Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam a lányomat az éjszakai (3 db)

Hogyan szoktassam le a lányomat az éjszakai bepisilésről és az éjszakai pelenkáról?

este mindig kakóval alszik el és többször felkel éjjel inni.márciusban lesz 3 éves.mostanában már éjjel 2-3szor is tisztába kell tennem.próbáltam megpisitetni ha felkel inni de akkor sosem kell neki.az esti kakaót nem tudom elvenni t?le mert akkor vizet vagy teát kér.mit csináljak?????

Legjobb válasz: Szia! szerintem este nem kellene tisztába tenni márha csak pisilésröl van szó,mert akkor lehet hogy hamarabb rá jönne milyen jó pelus nélkül,a másik hogy próbáltad e már hogy nem adsz rá pelenkát hanem pelus nélkül fekteted le aludni ,macerás az éjszaka (és az ágyat is lekell elöte fedni vizhatlan lepedövel ,lehet kapni a boltban)de lehet hogy hatásos lenne és egy idö után ha felkel ráülne a bilire.Lehet nem segitettem sokat ,de hátha.Remélem sikerül:)

Szia! szerintem este nem kellene tisztába tenni márha csak pisilésröl van szó, mert akkor lehet hogy hamarabb rá jönne milyen jó pelus nélkül, a másik hogy próbáltad e már hogy nem adsz rá pelenkát hanem pelus nélkül fekteted le aludni , macerás az éjszaka (és az ágyat is lekell elöte fedni vizhatlan lepedövel , lehet kapni a boltban)de lehet hogy hatásos lenne és egy idö után ha felkel ráülne a bilire.Lehet nem segitettem sokat , de hátha.Remélem sikerül:)
Szia! A kérdés az hogy mikor szokott le a nappali pelusról azért mert az én gyerekeimnek is kb 3 honap kellett a nappali szobatisztaságtól számitva hogy éjjel is vissza tudják tartani. Neki is meg kell szokni azt hogyan kell visszatartani. Én semmit nem eröltettem. Attól kezdve amikor már nem pisilt be éjjel a pelusba fokozatosan nem adtam rá. Ez az egész egy nagy türelemjáték. Sok sikert és kitartást kívánok.
Szia!Az én lányom már majdnem négy éves volt, és este még mindig pelenka kelett rá, mert ha nem adtam rá tuti bepisilt.Aztán egyszer õ is, meg én is elfeledkeztünk az esti pelusról, és láss csodát nem pisilt be többet éjszaka.Persze még ma is-már 5 éves múlott-elõfordul hogy becsurrant, de fel is ébred rá, így csak pici megy az ágyba, a többi a wc-be.Nem kell erõltetni, majd úgyis elõbb-utóbb érzi hogy mikor van itt az ideje a pelus nélküli alvásnak.Lehet kapni ágyra fóliát, ragd azt a lepedõ alá, így az ágy nem lessz olyan, csak gyorsan átcseréled a lepedõt és kész.Lehet próbálkozni, csak ne erõltesd, nem katasztrófa, ha még pelus kell.
A nagykönyv szerint is eltelik ca. fél év a nappali és az éjszakai pelus elhagyása között. Ha ez hosszabb, az sem baj. Még nagyon fiatal a lányod, az is nagy szó, hogy már nappal nem kell neki!! 3 éves koráig nyugodtan várj ezzel, légy türelemmel, teljesen idõben vagytok. Szerintem csupán az éjszakai "lazított" állapotban, nem tud még a visszatartásra koncentrálni, de ez idõvel megoldódik.
Szia! Ha nm is nagy segítség, de ha mosható nadrágpelenkát használsz, jobban érzi, hogy bepisilt, és ráadásul olcsóbb, nem kell kidobni, és a következõ gyereknek is jó lehet. Mi is ilyet használunk fiamnál.
ugyhogy mindig koltsd fel szegenyket 12or(ejjel)pisiltesd meg.....es ezt minden ejjel.....mert csak ugy fog hasznalni a dolog.....

Hogyan szoktassam le a 10 hónapos lányomat az éjszakai cicizésről? Mit csináljak?

már 1,5 hónapja tart,szeretnék tenni valamit ellene,mert már nagyon fáj reggelre a mellem....állandóan csak szopizni szeretné egész éjjel...

