Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam a westi (3 db)

A 3 honapos Westiemet (fiu) hogyan szoktassam szobatisztaságra?

Köszi

Legjobb válasz: Szia Nekünk is westie van, és szintén fiú:) A miénknél észrevettük, hogy ahogy evett vagy ivott, rá kb. 10 percre már pisilt, vagy kakilt. Amikor ehhez készülõdött sûrûn szagolgatta a padlót, gondolom helyet keresett, ilyenkor kivittük a lakásból. Tehát én azt javaslom, ha eszik vagy iszik utána vigyétek ki, ha pisil vagy kakil dicsérjétek meg, aztán vissza lehet vinni. A miénk egy idõ után már rájött, hogy is mûködik:) aztán már magától odaült az ajtó elé, ha valamit kellett neki.

Szia Nekünk is westie van, és szintén fiú:) A miénknél észrevettük, hogy ahogy evett vagy ivott, rá kb. 10 percre már pisilt, vagy kakilt. Amikor ehhez készülõdött sûrûn szagolgatta a padlót, gondolom helyet keresett, ilyenkor kivittük a lakásból. Tehát én azt javaslom, ha eszik vagy iszik utána vigyétek ki, ha pisil vagy kakil dicsérjétek meg, aztán vissza lehet vinni. A miénk egy idõ után már rájött, hogy is mûködik:) aztán már magától odaült az ajtó elé, ha valamit kellett neki.

Hogyan szoktassam szobatisztaságra a westi 9hetes kutyusomat?

Legjobb válasz: Szia! Az ujságpapir folyamatos helyezgetésével. Elõször a kis vackukba, aztán az ajtó felé rakom, mindig messzebb. És végül elveszem a papirt onnan. azután jön az ajtó kaparás.

Szia! Az ujságpapir folyamatos helyezgetésével. Elõször a kis vackukba, aztán az ajtó felé rakom, mindig messzebb. És végül elveszem a papirt onnan. azután jön az ajtó kaparás.
Kajcsi után mindig kivinni, és addig nem szabad bemenni vele, míg el nem végezte a dolgát. Hamar megszokja, hogy kint kell... Ha bent sikerült, akkor is azonnal kiszaladni, meg egy kicsit megszidni!
Lehet, h nem fogadod meg a tanácsom, de elmondom.A 9 hét egy ilyen kutyafajtánál még kevés.A kaja utáni kivitel hosszú idõt vesz igénybe, de megéri.A westi kutyiknál, szokták még alkalmazni a pelenkát is.A lényeg, h még éjjel is fel kell kelned ahhoz, h a kutyi megszokja a szobatisztaságot.Sajna ez van.Én ugyanígy tettem, és mindíg meg kell dicsérni, jutalomfalattal, hogy ügyi volt, és nem a lakásban kakilt.De a kövesútra se engedd.Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Köszönöma válaszokat, pelenkát vettünk neki és van egy nagy teraszunk már oda többet szokott nagydolgot végezni és agyonra dícsérem a psivel még gondok vannak de remélem sikerül.Nagyon szépen gyarapszik, növöget. Köszönöm mégegyszer!
Nekünk 3 éves a westink. Lógass az ajtóhoz egy kis csengõt, (kalitkába valót)és mielõtt leviszed rázd meg. A westi nagyon okos, pár nap múlva össe fogja kötni a sétálást a csengetéssel.A mienk 3 hónapos kora óta csenget, és nem ver át minket, és a lakásba soha nem piszkít. Lehet, hogy nevetségesen hangzik, de nekünk bevált.Annyira lógasd le, hogy elérje az orrával, de az elején célszerû magasabbra rakni, mert lehet, hogy játszana vele, ha már megszokta engedd le az Õ magasságára.
Jaj:) Ez nagyon jó, amit az utolsó válaszoló írt!!! Ezt majd én is kipróbálom, hátha bejön.:D
Nagyon sokszor kell kivinni sétáltatni, vagy vegyél kutyapelenkát(szerintem ne vegyél ujságpapírt, mert ha pisil, akkor valószínûleg átázik)6-7 darabot tegyél a földre és napról-napra egyre többet vegyél fel a földrõl.amikor már csak 1 db van vidd egyre közelebb az ajtóhoz, majd késõbb már ki is viheted a pelenkát az udvarra és akkor már jutalmazhatod is sok sikert :)

Hogyan szoktassam rá a westiemet, hogy kint végezze el a dolgát sétáltatás közben?

