Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam a kislányomat (81 db)

S. O. S. Hogyan szoktassam a kislányom a hallókészülékhez?

1 éves múlt májusban, most kapott Baha készüléket. Nagyon nehezen szokja meg. Már abban sem vagyok biztos hogy jól használjuk. Ha tud valaki, kérem segítsen.

Legjobb válasz: Szia Sajnos nem tudok segíteni, de kérdezni szeretném, hogy a hallás vizsgálatot, hogyan csinálták meg nektek. Mi már voltunk háromszor és nem tudják megcsinálni, altatásban akarják, de azt meg én nem szeretném.

Szia Sajnos nem tudok segíteni, de kérdezni szeretném, hogy a hallás vizsgálatot, hogyan csinálták meg nektek. Mi már voltunk háromszor és nem tudják megcsinálni, altatásban akarják, de azt meg én nem szeretném.
Hogy vettétek észre hogy nem tökéletes a hallása?
A kérdező hozzászólása: A hallását úgy vették észre, hogy nincs külsõ hallójárata a kicsinek ezáltal egyértelmû volt, hogy hallása sincs. Egyébként meg nem figyel a hangokra, csak az éles zajokra. A hallás vizsgálatot pedig a Heim Pálban csinálták (BERA vizsgálat) és nem volt teljes altatás, csak valami szirupot kapott a kicsi. Bármilyen esetleg fölmerülõ kérdésre privátban is tudok válaszolni és segíteni.
azt nem tudom hogyan szoktasd hozzá nekem apósomnak van (bár õ 70 felett van és azt mondják ez már a második gyerekkor)õ sehogyan nem szokta meg. Mikor elöszõr betette, ilyeneket mondott, hogy ketyeg az óra, meg zubog a víz ahogy forr- nem jó a kütyü, túl hangosra van állítva. És hiába mondtuk neki, hogy mi is halljuk az óraketyegést, meg a vizet ahogy forr, nem tudtuk meggyõzni, hogy ezek természetes hangok és ezeket hallani kell. És pont azért kapott hallókészüléket, mert nem hallja ezeket. Azt mondják, hogy a csend után nagyon furcsa a nagy zaj és még az apróbb zajok is nagyon zavaróak. Úgyhogy szerintem többször rövidebb idõre és talán este amikor amúgy is csendesebb a világ. És ahogy megszokja a zajokat talán könnyebben viseli egyre hosszabb idõre.
Szia! Megjelöltem a kérdésedet, sajna még nem tudok rá válaszolni. De a kislányom barátnõjének hallókészüléke van, jövõ héten megkérdezem az anyukáját, vagy "ideküldöm".
Ahol kaptátok a készüléket ott nem tudnak segíteni?Szakemberre kellene ezt bízni, és ami még fontos, hogy ne legyen túlállítva a készülék (mármint, hogy hangosabbra a kelletténél, netán a maximumra), mert még rosszabb lesz a hallása. A családban van hallássérült, én is az vagyok

Hogyan szoktassam a kislányom a napi 5-6 étkezésre?

7 hónapos a kislányom, anyatejes, igény szerint szoptattam, és ez mai napig így van, egy nap 8-9 alkalommal is eszik, hajnal 4 után szopi, 7-kor szopi, 9körül szopi, 10körül gyümölcs, 11-12 körül szopi, 14 körül f?zelék, 5körül szopi, 7körül szopi, 9körül szopi. Nem szopizik sokat mindig egy keveset, mintha a szomját oltaná vele, inni vizet iszik, sem a tea sem a narancslé nem ízlik neki. A doktorn? szerint nem kövér, szerinte szép fejlett baba, 9kg10dkg.

