Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam anyukámat (10 db)

Hogyan szoktassam le anyukámat cigiről?

Már legalább 20 éve cigizik! Most már nagyon féltem, mert ? sem lesz sajnos fiatalabb, de talán ha most letenné, akkor kés?bb sem lenne baja. Próbálta tapasszal, de azzal nem sikerült. Ha "csak" beszélek vele, az nem használ, meg amúgy is ritkán látom. Hogyan lehet eredményesen leszokni (kevés) ráfordítással?

Legjobb válasz: Sajnos ha anyukád nem akar leszokni,akkor nem hiszem hogy te le tudod szoktatni. Akarat nélkül nem megy,hiába a tapasz meg a nikotinos rágó meg ilyenek. Fõleg hogy már régóta cigizik,és gondolom nála is ilyen "berögzõdés" mint pl.: az én anyukám sok teát iszik,és elõtte-utána mindig elszív egy szál cigit.

Sajnos ha anyukád nem akar leszokni, akkor nem hiszem hogy te le tudod szoktatni. Akarat nélkül nem megy, hiába a tapasz meg a nikotinos rágó meg ilyenek. Fõleg hogy már régóta cigizik, és gondolom nála is ilyen "berögzõdés" mint pl.: az én anyukám sok teát iszik, és elõtte-utána mindig elszív egy szál cigit.
A kérdező hozzászólása: :( Csak van vmi megoldás.
sehogy. ne szólj bele az õ életébe, mert baromi idegesítõ lehet egyrészt, másrészt meg aki 20 éve cigizik az nemteszi le csakúgy hiphop a cigarettát. még annyit, h a cigibe nem kötelezõ belehalni, nekem nagyapám 15 éves kora óta dohányzik, erõs cigit szív, most 88 éves, még mindig dohányzik, és soha nemvolt kb semmi baja.

Hogy szoktassam le anyukámat a cigiről? 13/L

Legjobb válasz: Hát, esetleg megpróbálhatod, hogy a szobádban valahová teszel egy doboz cigit ("kilóg" a táskádból, vagy polcra, íróasztalra stb.), hogy megtalálja és kiakadjon, hogy a 13 éves gyereke cigizik. Ha megmondod neki, hogy "de hát anyu, te is szívod", akkor talán elgondolkodik, hogy milyen példát mutat neked.

Hát, esetleg megpróbálhatod, hogy a szobádban valahová teszel egy doboz cigit ("kilóg" a táskádból, vagy polcra, íróasztalra stb.), hogy megtalálja és kiakadjon, hogy a 13 éves gyereke cigizik. Ha megmondod neki, hogy "de hát anyu, te is szívod", akkor talán elgondolkodik, hogy milyen példát mutat neked.
én már próbáltam az én anyámat. Elvettem A cigijét-vett újat. Megmondtam hogy utálom h. cigizik -titokban csinálta. Nem tudtam leszoktatni.
Sehogy, hagyd békén. Úgyse menne neki, ha nem akarja, megspórolod magadnak az idegességgel töltött idõt, amit a leszoktatásra fordítanál.
nekem sem sikerült mindíg füstöl a konyhába a bûzös cigi meg beleivódik a ruháimba mindennap megy a mosógép mert én nagyon kényes vagyok a rendre és a tiszta jó illatnra és a cigi meg csak bûzöl
az utolsó elõtti aki azt mondta rakj el egy doboz cigit az hülyeség. Már próbáltam... anyám csak mérges lett és azt mondta (igaza is volt) hogy õ már felnõtt én meg még gyerek vagyok.
13:48, erre kell visszavágni, hogy "na és mondd csak, anyu, te hány éves korodban szoktál rá?" Az emberek 90%-a tizenéves korában kezdte, mert menõ akart lenni, akkor pedig ne szóljon egy szót se az anyukája.
Szerinted ez nem lenne pimaszság ha azt mondaná annyának? Szerintem igen! Én leültem és megbeszéltem anyámmal. õ 16 évesen kezdett cigizni. Én nem tervezem hogy fogok.

Hogy szoktassam le anyumat arról, hogy benyisson a fürdőbe? (többi lent)

Mindig, amikor zuhanyoznék, egyszer csak benyit és elkezd fogat mosni... mert nem ér rá 10 perccel kés?bb -.- Annyira zavaró, hogy kéne leszoktatnom róla? Ha mondom neki, az nem használ! 14/l

Legjobb válasz: a szokottnál elõbb fürödj , vagy várj amíg fogat mosott már. vagy menj be te is fogat mosni amikor fürdik. lehet nemtetszenie anyudnak akkor.

