Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam a 9 hónapos (12 db)

Hogy szoktassam lassan 9 hónaposomat a nagy kádhoz?

Csak üvölt benne! El?ször próbáltam mikor a nagytesó fürdött, csak bevittem, hogy lássa. Másnap a kiskádat beletettem a nagyba, ugy próbáltam, orditás..Simán a kádba..orditás..Most már ott tartunk, hogy ha az ölembe van, és közelitünk a fürd?szoba felé, olyan er?sen kapaszkodik belém, ha belépünk, sir.. Mit tegyek? Segitenétek?

Legjobb válasz: Próbáltad már,hogy te is benne ülsz vele? vagy próbáljátok meg kicsit késõbb,lehet hogy két hét múlva semmi baja nem lesz vele,de szerintem semmiképp ne erõltesd,mert akkor méginkább nem akarja. Mondjuk minden nap nézze,hogy a nagy milyen jót játszik benne,de ne akard beletenni,csak nézze,hátha magától kedvet kap...türelem..

Próbáltad már, hogy te is benne ülsz vele? vagy próbáljátok meg kicsit késõbb, lehet hogy két hét múlva semmi baja nem lesz vele, de szerintem semmiképp ne erõltesd, mert akkor méginkább nem akarja. Mondjuk minden nap nézze, hogy a nagy milyen jót játszik benne, de ne akard beletenni, csak nézze, hátha magától kedvet kap...türelem..
Én úgy csináltam, hogy elõször beleraktam a kiskádat a nagyba, és pár napig úgy fürdettem.
Nálunk 5 hónaposan ment az átszokatás, mert kinõtte a kiskádat. És nálunk ez volt, hogy amint beléptünk, elkezdett sírni. Vettünk a kádba szivacs biztonsági fürdetõt, és arra fektettem, ez biztonságot ad nekik és énekeltem neki, beszélgettem hozzá nyugodtan így egy pár perc múlva abba is hagyta. Nem kellett egy hét és elmúlt minden gond, már imád pancsizni. Bár mióta ülni tud, nehéz lefektetni annyira is, hogy a popsi és hajmosást megejtsük :) Sajnos át kell vészelni, be kell neki, bizonyítani, hogy biztonságban lesz és jó lesz, ez idõ, de megy az hamar. A lényeg, hogy Te nyugodt maradj, mert ha kapkodsz, azzal csak rosszabb lesz!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a segitségeteket..Õ is tud már ülni, elõször csak beleállitom, de már akkor ordit. Igy maradt a gyors fürdetés, pancsi nélkül.. Kipróbálom, hogy velem fürcsizzen, ha ez sem megy, várok vele még egy kicsit..csak a kiskád már tényleg kicsi neki! Próbáltam azt is , hogy a nagytesóval együtt, de az sem jött be!

Hogy szoktassam vissza 9 hónapos kislányomat a kanállal evésre?

Addig szépen ette kanállal az üveges bébiételt ameddig meg nem kóstolta a mi kajánkat. Azóta viszont sem az üveges kaját, sem a kanalat nem fogadja el. Csak kézb?l tudom etetni úgy, hogy a zöldségeket és a husit is összenyomkodom az ujjaimmal.

Legjobb válasz: Ha megeszi a mennyiséget, valszínû érett már rá. Hagy egye... Egészségére. Az én fiamnak sem kellett.

Ha megeszi a mennyiséget, valszínû érett már rá. Hagy egye... Egészségére. Az én fiamnak sem kellett.

Zene és dajkálás mellett alszik el a 9 hónapos babám. Hogy szoktassam rá, hogy egyedül aludjon el?

Sokszor még így is hisztivel alszik el, volt, h másfél órát is dajkálnom kellett mire elaludt.

Legjobb válasz: Hagyd ott. Biztos lesz sírás, hiszti egy pár napig, de csak így tudod helyrehozni azt, amit elrontottál. Nálunk a gyerekek az elejétõl megszokták (2,4 évesek), hogy este 8-kor pontban lefekvés. Van 1 mese, utána jóéjtpuszi és kimegyek a szobából. Mivel a kezdetektõl így lettek szoktatva, soha egy hiszti nincs, hogy még egy mese, nem vagyok álmos stb.

