Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam a hisztizésről (3 db)

Hogyan szoktassam le a hisztizésről?

Két és fél éves lányom van körülbelül egy hónapja kezdett minden kis csip csup dologért hisztizni. Ami abban nyilvánul meg hogy hasra vágja magát ahol van és s?r?n még sírás is párosul mellé. mit tegyek?

Legjobb válasz: Most van az "én akarom", "kell", "enyém" korszakban. Kzeld úgy, mintha már nagylány lenne, beszélj úgy vele mint egy felnõttel. Nekem az vált be, hogy egyenlõen kezeltem õt, és nem kislánynak tekintettem.

Most van az "én akarom", "kell", "enyém" korszakban. Kzeld úgy, mintha már nagylány lenne, beszélj úgy vele mint egy felnõttel. Nekem az vált be, hogy egyenlõen kezeltem õt, és nem kislánynak tekintettem.
Szia! Igaza van az elsõ válaszolónak. Amikor elkezd hisztizni, magyarázd el neki nyugodt hangon, miért nem lehet azt a dolgot megvenni/csinálni/stb, és utána hagyd ott elmélkedni. Ha nem figyelsz rá, abba fogja hagyni. Azzal ne foglalkozz, hogy más mit szól hozzá, azért ne kapd föl a földrõl. Az általában igaz, ha idõben elkezded, hogy ahány éves a gyerek, annyi idõ alatt (percben) megnyugszik magától. És a büntetés idejének is ennyinek kell lennie. Pl hisztinél beviszed a szobájába, rázárod az ajtót, a ti esetetekben 2, 5 perc múlva kell bemenni hozzá, illetve kiengedni. Akkor elmagyarázod neki, hogy miért kapta a büntit. Ha folytatja a hisztit, jöhet újjabb 2, 5 perc. Mindig ölelés legyen a vége, biztosítsd a szeretetedrõl, és dícsérd meg, hogy abba hagyta a hisztit. Sok sikert! :o)
Az én kislányom 5 éves, és még máig is sokszor hisztizik. Nagyon ismerõs az eset. Nálunk mindig akkor jött elõ a hiszti , amikor közösségben voltunk, boltban, utcán, játszótéren. Eleinte nyugtatgattam, vígasztaltam, de ez nem vált be. Utánna rájöttem, ha ráhagyom a dolgot, hamarabb abbahagyja .Nem foglalkoztam, más mit szól, pedig nagyon szégyeltem magam , eélg sokszor... Amikor hazaértünk, megbeszéltem vele a dolgot, és megvontam tõle valami olyan dolgot, amit nagyon szeret. Pl. aznap nem kapott finomságot, nem nézhette a mesét. Egy idõ után rájött a gyerek is, hogy nincs értelme a hisztinek, mert nem ér el vele semmit, lassacskán leszokott róla, már egyre ritkábban fordul elõ. Sok türelmet és kitartást kívánok ! Minden jót! Cicamama
kétnagy pofon és már kész is!!!!
a barátnõm ezt úgy oldotta meg hogy figyelembe sem vette a hisztizést. és amikor a kiscsaj észrevette hogy senki nem kezdi pátyolgatni, nem foglalkoznak vele, saját magától abbahagyta. és ritkultak a hisztik is. persze azért utána szépen megbeszélte vele a problémákat.

Hogyan szoktassam le a hisztizésről?

Van egy szuka kutyám, és le szeretném majd vizsgáztatni. Csak egy sima engedelmességi vizsga kellene. A kutyával sokat tudok foglalkozni, mert vele dolgozok, de sajnos kutya suliba nem tudok elmenni, mert nincsen időm. 24/24- be járunk. Az a problémám, amikor gyakorlok vele ( ül, áll, fekszik stb ) egy idő után behisztizik. Ugatni kezd, ágaskodik, és a földhöz veri magát. Rászólok, megrángatom a nyakát de nem érdekli. Neki egy a lényeg, hogy ne kelljen dolgozni. Mit javasoltok? Volt már valakinek hasonló tapasztalata?

Legjobb válasz: Nem lehet hogy nem dícséred eleget ezért a munka nem túl élvezetes neki?