a szokottnál elõbb fürödj , vagy várj amíg fogat mosott már. vagy menj be te is fogat mosni amikor fürdik. lehet nemtetszenie anyudnak akkor.
Mielõtt elmész fürödni kérdezd meg, h akar-e mostanában fogat mosni vagy lesz-e valami dolga a fürdõszobában, ha igen akkor kérd meg, h menjen el, vagy várja meg amíg végzel, ez így már szerintem használna.
látni akar hogy meztelen vagy.
Bizonyos értelemben ez szexuális zaklatás, hiszen akaratod ellenére megy be a fürdõszobába amikor Te meztelen vagy. Ha a szép szó nem használ, kérj segítséget pl. az osztályfõnöködtõl!
Most komolyan szexuális zaklatásnak veszitek? Ejnye, milyen prûdök vagytok! Én írtam egyébként a koleszos dolgot, és ezért nem kellett volna lepontoznod, mert illetlenség, ha a segítõ jobbot nem elfogadod, hanem belerúgsz. Szóval. A problémádra a megoldás igen egyszerû. Megmondod az anyukádnak, hogy nem szereted, hogy amikor fürdesz bemegy a fürdõszobába. Mert szeretnél egy kis privát szférát. Ennyi. Szerintem meghallgat, és nem harapja le a fejed. Megmondod neki, hogy zavarba hoz téged, ha benyitogat. Kész, ennyi. Mi is tesómmal így intéztük el, mert a mi családunkban meg õ a prûd. Megmondta, hogy amíg õ fürdik, senki ne menjen be a fürdõszobába, kész, elfogadtuk. Használd a szád, ha már van! Csak kérdés: Tesód nem szokott benyitni?
A 09:21-es vagyok. Ha valakinek a kifejezett akarta ellenére nyit be az anyukája a fürdõbe, amikor az illetõ meztelen, akkor az igen is zaklatásnak számít! Itt nem arról van szó, hogy természetes a meztelenség, és bemennek egymáshoz a családtagok, amikor egyikük fürdik, hanem a Kérdezõ akarta ellenére megy be az anyukája!
akarata. Az elõzõ és a 09:21-es voltam.
A kérdező hozzászólása: Nem csak én pontoztalak le, már amikor elolvastam, akkor is 0%-os volt. Egyébként meg igenis rajtam múlik, hogy koleszos leszek-e vagy sem, mert nem megyek messzi suliba. Amikor mondtam neki, nem úgy látszott, mintha megértette volna, de azóta mondjuk még nem nyitott be. A kérdésedre a válaszom: Nincs tesóm. És senki ne beszéljen szexuális zaklatásról, ez még nagyon távol áll tõle!
Ha azóta nem nyitott be akkor megértette. Amúgy szerintem a wc/zuhanyzó zárhatósága alap. Mi van ha ott alszik valaki, barát rokon...? Wc és fürdõ zárható legyen. Nem azért hogy benyithat e vagy de nem nyithat be. Még a szégyenlõsség is más lap. Tolóretsz mindkét ajtóra és a dolog univerzálisan el van intézve. Meg olcsón is. :)
Elõzõhöz hozzáteszem... mi van akkor ha felmegy egy ismerõs akárki, szerelõ van otthon stb? Akkor a 14 éves lányukra rányithat a szerelõ? Tolóretesz alap. Hol élünk már? Bocsi? :)
Ha zárható akkor mindenki maga döntheti el zárja e. Szerintem 14tõl felfelé mindenki zárná... ha volna. Egy 14l -ra meg szülõ se nyitogassa az ajtókat. Nem baba se ovis! Pár év és megy dolgozni kb.
"Szerintem a szerelõ sem süket, vagyis hallja, ha van bent valaki, és nem fog rányitni." Ezt az infót add le gyorsan az összes szállodának, kávézónak, sörözõnek és más nyilvános helyeknek. :D
A kérdező hozzászólása: Már amikor megvettük a házat, akkor sem volt hozzá kulcs, mert az elõttünk itt lakó sikeresen elrontotta... és azóta nem is csináltattunk. Tesi után senki sem szokott ott zuhanyozni, úgyhogy nincs is mi zavarna ott. Egyetemre meg nem megyek.
jó, de gondolom, tesi után azért nem zuhanyoztok, mert nincs rá idõ. Mert a tesitanárok azt hiszik, hogy a testnevelés lényege, hogy osztályozzák a Q-pert meg a gerendát. Pedig igazából utána a tusolás is beletartozna. Például edzés után mindenki szokott fürdeni, fõsulin meg tesi után direkt van húsz perc, hogy mindenki lezuhanyozzon.
Velem is ez van, ezért is örültem, mikor elkerültem az egyetemre sajat lakasba...de itthon siman bejon fogat mosni 19/L
Ez nem lesz egy díjnyertes válasz, viszont annó ez nekem bevált. Ha nem ért másból, de csak ha tényleg nem, kérdezd meg, esetleg leszbikus hajlamai vannak..? Ne juss el odáig, hogy tízezredszerre is meg kell kérned, hogy ne nyisson be; enyhén szólva is vesztes pozíció az. A koleszt én más lapra tenném, más a szülõ témája. Az is természetes, hogy az utód, a replika ádámkosztümös mivoltára kíváncsi, az azonban már nagyon nem, ha nem sikerül ezt letiltás alá helyezni. Cselekedj!
A kérdező hozzászólása: Kérdeztem tõle, hogy neki hogy esne, ha én is bemennék, de azt mondta, hogy õt nem zavarná...
A kérdező hozzászólása: biztos...az a legvalószínûbb... -.-
Zárd be az ajtót.
Kíváncsi rád meztelen. Ne érts félre, csak látni akar, h nem csinálsz-e hülyeséget a testeddel fiatal korod ellenére (piercing, stb).
A kérdező hozzászólása: Biztos, hogy nem azért. Ilyen dolgokat mindig elmondanék neki. Beszélgettünk már a piercing-rõl, és azt mondta, hogy jövõ nyáron kaphatok egyet. Szóval tuti nem emiatt, de azért köszi a választ, a többieknek is!
Én is utálom, ha rám nyitnak a fürdõben. Sztem ülj le vele és beszéljétek meg. Te mondd el a problémádat, õ meg mondja el, h mi ennek az oka.
Tegyél a fogkeféjére borsot és sót. Augy nekem is ilyeneket szokott csinálni. Sok sikert! 13/f
Mégis csak az anyukád, nem kell szégyellned magad elõtte. Különben is, ha majd koleszos leszel, együtt fogsz fürödni három másik lánnyal, vagy egyedül fogod befogalni a tusolót?
Most komolyan ezért lepontoztál? Azt te nem tudhatod, hogy leszel-e vagy sem. És engem nem zavar, ha más is van ott, amikor fürdöm. Még olyan is volt, hogy négyen fürödtünk - igen, kollégiumi tusoló, és? -, és benyitott egy srác. Senki sem problémázott. Ha barátod lesz, neki sem fogod megengedni, hogy rád nyissa az ajtót? Ugyanmár!
Vagy esetleg engedd meg, hogy rákérdezek, de valami olyat csinálsz fürdés közben, amit másnak nem lenne szabad látnia?
Toltózárat szerelj fel azmajd használ:D
Jajj már. :) Tesi vagy nem tesi... Az hogy ki mennyire szégyenlõs vagy sem az egy más dolog. Alapból wc-n fürdõn retesz. Nyilvános helyen sincs hogy itt nem kell zár a wc-n mert ne legyen szégyenlõs... A szégyenlõsség az egyéni és aki totál nem szégyenlõs az nem kényszerítheti azt másra se otton se nyilvánosan. Szóval wc-re és fürdõre alap a retesz. :) Egy kollégium is más mert ott többszemélyes a fürdõ, aztán aki szégyenlõesebb egyedül igyekszik zuhanyozni. De ez nem példa otthonra.

Hogyan szoktassam le anyukámat?

18 éves vagyok, és még itthon lakom, ami anyukámnak szabad utat enged, hogy mindenbe beleüsse az orrát, és beleszóljon a dolgaimba. Például január óta volt állandó diákmunkám, és kerestem annyi pénzt, hogy tudjak néhány új ruhát venni. Ezt említettem is neki, hogy a hétvégén majd elmegyek vásárolni. Tegnap arra értem haza, hogy anyu kipakolta a ruhásszekrényemet, arra hivatkozva, hogy nem volt rend. Igaz, hogy nem élére hajtva állt minden ruha, de rendetlenségnek egyáltalán nem volt mondható. Mint 2 órával később kiderült, csak arra volt kíváncsi, hogy milyen ruháim vannak, hogy mégis szeretnék néhány újat venni. Egy másik hasonló eset előző hétvégén is volt. A barátom itt volt nálunk, és mondtuk, hogy elmegyünk egy közeli faluba a tavak köré sétálni. Egyszer csak anyu előállt, hogy összepakolta nekem a táskámat. Szeretném, ha 18 évesen végre kinézné belőlem, hogy képes vagyok a saját dolgaimat megcsinálni. Régebben azt hittem, majd elmúlik majd, de már kétségbe ejt, hogy nem.. A másik dolog, ami nagyon zavar, és szeretném, ha nem csinálná, az az, hogy sérteget. Évek óta itthon fittness gyakorlatokat csinálok. Õ rengetegszer bejön a szobába, és azt mondja, hogy biztos rosszul csinálom a gyakorlatokat, mert csúnya vagyok. (Kiskoromban kialakult betegségem van az egyik vállcsontomban, és az tényleg nem szép. De nem tudok mit csinálni vele, mert az orvosok szerint nincs értelme megműteni addig, amíg növésben vagyok, mert nem tudni, hogy fog később igazodni, és lehet, hogy ártanék csak a műtéttel. De addig is szeretném, ha nem lenne annyira látványos, ezért próbálok javítani az "összhangomon".) Ha anyukám a külsőmet kritizálja, mindig nagyon megsért, persze ő észre sem veszi soha... Mindig kérem, hogy ne mondja, mert nem tehetek róla, de meg sem hallgat..