Hagyd ott. Biztos lesz sírás, hiszti egy pár napig, de csak így tudod helyrehozni azt, amit elrontottál. Nálunk a gyerekek az elejétõl megszokták (2, 4 évesek), hogy este 8-kor pontban lefekvés. Van 1 mese, utána jóéjtpuszi és kimegyek a szobából. Mivel a kezdetektõl így lettek szoktatva, soha egy hiszti nincs, hogy még egy mese, nem vagyok álmos stb.
Én az elsõ hozzászólót cáfolnám:ez gyerek függõ elsõsorban, hogy hogyan alszik el.Az én fiam a kórházból hazaérkezve SOHA nem volt képes egyedül elaludni, pedig esküszöm mindent megpróbáltam.És hagytam is ordítani:6 óráig bírta és akkor is én adtam fel, mert a szívem szakadt meg.Tehát nem feltétlen használ, ha ott hagyja a kérdezõ a gyermekét "sírjon csak" alapon. Valóban, el lett "rontva" az altatási rituálé, de lehet nekik anno csak ez vált be. Én azt javaslom próbáld meg fokozatosan.Elõször mondjuk csak halkítsd le a zenét, mindig kicsit.Aztán pedig már ne is szóljon.A dajkálás meg...hát nem tudom azzal mit lehetne kezdeni.Talán ha nagyobb lesz, akkor már nem fogja igényelni.Nálunk a mai napig megvan.Nekem is könnyebb volna, ha leraknám, ajtót becsukom és már alszik is;de nem így van. :( Légy türelmes továbbra is, és apró lépésekkel haladjatok.
Milyen szintû dajkálás? Minden elalvás, vagy csak az esti?
Még annyi, hogy errõl a depresszióról tudunk beszélni bõvebben!?
Lassan indulnak majd a nagymozgásai, addig is fárasztással próbálkoznék: tág térben körberakni játékokkal, had csúszkáljon utánuk. Lehet, hogy születetten rossz alvó, vagy feltûnõen kevéssel beéri. A második fiam volt ilyen, neki ébrenléte alatt rengeteg önálló aktivitást igénylõ programra volt szüksége, és úgy is alig aludt. Másfél éves korában szokott le az éjszakai riadóztatástól, és ha más mondja el se hiszem, de az volt a megoldás, amikor a férjem elvette a cumiját és egy plüssállatot adott helyette. ( Mindig a cumi körül volt a cirkusz: felébredt, kidobta , üvöltött, de este meg mindig kérte, ha lehet kettõt is.) Sok sikert a ti rejtélyetek megoldásához!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kommenteket! :) A nappali altatás az felváltva van, elõször babakocsi, mikor már nagyon nagyon sír akkor kiveszem, elbóbiskol a kezembe és vissza a teszem a babakocsiba, ott alszik el végleg. Az esti altatásnál meg csak dajkálás van. Igyekszem kipróbálni õket, tudom nehéz lesz :( Az éjszakai felkeléssel, h vagytok? Mert nálam (amióta megszületett) azóta 6-8szor is fel kel, sõt a tegnap éjszaka 20-40 percenként kelt fel. Adtam neki fájdalom csillapított, már kipróbáltam a citromfû teát, a rooibos teát, vettem neki borostyánkõ láncot, feje alá raktam az aznapi pólómat, kapcsoltam éjszakára kislámpát, este adtam neki valami laktatósabbat, mint az anyatej... De semmi nem vált be, van még valami tippetek?
Na szóval.Attól, mert "nem feltétlen használ, ha ott hagyja a kérdezõ a gyermekét" attól még Mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy a saját véleményét tanácsként közölje az oldalon.Egyik az, hogy lehet, hogy a Kérdezõnek például ez válik be, szóval nem értem miért kellett ennyire lepontozni szegényt!? Másik az, hogy tök jól csinálja amit csinál. Altatásnál az ingerszegény környezet az tényleg fontos a gyereknek, ezért ha nem válna be a drasztikusabb megoldás (amiben egyébként Neked mint Anyának kell erõsnek lenned) akkor jöhet a fokozatos átformálás, amihez sok sikert mert még idõigényesebb lesz.:) Dajkálás helyett, pedig van egy jó tippem.Egyik ismerõsöm az autós ülésbe ringatja álomba a gyermekét, amely a földön pont úgy hintázik, ahogy kell.Lehet, hogy Te is kereshetnél egy ilyen alkalmatosságot és akkor nem lenne annyira fárasztó.:) Persze ha rendesen elaludt átteszi a gyerekágyba. Sok sikert hozzá!:) Majd számolj be melyik módszer hogy vált be!
Fokozatosan szoktasd le legyen meg az esti rutin ének, dajkálás de ne addig míg elalszik. Legyen 1 idõ keret amit folyamatosan csökkentesz, pár napig fél óra aztán 20 perc.... ha letelik az idõ lefekteted 1 puszi és kimész. Persze elkezd majd sírni de fontos hogy ilyenkor se rohanj azonnal fokozatosan szoktasd le elõször 5 percig hagyd sírni bemész takargatás, 1 simogatás és kimész majd 10 perc múlva mész vissza és röviden megmutatod neki hogy nincs egyedül. Minél kevesebb inger érje tehát ne kapcsolj villanyt, ne ölelgesd, ne beszélj hozzá hoszasan.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem én szoktattam erre.... Az apja, mert én szülés után bele estem a depresszióba és eleinte mindig õ altatta. De a szívem megszakad érte. :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hozzá szólásodat. Már én is próbálkoztam fárasztással, volt, hogy rengeteget utaztunk, pancsoltunk a medencében, van neki mászkálós sátor is fel állítva, meg persze a szoba teli van neki játékkal és rengeteget kúszik, játszik... De hiába próbálom le fárasztani, tovább ébren tartani, semmi. Õ sose aludt cumival, csak az altatáshoz kellett neki, éjszakára nem, de már az altatásnál se kell neki.


