Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam az éjjeli (17 db)

Hogyan szoktassam le 4 és fél hónapos babámat az éjjeli evésről?

Kisfiam születésekor sem volt kicsi: 4680g és 53 cm, most pedig 4 és fél hónaposan 8900g és 66 cm. Tápszeres baba, de már eszünk vegyesen gyümit, f?zelékeket. Óram? pontossággal várja az étkezéseket, 150 ml-t eszik alkalmanként. Éjjelente fél 3 körül is eszik egyszer, aztán fél 7-kor reggelizik. Az orvos azt mondta, szoktassam le az éjszakai evésr?l, mert így nehezebben fog megtanulni fordulni stb. Hogyan csináljam? Megissza a teát, de utána ugyanúgy kéri tovább a kaját. Segítsetek!

Legjobb válasz: Amit meg lehet próbálni,hogy este fürdés elõtt tejpépet adj,utána fürdés után jöhet a vacsi tápszer. Nekünk ezt javasolták,megjegyzem nem vált be. :-) 7 hónapos volt ,amikor magától leszokott az éjjeli kajákról,addig trükközhettem bárhogy... Állítólag 3-4 kemény éjszaka,ha ragaszkodsz hozzá,hogy nem adsz enni,és aztán átáll.Nem tudom,én nem bírtam "kínozni".Sok sikert!

Amit meg lehet próbálni, hogy este fürdés elõtt tejpépet adj, utána fürdés után jöhet a vacsi tápszer. Nekünk ezt javasolták, megjegyzem nem vált be. :-) 7 hónapos volt , amikor magától leszokott az éjjeli kajákról, addig trükközhettem bárhogy... Állítólag 3-4 kemény éjszaka, ha ragaszkodsz hozzá, hogy nem adsz enni, és aztán átáll.Nem tudom, én nem bírtam "kínozni".Sok sikert!
Szia. Nekünk ugyenez volt a "bajunk", 3 hónapos lányom már majdnem 7 kg volt...Nekem nem sikerült leszoktatnom az éjszakai evésrõl, csak 8 hónapos korában. (hiába sírt, csak teát kapott pár napig, aztán már nem ébredt fel enni utána). Korábban nem hagyta abba a sírást, úgyhogy nem ment a dolog. De mostmár 27 hónapos, szép vékony, ugribugri kislány lett a duci babámból :)
Szia. 5 hónapja szeretnék erre Én is megoldást találni, kizárva a sírni hagyást. Az Én babám szopizik, üveget nem fogadja el, így a tea kilõve. Te viszont megpróbálhatod, hogy azt adsz Neki, nem kaját, aztán ha rájön nincs kaja, nem lesz miért felkelni.(legalábbis a nagy könyv szerint)
A kérdező hozzászólása: Még nem hagytuk sírni mi se 10 percnél tovább, azt is csak azért, mert meg kellett melegednie a cumisüvegnek. De van ám hangereje.:) Szegény teljesen beleéli magát így is. Remélem, sikerülni fog, mert tudom, hogy tényleg nem jó neki se az ekkora súlygyarapodás. Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Túlvagyunk az elsõ kaja nélküli éjszakán. Rosszabbra számítottam. Tápszer helyett bébiitalt adtam, kicsit méltatlankodott, de egész jól viselte.

Hogyan szoktassam le 3 hós tápszeres babámat az éjjeli evésről? Az esti fürcsi után eszik kb.7kor majd valamikor 11kor, ezután 1-2 körül hajnalban és reggel 5kor. A hajnali 1-2 ora körüliről szeretném leszoktatni. Hogyan csináltátok?

2hós koráig átaludta az éjszakákat.

Legjobb válasz: 2 hónapos koráig nem kelt fel enni éjjel? Az igen. Nem tudod esetleg, hogy mi változott meg? Esetleg próbálj napközben többet adni egy kicsivel neki, és esetleg kipróbálhatod, hogy estére "besûríted" az etetéseket(2 óránként), utána pedig nem várod meg, hogy felébredjen enni, hanem megeteted álmában fél 11 körül! Hátha így nem ébred föl 1-2 körül arra, hogy éhes. Feltéve, hogy tényleg azért kel, és nem megszokásból.

