Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam a kutyát az ajtó (5 db)

Hogyan szoktassam le a kutyát az ajtó kaparásáról?

A kutya 4 hónapos és kint van az udvaron de néha rátör és elkezdi kaparni az ajtót és vonyít.Pedig sokat játszunk vele és játékai is vannak.Erröl hogyan lehet leszoktatni?

Legjobb válasz: 4 hónapos kutya még igényelheti a család folyamatos közelségét. Ennek ellenére nem kell hagyni, le kell szidni ha kaparni kezdi. Semmiképpen se menjetek ki hozzá játszani, csak azért kapar, mert akkor hozzászokik, és állandóan ezt fogja csinálni ha éppen unatkozik. Egyébként 2 hónapon belül szerintem magától is abbahagyja, hogy ha megszokja, hogy õ már nem kis kölyök aki mellett mindig lesz valaki.

4 hónapos kutya még igényelheti a család folyamatos közelségét. Ennek ellenére nem kell hagyni, le kell szidni ha kaparni kezdi. Semmiképpen se menjetek ki hozzá játszani, csak azért kapar, mert akkor hozzászokik, és állandóan ezt fogja csinálni ha éppen unatkozik. Egyébként 2 hónapon belül szerintem magától is abbahagyja, hogy ha megszokja, hogy õ már nem kis kölyök aki mellett mindig lesz valaki.
Kenjetek erõspaprikát, vagy valami erõs szagú fûszert az ajtóra. Ha kellemetlen a szag, esetleg csípi a paprika, akkor abbahagyja. A másik amit kiskutyáknál alkalmaznak, hogy a kosarába, vagy a fekvõhelyére, egy párnát, plüssállatot vagy vmi ilyesmit, és egy órát raknak. Olyan lesz neki mintha lenne ott egy másik állat és dobogna a szíve. Elivleg. Nem tudom, hogy mûködnik-e.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Még pár ötlet?
szerintem úgy lwhwt hogy azt mondod neki hangosan hogy "nem szabad"! és akkor majd tudni fogja hogy ezt nem szabad
A kérdező hozzászólása: De leordittóm az se használ max abbahagyja és 5 perc múlva megint kezdi.
A kérdező hozzászólása: Az erõspaprika se használt de azért kössz
nállunk az ajtot kinyitotta folyamatosan , belülröl hallgatozol mikor jön oda kaparni..hirtelen kinyitod az ajtót ráorditassz egy nagyot. nekünk szegény elszaladt a kert végéig többet nem nyitogatott..:)
A kérdező hozzászólása: Ez teccik kiprobálom
A kérdező hozzászólása: Eltert pár hónap és tényleg abbahagyta.Köszi
Ha felébreszt, ne vedd észre. Feküdj továbbra is, mintha aludnál. Elõbb utóbb rájön, hogy mindegy mit csinál, te alszol.
Én fél ötkor keltem a legelsõ kutyámhoz húsz évvel ezelõtt, hogy munkába menet tudjam még kivinni. Ma már nyugdíjas vagyok és a mostani kutyáimhoz is felkelek fél ötkor, mert megszokták. Ha rendszerességet elvársz a kutyádtól, akkor te is tegyél a rendszerességért. Ha te nem áldozol semmit, hogy várhatsz a kutyádtól mindent?
Az én kiskutyám a tenyésztõnél minden reggel fél 5-kor kapott enni, mikor hazahoztuk, elvárta, hogy ebben az idõpontban kapja a kaját. Na hát mondtam én, hogy igaz hogy reggel 6-kor kelek hétköznap, hogy suliba mehessek, de azért nem fogok csak fél 5-kor kelni, hogy meg tudjam etetni. Ott toporgott õ is a szoba ajtómban, de nem érdekelt, felkeltem háromnegyed 6-kor, kapott enni, játszottam vele. Eljátszottam ezt egy hétig, és fél 5-kor eszébe se jutott már, hogy a szobaajtómban toporogjon.. :) Egyébként 4 hónapos border collie-ról van szó. Napközben általában kint van az udvaron, de saját bejárása van a lakásba. Azt pedig, hogy hogyan szoktasd le arról, hogy felugorjon az ágyra, nem tudom sajnos. :( Az én kutyusom sohasem ugrott fel, ha meg is próbálta, egybõl lekommunikáltam neki, hogy ezt nem kéne.. Remélem tudtam segíteni!
ágyadat rácsozd körbe hogy ne tudjon oda jönni. ha feljön az ágyra akkor szídd le. korán kelésre annyit mondok h a kutya még nyugodtan várhat 1 órát vagy többet.nehogy már azért kelj fel korábban mert így volt megszokva neki.+ fiatal korában a szokásokat könnyebb átalakítani
Nekem is ugrált fel az ágyra, én meg mindig lelöktem, aztán rájött, hogy az õ helye a földön van.Néha nem árt egy kis fenyítés, hogy megtanulja mit szabad és mit nem. Ne kelj fel korábban mint máskor szoktál, egy pár nap, vagy hét alatt megszokja az új rendszert.