7 hónapos tápszeres baba mikor mit eszik? Az én babám reggel 5 és 9-kor tápot kap, hogyan szoktassam a 5-i tápizást későbbre? éjjel már csak teát kap!

Legjobb válasz: Az enyém ezt eszi: reggel 8-kor ébred, tápszert kap. Tízóraira gyümit, ebédre fõzeléket husival, uzsira újabban tápszert, és vacsira, elalvás elõtt tejpépet. Az én babám este 10- kor alszik el, és ezért ébred csak 8-kor. A tied mikor alszik el? Esetleg te is cseréld fel neki, elalvás elõtti kajának ne tápit kapjon, hanem pl. Jó éjt tejpépet. Lehet az jobban elnyomná a hasát, és nem ébredne fel 5-kor enni, hanem csak 7-8 órakor.

Az enyém ezt eszi: reggel 8-kor ébred, tápszert kap. Tízóraira gyümit, ebédre fõzeléket husival, uzsira újabban tápszert, és vacsira, elalvás elõtt tejpépet. Az én babám este 10- kor alszik el, és ezért ébred csak 8-kor. A tied mikor alszik el? Esetleg te is cseréld fel neki, elalvás elõtti kajának ne tápit kapjon, hanem pl. Jó éjt tejpépet. Lehet az jobban elnyomná a hasát, és nem ébredne fel 5-kor enni, hanem csak 7-8 órakor.
A kérdező hozzászólása: A vacsi 8 körül van és 260ml. mildibé tejpép táppal és már el is alszik, de éjjel sokszor fent van, mert napközben is kb.3* alszik fél órát, voltam babaneurulógusnál és babapszihiáternél a rossz alvás miatt és azt mondta hogy hát õ egy rossz alvó (mondjuk ezt én is tudom) és éjjel már nem kéne neki enni csak teát adni!
Én is azt gondolom, hogy késõbb kapjon vacsit és tartalmasabbat, mint a táp, pl. erre jó a tejpép. Én már éjjel teát sem adnék neki, ha van cumija, csak azt add oda neki, ugyanis a tea csak átszalad rajta...elképzelhetõ, hogy ha tartalmasabb ételt kap este késõbb kel reggel, bár nálunk 3 hónaposan az volt, hogy megszokásból meg-meg ébredt, de a cumival visszaaludt. nyilvánvaló, hogy nem volt éhes, mert akkor nem lett volna elég a cumi.
Az Én kisfiam is 7 hós, így eszik: Kb 7körül ébred-MAXIMUM 100-120gr tápszer 10-kb 180-200 gr gyümi 13-kb 200 gr fõzelék 16-17 140-160gr tejpép (vagy gyümis joghurt, krémtúró) 20- MAXIMUM 160-180 gr tápszer Hamik között kap babapiskótát, üres zsömit-kiflit vagy túrórudit. Éjjel nagyon ritkán ébred fel, de akkor meg kell etetnem tápszerrel, különben nem alszik vissza.
Elõzõ vagyok, az Én babám sem nagyon alszik napközben.Max 3xfél óra.
A kérdező hozzászólása: Azt szeretném kérdezni, hogy rendes gyümölcsös joghurtot adsz neki és túrórudit? azt csokistól vagy leszeded a csokit rólla és milyen fajtát? mert már ezekre én is gondoltam csak nem mertem adni neki! köszi a válaszokat!
Danone (actíviát nem) vagy Szivecske gyümiseket(meggyeset vagy sbarackosat), rudiból pedig a Piros Pöttyöset(úgy adom ahogy van csokival együtt), meglátja a csomagolását és már "remeg" érte :) .