Legjobb válasz: Enyém lassan 15 hónapos, sajnos nálunk sem túl gördülékeny ez. Kb. egy hétig van sírás nyûglõdés, minden éjjel egyre kevesebb (cumija van, vizet nem fogad el, teáztatni nem akarom), a hajnali egy szopi nekem beleférne, de valahogy mindig visszaesünk. Pl. utazás vagy betegség miatt, vagy fogzás, amikor nem hagyhatom sírni, mert felébred a testvére, apja és mindenki, vagy nem kap rendesen levegõt az orrán, én ilyenkor sem hagyom sírni. Ha meg ráállok, hogy megszoptatom, akkor minden éjjel egyre sûrûbben ébred, míg eljutunk oda, hogy akár 20 percenként is. :o( Hiába második gyerek, az elsõvel ilyen gondunk nem volt, úgyhogy csak próbálkozunk, csak próbálkozunk... :o)

Enyém lassan 15 hónapos, sajnos nálunk sem túl gördülékeny ez. Kb. egy hétig van sírás nyûglõdés, minden éjjel egyre kevesebb (cumija van, vizet nem fogad el, teáztatni nem akarom), a hajnali egy szopi nekem beleférne, de valahogy mindig visszaesünk. Pl. utazás vagy betegség miatt, vagy fogzás, amikor nem hagyhatom sírni, mert felébred a testvére, apja és mindenki, vagy nem kap rendesen levegõt az orrán, én ilyenkor sem hagyom sírni. Ha meg ráállok, hogy megszoptatom, akkor minden éjjel egyre sûrûbben ébred, míg eljutunk oda, hogy akár 20 percenként is. :o( Hiába második gyerek, az elsõvel ilyen gondunk nem volt, úgyhogy csak próbálkozunk, csak próbálkozunk... :o)
Én 15 hónaposan szoktattam le az éjszakai evésrõl. Apa ment be hozzá, megkínálta vízzel, nem tetszett neki, visszaaludt. Kb 3 nap alatt megszokta, hogy ne keljen éjjel. Az nem állapot, ha egy 10 hónapos egész éjjel szopik, te nem pihened ki magad, meg nem is kell már gy ekkora gyermeknek ennyiszer, fõleg nem egész éjszaka.
Adj neki cumit.
A kérdező hozzászólása: nem fogadja el.....teát sem...cumit soha, nemcsak éjjel.
Én így vagyok a 2 évesemmel... :) Kisebb korban egyébként könnyebb. Próbáld meg, hogy csak simized, felveszed, ringatod kicsit. Elsõ nap ne várj csodát, de talán néhány nap alatt hozzászokik. Az enyém mondjuk már követeli a cicit, kiabál, rugdos, fetreng rajtam, hihetetlen mit produkál, ha azt mondom neki, hogy nincs cici, mert fáj anyának... Van olyan, hogy egy idõ után csak elalszik, de olyan is, hogy nem bírom tovább és akkor megkapja. Ezért van neked viszonylag könnyebb dolgod. :) A foga nem fájhat neki? Az enyém akkor szokta igazán nyúzni a cicim, amúgy már azt elértem, hogy van amikor a víz is elég. Persze ez is idõbe tellett. Most viszont jön az utolsó rágófoga (már 1 hónapja), ez nagyon megviseli + bölcsi + déli cicizésrõl leszokás, szóval nálunk zûrösek az éjszakák. Az enyémnek sem kellett soha cumi, bár én ennek kifejezetten örülök. :)

A 4, 5 eves lanyomat, hogy szoktassam le az ejszakai pelenkarol?

Nappal mar regota teljes biztonsaggal szobatiszta, ejszaka viszont hiaba probalkozunk. Ha tobbszor felkeltem ejszaka pisilni, akkor szaraz reggel a pelus, ha nem o nem kell fel azert, hogy pisiljen. Azt mondja, azert van a pelus, hogy belepisiljen. Hiaba mondjuk neki, hogy nem azert van, hogy ha veletlenul bemegy, ne legyen pisis az agy. Nem hajlando elaludni pelenka nelkul.

Legjobb válasz: Ez titeket minõsít, már bocs hogy ezt mondom. Nektek kell határozottan fellépni. Gumi lepedõ a matracra, rá a sima lepedõ, s ha be pisil sem ázik el a matrac. El kell határozni, holnaptól nincs pelenka. 1-2 napig hiszti lesz hogy kell neki, de ki kell tartani! Ha bepisil, érzi majd hogy nedves, kellemetlen, megtanúlja hogy vagy vissza tartja, vagy kimegy pisilni. 2 hétig kell kb. Kibírni. S leszokik az éjszakai bepisilesrõl! Raktátok múlik, nem rajta!