Hogyan szoktassam le arról a kutyámat, hogy amikor hazaérkezem az ajtóra ugráljon?

Tudom, hogy ilyenkor örül, de a körme bizony nyomot hagy az ajtón... egyébként nem kaparja, csak ráugrál... Meg tudom neki valahogy tanítani, hogy nyugodtan várja meg, amíg kinyitom az ajtót?

Legjobb válasz: A sztenderd válasz: Ha hazaérsz 10 percig ne vegyél róla tudomást, akkor az üdvözlés késõbbre tolódik és nyugodtabb lesz

A sztenderd válasz: Ha hazaérsz 10 percig ne vegyél róla tudomást, akkor az üdvözlés késõbbre tolódik és nyugodtabb lesz
Ez is sztenderd válasz lesz :) Mi kennelben tartjuk (kölyökkutya még, pár hete van nálunk), amikor hazaérünk nem megyünk hozzá egybõl kiengedni, bemegyünk a házba, és ahogyan elõttem is írták várunk kb. 10 percet, és utána engedjük ki. Hatásos, mert amikor elhoztuk nagyon ugrált, most már szinte teljesen leszokott róla. A másik jó módszer ha ugrál, kicsit rálépsz a hátsólábára, persze nem nagy fájdalmat okozva,
Szegény kutya! Nem is örülhet? Az ember azért tart kutyát, mert szereti, és akkor azt is szereti, ha az az állat kimutatja a szeretetét. Különben minek a kutya? Ilyesmivel egy kutyatartáskor számolni kell.
Szenter, remélem tudod, hogy hülyeséget beszélsz...azért egy ajtócsere kicsit drága mulatság, a kutyának pedig természetes hogy az van amit a falkavezér mond, vagy dönt. Ha a kérdezõ követi az elõttem szólók utasításait, csak azt fogja elérni vele, hogy a kutya jobban fogja tisztelni. Nem lesz ebbõl semmilyen lelki baja, csak késõbb fog örülni :D
a kutyáknál ( pontosítom : több kutya között )az öröm ilyen jellegû kimutatása NEM megszokott viselkedési forma !! az embernél már sokkal inkább .és az ember képes megmagyarázni azt is ami kutyák között sosem fordul elõ. leszoktatás : hideg víz , vödörbõl, és leöntöd mikor ugrik. de ! és itt a lényeg : semmiféle reakció ne legyen a részedrõl ! te csak kiöntötted a vizet az ajtón . ennyi . semmi figyelem, semmi beszéd, semmi , és semmi . ha a kutya nem lenne, és te egyszerûen szeretnél kiönteni egy vödör vizet , azt nem kötöd össze beszéddel-szemkontaktussal-érzelmekkel, stb. aztán 10-15 perc múlva kimész , odahívod a kutyát, megdícséred, megjutalmazod . a kutya számára nem az öröm és nem az ugrálás a lényeg :) ez csak trükk :) a lényeg az irányítás , a te irányításod. ha reagálsz , ha a kutya dönt arról, hogy bármikor odamegy hozzád, stb :)
Elhiszem, hogy az ajtót is félted, de nekem esne rosszul, ha a kutya nem ugrálva örömmel köszöntene, hanem majd csak "10 perc múlva" engedném meg neki, hogy örüljön. Én ilyen vagyok.
az ember esendõ, a kutyák meg kihasználják:) sajnos , ha komoly kutyád lenne , és így viselkedne, nem tudnád emberek-kutyák közé vinni, hiszen azt teszi amit akar. te pedig nem vagy képes irányítani. hiszen azt is hagyod, hogy felugorjon rád örömében .( szerinted örömében , a kutya szerint pedig a DOMINANCIÁJÁT próbálja kimutatni ). ha az ajtóra ugrál fel, az is ugyanazt jelenti. és a gazdi mégsem tesz semmit :) vajon mit csinál az ilyen kutya 2-300 méterre a gazditól, játék közben , ha meghallja a behívási parancsot ??? semmit , játszik tovább :)
ez az "öntsd le egy vödör vízzel" komoly? xD Teljesen felesleges, elég ha az ember nem vesz tudomást a kutyáról 10 percig, és akkor utána tócsákat sem kell takarítania :D
a víz a büntetés eszköze. a büntetés pedig a felugrálás , ajtórombolás miatt kell. persze a lényege, hogy akkor öntsön amikor felugrál a kutya. és nem naponta , nem évekig :) ez amolyan gyors és hatékony eszköz ami 2-3 alkalommal használva , természetesen a hangsúly az utánna 5-10 perccel következõ dícsérésen és jutalmazáson van ami a behívás, és a "elvárható normális viselkedés jutalmazása !"" a büntetés = negatív megerõsítés , a rossz cselekedet negatív választ okoz, a jó cselekedet pedig pozitív reakciót . és a kutyák ezt remekül értik. az emberek sokkal kevésbé! lsd : A SOK ELCSESZETT KUTYÁT.


