Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam a kutyát az (73 db)

Hogyan szoktassam a kutyámat az egyedüllétre?

Most 3 hónapos és 8 hetes kora óta van velem. Ha olyan helyre mentem, mindig vittem magammal vagy ha hosszabb id?re mentem el, akkor anyukám vigyázott rá. Szóval sosem volt egyedül. Egyszer hagytam csak itthon és nagyon sírt. Most viszont, hogy jön a suli ez egyre gyakoribb lesz.. Mit csináljak, hogy ne sírjon és nyüszítsen (utánam)?

Legjobb válasz: Vegyél,vagy fogadj örökbe mellé egy kiskutyát. :) Akkor nem lesz egyedül,játszani fognak együtt,nem fognak unatkozni.

Vegyél, vagy fogadj örökbe mellé egy kiskutyát. :) Akkor nem lesz egyedül, játszani fognak együtt, nem fognak unatkozni.
Még van idõ a suli kezdésig, lassan rövidebb idõkre hagyd otthon fokozatosan szoktasd hozzá... Vegyél különbözõ játékokat (pl: olyat is lehet kapni amit megtölthetsz finomságokkal) és ha látod, hogy nagyon belemerül a játékba akkor menj el egy rövid idõre (ha lehet akkor "halló távolságra", ne lásson, vagy érezhessen Téged) és ha szerencséd van 10-15percig nem veszi észre a hiányodat akkor visszamész és megdícséred vagy megvárod amig hiányozni kezdesz Neki és utána mész vissza... Esetleg kezdheted úgyis, hogy Õ a szobában játszik becsukod az ajtót és kimész a konyhába vagy a szomszédba mész át...

Hogy szoktassam a kutyámat az ágyába?

A kutyám kb. 9 hónapja itt van velünk, és anyukámék azt mondták, hogy elég neki ha a kanapéra leterítünk neki egy pokrócot, és ott aludjon. de szinte minden éjjel máshol alszik. Van hogy a pokrócán, van hogy az ágyamban vagy a tesóm ágyában, vagy a földön vagy egy másik kanapén, és úgy gondoltam hogy elég volt, és rendeltem interneten egy kosarat párna nélkül. Beleraktuk a pokrócát, hogy tudja hogy az az ? helye, de nem akar ott aludni. Van hogy reggel ott van kint a pokróc a kosártól 1 méterre és rajta fekszik. Szóval hogy lehetne oda szokatni?

Legjobb válasz: Ez aranyos...Ami esetünkben ez ugy történt,hogy a kosarát az ágyunk mellé tettem...(Ugyanis elõszeretettel aludt a lábunknál,ha vihar volt akkor a fejünknél.)A kosarába beletettem a kispárnmat,és az egyik játékát...És addig lökdöstem le az ágyról mig meg nem unta...Aztán következõ éjjel ujra...És beleszokott... :)

Ez aranyos...Ami esetünkben ez ugy történt, hogy a kosarát az ágyunk mellé tettem...(Ugyanis elõszeretettel aludt a lábunknál, ha vihar volt akkor a fejünknél.)A kosarába beletettem a kispárnmat, és az egyik játékát...És addig lökdöstem le az ágyról mig meg nem unta...Aztán következõ éjjel ujra...És beleszokott... :)
igaz.. nekem cicámvan de megfigyeltem milyen anyagon szert aludni és ha azt éppen nem sajnálom, megcsináltam neki fekvõhelyként, egy kartondoboz házikot csináltam neki és hogy beleszokjon belezártam kb fél orára, ez azért volt jo mert a saját szagát átvette a hely, és ez eredményes lett, nagyon megszerette...sztem kutyánál is meglehet probálni, http://kepfeltoltes.hu/100730/101_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. és bár a cicákért nem nagyon rajongok, de a te cicusod elképesztõen édi :D
Sok sok jutalomfalattal. Mutasd meg neki a helyét. 1-2 napig kaphat ott enni, hogy jó élményeket kapcsoljon a kosarához. Ha magától belemegy, akkor jutalomfalat és hatalmas nagy dicséret keretében örülj neki látványosan! Berakhatod a kedvenc játékát is...Ha még is az ágyra akarna menni, akkor nagyon határozottan és következetesen(!!!) MINDIG zavard le az ágyról!
19:56 ezt tényleg te csináltad? Tök jól néz ki a cicád háza!!! Grat! Ja és persze a cicád is nagyon aranyos :)
köszönöm szépen.. tényleg én csináltam, a tetelye pedig wc-gurigából készült....:)

Mit csináljak az új kutyával? Hogy szoktassam a másikat az újhoz?