2 hónapos koráig nem kelt fel enni éjjel? Az igen. Nem tudod esetleg, hogy mi változott meg? Esetleg próbálj napközben többet adni egy kicsivel neki, és esetleg kipróbálhatod, hogy estére "besûríted" az etetéseket(2 óránként), utána pedig nem várod meg, hogy felébredjen enni, hanem megeteted álmában fél 11 körül! Hátha így nem ébred föl 1-2 körül arra, hogy éhes. Feltéve, hogy tényleg azért kel, és nem megszokásból.
Én is azt tanácsolom, hogy az este -es etetést próbáld meg álometetésben csinálni. És próbáld ki a Sinlac-ot. Az sokkal laktatóbb mint a sima tápszer. Mert ha eddig átaludta az éjjeleket és most nem akkor lehet hogy neki már nyomósabb tápira van szüksége éjszaka. Neki sem jó ám ha felébred éjjel. Õ tápis baba. Más mint az anyatejes babák. Az én lányom is tápis. Higgy nekem. Sokkal kiegyensúlyozottabb az én lányom aki öt hetes kora óta átalussza az éjszakákat, pedig akkor még anyatejes volt, mint az ismerõseim babái akik még nyolc tíz hónaposan sõt túl az egy éves koron is éjjelelnte többször is felébrednek. Ez egy rosz szokássá tud alakulni náluk. És most aztán lehet lepontozni.
Miért szeretnéd leszoktatni? Szerintem nem véletlenül kel fel, gondolom éhes.Te sem örülnél ha leszoktatnának egy étkezésedrõl:-)Ha már nincs rá szüksége, ugy is elhagyja az éjszaka evést.
4, 5 hósak vagyunk és 3 hónap után átaludta a lányom az éjszakát este 10tõl reggel 7ig. Most 2 hete nem hajlandó aludni, fel kel enni 2kor es 6kor is.
nekem 2és fél éves a fiam, de egyszer minimum felkel éjjel és üvöltve követeli a kakaóját. A 4 éves lányom szinte mindig felébred rá, és õ is sír, mert nem tud pihenni. Nem tudom róla leszoktatni, pedig úgy alszik el, hogy 1 üveg kakaó a kézben, és irány az ágy. Tanusíthatom, hogy rossz szokássá tud alakulni, de szerintem õ még nagyon kicsi ahhoz, hogy szokássá válljon. Lehet, hogy csak téged akar érezni, én is így voltam velük, mikor picik voltak. Póbáld meg, hogy nem veszed fel, és nem eteted meg egybõl, hanem paskold a fenekét, és csitítgasd. Az enyémek nagyon szerették.
Igaza van annak az anyukának aki álometetésrõl ír!!! Nekem is tápszeres a 11 hetes lányom. kb. 2 hete már csak egyszer kell föl enni az is álometetés. Nem várom meg míg teljesen felébred. Az is lehet hogy most pótolja az elmaradt evéseket.

Hogyan szoktassam le az éjjeli felkelésről?

Október végén lesz 2 éves. Egy hónapja kezdte el, hogy éjjel 3-tól 5-ig vmikor egyszer felkel és vagy áttotyog hozzánk, vagy csak kiabál az ágyából, hogy anya, vagy apa. (Nem úgy, mint aki rosszat álmodott.) Jobb esetben 10 perc alatt visszaalszik, de van olyan, hogy min. 1 órát ott kell ülni mellette.

Legjobb válasz: Nekem mindegyik gyerekem csinálta ezt ebben a korban,furcsa módon így õsszel ahogy emlékszem.El fog múlni,én olyankor vagy melléfekszem kicsit,vagy átviszem magamhoz aztán mikor elalszik visszaviszem.Sírni én nem hagynám,az éjszaka a nyugalomról kellene szóljon,egy jó nagy sírás után nehezebb visszaaludni.Fogadd el ez egy ilyen idõszak,a gyerek ezzel jár.Az elsõ pár év ilyen majd késõbb úgy kell ébresztened.Hidd el tapasztalat:)))

Nekem mindegyik gyerekem csinálta ezt ebben a korban, furcsa módon így õsszel ahogy emlékszem.El fog múlni, én olyankor vagy melléfekszem kicsit, vagy átviszem magamhoz aztán mikor elalszik visszaviszem.Sírni én nem hagynám, az éjszaka a nyugalomról kellene szóljon, egy jó nagy sírás után nehezebb visszaaludni.Fogadd el ez egy ilyen idõszak, a gyerek ezzel jár.Az elsõ pár év ilyen majd késõbb úgy kell ébresztened.Hidd el tapasztalat:) ))
Ne maradj mellette, akkor sem, ha sír. Majd leszokik róla.


