Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam a lányomat az (11 db)

Hogy szoktassam a lanyomat az ujszulott babahoz?

Nem reg szultem, van meg egy 2 eves kislanyom, aki nagyon erzekeny a zajokra. Egy 2 szobas lakasunk van, es a lanyom nem tud aludni a kicsitol. Ti is jartatok igy? Hozza fog szokni a kicsihez?

Hogyan szoktassam le a lányomat az éjszakai bepisilésről és az éjszakai pelenkáról?

este mindig kakóval alszik el és többször felkel éjjel inni.márciusban lesz 3 éves.mostanában már éjjel 2-3szor is tisztába kell tennem.próbáltam megpisitetni ha felkel inni de akkor sosem kell neki.az esti kakaót nem tudom elvenni t?le mert akkor vizet vagy teát kér.mit csináljak?????

Legjobb válasz: Szia! szerintem este nem kellene tisztába tenni márha csak pisilésröl van szó,mert akkor lehet hogy hamarabb rá jönne milyen jó pelus nélkül,a másik hogy próbáltad e már hogy nem adsz rá pelenkát hanem pelus nélkül fekteted le aludni ,macerás az éjszaka (és az ágyat is lekell elöte fedni vizhatlan lepedövel ,lehet kapni a boltban)de lehet hogy hatásos lenne és egy idö után ha felkel ráülne a bilire.Lehet nem segitettem sokat ,de hátha.Remélem sikerül:)

Szia! szerintem este nem kellene tisztába tenni márha csak pisilésröl van szó, mert akkor lehet hogy hamarabb rá jönne milyen jó pelus nélkül, a másik hogy próbáltad e már hogy nem adsz rá pelenkát hanem pelus nélkül fekteted le aludni , macerás az éjszaka (és az ágyat is lekell elöte fedni vizhatlan lepedövel , lehet kapni a boltban)de lehet hogy hatásos lenne és egy idö után ha felkel ráülne a bilire.Lehet nem segitettem sokat , de hátha.Remélem sikerül:)
Szia! A kérdés az hogy mikor szokott le a nappali pelusról azért mert az én gyerekeimnek is kb 3 honap kellett a nappali szobatisztaságtól számitva hogy éjjel is vissza tudják tartani. Neki is meg kell szokni azt hogyan kell visszatartani. Én semmit nem eröltettem. Attól kezdve amikor már nem pisilt be éjjel a pelusba fokozatosan nem adtam rá. Ez az egész egy nagy türelemjáték. Sok sikert és kitartást kívánok.
Szia!Az én lányom már majdnem négy éves volt, és este még mindig pelenka kelett rá, mert ha nem adtam rá tuti bepisilt.Aztán egyszer õ is, meg én is elfeledkeztünk az esti pelusról, és láss csodát nem pisilt be többet éjszaka.Persze még ma is-már 5 éves múlott-elõfordul hogy becsurrant, de fel is ébred rá, így csak pici megy az ágyba, a többi a wc-be.Nem kell erõltetni, majd úgyis elõbb-utóbb érzi hogy mikor van itt az ideje a pelus nélküli alvásnak.Lehet kapni ágyra fóliát, ragd azt a lepedõ alá, így az ágy nem lessz olyan, csak gyorsan átcseréled a lepedõt és kész.Lehet próbálkozni, csak ne erõltesd, nem katasztrófa, ha még pelus kell.
A nagykönyv szerint is eltelik ca. fél év a nappali és az éjszakai pelus elhagyása között. Ha ez hosszabb, az sem baj. Még nagyon fiatal a lányod, az is nagy szó, hogy már nappal nem kell neki!! 3 éves koráig nyugodtan várj ezzel, légy türelemmel, teljesen idõben vagytok. Szerintem csupán az éjszakai "lazított" állapotban, nem tud még a visszatartásra koncentrálni, de ez idõvel megoldódik.
Szia! Ha nm is nagy segítség, de ha mosható nadrágpelenkát használsz, jobban érzi, hogy bepisilt, és ráadásul olcsóbb, nem kell kidobni, és a következõ gyereknek is jó lehet. Mi is ilyet használunk fiamnál.
ugyhogy mindig koltsd fel szegenyket 12or(ejjel)pisiltesd meg.....es ezt minden ejjel.....mert csak ugy fog hasznalni a dolog.....

Teljesen kicsinál a férjem idegileg, mindent ráhagy a lányunkra! Hogyan szoktassam le őket az esti hülyeségről?

Totál kiborultam,lehet másnak nem nagy ügy,de minden este lefekvéskor eljátszani ugyan azt már fárasztó!

Legjobb válasz: Amit az utolsó válaszolt, az rendben is van, de a kérdezõnél teljesen más a szitu. A kislány ugráltatja anyut és aput. És játszik alvás helyett. Szerintem a férjeddel kell elõször tisztáznod a helyzetet. Üljetek le beszéljétek meg, mert szerintem addig nem tudsz semmin változtatni. Ha a férjed is beleegyezik, akkor meg vigyázzatok hogy nagyon következetesek legyetek, különben nem fog mûködni.