Az új nagyon vicsorog a másikra, szerintetek össze engedjem?

Legjobb válasz: Ne! Ugye úgy találkoztak elõször hogy nem voltak semelyikõlyük területén? Mert ha nem, akkor nehezebb dolgod lesz. Írj nekem privit, mert itt nagyon hosszú lenne.

Ne! Ugye úgy találkoztak elõször hogy nem voltak semelyikõlyük területén? Mert ha nem, akkor nehezebb dolgod lesz. Írj nekem privit, mert itt nagyon hosszú lenne.
A kérdező hozzászólása: Írtam privit!
Semleges területen ismerkedjenek. Otthon pedig fontos, hogy a meglévõ kutyával többet kell foglalkozni, ne érezze azt, hogy háttérbe szorul a kicsi miatt. Így nem lesz féltékeny. Ne engedd, hogy az új kutya fõnökösködjön a másik felett, mert abból komoly gondok adódhatnak.
Boocsi, hogy még nem írtam vissza e-mailban, csak vmi van a freemaillal. Még most sem jó. Még próbálkozok:D
A kérdező hozzászólása: Köszi az e-mail-t!
nincs mit


Hogyan szoktassam a kutyámat a pórázhoz? Illetve sátálni tudjak vele az utcán?

Legjobb válasz: Tedd rá és hagyd békén. Amikor hozzászokott, h valami "követi", akkor lehet kézbevenni és ÓVATOSAN elkezdeni vele koordinálni.

Tedd rá és hagyd békén. Amikor hozzászokott, h valami "követi", akkor lehet kézbevenni és ÓVATOSAN elkezdeni vele koordinálni.
Az elején rá kell erõszakolni a kutyákkal a pórázon, de ez nem lesz könnyû. Aztán el kell kezdeni "húzni", majd mikor napok múlva már nem csak húzzon az állatot, hanem az már szép lassan, és félénken már követ is téged, akkor lehet kivinni õt az utcára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat! Várom mások tanácsát is!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönm! :)

Hogyan szoktassam le a kutyám az esti/éjszakai ugatásról?

Hajlamos arra hogy mikor az úton kutyaugatást hall ő is el kezd bent ugatni. (van kerti kutyánk is). Hogyan lehetne erről leszoktatni?

Legjobb válasz: Egyszerûen mindig szólj rá, tiltsd le 1-2 vakkantás után. Miután elhallgat, nagyon dicsérd meg. De ha azt akarod, hogy este aludjon, ne ugasson, akkor délután-este egy nagy kimerítõ séta, labdázás, kutyákkal játék csodákat tud tenni! Fáradt kutya a jó kutya... Az én kutyám reggel bõ 2 órát, este 1,5 órát sétált, futott, labdázott, bandázott. Most itt horpaszt mellettem, miközben a szomszéd kutya fél órája vakkantgat

Egyszerûen mindig szólj rá, tiltsd le 1-2 vakkantás után. Miután elhallgat, nagyon dicsérd meg. De ha azt akarod, hogy este aludjon, ne ugasson, akkor délután-este egy nagy kimerítõ séta, labdázás, kutyákkal játék csodákat tud tenni! Fáradt kutya a jó kutya... Az én kutyám reggel bõ 2 órát, este 1, 5 órát sétált, futott, labdázott, bandázott. Most itt horpaszt mellettem, miközben a szomszéd kutya fél órája vakkantgat
Mi egész kiskoruktól fogva szoktatjuk õket ahhoz, hogy felesleges õrjöngés ne legyen, ebbe a járókelõk ugatásának tiltása is beletartozik. Persze le is kell fárasztani a kutyát, ahogy az elõttem író javasolta! Mi pár másodperc után kikopogunk az ablakon és csend lesz, tudják, hogy utána, ha mégis folytatják, bezavarjuk õket a hátsó kertbe, és bezárjuk õket. Ezért általában ha ugatnak is valamit, az csak jelzés értékû és néhány vuff az egész, erre éjszaka se kelünk fel. Már csak akkor riadóznak, ha hozzánk jött valaki, esetleg szórólapoznak (ez nekik annyit tesz, hogy valaki gyanúsan babrál a kapunál). Olyat is gyakoroltunk, amíg picik voltak, hogy ha be vannak zárva, az ugatásra nem figyelünk. Az ajtó mellett volt akkor az ideiglenes ketrecük. Akkor mentünk csak ki, ha befejezték a hisztit. Ha erre újrakezték, egy dühös "nem" kíséretével azonnal visszamentünk. Néha éjszaka hisztiztek, ekkor nagyon hirtelen kidörrentünk az ajtón, hogy ijedten beiszkoljanak a házukba. Türelemjáték, de megéri, most ha be vannak zárva, többnyire alszanak, pedig van helyük játszani.
A kérdező hozzászólása: A válaszokat köszönöm!
Én azt ajánlom, hogy szólj rá, de csak 1 féle képen. Így könnyebben jegyzi meg pl.: -Hé, -Csönd, -Csöndet. Nem ajánlom, h ijezdgesd mert félelmet gerjesztesz a kutyádban. Ha ijezdgeted a végén örökké félni fog tõled.(A kutyáknak nagyon jó az emlékezõ képességük.) Mikor abba hagyta az ugatást simogasd meg, akár adhadsz is egy kis jó falatot neki. Ne légy türelmetlen vele, egy kis idõt kell neki adni. Sok szerencsét hozzá. :)

