Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam az ölben (6 db)

Hogyan szoktassam a tengerimalacaimat kézhez? Egyszer már próbáltam, hogy a ölembe veszem az egyiket répával de nem eszi meg mit csináljak?

Legjobb válasz: Az elsõ kísérleteknél még annyira fél tõled, hogy nem fog enni a répából. Ilyenkor is hagyd elõtte halkan beszélj hozzá és óvatosan simogasd. Ha visszateszed a répát is add oda neki. Ezt a játékot napi szinten kell játszani malackától és az elõéletétõl függõen akár hónapokig is tarthat mire képes lesz akár elaludni is az öledben. Ilyen egy szelídítés, ne add fel minden malacka szelíd lesz így max. tovább tart ez a folyamat. :)

Az elsõ kísérleteknél még annyira fél tõled, hogy nem fog enni a répából. Ilyenkor is hagyd elõtte halkan beszélj hozzá és óvatosan simogasd. Ha visszateszed a répát is add oda neki. Ezt a játékot napi szinten kell játszani malackától és az elõéletétõl függõen akár hónapokig is tarthat mire képes lesz akár elaludni is az öledben. Ilyen egy szelídítés, ne add fel minden malacka szelíd lesz így max. tovább tart ez a folyamat. :)
Ha kiveszed, simogasd és beszélj hozzá sokat! Répa helyett próbáld meg az uborkát! (Bár a répát is szeretik.)
jajj ezek nagyon könnyen megszelidíthetõ állatok. minden nap vedd ki õket többször. foglalkozz velük, beszélj hozzájuk, reggel köszönj nekik, este kívánj nekik jó éjszakát. nem vicc :D és nagyon hamar megszelidülnek. nem kell külön gyakoroltatni az etetést, el fogják tõled fogadni az ennivalót. úgy is próbálhatod, hogy mikor bent vannak a helyükön, kézben tartod az ételt, és úgy eteted õket. Ha már ismernek, megeszik úgy is. de jobban szeretnek egyedül, nem kézbõl enni. te is jobban szeretsz, gondolom.

A kiskutyám csak az ölemben hajlandó elaludni!? Miért és hogyan szoktassam le?

Ha nincs velem sír,és ahogy az ölembe fogom alszik is. Most is úgy ülök,vele.Amúgy meg nem találja a helyét, forgolódik. Valami jó tipp?

Legjobb válasz: Mennyi idõs a kutya? Te szoktattad rá szerintem,azért ilyen. A legegyszerûbb megoldás, ha beáldozod az egyik ruhádat. A lényeg, hogy néhány napig hordjad, hogy a szagod rajta legyen. Leteszed a földre, és ott nyugodtan tud aludni.

Mennyi idõs a kutya? Te szoktattad rá szerintem, azért ilyen. A legegyszerûbb megoldás, ha beáldozod az egyik ruhádat. A lényeg, hogy néhány napig hordjad, hogy a szagod rajta legyen. Leteszed a földre, és ott nyugodtan tud aludni.
Kijelölsz neki egy helyet, ami csak az övé. Lehet ez egy párna, egy fotel egy kosár akármi. Ez az õ kis privát fészke kell, hogy legyen tehát ha õ bent van ne menj oda, ne dögönyözd. Oda szépen leteszed, és mész a dolgodra. Ha megy utánad, visszarakod. A sírásra még véletlenül sem reagálsz sehogy, pláne nem ölbevevéssel, mert ezzel csak megerõsíted benne azt a tényt, hogy a hiszti az jó, és eléri vele amit akar.
Én ebbõl csak annyit látok, hogy megtanulta hogyan manipuláljon, irányítson és birtokoljon, valamint hogy te pedig erõsíted a nem kívánt viselkedést. A 2. leírta a megoldást. A kivitelezés lehet hogy nem lesz ilyen egyszerû, de következetesnek kell lenned.
Nagyon egyszerû. Nem veszed az öledbe. Egyszer úgyis megunja, és elalszik egyedül. Ha már ennyit sem tudsz megállni, akkor hogy lesz belõled következetes gazda amikor a kutya már sokkal komolyabb kihívások elé állít?
A kérdező hozzászólása: De csak egy napja került hozzám. Ilyen volt gondolom elõtte is, nem tõlem tanulta...de köszi!
Mindegy, hogy kitõl tanulta, ha nálad is beválik. Nem szabad hagyni, bármilyen szépen néz, meg mindegy milyen cuki stb. Fel kell állítani határokat, amiket soha semmilyen körülmények között nem léphet át. Nagyjából ez az egész titka. Mindig neked kell diktálni a szabályokat, és akkor nem lesz gond.