Van 2 kutyám de igazábol csak az egyikkel van bajom folyamatosan január 1-e óta este amikor már nem is tüzijátékoznak ki nyitja a hátsó ajtót és bejön hogyan szoktassam le?

Legjobb válasz: szerintem keress a környéken egy kutyaiskolát,ott biztos tudnak segíteni,akár engedelmességi tanfolyamra is járhatsz vele.

szerintem keress a környéken egy kutyaiskolát, ott biztos tudnak segíteni, akár engedelmességi tanfolyamra is járhatsz vele.
de akár vehetsz is egy klikkelõt, valami jutalomfalatot, és amikor nem nyitja ki az ajtót, jutalmazod.ebbõl arra fog következtetni hogy jó dolog, ha kint marad, mert jutalmazod (:
A kérdező hozzászólása: hát az a gond hogy a közelben nem igen van kutya iskola csak hát ugye annyira fél hogy bejön viszont a hátsó ajtó a mosokonyhára nyilik tovább nem mer bejönni a másik baj az hogy ott van másik rosszcsontabb kutyám aki meg az ottlévõ cipõimet szétrágja
ZÁRD BE AZ AJTÓT!
A kérdező hozzászólása: akk meg kb.tökre meg utál meg hát hha meg vkii pl.apa aki járkál ki be akkkor kizárjam vagy mi?
Gondolom a sötétedést összekapcsolta a durrogtatástól. Vidd el sétálni, amikor még világos van és szürkületben, sötétben érjetek vissza. Játszatok nagyot, futkorásszatok. Ha hazaértetek, ne nyugtatgasd, légy közömbös. Séta után kapjon enni. ezt folytasd 1-2 hétig és légy folyamatosan nyugodt és határozott, ne hagyd, hogy a fejedre nõjjön. Az enyém is retteg a tûzijátéktól, szilveszterben bennt voltak, holott a kicsi ki-be rohangált, mert melege volt. Ha hisztizik és kaparja az ajtót ronts ki és mély hangon -Rossz kutya- vagy -Fejezd be- .. stb.
A kérdező hozzászólása: megpróbálom de nincs idõm minden nap kivinni pont olyankor de majd valamikor megpróbálom köszi

Hogyan szoktassam le a kutyámat arról, hogy ne jöjjön fel a lépcsőre? Ha rászólok lemegy, de sunyi módon ha nem lát visszajön az ajtó elé.