Hogy szoktassam le a kutyám az arcon nyalásról?

van egy pincsim, szobakutya. szokott az ölemben aludni, szoktam vele játszani, a lábunknál szokott aludni, de ha a fejünk, arcunk közelébe kerül egyb?l összenyalogat. este is ha már félelálomban vagyunk és ? felugrik még jól összenyal alvás el?tt. de játék közben is vagy ha felveszem odakinn, mert van egy-két idióta kutya a körnéken. miért csinálja? le kell-e szoktatni róla egyáltalán vagy le lehet? és ha igen hogyan? köszi

Legjobb válasz: én tökre örültem amikor nyalogatta a kutya az arcom :) amúgymeg rá kell szólni szigorúan hogy xy nem szabad!rossz kutya.ennyi az egész

én tökre örültem amikor nyalogatta a kutya az arcom :) amúgymeg rá kell szólni szigorúan hogy xy nem szabad!rossz kutya.ennyi az egész
Ismered azt a szót, hogy NEM? Csak ezt kell neki mondani és eltolni a fejét, vagy lerakni. Ennyi.
Na látod nem zavar hogy az ágyban van de az igen hogy a szõrös pofádat nyalja. Ez csak nekem fura? Hát sztem nem
a nyalogatás jobb mintha éjszaka széttépné a fejedet XD
vágd le a nyelvét többet nem fogja nyalogatni a pofád basz/demg
Az a helyzet, hogy az ilyen pincsiket meg csivavákat nem is lehet úgy tanítani/nevelni, mint a nagyobb kutyákat... úgyhogy ez nem fog menni, dehát próbálkozni kell, én a helyedbe odalegyintenék neki, amikor már nyalogat. amúgy mióta csinálja ezt? mert ha régóta és addig nem csináltál vele semmit, akkor mostmár nem tudod leszoktatni
Nem felkapkodni kéne hanem nevelni és akkor nem támadna.
Ha nincs az ágyban, nem nyalja az arcod. És hát nevelés szempontjából is fontos, hogy mindenkinek meg legyen a saját helye. A falkavezér helyét senki sem háborgatja, cserébe ha büntetés helyett a helyére menekül, nem zargatjuk érte. Az az õ vacka, néha azért jelezd, hogy neked van rá jogod, de alapvetõen ne háborgasd. Õ se háborgasson téged. Mindenkinek szüksége van privát területre. Az ágyad így is - úgy is tele van a szõrével és a nyálával, meg a tappancsain összeszedett kutyapisi maradványaival. Ha azt akarod, hogy ott aludjon, akkor nyalogatni fog. Ellenben ha nem ott laszik, nem nyalogat.
A kérdező hozzászólása: azért kapom fel, mert ez a gyagyás mindjárt rohan oda és a legkisebb morgásra is támadó állásban van, mindegy neki mekkor az ellenfél. aztán meg kész a baj, egyszer már volt ilyen, szerencsére nem lett baja. amúgy sok szabályt ismer és tart is be, kanapéra, székekre, egyik szobába tilos a bejárás. sosem babusgatom, csak az ölemben alszik. az meg nem zavar, hogy az ágyon alszik, csak ne takarítsa le a fejem esténként.
Figyelj, te tipikusan olyan gazdi vagy, akit a kutyája nyalogat. "Cuki kis mucikám, jujj de csúnya nagy kutya, gyere a mamához!" Kb ilyennek képzellek. Aki az ágyban altatja a kuytáját, és ölbe kapkodja, az vállalja azt is, hogy nyalogatja a kutya a fejét. Az én kutyám is kedves és bújós, nagyon szeretem, de eszébe nem jut, hogy az arcomat nyalogassa, vagy egyáltalán betegye a lábát az ágyamba. Két lehetpséged van: vagy kutyát nevelsz belõle, és akkor ez is menni fog, vagy marad a majomszeretet, de akkor nem tudod letilteni se az arcnyalogatásról, se semmirõl. Hajlandó vagy másképp állni a kutyával való kapcsolatodhoz? Mert akkor kezdhetnéd úgy, hogy kitiltod az ágyadból.
A kérdező hozzászólása: hát bocs ha az egy kicsit zavar, hogy amint a közelembe ér a számban és a szememben van a nyelve, nem tudom mit kell ezen bunkózni a sok kedves és értelmes hozzászólónak. amúgy hiába szólok rá nem érti hogy miért.
Dobd a kukába ha nyalogatja a pofádat és mondd neki hogy ne ott nyalj engem.
Én ma reggel arra keltem, hogy a yorkim szemhéjon nyalt:D Röhögve átfordítottam a fejem a másik oldalra, és a kutyusomat jól megölelgettem. Egyébként szeretetbõl csinálja, máshogy nem tudja kifejezni...