Tényleg ennyire amatőr vagyok? 4 hónapos fiamat sikerült leszoktatni a pólyáról és az ölben alvásról, azonban sajna rászokott a cicin való elalvásra. A napirendünk is teljen felborult. Hogyan szoktassam le? Teljesen elment az önbizalmam.

Legjobb válasz: Én azért megnézném, hogy az 1. válaszoló az én 5 hós babámat hogyan szoktatná az ágyban való elalvásra. Szerintem az én kisfiam ájulásig üvöltene. Szerintem is nyugodtan altasd így, úgyis mindig változnak õk, pár hét múlva, már máshogy lesz.

Minden gyerek más. Az én kisfiam is egy idõben elõszeretettel aludt el kézben, aztán egyik napról a másikra nem volt hajlandó. Ugyanez a cicin való elalvás. Mi ezt úgy küszöböltük ki, hogy odabújunk mellé (ha a kiságyában fekszik én oda is behajolok hozzá akár pár percre), már fordul is oldalra, tudja, hogy alvás jön, a takarójával szokott játszani, morzsolgatja és úgy elalszik. Mondjuk õ cumizik is néha, lehet ezzel kompenzálja a cicizést, de nem is mindig kell neki. Próbálhatsz neki esetleg cici helyett egy kis teát vagy vizet adni, persze csak ha nem azért cicizik, mert éhes. Elõbb-utóbb megtanulja, hogy akkor úgysincs cici, alvás és kész... És ne menjen el az önbizalmad, lesz ez még így se. :) ) Kitartást! :) )
Én azért megnézném, hogy az 1. válaszoló az én 5 hós babámat hogyan szoktatná az ágyban való elalvásra. Szerintem az én kisfiam ájulásig üvöltene. Szerintem is nyugodtan altasd így, úgyis mindig változnak õk, pár hét múlva, már máshogy lesz.
1.-tõl kérdezném, neked nem voltak hasfájósak a babáid? Minekünk így szokott a kezünkbe. Nem volt szívem sírni hagyni, fõleg hogy fájt a hasa.
Az a baj, hogy a pólyára ésaz ölben alvásra is te szoktattad rá. MOst a cicin alvásra is. Ne leszoktatni akarj. Tedd be az ágyába. Arra szoktasd rá.
1. vagyok ilyen szempontból szerencsém volt, az egyik lányomnak volt egy idõszaka 3-4 hónapos korában amikor fájt a hasa, de nem vettük ki, csak maszíroztuk az ágyban. és a szopással se volt gond, 2-4 hetesen már átaludták az éjszakát.
Nem értem miért baj, ha egy 4 hónapos a cicin alszik el. Nem marad úgy örökre! Én lefekvés elõtt mindig szoptatok, aztán megy be a baba az ágyba, ha ébren van, ha alszik. Sokszor félálomban kerülnek be az ágyba, és konstatálják, hogy már ott vannak, majd alszanak. Ahogy nõnek, egyre ritkábban alszanak el szoptatás közben, akkor már inkább csak a közelség, utána még úgyis jön az esti mese/összebújás, vagy mindkettõ, ki amit szeret. Csak bízz a megérzéseidben! Jó neki az a cici! :o)
elsõ vagyok, 3 gyerekem van. Ahogy hazajöttünk a kórházból vacsi után beraktam az ágyába, a saját szobájába és ott aludt mindegyik. Ha nem szokik rá másra, akkor nem is hiányzik neki, ez a természetes. és sokkal "kímélõbb"is a gyereknek, hiszen nem kellnagy sírások árán leszokni valamirõl.
A kérdező hozzászólása: Teljesen igazad van; csak az a gond, hogy sajnálom.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
szia! na aggódj, az én lányom is csak cicin aludt el 4 hónaposan, aztán egyik napról a másikra elaludt magától a kiságyban is. Most a 7. hónapban jár és magát választotta el, már nem akar szopizni csak hajnalban nap egyszer. Mindennek eljön az ideje, kényeztetsd amíg lehet :-)
Nekem is szerencsém volt, nem hasfájós a babám. Ha az lenne biztos másképp lenne és megértem ha akkor ölben, vagy cicin alszik. Nekem a kislányom ahogy leteszem az ágyba 5 perc után alszik, én az elsõ naptól ahogy hazahoztuk így szoktattam, és neki is jó és nekem is. 1hónapos korától nyugodtan átalussza az éjszakát és nevetve ébred. Nekem az a véleményem ha nincs semmilyen gond aludjon el magától.
az én fiam is hasfájós volt, tehát ölben volt sokat.most már lassan 7 hónapos, este mindig cicin alszik el, nappal nem.lehet egyébként kicsit "edzeni", tanítani az önálló elalvást.nagyjából ilyen idõs volt, mikor nappal beraktam az ágyba és simogattam, meg énekeltem neki, míg elaludt.nem mondom, nem mindig ment, de most már ott tartunk, hogy nappal szinte mindig sikerül egyedül elaludnia.pl most is álmos volt, beraktam az ágyba.nyekergett egy kicsit, mert hát jobb ölben.de van bent egy pár játék, azt pakolgatta, nézett kifelé, majd elcsendesedett és elaludt.nekünk a cumi is nagyon sokat segített, azzal alszik el.egyébként még pici, örülj, míg ölben van.