Hát aakkor végülis beletrafáltam...Én is ezt írtam, h ugrálsz köztük. Két variáció lehet. 1. Apura rányomod a feladatot, amit kitalált 2. ill. kezedbe veszed az irányítást és keményen de persze nagy szeretettel betartatod a lányoddal, h alszik semmi hacacáré nélkül. Még én talán járhatóbbnak érzem a 2. lehetõséget, mert Akkor kialakítod a Neked megfelelõ esti rendet és apuka is tudja a kis filmjét nézni.... (Olyan kiállhatatlanok tudnak lenni, ha a szupcsihupcsi filmjeiket nem nézhetik...)
....vagy igen, még az is jó ötlet, hogy vedd át az altatást, a hogy TE szeretnéd, játék meg miegymás nélkül. A te szabályaiddal úgymond.
Amit az utolsó válaszolt, az rendben is van, de a kérdezõnél teljesen más a szitu. A kislány ugráltatja anyut és aput. És játszik alvás helyett. Szerintem a férjeddel kell elõször tisztáznod a helyzetet. Üljetek le beszéljétek meg, mert szerintem addig nem tudsz semmin változtatni. Ha a férjed is beleegyezik, akkor meg vigyázzatok hogy nagyon következetesek legyetek, különben nem fog mûködni.
Az apukák már csak ilyenek.Nálunk több alkalommal is nekem kellett átvenni az irányítást, mert apa rászoktatta valami hülyeségre, aztán kijelentette, hogy õ nem bír vele, most én jövök.Amíg felváltva próbáltuk elaltatni, addig egyszerûen nem akart aludni, mert tudta, ha egyikünk kidõl, jön a másik.Sokszor direkt arra játszott, hogy apa bejöjjön.Ennek aztán véget vetettem.Csak enyém lett az altatás, teljes csendben és elszigeteltségben.Így nekem is könnyebb, mert a nap végén hamarabb nézhetek egy irányba:) Tehát a javaslatom az, hogy mikor apa hazaér, adj nekik egy kis idõt játszani, aztán puszi, és apa szépen megy megnézni a kedvenc mûsorát.Remélem sikerül megoldani a problémát.
Szia! Én bezony azt csinálnám, h amit õ kifõzött egye is meg!! Nem feküdnék a gyerek mellé (még ha ezért most lelketlennek is tûnök) hanem aput szépen megkérem, h amire rászoktatta a lányt , ne csak 5 alkalommal tartsa be, hanem következetesen. Akkor neki nincs esti film addig, míg a lányka nem alszik. A kakaó meg.....Nem lenne nagy ügy, de a lányka abban a korszakban van, hogy bevet mindent, csak aludni ne kelljen. Te nem mersz kiállni magadért, ugrálsz a lányod meg a férjed között, a lányka meg ezt ki is használja. Nincs kakaó, vagy kérjen apától-határozottan. Nagy tapasztalat (nekem 2 gyerekem van) hogy a férfiakat is nevelni kell. Néha gyengédebben, néha erõsebben.
Szóval nehogy azt hidd, hogy rossz anya vagy é ygengekezû, dehogy is! Csak ha a férjed eldübörgi magát, azt hiszi akkor rend és fegyelem van, meg nyugalom h nézhesse az esti filmecskéjét. Hát nem! Amire szoktatta a gyerkõcöt, ahhoz tartsa is magát. Neked egyéb teendõid is vannak, pl. elpakolni a konyhában, megmosni a hajasat, holnapra bekészíteni a mosnivalót...mit tudom én, 30 féle dolgot fel tudsz neki sorolni, hogy most miért nem érsz rá a lánykához rohangálni!
túrórudi, most itt komoly dolgokról van szó. Ne szólj bele a gyereknevelésbe. Bocsi az offért :D Az tényleg jó ötlet hogy átveszed az altatást, de akkor megint neked kell bent lenned a lányoddal és az apja, meg alig látja, bár ha elõtte játszanak, ahogy valaki írta, az megoldás, de akkor meg lehet felpörög a kisasszony. Szerintem mindenképpen beszélj és juss közös nevezõre a férjeddel.
Az én gyerekem is mellém fekszik este - már 9 éves. Így szokta meg. Mi ezzel a gond? Fekvésben nagyon nem lehet elfáradni... Símogatod egy kicsit és elalszik az a pici. Mi beszélgetni szoktunk, aztán ha elálmosodik megy a saját ágyába
Na, igen, ez meg a másik. Én is akartam írni, de inkább meggondoltam magam. A fogmosás. Nem célszerû lefekvés elõtt enni-inni, vizet persze lehet. Miután utoljára evett-ivott valamit, várni kell 40-50 percet, és ezután kell megmosni a fogát. Az ilyen kicsi gyerekek még nem tudják maguknak alaposan megmosni.
Miért kell 40-50 percet várni evés után?Ezt én még soha nem hallottam, esetleg savas gyümölcsök után.De itt most nem a kakaó a lényeg hanem az hogy kétféleképpen képzelik a gyerek nevelést, hisztizik apa, és a gyerek is.Anya hiába hoz jó döntéseket, ha az apa a gyerek elõtt mindent amit az anya mond lefikáz.Nekem van egy ismerõs család ahol ezek a dolgok durvába mennek, a gyerek ugyan úgy beszél az anyjával mint apuka, és ugyanúgy el is veri.Itt a kérdezõnek semmi tekintélye mintha a gyerekfelvigyázó lenne semmi más.Legalábbis nekem ez jött le.Nem tudom az élet más területén ilyen a párod kérdezõ, vagy csak a gyerekkel kapcsolatban?Szerintem az a baj hogy ezt a kezdetektõl megcsináltad nekik, sajnos sírás, hiszti és vita árán tudod majd leszoktatni õket errõl.
Te nem érted... hol érdekelne engem, hogy a férjem veszekszik, mert nem viszek még a hisztizõ gyereknek este többször kakaót?? ha rongyosra beszélted a szád, rá kéne jönnöd, hogy ez nem segít, és mást találj ki... én már leüvölteném a fejét egy ilyen ....-nek, de ez én vagyok, és nekem sem kell, mert az én férjem nem ilyen korlátolt......stb...
A kérdező hozzászólása: A kakaóról annyit, hogy már kismilliószor mondtam a páromnak hogy csak 1üveggel hozok, mert a többit csak azért kéri hogy szórakozhasson, és kakaót nem teszek a tejbe. Na erre megkapom hogy had igyon már annyit a gyerek amennyi jólesik neki, ha 1litert akkor 1litert, a kakaót meg ne sajnáljam már tõle!
A kérdező hozzászólása: "Nem az a baj hogy mellé kell feküdni, hanem az hogy 1-1, 5órát nem vagyok hajlandó mellette feküdni, meg szórakozni, még el nem alszik, mert ha otthagyom visít!"
A kérdező hozzászólása: És mit találjak ki??? Mert a szó nem segít! Sajnos az én férjem ilyen korlátolt, és nekem már nincs energiám minden este veszekedni vele! Nem egyszer összevesztünk e miatt.:(