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is volt ilyen probléma! Azt javasolta egy idõs professzor,hogy változtassunk az étkezési szokásain!Mégpedig úgy,hogy nem 2óránként,hanem 3,3és fél óránként etetem a babát!Nagyon nehéz,de megéri!Sokkal könnyebb lesz neked is,ha rendszert alakítassz ki neki,mert te is jobban be tudod osztani az idõdet!!Mégegyszer mondom,az eleje nagyon kemény lesz,de kb.2hét és már minden megy a maga útján!!! Sok sikert! 8 hónapos baba anyukája

Szia! Nálunk is volt ilyen probléma! Azt javasolta egy idõs professzor, hogy változtassunk az étkezési szokásain!Mégpedig úgy, hogy nem 2óránként, hanem 3, 3és fél óránként etetem a babát!Nagyon nehéz, de megéri!Sokkal könnyebb lesz neked is, ha rendszert alakítassz ki neki, mert te is jobban be tudod osztani az idõdet!!Mégegyszer mondom, az eleje nagyon kemény lesz, de kb.2hét és már minden megy a maga útján!!! Sok sikert! 8 hónapos baba anyukája
Én sem hiszem, hogy 2 óránként éhes lenne. Próbáld meg, hogy nem adsz neki ilyen gyakran szopit, mindig elhúzod fél órával, igy megszokja, hogy ha szopiidö van, akkor egyen többet, mert csak 4 óra múlva lesz legközelebb :) Ö követeli a szopit? Sir, ha nem kap? Pedig igy a gyomrát is megterheli ez a sokszori evés. Én babám is anyatejes, 5-6 hós kora óta ráállt a 4 óránkénti szopira, igaz, ö magától, mert én is igény szerint szoptattam. Valahogy kösd le mással a figyelmét, játékkal, hogy legalább 3 óra teljen el, akkor éhesebb is lesz, többet fog szopni és késöbb lesz újra éhes. Szerintem a szilárdat szopi után add neki közvetlenül, igy az 1 evés lesz, nem össze-viszza eszegetés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megpróbálom, tolni az idõt, remélem lassan sikerül majd:)

Hogy szoktassam a kislányomat (5 hónapos) a kanállal való etetéshez? Most kezdtuk a hozzátáplálást, s ordít, ha kanállal adom neki, cumisuvegbol pedig seperc alatt megissza.

Legjobb válasz: Ha készen áll a hozzátáplálásra, akkor 'ellesi' tõled. Amíg a kanállal bajlódsz, tegyél egy pici kaját az öklére, onnan leszopogatja. Nagyon fog neki tetszeni és talán megszokja az evést így könnyebb lesz kanalazgatni is. Egyébként pár nap alatt belejönnek.

Ha készen áll a hozzátáplálásra, akkor 'ellesi' tõled. Amíg a kanállal bajlódsz, tegyél egy pici kaját az öklére, onnan leszopogatja. Nagyon fog neki tetszeni és talán megszokja az evést így könnyebb lesz kanalazgatni is. Egyébként pár nap alatt belejönnek.
szerintem ne erõltesd. Amúgy is 6 hónapos korban ajánlják elkezdni a hozzátáplálást, és akkor is hozzáteszik, hogy ha nem fogadja el, várni kell pár napot, hetet. Tuti nemsokára el sem tudod venni tõle a kanalakat (mert egy kanál nem kanál ám!!) :)
fogzás idején szoktak ordítani, ha kanál közeledik a szájuk felé, nem vagy elkésve az én kislányom 16 hónapos én nem eszik egyedül:-)gyerekfüggõ, de te még bõven beleférsz:-)
Az én lányomnál a szilikonkanál vált be. Mûanyagból nem fogadta el a gyümölcsöt. Próbáld meg, hátha beválik, egy másik kiskanalat adj a kezébe.
A kérdező hozzászólása: koszonom szépen. Bár most tanácstalan vagyok, mert krumplit evett, s nem tud kakilni, s nagyon szenved. Várjak ne adjak neki semmit, vagy adjak valami gyumit ami hashajtó?
Ha elkezdted a hozzátáplálást mindenkép itasd is, akár kiskanállal is egy-két korty is elég. Szerintem az alma nem hashajtó. Nekem a drnõ és védõnõ kamillateát javasolt egy mokkáskanál cukorral, amikor már 3 napja nem kakált a kisfiam, bár õ nem szenvedett, csak simán nem kakált. De a kamilla és a cukrozott tea mindenkép meghajtja kicsit.

