Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam a 9 hónapos német (2 db)

Hogyan szoktassam össze, a 9 hónapos német juhász kutyámat, egy7 hetes berni pásztorral? Mert nem akarja öt elfogadni!

Legjobb válasz: Nem ertek egyet az elottem szoloval. Nalunk is sikerult, bar sok torodest igenyelt kb 1 hetig (ami nem nagy ido). Addig nem is hagytam oket soha egyutt anelkul, hogy en is ott lettem volna. Nalunk nemetjuhasz-roti keverek volt a nagy de meg az is kolok volt, csak o ott szuletett es bazi nagyra nott nagyon gyorsan. Mind a 2 kan. Beultem kozejuk, beszeltem mind a 2-hoz nyugodt hangon, mondtam a nevuket, simogattam oket, hGYTm, hogy szaglasszqak egymast. Elegge resen kellett lenni, mert a nagy allandoan meg akarta enni a kicsit. Ilyenkor az orrara utottem, raszoltam, megsimogattam a kicsit, "Nem bajtjuk, szeretjuk, stb..." aztan a nagyot is simogattam, hogy tudja, Ot is szeretem. A kicsi mindig jatszani akart, odaugrott a nagyhoz, ami neha veszelyes volt, de szerencsere mindenki tulelte. Elmentunk egy nagyot setalni az erdobe (ott lakunk) poraz nelkul az osszes kutya (4db) meg en. A kicsi nem birta a nagyok tempojat, lemaradt mellem. A nagy kan meg ment a tobbiekkel. Neha visszajott labhoz, megszagolta a kicsit, de mar nem akarta bantani. Azota jol megvannak, nagyokat jatszanak. Bar kicsi (aki mar nem is kicsi) neha megprobal falkavezer lenni, ez par nap santitassal es kisebb-nagyobb sebekkel jar, de ez az elet rendje kutyaeknal. Komolyabb baj sosincs.

Nem ertek egyet az elottem szoloval. Nalunk is sikerult, bar sok torodest igenyelt kb 1 hetig (ami nem nagy ido). Addig nem is hagytam oket soha egyutt anelkul, hogy en is ott lettem volna. Nalunk nemetjuhasz-roti keverek volt a nagy de meg az is kolok volt, csak o ott szuletett es bazi nagyra nott nagyon gyorsan. Mind a 2 kan. Beultem kozejuk, beszeltem mind a 2-hoz nyugodt hangon, mondtam a nevuket, simogattam oket, hGYTm, hogy szaglasszqak egymast. Elegge resen kellett lenni, mert a nagy allandoan meg akarta enni a kicsit. Ilyenkor az orrara utottem, raszoltam, megsimogattam a kicsit, "Nem bajtjuk, szeretjuk, stb..." aztan a nagyot is simogattam, hogy tudja, Ot is szeretem. A kicsi mindig jatszani akart, odaugrott a nagyhoz, ami neha veszelyes volt, de szerencsere mindenki tulelte. Elmentunk egy nagyot setalni az erdobe (ott lakunk) poraz nelkul az osszes kutya (4db) meg en. A kicsi nem birta a nagyok tempojat, lemaradt mellem. A nagy kan meg ment a tobbiekkel. Neha visszajott labhoz, megszagolta a kicsit, de mar nem akarta bantani. Azota jol megvannak, nagyokat jatszanak. Bar kicsi (aki mar nem is kicsi) neha megprobal falkavezer lenni, ez par nap santitassal es kisebb-nagyobb sebekkel jar, de ez az elet rendje kutyaeknal. Komolyabb baj sosincs.
Masodik valaszolo vagyok. Innen szep a nyeres!!! Ez igy sokkal nehezebb lesz. De szerintem megoldhato. Csak a nemetjuhaszt is nevelni kell kozben. 9 honaposan boven nevelheto. Az enyem is probalt feltekenysegeben behuzni a kennelbe (rafogott a kezemre es huzott befele, ami meglehetosen fajdalmas volt), de itt volt a helye, hogy megtanulja, hogy ezt nem szabad. Szerintem nyugodtan a kutya orrara lehet utni, ha barki utan kap. Kulonben megszokja, hogy neki szabad. Nalunk bevalt. Remelem sikerul nektek is. Te nem mered kivinni ugy, hogy nincs ott a ferjed? Ha mas nem, kerjetek segitseget kutyaiskolastol minel elobb. Nam csak a Berni miatt, hanem hogy nehogy a nemetjuhasz legyen idovel nalatok a falkavezer, ha nme hallgat rad/ratok.
Várni kell, de ha végleg nem akarja elfogadni akkor valamelyiknek mennie kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. De már nagyon súlyosan elfajult a dolog, hogy már a férjemet is megkapta a németjuhász. Mivel ö dolgozik csak este tudjuk kiengedni a kicsit, és nagyon bánt hogy én nem birom kivinni addig a házból amig ö haza nem jön. Fogalmam sincs hogy mit tegyek már teljesen tanácstalan vagyok. :(

Hogyan szoktassam 9 honapos fiamat a tejporra, hippet es aptamilt is probaltunk, meg van anyatejem de szerintem nem eleg van hozzataplalas ismar?

Legjobb válasz: mivan? nem nagyon világos mit akarsz kérdezni :) tejport ne adj neki, tápszert meg ha elfogadja. 9 hónapos már nagyon sok mindent ehet, elég neki reggel-este szopizni és ha nincs meg a napi fél liter akkor tejtermékkel, tejpéppel tudod pótolni. ne ragaszkodj a tápszerhez ha nem kéri

mivan? nem nagyon világos mit akarsz kérdezni :) tejport ne adj neki, tápszert meg ha elfogadja. 9 hónapos már nagyon sok mindent ehet, elég neki reggel-este szopizni és ha nincs meg a napi fél liter akkor tejtermékkel, tejpéppel tudod pótolni. ne ragaszkodj a tápszerhez ha nem kéri
Én sem egészen értem :) Hozzátáplálás 4-6 hónapos kortól kezdõdik. Tejport nem kéne adnod neki szerintem. Tápszert ha nem fogadja el, ne erõltesd, az én lányom sem fogadta el soha egyetlen kortyra sem. Adj neki tejpépet az esti szopi elõtt, de ehet már ilyenkor sok mindent! Viszont ha bármilyen okból kifolyólag nem kezdted még el a hozzátáplálást(bár ezt el sem tudom képzelni) akkor viszont úgy kell elkezdeni, mintha 4-6 hónapos lenne. Tehát nem lehet egybõl azokat az ételeket adni, amiket egy 9 hónaposnak, hanem az elejérõl kell kezdeni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!