Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam a cicámat az (24 db)

Hogyan szoktassam a cicámat az új házhoz?

Most költöztünk át másik kertesházba és ha kiengedem a házból akkor rögtön visszamegy a régi házhoz.

Legjobb válasz: Szerintem pár napig ne engedd ki a házból és foglalkozz vele sokat. Akkor talán majd rá jön, hogy ez az új otthona.

Szerintem pár napig ne engedd ki a házból és foglalkozz vele sokat. Akkor talán majd rá jön, hogy ez az új otthona.
Maximálisan egyet értek az 1-vel. A macsak a házhoz hû. Tegyél úgy, mint mikor kicsiként hozzátok került. Ha nálatok született, akkor zárd be valahová olyan 1 hétre, és valami pórázon vidd ki néha a szabadba levegõzni. Játsz vele sokat. idõ kell neki mire megszokja, de szerintem menni fog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Kiprobálom! :D

Hogyan szoktassam a cicámat hogy a vc be végezze a dolgát? Láttam már videón h van olyan! Vagy kamu az egész?

Legjobb válasz: Ha a cica a szõnyegre végzi a dolgát akkor szedd fel az ürüléket, szagtalanítsuk a helyét, és tedd bele a ládába.

Ha a cica a szõnyegre végzi a dolgát akkor szedd fel az ürüléket, szagtalanítsuk a helyét, és tedd bele a ládába.
Elvileg van ilyen, és azt mondják, a macskák 80%-át nagyon jól rá lehet erre szoktatni! Én nem próbáltam, kicsit furának tûnt, meg higiéniai okokból sem tartottam annyira jónak. Én azt olvastam, úgy mûködik a dolog, hogy elõször rászoktatod a macskaalomra, és megvárod, amíg rutinosan odajár, azután beteszed a wc helyiségébe az almos ládát, és egy darabig ott tartod, hogy megszokja, h abban a helyiségben végzi a dolgát. Ezt követõen a lecsukott vécé tetõre teszed az almos ládát, és idõt adsz neki, míg ezt is megszokja. Ha ez sikerült, és tényleg felugrál oda, valamilyen erõs papírból, ami nem szakad be alatta, lefeded a wc csészét, és odaszórsz valamennyi almot, hogy ismerõs legyen neki, és odacsináljon. Majd elõször egy nagyon kicsi lyukat vágsz a papíron középen, amit idõvel folyamatosan tágítasz, így megtanulja, hogyan egyensúlyozzon. Végül képes lesz megtartani magát a wc ülõkén. Nem tudom, tényleg érdemes-e ezt bevállalni, és mennyire mûködik, azt hallottam, nagy százalékban igen, de én inkább maradnék a hagyományos(persze nem szõnyegre pisilõs) almos megoldásnál! Ha belevágsz, sok sikert!:)
Igen ezt így kell! De valóban minek is nekem a wc-be van az almos tálca tökéletes nem is akarom hogy a wc-be csinálja vicces de nem normális! Szerintem!De azért ha szeretnéd próbáld ki!írj hogy sikerült e. érdekes lesz! :D

Hogy szoktassam le a cicámat az ágyra pisilésről?

Nemrég hoztuk, kiscica még. Megmutattuk neki az almot, szépen használta is, meg volt az öröm, h szobatiszta. De aztán elkezdett pisilni az ágyra is. Néha az alomba, néha az ágyra pisil, nem tudom mit?l függ. Kicsit elegem van már, hogy naponta kell ágynem?t cserélnem. Az alom tiszta, napi 2szer takarítom. Ja és van egy másik cicám is, akivel közös almot használnak.

Legjobb válasz: Lehetséges hogy zavarja az hogy közös az alom a másik cicával, ez elég gyakori több-macskás háztartásoknál, van cica amelyik "kikéri" magának hogy kizárólagos használója lehessen egy alomtálcának mert nem tûri a másik macska szagát benne. Ilyenkor segít hogyha ezt lehetõvé teszed neki, és az is hogyha nem közvetlenül a másik cica alomtálcája mellé teszed a piciét, hadd lássa hogy az csak az övé, és akkor biztonsággal használhatja. Esetleg lehet hogy nem tetszik neki az alom amit használtok, az elõzõ helyén mit használtak? Az segít hogyha az elsõ idõben ugyanaz van az új helyén is, különösen babacicánál. Elsõre ezekre tippelnék mivel írtad hogy az almot rendesen takarítjátok :).