Kislányomat hogy szoktassam a saját szobájába?

Még mindig nem akar egyedül aludni, lámpát is raktam neki be a szobájába hogy ne legyen sötét de azt mondja fél ,pedig világos van a szobába, mit csináljak hogy szoktassam a szobájába ? Ti hogy oldotátok meg? Eleinte még ott is aludtam vele amíg elnem aludt és átjöttem a saját szobámba de éjjel mindig felkelt és vissza kellett mennem ezt már 2 hónapja játszuk.

Legjobb válasz: 5 éves a kislányom 6 lesz :)

A kérdező hozzászólása: 5 éves a kislányom 6 lesz :)
Mennyi idõs a kislányod? Az a baj, hogy már korábban kellett volna átszoktatni a saját szobájába. Ha már nagyobb, próbáld meg vele megbeszélni. Tudom sokan ellene vannak és biztos le is fognak pontozni, de hagyd egy kicsit sírni. 5 percenként menj be hozzá, amíg sír, de ne nyúlj hozzá, ne beszélgess vele, hanem mond el, hogy este van, aludni kell. Jó éjszakát és gyere ki a szobájából. Eleinte sokáig is eltarthat, de egy hét múlva tuti a siker!
Én nem hiszem, hogy ez a kicsit radikális dolog bejönne, én ugyan csak a saját példámból indulhatok ki, de nekünk nem használt volna az tuti. Hozzáteszem, lehet hogy én nem bírtam volna "megsiratni" a gyerkõcöt. Minden gyerek más. Én nem ítéllek el, hogy csak most tartasz a szoktatásnál, biztosan volt valami oka, hogy most tartatok itt. A mi esetünkben egy majdnem végzetes félrenyelés volt kéthetesen. Innentõl kezdve 3 és fél éves koráig velem ill. rajtam aludt a kislányom. õ is igényelte és bevallom én is, mivel csak így éreztem "biztonságban". Szóval próbálkozz türelemmel, és el fog jönni az a pont, amikor már õ igényli a saját kuckót. Szerintem az a lényeg, hogy õ akarja és nem mi, mert ha fél, akkor még nem fog ott nyugodtan aludni. Tudom, hogy fárasztó néha éjjel átmászkálni hozzá, de elõbb-utóbb megnyugszik, mert tudja, ha kell akkor ott vagy neki.
A kérdező hozzászólása: Amiért nem volt külön szobára szoktattva hogy eddig en mvolt 2 szobás lakásunk szóval anyagiak miatt. Próbáltam azt is hogy magára hagytam és 5 percenként bementem hozzá, mondtam neki hogy aludjon meg jó éjt , a második próbálkozásnál amikor bementem nem volt szívem ott hagyni , úgy sajnáltam szegényt hogy sírt :(. Az a baj mi már eljutottunk odáig a gyerekkel hogy szinte õ dirigál nekem . Az a baj túl sok minden meglett engedve neki és nem volt úgy rászólva.Amikor mondom neki hogy aludjon nem anyja nem alszom vissza kiabál, szóval szerintem azt fogom csinálni amit a 2 ik válaszoló írt továbbra is átmegyek éjszakánként amikor felkell és majd csak eljön az ideje annak hogy egedül fog aludni és kérni fogja hogy anya most már menni fog.

Hogyan szoktassam a cipőhöz kislányomat?

Már jár egyedül stabilan,de amint mennénk le és ráadom a cip?jét,lehasal és úgy marad,vagy ha még is tesz pár lépést bukdácsol,levenni nem akarja,mert fel áll és újra lépeget,de újra elesik..