Hogy szoktassam le a kislányomat az éjjeli pelusról?

Kislányom 3 és fél éves. Már kb egy éve nincs pelus nappal, de éjjel még mindig szüksége van rá. Ti hogy voltatok ezzel? Siettetni nem akarom, de már neki is jobb lenne, pláne ebben a melegben, ha csak bugyi lenne rajt.

Legjobb válasz: Majd akkor vedd le róla, ha több napig üres pelussal ébred. Van amelyik gyerek elõbb, van amelyik késõbb érik meg az éjszakai ágytisztaságra. A felsõ korhatár az 5 év, úgyhogy ráértek még. Ne siettesd! Annak nincs értelme, hogy nem ébred fel az ingerre, és bepisil éjjel, majd abban alszik tovább. Ébreszteni sem jó dolog. Az ingert kell éreznie alvás közben, az az egész lényege. Türelem, ráértek még:)

Majd akkor vedd le róla, ha több napig üres pelussal ébred. Van amelyik gyerek elõbb, van amelyik késõbb érik meg az éjszakai ágytisztaságra. A felsõ korhatár az 5 év, úgyhogy ráértek még. Ne siettesd! Annak nincs értelme, hogy nem ébred fel az ingerre, és bepisil éjjel, majd abban alszik tovább. Ébreszteni sem jó dolog. Az ingert kell éreznie alvás közben, az az egész lényege. Türelem, ráértek még:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Türelmes leszek, nem siettetem.
Én egyszerûen mondtam a fiamnak, hogy holnaptól nincs pelus. Kapott az ágyára gumilepedõt, de összesen 2x pisilt be, pedig a pelusban mindig volt rendesen. Õ is 3, 5 éves volt akkor.
Az én keresztfiam 4 évesen szokott le a pelusról, a kislányom most 3 éves, nappalra hónapok óta szobatiszta, de éjszaka, ha leveszem bepisil. Megfigyeltem, hogy kb éjfél után már nem pisil, ezért ha látom, hogy nagyon melege van és már van pisi a pelusban, akkor leveszem.
Ha õ nem érett rá, akkor Te hiába akarod leszoktatni. Igaza van a 2. válaszolónak, hogy majd akkor vedd le a pelenkát, ha már legalább egy hétig tiszta marad reggelre.

Hogyan szoktassam le az éjjeli szopizásról? Nem éhes, csak a megszokás.

Legjobb válasz: Mennyi idõs? Biztos, hogy nem éhség miatt ébred?

Mennyi idõs? Biztos, hogy nem éhség miatt ébred?
ne add neki, helyette cumit vagy üveget
hagyd visszaadludni evés nélkül
Ne szoptasd. Vedd fel, simogasd meg, majd tedd vissza...baba függõ, lehet már a második éjszaka nem ébred fel, de lehet lesz egy hét mire megszokja. Ha nem adsz neki semmit, nincs oka felébredni. Szerintem fontosabb hogy végig aludja az éjszakát, mint hogy etesd, itasd, én nem adnék neki semmit. Persze ez attól is függ hány éves, de gondolom nem újszülött csecsemõrõl beszélünk.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Sikerült :) )))
szia kedves kérdezõ, hasonló cipõben járok, leírnád, hogy hogyan sikerült?

Hogyan szoktassam le az éjjeli evészetről?

5 hós múlt a babám, és elég nagy súlyú, 8,5 kiló. Általában 2szer eszik éjjel, és a dokin? meg a véd?n? szerint is le kéne szoktatni az éjjeli evésr?l. Tápszeres.Este adok neki tejpépet, gondoltam az laktatóbb, és majd nem kel fel, de semmi változás. Este 9 körül alszik el, és 1-2 között eszik egyszer, majd 5 körül mégegyszer.Szerintem sem azért kel, mert éhes, nappal ennél többet is kibír kaja nélkül, ezért is gondolom, hogy nem kéne adni neki, de ha enni adok neki, akkor 10 perc és alszik tovább. SZerintem megszokás. Van esetleg tapasztalatotok, hogy hogyan lehet leszoktatni err?l anélkül, hogy kínozzam? mennyi id?be telik vajon?