Lehetséges hogy zavarja az hogy közös az alom a másik cicával, ez elég gyakori több-macskás háztartásoknál, van cica amelyik "kikéri" magának hogy kizárólagos használója lehessen egy alomtálcának mert nem tûri a másik macska szagát benne. Ilyenkor segít hogyha ezt lehetõvé teszed neki, és az is hogyha nem közvetlenül a másik cica alomtálcája mellé teszed a piciét, hadd lássa hogy az csak az övé, és akkor biztonsággal használhatja. Esetleg lehet hogy nem tetszik neki az alom amit használtok, az elõzõ helyén mit használtak? Az segít hogyha az elsõ idõben ugyanaz van az új helyén is, különösen babacicánál. Elsõre ezekre tippelnék mivel írtad hogy az almot rendesen takarítjátok :) .
A kérdező hozzászólása: akkor beszerzek még egy alomtálcát, hátha... az elõzõ helyén kerti cica volt. köszi a választ :)
Óóó, kerti cica volt. Akkor lehet hogy egy kis idõbe telik neki míg "átáll". Próbáljatok neki valami olyan almot szerezni ami a legjobban emlékeztet a földre amit kint is használt és amihez szokva volt (valami apróbb szemcsést, nem pedig szilikonost mert az életidegen lesz neki a kert után), így lehet hogy hamarabb rászokik :) . Sok szerencsét!
Az én kismacskám is ezt csinálta, kerti macska volt, de a testvére is, õ meg nem csinálta. Miután rápisilt az ágyra, a következõ napon tedd rá óránként az alomra, ha kell neki, ha nem. Még kicsi, lehet, hogy elfelejti idõnként hová kéne menni. Én ezt csináltam és utána nem volt gond. Volt, hogy több nappal késõbb, megint lepisilte az ágyat, akkor megint sokszor rátettem az alomra, és így leszokott róla.
4. vagyok, nekem szilikonos az alom és van több cica is. :) De lehet, hogy minden macska másképp reagál a dolgokra.


Hogyan szoktassam vissza a cicámat az alom használatára?

A gondom a következõ: Van egy cicám, bent él a lakásban. Kiskora óta nagyon ügyesen magától az alomba pisil/kakil. Egyszer aztán elkezdett mellé csinálni. Elõször csak néha, most màr egyáltalán nem hajlandó használni. Illetve, a pisi bele a kaki mellé. Kezd nagyon zavaró lenni, hogy állandóan a csempét kell takarítgatnom, mert nem hajlandó használni az almot. Ajánlották, hogy szórjak le borsot vagy fahéjat oda ahova kakil és az meg fogja zavarni. Igen ám ez be is jött, de àtvonult a fürdõszobába (az alom a wc-ben van) és ott intézte el a dolgát. Tanàcsotokat szeretném kérni, hogy mit tudok még vele csinálni, hogy vissza szokjon az alomra. Nem tudom, esetleg van-e köze hozzá, hogy minden délelõtt ki van engedve!? Egy ismerõsöm mo dta, hogy nekik akkor kezdett a cicájuk össze vissza kakilni amikor többet kint volt. Szerintem viszont ennek nem lehet hozzá köze, mivel az ösztönében mindentõl függetlenül benne kell legyen, hogy elàssa...

Legjobb válasz: Nekem kint van egy tálca a kazánházban, mivel kinti cicám van, és ha éjjelre bemegy akkor kell az alom. Vele egyszerû volt ha piszkolt, beletettem a piszkot az alomba és megmutattam neki. Õ nem nagyon csinált mellé, ügyesen bekaparta mindig. Õ mondjuk hozzá szokott mivel lakásban nõtt fel utána került hozzám 3-4 hónaposan.