Legjobb válasz: majd megszokja. mondjuk nem mindegy milyen cipõ van rajta

majd megszokja. mondjuk nem mindegy milyen cipõ van rajta
nem jó a cipõ. vegyél elsõ lépés cipõt, annak egyenes az orra, kevésbé bukdácsol és fél centivel legyen nagyobb a lábánál, a bokáját rendesen fogja de ne úgy hogy ne tudja mozgatni :) ha ezek megvannak akkor pár nap alatt belejön
A kérdező hozzászólása: Igen, ezen a cipõ kérdésnél akadtam le, mert mindenki mást mondd, én meg csak kapkodom fejem! köszönöm szépen, aranyosak vagytok, hogy válaszoltatok!

8 honapos a kislányom és csak ringatva alszik el. Hogy szoktassam a kiságyban lévő alváshoz?

Sziasztok! A kislányom 8 honapos és mindig ringatva alszik el.Probáltam kiságyba szoktatni hogy ott etetem meg és utána a hátát simogatom de nem sikerül, mert sajnos ugy elkezdett üv?lteni hogy fuldoklás lett bel?lle a végén.Nem tudom mit csináljak mert már 7,5kg és nagyon nehéz.Els? gyerk?c?m. K?sz?nettel: Diána

Legjobb válasz: Az én lányom ugyanezt csinálta, csak 3 hónaposan.Aztán egyik este fogtuk magunkat apával,és kajcsi után beraktuk a kiságyába csak úgy egyszerûen.Kb 20 percig halgattuk az ordítást, nem bírtam tovább kivettem ,ringattam míg el nem aludt.Másnap ujra próbálkoztunk 5perccel tovább hallgattuk, utána vettem ki.Majd egyik este láss csodát 15perc üvöltés után magától elaludt.Onnantól kezdve/nem mondom hogy nem volt sírás egy röpke ideig/de nem kellett kivenni.Szóval én hagytam sírni.Azóta már 8 hós, és magától elalszik 1-2 perc alatt.:)

Az én lányom ugyanezt csinálta, csak 3 hónaposan.Aztán egyik este fogtuk magunkat apával, és kajcsi után beraktuk a kiságyába csak úgy egyszerûen.Kb 20 percig halgattuk az ordítást, nem bírtam tovább kivettem , ringattam míg el nem aludt.Másnap ujra próbálkoztunk 5perccel tovább hallgattuk, utána vettem ki.Majd egyik este láss csodát 15perc üvöltés után magától elaludt.Onnantól kezdve/nem mondom hogy nem volt sírás egy röpke ideig/de nem kellett kivenni.Szóval én hagytam sírni.Azóta már 8 hós, és magától elalszik 1-2 perc alatt.:)
A kérdező hozzászólása: Kõszõnõm!Csak nekem az a baj hogy apa nincs mert éjszakás és egyedül kell megoldanom a dolgot ami nagyon nehéz...
Szia! Ne aggódj, az én lányom is ringatva alszik el (10kg) de ezt kinövi. Kérdeztem a dokit elsõ gyerek lévén természetes e és az mondta, hogy ez a szeparációs korszakban megszokott. Védõ nénink is megnyugtatott kinövi. Én azt teszem, mikor kicsit már "bekómált" leülök vele és úgy ringatom, majd lerakom és alszik tovább. Nálunk ez vált be :D Remélem tudtam segíteni! Üdvözlettel: Melánia
A kérdező hozzászólása: Ringatva alszik el és ha leteszem utána a kiságyba képes 2-2 és fél orát aludi.Lehet hogy gyenge vagyok de elsõ gyerek és sokat tartottam a kezembe mikor meszületett.Kõszõnõm a választ
Minél idõsebb, annál nehezebb. Ha megvan az elhatározásod, akkor menni fog, csak kitartás kell hozzá. Vagy igy, vagy úgy, de sírás nélkül nem fog menni, ez biztos, ezt emészd meg elõször. Fokozatosan is lehet, nem kell rögtön betenni az ágyba, villany lekapcs és kimenni, aztán hallgatni a szívszorító üvöltést. Találj ki egy fokozatos szoktatást. Kicsit ringatsd, de ne várd meg mig elalszik. Tedd az ágyába sötétben, csendben, hogy plusz inger ne érje. Ha egyszer betetted, ne kapkodd ki többet, ott kell megnyugtatnod. Hajolj hozzá igen közel, hogy érezzen, mint mikor ringatod. Ha hasra teszed, kicsit felfelé paskolhatod a popóját. Simizd lassan a hátát. Türelem! Legyél a nyugalom szobra, hogy a nyugalom áradjon a mozdulataidból!
Aludj jól, gyermekem c könyv, nekem bevált.