A kérdező hozzászólása: Fogát meg reggel este mosom a gyereknek!
Sajnos a meggyõzõ beszélgetésen kívül nincs más ötletem. Esetleg ha egy rokon, akire hallgat, szintén a te véleményeden lenne. Az a baj, hogy különbözõ elveket vallotok nevelés terén. Illetve, hogy a férjed szánt szándékkal meg akar bántani valamiért, a gyerek elõtt is lealázni. Gondolom õ ilyen típus lehet sajnos. Azt szereti, ha az asszonynak hallgass a neve. Ha van olyan család a környezetetekben, ahol a nõt megbecsülik, egyenrangú, nem beszélnek vele megalázóan, akkor õket fel lehetne hozni példának.
30. Én meg az utóbbi években úton-útfélen ezt hallom, hogy elõbb várni kell, hogy visszaálljon a száj PH-ja, és csak utána megmosni, nehogy lesúroljuk a fogzománcot. Mert így csak többet árt a fogmosás, mint használ. De legjobb megkérdezni a fogorvost, õ mit mond.
Én is csak azt tudom javasolni amit itt a többiek, ha õ szoktatta rá akkor feküdjön mellé, akkor is ha film van.Adjál neki más módon kakaót, pohárból szívószállal például.Utána nincs kakaó.Apa feküdjön mellé, de ne amíg elalszik hanem jöjjön ki mondjuk egy negyed óra múlva.Ez csak úgy megy ha a sarkadra állsz, és mond neki hogy Te nem fogsz mellette feküdni, és kész.Legyen önálló akaratod és tarts ki mellette, ettõl nem leszel rossz anya se lusta.Én is imádom a gyerekeimet, de nem fekszem melléjük.Én is követtem el hibákat az elsõnél altatással, de beláttam hogy ez nem jó.A párod is beláthatná, hogy ez hosszú távon rögzül mi lesz ha oviba, suliba jár.Nem kell mindent megtenni amit a kicsi akar, ekkora gyereknek el lehet magyarázni hogy este van aludni kell, határozottan.Apa veszekedésére nem reagálnék a helyedben, engem annyira felidegesítene, hogy lehet kimennék a levegõre, és hagynám hagy kinlódjon a kisasszonnyal.Ha nem lehet vele kommunikálni én nem szólnék hozzá és kész.Elõbb-utóbb majd észreveszi magát....
Nálunk mindkét gyereknél úgy néz ki az esti rituálé, hogy fürdés után a nappaliban a kanapén ülve isszák a tejet, közben beszélgetünk, mesét olvasunk, majd fogmosás, pisi és alvás, utóbbi egyedül, a saját ágyukban. Pici koruktól erre szoktattuk õket, így nincs is gond vele. Ne hagyd, hogy ugráltassanak! Vigyél 1 kakaót, de többet ne! Az altatást meg intézze apuka, ha már ilyen okosan rászoktatta a lányát...
Nem olvastam végig az összes hozzászólást, lehet már írták. Én tuti azt csinálnám, hogy ok. akkor gyerek megfürdött, vacsizott, apa tied az altatás, én meg elmegyek "futni", sétálni, akármi. Oldja meg. Több mint valószínû, hogy egy hét alatt leredukálja az alvásidõt fél órára. De mindenképpen menj el otthonról.
Tesóm kislánya ugyanígy volt szokatva: éjszakai kakaómaraton, parádézás, játék az ágyban. Eredmény: reggelre mindenki hulla. A gyereket nem lehetett kihúzni az ágyból, pedig menni kellett az oviba. Amikor iskolába ment, akkor szokott le a kakaózásról meg a többirõl. egyszerûen olyan fáradt volt, h nem volt ereje ezekhez. Ezt csak azért írom, h egy rossz szokás évekre berögzülhet. Évekre elronthatja egy egész család napját.
Ja, és még annyit, hogy nálunk eleinte nem aludt el apával, csak ha ott maradt vele, én meg kijöttem, és ez van. Ha határozott vagy, megszokják hogy veled máshogy lehet, mint apával, és ahhoz igazodik a gyerek, aki épp elviszi aludni. Ne hagyd magad, szoktasd te egy veled való lefekvési formához, légy határozott, nem vagy rossz anya, engedd el a füled mellett a férjed beszólásait, és õ meg ha õ fektet, igya a levét annak amit fõzött. Lefogadom hogy ha kialakul veled az, hogy lefekteted és elalszik egyedül, akkor majd azt akarja hogy mindig te rakd le a kicsit, mert neki szórakoznia kell vele, neked meg elsõre, gyorsan elalszik. Csak addig bírd ki, aztán már te is mondhatod neki, hogy LÁTOD, ERRÕL BESZÉLTEM! :-) Utolsó valtam.
Amit a 2-es válaszoló írt..
A kérdező hozzászólása: A probléma az hogy nem is kéne altatni, mert elalszik egyedül is.Mint írtam délután is egyedül alszik, és volt rá példa hogy este is ha az apja nem volt itthon. Olyankor betettem az ágyába, puszi, és csicsika. Nincs gond. Ha az apja itthon van akkor hülyül meg! Az esti lefekvés úgy néz ki hogy fekszik a gyerek az ágyában az apja mellette. Én meg körbeugrálom õket szaladgálok mint egy idióta este 10kor!, Ha kifejezem a nemtetszésemet az apja velem veszekszik. A gyerek meg kihasználja hogy "lehet szórakozni".
Játszani lehet...csak x idõponttól tudja a kislány, h megyünk aludni.Én mindenhezolyanjólértõ apuka nélkül is nagyon nehezen tudtam altatni a fiamat egy idõben, mert kitalált MINDENT, h ne kelljen még aludnia. Akkor kemény kézzel, következetesen, de muszáj voltam altatni, a fejem tetejére mégsem nõhetett, no meg nem akartam 11kor mint egy hulla beesni az ágyba.... (az különösképp sosem érdekelt, h más fejére hogy nõl...de egész nap szinte én vagyok/voltam vele, akkor tudja hogy merre hány lépés nálam....:)
A kérdező hozzászólása: Igen csak az a gond hogy az apukával nem lehet errõl beszélni! Neki tök természetes, és nem érti hogy én miért borulok ki?! Miért baj az hogy fél 10-tõl fél 11-ig szaladgálok. És miért nem tetszik hogy ha õ kitalálja hogy nézi a tévét, nekem kell a gyerekhez feküdni?! Pedig már 1000x mondtam neki hogy ne feküdjön este a gyerekhez, mert egy idõ után egyedül is elalszik. Olyan is nem egyszer volt hogy a következõ adag kakaóját a lányunk majdnem fél óra múlva kérte. Mikor nem akartam menni, a férjem is elkezdett nekem kiabálni, hogy vigyem már. Aztán meg meg sem itta a gyerek. Csoda ha kiakadok???
Kedves Boglárka. Nekem is van vagy kettõ, úgyhogy minimum annyi jogom van beleszólni, mint neked. Gondolom, apuka este 8-kor nem a sarki kocsmából tántorog haza, úgyhogy szerintem neki is joga van az egy órás hancúrhoz a kölökkel, még ha ezzel kicsit fel is borul a napirend. Nekem kicsit hisztérikusnak tûnik a kérdés, a kedves anyukával együtt.