Legjobb válasz: Azért ez durva, hogy pont a saját anyukád sérteget, hogy nem vagy szép:lehet bunkóság, de én visszaszólnék neki, hogy hát tõled örököltem, vagy tõled kaptam,szóval valami ilyesmi.Hátha elgondolkozik.

Azért ez durva, hogy pont a saját anyukád sérteget, hogy nem vagy szép:lehet bunkóság, de én visszaszólnék neki, hogy hát tõled örököltem, vagy tõled kaptam, szóval valami ilyesmi.Hátha elgondolkozik.
Vágj vissza.
Mérgezõ szülõi magatartás, félsz, hogy lassan kirepülsz. Ezért néha kedveskedni próbál, néha meg szimplán csak rombolja az önbizalmadat. Vagy beszéljetek errõl, vagy ne foglalkozz vele.
Én anyum is ilyen, ha ez vigasztal. (Beleszól mindenbe, élni szeretné az életemet, kritizálja, hogy szerinte kövér vagyok: 55kg vagyok-164centihez.) Pedig már 29vagyok (útban hál isten a költözés) Én visszaszólok neki, vagy meg sem hallom, vagy egyszerûen csak azt mondom neki, hogy szálljon le rólam. Ezekbõl általában ért, ha nem akkor fogom magam és elmegyek itthonról szó nélkül. Mire visszaérek általában lenyugszik. Sajnos nem hiszem, hogy le fog valaha errõl szokni, ha elköltözöl jobb lesz.
A legegyszerübb az lenne, ha zárnád a szobádat, akkor nem tudna kutatni, táskát összepakolni, beleszólni, hogy mit és hogy sportolsz.
Csak szépen állítsd le, már felnõtt vagy, nem kezelhet le. Egyszer kétszer visszaszólsz, majd abbahagyja. Durva megoldás, de muszáj, mert különben nem veszi észre, hogy felnõttél.
Anyád egy köcs.g, már ne haragudj! egy utolsó sz-métláda! Ha az élettársam kezet merne emelni a gyerekemre, én törném apróra a karját, és úgy hajítanám ki, h lába nem éri a földet. Sürgõsen teperj el onnan, mert x idõ múlva a) iszonyat nagy balhé keretén belül sz.rrá sértegetitek egymást b) megbetegszel (mentálisan)
Egy valamit tudsz tenni: éld túl! Hajts a túlélésre. Ne szólj vissza. Felesleges. Tudatosítsd magadban, hogy nincs igaza anyádnak! Küzdj, melózz, gyûjts. Tartsd titokban, mennyi pénzed van, egy számlára tedd, kösd le, de otthon tartsd! Tanulj. Szerezz jó állást. Húzz el onnan. Amikor utoljára léped át a küszöbüket kifelé, ha akarod oda is köphetsz. Nézz bele az elsõ tükrözõdõ felületbe. Mosolyogj magadra és mond: GYÕZTEM!
A kérdező hozzászólása: A visszaszólás nem jó megoldás. Gyakran megtettem már, de akkor szólt az élettársának, aki lek.rvázott, felpofozott, stb..

Hogyan szoktassam le anyukámat arról, hogy a kislányomat állandóan templomba cipelje?

7végenként nem vagyok otthon így a mamájával van, és rengetegszer elmondtam már hogy ne vigye a gyereket templomba de ? akkor is elviszi, mit tehetnék? Normális hogy egy 6 éves gyereket állandóan templomba és imádkozásokra visz amit a barátn?inél szoktak tartani?

Legjobb válasz: Szia! Igazából szerintem a kislányod eldönti, hogy mi a jó és mi a rossz neki. A kérdésbõl nem tûnik ki, hogy te nem szeretnéd, hogy templomba cipelje, vagy a gyermeked tiltakozik ellene? Mert ha a gyermeked tiltakozik, akkor tiltakozhat a nagymama elõtt is, és akkor megérti a nagymama, hogy nem akarja az unokája. Ha te nem szeretnéd, az más. Arra így hirtelen nem tudok mit írni. Miért nem akarod, hogy a gyermeked templomba járjon és imádkozzon? Gondold végig, hogy neked milyen kapcsolatod volt a templommal és az imával! Lehet, hogy csak ezt vetíted most ki a kislányodra. Hm? Egyébként szerintem normális, ha egy hívõ ember az unokáját magával viszi a templomba és az imádkozásokra. Szerintem a gyermekednek a késõbbiekben sok erõt fog adni, amit most gyermekként átél a nagymamájával. De nem akarok beleszólni az életetekbe. Ez csak egy vélemény. Minden jót!