Hogyan szoktassam vissza kislányomat a kiságyba?

10 hónapos. Nappal nincs gond, de éjszaka velünk alszik 6 hónapos kora óta. Apa egyszer?en nem akarja a kiságyba tenni. Úgy döntöttem a sarkamra állok és visszateszem az ágyába. Hogy vegyem rá a páromat, hogy engedje?

Legjobb válasz: Emlékeztesd, hogy a gyerek lesz 1, 2 sõt 5 éves is. Késõbb sokkal nehezebb lesz átszoktatni (a saját gyerekének okoz majd vele problémákat akkor már lelkieket) és tisztességes nemi életet igen nehéz egy 5 éves mellett fekve élni. :)

Emlékeztesd, hogy a gyerek lesz 1, 2 sõt 5 éves is. Késõbb sokkal nehezebb lesz átszoktatni (a saját gyerekének okoz majd vele problémákat akkor már lelkieket) és tisztességes nemi életet igen nehéz egy 5 éves mellett fekve élni. :)
Ha már kiszokattátok elég nehéz lesz vissza szoktatni.Sajnos.A párod próbáld szépen lebeszélni, mert szerintem a pároknak is kell egy kis intimitás hogy összebújjanak, de ha a pici alszik kettõtök között ez nem valósulhat meg.Vegyél fel egy szexi rucit és apát gyõzd meg hagy aludjon a kicsi a kiságyban, vesd be a nõiességed és biztos sikerül a párod meggyõzni.Ha már nõk vagyunk miért ne élnénk a legnagyobb fegyverünkkel a nõiességgel!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Mindent bevetek:) :) a siker érdekében:

Hogy szoktassam a 4 hónapos kislányomat, hogy éjszaka ne keljen fel szopizni 3-szor?

Kb. 1 hete szopizik éjszaka 3 x, el?tte pedig 1 x. Volt olyan, hogy reggel fél hatkor én költöttem, mert már annyira fájt a cicim, amúgy 4-5 körül kelt, hogy éhes. most fel kell fél 11kor, 2 körül, 4 után, 7 körül.Nem jönn a foga, ugyan olyan mint máskor, csak ez nagy probléma, mert kibukok. Valaki segítsen.Köszi.

Legjobb válasz: szia, nekünk is volt ilyen. Én azt csinálom azóta, hogy este cumisüvegbõl adom neki a tejcsit, jó nagy adagot. Napközben csak cicizget, nem eszik egyszerre sokat, nem is zavar, eszik amikor akar. De éjszaka én is szeretnék pihenni. este, mielõtt lefekszem lefejem a cicim, mindig van annyi, ami elõg neki másnap este vacsira. napközben olyan 80 grammot eszik, estére kap 140et és csak 1x ébred éjjel, 3 körül, reggel szopizik 7 körül és még szoktunk olyan 8-9ig aludni. Nekem szerencsém van a babámmal, mert nem cumizavaros, az üveg után is szopizik rendesen, meg elõtte is kapott már üvegbõl többször. Ha ti még nem cumisüvegeztetek akkor szerintem ne próbáld ki.