Nekem kint van egy tálca a kazánházban, mivel kinti cicám van, és ha éjjelre bemegy akkor kell az alom. Vele egyszerû volt ha piszkolt, beletettem a piszkot az alomba és megmutattam neki. Õ nem nagyon csinált mellé, ügyesen bekaparta mindig. Õ mondjuk hozzá szokott mivel lakásban nõtt fel utána került hozzám 3-4 hónaposan.
Kapirássz bele a mancsával az alomba, onnantól tudni fogja!!:)
*Ja, várjál, nem olvastam el, akkor téves:S
A kérdező hozzászólása: Az elején nekem sem volt vele gondom, nagyon ügyesen minden dolgát oda végezte, sajnos errõl leszokott... :( Nem tudom mi lehet az oka, mindent ugyanúgy csinálok.
Nekünk a kandúr macskánk kb 4-5 hónapos korától kezdte el azt, hogy az alom mellé kakilt, a pisi mindig belement ugyan. Egy idõ után rájöttünk, ha csak ici-picit koszos az alom (2 macskánk van és már van benne 1 kaki vagy pisi) akkor már nem megy bele, így naponta vagy 5-6x takarítjuk az almot, ha a másik cica belecsinál azonnal kiszedjük és, így megszûntek a balesetek, persze még mindig látom rajta néha a vágyat, hogy jó lenne mellé kakilni :)
A kérdező hozzászólása: Igen én is gondoltam rá, viszont amikor almot cseréltem neki és a tálcát is kitakarítottam akkor is mellé csinált.... Most rendeltem egy nagyobb cica wc-t hátha az segít, lehet ebben nem tud elég mélyre àsni, és macska mentát is hátha azzal vissza tudom szoktatni. Egyébként hogy takarítjátok hatékonyan a pisit? Csak kiszeditek azt a részt? Még egy kérdésem lenne, melyik fajta alom a legmegfelelõbb?

Hogyan szoktassam hozzá a cicámat az új bújócsövéhez?

Már próbáltam jutalomfalattal, a kedvenc játékaival, de nem nagyon marad benn!

Legjobb válasz: Ne szoktasd hozzá. Elöbb utóbb ugyis bemegy. Ha meg nem akkor ne erõltesd,mert akkor nagyon megutálja. Ha nem megy,vegyél neki(ha a pénztárcád engedi) macskabutórt. Ezt általában örömmel használjá,a cicák,és legtöbbjükön van karomkopotató. Remélem segítettem: Charlotte

Ne szoktasd hozzá. Elöbb utóbb ugyis bemegy. Ha meg nem akkor ne erõltesd, mert akkor nagyon megutálja. Ha nem megy, vegyél neki(ha a pénztárcád engedi) macskabutórt. Ezt általában örömmel használjá, a cicák, és legtöbbjükön van karomkopotató. Remélem segítettem: Charlotte
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a választ! Néha bemegy, kiveszi a kedvenc egerét, és mi szoktunk vele játszani, én bedugom a kezem a bújócsõbe, és vadászik, de úgy több idõt nem tölt benne! Most épp gyûjtögetek egy plafonig érõre, mert szép áruk van!

Hogy szoktassam le a cicát az ablakban való mászkálásról, üldögélésről?

12 hetes a kiscicám, tündéri, játékos, imádom, csak egy baj van vele: az ablakban üldögél, sétálgat. Akár nyitva van, akár csukva. Tizediken lakom... Leveg? muszáj, hogy jöjjön be valahogy, de ha a macska kiesik?! Miel?tt ide jött a cicus, az ablak mindig nyitva volt, most zárva van, hogy ki ne essen, majd megfulladok, de hát féltem. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Esetleg feltenni egy szúnyoghálót, vagy ha azt szét tudja szedni egy vékony dróthálót? Nem tudom milyen az ablakod, ezért nem tudom kivitelezhetõ-e ez a megoldás... Szia! 15f

Esetleg feltenni egy szúnyoghálót, vagy ha azt szét tudja szedni egy vékony dróthálót? Nem tudom milyen az ablakod, ezért nem tudom kivitelezhetõ-e ez a megoldás... Szia! 15f
Nekem is a szúnyogháló jutott eszembe... A macskám is folyton ezt csinálja és még ki is ugrik. Mi szerencsére családi házban lakunk, szóval meg is teheti. De nem örülök neki, mert mindig meg akar szökni. Egyébként õ 10 hónapos.
Lehet kapni fémszálas szúnyoghálót, azt tegyél az ablakra. A simát elég könnyen szét tudják szedni.
Utolsónak: a macskagyökeret imádják a cicák, úgyhogy ez nem jó ötlet.
Nem akarlak megilyeszteni, de az elsõ cicám 10.rõl kiesett és meghalt :( Mindenképp szoktasd le. Van ilyen macskatávoltartó spray amivel talán "elüldözhetnéd" az ablakból. Sok sikert! :)
van olyan növény, hogy macskagyökér vegyél olyat és rakd ki az ablakba

Nem alszik a 3 hónapos kisfiam a kiságyban. Egyedül a babakocsiban hajlandó elaludni, de ott kb 5 perc alatt. Hogyan szoktassam meg vele az ágyban alvást? Az esti lefekvés is kész rémálom, 3 óra cicizés után elalszik a cicin, és igy tudom lerakni.