Hogy szoktassam le a kutyámat az ugatásról?

Nagyonsokat ugat szinte regelt?l estig és már nemhogy csak a szomszédokat de sokszor minket is zavar már, és félek nagyon, hogy nehogy valaki bántsa vagy megmérgezze mert már volt ilyesmire példa az utcánkban, hogy valakinek nem tetszett mennyit ugatott más kutyája vagy csak úgy megmérgezte... :S MEG IS ÖLNÉM ha bántani mernék a kutyusomat :@ KÉRLEK adjatok tanácsokat!!! Minél el?bb szeretném leszoktatni!!!!!!4

Legjobb válasz: Van oka is rá, hogy ugat? Láttam egy mûsorban ( föld legrosszabb állatai vagy mi volt a címe) hogy egy kutyát ami minden kereket megugatott akár autó volt akár fûnyíró, úgy szoktattak le róla, hogy kapott egy vizet spriccelõ nyakörvet: akárhányszor feleslegesen ugatott meg kerek tárgyat vagy autót a kutya, a gazda megnyomott egy távirányítón egy gombot, és a kutty kapott egy kis vízpermetet alulról a pofijába. Hamar megoldódott a probléma. de próbálkozhatsz pl klikkerrel meg jutalomfalattal is, olcsóbb megoldás. és egyébként vannak ugatósabb fajták meg hangsokodó szélyiségû kutyák is, lehet hogy alapbeállítás nála...

Van oka is rá, hogy ugat? Láttam egy mûsorban ( föld legrosszabb állatai vagy mi volt a címe) hogy egy kutyát ami minden kereket megugatott akár autó volt akár fûnyíró, úgy szoktattak le róla, hogy kapott egy vizet spriccelõ nyakörvet: akárhányszor feleslegesen ugatott meg kerek tárgyat vagy autót a kutya, a gazda megnyomott egy távirányítón egy gombot, és a kutty kapott egy kis vízpermetet alulról a pofijába. Hamar megoldódott a probléma. de próbálkozhatsz pl klikkerrel meg jutalomfalattal is, olcsóbb megoldás. és egyébként vannak ugatósabb fajták meg hangsokodó szélyiségû kutyák is, lehet hogy alapbeállítás nála...
Szabadon van? Nincs megkötve? Lehet ott a környéken valaki vagy valami, amit ugat. Nem tudod kideríteni, mi lehet az? A mi szomszédunk kutyája is folyamatosan ugat, a szemben lévõ kutyával "társalognak":)
Foglalkozol vele eleget? Tanítod? Lehet, hogy unatkozik, nem találja a helyét+fel akarja hívni a figyelmet magára. Mennyit sétáltok naponta?

Hogyan szoktassam le a kutyámat az ugatásról? !

A problémám bővebben kifejtve az, hogy a havanese kutyusom akárhányszor egyedül marad otthon, hatalmas ugatásba kezd, ami a szomszédoknak érthető módon nem tetszik (konkrétan fel akarnak jelenten:/) Szóval örülnék, ha valami módszert tudnátok javasolni az ugatásról való leszoktatásra:)

Legjobb válasz: http://kutya.hu/Cikk.aspx?id=6969 http://www.haziallat.hu/kutya/viselkedes/szeparacios-szorong..