szia, nekünk is volt ilyen. Én azt csinálom azóta, hogy este cumisüvegbõl adom neki a tejcsit, jó nagy adagot. Napközben csak cicizget, nem eszik egyszerre sokat, nem is zavar, eszik amikor akar. De éjszaka én is szeretnék pihenni. este, mielõtt lefekszem lefejem a cicim, mindig van annyi, ami elõg neki másnap este vacsira. napközben olyan 80 grammot eszik, estére kap 140et és csak 1x ébred éjjel, 3 körül, reggel szopizik 7 körül és még szoktunk olyan 8-9ig aludni. Nekem szerencsém van a babámmal, mert nem cumizavaros, az üveg után is szopizik rendesen, meg elõtte is kapott már üvegbõl többször. Ha ti még nem cumisüvegeztetek akkor szerintem ne próbáld ki.
4 hónapos kor kürül nagyon sokmindenkinél elkezd többször ébredni az addig kiválóan alvó baba. Nappal egyre több inger és élmény éri ezért a gyakori ébredés és persze a megnyugtató szopi. Az én fiam 9.5 hónapos és még mindig 2x szopik éjjel. Ne keseredj el, teljesen természetes, én a helyedben nem adnék se tápszert se teát, mert ha ébred a kicsi akkor ébred a tápszer emllett is és a tea mellett is. Szoptatni meg sokkal könnyebb, gyorsabb, ráadásul szopás hatására elalvást segítõ hormonok szabadulnak fel a babában és benned is. Félhomály, csendes szopi és alvás tovább, ez a legjobb megoldás, minden egyéb nem babapárti.
az elsõ válaszoló vagyok, éjszaka természetesen én is szoptatom, senki nem tudna rávenni hogy felkeljek kaját melegíteni, cumisüveget mosogatni... csak napi egyszer, elalvás elõtt üvegezünk, de általában annak is az a vége, hogy még cicire kell raknom, mert azért anélkül nem kerek a világ. De nekünk így normalizálódott az éjszaka, hogy többet eszik.
Nem próbálod meg hogy olyan 12-01 körül felkelted, ha alszik is, és rendesen megeteted? A fiam 10 hetes és ez nálunk bevállt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, tápszert semmi esetre sem, teáztatni nem fogok, a 6 éves kislányomat sem teázgattam soha, a mai napig ha szomjas, vizet iszik, a cumisüveg érdekesnek tûnik, csak nem lehet tudni, mit vált ki belõle, mi van ha elutasítja a cicit késõbb? Leet hogy tényleg sok inger éri, mintahogy egyik válaszadó írta, és éjjel dolgozza fel, lehet fél, és megébred. Nem lehet tudni mi jár kis fejükbe. Kösz mindenkinek.

Hogyan szoktassam a 4hónapos kislányomat a kiságyban alváshoz? Köldök sérve nagyon csúnya, így azt mondták lehetõleg ne hagyjam sírni õt, 2hónap múlva mûtik neki, ha nem fog javulni. Nem tudom mit tehetnék. Volt így valaki?

Hordozóban,babakocsiban szeret aludni, vagy mellettem az ágyban éjszaka. A kiságyba ha beteszem ébren, 10-15percig eljátszik, vagy nézi a forgót, majd torokból üvölt,hogy vegyem ki.

Legjobb válasz: Már az elején is a kiságyban kellett volna altatnod. Most már sírás nélkül nem tudod rászoktatni. Talán a legjobb, ha hagyod éjjel is a babakocsiban.

Már az elején is a kiságyban kellett volna altatnod. Most már sírás nélkül nem tudod rászoktatni. Talán a legjobb, ha hagyod éjjel is a babakocsiban.
A kérdező hozzászólása: Születése óta köldöksérves, már akkor látszott neki, hogy baj van, amikor hazahoztuk! A háziorvosunk már akkor mondta, hogy ne engedjem sírni úgy majd visszahúzódik neki. Sajnos nem így lett. Nálunk igény szerinti szoptatás van, így azért is aludt éjjel velem, hogy mindig "kéznél legyen" a hami. Illetve cicin nyugtatja meg magát, a cumit soha el sem fogadta. Utólag én is tudom, hogy ezt nem így kellett volna, de elsõ baba, s akkor így éreztük jónak.

Hogyan szoktassam le kislányom a számítógépről?

