Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam a cicámat, aki (4 db)

Hogyan szoktassam le a cicámat, aki 14 hetes, hogy felugráljon az asztalra?

Legjobb válasz: Mi 9 hetesen kaptuk a cicát, és siekrült leszoktatni a konyhaasztalról. EGy határozott kicsit hangosabb nem, meg egy kis seggrecsapás, és tudja, hogy nem szabad. Idõvel már csak rászólni kellett, végül már ahogy az elõttem szóló is mondta, már mikor lesett fel, rászóltam és nem ugrott. Viszont az is igaz, hogy haq nem vagyok ott, felugrik, mindig próbálkozni fog, mindig "újra" kell tanítani. De ha hallja a lépteim már magától leugrik.-)Sumák:-)

Mi 9 hetesen kaptuk a cicát, és siekrült leszoktatni a konyhaasztalról. EGy határozott kicsit hangosabb nem, meg egy kis seggrecsapás, és tudja, hogy nem szabad. Idõvel már csak rászólni kellett, végül már ahogy az elõttem szóló is mondta, már mikor lesett fel, rászóltam és nem ugrott. Viszont az is igaz, hogy haq nem vagyok ott, felugrik, mindig próbálkozni fog, mindig "újra" kell tanítani. De ha hallja a lépteim már magától leugrik.-)Sumák:-)
Nehéz a cicákat tanítani, de elsõsorban következetesnek kell lenni. MINDIG le kell venni az asztalról, amikor felugrik, és mondani neki, hogy "nem". Egy idõ után elég rászólni, amikor ugrani készül. Ez azonban nem garancia, hogy nem jár tilosban, amikor nem vagyunk otthon... Persze ne hagyjunk elöl csábító dolgokat pl nyers halat, májat !
A mi kiscicánk is ugrál mindenhová, ez már csak így van:) !A nagyokat leszoktattam, de valóban türelem kell hozzájuk és rendszeresen rájuk szólni, mert ugyebár megfeledkeznek róla:) Ha lehúzott valamit az asztalról, vagy bárhonnan és ráadásul utána esett az a valami, természetesen nagy zajjal jár általában. Ilyenkor azonnal azt kiabáltam, nem is tudatosan, hogy "mit csináltál"? Nálam ez vált be:) Nem beszélve a vasalózsinórról!Folyton ugrál rá és rágja!Nos, ilyenkor észrevétlenül ráspriccelek a vízzel!Ez is bevált!Persze amíg kicsi, mindig próbálkozik:) Késõbb leszoknak ilyenekrõl, ha türelmesek vagyunk hozzájuk.

Hogyan szoktassam le másfél éves gyerekemet a cicin való elalvásról? Most már csak akkor szopizik, amikor álmos, aludni akar. De lassan szeretném elválasztani.

Annak is nagyon örülnék, ha egy szopizás kimaradna. Olyan anyukák tanácsát kérném, akik hasonló cipőben jártak.

Legjobb válasz: Ne adj neki cicit, ezt nem lehet lassan csinálni. Lesz pár nehéz éjszaka de utána hozzászokik majd. Vagy cici helyett cumi?

Ne adj neki cicit, ezt nem lehet lassan csinálni. Lesz pár nehéz éjszaka de utána hozzászokik majd. Vagy cici helyett cumi?
Másfél éves gyereket, aki már nem eszik, hanem -kvázi- az ujja, vagy a játékcumi helyett "használja" a melledet alváshoz, valóban csak úgy lehet leszoktatni, hogy elhatározod a napot, amikortól nem engeded tovább. Nehéz lesz, az biztos, de ennél jobbat nem tehetsz. Esetleg tényleg próbálkozhatsz játékcumival, vagy hogy ölben ringatod egy kicsit -szopi nélkül persze- de készülj fel a néhány napos sírásra.
NÉzd, itt egy segítságkérés szakértõi válasszal, hátha neked is segít: http://www.minivilag.hu/Mikor-valasszuk-el-babankat.html
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Úgy látom, hogy mégsem olyan anyukák írtak, akik már átélték ezt. Egy kicsit jobban megmagyarázom a helyzetünket: a kisfiam naponta háromszor szopizik, reggel, ha korán kel, akkor szopival visszaalszik (anélkül 2-3 óra alatt alszik el), délben, és este. Úgy gondolom, hogy nem lehet egyik napról a másikra elhagyni a szopizást, õt is megrázná, és nekem sem lenne kellemes, ha pl. fejni kéne vagy valami más módszerrel kellene elapasztani a tejem. Egyelõre ott tartunk, h reggel nem kap szopit, ennek következménye, hogy ha álmos és még aludni akar, akkor ordít pár órát, elalszik, vagy pedig felkelünk akár fél 6-kor. Délben is próbáltam elaltatni, ugyancsak 3 órába került. Még mindig várom a válaszokat, köszönöm.
az én lányom 3 éves és még mai napig cicin alszik el :(