Hogyan szoktassam le a kutyusom, hogy a kocsiban az ölemben utazzon?

Egy éves yorkim van,akit a párommal nagyon imádunk.Ha kocsival megyünk valahova,álllandóan az ölemben ücsörög,mert ki akar lesni az ablakon.Viszont most kisbabát várok,és err?l le szeretném szoktatni,mert nagyon gátolna majd a kisbabával való foglalkozással,ha utazunk.A nyáron egyébként,mikor nagy meleg volt,akkor mindig a lábamnál feküdt,csak ahogy hideg lett,felköltözött.Nem akarom,hogy ezt csinálja.Segítsetek!Köszi

Legjobb válasz: Box. állat hordozó, és ez nem csak a te érdeked a kutyájé is. Pl hírtelen fékezel, biztos nem tesz jót neki hogy az ablaknak lapul mint egy légy. meg nembeszélve arról mi van a ha pl a fék pedál alá ugrik. meg ugye mi van ha a gyerek a hordozóba a kutya meg a nyakába ugrik te meg egy nagy forgalomba vagy ahol megijedsz és totálkárra töröd a te és más kocsiját. szoktasd rá már most hogy a kocsiban hordozóban üljön.

Box. állat hordozó, és ez nem csak a te érdeked a kutyájé is. Pl hírtelen fékezel, biztos nem tesz jót neki hogy az ablaknak lapul mint egy légy. meg nembeszélve arról mi van a ha pl a fék pedál alá ugrik. meg ugye mi van ha a gyerek a hordozóba a kutya meg a nyakába ugrik te meg egy nagy forgalomba vagy ahol megijedsz és totálkárra töröd a te és más kocsiját. szoktasd rá már most hogy a kocsiban hordozóban üljön.
Szerintem legyél vele szigorú ne bánd meg ha rászolsz vagy megütöd!Hagyd hadd gondolkodjon egy kicsit hogy mitcsinált.Hagyd hadd dúzogjon ne vigasztald meg.csak eggy idõ után ha úgygondolod! Ez is a fajtától füg.milyen fajta?????
A kérdező hozzászólása: Yorkim van, és tényleg sokat duzzog:) )
Én pedig annyira szeretném, hogy az ölemben utazzon és nem a boxban!! Ugyanis mi rákényszerültünk a boxra, utálja, reszket benne, nyáladzik, hány, sír, de nincs mese, mert idétlen, összevissza ugrálna a kocsiban, behányna az ülésre. Szóval a box jó megoldás lehet, csak figyeljetek oda, hogy ne legyen annyira borzalmas élmény neki (álljatok meg sokat, engedjétek ki, sétáljatok, stb.)
Szerintem fogadd meg az elottem szolo tanacsait, mert negyon hasznosak.Most kell fokozatosan leszoktatni arrol, hogy nem a kutyusod a "vilag kozepe" amig a baba meg nem erkezik, mert aztan a kutyus feltekeny lesz ra esetleg egy ovatlan pillanatban banthatja is a babat. Olvastam egy ilyen esetrol, amikor a hazaspar kedvec dogaja megfojtotta a babat, amikor egyedul maradt vele -feltekenysegbol. A kutya ezelott soha senkit sem bantot.
szia!csatlakozom az elöttem szolokhoz nekem három kutyám van közülük a kis westym az aki imád kocsikázni nálunk is probálkozott az elején hogy az ülésen meg ölbe utazzon, de párszor határozottan rászoltam és azóta tudja, hogy elöl a földön utazhat, és nem is probálkozik, hogy feljöjjön mert tudja, hogy nem szabad.meg ütni ezért nem szabad, mert annál makacsabb lesz.