Ez titeket minõsít, már bocs hogy ezt mondom. Nektek kell határozottan fellépni. Gumi lepedõ a matracra, rá a sima lepedõ, s ha be pisil sem ázik el a matrac. El kell határozni, holnaptól nincs pelenka. 1-2 napig hiszti lesz hogy kell neki, de ki kell tartani! Ha bepisil, érzi majd hogy nedves, kellemetlen, megtanúlja hogy vagy vissza tartja, vagy kimegy pisilni. 2 hétig kell kb. Kibírni. S leszokik az éjszakai bepisilesrõl! Raktátok múlik, nem rajta!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Nálunk is ugyan így történik, egyik éjszaka külön szólam neki, hogy ne aludjon el a WC-n, mert beleesik. tiszta kóma, amikor felkeltem. Így tényleg nincs értelem, csak azért mert néhány nehézfejû anyuka úgy gondolja. Úgy döntöttem, hogy szépen kivárom. Egyébként a kolléganõm lánya és az én lányom között 3 hónap korkülönbség van és ott is még ugyan ez a helyzet. Õk is próbálkoztak a keltegetéssel, de ott sem volt értelme. Annak a kislánynak is még csurom vizes a pelus reggel. Nem hiszem, hogy ennyi anyuka felelõtlen lenne. Sajnos nem most tapasztalom elõször ezen a fórumon, hogy úgy okoskodnak, hogy utána sem néznek. aztán ha az ember mást ír, mint amit õk gondolnak fogják és lehülyézik. Bocsánat a kifejezésért!
Nem értem, miért jó lepontozgatni azokat, akiknek a gyereke nem lett 2 évesen ágytiszta. Bizonyára nem volt vele gondjuk és egyszerûbb a szülõ felelõsségére fogni, mint egy kicsit utánaolvasni. Kérdezõ! Hasonló helyzetben vagyunk, 4, 5 éves a fiam, éjjelre sajnos még kell a pelenka, bár az utóbbi idõben volt pár száraz pelenka reggelre, úgyhogy bizakodom. Az éjszakai ébresztéssel próbálkoztunk, úgy pisiltetem, hogy fel sem ébred rendesen, hiába próbálkozok, dülöngél közben össze-vissza, gyakorlatilag akkor is alszik, reggel sem emlékszik rá. Magyarul még nem érettek hozzá, akármennyire is szeretnénk. Sajnos sürgetni nem lehet, nem is szabad erõltetni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); [link] Olvasd el, itt elég jól érthetõen írnak róla. 5 éves korig nem nagyon foglalkoznak a problémával, mert igen gyakori jelenség a kisgyerekeknél (10-15 %, csak itt nálunk nem reklámozzák, olvashattad, hogy sok okos hozzáértõ és tapasztalt rögtön azt írja, hogy vedd le a pelenkát... No comment, és engedd el a füled mellett :P ). Családon belük öröklõdik is egyébként. A nagylányom 17 hósan stabilan szobatiszta volt nappalra, éjjelre 3 éves is elmúlt már, mire az lett. Aggódtam persze, de 5 éves kora után foglalkozott volna a témával a gyerekorvos, azt mondta addig belefér. Gyakran egy úgy nevezett antidiuretikus hormon ( [link]) hiánya okozza (és nem szülõi hanyagság), ez egyszerûen késõbb indul be, és azt hiszem 6 éves kor körül gyógyszeres kezeléssel pótolják, ha akkor is fennáll a probléma. Másik ötlet még a csepp-csengõ: [link] De 4, 5 évesen még szerintem ne aggódj, magától is rendezõdhet. Én lányomnál egyik napról a másikra oldódott meg, és ébredt szárazon.
A kérdező hozzászólása: Koszi!
Unokahúgom másfél évesen szobatiszta volt nappal, de éjszaka még 4 évesen is pelenkája volt. 6-7 évesen még hetente- kéthetente bepisilt éjszaka. Gyerekorvos szerint éretlen volt az idegrendszere. 8 évesen pisilt be utoljára.
A kérdező hozzászólása: Van egy 6 hetes kislanyom is, igy veluk alszok, igy a hallotavolsaggal nincs baj. Tul fatadt, egyszeruen nem ebred fel. Mikor keltem pisilni is olyan almos, hogy elalszik a wc-n. Pedig idoben fekszik, es meg delben is alszik. Egyebkent delben mar nagyon regota nem pisil be. Csak ugye az ejszaka az hosszabb.