A kérdező hozzászólása: Kedves túró rudi! Az apuka 8-ra ér haza, és fél 10-ig, de mostanában inkább 10-ig "hancúrozik a kölökkel"! Nem ez a gond, hanem az hogy még az ágyban is folytatják. És mivel a lányom még nem akar aludni, kitalál mindent, az apja meg adja alá a lovat! Velem veszekszik, mikor mondom hogy csak direkt szórakozik a gyerek, meg ha nem pattanok rögtön. Ha szerinted hisztérikus vagyok, hát szíved joga!
Úgy látom ebben a nagy melegben elveszítetted a humorérzékedet, kivéve persze amikor te poénkodsz. Vicc volt. :D A te humoros válaszodra, egy kontra. Na mindegy. Remélem kedves kérdezõ megtalálod a helyes utat.
A humorban nem ismerek tréfát. :)
Állj a sarkadra a férjeddel szemben, ne hagyd, hogy ugráltasson, rajtad szórakozzon, te töltesz a gyerekkel több idõt, te tudod jobban, mit hogyan kell vele kapcsolatban csinálni. A gyereknek se hagyd, hogy a fejedre nõjön. Ha az apukának tévézni van kedve, akkor egyszerûen ne játszd el az együttalvósdit, ez továbbra is tartozzon csak az apukához, a gyerek mehet nyaggatni az apját, ha nem tetszik neki. Te pedig szépen feküdj le idõben aludni, a férjed ha tévét néz, ha játszik a gyerekkel, az már õ dolga, de pihend ki magad mindig. A gyerekre meg - ha téged akarna nyaggatni az apja helyett - szólj rá határozottan, vidd a szobájába, Vagy egyszerûen színlelj alvást, vagy mondd neki, hogy én már alszom, menj te is aludni, vagy menj apához, õ még nem alszik.
A kérdező hozzászólása: Ha nem fekszem a gyerek mellé mikor az apja tévézik, akkor torka szakadtából hisztizik. Az apja meg velem veszekszik hogy ennyire nem vagyok képes, hogy 1héten 1x a gyerekhez feküdjek. Holott nem én találtam ki, és nem is én kértem hogy feküdjön mellé. Én mindig azt mondom neki hogy egyedül is el tud aludni! Ha azt megtenném hogy lefekszem aludni vagy csak színlelem, akkor meg azt kapnám meg hogy ennyi erõvel a gyerekkel is alhatnék!:((( Remélem senki nem ért félre, mert imádom a lányomat, nagyon szívesen összebújok vele, de este 10kor 1-1, 5órát szórakozni vele nincs hozzá hangulatom! És ott sem lehet hagyni még el nem alszik, mert rögtön felpattan az ágyból és hisztizik.:(
Könyörgöm, mi olyan nehéz abban, hogy a saját gyereked mellé fekszel???? Kakaóból meg lehet csinálni 2 litert is, ha nem fogy el, beteszed a hûtõbe. Mit kell rohangálni körülöttük?
Nagyjából mindenki ugyanazt mondta, amire én is gondolok: ÁLLJ KI MAGADÉRT! Leginkább a férjeddel szemben, a lányoddal pedig legyél határozott és következetes. Ha azt mondtad, hogy nem fekszel mellé és csak 1 kakaót kaphat, akkor az legyen úgy akkor is, ha 2 órát hisztizik miatta. Ha sír menj be hozzá, halkan mondd el neki, hogy õ már okos nagylány, puszi-puszi, szeretgesd meg és kívánj jó éjszakát. Kakaót pedig én sem adnék neki, fõleg nem közvetlenül alvás elõtt (gondolom fogat mosni sem szokott utána...) Inkább sima langyos tejet, még lefekvés elõtt és utána mosson fogat.
Ez nagyon jó ötlet, elmenni otthonról!
sajnos, ha õ nem hajlandó leszokni akkor veszett balta nyele. te nem tehetsz semmit.
Eleve, ha azzal kezdi, hogy "majd akkor leszokik, ha elfogy a cigije", onnan már keresztet is vethetsz az elhatározására. Õ nem akar leszokni, vagy nincs meg benne egyáltalán az akarat, így soha nem is fog menni. Áll oda elé nagy bociszemekkel, és mondd azt "Anyu, kérlek szokj le a dohányzásról, mert azt szeretném, hogy majd ha lesznek gyerekeim, játszhassanak a nagymamájukkal..." vagy valami ilyesmi. Érteni fogja a célzást, abban biztos lehetsz, és talán így jobban erõt vesz magán... De továbbra is azt mondom, hogy ehhez neki kell összegyûjteni az akaraterejét, anélkül te sajnos nem tehetsz semmit.
A kérdező hozzászólása: Próbálkoztam a bociszemekkel....semmi...... :P
Bociszem??!!Mit ér az? Kezdj el erõteljesen hisztizni, b õmbölnmi(lehetõleg úgy, hogy mindenki hallja)...Ha nem jön be, akkor rejtsd el a cigijét és öngyújtóját!Sok sikert!!
Minden doboz cigit amit vesz, vágd ketté ollóval, vagy több darabra, és amikor már mérgében meg akar ölni téged, meg sírógörcsöt kap, mert hiányzik neki a cigi, akkor szaladj le a boltba, vegyél neki sok csokit, meg szotyit, meg mogyorót, mazsolát, diót, ropit, szal ilyen nasi kajákat, egye ezt dohányzás helyett. Ne legyen pénze cigire. És ha meg már nagyon dühöng, akkor amit szétvágtál dohányt, azt vegye a szájába és rágja meg, abba is van nikotin, de legalább nem tudja szívni :) Kicsit drasztikus, de bociszemekkel és kedves szavakkal nem fog menni.
igazából csak az elsõ 3 nap az ami rossz, utána már ki lehet bírni dohányzás nélkül.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm midenkinek!
"Gratulálok, inkább hízzon el" Hát igen inkább hízzon 2 kilót, minthogy meghaljon tüdõrákban. Az édességek valamennyire csökkentik a kínlódást, attól jobb kedve lesz az elsõ pár napban, amikor nagyon hiányzik neki a cigi. Valami kell helyette. Ezalatt a pár nap alatt nem fog elhízni 100 kilósra. Ha azt mondod neki úgysem fog sikerülni, akkor elveszed a legkisebb reményét is, és tényleg nem fog. Inkább azt kell mondani, hogy képes rá, és meg tudja csinálni. Leteszi a cigit, és kész. Fogadja el azt a tényt, hogy nem gyújthat rá soha többet, mert ha egyszer rágyújt, akkor megint megízleli a cigi ízét és baxhatja az egészet, megint kívánni fogja. Manapság minden 5-ödik ember meghal rákban, és a dohányosok közt nagyobb a halálozási arány. Nem viccbõl van ráírva a cigire, ami rá van írva.
Hja és elfelejtettem írni, az édességrõl, a nasiról sokkal könnyebb leszokni, mint a dohányzásról.