4 hónapos kis westiem van 90 %ban pelusra végzi a dolgát, néha azért még történnek kisebb balesetek, most hogy megkapott minden oltást le tudom vinni sétálni és hát az atya úr istenért sem pisil, vagy kakil séta közben, bezzeg mikor haza érünk a pelusra azonnal..pedig min 40percet 1 órát mindig sétálunk. Tudnátok tanácsot adni, hogy vegyem rá, hogy kint is elvégezze a dolgát?

Legjobb válasz: Most már nyugodtan viheted kutyák közé, tõlük tudja a legjobban ellesni a "titkokat" :) Amúgy én 4 és fél órát voltam lent vele elõször, mire nagy nehezen pisilt egyet. Reggel ébredés után kapd föl, és azonnal vidd le, ne hagyd, hogy a pelenkára menjen. A kezedben nem fog pisilni.

Persze, egész eddig dísérték érte, mostmeg orrbelenyomásból majd tudja. Nem tudja orrbelenyomásból. Kérdezõ, több lehetõség is van: Lehet, hogy egyelõre még nem érzi magát biztonságban az utcán, és ezért nem mer ott üríteni. Menjetek sokat, lehetõleg azonos helyre, ahol aránylag csend és nyugalom van, illetve más kutyák. Sok kutyának okoz gondot eleinte az, hogy pórázon ürítsen, tehát érdemes olyan helyet találni, ahol el mered engedni. Nem árt, ha van ott más kutya is, akitõl ellesheti a dolgot :) Aztán lehet azt is csinálni, hogy a pelust egyre közelebb teszitek az ajtóhoz, míg végül egyszer csak kívülre kerül. Ha már kívül van, nagyon kell figyelni a kutyust, és ahogy keresgélni kezdene az ajtónál, kiengedni a lépcsõházba a pelusra. Így fokozatosan el lehet vinni az utcáig, ott mindig ugyanarra a helyre letenni, és egyszer csak elvenni. Ennek mondjuk elõnye, hogy meg fogja tanulni, hogy az ajtó környékén tudja jelezni ha dolga van, hátránya viszont, hogy ezzel vissza is élhet amikor egy kis sétára vágyik :) A gonoszabb verzió az, hogy egyszer elvinni egy egész napos kirándulásra, mert akkor biztosan el jön az a pont, amikor nem bírja tovább, és kényszerbõl megoldja odakint. Na ilyenkor viszont egy teljes sült malac is lehet a jutalma ;) Ha párszor átlépi ezt a gátat, és mindig nagyon meg van érte dícsérve, akkor könnyebb lesz utcán is addig lent lenni vele míg el nem intézi odalent. Emellett otthon a pelust meg fel lehet számolni, és valami számára kellemetlen illattal befújni a helyét, hogy ne is legyen kedve arra felé szaglászni. És persze sokat hordani kutyatársaságba, hogy lásson másokat is miközben végzik a dolgukat, így gyorsabban feléled az ösztön. Az elsõ néhány kinti siker lehet, hogy lassan jön, de ha nagyon-nagyon megdícséred érte, és meg is jutalmazod, akkor hamar megtörténik az áttörés. Fontos még, hogy semmiképp ne csinálj olyat, hogy csak pisilni szaladtok le, és amint végzett indultok is haza, mert ebbõl megtanulja, hogy pisi után haza kell menni, és direkt tartogatni fogja. Utána mindig jöjjön egy nagy játék, és csak aztán menjetek haza.
Most már nyugodtan viheted kutyák közé, tõlük tudja a legjobban ellesni a "titkokat" :) Amúgy én 4 és fél órát voltam lent vele elõször, mire nagy nehezen pisilt egyet. Reggel ébredés után kapd föl, és azonnal vidd le, ne hagyd, hogy a pelenkára menjen. A kezedben nem fog pisilni.
