Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam az éjjeli evésről (5 db)

Hogyan szoktassam le 4 és fél hónapos babámat az éjjeli evésről?

Kisfiam születésekor sem volt kicsi: 4680g és 53 cm, most pedig 4 és fél hónaposan 8900g és 66 cm. Tápszeres baba, de már eszünk vegyesen gyümit, f?zelékeket. Óram? pontossággal várja az étkezéseket, 150 ml-t eszik alkalmanként. Éjjelente fél 3 körül is eszik egyszer, aztán fél 7-kor reggelizik. Az orvos azt mondta, szoktassam le az éjszakai evésr?l, mert így nehezebben fog megtanulni fordulni stb. Hogyan csináljam? Megissza a teát, de utána ugyanúgy kéri tovább a kaját. Segítsetek!

Legjobb válasz: Amit meg lehet próbálni,hogy este fürdés elõtt tejpépet adj,utána fürdés után jöhet a vacsi tápszer. Nekünk ezt javasolták,megjegyzem nem vált be. :-) 7 hónapos volt ,amikor magától leszokott az éjjeli kajákról,addig trükközhettem bárhogy... Állítólag 3-4 kemény éjszaka,ha ragaszkodsz hozzá,hogy nem adsz enni,és aztán átáll.Nem tudom,én nem bírtam "kínozni".Sok sikert!

Amit meg lehet próbálni, hogy este fürdés elõtt tejpépet adj, utána fürdés után jöhet a vacsi tápszer. Nekünk ezt javasolták, megjegyzem nem vált be. :-) 7 hónapos volt , amikor magától leszokott az éjjeli kajákról, addig trükközhettem bárhogy... Állítólag 3-4 kemény éjszaka, ha ragaszkodsz hozzá, hogy nem adsz enni, és aztán átáll.Nem tudom, én nem bírtam "kínozni".Sok sikert!
Szia. Nekünk ugyenez volt a "bajunk", 3 hónapos lányom már majdnem 7 kg volt...Nekem nem sikerült leszoktatnom az éjszakai evésrõl, csak 8 hónapos korában. (hiába sírt, csak teát kapott pár napig, aztán már nem ébredt fel enni utána). Korábban nem hagyta abba a sírást, úgyhogy nem ment a dolog. De mostmár 27 hónapos, szép vékony, ugribugri kislány lett a duci babámból :)
Szia. 5 hónapja szeretnék erre Én is megoldást találni, kizárva a sírni hagyást. Az Én babám szopizik, üveget nem fogadja el, így a tea kilõve. Te viszont megpróbálhatod, hogy azt adsz Neki, nem kaját, aztán ha rájön nincs kaja, nem lesz miért felkelni.(legalábbis a nagy könyv szerint)
A kérdező hozzászólása: Még nem hagytuk sírni mi se 10 percnél tovább, azt is csak azért, mert meg kellett melegednie a cumisüvegnek. De van ám hangereje.:) Szegény teljesen beleéli magát így is. Remélem, sikerülni fog, mert tudom, hogy tényleg nem jó neki se az ekkora súlygyarapodás. Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Túlvagyunk az elsõ kaja nélküli éjszakán. Rosszabbra számítottam. Tápszer helyett bébiitalt adtam, kicsit méltatlankodott, de egész jól viselte.

Hogyan szoktassam le 3 hós tápszeres babámat az éjjeli evésről? Az esti fürcsi után eszik kb.7kor majd valamikor 11kor, ezután 1-2 körül hajnalban és reggel 5kor. A hajnali 1-2 ora körüliről szeretném leszoktatni. Hogyan csináltátok?

2hós koráig átaludta az éjszakákat.

Legjobb válasz: 2 hónapos koráig nem kelt fel enni éjjel? Az igen. Nem tudod esetleg, hogy mi változott meg? Esetleg próbálj napközben többet adni egy kicsivel neki, és esetleg kipróbálhatod, hogy estére "besûríted" az etetéseket(2 óránként), utána pedig nem várod meg, hogy felébredjen enni, hanem megeteted álmában fél 11 körül! Hátha így nem ébred föl 1-2 körül arra, hogy éhes. Feltéve, hogy tényleg azért kel, és nem megszokásból.