Az elsõ és legfontosabb dolog amit szíves engedelmeddel javasolnék, hogy az olyan idiótákra nem szabad hallgatnod mint a második jótanácsot adó valaki, miszerint ne bánd meg, ha megütöd a kutyust. Finoman fogalmazok, ha azt mondom, hogy a kezét törném az ilyennek.... Ellenben ez egy nagyon jó példa arra, hogy miért nem ebben a formában kéne információt szerzniük az embereknek, hanem mondjuk egy szakember felkeresésével akár néhányezer forint ellenében is, hiszen ezt a gondodat egy állatterapeuta vagy nevezzük kutyapszichológusnak 2-3 alkalom alatt megoldaná... De ami a kérdéssel kapcsolatban a lényeg, hogy tudd Te is és a kutyus is, mit miért teszel és mindíg légy vele türelmes és ugyanolyan következetes. Egy 3 kilós kutya 60 km/órával történõ frontális ütközéskor kb.: 7-8 tonna súlynak megfelelõ erõvel csapódik elõre. Ha ez az "elõre" a Te vagy a párod fejét, háttámláját jelenti akkor, nemmes egyszerûséggel Ti akkortól már csak halottak vagytok és a kutyust talán meg sem találják, úgy szétkenõdik. Kettõtök közül valakin. Ez volna az elsõ és legalapvetõbb dolog amit a szállításnál figyelembe kellene vennetek. A második nagyon fontos tényezõ az, hogy ha most nem szokja meg, hogy nem ülhet az öledben, akkor a gyermek születése után az elutasítás csak mégrosszabb hatással lehet a kutyára, hiszen amúgy is kevesebbet fogtok vele foglalkozni a baba miatt mint most, márpedig most biztos vagyok benne, hogy kényeztetitek Õt. Így ez féltékénységet válthat ki a kuytusból ami viselkedésizavarokat okozhat, amelynek viszont számtalan kimenetele lehet, és ez sajnos a legtöbb esetben a kutyus kivégzése szokott ugye lenni lévén, hogy egy gyerek mellett kinek van ideje egy kutya féltékenysélgével megküzdeni. Szóval amit én javaslok, hogy elsõként keress fel egy szakembert akinek az a hivatása, hogy ezeket a problémákat megoldja. Szerintem egy tizesbõl megúszod, a kutya sem sérül, mindenki jól van, senki sem nyafog.. Ha sajnálod a kutyádra ezt a pénzt akkor vegyél egy kutya-biztonsági övet, ami olyan mint egy sétáltató hám, csak éppen úgy és olyan anyagokból van kialakítva amelyek tökéletesen megfelelnek erre acélra. A szállítóládában való szállítás is csak akkor hatásos, ha a ládát rögzíted valamyilyen módon, és természetesen nem a két ûlés közé ékelve a dobozbazárt kutyust, hogy a balesetnél összecsúszó ûlések esetleg összepréseljék a kis testét. Jó megoldás az is, ha elsõ lépésként Te is hátraülsz vele és hagyod, hogy az öledbe másszon, majd következõként nem hagyod, hogy kidugja az orrát, utána már felsem mászhat az öledbe, majd Te elõre ülsz míg õt nem engeded, stb; stb... Ami viszont a legfontosabb a türelem, a türelem, és a türelem, hogy megértesd vele, hogy nem kilöki Õt a falkája, hanem csak átrendezi a viszonyokat. A http://www.kutyapszichologia.hu oldalon ha szétnézel szerintem biztos találsz valami használhatót. Én is mindíg ott olvasgatok, ha valamire nem jövök rá magamtól.