Szia! Igazából szerintem a kislányod eldönti, hogy mi a jó és mi a rossz neki. A kérdésbõl nem tûnik ki, hogy te nem szeretnéd, hogy templomba cipelje, vagy a gyermeked tiltakozik ellene? Mert ha a gyermeked tiltakozik, akkor tiltakozhat a nagymama elõtt is, és akkor megérti a nagymama, hogy nem akarja az unokája. Ha te nem szeretnéd, az más. Arra így hirtelen nem tudok mit írni. Miért nem akarod, hogy a gyermeked templomba járjon és imádkozzon? Gondold végig, hogy neked milyen kapcsolatod volt a templommal és az imával! Lehet, hogy csak ezt vetíted most ki a kislányodra. Hm? Egyébként szerintem normális, ha egy hívõ ember az unokáját magával viszi a templomba és az imádkozásokra. Szerintem a gyermekednek a késõbbiekben sok erõt fog adni, amit most gyermekként átél a nagymamájával. De nem akarok beleszólni az életetekbe. Ez csak egy vélemény. Minden jót!
Most õszintén elmondom: Nagymamám minden hétvégén vigyázott rám. Templomba mentük. DE mindig. Amikor csak lehetett elvitt! És mi lett belõle most 25 év múlva? Full ateista vagyok, annyira emlékszem hogy egy csomó öregasszony mormol, a hideg, a fehér bácsi azzal a füstölõs izével...... karácsonykor meg a betlehem. Még a Miatyánkot sem tudom szórol szóra elmondani. Szóval hiába a mami nagy buzgalma, nem jött össze. Az identitás kicsit késõbb alakul ki. :) )))) Viccet félretéve . Érdemes a mamával beszélni, és a gyermekkel is, hogy õ szeret-e járni. Sok szerencsét !
Sehogyan se! És ahogy a kommentedet olvasom, nem ártana ha velük tartanál!
milyen isten az, aki nem szeret, ha nem imádkozok, vagy nem járok templomba, vagy nem maszatolom a házat szentelt vízzel?... Pfff Én sem hagyom, hogy ilyesmikkel tömjék a gyerekem fejét. Ha nagy lesz, és érdekli, akkor menjen templomba... De ha rajtam múlik...
Szerintem nem árt vele neki. Semmi baja nem lesz tõle.
Nem normális.Elsõ osztályban volt hittanórájuk, mondjuk meg se kérdeztek hogy akarom-e járatni, és mindenféle hülyeségekkel nyomták a fejüket, többeközött bûnbánat meg ilyesmi.Hát fel voltam háborodva.Egy6-7éves ugyan mirõl tarthatna bûnbánatot?!Nem vagyok én semmilyen vallás ellen, de ebben a korban úgysem értik ezt.Úgy gondolom ha felnõtt lesz és vallásos akar lenni akkor majd szabad akaratából megteszi, és akkor se biztos hogy pont a katolikust fogja választani, lehet akár buddhista is.A férjemet vitték állandóan templomba gyerekként, és utálja is az egészet a mai napig.Míg más gyerek mesét nézett neki vigyázba kellett ülni a templomba.Próbáld a mamával megbeszélni hogy más világ van, és nem ez való egy gyereknek.És a te gyereked, végül is te döntöd el.
Az elõzõ író vagyok.Most olvastam csak miket írtatok.Itt mindenki nagyon vallás párti úgy látom, de itt egy6 éves gyerekrõl van szó!!!!Neki KÉNYSZER az egész.Ha megkérdeznénk mit csinálna szívesebben templomba menne, vagy labdázna a pajtásokkal szerintetek mégis mit felelne., ?A JÁTÉK és a tanulás kell a szellemi fejlõdéséhez, a vallásos elõírások pedig korlátok közé szorítják.AZT gondolom a kisgyerek maradjon kisgyerek amíg lehet.Egyépként ha ennyien így gondolkoztok nem csoda hogy az iskolákban is ezzel terhelik õket.És hazaérve kérdezi hogy mi is ez meg akkor hogy is volt ez, amire nem tudok mit mondani mert még én se igazán értem.És nem mondok neki olyat amirõl én nem vagyok meggyõzõdve, márpedig arról nem vagyok hogy teremtés volt.
Igazából szerintem ezzel az a gond, hogy a kifejezett kérésed ellenére viszi el magával. Az mondjuk már jó, ha nem hitgyülisekhez vagy jehovákohoz hordja, de a sima tepmlom sem egy gyereknek való hely. Én 16 voltam, mikor megkeresztelkedtem, most van egy két hetes kislányom, ha akarja, megkereszteljük, de az õ döntése lesz. Vidd inkább máshova a gyereket, a másik nagyihoz, vagy egy barátnõhöz. Ebbõl vagy megérti, hogy ne tegyen akaratod ellenére, vagy nincs unoka...
Talán tudasd vele, hogy a Biblia ezt írja: "Amikor imádkoztok, ne tegyetek úgy, mint a képmutatók, akik az emberek szeme láttára szeretnek imádkozni a zsinagógában meg az utcasarkon, hogy mutogassák magukat! Bizony mondom nektek: megkapták jutalmukat. Te amikor imádkozol, menj be a szobába, zárd be az ajtót, s imádkozzál titokban mennyei Atyádhoz! S mennyei Atyád, aki a rejtekben is lát, megjutalmaz." Szerintem nem kell templomba járni a vallás gyakorlásához.
Nem derül ki hány éves a kislányod, de szerintem sem normális. Kicsi még hozzá, ilyen korban szerintem ez inkább ráerõltetés, mivel nem tud még dönteni.
Én azt gondolom, hogy ártani semmiképpen sem árt, ha a nagyi templomba cipeli az unokát, ameddig az zokszó nélkül megy vele, ameddig érdekli a dolog. A hittanra járást pedig kimondottan hasznosnak tartom, mert a keresztény hagyományok és hittételek megismerése az általános mûveltség részét képezik, függetlenül attól, hogy késõbb hisz-e majd az egészben a gyerek. Kiskoromban nagymamám engem is megtanított imádkozni, késõbb nyolc éven át jártam hittanra, ehhez képest elég régóta Ásatrú vallású vagyok, és az is maradok... Egyszóval szerintem nem kell ilyen komolyan venni a templombajárós dolgot, viszont ha a nagyi már a gyerek szobáját is szentképekkel pakolja tele, azt már egy icipicit soknak gondolom. Hogy lehet védekezni ellene? Egy Biblia-idézettel. :) "Ne imádj bálványokat!" - A Bibliában szó szerint így van leírva, hogy nem szabad máshoz imádkozni, mint Istenhez. A bálvány szó jelenthet szobrot, képmást (az iszlámban pl. pont azért nincs emberábrázolás, mert õk a katolikusokkal ellentétben komolyan veszik a Tízparancsolatot :P), csodatevõ ereklyéket (a templomban kell lennie ereklyének, ami egy, a katolikusok által szentként tisztelt ember testének egy darabja - pfúj!). Tehát a Biblia tiltja a keresztény "hagyományt"! :D Szóval szerintem ha így szépen elmagyarázod anyukádnak, hogy hülyeség, amit csinál, talán a lakás átrendezésétõl megkíméled magad... :) Egyébként pedig az mondom, ismerd meg ellenségeid! Lehet, neked sem ártana egy-két bibliaóra... :P