Tudom, hogy esõ után köpönyeg, de vagy 50 hsz-ban mondtuk már, hogy ne szoktassa senki rá a kutyát, hogy a lakásban végezheti el a dolgát, mert utána meg ez van. Tüntesd el a pelenkákat és sûrûn vidd le sétálni. Fõleg ébredés után. Mindig legyen Nálad jutalomfalat és ha sikerült valamit kiadnia, akkor nagy dicséret és jutalmazás.
"Szerintem hasznos lehet a kutyapelenka. Nálunk legalábbis remek szolgálatot tett. Olyan 6 hónapos korára teljesen elhagyta magától, és soha többé nem ment rá, " Anélkül meg már 2 hónaposan szobatiszta lett volna. 3 hetes kortól ki vannak engedve a bébik a nagyok közé a kertben. 4. héten már mindegyik masírozik kifelé, nincs a lakásban wczés.
Szerintem hasznos lehet a kutyapelenka. Nálunk legalábbis remek szolgálatot tett. Olyan 6 hónapos korára teljesen elhagyta magától, és soha többé nem ment rá, megtanulta, hogy úgyis viszem sétálni, és sokkal feelingesebb ott pisilni:)
belenyomod az orrát a sz*rba, rögtön tudja, hogy nem szabad
Én is inkább takarítottam, mint pelusoztam, pont azért, hogy nehogy rászokjon. De ezen kár vitatkozni, már megtörtént,
6 kutyát neveltem fel panelban, sosem volt pelenkázás vagy a lakásban szaratás. A kutya azzal jár, hogy le kell vinni sétálni.
A kérdező hozzászólása: hát ha lenne udvarom és nem panelban laknék biztos hogy én is kiengedtem volna már régen az udvarra wc-ni de mivel sokan tartjuk a kutyust panelban ezért elég nehézkes lenne kutyapelus nélkül kibírni azt az idõt amig nem lehet kutyák közé és utcára vinni a kicsit. Ezért kénytelenek vagyunk pelust használni, mert arra azért nem hiszem hogy sok embernek van ideje hogy kb 20 percenként kivigye a csöppséget pisilni, mert az enyém elég gyakran szokott.... tehát én ezért szoktattam pelusra, majd ha nagyobb lesz akkor már hosszabb ideig is képes lesz tartani így már azért könnyebben megy a leszoktatás. és ezt nem kötekedésenek írtam csakhát azok akiknek van udvaruk könnyen mondják h nem kell pelus
A kérdező hozzászólása: az utolsó hozzászólónak nagyon köszönöm a válaszát nagyon hasznosnak találom, ki is fogom próbálni, remélem sikerül
Vidd magaddal a pelust sétához eleinte, hogy rájöjjön, hogy oda is szabad, és nagyon dícsérd meg. Otthon meg vedd el tõle a pelenkát, csak sétánál kerüljön elõ.
Hát igen, ezt elrontottátok...a mi kutyánk magától megtanulta, h legyen szobatiszta...egyszer-kétszer pisilt a lakásban, akkor mondtuk neki, hogy nem szabad, mikor láttuk, h akarja, elkezdtünk vele kiszaladni a teraszra és megdicsértük, hogy kint fejezte be a pisit...aztán már vhogy magától rájött, hogy a terasz sem olyan jó, mert utána állandóan nagy takarítások vannak, és rászokott, hogy házon kívül intézze a dolgát...ez nekünk már 2-3 hónapos korára sikerült...már pontosan nem emlékszem, mert már 3 és fél éves a kutyus.
A kérdező hozzászólása: hát szerintem meg sokkal higénikusabb a pelenka, minthogy össze vissza pisiljen és kakiljon mindent, így legalább nem kell keresgélni, mert mindig tudom hogy hova történt a dolog, ugyhogy ezerszer pelenka mint hogy véletlenül belelépjek én vagy akár egy vendég...az elég cikis lenne A másik pedig az hogy nem tudom hogy vinném le félóránként a 4dikrõl wcni, mivel melózom is nem csak a napot lopom... na mindegy a lényeg hogy át lehet szoktatni, mert már párszir sikerült kint elvégazni a dolgot...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!