Legjobb válasz: Mi a helyzet, ha cumit adsz a szájába? Enyém is 5 hós és mondjuk õ 8 kiló. Szerintem kevés nekik a táp, de én is csak tejpépet merek adni (kevés is neki). Szerintem krumplit talán bevezethetnéd, nem hiszem, hogy nagyon ártana. Nem mondom, hogy mindent egyen stb., de krumplitól nem készül ki a gyomra és jóllakik. Én babám is 11-12-kor eszik, majd ébred 2-kor, akkor cumit kap, kibekkeljük is 3 és 4 közöttig, utána általában 8-ig kibírja. Lehet, hogy nõ a foga amúgy.

Mi a helyzet, ha cumit adsz a szájába? Enyém is 5 hós és mondjuk õ 8 kiló. Szerintem kevés nekik a táp, de én is csak tejpépet merek adni (kevés is neki). Szerintem krumplit talán bevezethetnéd, nem hiszem, hogy nagyon ártana. Nem mondom, hogy mindent egyen stb., de krumplitól nem készül ki a gyomra és jóllakik. Én babám is 11-12-kor eszik, majd ébred 2-kor, akkor cumit kap, kibekkeljük is 3 és 4 közöttig, utána általában 8-ig kibírja. Lehet, hogy nõ a foga amúgy.
Nállunk is ugyanez volt!nappal alig akart enni meg sokáig is bírta kaja nélkül, éjszaka meg "zabált"!Persze mert nappal nem kapta meg a kalóriáját és azt éjszaka pótolta be és ez egy ördögi kör volt! Próbáld meg valahogy megfordítani! Nállunk az vált be, hogy nem tettem annyi port a tápszerbe, tehát pl 180 ml vízhez nem 6 kanállal tettem csak mondjuk 4-5 kanállal!Hosszú idõ volt mire megcserélõdött az evészete! meg próbáld nappal sürûbben etetni, fõleg délután!Persze azért ne tömd de ha éjszaka nem kap annyi kalórát akkor hátha nappal többet enne!
Én hiába próbáltam a babámat leszoktatni az éjszakai evésrõl. Ha tápszer helyett teát, vizet vagy cumit adtam, akkor még jobban ordított. Ha megkapta a tápszert, megette és már aludt is tovább. Magától szokott le 11 hós korában.
Megszokásból ébred ! Adj neki teát , vizet pár nap alatt már nem lesz érdemes felkelnie ! Tapasztalat !
de jó, örülök neki! bárcsak nálunk is beválna, de 8 hós törpém nagyon "cicis" :(
Cumi vagy tea?
A kérdező hozzászólása: Mindig cumival alszik, így az alap:-(Teát nem fogadja el éjjel. Sajnos azt gondolom, csak akkor menne, ha bekeményítenék, és nem adnék akárhogy sír, dehát kinek van szíve ehhez? Csak azt sem akarom, hogy elhízott legyen, és ezért ne tudjon mozogni...
A kérdező hozzászólása: Képzeljétek, elsõ éjjel fél órát nyûglõdött, sírt kézben, nem hagytam az ágyában egyedül sírni, majd meleg teán elaludt, 2 óra múlva újra. Másnap éjjel egy egész órán át követelte a kaját, majd meleg teán megnyugodott. Azóta nem kel fel egyszer sem, este 9tõl reggel 7-8ig egyhuzamban alszik! Gondoltam megosztom veletek, mert nagyon örülök neki.Köszönöm a válaszokat, remélem másnál is beválik majd. Persze lehet, hogy ez is csak idõszakos de legalább már 3 éjjelt végig aludtunk:-)

Miért sír? Hogyan szoktassam le az éjjeli ordításról?

7 hónapos kisfiamat 8kor leteszem aludni,fél-1 óra múlva felsír.megsimogatom.van amikor alszik megint fél vagy 1 órát aztán megint sír.ha kiveszem alszik a vállamon.leteszem 5 percenként sír.megsimogatom megnyugszik.átérek az ágyba leér a fenekem 5 perc sír.ez kb 5-6 szor így megy aztán kezdek kiborulni ez mostmár szinte rendszeresen 10 órától 1 iga megy akkor alszik egy hosszabbacskát 3-4ig akkor szopizik és 5-6 órakor kel.már kezdek kikészülni.ez úgy 2-3 hónapja megy.van amikor hagyom sírni de már köhög és ordít másnap tiszta nátha.(de ekkor sem alszik el)napközbe délelött alszik 1 órát délbe 1 órát meg délután 1et.de ez változó.volt hogy 2 órát is aludt vagy csak 20 percet de semmivel sem volt az éjjel másabb.ki fogja n?ni ezt?mit csináljak??