A templombajárás még oké, mert szélesíti a gyerek látókörét, de ezt a szenteltvíz-locsolgatást meg szentkép-aggatást nem engedném. Ezt minél elõbb tisztáznod kell az anyukáddal. És azt is mondd meg neki, hogy ne ijesztgesse ilyen "isten nem szeret" szöveggel. Ez késõbb lelki gátakat okozhat benne. És mikor nincs kedve menni, NE menjen! Anyukádnak meg kell értenie, hogy a gyereket neked kell nevelned. Lehet, hogy lesz egy kis vita, de szerintem hamar túllép rajta õ is.
Attól függ, melyik egyházat látogatják. Ha keresztény, az nem baj, semmi baja nem lesz a gyereknek (sõt), ha õt magát nem zavarja a dolog, hadd menjen. Ha a gyerek panaszkodik, hogy nem akar menni, akkor meg ezt kell megmondani anyukádnak. Nem szabad erõltetni. Azért ez az "imádkozások, amit a barátnõinél szoktak tartani" dolog esélyt ad arra is, hogy valami "szektáról" van szó, pl. Jehova tanúi, na oda meg ne engedd el a gyerekedet, az õ érdekében.
Szerintem ez azért nem tesz neki rosszat. Most még kicsi, és oda megy, ahova a nagyi viszi (ha nem ellenkezik), nem nagyon értheti, mi az. Csak késõbb ne akarja "megtéríteni", most még kicsi hozzá.
Jehova tanúi nem szekta, nagyokos.
Elõzõ hozzászóló: talán figyelmesebben kéne olvasnod, és észrevennéd az idézõjelet is, valamint nem kéne nagyokosozni. A jehovákról meg tudnék mesélni...
Szia! A mai világban nagy kincs a hit. Nem tudom miért nem akraod, hogy anyukáddal templomba és imaórákra járjon a kislányod. Nem tanulhat rosszat. S õ már elég nagy ahhoz, hogy értsen dolgokat és ha nem tetszik szóljon. kérdezd meg tõle õ szerti-e. Aztán ha nem ûlj le anyukáddal és beszéldmeg. Mi hivõk vagyunk és pl a kisfiúnk keresztyén oviba jár. Ott mindennap imádkoznak. Mi sajnos nem járunk vasárnaponként templomba csak ritkán, de ott is volt már. S ezt a kisfiú még csak 4 éves. Ha felnõ mivel látott ilyet is és olyat is ( mert "normál" iskolába fog járni) el fogja tudni dönteni neki mi a jó. Iagazában ezt a kérdést elõször magadben kell tisztázni, hogy szerinted mi a rossz ebben. Ha ez meg van beszélgetni kell a lányoddal és a nagyival.
A kérdező hozzászólása: Keresztény, semmi szektáról nincs szó, de az én vallásommal ez igen ellentétes, nem hiszek semmiféle istenben.... A kislányom néha szeret menni a nagyival, néha viszont nem, de akkor is mennie kell, mert olyanokat mondd neki hogy ha nem jár templomba akkor isten nem fogja szeretni, és hasonló szentbeszéd. Nem akarom hogy õ is higgyen ezekben, állandóan hozzák befõttes üvegben a szentelt vizet és körbe csöpögtetik a lakásban, a gyerek szobájába kereszteket meg szentképeket aggat, és még sorolhatnám miket csinál, cseppet sem tetszik de nem tudom leállítani. Szerintem ez nem normális, majd ha nagyobb lesz eldöntheti miben akar hinni, ilyenkor még nem kéne ráerõltetni. Vagy talán tévedek?
Szerintem ha a nagymama évek óta rendszeresen jár templomba, baráti imákra, nem nagyon várhatod el tõle, hogy felhagyjon ezekkel azért, mert a kislányra kell vigyáznia. Esetleg kérdeheted õt, hogy ritkábban menjen, és hogy ne beszélje tele a gyerek fejét olyannal, amivel Ti nem értetek egyet. Azt semmi esetre se mondjátok a kislánynak, hogy amit a nagyi mond, az nem igaz, vagy butaság, mert azzal teljesen összezavarnátok õt. Mondd el neki szerintem, hogy van aki hisz Istenben, van aki nem, de egyáltalán nem ez dönti el, hogy ki a jó ember és ki a rossz.
én is mindig mentem a nagyival templomba, imádta. és a bibilai tudásom onnan szedtem össze. (aztán meg a hittanórákról) én nem vagyok most egy isten hívö, hiszek az összesben és nem úgy gondolom ahogy sokan hogy a mannyben lakik, de bajom nem lett, söt a hittan tábor sokkal jobb volt mint a rendes táborok.(igaz én református vagyok) de én sem hiszem hogy ha valaki fanatikus az túl jó lenne. sem a nagyinak sem a gyereknek. az nem baj ha hisz istenben kicsinek csak a fanatikus része sokkoló lehet. hogy a gyereknek is jó legyen, próbáld középútra terelni a dolgokat, hogy a gyerek ne gabajodjon bele. télpoban hisz a gyerek? vagy azt is elvetted töle? mert ha azt hagytad hadd hagy hidjen istanban is és persze ha nagy lesz ahogy te is tetted megváltoztathatja az akaratát. (gondolom a vallásoság nem mot jött anyukádnak)
Mért zárod el a saját gyerekedet egy jó dolog elõl?A hit nygaon sok emberen segít, ártani pedig nem árt.Ne légy önzõ és csak azt nézd hogy te nem hiszel .Csak mert te nem hiszel, nem kéne megfosztani a gyermekedet ettõl a dologtól.Mellesleg, a vallásnak komoly személyiségformáló hatása van, ami gyerekkorban kezd kialakulni. Nem bánatani akarlak, csak nem értem az önzõséged.
Hidd el semmi rosszat nem tanul a gyerek a templomban! Te nem vagy hívõ , de ezt szerintem nem szabad a gyerekre ráeröltetni.Ha õ hinni akar Istenben akkor bizony hinni fog, persze most még kicsi de ez akkor is bekövetkezhet ha nem viszi a mama templomba. A mama persze ne vigye túlzásba.Egy 6 éves gyerek az még GYEREK!Elég a heti egy temlomi mise, a barátõinél már nem kéne ezzel fárasztani a gyereket.