Hogyan tanítsam meg elaludni?

Legjobb válasz: Nos a babák sem hülyék és ha máshol altatod és átcsempészed megijed,hogy hol van.neked sem lenne jó egy virágos kertben vagy egy parkolóban ébredni ha az ágyadban aludtál el. Én 2hete szokatom a kiságyára,nekünk is ez volt a gond,dettó.Én este azt csinálom,hogy fürcsi után egy kislámpánál szoptatok,szinte majd elalszik,aztán a vállamra teszem büfizni,de ekkor már leoltom a lámpát és kb 3-4 perc és bealszik,elõtte nekem is 3 óra volt-horror,nappal felkelünk reggel 7körül ha sikerül vissza rakom még ha nem megreggelizünk aztán ha dörzsöli a szemét vagy ásít irány a kiságy,sírdogál kicsit de vissza alszik.Én mikor elkezdtem már a 3dik nap igényelte az önállóságot,teljesen kicserélték.egy dolgot tarts szem elõtt nekik még kb 15órát kellene aludniuk,ha egy kis jelét is mutatja,hogy fáradt akkor kiságy,megszokja hidd el.Neked is könnyebb lesz.Ha már nem sír olyan sokszor ha beteszed akkor alakítsd ki neki ,hogy közel azonos idõben aludjon,nálunk pl van egy délelõtti meg egy délutáni,de ez nem jelenti azt,hogy nem rakom be többször ha látom,hogy fáradt.Ha nagyon sír akkor vedd ki a kiságyból és nyugtasd meg,de meg fogod látni milyen amikor úgy sír,hogy nyugtatja magát és milyen amikor valami baja van..akkor nagyon sír,ha csak nyugtat akkor olyan panaszos csak..nekem beszélget is a játékaihoz ilyenkor,Ne kapkodd fel állandóan.Én ha beteszem ha fáradt kb 5perc sírdogálás után szunyál.Remélem segítettem ,ha tudok segítek még,írj privit...amúgy nekem a suttogó könyv segített nagyon,teljesen bejönnek a leírtak:)2.5hós baba mamája

Nos a babák sem hülyék és ha máshol altatod és átcsempészed megijed, hogy hol van.neked sem lenne jó egy virágos kertben vagy egy parkolóban ébredni ha az ágyadban aludtál el. Én 2hete szokatom a kiságyára, nekünk is ez volt a gond, dettó.Én este azt csinálom, hogy fürcsi után egy kislámpánál szoptatok, szinte majd elalszik, aztán a vállamra teszem büfizni, de ekkor már leoltom a lámpát és kb 3-4 perc és bealszik, elõtte nekem is 3 óra volt-horror, nappal felkelünk reggel 7körül ha sikerül vissza rakom még ha nem megreggelizünk aztán ha dörzsöli a szemét vagy ásít irány a kiságy, sírdogál kicsit de vissza alszik.Én mikor elkezdtem már a 3dik nap igényelte az önállóságot, teljesen kicserélték.egy dolgot tarts szem elõtt nekik még kb 15órát kellene aludniuk, ha egy kis jelét is mutatja, hogy fáradt akkor kiságy, megszokja hidd el.Neked is könnyebb lesz.Ha már nem sír olyan sokszor ha beteszed akkor alakítsd ki neki , hogy közel azonos idõben aludjon, nálunk pl van egy délelõtti meg egy délutáni, de ez nem jelenti azt, hogy nem rakom be többször ha látom, hogy fáradt.Ha nagyon sír akkor vedd ki a kiságyból és nyugtasd meg, de meg fogod látni milyen amikor úgy sír, hogy nyugtatja magát és milyen amikor valami baja van..akkor nagyon sír, ha csak nyugtat akkor olyan panaszos csak..nekem beszélget is a játékaihoz ilyenkor, Ne kapkodd fel állandóan.Én ha beteszem ha fáradt kb 5perc sírdogálás után szunyál.Remélem segítettem , ha tudok segítek még, írj privit...amúgy nekem a suttogó könyv segített nagyon, teljesen bejönnek a leírtak:) 2.5hós baba mamája
Szerintem elõször póbáld meg, hogy ha elaludt a kocsiban, tedd át a kiságyba. Ezt ismételd akár 5-6 alkalommal is ha felébred. Aztán próbálkozhatsz rintagással, popsipaskolássl, énekléssel... Eleinte biztos sírás lesz, de nekem is sikerült a cicirõl az önálló altatásra szoktatni:-) Türelem és kitartás, és követezetesség.