Legjobb válasz: lehet nem böfizett rendesen és vagy nem evett eleget, az enyém volt, hogy szomjas volt ilyenkor csak... aztán meg lehet a foga jön, mert fogzáskor az enyém is felsírt óránként éjjelente!!!!

lehet nem böfizett rendesen és vagy nem evett eleget, az enyém volt, hogy szomjas volt ilyenkor csak... aztán meg lehet a foga jön, mert fogzáskor az enyém is felsírt óránként éjjelente!!!!
Az "éhséggel" egy kicsit ellenkeznék. 15 hónapos lányom eddig kétszer aludta át az éjszakát (na jó fél hatig, de ezt én már annak számítom :-) és mindkétszer úgy, hogy elõtte nem vagy alig vacsorázott. Én is arra gondoltam, hogy biztos most aztán egy óra múlva ébred majd, de nem. Az elsõ ilyen alkalmával éppen 7 hónapos lehetett... :o) Hogy mitõl van, azt én sem tudom megfejteni, csak azt, hogy mi már a sírni hagyástól kezdve mindent próbáltunk, de minden csak ideig óráig tart, aztán kezdõdik elölrõl. (Mivel nem elsõ gyerek, ezért mindenkit felébreszt, nem túl rózsás...)
Én akkor is éhségre, szomjúságra gondolnék, nálunk is volt ilyen, amikor 9-kor leraktuk és ébredt 11-kor, 12-kor és 1-kor. Ekkor már rég nem evett éjszaka, napközben nem evett összességében eleget, ezért ébredt. Kapott tartalmasabb vacsorát, meg több tejet lefekvéskor, és pár nap alatt megoldódott a helyzet.
Nem akarlak elszomorítani de ez nálunk 3 évig tartott a kisfiammal minden éjjel föl kellett kelni hozzá 2x3x. A pontos okát nem tudtuk soha mert nem mindég jött a foga , idõnként kért inni volt mikor nem, éhes sem volt, volt mikor azt gondoltuk biztos rosszat álmodott de ez sem lehetséges 3 éven keresztül tehát még ma sem tudjuk mi volt a kiváltó ok csak azt , hogy hulla fáradt voltam minden nap mikor õ szépen kipihente az éjszakai sírást! Már jó fiú 4 éves és idõnként még felébreszt de csak egy pohár inni való erejéig a tiéd is megnyugszik majd csak idõ kérdése :) !!!!!!
A válaszom nem fog segíteni rajtad, talán csak annyiban, hogy érezheted korántsem vagy egyedül a problémával: Az én kisfiam elõször két órát egyhuzamban kb. két éves korában aludt. Nem volt könnyû, de kibírtuk. Mellettem aludt és amikor megébredt nem kellett felkelnem hozzá, csak odafordultam és megciciztettem, aztán még egy kis nyekergés és újabb 1-1, 5 óráig viszonylagos nyugalom...
az én fiam dettó ugyanezt mûvelte 2hétig! pár napja bújt ki az elsõ fogacskája ma pedig ahogy rágta az ujjamat éreztem h kibújt még 1! ha fel van duzzadva az ínye akkor válts ki neki a gyógyszertárban Dentinox-ot és alvás elõtt kenj egy borsónyit az ínyére, ettõl kicsit elzsibbad az ínye és könnyebben, nyugodtabban alszik! nálunk bevált, tegnap éjjel is 4 órát aludt 1huzamban:D:D
Én is fogzásra tippelnék, nálunk legalábbis ekkor van ez.
Nekünk 9 hónapos és ugyanez van, szerintem jön a foga, majd kinövi. Ha kijönnek a fogai elmúlik egy kis idõre, aztán kezdõdik megint :)
Lehet már nincs elegendõ tápértéke a tejednek, és éhes.
Elkezdted már hozzátáplálni? Nem kap valamit, amit nem bír a pocakja? A 2-3 hónap miatt saccra kérdezem. Másik tippem a foga.
Mi egyszobában alszunk a kisfiammal, mert nálunk is ez volt. Sõt, a nagyokkal is együtt aludtam, kinõtték, és felkelni sem kellett hozzájuk, inni is mindig készítek oda a fejéhez, van éjjelifény, és az világít neki. És õ is kipiheni magát, meg én is. Úgy van az ágya, hogy ha bármi van, akkor odaérek, és megsimogatom, de nem kell felkelnem sem.
A 9-es válaszolótól kérdezném: meddig lehet ezt az ordítást bírni? Nem jön el egy olyan pont, amikor azt mondja az ember: eddig volt, itt a vége! Csinálj amit akarsz, nem ugrálok itt állandóan! Ráérsz ordítani, fiam! Egyáltalán, meddig lehet ezt kibírni ép elmével?