Hogyan szoktassam le 14 hós lányomat arról, hogy ha már nem kér enni, NE úgy jelezze, hogy az utolsó falatot kiköpi és a kezével szétkeni, szétdobálja?

Már egy ideje ezt csinálja, hiába mondom neki,amúgy nekem úgy t?nik mindent megért amit mondok neki,de ebben a témában valahogy süket fülekre találok.

Legjobb válasz: Ne mondd, hanem mutasd neki. :)

Ne mondd, hanem mutasd neki. :)
A kérdező hozzászólása: Hogy lehet ezt mutatni? Hogy ne köpje ki?
:-) hú de örülnének egyesek ennyi bajuk lenne csak. de a kérdésedre válaszolva tényleg mutasd. én úógy csináltam, hogy ekkor felemelheti a tálat és odébb rakhatja, és gesztikuláld hozzá, hogy kész, elég volt, nem kérek többet.
A kérdező hozzászólása: Nem csak ennyi bajom van, de ez az amit nem tudok megoldani egy ideje. Ennyi. Köszi a válaszokat.
Az enyém 16, 5 hónaos, ha nem kéri már a kaját(elég ritkán van ilyen), akkor vagy odanyújtaj a nekem a tálat, ez szerencsésebbik eset, vagy a fejére borítja:-))) Ha iszik a csõröspohárbõl, de mér elég neki, viszont a pohárban még van tea, akkor azt meg kilocsolja. És a kezével szétkeni. Mindog elmondom, hogy ne csinálja, eddig ennyire jutottam
17-:20-as vagyok. ne haragudj, nem beszólni akartam :-). nálunk is köpködés volt egy ideig. a kenés megmaradt egyelõre, ami kimegy a tálcára azt szétkeni.
A kérdező hozzászólása: Oké, semmi baj. Ma kb 4x öltöztünk át, mert a teát is magára köpi. Mármint az utolsó kortyot amit már nem kér. Koszos ruhában még elvan, amiatt nem öltöztetném, de vizesben már nem szivesen hagynám. :-(( Próbálkozok tovább a leszoktatásról....reménytelenül. :-))
próbáld meg egy órával késõbb lerakni, hátha addigra tényleg elfárad

A 4, 5 eves lanyomat, hogy szoktassam le az ejszakai pelenkarol?

Nappal mar regota teljes biztonsaggal szobatiszta, ejszaka viszont hiaba probalkozunk. Ha tobbszor felkeltem ejszaka pisilni, akkor szaraz reggel a pelus, ha nem o nem kell fel azert, hogy pisiljen. Azt mondja, azert van a pelus, hogy belepisiljen. Hiaba mondjuk neki, hogy nem azert van, hogy ha veletlenul bemegy, ne legyen pisis az agy. Nem hajlando elaludni pelenka nelkul.

Legjobb válasz: Ez titeket minõsít, már bocs hogy ezt mondom. Nektek kell határozottan fellépni. Gumi lepedõ a matracra, rá a sima lepedõ, s ha be pisil sem ázik el a matrac. El kell határozni, holnaptól nincs pelenka. 1-2 napig hiszti lesz hogy kell neki, de ki kell tartani! Ha bepisil, érzi majd hogy nedves, kellemetlen, megtanúlja hogy vagy vissza tartja, vagy kimegy pisilni. 2 hétig kell kb. Kibírni. S leszokik az éjszakai bepisilesrõl! Raktátok múlik, nem rajta!