Legjobb válasz: Nem akarok konkrét tippeket adni, de éreztesd vele, hogy az a te területed. Illetve a lábtörlõ helyett kínálj neki valami alternatívát. A sárba nyilván nem fog leslattyogni.

Na látod itt a probléma, te írtad le, hogy pórázhoz nincs szoktatva, nem ápolod, nem tudod lenyugtatni csórit... persze , hogy nem fogad szót! Igenis sétáltatni és ápolni kéne a kutyádat. Ha nincs séta, kihagysz egy csomó mindent a kutyáddal együtt! Sosem fog téged igazán tisztelni ha nem viszed sétálni, akkor erõsödik meg igazán a kapcsolat...
Nem akarok konkrét tippeket adni, de éreztesd vele, hogy az a te területed. Illetve a lábtörlõ helyett kínálj neki valami alternatívát. A sárba nyilván nem fog leslattyogni.
Figyu, ha nem tisztel téged eléggé, akkor próbálkozhatsz akármivel. :( Összefügg a tisztelet mindennel. Ha te vagy a követõ, a kutya a vezér, akkor nem is fog rád hallgatni. Lehet ezen a sorrenden kéne változtatni és akkor ezzel a lépcsõs dologgal sem volna gond. DE ne vedd ezt készpénznek, mivel nem ismerlek, a kutyádról és rólad gyakorlatilag semmit nem tudok, már pedig ez összetettebb dolog.
Kicsit lépj a lábára, és mond, hogy NEM!
Feladom... csináld akkor úgy, ahogy jónak látod.
Pont az lenne az ápolás, ha nem kéne 30 ezerért beadatni az imizolt, hanem havonta rátennél spot-ont és nem lenne benne kullancs. Miért baj, ha a lépcsõre fekszik?
A kérdező hozzászólása: hát labdázni szokott egyedül meg a madarakat kergeti , nagy az udvarunk, most meg pont nem értem rá vele foglalkozni.. hát, hogy nem ápolom, az túlzás. múltkor 30 ezerbe volt, hogy a kullancs fertõzésbõl visszahozzuk.. na holnaptól megfogadom, vagyis mától, hogy nem cseszegetem, úgyis csak magamat készítem ki...
A kérdező hozzászólása: Hát nem szobakutya. Értem van aki beviszi, minusz 20 fokba én is beengedtem, bár nem fázós annyira, jó bundája van.
A kérdező hozzászólása: Érdekes, ha az udvaron vagyunk elég csak csúnyán néznem és bemegy az óljába. Szóval tart tõlem. Viszont ezt a lépcsõt nem hajlandó feladni. Kiskorába az ajtó elõtt aludt. DE mostmár elég nagy, elesünk benne, ha ki kell menni a házból, ráadásul a lábtörlõimet is tönkreteszi, a szõrét hullajtja, végig a lépcsõn a szennyfogó tiszta kutyaszõr meg a lábtörlõ is. Nyíratni nem tudjuk, mert nem lett pórázhoz szoktatva és nem tudjuk lefogni. A fésülés meg nem hozza ki az összes szõrt. DE ami a legjobban idegesít, hogy nem fogad szót!
Vidd be a házba, akkor nem a lépcsõn kell kucorognia szerencsétlennek.
Nem értem mi a baj vele. Amíg nem kaparja az ajtót, nem vonyít, addig mért baj ha a lépcsõre megy? Ha kinyitod az ajtót, úgyis utat enged ha elindulsz. Azt nehéz megmondani a kutyának nyilt terepen, hogy eddig és ne tovább. Ajtók küszöbjei jobb határvonalak.
A kérdező hozzászólása: második! ezt már több hónapja csinálom és nem használ.. valami más tipp?? még rá is kiabálok, bemegy a házába aztán újra visszajön a lépcsõre az ajtónk elé.
Csinálj úgy, mintha elmennél de leskelõdj. Ha megindul és erõteljesen rászólsz, akkor meg fog illetõdni, mert azt hitte, egyedül van. Olyankor nagyon vicces fejet is vágnak. :D Sok gyakorlás kell ehhez is de idõvel meg fogja szokni.
A kérdező hozzászólása: hát télre nem kellett kullancs irtás de ez tavasszal történt rögtön a tél után :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!