2 hónapos koráig nem kelt fel enni éjjel? Az igen. Nem tudod esetleg, hogy mi változott meg? Esetleg próbálj napközben többet adni egy kicsivel neki, és esetleg kipróbálhatod, hogy estére "besûríted" az etetéseket(2 óránként), utána pedig nem várod meg, hogy felébredjen enni, hanem megeteted álmában fél 11 körül! Hátha így nem ébred föl 1-2 körül arra, hogy éhes. Feltéve, hogy tényleg azért kel, és nem megszokásból.
Én is azt tanácsolom, hogy az este -es etetést próbáld meg álometetésben csinálni. És próbáld ki a Sinlac-ot. Az sokkal laktatóbb mint a sima tápszer. Mert ha eddig átaludta az éjjeleket és most nem akkor lehet hogy neki már nyomósabb tápira van szüksége éjszaka. Neki sem jó ám ha felébred éjjel. Õ tápis baba. Más mint az anyatejes babák. Az én lányom is tápis. Higgy nekem. Sokkal kiegyensúlyozottabb az én lányom aki öt hetes kora óta átalussza az éjszakákat, pedig akkor még anyatejes volt, mint az ismerõseim babái akik még nyolc tíz hónaposan sõt túl az egy éves koron is éjjelelnte többször is felébrednek. Ez egy rosz szokássá tud alakulni náluk. És most aztán lehet lepontozni.
Miért szeretnéd leszoktatni? Szerintem nem véletlenül kel fel, gondolom éhes.Te sem örülnél ha leszoktatnának egy étkezésedrõl:-)Ha már nincs rá szüksége, ugy is elhagyja az éjszaka evést.
4, 5 hósak vagyunk és 3 hónap után átaludta a lányom az éjszakát este 10tõl reggel 7ig. Most 2 hete nem hajlandó aludni, fel kel enni 2kor es 6kor is.
nekem 2és fél éves a fiam, de egyszer minimum felkel éjjel és üvöltve követeli a kakaóját. A 4 éves lányom szinte mindig felébred rá, és õ is sír, mert nem tud pihenni. Nem tudom róla leszoktatni, pedig úgy alszik el, hogy 1 üveg kakaó a kézben, és irány az ágy. Tanusíthatom, hogy rossz szokássá tud alakulni, de szerintem õ még nagyon kicsi ahhoz, hogy szokássá válljon. Lehet, hogy csak téged akar érezni, én is így voltam velük, mikor picik voltak. Póbáld meg, hogy nem veszed fel, és nem eteted meg egybõl, hanem paskold a fenekét, és csitítgasd. Az enyémek nagyon szerették.
Igaza van annak az anyukának aki álometetésrõl ír!!! Nekem is tápszeres a 11 hetes lányom. kb. 2 hete már csak egyszer kell föl enni az is álometetés. Nem várom meg míg teljesen felébred. Az is lehet hogy most pótolja az elmaradt evéseket.

Hogyan szoktassam le a 3 hetes babámat az éjjeli evésről?

Már probáltam, hogy adok neki teát, de akkor is kérte a cicit. Van valami bevált módszer, hogy hogyan aludja át az éjszakát?

Legjobb válasz: Szerintem nagyon pici még a babád!Neki enni kell még éjjel is.Ha nem lesz éhes,akkor úgysem fog felkelni.

Szerintem nagyon pici még a babád!Neki enni kell még éjjel is.Ha nem lesz éhes, akkor úgysem fog felkelni.
Szia! Egy 3 hetes babát sehogy sem kell leszoktatni!!!Neki még szüksége van az evésre.Vannak olyan babák, akik már születésüktõl kezdve alszanak egész éjjel, de ha a te gyereked nem ilyen akkor valószínûleg szüksége van a cicire éjjel is.Ráérsz még ezzel foglalkozni.
Az én babám is három hetes, és van hogy háromszor cicizik éjjel, ez normális, egy ekkora kisbabának ennie kell!!!! Aki babát vállal, az vállja az éjszakai mûszakot is :D
Igazam van az elõttem iroknak, nem igaz hogy egy három hetes babát lusta vagy megetetni éjjel.
Akarom irni: Igazuk van az elõttem iroknak
Egy 3 hetes babát miért kellene leszoktatni? Hiszen éhes, és nem akarod megetetni? Az én babám 5 hetes, én ebbõl nem csinálok problémát, ha éhes meg kell etetni. Nekem is fárasztó, hogy nem alszom át az éjszakát, de eszembe nem jutna teával nyomni szegénykét, amikor éhes. Hiszen még olyan picik!
Szerintem se szoktasd le a 3 hetes babát az éjszakai szopiról, neki még szüksége van a napi 8-szori, azaz 3-óránkénti szopizásra.(az én lányom 2 éves koráig éjszaka is szopizott és túléltem....)
Szerintem sem szabad még leszoktatni errõl. Biztosan éhes szegény, etesd meg õt! Az én kislányom is eszik még éjjel meg ezen kívül is ébred sajnos 9 hónaposan. Vannak olyan szerencsések akiknek alszik de nehogy azt hidd, hogy az az általános! Az az általános, hogy ébrednek! Amikor az enyém ilyen idõs volt 3 óránként kelt enni ugyanúgy mint nappal. 3hónapos elmúlt amikor már csak 2x kért enni éjjel és 5 mikor már csak 1x hajnalban. Eddig 4 átaludt éjszakánk volt, az egyik éppen ma de azért mert csak 10-kor aludt el a szokásos 8 helyett. Amikor a foga jött 6, 5 hónaposan volt, hogy 8x keltünk. :) Lesznek még keményebb helyzetek is szerintem de hozzászokik az ember.
Sehogy! Az enyém 8 hónapos, és még mindig eszik éjjel egyszer. Ez is benne van a pakliba, ha éhes, akkor etetni kell!
Szia!Én kisfiam kb 2 hónapos koráig kelt föl éjszaka enni, de akkor két óránként, majd elhagyta a kelést és azóta is végigalussza az éjszakát!Most 10 hónapos! Ha ügyesen csinálod a dolgokat akkor neked sem lesz vele sokáig gondod! De most azért még ne akard, hogy átaludja az éjszakát, "én is akartam" de hiába... :) Kitartást!!!!
Ne akard leszoktatni, ha éhes, hadd egyen. Más azt mondta esetleg h babája átalussza az éjszakát??sokan ezt mondják ám akkor is ha csak enni kel fel a baba(és nem csak "ugy")tehát ha a tiéd is enni kel csak, akkor mondhatod h átalussza az éjszakát.