18 hós a kislányom. Néha néztünk youtube-on mondókákat, pl amikor fáradt volt, és ki kellett húzni fürdésig, akkor 10 perc jól eltelt vele. De most már ott tartunk, hogy naponta 2x 20 percet szeretne nézni. Emellett nem tévézik, csak hétvégén reggel néz mesét. Általában amikor el?ször kéri, akkor nem nézünk, hanem olyan 1-2 óra múlva, sokszor elterelem a figyelmét, de egy id? után kifogyok az ötletekb?l. El vagyok keseredve, nem akarom, hogy "függ?" legyen, de a mondókák meg nem hiszem, hogy ártanának. Nálatok hogy megy ez? Szerintetek engedjem neki nézni? Én is sokat mondókázok vele, furulyázok neki.

Legjobb válasz: Nem a számítógép miatt akarja a számítógépet,hanem a mondókák miatt. :) Nincs vele baj,ne mérd az idõt ilyen precízen.

Nem a számítógép miatt akarja a számítógépet, hanem a mondókák miatt. :) Nincs vele baj, ne mérd az idõt ilyen precízen.
mivel még nem tud számolni, szerintem az idõtartamot csökkentsd fokozatosan. 2*10 perc szerintem ideális lenne. Egyébként meg akinél nagytesók vannak, ott a kicsi eleve több mindent néz, amit nem kellene.
Nálunk akkor van mesenézés, ha már nagyon fáradtak, pl. ebéd elõtti 15-20 percben, vagy a délutáni alvás utáni nyûgösség elûzésére, de nem minden nap. A téli hónapok nehezebbek voltak, most kint vagyunk a kertben sokat, így vannak napok, amikor "semmi" nincs. TV-nk amúgy sincsen. Mi Barbapapát, Pom-pomot, Kis vakondot, Mikrobit nézünk, mást nem nagyon. Én azt szoktam mondani pl., hogy "most nincs bekapcsolva a számítógép". Vagy egyszerûen, hogy most nem lehet...
Naponta kétszer 15 perc, lehetõleg mindig abban az idõben. Baja szerintem nem lesz tõle, nem szeretem én se, mikor a gyerek reggeltõl estig tévét/filmet néz valahol, de nem is tekintem ördögtõl valónak. Ha beleilleszted a napirendbe, akkor tudja, hogy mondjuk tízórai után, meg játszótérrõl hazaérve, esti fürdés elõtt van számítógép, máskor meg nincs, hiába hisztizik. Egyszer-egyszer bepróbálkozik, hogy hátha te fogadsz szót neki, és nem fordítva, de bele fog nyugodni a rendszerbe, ha nem tud "megtörni" a sírással. Egy kis hisztibe meg még egy gyerek se halt bele. Muszáj néha elviselni.
Szerintem sem a szamitogep a lenyeg neki, hanem a mondoka, tetszik neki a kep es hang egyutt. Elottem valaszolok jokat irtak. en egy konyvet ajanlanek: Ranschburg Jeno: Aldas vagy atok? A szamitogep, tv, internet temakort jarja korul gyerek szempontbol!
A kérdező hozzászólása: Olyat szoktam neki mondani, hogy most alszik a számítógép, vagy amikor vége, akkor lecsukom (laptop), és hogy már elfáradt pihennie kell. Akkor engedem neki, de rendszert vezetek bele. Köszönöm
20 hónapos, nálunk is állandóan hallgatni akarja ezeket, és néha bizony vannak kisebb hisztik, ha nem lehet, de aztán elvan mással. Én azt mondom neki, hogy most alszanak (ha még reggel van) vagy éppen mennek valahová az éppen kedvenc mondóka szereplõi és hogy ne zavarjuk most õket.
lám-lám semmivel sem jobb a számítógépp, mint tv, hiába tv elenesek sokan nem értem miért nem olvasol inkább neki könyvbõl mondókákat
A kérdező hozzászólása: Utolsó. Mint írtam, rengeteget mondókázom neki, mesét olvasok, furulyázok. Még énekelni is szoktam, pedig semmi hangom. Ja, és sok rövid mesét is megbeszélünk (nem mindig olvasom, csak mi van a képen). Csak tudod az nem olyan, mint amikor az a furcsa doboz mesél/énekel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!