Keress a kutyás kérdések között: falkavezérség, szeparációs szorongás
Ha egy kutya azért ugat, mert egyedül van az lehet szeparációs szorongás is, vagy unatkozik. Nem pisil/kakil be míg egyedül van? Nem szed szét semmit? (mert ha igen, az elég súlyos szeparációs szorongás) Mielõtt otthon hagyod, mit csinálsz? Mennyit sétálsz vele elõtte, mennyit játszol vele?? Azért is ugathat mert sok az energiája. Légyszi fejtsd ki bõvebben mert ennek több oka is lehet, így pedig nem tudom, hogy mit tanácsoljak.
A kérdező hozzászólása: Nem tesz tönkre semmit, nem is pisil/kakil be...sétálunk vele rengeteget...játszunk vele. Ha dolgozni megyek akkor hagyom magára. Ahogy kilépek az ajtón ugat.
Ha nem piszkít be, akkor tuti, hogy nincs súlyos szeparációs szorongása. Ez már tuti. :) Viszont akkor vagy unatkozik, vagy szorong, csak nem annyira. Amikor elmész otthonról, szoktál neki otthagyni játékot vagy szárított bõr rágni valót? Leírok egy módszert: Közvetlen az indulásod elõtt vidd le sétálni vagy 20-30 percre, ahogy idõd engedi. Elõtte ne etesd/itasd meg lehetõleg. Kint inkább játék, futkározás legyen, hogy sokat mozogjon. Ha felvittek a lakásba a kutyát, hagyj ott neki egy játékot amit imád vagy az említett szárított bõrt (azzal sokáig elvannak a kutyák). Így fáradtabb lesz az ugatáshoz és lesz is min rágódnia. :D Legelsõ alkalommal derítsd ki, hogy foglalkozik-e egyáltalán a játékkal, rágókával ha egyedül marad. Ha van kamerátok vagy telefonon kamera, akkor kiteheted egy olyan helyre, ahol a kutya nem éri el, de látszik, hogy mit csinál. Vegyél fel vele vagy 10-15 percet, aztán menj be és nézd meg. Ha foglalkozik a dolgokkal, akkor az nagyon jóóó! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)

Hogyan szoktassam le a kutyám az önzõségrõl?

Szerintem el lett kényeztetve,mert nagyon jól elvan más kutyákkal,macskáink is vannak azokkal sincs nagy baja. Viszont amikor mi is ott vagyunk,gyakran odakap a másik kutyánknak(akit nem olyan rég fogadtunk be),és a cicákkal is csinálja ezt.Nem bantja egyiküket sem,csak nagyon fegyelmezi, mintha õ lenne a nagyfõnök.

Legjobb válasz: Ez nem "önzõség", ez kutyatulajdonság, leszoktatni róla nem lehet. Mint falkaállat, ha többen vannak, akkor törekszik a rangsor kialakítására, pláne, ha a többi állat kisebb nála. Ha meg a gazdával van és egy idegen kutya közelít, akkor a gazdát védi, figyelmezteti a másik kutyát.

Ez nem "önzõség", ez kutyatulajdonság, leszoktatni róla nem lehet. Mint falkaállat, ha többen vannak, akkor törekszik a rangsor kialakítására, pláne, ha a többi állat kisebb nála. Ha meg a gazdával van és egy idegen kutya közelít, akkor a gazdát védi, figyelmezteti a másik kutyát.
Nagyon könnyen. Nem engeded meg neki ezt a viselkedést.
Ez nem önzõség, ez enyhe neveletlenség. Én biztos nem engedném olyanhoz a kutyámat, aki hagyja, hogy az övé provokáljon másokat. Ha belefut egy másik (hasonlóan neveletlen) dominánsabb kutyába, akkor annak csúnya vége lehet.Falkavezérségre gyúrjatok rá.
Ez nem kutyatulajdonság, ez szemtelenség, és neveletlenség. Ne törekedjen csak a te jelenlétedben falkavezérségre. CSak akkor van joga helyrerakni a másikat, ha az megtámadja, vagy ha nagyon szemtelen. Ha van rá lehetõséged menj el egy kutyasuliba, vagy hívj házhoz kiképzõt, aki segít megnevelni, mert itt falkavezérségi gondok, és nevelési gondok vannak, de lehet még mási is a háttérben.
A kérdező hozzászólása: Jártunk vele kutyasuliba, ott teljesen jól viselkedett, és egyébként is jól elvan bármilyen kutyával, csak azt nem szeretem, hogy oda-odakap az új kutyánknak, egy kicsit olyan érzésem van, mintha azt akarná sugallni a másiknak, hogy menj innen õk az enyémek.... Olyan kutysulit szeretnék találni, ahol konkrét problémákat kezelnek, nem pedig azt, hogy mennyire ügyesen csinál dolgokat, mert az megy neki.Tud valaki ilyet Kistarcsa környékén, ami jó? 22:36-os nem provokál, és nem is hagyom neki, nem errõl volt szó..Soha nem keveredett még ilyen helyzetbe


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!