Hogyan szoktassam rá a 3 hónapos cicámat a macskaalomra? Sajnos legtöbbször össze-vissza végzi el a dolgát a lakásban, és elegem van már, hogy mindennap kapok egy "csomagot". Nem szeretném, ha ezt az állapotot szokná meg!

Takarítom a tálcáját ha oda végzi a dolgát (ami ritka),szóval szerintem ezzel nem lehet gond.

Legjobb válasz: Etetés után pár perccel rakd az alomba a cicát. Lehetõleg ne engedd ki onnan, míg el nem végezte a dolgát. Az én cicám már egy hónapos korában szobatiszta lett, még ott, ahol született. De barátnõméknél sok kiscica volt már, és õk mindig beletették a macsekokat az alomba kaja után.

Etetés után pár perccel rakd az alomba a cicát. Lehetõleg ne engedd ki onnan, míg el nem végezte a dolgát. Az én cicám már egy hónapos korában szobatiszta lett, még ott, ahol született. De barátnõméknél sok kiscica volt már, és õk mindig beletették a macsekokat az alomba kaja után.
Olyan problémája is lehet a cicádnak, hogy "túl tiszta" az alomtálcája. Nem érzi benne a saját szagát, csak a sok fertõtlenítõszagot, vagy egyebet.
A kérdező hozzászólása: Mikor idekerült ott végezte a dolgát, így tényleg nem értem, hogy most mi lehet a gond. :/ Köszönöm a válaszokat, remélem sikerül beleszoktatnom! :)

Hogyan szoktassam át egy éves kisfiamat a saját kiságyába? Tudom sokszor feltett kérdés, de nem találtam a problémámra idáig választ. A helyzet az, hogy elrontottuk. Velünk alszik, cicin alszik el és éjjel felkel többször, cicit kéri.

És úgy alszik vissza cicin. Próbáltam, hogy vizet adok neki, először még bevált, de kiköpi. Tehát nem elég, hogy velünk alszik, éjjel még többször felkel cicizni is. Várnám az ötleteket.

Legjobb válasz: Ne csinálj semmit, meg fog oldódni magától, de egy ilyen pici gyerektõl mit vársz? Az enyémek is velem aludtak, az enyémek is szopiztak éjjel többször még ennyi idõsen, aztán másfél éves koruk körül maguk mentek a saját ágyukba. Kivártam, míg õk akarják. A legkisebb most 13 hónapos, cicizik, cicin alszik el, velem alszik. Mi ezzel a gond? Elõbb-utóbb minden gyerek a saját ágyában fog aludni, fõleg, ha nem erõltetsz semmit. Egy gyerek amint megérik valamire, megcsinálja. Lehet, hogy ez csak két vagy két és fél évesen jön el, mert gyerekenként változó, de eljön. Addig pedig aludjatok jókat együtt továbbra is.

