Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam a lányomat az éjszakai (2 db)

Hogyan szoktassam le a lányomat az éjszakai bepisilésről és az éjszakai pelenkáról?

este mindig kakóval alszik el és többször felkel éjjel inni.márciusban lesz 3 éves.mostanában már éjjel 2-3szor is tisztába kell tennem.próbáltam megpisitetni ha felkel inni de akkor sosem kell neki.az esti kakaót nem tudom elvenni t?le mert akkor vizet vagy teát kér.mit csináljak?????

Legjobb válasz: Szia! szerintem este nem kellene tisztába tenni márha csak pisilésröl van szó,mert akkor lehet hogy hamarabb rá jönne milyen jó pelus nélkül,a másik hogy próbáltad e már hogy nem adsz rá pelenkát hanem pelus nélkül fekteted le aludni ,macerás az éjszaka (és az ágyat is lekell elöte fedni vizhatlan lepedövel ,lehet kapni a boltban)de lehet hogy hatásos lenne és egy idö után ha felkel ráülne a bilire.Lehet nem segitettem sokat ,de hátha.Remélem sikerül:)

Szia! szerintem este nem kellene tisztába tenni márha csak pisilésröl van szó, mert akkor lehet hogy hamarabb rá jönne milyen jó pelus nélkül, a másik hogy próbáltad e már hogy nem adsz rá pelenkát hanem pelus nélkül fekteted le aludni , macerás az éjszaka (és az ágyat is lekell elöte fedni vizhatlan lepedövel , lehet kapni a boltban)de lehet hogy hatásos lenne és egy idö után ha felkel ráülne a bilire.Lehet nem segitettem sokat , de hátha.Remélem sikerül:)
Szia! A kérdés az hogy mikor szokott le a nappali pelusról azért mert az én gyerekeimnek is kb 3 honap kellett a nappali szobatisztaságtól számitva hogy éjjel is vissza tudják tartani. Neki is meg kell szokni azt hogyan kell visszatartani. Én semmit nem eröltettem. Attól kezdve amikor már nem pisilt be éjjel a pelusba fokozatosan nem adtam rá. Ez az egész egy nagy türelemjáték. Sok sikert és kitartást kívánok.
Szia!Az én lányom már majdnem négy éves volt, és este még mindig pelenka kelett rá, mert ha nem adtam rá tuti bepisilt.Aztán egyszer õ is, meg én is elfeledkeztünk az esti pelusról, és láss csodát nem pisilt be többet éjszaka.Persze még ma is-már 5 éves múlott-elõfordul hogy becsurrant, de fel is ébred rá, így csak pici megy az ágyba, a többi a wc-be.Nem kell erõltetni, majd úgyis elõbb-utóbb érzi hogy mikor van itt az ideje a pelus nélküli alvásnak.Lehet kapni ágyra fóliát, ragd azt a lepedõ alá, így az ágy nem lessz olyan, csak gyorsan átcseréled a lepedõt és kész.Lehet próbálkozni, csak ne erõltesd, nem katasztrófa, ha még pelus kell.
A nagykönyv szerint is eltelik ca. fél év a nappali és az éjszakai pelus elhagyása között. Ha ez hosszabb, az sem baj. Még nagyon fiatal a lányod, az is nagy szó, hogy már nappal nem kell neki!! 3 éves koráig nyugodtan várj ezzel, légy türelemmel, teljesen idõben vagytok. Szerintem csupán az éjszakai "lazított" állapotban, nem tud még a visszatartásra koncentrálni, de ez idõvel megoldódik.
Szia! Ha nm is nagy segítség, de ha mosható nadrágpelenkát használsz, jobban érzi, hogy bepisilt, és ráadásul olcsóbb, nem kell kidobni, és a következõ gyereknek is jó lehet. Mi is ilyet használunk fiamnál.
ugyhogy mindig koltsd fel szegenyket 12or(ejjel)pisiltesd meg.....es ezt minden ejjel.....mert csak ugy fog hasznalni a dolog.....