Ez titeket minõsít, már bocs hogy ezt mondom. Nektek kell határozottan fellépni. Gumi lepedõ a matracra, rá a sima lepedõ, s ha be pisil sem ázik el a matrac. El kell határozni, holnaptól nincs pelenka. 1-2 napig hiszti lesz hogy kell neki, de ki kell tartani! Ha bepisil, érzi majd hogy nedves, kellemetlen, megtanúlja hogy vagy vissza tartja, vagy kimegy pisilni. 2 hétig kell kb. Kibírni. S leszokik az éjszakai bepisilesrõl! Raktátok múlik, nem rajta!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Nálunk is ugyan így történik, egyik éjszaka külön szólam neki, hogy ne aludjon el a WC-n, mert beleesik. tiszta kóma, amikor felkeltem. Így tényleg nincs értelem, csak azért mert néhány nehézfejû anyuka úgy gondolja. Úgy döntöttem, hogy szépen kivárom. Egyébként a kolléganõm lánya és az én lányom között 3 hónap korkülönbség van és ott is még ugyan ez a helyzet. Õk is próbálkoztak a keltegetéssel, de ott sem volt értelme. Annak a kislánynak is még csurom vizes a pelus reggel. Nem hiszem, hogy ennyi anyuka felelõtlen lenne. Sajnos nem most tapasztalom elõször ezen a fórumon, hogy úgy okoskodnak, hogy utána sem néznek. aztán ha az ember mást ír, mint amit õk gondolnak fogják és lehülyézik. Bocsánat a kifejezésért!
Nem értem, miért jó lepontozgatni azokat, akiknek a gyereke nem lett 2 évesen ágytiszta. Bizonyára nem volt vele gondjuk és egyszerûbb a szülõ felelõsségére fogni, mint egy kicsit utánaolvasni. Kérdezõ! Hasonló helyzetben vagyunk, 4, 5 éves a fiam, éjjelre sajnos még kell a pelenka, bár az utóbbi idõben volt pár száraz pelenka reggelre, úgyhogy bizakodom. Az éjszakai ébresztéssel próbálkoztunk, úgy pisiltetem, hogy fel sem ébred rendesen, hiába próbálkozok, dülöngél közben össze-vissza, gyakorlatilag akkor is alszik, reggel sem emlékszik rá. Magyarul még nem érettek hozzá, akármennyire is szeretnénk. Sajnos sürgetni nem lehet, nem is szabad erõltetni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); [link] Olvasd el, itt elég jól érthetõen írnak róla. 5 éves korig nem nagyon foglalkoznak a problémával, mert igen gyakori jelenség a kisgyerekeknél (10-15 %, csak itt nálunk nem reklámozzák, olvashattad, hogy sok okos hozzáértõ és tapasztalt rögtön azt írja, hogy vedd le a pelenkát... No comment, és engedd el a füled mellett :P ). Családon belük öröklõdik is egyébként. A nagylányom 17 hósan stabilan szobatiszta volt nappalra, éjjelre 3 éves is elmúlt már, mire az lett. Aggódtam persze, de 5 éves kora után foglalkozott volna a témával a gyerekorvos, azt mondta addig belefér. Gyakran egy úgy nevezett antidiuretikus hormon ( [link]) hiánya okozza (és nem szülõi hanyagság), ez egyszerûen késõbb indul be, és azt hiszem 6 éves kor körül gyógyszeres kezeléssel pótolják, ha akkor is fennáll a probléma. Másik ötlet még a csepp-csengõ: [link] De 4, 5 évesen még szerintem ne aggódj, magától is rendezõdhet. Én lányomnál egyik napról a másikra oldódott meg, és ébredt szárazon.
A kérdező hozzászólása: Koszi!
Unokahúgom másfél évesen szobatiszta volt nappal, de éjszaka még 4 évesen is pelenkája volt. 6-7 évesen még hetente- kéthetente bepisilt éjszaka. Gyerekorvos szerint éretlen volt az idegrendszere. 8 évesen pisilt be utoljára.
A kérdező hozzászólása: Van egy 6 hetes kislanyom is, igy veluk alszok, igy a hallotavolsaggal nincs baj. Tul fatadt, egyszeruen nem ebred fel. Mikor keltem pisilni is olyan almos, hogy elalszik a wc-n. Pedig idoben fekszik, es meg delben is alszik. Egyebkent delben mar nagyon regota nem pisil be. Csak ugye az ejszaka az hosszabb.
Próbáljunk meg gyerekfejjel gondolkodni. Lehet hogy fél kikelni az ágyból vagy túl fáradt hozzá. Aztán meg ha nem ad rá a szülõ pelenkát, akkor meg mivel mindig be fog pisilni, akkor meg azt mondjuk rá, hogy bepisil éjszaka, biztos valami lelki baja van. Nekünk felnõtteknek egyszerû kikelni, feloltani a lámpát és csak ráülni a WC-re. Mind ezt gyerek fejjel egy igazi küldetés! Szerintem sem kell erõltetni. Amit a szülõ megtehet, vagy vár még kicsit, amikor bátrabb lesz a gyermek, vagy megkéri, hogy ha felébred éjjel, szóljon a szülõnek, hogy vigye ki pisilni. Ez persze csak akkor megoldható, ha hallótávolságon belül vannak a szülõk.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! Az én fiam 5 és fél éves és pelenkában alszik. (förtelempártiak megnyugtatására: a 3 éves öccse már elhagyta a pelust) Levettem róla a pelenkát többször. Nem ébredt fel arra, hogy pisilni kell és arra sem, hogy bepisilt, sõt éjjel úgy át lehet öltöztetni és áthúzni az ágyat, hogy közben nem ébred fel. Ha éjjel nem vettük észre, hogy bepisilt, akkor zokogott reggel. Kb 3 hónapja éles váltás volt, már szinte mindig száraz pelussal ébred (a 3 hónap alatt 2 baleset volt), de ragaszkodik még a pelenkához, én pedig nem erõltetem. Szólni fog, ha már õ is elhiszi, hogy nem kell neki a pelus, addig is minden este megkérdezem, hogy miben szeretne aludni. Most öt és fél évesen már azt merem mondani, hogy ágytiszta. Nem szabad erõltetni és ezen idegeskedni. (Persze azért a szervi okokat ki kell zárni, mi is végigcsináltuk a vizelet és vérvizsgálatot, hasi ultrahangot. Volt olyan orvos, aki csak mosolygott, hogy hova sietünk.)Barátnõm fia 9 évesen lett éjszakára is szobatiszta egyik napról a másikra. Addig csinálhattak bármit. Mivel nálatok tudatosnak tûnik a dolog, így próbáljátok meg érdekeltté tenni a gyereket. Pl 5 száraz éjszaka után egy kis ajándékot kap. (pici játék, foglalkoztató füzet, fagyi stb.)
A kérdező hozzászólása: Jaj, de jo, hogy ilyet is hallani. Igen a fortelem okos tanacsot nem adott, csak leszolt. Nalunk is ez a helyzet. Ha felkeltem szaraz a pelenka, ha nem, pisis. Mi is probalkoztunk mar tavaly nyaron is, nem adtam ra pelenkat tobb hetig. Mindig bepisilt, ha meg keltem, mind a ketten nagyon faradtak vagyunk. A nevelesi tanacsado sem tudott tanacsot adni csak, hogy ne siettessuk.
Biztos le leszek pontozva, mert egy förtelem részese vagyok én is. Az én lányom még nincs 4, 5 éves , de 4 éves már elmúlt és neki van még pelenka éjszakára. Az hogy felkeltem az nem lesz szobatisztaág, mert én írányítok és nem õ. Próbálkoztunk párszor pelenka nélkül , de bepisil és nem hogy száraz lenne a pelenka, hanem negyon-nagyon pisis.
Szerintem ha elfogy a csomagból az utcsi pelenka is véletlenül felejts el venni. 4, 5 évesen meg érti hiszti nélkül is, hogy este zárva van a bolt nem tudsz már venni, így anélkül kell aludni. Reggel nagyon dicsérd meg, hogy milyen ügyes nagylány, hogy már pelenka nélkül alszik. Éjszaka azért keltsd fel pisilni.
A kérdező hozzászólása: Mindegyik szakirodalom azt irja, hogy nem szabad eroltetni, sot nevelesi tanacsadonal is voltunk, es ott is a lelkunkre kotottek, hogy ne eroltessuk. Aki azt irta, hogy fortelem tuti, hogy nem kellett meg ilyen problemaval megbirkoznia! Itelkezni a legkonyebb!
4 és fél évesre miért adtok pelenkát? Már õ maga is rájött, hogy ha bepisil akkor abból nincs semmi kellemetlensége. Vedd le róla (vagyis ne add rá este) és ha bepisil majd rájön hogy az nem jó dolog, és ki fog menni. Gumilepedõt vegyél a matracra.
Elsõnek van igaza, nem szabad rá pelenkát adni. Unokatesóm 4 éves lányára is adnak még pelenkát, förtelem.
Az elsõ válaszolóval nagyjából egyetértek. Mellé esetleg: [link]
Az én kislányom 8 éves, és még mindig pelenka kell neki éjszakára. Nappal 2 és fél éves kora óta szobatiszta. Számtalan orvost és vizsgálatot végigjártunk, semmi testi-lelki problémát nem találtak. Annyit mondtak, nagyon mélyen alszik, nem ébred fel az ingerre. Nem tudunk mit tenni, marad egyenlõre a pelus. Próbáltuk mi is nélküle, de mindig ágynemûmosás lett a vége.