Hogyan szoktassam a macskámat ahhoz h maradjon az ölembe?

A cicámat (lány) fél évesen kaptam az egyik barátn?mt?l és amióta nálam van (kb. 1 éve) azóta nem nagyon viseli el ha simogatom és egyáltalán nem szeret ölbe lenni. A barátn?m azt mondta h neki folyton az ölében volt stb. Páran mondták h lehet azért mert benti cica (panelban lakok) vagy lehet azért mert nincs ivartalanítva és "pasizni akar".

Legjobb válasz: én a nyárom kaptam mamámtól egy fél éves cicut, és elõször olyan 3 napig naon vad volt, meg mindig bújkált, és egyszerûen megszelídült.

én a nyárom kaptam mamámtól egy fél éves cicut, és elõször olyan 3 napig naon vad volt, meg mindig bújkált, és egyszerûen megszelídült.
Valószínûleg azért, mert nincs ivartalanítva, de a macskák önfejû állatok, az enyém sem szereti, ha az ölemben simogatom! Csak akkor szereti, ha simogatom, amikor jól bekajált! :D
Nekem is volt gyerekkoromban olyan lánycicám, aki az életben egyetlen egyszer (!) bújt oda önszántából hozzám. Azóta sem tudom, akkor mi ütött belé, egy nagy szeretethulláma volt, és le se tudtam szedni magamról:D Vannak olyan cicák - szerintem pláne nõstények -, akik igazi arisztokraták. Ahhoz túl beképzeltek, hogy a gazdihoz alacsonyodjanak...:D Ne erõltesd, viszont próbáld megoldani, hogy ahányszor az öledbe ugrik, adsz neki valami finomat, és adagolod neki... De ne simogasd! Csak, ha õ kéri! aztán majd csak megpuhul a kisasszony...:)
Nõstény cicám egy éves múlt, 5 hetesen találtam az utcán. Amíg kicsi volt, állandóan bújt, ha leültem, rögtön ugrott az ölembe és el is aludt... Aztán ahogy nõtt, ez egyre ritkult. Viszont most ivartalaníttattam, és megint bújik! Szóval lehet az a megoldás :)
Semmiképp se erõltesd! Olvastam egyszer a cicákról olyat, hogy abba is képes némelyik belebetegedni, hogy ide-oda cipelik õket, húzzák-vonják, ölbe veszik és nem engedik elmenni (amit legtöbbször gyerkõcök csinálnak) :-)) A jutalom falat jó ötlet, meg az ivartalanítás sem hangzik rosszul, elkerülhettek vele egy csomó betegséget!!!

Hogyan szoktassam le az ölben alvásról?

19hónapos a kisfiam és még mindig ringatva altatom. Tudom én rontottam el, és ráadásul jön a kistesó, rövidesen el sem bírom majd mindkett?t, s?t még új ágyba is kéne szoktatnom a tökmagom.Hajajajjjj!

Legjobb válasz: szia! Minnél elõbb kezdd el és szépen fokozatosan, de határozottan! Neked is sokkal könnyebb lesz és neki is jobb lesz. Még azért 1-2 hét hisztire is számíthatsz, de egy a fontos: ne add fel!!! Kitartást!

szia! Minnél elõbb kezdd el és szépen fokozatosan, de határozottan! Neked is sokkal könnyebb lesz és neki is jobb lesz. Még azért 1-2 hét hisztire is számíthatsz, de egy a fontos: ne add fel!!! Kitartást!
Szia. Lassan 2 éves lessz akisfiad.Neki ma´r meglehet magyarázni, hogy ott vagytok mellette, nem kell félnie elaludni egyedül.elözször ringasd, mesélj neki közben, majd mikor már csukódnak a szemei, óvatosan tedd le.Biztos, hogy sírni, hisztizni fog.Egy idö után vedd fel ismét, majd vissza az ágyba.Közben beszélj hozzá, símogasd.lehet, hogy el is fog magától lökni, de ne engedd az öledben elaludni.Sajnos nehéz lessz.lehet, hogy pár nap és megszokja.Végül próbálj neki már úgy mese´lni, hogy fekszik az ágyában.Ha kell, feküdj mellé, de ne vedd ölbe. sok sikert, kitartást, és türelmet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!