Hogyan szoktassam le a 10 hónapos lányomat az éjszakai cicizésről? Mit csináljak?

már 1,5 hónapja tart,szeretnék tenni valamit ellene,mert már nagyon fáj reggelre a mellem....állandóan csak szopizni szeretné egész éjjel...

Legjobb válasz: Enyém lassan 15 hónapos, sajnos nálunk sem túl gördülékeny ez. Kb. egy hétig van sírás nyûglõdés, minden éjjel egyre kevesebb (cumija van, vizet nem fogad el, teáztatni nem akarom), a hajnali egy szopi nekem beleférne, de valahogy mindig visszaesünk. Pl. utazás vagy betegség miatt, vagy fogzás, amikor nem hagyhatom sírni, mert felébred a testvére, apja és mindenki, vagy nem kap rendesen levegõt az orrán, én ilyenkor sem hagyom sírni. Ha meg ráállok, hogy megszoptatom, akkor minden éjjel egyre sûrûbben ébred, míg eljutunk oda, hogy akár 20 percenként is. :o( Hiába második gyerek, az elsõvel ilyen gondunk nem volt, úgyhogy csak próbálkozunk, csak próbálkozunk... :o)

Enyém lassan 15 hónapos, sajnos nálunk sem túl gördülékeny ez. Kb. egy hétig van sírás nyûglõdés, minden éjjel egyre kevesebb (cumija van, vizet nem fogad el, teáztatni nem akarom), a hajnali egy szopi nekem beleférne, de valahogy mindig visszaesünk. Pl. utazás vagy betegség miatt, vagy fogzás, amikor nem hagyhatom sírni, mert felébred a testvére, apja és mindenki, vagy nem kap rendesen levegõt az orrán, én ilyenkor sem hagyom sírni. Ha meg ráállok, hogy megszoptatom, akkor minden éjjel egyre sûrûbben ébred, míg eljutunk oda, hogy akár 20 percenként is. :o( Hiába második gyerek, az elsõvel ilyen gondunk nem volt, úgyhogy csak próbálkozunk, csak próbálkozunk... :o)
Én 15 hónaposan szoktattam le az éjszakai evésrõl. Apa ment be hozzá, megkínálta vízzel, nem tetszett neki, visszaaludt. Kb 3 nap alatt megszokta, hogy ne keljen éjjel. Az nem állapot, ha egy 10 hónapos egész éjjel szopik, te nem pihened ki magad, meg nem is kell már gy ekkora gyermeknek ennyiszer, fõleg nem egész éjszaka.
Adj neki cumit.
A kérdező hozzászólása: nem fogadja el.....teát sem...cumit soha, nemcsak éjjel.
Én így vagyok a 2 évesemmel... :) Kisebb korban egyébként könnyebb. Próbáld meg, hogy csak simized, felveszed, ringatod kicsit. Elsõ nap ne várj csodát, de talán néhány nap alatt hozzászokik. Az enyém mondjuk már követeli a cicit, kiabál, rugdos, fetreng rajtam, hihetetlen mit produkál, ha azt mondom neki, hogy nincs cici, mert fáj anyának... Van olyan, hogy egy idõ után csak elalszik, de olyan is, hogy nem bírom tovább és akkor megkapja. Ezért van neked viszonylag könnyebb dolgod. :) A foga nem fájhat neki? Az enyém akkor szokta igazán nyúzni a cicim, amúgy már azt elértem, hogy van amikor a víz is elég. Persze ez is idõbe tellett. Most viszont jön az utolsó rágófoga (már 1 hónapja), ez nagyon megviseli + bölcsi + déli cicizésrõl leszokás, szóval nálunk zûrösek az éjszakák. Az enyémnek sem kellett soha cumi, bár én ennek kifejezetten örülök. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!