Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam a cicámat, aki 14 (2 db)

Hogyan szoktassam le a cicámat, aki 14 hetes, hogy felugráljon az asztalra?

Legjobb válasz: Mi 9 hetesen kaptuk a cicát, és siekrült leszoktatni a konyhaasztalról. EGy határozott kicsit hangosabb nem, meg egy kis seggrecsapás, és tudja, hogy nem szabad. Idõvel már csak rászólni kellett, végül már ahogy az elõttem szóló is mondta, már mikor lesett fel, rászóltam és nem ugrott. Viszont az is igaz, hogy haq nem vagyok ott, felugrik, mindig próbálkozni fog, mindig "újra" kell tanítani. De ha hallja a lépteim már magától leugrik.-)Sumák:-)

Mi 9 hetesen kaptuk a cicát, és siekrült leszoktatni a konyhaasztalról. EGy határozott kicsit hangosabb nem, meg egy kis seggrecsapás, és tudja, hogy nem szabad. Idõvel már csak rászólni kellett, végül már ahogy az elõttem szóló is mondta, már mikor lesett fel, rászóltam és nem ugrott. Viszont az is igaz, hogy haq nem vagyok ott, felugrik, mindig próbálkozni fog, mindig "újra" kell tanítani. De ha hallja a lépteim már magától leugrik.-)Sumák:-)
Nehéz a cicákat tanítani, de elsõsorban következetesnek kell lenni. MINDIG le kell venni az asztalról, amikor felugrik, és mondani neki, hogy "nem". Egy idõ után elég rászólni, amikor ugrani készül. Ez azonban nem garancia, hogy nem jár tilosban, amikor nem vagyunk otthon... Persze ne hagyjunk elöl csábító dolgokat pl nyers halat, májat !
A mi kiscicánk is ugrál mindenhová, ez már csak így van:) !A nagyokat leszoktattam, de valóban türelem kell hozzájuk és rendszeresen rájuk szólni, mert ugyebár megfeledkeznek róla:) Ha lehúzott valamit az asztalról, vagy bárhonnan és ráadásul utána esett az a valami, természetesen nagy zajjal jár általában. Ilyenkor azonnal azt kiabáltam, nem is tudatosan, hogy "mit csináltál"? Nálam ez vált be:) Nem beszélve a vasalózsinórról!Folyton ugrál rá és rágja!Nos, ilyenkor észrevétlenül ráspriccelek a vízzel!Ez is bevált!Persze amíg kicsi, mindig próbálkozik:) Késõbb leszoknak ilyenekrõl, ha türelmesek vagyunk hozzájuk.

Kisfiam, aki 14 hós folyton csíp, karmol és harap. Szopi közben a szabadon lévő cicimet körömmel összecsípi, tekergeti, kapargatja. Ugyan ezt csinálja az orrunkkal is. De saját magát is bántja. Veri a fejét a falba. Hogyan szoktassam le róla?

Legjobb válasz: hát ne hagyd neki. én szoptatás közben már amikor fél éves volt akkor is megfogtam a kezét és szóltam, hogy ezt nem szabad, mert fáj. Csak most 14 hónaposan kezdte ezt el?

hát ne hagyd neki. én szoptatás közben már amikor fél éves volt akkor is megfogtam a kezét és szóltam, hogy ezt nem szabad, mert fáj. Csak most 14 hónaposan kezdte ezt el?
neveld meg
A kérdező hozzászólása: Nem most kezdte, de hiába mondom neki, hogy nem szabad, annál jobban csinálja. Rossz alvó, ezért sokszor rá hagyom, mert ha szólok neki, akkor utánna nem fog elaludni. Ha rászólok, akkor abbahagyja, és pár perc múlva sumákolva újrakezdi.
A kérdező hozzászólása: annak, aki írta, hogy neveljem meg, köszönöm a választ, de ha nem tud értelmes választ írni, inkább ne írjon semmit.
Hogyhogy nem fog elaludni, ha nem hagyod neki? bocs, de tényleg nem világos az összefüggés. De egy biztos, ha ráhagyod, akkor nem fogja abbahagyni. Ha az nem elég, hogy szólsz neki akkor hagyd abba a szoptatást, vedd el tõle a melledet. Pár alkalom után megtanulja, hogy ezt nem csináljuk. Ja várj! most esik le! Õ szopival alszik el?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!