Hogy szoktassam le az éjjeli szopiról, ha nem cumizik és cumisüveg sincs?

10 és fél hós és velem alszik.2-3x kéri éjjel a cicit,aztán alszik tovább.

Legjobb válasz: Én hagytam,kb 2 éves korukban maguktól átaludták az éjszakát,így abbamaradt az éjszakai szopi. Nagyon zavaró neked?

Én hagytam, kb 2 éves korukban maguktól átaludták az éjszakát, így abbamaradt az éjszakai szopi. Nagyon zavaró neked?
A kérdező hozzászólása: Köszi.Nem, nem annyira zavaró, mert lányom csak félálomig ébred, én is hamar visszaalszok, csak azért jobb lenne a gyomrának pihenni éjszaka.
Szerintem ne most kezd el a nyár kellõs közepén. Tavaly nyáron az én lányom 6-7 hónapos volt, a nagy hõségben éjjel 2 óránként kérte a cicit, és én adtam is neki. Meleg van szüksége van a folyadékra, és ezt a kis idõt ki lehet bírni, bár tudom nagyon fárasztó. Ha már nem lesz hõség akkor úgy is abba hagyja a gyakori ébredést, ha mégsem (ahogy az én lányom sem), akkor meg egyszerûen nem adsz neki (én ezt õsszel kezdtem el). Viszont mindig nyugtasd meg, akár vedd a karodba, ha nagyon sír. Hülyeség, hogy hagyni kell sírni a babát, az én lánykám csak még jobban felhergelte magát. Én mindig megnyugtattam, akár még el is ringattam. Kb egy hét alatt leszokott az éjszakai ébredésrõl. Ha mégis le szeretnéd most szoktatni, akkor adj neki vizet pohárból. Gondolom, ha nincs cumi, akkor napközben pohárból itatod, hiszen kell a sok folyadék ebben a hõségben. Sok sikert és kitartást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi.Igazad van, majd õsszel megpróbálom.Nappal pohárból iszik, de éjjel nincs annyira magánál, hogy poharazzunk.Van, hogy nem is szopizik, csak a cici kell, szinte fel sem ébred.Valószínûleg rossz szokás az egész.
Ahogy mondod, csak rossz szokás. Ha nem zavar, hagyd, ha zavar, szoktasd le. Ez ki sírással fog járni, de jó esetben 4 nap után nem kéri, csak légy következetes.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Pont ez a kérdés, hogy hogyan szoktassam le?Sírni nem hagyom sokáig, az biztos.Persze egy kis hiszti belefér, de pár percnél nem több.
Az én fiam egy éves, õ is cicizik éjszak, és õ is velünk alszik. Mondjuk én ennek csak örülök, egyáltalán nem zavar, de le sem lehetne szoktatni, mert meg tud õrülni ilyenkor, ha nem kap azonnal cicit, pedig én ott vagyok. Magán kívül van, és õrjöng. Szerintem ha nem zavar nagyon téged, akkor várjál még a leszoktatással.
A második válaszoló vagyok. Az éjszakairól nem volt olyan nehéz leszoktatni, bár sírt rendesen. Májusban (ekkor 15 hónapos volt) szoktattam le a nappali szopizásokról (min 4-szer szopizott), na az kemény volt. Kezdetben még én is sírtam vele, de kiderült hogy várandós vagyok így muszáj volt végig csinálni. 1, 5-2 hónap alatt sikerült.
A kérdező hozzászólása: Köszi.A tiéd is cicin aludt el?