Hogyan szoktassam le apámat, hogy ne vigye magával anyu mobilját?

Odaadtam anyunak a mobilomat, hogy elérjem mindig és meg tudjam kérdezni, hogy mi kell a boltból stb. Ám, mivel apám már kinyírta saját mobiljait, mindig anyuét hurcolja magával. Múltkor már majdnem azt is gallyra vágta: ki akarta nyitni 180°-ban, de nem sikerült neki csak simán megrepedt. Hiába könyörgünk neki, hogy hagyja otthon, mert ott van rá szükség, õ zsebre csapja, aztán megy vele. Így aztán amikor anyut hívnám, akkor mindig õ veszi fel: -Igen itten vagyok! Nekem most nincs pénzem arra, hogy neki is beszerezzek egy dominós mobilt, mert a dominó kártyája már deaktiválódott... Örülök, ha tudok néha vinni ezt azt a teszkóból.

Legjobb válasz: mi úgy csináltuk,hogy kicseréltük este a mobilt,a tévé távírányítójára, -reggel a sötétben fölkapta,azt elrohant vele melózni, de dél körül már furcsa volt neki,hogy egész nap meg se csörrent a " mobilja ", :)) (de azért elmentünk otthonról ,mire jött haza)

mi úgy csináltuk, hogy kicseréltük este a mobilt, a tévé távírányítójára, -reggel a sötétben fölkapta, azt elrohant vele melózni, de dél körül már furcsa volt neki, hogy egész nap meg se csörrent a " mobilja ", :) ) (de azért elmentünk otthonról , mire jött haza)
Ha anyukádnak adod oda, akkor tartsa magánál, a zsebében vagy a táskájában. Vagy ha az se segít, és apukád elviszi, akkor fel lehet hívni 5 percenként, elõbb-utóbb meg fogja unni. :)

Hogyan szoktassam le anyukámat arról, hogy kopogás nélkül beront a szobába?

még akkor is, amikor itt van a barátom... már szóltam neki, de azt mondta, hogy ne akkor d*gjunk, amikor õ otthon van... 18/L

Legjobb válasz: leginkább zárszerkezettel

leginkább zárszerkezettel
Nem gondolná meg kétszer is, hogy belépne-e, ha éppen az intim együttlétet zavarná meg. Õ is volt barátnõ, menyasszony, feleség, gyerekei vannak, pontosan tudja, hogy ha a fiatal pár kettesben tartózkodik a szobában, akkor bármi történhet. Tudat alatt éppen ezt a "bármit" akarja megakadályozni. Van ebben némi kis gonoszság is.
kulcs
Jó bunkó dolog... Tapasztalat, az ilyen szülõket egyszerûen nem lehet leszoktatni errõl, az én anyámat sem lehetett, de ugyanez van a férjem szüleivel. A kedvencem, hogy kopognak kettõt és azonnal nyitnak is be, mielõtt megvárnák a választ... Az egyetlen megoldás a zár (pl. reteszzár), lehet kapni nagyon olcsón, pár perc felszerelni, akármilyen ajtóra lehet, csak ez fogja távol tartani...
Egy retesz, 560 forint és 4 csavar, 2 perc felszerelni. Vagy majd egyszer benyit, amikor épp a szádba van valami, ami a barátodhoz van amúgy nõve - az akkori arckifejezése minden bizonnyal felbecsülhetetlen lenne :D
Valami rigli, retesz, azután hagy rángassa, legfeljebb kiszólni, hogy "bocsi, most nem alkalmas, éppen kufircolunk" Egyébként írígykedik.
Pedig ha egyszer akkor nyitna rátok amikor éppen d*gtok, akkor utána mindig eszébe jutna, hogy kopogjon. :D
rakj ki egy ne zavarj táblát... zárd kulcsra...ha nem lehet olcsón kapni toló zárat, 4 csavar és probléma megoldva Szomorú, hogy édesanyád annyira korlátolt gondolkodású, hogy azt hiszi, csak akkor zavaró kopogás nélkül belépni valahova, h épp nemi életet élnek. Alap udvariasság, és illem a másik ember felé:S
A zárás jó, de tekintve, hogy az õ kéglijérõl van szó nem feltétlenül örülne neki, hogy zárod az ajtót. Ettõl függetlenül mindenkinek szüksége van a személyes zavartalan térre. Hirtelen az ugrott be, hogy szórj szét valamit az ajtó elõtt, amibe belelép, mikor belép. Vagy valami olyasmit kellene, amivel a tudatalattija kapcsolja a belépést a negatív élményekkel. Tényleg, ha elkapna intim együttlét közben lehet, hogy utána kétszer is meggondolná, hogy beront-e. Vagy beszáll ezt nem lehet tudni... De tényleg belépést kapcsoljon negatív élménnyel. Vagy még valami eszembe jutott. Tolj valami relatív nehezebb dolgot az ajtóba "épp pakolunk" címszóval. Akár ezt a valamit a berontással tönkre is teheti "véletlen". talán ez is késztetné, hogy legközelebb jelezze, ha be akar lépni. Remélem így, vagy úgy megoldódik a dolog.
Hmmm... anno én anyukám is elõszeretettel nyitott be hozzánk, mikor itt volt a barátom - nem csináltunk semmit, csak aludtunk összebújva, de õ azt is sokallta. Akkor nagyon idegesített, hogy folyton kihívogat "segíteni", meg bejön valamiért (a kopogás a családomban ismeretlen fogalom, "nehogy már a saját házamban kopognom kelljen" alapon). Ma már tudom, hogy csak féltett.
Nálunk is úgy lett anno a gimiben megoldva ez a dolog, hogy egyszer-kétszer ránk nyitottak (anyám és húgom) szex és orálszex közben. Utána már mindenki nagyon szépen odafigyelt, bekopogott, és várt amíg azt nem mondtuk hogy bejöhetnek, vagy nem. Elõtte én is hiába téptem a szám. Ez tuti hatásos módszer.
Anyám 19 évesen rám nyitott, amint intim piercinget szúrok saját magamnak (nem kérek véleményt, kioktatást, ez a szakmám, értek hozzá). Azóta megvárja amíg szólok hogy szabad, és ha épp nem hallom a zenétõl akkor addig kopog amíg muszáj. :) )
Sehogy nem tudod leszoktatni errõl, én már férjnél vagyok, és még most újítjuk a saját házunkat fel, és így anyámékkal élünk. Hiába vagyok férjnél, még mindig bejön kopogás nélkül, hát volt már ebbõl pár ciki esetünk, de még mindig nem fogja fel, hogy kopogni kellene, pedig én az õ ajtajukon mindig egy hétig kopogok. Nálunk is amúgy a zár vált be, de akkor meg mint aki nem ért megkérdezi, hogy miért zártátok be az ajtót? Na vajon miért?
sajnos, ha õ nem hajlandó leszokni akkor veszett balta nyele. te nem tehetsz semmit.
Eleve, ha azzal kezdi, hogy "majd akkor leszokik, ha elfogy a cigije", onnan már keresztet is vethetsz az elhatározására. Õ nem akar leszokni, vagy nincs meg benne egyáltalán az akarat, így soha nem is fog menni. Áll oda elé nagy bociszemekkel, és mondd azt "Anyu, kérlek szokj le a dohányzásról, mert azt szeretném, hogy majd ha lesznek gyerekeim, játszhassanak a nagymamájukkal..." vagy valami ilyesmi. Érteni fogja a célzást, abban biztos lehetsz, és talán így jobban erõt vesz magán... De továbbra is azt mondom, hogy ehhez neki kell összegyûjteni az akaraterejét, anélkül te sajnos nem tehetsz semmit.
A kérdező hozzászólása: Próbálkoztam a bociszemekkel....semmi...... :P
Bociszem??!!Mit ér az? Kezdj el erõteljesen hisztizni, b õmbölnmi(lehetõleg úgy, hogy mindenki hallja)...Ha nem jön be, akkor rejtsd el a cigijét és öngyújtóját!Sok sikert!!
Minden doboz cigit amit vesz, vágd ketté ollóval, vagy több darabra, és amikor már mérgében meg akar ölni téged, meg sírógörcsöt kap, mert hiányzik neki a cigi, akkor szaladj le a boltba, vegyél neki sok csokit, meg szotyit, meg mogyorót, mazsolát, diót, ropit, szal ilyen nasi kajákat, egye ezt dohányzás helyett. Ne legyen pénze cigire. És ha meg már nagyon dühöng, akkor amit szétvágtál dohányt, azt vegye a szájába és rágja meg, abba is van nikotin, de legalább nem tudja szívni :) Kicsit drasztikus, de bociszemekkel és kedves szavakkal nem fog menni.
igazából csak az elsõ 3 nap az ami rossz, utána már ki lehet bírni dohányzás nélkül.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm midenkinek!
"Gratulálok, inkább hízzon el" Hát igen inkább hízzon 2 kilót, minthogy meghaljon tüdõrákban. Az édességek valamennyire csökkentik a kínlódást, attól jobb kedve lesz az elsõ pár napban, amikor nagyon hiányzik neki a cigi. Valami kell helyette. Ezalatt a pár nap alatt nem fog elhízni 100 kilósra. Ha azt mondod neki úgysem fog sikerülni, akkor elveszed a legkisebb reményét is, és tényleg nem fog. Inkább azt kell mondani, hogy képes rá, és meg tudja csinálni. Leteszi a cigit, és kész. Fogadja el azt a tényt, hogy nem gyújthat rá soha többet, mert ha egyszer rágyújt, akkor megint megízleli a cigi ízét és baxhatja az egészet, megint kívánni fogja. Manapság minden 5-ödik ember meghal rákban, és a dohányosok közt nagyobb a halálozási arány. Nem viccbõl van ráírva a cigire, ami rá van írva.
Hja és elfelejtettem írni, az édességrõl, a nasiról sokkal könnyebb leszokni, mint a dohányzásról.