Hogy szoktassam le a cicifüggö fiamat az éjjeli evésről? Mert ha mást teszek a szájába jön a kiabálás.9hós

Legjobb válasz: szia én meg azt mondom,h ha le szeretnéd szoktatni-tedd azt.tulajdonképpen ez volt a kérdés.elég nagy már-és,ha napközben kap eleget-akkor nem éhezhet meg,csak megszokásból kel fel..sztem.kiabálás???ki kell tapasztalni,ha egy adagod megeszik-tényleg éhes volt,ha csak bohóckodik,akkor nem.3 nap alatt túl lesztek rajta,csak ki kell birni.nincs tesója-aki nem tud aludni?? én a suttogó-módszerrel visszaaltattam-enyém is sirt-de 3.napon már nem ébredt fel hajnalban,csak 6kor.próbáld ki-érdemes most rászánni pár álmos napot-mint késõbb hónapokig szenvedni.. na majd most jön a lepontozás,h milyen szivtelen anya vagyok-de az én fiam,már7-8 hónaposan 6ig aludt--sajna ma is csak addig.próbáld este jól megtömni vacsira-pl tejpép,va amit nagyon szeret....

szia én meg azt mondom, h ha le szeretnéd szoktatni-tedd azt.tulajdonképpen ez volt a kérdés.elég nagy már-és, ha napközben kap eleget-akkor nem éhezhet meg, csak megszokásból kel fel..sztem.kiabálás???ki kell tapasztalni, ha egy adagod megeszik-tényleg éhes volt, ha csak bohóckodik, akkor nem.3 nap alatt túl lesztek rajta, csak ki kell birni.nincs tesója-aki nem tud aludni?? én a suttogó-módszerrel visszaaltattam-enyém is sirt-de 3.napon már nem ébredt fel hajnalban, csak 6kor.próbáld ki-érdemes most rászánni pár álmos napot-mint késõbb hónapokig szenvedni.. na majd most jön a lepontozás, h milyen szivtelen anya vagyok-de az én fiam, már7-8 hónaposan 6ig aludt--sajna ma is csak addig.próbáld este jól megtömni vacsira-pl tejpép, va amit nagyon szeret....
Még sehogy, korai. Az én lányom majdnem 11 hós, mégis szopizik éjjel is. Ha már nem lesz rá szüksége, magától elhagyja, ne aggódj.

Hogyan szoktassam le az éjjeli evésről a babámat?

5hónapos a babám (szopizik) és éjjel mindig felkell enni és mostanában akkor is amikor nem kell ennie csak beszélget és semmi baja! érdekelne hogyan szoktassam le.Azt már próbáltam, hogy adok neki inni de az nem jött be:(

Legjobb válasz: Esetleg keltsd fel 23 óra fele akkor etesd meg és akkor majd átaludja az éjszakát. Sok sikert, boldog babázást!!!

Esetleg keltsd fel 23 óra fele akkor etesd meg és akkor majd átaludja az éjszakát. Sok sikert, boldog babázást!!!
Az én babám automatikusan szokott le az éjszakai szopásról! Az igaz, hogy néha még felébred hajnalban, s iszik 1-2 kortyot, s utána már alszik is tovább! Próbáld meg éjszakánként csak teát adni neki, így talán leszokik. Sok sikert!
Amikor fel kell ne beszélj hozzá, ha nem kér enni ne is vegye észre hogy te felébredtél.Így õ is vissza alszik hamar.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!