Hogyan szoktassam le az éjjeli ébredésről 10 hónapos kisfiam?

El?fordult már hogy átaludta az éjszakát de nagyon ritkán. Este 8 kor alszik el a cumisüvegen majd 2-4 között ébred és nem tudom vissza altatni hiába ringatom ? játszani akar. így kb 1,5-2 óra mire újra elalszik (nem hagyom játszani a kezemben van és próbálom altatni) Napközben 1x alszik 2-2,5 órát. Vagy csak egyszer?en ne menjek oda éjjel és hagyjam sírni?! Várom a tapasztalatokat

Legjobb válasz: Én leszoktatnám arról. hogy cumisüvegen aludjon el. Ez is késõbb nagy problémákat okozhat. Tanuljon meg egyedül, kiságyban elaludni, így ha felébred éjjel, akkor is valószínüleg vissza fogja magát tudni altatni. Én vagy oadvenném magamhoz, és csendben ott feküdjön, és elaszik, akkor sem ölben van. Vagy a kiságyban simizném, de tuti nem üldögélne az ölemben. Sírni sem hagynám, szegényke nem tudná mi van, eddig boldogítottad éjjel, most meg magára hagyod. Lányom azóta alszik éjjel reggelig a kiságyban, amióta este is magától alszik el, a kedvenc nyuszijával.

Én leszoktatnám arról. hogy cumisüvegen aludjon el. Ez is késõbb nagy problémákat okozhat. Tanuljon meg egyedül, kiságyban elaludni, így ha felébred éjjel, akkor is valószínüleg vissza fogja magát tudni altatni. Én vagy oadvenném magamhoz, és csendben ott feküdjön, és elaszik, akkor sem ölben van. Vagy a kiságyban simizném, de tuti nem üldögélne az ölemben. Sírni sem hagynám, szegényke nem tudná mi van, eddig boldogítottad éjjel, most meg magára hagyod. Lányom azóta alszik éjjel reggelig a kiságyban, amióta este is magától alszik el, a kedvenc nyuszijával.
Szia! én semmiképp sem mennék bele az éjjeli "játékba". az én babám is 10 hós és õ is sajnos szokszor felkel, doki szerint a foga miatt. én kis vizet adok neki és visszaalszik szerencsére. régebben volt ilyen nálunk is, hogy kipattant a szeme, nézelõdött, hogy akkor õ hajnali háromkor most készen áll a játékra...:) én erre azt mondtam, hogy na nem... miután kapott inni, tudtam, hogy nincs baja, szépen visszafektettem (persze csak éjjeli lámpa ég ilyenkor, és egy szót sem szólok hozzá) és kijöttem a szobából, villany le. éjjel van, alszunk. volt hogy sírt egy kicsit, aztán rájött, hogy még nincs reggel és visszaaludt, volt hogy vissza kellett mennem mert nem hagyta abba, de akkor is csak ugyanezt csináltam, kis víz, cumi és vissza az ágyba. Ezt addig csináltuk míg el nem aludt. általában második harmadik próbálkozásra mindig visszaaludt, max sírdogált kicsit elõtte.
Ne viccelj, 8-tól 2-ig 6 óra, telik el, de amint olvasom jó esetben 8 órát is alszik éjjel. Rz nem vészes. Szoktasd át 10-11 órai vacsorára, és akkor alszik majd reggel 6ig. Az kellemesebb idõbeosztás.
A kérdező hozzászólása: Ez nem is rossz ötlet csak akkor késõ délután be kell iktatnunk még egy alvást hogy bírja este 10-ig kipróbáljuk majd megírom változott e valami
A kérdező hozzászólása: ja egyébként azt elfelejtettem megírni hogy amikor hajnalban vissza alszik utána reggel 8-9 között ébred
Szerintem ne altasd késõn, átállarra, és arról is le kell majd szoktatnod, ha oviba, bölcsibe megy nem feküdhet le késõn, reggel kelni kell. Szerintem ez nem jó. ALudjon fél 9-tõl 7 ig egy kisgyerek, szerintem ez a normális.
Szia! Az én fiam egészen 2 éves koráig csinálta ezt. Sajnos van ilyen típus, mert mást nem tudok erre mondani, mert mi az égvilágon mindent kipróbáltunk. Most hogy elmúlt 2, sokkal jobban alszik. volt nálunk is hogy 3 órát fent volt éjjel és akkor már legalább másfél éves volt. Szerintem az idõ megoldja.