Hogyan szoktassam hasra a babámat? Van itt olyan anyuka akinek szintén nem marad meg hason a babája? Tanácsot kérnék.

A kórházban hason volt,de itthon nem mertem úgy hagyni mert féltem hogy megfullad.Viszont most meg már sír ha úgy teszem.1 hét múlva lesz 4 hós.Májusba mennünk kell kontrollra a kórházba ahol mondták hogy szoktassam vissza hasra.Addig jó lenne ha visszaszokna,de hogyan csináljam?Van még rajtam kívül olyan aki ezzel a "problémával küzd"?

Legjobb válasz: nekem a védõnõm mondta, hogy semmi esetre se altassam hason. Felügyelet mellett lehet napközben hason, de egyébként nem mert nagyobb a bölcsõhalál kockázata. Nekem alvan hason kb. 10 percig. Most 3 hónapos. Soha nem aludt még hason. Eleinte nem is maradt meg hason, csak sírt. De többször tettem hasra, hagytam sírni egy kicsit és napról napra többet akart hason lenni.

A kórházban kisfiam oldalt, és hanyatt aludt. Hazajöttünk, aznap este éktelen sírásba kezdett, egész addig, amíg hasra nem raktuk, és azonnal átfordította a fejét. Egyébként azóta is hason alszik. Jött a doki az elsõ pár hét egyikén, meglátta hason a gyereket, és mondta rögtön majdhogynem kiabálva: Anyuka, anyuka! Nem fektetjük hason a gyereket! Én bólogattam, hogy oké, oké, csak most, aztán [email protected] rá. Ugyanúgy hasra tettem, és bizony én csak elõnyét látom. 5 hós, oda-vissza fordul mindkét irányba, és elkezdett "hernyózni", szerintem pár hét és mászni fog. Valószínûleg ezért mondják, hogy tedd hasra minél többet, hogy erõsödjenek a nyaki- és hátizmok. Egyébként tényleg úgy kell hozzászoktatni, hogy minden nap egy picit többet. Elsõ nap 1 perc, következõ nap 2 perc, és így tovább. Közben széles vigyor, énekelhetsz neki, biztos van nektek is zenélõ kis kütyüitek, azokkal lefoglalhatod, és hamarosan meg fogja szeretni. (B)
nekem a védõnõm mondta, hogy semmi esetre se altassam hason. Felügyelet mellett lehet napközben hason, de egyébként nem mert nagyobb a bölcsõhalál kockázata. Nekem alvan hason kb. 10 percig. Most 3 hónapos. Soha nem aludt még hason. Eleinte nem is maradt meg hason, csak sírt. De többször tettem hasra, hagytam sírni egy kicsit és napról napra többet akart hason lenni.
De fura!Nekem meg azt mondták a kórházban hogy semmi esetre se tegyem hasra a gyereket és ne is altassam úgy!És a kórházban is minden baba háton feküdt!Jó mi?Mindenhol mást mondanak!Aztán a védõnõnk is mondta hogy ne rakjam hasra mert az nem igazán jó fõleg hogy fiú!:) Röhej!(3hónapos kisfiú anyukája!)
A kérdező hozzászólása: Kedves 11:38-as. Értem.Igen mostanában volt eszembe, de ez miatt én sem mertem hasra rakni mert lehúzta a kukiját a dokinõ és be volt dagadva.Volt hogy pelus nélkül hagytam, mert úgy fájt neki és csak akkor nyugodott meg amikor kicsomagoltam a popsikáját :-))) Holnap megyünk vizitre, remélem nem kínozza meg megint. Neked is köszönöm hogy írtál!!!
A kérdező hozzászólása: Fú csajok nagyon köszi a válaszokat! Kicsit nyugodtabb lettem.Ezentúl megpróbálom hason altatni nappal legalább.Már jó ideje így szundít tehát biztosan nem olyan rossz neki:-) csak ahogy kedves utolsó te is írtad arra koncentrál hogy milyen nehéz is a fejecskéje :-))) Amúgy már nyúl dolgokért, és mindkét oldalára fordul és vissza.Nemtudom mikor lesz ebbõl hasra fordulás, de nagyon várom már :-))) Egyre "aranyosabb, okosabb". Nagyon bírom:-)))) Köszönöm mégegyszer mindenkinek!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Gondoltam vissza térek és megírom hogy már nagyon szépen tartja magát a kismanóm és már át is fordul a hátára meg vissza igaz ez utóbbi csak egyszer fordult elõ, de majd az idõ mindent megold!Ja és ahogy elnézem szeret is úgy lenni mert amikor szólok hozzá mosolyog nagyokat és úgy tekinget mintha õ lenne a csikibáró.Nagyon aranyos.Annyira boldog vagyok hogy eljutottunk idáig!!! Mégegyszer köszi mindenkinek!!!!!!:-))))))
Szia!11:38-as vagyok! Azért mondták hogy ne rakjam hasra a fiamat mert hogy akkor nyomja a kukiját meg a heréket és az nem jó!Ennyi volt az indok!
Szia! Mi is ugyanennyi idõsen ezzel küzködünk, hogy hasra kéne többet tenni, de 5-10 perc után ordítás van. Meg közben is, csak az inkább szenvedés, nyökögés, mintha a világ legnehezebb dolga lenne a fejemelgetés, vagy ha elfáradt, akkor letenni a fejét az egyik oldalra.. neeem.. inkább szenved. Szerintem nincs összefüggés, és nem te szúrtad el! Egyrészt te is olvastad az ellentétes infókat, ki ezt kapja, ki azt, másrészt pedig én tettem volna hasra, mikor icipici volt, de már akkor sem maradt meg úgy, nemhogy elaludni... mit képzelek?... Csak akkor aludt hason, ha pont kólikatartásban ringadtam a hasa miatt, és betettem az ágyba. Szóval én nem vagyok emiatt a hasonalvás miatt parás, de a fiam egyszerûen utálta. A korházban egyébként oldalt meg hanyatt aludt, én is oldalt altattam sokáig, mostmár ki kell támasztani, és már hanyatt sem marad meg... :o( Na mindegy is. Szóval nekünk a fejtartás problémája miatt kéne, hogy sokat legyen hason. Én is úgy csinálom, hogy a kanapéra