Ne csinálj semmit, meg fog oldódni magától, de egy ilyen pici gyerektõl mit vársz? Az enyémek is velem aludtak, az enyémek is szopiztak éjjel többször még ennyi idõsen, aztán másfél éves koruk körül maguk mentek a saját ágyukba. Kivártam, míg õk akarják. A legkisebb most 13 hónapos, cicizik, cicin alszik el, velem alszik. Mi ezzel a gond? Elõbb-utóbb minden gyerek a saját ágyában fog aludni, fõleg, ha nem erõltetsz semmit. Egy gyerek amint megérik valamire, megcsinálja. Lehet, hogy ez csak két vagy két és fél évesen jön el, mert gyerekenként változó, de eljön. Addig pedig aludjatok jókat együtt továbbra is.
Elsö kérdés: Neked soha de soha nem aludt másik fekhelyen a gyermeked, se délben, se este? Pl se nagymamánál, se babakocsiban, se nyaralás alatt? Ha igen akkor ennyire egyszerü. Fogod átrakod és ott alszik. Lehet elsö nap kicsit nyügibb lesz, de ha normál jó helye van akkor simán ott is el fog aludni. Ordítani nem kell hagyni, maradj vele míg elalszik, vagy simogazsd a hátát. Adjál neki cumit, nem ördögtöl való, de nem a tej miatt cicizik, hanem mert orális inger még nagyon nagy.
A kérdező hozzászólása: Még nagyon az elején kiságyba aludt. Aztán beteg lettem szülés után (lázas) és alig hallottam meg ha sírt. Úgyhogy átkerült hozzánk. A másik ok amiért velünk alszik, mert mind a ketten elaludtunk szoptatás közben (ülve), s így fekve szoptattam az éjjel, nehogy kiessen a kezembõl. A cumit elfogadja. Kiveszem a cicit a szájába és kicserélem cumira. De ha éjjel felkel és csak azt nyomom a szájába kiköpi, mint a cumisüveget vízzel. Igazán azt se tudom, hogy miért kel fel sokszor az éjjel. A férjem meg attól fél, hogy nem hallom meg ha sír, ha külön rakjuk.
Az unokatestvéremék is együtt aludtak a kislányukkal, késõbb a kisfiukkal is amikor õ is megszületett, tehát 4-en aludtak együtt. Õk nem csináltak semmit, a kislány egyszer úgy döntött, hogy õ inkább a saját ágyában alszik, ekkor olyan 4-5 éves lehetett.:) Tudom, ezzel a válasszal nem lettél kisegítve...
Megpróbálhatnád elalvás után (vagy ahogyan írták, félkómásan) áttenni a kiságyba, és ha éjjel szokás szerint felébred cicizni, apa menjen át és itassa meg vízzel. Pár nap alatt megszokja az új helyzetet, és valószínûleg nem is fog felébredni (mert nem lesz miért). A másik megoldás az, hogy vársz még pár hónapot, elõbb-utóbb kell majd neki egy új, leesésgátlós ágy. Tegyél bele olyan ágynemût, alvós állatokat, ami tetszik neki, és addigra már el tudod neki magyarázni, hogy ez az õ ágya, itt fog aludni. Ha éjszaka átmegy hozzátok, visszakiséred az ágyába, és elmagyarázod neki, hogy a cici most alszik, nem ad tejecskét, majd csak reggel. De ehhez már picit nagyobbnak kell lennie.
mi úgy oldottuk meg, hogy fogtuk a kiságyat és kivittük a nappaliba, ahol napközben sokat voltunk és láthatott minket ha kinyitotta a szemét. Cicin elaludt, aztán be a kiságyba. A harmadik nap éjszakáján már a saját ágyában aludt. Tudom macera, hogy reggel-este oda-vissza kell vinni a kiságyat, de megérte :) kitartás!

Hogy szoktassam le a cicáimat arról, hogy felmásszanak az étkezőasztalra? Benti cicák.

Legjobb válasz: Mindig szedd le õket, koppints az orrukra. Így megtanulják, hogy nem szabad. És idõvel már csak akkor másznak fel, ha te nem vagy ott.

Mindig szedd le õket, koppints az orrukra. Így megtanulják, hogy nem szabad. És idõvel már csak akkor másznak fel, ha te nem vagy ott.
Fröcsköld le õket vízzel, ha felmennek az asztalra.Nekem így sikerült leszoktatni a szintén benti cicámat, hogy az asztalon sétálgasson.
Használhatsz újságpapírt is szidásképpen. Kiálts rá, dobbants vagy suhins felé. Mond, hogy "nem szabad". Ha erre nem hallgat, használhatsz "vicces" szavakat is pl. hejj, héló, ejnye :)
Mindig is fel fog menni, max. akkor, ha nem vagy ott. Macska. Fogadd el, hogy ilyen, hisz te akartad õket és nem fordítva.
Épp, hogy nem. ;) Minden állatot meg lehet nevelni csak türelem és akarat kell hozzá. Az elõttem szólók is teljesen jót mondtak, nem értem a lepontozást. Ha nem neveljük meg kutyánkat/macskánkat, az mind kettõnknek rossz. Igenis meg lehet nevelni, de könnyebb azt mondani, hogy õket nem lehet. Az én macskáim tudják mit szabad és mit nem, mivel nem buták. Bármilyen macskát meg lehet tanítani az egyszerû kifelé, befelé, lefelé szavakra. Aki pedig nem ért hozzá, csak a lustaság beszél belõle, ne adjon rossz tanácsokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!