Hogy szoktassam le róla? A kislányom 9 hós még szopizik sőt azon is alszik el és éjjelenként többször is fel kel hogy tudnám leszoktatni az éjjeli kelésekről? Most már nagyon fáradt vagyok!

Legjobb válasz: Nekem 10 hónapos a fiam és szintén cicifüggõ. Éjszaka 3-szor kel fel és csak úgy tud visszaaludni, ha megszoptatom (elég sokat szopik még ilyenkor is). Én már próbálkoztam cumival, vízzel, teával is, de egyik se vált be, csak én kellek neki...

Nekem 10 hónapos a fiam és szintén cicifüggõ. Éjszaka 3-szor kel fel és csak úgy tud visszaaludni, ha megszoptatom (elég sokat szopik még ilyenkor is). Én már próbálkoztam cumival, vízzel, teával is, de egyik se vált be, csak én kellek neki...
Pont ma 9 hónapos a kisfiam, és szintén ugyanilyen... Éjjelente még 2x 3x legalább felkel, pedig mindig próbálom "bõségesen vacsoráztatni", meg próbálkoztam már almalével csõrõs bögrébõl (cumisüvegbõl ugyanis nem iszik), eddig mindössze egyszer fogadta el... Szóval általában az elsõ ébredése után kiveszem a kiságyból és közöttünk alszik, mert sokszor megemelni is fáradt vagyok... Szóval erre szerintem nem sok megoldás van, és nem tudom hagyni sírni, marad az éjszakai szopizás :) Õ mondjuk délelõtt 11 körül szokott elaludni, és igyekszem úgy intézni a dolgaimat, hogy akkor én is alszok vele 2-3 órát, bár leginkább már egy huzamosan éjszakai alvásra vágynék! Kitartás Neked! Ja, és az én Drágámnak már reggel 6kor kipattan a szeme, egyetlen "mentsége" hogy hatalmas mosollyal az arcán ébred :)
1 év után én is kimerültem, így az apukás megoldást választottuk. Nem én mentem be hozzá, Apukája vállán sírt 2 éjjel, azután megszokta, hogy nincs éjjeli evészet, nincs Anya éjjel, hanem mindenki alszik. Azóta is mosolygós, vidám, de én is :) ))
hát vagy erõnek erejével , ahogy az utolsó írta. vagy sehogy. az enyém 16 hós, és még mindig 2-3x kér cicit éjjel, és este is azzal alszik el. pedig neki van cumija is. én nem bírnám az üvöltsését hallgatni, szóval reménykedek, hogy majd egyszer elhaygja. amúgy õ 9 hósan még 7-8x is felébredt, szóval javult a hylezet nálunk, ha lassan is.
Az én 14 hónaposom is sokszor kel éjjel, õ is szopizik, és mellettünk alszik. Addig örülj, míg a cicin visszaalszik. Én babám van, hogy nem akar azon sem visszaaludni, sem ringatva, így 2-3 órát ébren van éjjel, és így is felkel fél 7-kor. Én is gondolkoztam, mi lesz, ha leakarom majd választani a cicirõl, mert azért általában visszaalszi szerencsémre. :)
A nõvérem fia 16 hónapos , egy héttel ezelõtt közölte a fiával hogy este nem ad neki cicit, azt mesélte hogy 3nap kellett és a fiú megtanulta.A cicin elaltatás maradt, de ha éjjel ébred akkor magától vissza alszik mert megtanulta hogy hiába sír nem kap cicit, ergo alszik.
20 hónaposom is még cicizik éjjel... Ez van. Mellettem alszik, így nincs gond, önkiszolgálás van, én alszom, õ eszik és visszaalszik. Legalább nincs éjjel sírás, apája is alhat nyugodtan, hiszen reggel dolgozni megy... Elõbb-utóbb elhagyják ezt, addig meg inkább örüljünk, hogy ilyen sokáig tudjuk szopiztatni õket. Na meg pár év és nem lesz ennyire szükségük ránk, addig is használjuk ki az idõt. :-)
A kérdező hozzászólása: Ez az én problémám nekem is és sajnos nem tudom mit csináljak mert mostmár nagyon kimerült vagyok.Köszönöm h észrevettél


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!