Hogyan szoktassam le a 10 hónapos lányomat az éjszakai cicizésről? Mit csináljak?

már 1,5 hónapja tart,szeretnék tenni valamit ellene,mert már nagyon fáj reggelre a mellem....állandóan csak szopizni szeretné egész éjjel...

Legjobb válasz: Enyém lassan 15 hónapos, sajnos nálunk sem túl gördülékeny ez. Kb. egy hétig van sírás nyûglõdés, minden éjjel egyre kevesebb (cumija van, vizet nem fogad el, teáztatni nem akarom), a hajnali egy szopi nekem beleférne, de valahogy mindig visszaesünk. Pl. utazás vagy betegség miatt, vagy fogzás, amikor nem hagyhatom sírni, mert felébred a testvére, apja és mindenki, vagy nem kap rendesen levegõt az orrán, én ilyenkor sem hagyom sírni. Ha meg ráállok, hogy megszoptatom, akkor minden éjjel egyre sûrûbben ébred, míg eljutunk oda, hogy akár 20 percenként is. :o( Hiába második gyerek, az elsõvel ilyen gondunk nem volt, úgyhogy csak próbálkozunk, csak próbálkozunk... :o)

Enyém lassan 15 hónapos, sajnos nálunk sem túl gördülékeny ez. Kb. egy hétig van sírás nyûglõdés, minden éjjel egyre kevesebb (cumija van, vizet nem fogad el, teáztatni nem akarom), a hajnali egy szopi nekem beleférne, de valahogy mindig visszaesünk. Pl. utazás vagy betegség miatt, vagy fogzás, amikor nem hagyhatom sírni, mert felébred a testvére, apja és mindenki, vagy nem kap rendesen levegõt az orrán, én ilyenkor sem hagyom sírni. Ha meg ráállok, hogy megszoptatom, akkor minden éjjel egyre sûrûbben ébred, míg eljutunk oda, hogy akár 20 percenként is. :o( Hiába második gyerek, az elsõvel ilyen gondunk nem volt, úgyhogy csak próbálkozunk, csak próbálkozunk... :o)
Én 15 hónaposan szoktattam le az éjszakai evésrõl. Apa ment be hozzá, megkínálta vízzel, nem tetszett neki, visszaaludt. Kb 3 nap alatt megszokta, hogy ne keljen éjjel. Az nem állapot, ha egy 10 hónapos egész éjjel szopik, te nem pihened ki magad, meg nem is kell már gy ekkora gyermeknek ennyiszer, fõleg nem egész éjszaka.
Adj neki cumit.
A kérdező hozzászólása: nem fogadja el.....teát sem...cumit soha, nemcsak éjjel.
Én így vagyok a 2 évesemmel... :) Kisebb korban egyébként könnyebb. Próbáld meg, hogy csak simized, felveszed, ringatod kicsit. Elsõ nap ne várj csodát, de talán néhány nap alatt hozzászokik. Az enyém mondjuk már követeli a cicit, kiabál, rugdos, fetreng rajtam, hihetetlen mit produkál, ha azt mondom neki, hogy nincs cici, mert fáj anyának... Van olyan, hogy egy idõ után csak elalszik, de olyan is, hogy nem bírom tovább és akkor megkapja. Ezért van neked viszonylag könnyebb dolgod. :) A foga nem fájhat neki? Az enyém akkor szokta igazán nyúzni a cicim, amúgy már azt elértem, hogy van amikor a víz is elég. Persze ez is idõbe tellett. Most viszont jön az utolsó rágófoga (már 1 hónapja), ez nagyon megviseli + bölcsi + déli cicizésrõl leszokás, szóval nálunk zûrösek az éjszakák. Az enyémnek sem kellett soha cumi, bár én ennek kifejezetten örülök. :)

Mt tegyek hogyan szoktassam le a lányat a hisztiröl és arrók hogy az uj helyzeteket megszokja?