lehasaltatom, én meg eléülök, hogy az arcomat lássa, meg viszem a játékait. Nem igazán érdekli, mert azon koncentrál, hogy milyen nehéz a buksija... Ja, és úgy tudom (mozgásfejlõdésen a konduktor mondta) hogy nem jó, ha repülõzik, tehát csak a hasán tartja magát a keze lába égnek, hanem elõre kell húzni a két kis karját, hogy azon tartsa a felsõtestét. Hát mi így próbálkozunk, van hogy bírja 20 percig is, de van, hogy 5 perc után ordít.... De pont itt olvastam egy válaszban, hogy az a gyerkõc, aki nem sokat van hason, elõbb nyúl dolgokért, fog, viszont késõbb forog... nem tudom, mennyi igazság van benne, de ebbõl a szempontból nálunk napról napra látványosabb a fejlõdés. Na, jó hosszú lettem, bocsi, csak annyi, hogy nyugi, legfeljebb késõbb kezd el forogni. Egyszer csak megtanulják... :o)
Az én kisfiam is kifejezetten utált hason lenni, kb. 4 hónapos koráig. Aztán egyre többet fordult hasra, és rájött hogy nem is rossz :) Most 7 hónapos, és szinte állandóan hason van, hiába fordítom vissza.
Az én kisbabám is utált hason lenni. Sírt, amikor hasra tettem. Nekem a védõnõ mondta, hogy naponta többször próbáljam hasra tenni és esetleg kicsit növelni az idõt.Elõször 1 perc, aztán 2 percig hagyni. És közben játékokat tenni elé és kicsit lefoglalni.
A kérdező hozzászólása: Állítólag így erõsödik a hátizmuk meg még nem tudom mi.A fejét amúgy már szép stabilan tartja úgyhogy én sem értem miért erõsködnek ennyire. Azt a kedves válaszolót kérdezném hogy mondták neked hogy ne rakd hasra pláne hogy fiú.Miért azért mert fiú?Mi köze lehet ehhez?Csak érdekelne. És nagyon köszönöm mindenki válaszát, hasznosak voltak :-) Ja a néném is mondta hogy õ sem tette soha hasra és hasra is fordul ugyanúgy a babája.Megpróbálom hátha sikerül fokozatosan visszaszoktatnom.Most pl. hasra fordítottam mert alszik és nem ébredt föl rá, ennek örülök:-) Egyszer megébredt de a mumit visszaadtam és megint bealudt hason.Számomra már ez is eredmény:-))
csak addig tedd hasra, amíg el nem kezd sírni. Egyre több ideig fogja bírni. Nekünk is így volt.
Nálunk ugyanez volt a helyzet! elõször szeretett hason lenni, de én nem mertem úgy hagyni mert a buksiját egyenesen a párnába túrta! Aztán jött egy olyan idõszak, hogy utált hason lenni, ahogy hasra tettem rögtön ordított, úgyhogy nem is erõltettem! Most 6 és fél hónapos, nemrég elkezdett egyedül forogni és azóta állandóan hason van! Ahogy lefektetem rögtön hasra fordul és egy két órát is eljátszik így! szerintem nem kell aggódnod. De miért olyan fontos, hogy hason aludjon, meg hason legyen?
Az nem baj, ha nem hason alszik, napközben tényleg csak úgy fog hason is ellenni, ha fokozatosan szoktatod hozzá. nekünk is így ment, kb 3 hónapos volt, amikor már nem ordított azonnal, ha hasra tettem, most 5 hós, és 10-20 percet elvan hason, ha játszunk
A kérdező hozzászólása: Ezt a lefoglalást próbáltam de nem igazán érdekelte. Annyira bánt hogy így elszúrtam vele.Ha tehetném visszaforgatnám az idõt.Mindig ha látok egy babáról képet és hason van akkor elõjön bennem hogy na én m..ha mit csináltam a fiammal.Szegény most meg csak kinlódik.ÉS neked vissza szokott a babád hasra?Meg tudják/fogják szokni?
Hagynod kellett volna hason aludni, attól nem fulladt volna meg.Most már nem hiszem, hogy visszaszokik.A babák úgy alszanak, ahogy nekik kényelmesebb.Próbálkozhatsz legfeljebb.Igaz, azt sem értem, hogy miért lenne jobb, ha hason feküdne? Azért szokták hasrafektetni a csecsemõket, mert akkor nem fáj annyira a pocakjuk.
Szia! 03.08.12:37-es vagyok. Örülök, hogy rendezõdött nálatok is! Nálunk is már tök ügyes hasonfekvõ, már egyáltalán nem ordít, sõt már sokszor mosolyog és lehet vele játszani hasonfekve :o) A fiam még korábban fordult át a hasáról a hátára, azóta mostanában nem. De már emelgeti a fenekét is :o) Ügyesek ezek a babák. Elõbb utóbb mindegyik rájön a tutira :o) Minden jót nektek!

Hogyan szoktassam le aput az alkoholról? Mindennap iszik valamennyit, de van mikor túlzásba esik és teljesen berúg. Neki már 2 sör is elég és részeg. ILyenkor anyu eléggé ideges, nyugtatót beszedi és ő is kiüti magát.

Evvel engem is felidegesítenek, de nem hallgatnak rám nem fogadják meg a tanácsaim, egyik mellé se állhatok mert akkor mind a ketten megharagszanak rá.20 éves vagyok, így a barátaimat sem szivesen hívom el magamhoz. Nem is hogy teljesen le akarnám szoktatni aput a pijáról csak hogy kevesebbet igyon, hogy ne legyen részeg, mert akkor kezd?dik itthon a veszekedés. Naponta 1-2 pohár pálinka az nem sok vagy sör, hogyan tudnám csak erre rávenni? Mert gondolom teljesen csak akkor hagyná abba az alkohol fogyasztást ha nagy baj lenne.

Legjobb válasz: Olvasd el Erich Berne - Emberi játszmák c. könyvében a mártír-alkoholista c. játszmát. Ahogy olvasom, valami ilyesmi lehet nálatok is a felállás.

Olvasd el Erich Berne - Emberi játszmák c. könyvében a mártír-alkoholista c. játszmát. Ahogy olvasom, valami ilyesmi lehet nálatok is a felállás.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!