hogy el is fog magától lökni, de ne engedd az öledben elaludni.Sajnos nehéz lessz.lehet, hogy pár nap és megszokja.Végül próbálj neki már úgy mese´lni, hogy fekszik az ágyában.Ha kell, feküdj mellé, de ne vedd ölbe. sok sikert, kitartást, és türelmet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!