Kisfiam, aki 14 hós folyton csíp, karmol és harap. Szopi közben a szabadon lévő cicimet körömmel összecsípi, tekergeti, kapargatja. Ugyan ezt csinálja az orrunkkal is. De saját magát is bántja. Veri a fejét a falba. Hogyan szoktassam le róla?

Legjobb válasz: hát ne hagyd neki. én szoptatás közben már amikor fél éves volt akkor is megfogtam a kezét és szóltam, hogy ezt nem szabad, mert fáj. Csak most 14 hónaposan kezdte ezt el?

hát ne hagyd neki. én szoptatás közben már amikor fél éves volt akkor is megfogtam a kezét és szóltam, hogy ezt nem szabad, mert fáj. Csak most 14 hónaposan kezdte ezt el?
neveld meg
A kérdező hozzászólása: Nem most kezdte, de hiába mondom neki, hogy nem szabad, annál jobban csinálja. Rossz alvó, ezért sokszor rá hagyom, mert ha szólok neki, akkor utánna nem fog elaludni. Ha rászólok, akkor abbahagyja, és pár perc múlva sumákolva újrakezdi.
A kérdező hozzászólása: annak, aki írta, hogy neveljem meg, köszönöm a választ, de ha nem tud értelmes választ írni, inkább ne írjon semmit.
Hogyhogy nem fog elaludni, ha nem hagyod neki? bocs, de tényleg nem világos az összefüggés. De egy biztos, ha ráhagyod, akkor nem fogja abbahagyni. Ha az nem elég, hogy szólsz neki akkor hagyd abba a szoptatást, vedd el tõle a melledet. Pár alkalom után megtanulja, hogy ezt nem csináljuk. Ja várj! most esik le! Õ szopival alszik el?


Hogy szoktassam új helyre a kinti cicámat, aki az új helyen sem lehet lakásban?

KÉt kutyám és egy cicám van. A kutyákat már szoktatom, de a cica nehezebb eset lesz. HOgy szoktassam oda, ha nem mehet be a lakásba? Van a kertben egy kis faház, arra gondoltam oda zárnám be az elején, és ki is heréltetném, hogy ne kóboroljon el.

Legjobb válasz: És télen is kint lesz a -ban?

És télen is kint lesz a -ban?
A kérdező hozzászólása: Tavaly is kint volt, van hova behúzódni. Idén a kutyákkal alszik vagy a kutyaházban, vagy a lépcsõházban, ahol fûtés is van, de majd eldönti, hol kényelmes. Engem inkább most az érdekelne, hogy 1-2 héten belül költözöm, addig hogy szoktassam. MIndenképp be kell zárjam valahová?
Ne haragudj, amiért ezt írom, de inkább keress a cicádnak másik gazdát. Mindkettõtöknek jobb lesz. Nekünk is van egy olyan cicánk, aki az udvaron és a padláson lakik, télen sem volt hajlandó bejönni a lakásba. Régebben még a nagy hidegekben be méltóztatott jönni, de most télen már nem jött be. De ez az õ döntése volt, a többi cicánk mind a lakásban él. (Most neki van egy kiscicája, azóta itt él a lakásban, talán végleg beszokik.)
A kérdező hozzászólása: Én is próbáltam lakásba szoktatni, de nem vált be, szeret kint lenni. Nem akarnék megválni tõle, és a kuytákkal is nagyon jó barátságan vannak, nem akakrom szét szakítani õket. Télen ha be akarna jönni, van fûtött hely, ahol lehet, a nem akakr, akkor kint is le lesz, nem féletem, csak azt nem szeretném, hogy az elején elmenjen és ne találjon haza.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!