Próbáljunk meg gyerekfejjel gondolkodni. Lehet hogy fél kikelni az ágyból vagy túl fáradt hozzá. Aztán meg ha nem ad rá a szülõ pelenkát, akkor meg mivel mindig be fog pisilni, akkor meg azt mondjuk rá, hogy bepisil éjszaka, biztos valami lelki baja van. Nekünk felnõtteknek egyszerû kikelni, feloltani a lámpát és csak ráülni a WC-re. Mind ezt gyerek fejjel egy igazi küldetés! Szerintem sem kell erõltetni. Amit a szülõ megtehet, vagy vár még kicsit, amikor bátrabb lesz a gyermek, vagy megkéri, hogy ha felébred éjjel, szóljon a szülõnek, hogy vigye ki pisilni. Ez persze csak akkor megoldható, ha hallótávolságon belül vannak a szülõk.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! Az én fiam 5 és fél éves és pelenkában alszik. (förtelempártiak megnyugtatására: a 3 éves öccse már elhagyta a pelust) Levettem róla a pelenkát többször. Nem ébredt fel arra, hogy pisilni kell és arra sem, hogy bepisilt, sõt éjjel úgy át lehet öltöztetni és áthúzni az ágyat, hogy közben nem ébred fel. Ha éjjel nem vettük észre, hogy bepisilt, akkor zokogott reggel. Kb 3 hónapja éles váltás volt, már szinte mindig száraz pelussal ébred (a 3 hónap alatt 2 baleset volt), de ragaszkodik még a pelenkához, én pedig nem erõltetem. Szólni fog, ha már õ is elhiszi, hogy nem kell neki a pelus, addig is minden este megkérdezem, hogy miben szeretne aludni. Most öt és fél évesen már azt merem mondani, hogy ágytiszta. Nem szabad erõltetni és ezen idegeskedni. (Persze azért a szervi okokat ki kell zárni, mi is végigcsináltuk a vizelet és vérvizsgálatot, hasi ultrahangot. Volt olyan orvos, aki csak mosolygott, hogy hova sietünk.)Barátnõm fia 9 évesen lett éjszakára is szobatiszta egyik napról a másikra. Addig csinálhattak bármit. Mivel nálatok tudatosnak tûnik a dolog, így próbáljátok meg érdekeltté tenni a gyereket. Pl 5 száraz éjszaka után egy kis ajándékot kap. (pici játék, foglalkoztató füzet, fagyi stb.)
A kérdező hozzászólása: Jaj, de jo, hogy ilyet is hallani. Igen a fortelem okos tanacsot nem adott, csak leszolt. Nalunk is ez a helyzet. Ha felkeltem szaraz a pelenka, ha nem, pisis. Mi is probalkoztunk mar tavaly nyaron is, nem adtam ra pelenkat tobb hetig. Mindig bepisilt, ha meg keltem, mind a ketten nagyon faradtak vagyunk. A nevelesi tanacsado sem tudott tanacsot adni csak, hogy ne siettessuk.
Biztos le leszek pontozva, mert egy förtelem részese vagyok én is. Az én lányom még nincs 4, 5 éves , de 4 éves már elmúlt és neki van még pelenka éjszakára. Az hogy felkeltem az nem lesz szobatisztaág, mert én írányítok és nem õ. Próbálkoztunk párszor pelenka nélkül , de bepisil és nem hogy száraz lenne a pelenka, hanem negyon-nagyon pisis.
Szerintem ha elfogy a csomagból az utcsi pelenka is véletlenül felejts el venni. 4, 5 évesen meg érti hiszti nélkül is, hogy este zárva van a bolt nem tudsz már venni, így anélkül kell aludni. Reggel nagyon dicsérd meg, hogy milyen ügyes nagylány, hogy már pelenka nélkül alszik. Éjszaka azért keltsd fel pisilni.
A kérdező hozzászólása: Mindegyik szakirodalom azt irja, hogy nem szabad eroltetni, sot nevelesi tanacsadonal is voltunk, es ott is a lelkunkre kotottek, hogy ne eroltessuk. Aki azt irta, hogy fortelem tuti, hogy nem kellett meg ilyen problemaval megbirkoznia! Itelkezni a legkonyebb!
4 és fél évesre miért adtok pelenkát? Már õ maga is rájött, hogy ha bepisil akkor abból nincs semmi kellemetlensége. Vedd le róla (vagyis ne add rá este) és ha bepisil majd rájön hogy az nem jó dolog, és ki fog menni. Gumilepedõt vegyél a matracra.
Elsõnek van igaza, nem szabad rá pelenkát adni. Unokatesóm 4 éves lányára is adnak még pelenkát, förtelem.
Az elsõ válaszolóval nagyjából egyetértek. Mellé esetleg: [link]
Az én kislányom 8 éves, és még mindig pelenka kell neki éjszakára. Nappal 2 és fél éves kora óta szobatiszta. Számtalan orvost és vizsgálatot végigjártunk, semmi testi-lelki problémát nem találtak. Annyit mondtak, nagyon mélyen alszik, nem ébred fel az ingerre. Nem tudunk mit tenni, marad egyenlõre a pelus. Próbáltuk mi is nélküle, de mindig ágynemûmosás lett a vége.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!