A lányom lassan 2 éves lesz és nem marad meg sehol csak a szobában itt eljátszik magának.Most már egy hete hogy áthordom ide a szomszéd utcába a gyógytornászhoz de még mindig fél ott és csak sir.A gyógytornászom észre vette hogy nagyon el van kényesztetve és állandoan fel volt véve ha orditott és eez hozzá szokott és most meg nem birom leszoktatni na meg állandoan velem van nem tudom kire hagyni még anyoommal sem hajlando maradni pedig ö a nagyanyja.Mit tehetnék?

Legjobb válasz: Ne törõdj a hisztijével. Ha hisztizik ne végy róla tudomást. Hagyd a nagyanyjára,és õ se törõdjön a hisztijével. Ha látja,hogy nem ér el vele semmit,akkor abba hagyja majd. Igaz,hogy ehhez hosszabb idõ kell.

Ne törõdj a hisztijével. Ha hisztizik ne végy róla tudomást. Hagyd a nagyanyjára, és õ se törõdjön a hisztijével. Ha látja, hogy nem ér el vele semmit, akkor abba hagyja majd. Igaz, hogy ehhez hosszabb idõ kell.
Fokozatosságot javasolok. Ha egy kisgyerek eddig mindent megkapott tõled, amit akart, most pedig hirtelen magára hagyod mással , figyelmen kivül hagyod a sírásàt, szerintem igencsak sokkoló lenne neki. Csak lassan. Ha tudod, miben hibáztál, szép lassan javitsd.
A kérdező hozzászólása: A másik amit még nem irtam hozzá hogy a játékokat is amit a kezébe vesz nem ugy játszik ahogy kéne hanem haenm neki áll söprögetni azzl mit tegyek hogy ne söprögesse?
naa azt azért ne ha õ így érzi jól magát akkor ez van. Az öcsém hegeszteni szokott fakockákkal meg ilyenek. Õ így érzi jól magát, ezt majd kinövi
Fokozatosan szoktasd az új helyzetekhez. Mikor anyóssal vagytok, legyél ott, játszatok együtt kicsit, majd menj ki rövid idõre, és ha hív, menj vissza. Ezek az idõk egyre hosszabbak lesznek. Kicsi még egy ekkora gyerek, és ha el is van kényeztetve, akkor a dolgod több, és legyél türelmes, és kitartó. Az hogy a játékokkal hogyan játszik ne zavarjon. Ekkora gyerekek igen ritka, hogy rendeltetésnek megfelelõen használják, játszanak a játékaival. Hagyni kell, abból lesz majd az, hogy kitalálják, még másképp is lehet játszani vele, és egyre igazibb lesz. Persze a határ az, hogy veszélyes dolgokat ne csináljon, de nem hinném az fentáll. Foglalkozz vele, legyél türelmes, fokozatosan szoktasd, hogy mással is el legyen. Ez idõigényes és türelemigényes, ezt neked kell megadnod az elõrehaladás érdekében.

Par napja vettem eszre hogy 4 honapos lanyom szopja az ujjat kaja kozben. Es most mar a cumihoz is bedugja. Hogyan szoktassam le?

En meg a cumiert is haragudtam de hogy az ujjat is szopja azt vegkepp nem szeretnem.A ketto mar sok.Ha elveszem onnan a kezet akkor sokszori elvetelre merges lesz es sirni kezd.Ha adok valamit a kezebe eves kozbe akkor megfogja de elis engedi vagy azt fogva is bedugja az ujjat.Mit kezdjek vele?Nem szeretnem hogy nagyobb koraba cumizzon es az ujjat is szopja!Nem szeretnem hogy elolre alo fogai legyenek.Mar kint van a 3. foga.

Legjobb válasz: Szerintem a fogzás miatt rágja a kezét. Ha már kinn van 3 foga elég gyorsan jönnek neki. Szerintem jön a többi is, és masszírozza a kiskezével. Emlékszem amikor ilyen pindúr volt a rágókák nekünk se segítettek mert még nem tudta úgy irányítani mint a kezét. Végül is egy fogkefe végét rágcsálta, de azt csak úgy szabad hogy mellette vagy különben lenyomja magának a torkán. Illetve ami még nekünk segített (bár ez egyedi mástól még nem hallottam) az a vízes kistörölközõ volt. Azt szopizta és közben gondolom masszírozta vele az ínyét.

Szerintem a fogzás miatt rágja a kezét. Ha már kinn van 3 foga elég gyorsan jönnek neki. Szerintem jön a többi is, és masszírozza a kiskezével. Emlékszem amikor ilyen pindúr volt a rágókák nekünk se segítettek mert még nem tudta úgy irányítani mint a kezét. Végül is egy fogkefe végét rágcsálta, de azt csak úgy szabad hogy mellette vagy különben lenyomja magának a torkán. Illetve ami még nekünk segített (bár ez egyedi mástól még nem hallottam) az a vízes kistörölközõ volt. Azt szopizta és közben gondolom masszírozta vele az ínyét.
Szerintem 4 hónapos gyereket nem tudsz errõl leszoktatni. Majd késõbb lehet. 16 hónapos kislány anyukája.
Egyet ertek az utolsoval. Hagyd, h felfedezze a kicsi a sajat testet, kesobb raersz leszoktatni rola, ha egyaltalan szukseg lesz ra. Az en kisfiam is csinalta ekkortajt, aztan magatol elhagyta.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!