Nem lehet hogy nem dícséred eleget ezért a munka nem túl élvezetes neki?
Valamit láthatóan nagyon elszúrsz, ha a kutya ennyire gyûlöl dolgozni. Erre nem megoldás, hogy megrángatod, sõt, azt is el tudom képzelni, hogy ezzel a hozzáállással jutottatok idáig - ne haragudj, de ha nem tennéd elég érdekessé a tanulást, majd mikor nincs kedvem, megrángatnál, hát dolgozna veled a fene. Kicsit a másik irányból kéne közelíteni, pozitív megerõsítéssel.
A kérdező hozzászólása: Utolsó nagyon köszönöm! Megfogalmaztad ami nekem nem jött a számra. Igen ez a kutya kihív. Próbálgatja a határait, és ha ráüvöltök vigyorog. Dicséfetrõl: minden feledat után megy a dicséret, és csóválja a farkát amikor végre hajtja a feladatot. Csak pár perc múlva kezd el hisztizni. Igazi szõke. Amúgy otthon is mindig azt csinálja amit nem szabad. Pedig tudja, hogy kap az ásásért, de már csak azért is.
A kérdező hozzászólása: Köszi ari vagy! :-) Ám megfigyeltem, hogy amikor a láb mellett kéne jönnie, az nem fekszik nála. Mivel a szabadon való láb melletti követést el kéne kezdenem gyakorolni vele, elõször csak pórázról tudom ezt neki tanítani. Viszont ahogy elkezdem ezt játékot, pár másodperc múlva már kiabál, csóválja a farkát. Mintha üvöltözne velem, hogy menjek a fenébe. :-D Na és ha továbbra is ezt gyakorlom vele, akkor veszi elõ a tõbbi trükjeit. ( ágaskodik, földhöz vágja magát ) Viszont egyáltalán nem vagyok mérges, sõt! Úgy kell magam - de nagyon visszafognom -, hogy ne röhögjem szét magam. :-D
A kérdező hozzászólása: Hármas válaszoló. Kipróbáltam amit javasoltál. Ééééés teljesen bejött a dolog. Nem rég kimentem vele, és amikor rákezdett a hisztire, elõször csak ráüvöltöttem, de nem hagyta abba. Ezért megragadtam a grabancát, és lenyomtam a földre. Utána mentünk tovább, és szépen jött láb mellett, a következõ hisztiig. De miután megint lenyomtam, és utána szépen dolgozott, utána megdicsértem, és játszottunk. :-) És nagyon köszönöm a válaszokat mindenkinek! :-)
Örülök hogy bevált, de akkor miért is vagyok lepontozva kedves többiek?:)
A kérdező hozzászólása: Na azt én se értem miért pontoztak le. Én azért nyomtam egy zöldet neked.
Mindannyian le lettünk pontozva.

Hogy szoktassam le a hisztizésről a nyuszimat?

Van egy 3 hónapos Bak nyuszim. A probléma vele az, hogy folyamatosan rágja a ketrecet.Szalmája, Vize, Tápja, és még plüssmacija is van, fajátékkal együtt amit fogkoptatása használhat. Szerintem hisztizik. Dobálja a tényárjait , rágja , s?t rángatja a ketrec rácsos részét, pedig szinte egész nap kivan engedve és játszom is vele, csak estére zárom a ketrecébe.

Legjobb válasz: Szidd le!

Szidd le!
nincs semmi baja a nyuszónak és ne szídd le!!! majd megtanulja, hogy nem megy semmire a hisztivel! és nem lehet, hogy fáj vmilye azért "agresszívkodik"? nézesd meg egy orvossal, biztos, ami biztos, azért még fizetni sem kell és te is megnyugodhatsz.
A kérdező hozzászólása: Hát én sem vagyok hülye , nemdicséérem meg érte... de nemszoktam se szóban se fizikailag bántani.. csak mondom neki hogy nem szabad.. és elhalmozom mindennel ami lekötheti a figyelmét gyümölcsök zöldségek ...de akkor sem haggya abba :) igen erre énis gondoltam , hogy lehet kicsit agressziv, de viszont ha kiengedem bujik hozáám, nem harap és napközben hozásem nyul aketrechez :) ezért gondoltam hogy inkáb hiszti , hogy hogy merjük miõt bezárni estére :) de vesziteni valóm nincsen , ugy hogy majd megfogadom atanácsot és elviszem dokihoz :)
Ez nem agresszió, egyáltalán nem. Az én nyulam is ezt csinálja este és reggel is. Ez teljesen normális mert a nyulaknál este és hajnalban van az aktív idõszak, nappal inkább csak pihengetnek. Ha teheted engedd ki este szaladgálni, csak akkor zárd be amikor lefekszel aludni.
A kérdező hozzászólása: Igen ezt én is olvastam hogy "éjszakai " állatok, én általában este 11-12 körül fekszem , és kb ilyenkor is zárom be a ketrecéébe. :S -nagy gond nem lenne a hisztijével vagy az "aktívságával" ha nem egy szobában aludnék vele :D és sajnos nincs módom más helységbe tenni :S:D sose fog akkor errõl leszokni? vagy csak addig ilyen aktív esténként míg pici?
Hmm, hát igen, egy szobában aludni velük nem nagyon lehet az biztos. Én 2 napig bírtam aztán átköltöztettem éjszakára a nappaliba. Igazából valamennyivel nyugodtabb lest felnõtt korában de azért még így is nagyon zajos. Az én 4 éves nyulam olyan ribilliót tud csapni hajnalban hogy csukott ajtókon keresztül is halljuk.:)
A kérdező hozzászólása: hát akkor úgylátom nekem kel õnagyságához igazodnom ésss nappal alszom , este pedig fent leszek vele :D bár kb most is így zajlik nálunk az élet :D
igen ez így van nálunk is, ez természetes a nyusziknál :) nálam dobogni szokott de olyanokat, hogy az emeleten is hallom, hogy mit mûvel hajlani ötkor.. szóval ezt meg kell szokni nem tudsz vele mit csinálni , néha felkelek és megsimizem ilyenkor és akkor úgy elvan :) annyira aranyosak hogy nem lehet rájuk haragudni sokáig :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!