9 hónapos kisfiamat hogyan szoktassam a kiságyába?

Egyenesen gy?löl a kisfiam a kiságyban lenni.Ha beleteszem 2 perc és ordit meg rángatja az ágyát.Elaludni is napközben ugy alstik,hogy a nagyágyon simizem a kis fejét.Este pedig elalszik a nagyágyon és becsempésszük az ? ágyába,de akkor éjjel 2 körül orditva hisztizik az ágyban.Segitsetek!!!

Legjobb válasz: a kérdésbõl ítélve azt szûrtem le hogy a kis lurko sose aludt a kiságyában hanem veletek?:. te vagy az anyukája te tudod mivel lehetne megnyugtatni és az ágyába szokatni lehet fél egyedül veletek van 1 szobában?.. talán rakd körbe játékokkal plüssökkel..nem tudom leírhatnád konkrétabban a dolgot .. hátha tudok segíteni

a kérdésbõl ítélve azt szûrtem le hogy a kis lurko sose aludt a kiságyában hanem veletek?:. te vagy az anyukája te tudod mivel lehetne megnyugtatni és az ágyába szokatni lehet fél egyedül veletek van 1 szobában?.. talán rakd körbe játékokkal plüssökkel..nem tudom leírhatnád konkrétabban a dolgot .. hátha tudok segíteni
eleve nem kellett volna nagyágyba szoktatni. de millioszor mondtam már hogy ezek a modern nevelési irányzatok nem érnek semmit. :) tedd be a kiságyba. kiesni nem tud, baja nem lesz és max negyed óra és aludni fog, de legalább is megnyugszik. és tedd fel a kérdést hogy ki nevel kit

Hogy szoktassam vissza a kiságyába a 9 hónapos fiamat?

Legjobb válasz: Sokáig úgy volt, hogy cicizés után a franciaágyban bealudt, majd átvittük a helyére a kiságyba. Éjszaka még mindig sokat volt fent cicizni, de mindig ha visszatettem utána a helyére, aludt rendesen. De most ahogy felemeljük, hogy visszük az ágyába felébred, és eszeveszett sírásba kezd. Lehetetlen visszacsempészni. Egyszerûen hiába beszélünk hozzá, énekelek neki meg sem hallja, csak sír. NEm tudom mit tegyek. Próbáltuk, hogy hagyjuk sírni, egy órán keresztül sírt. Próbáltam, hogy nem fekve szoptatom, hanem a fotelben, és ha végeztünk beteszem õt az ágyába, mesélek, beszélek, énekelek neki, de õ csak sír. Annyira tanácstalan vagyok.

A kérdező hozzászólása: Sokáig úgy volt, hogy cicizés után a franciaágyban bealudt, majd átvittük a helyére a kiságyba. Éjszaka még mindig sokat volt fent cicizni, de mindig ha visszatettem utána a helyére, aludt rendesen. De most ahogy felemeljük, hogy visszük az ágyába felébred, és eszeveszett sírásba kezd. Lehetetlen visszacsempészni. Egyszerûen hiába beszélünk hozzá, énekelek neki meg sem hallja, csak sír. NEm tudom mit tegyek. Próbáltuk, hogy hagyjuk sírni, egy órán keresztül sírt. Próbáltam, hogy nem fekve szoptatom, hanem a fotelben, és ha végeztünk beteszem õt az ágyába, mesélek, beszélek, énekelek neki, de õ csak sír. Annyira tanácstalan vagyok.
Ilyen babáknál azt szokták tanácsolni, hogy leteszed a helyére, és kijössz tõle. Ha nagyon sír, akkor bemész, felveszed, megsimogatod, megpuszilgatod, megpróbálod megnyugtatni, majd visszarakod, és ismét kijössz tõle. Ezúttal egy kicsit tovább hagyod sírni, mint elsõ alkalommal, de aztán ismét bemész, felveszed, megsimogatod, és visszateszed. Elõbb-utóbb rájön, hogy Te ott vagy, számíthat Rád, de most alvás van. Elvileg ez be szokott válni. Nem tudom, hogy így van-e, nekem elsõ naptól kezdve egyedül alszik el a kisfiam. Puszi, leteszem, simi, kijövök, és alszik.
Nálunk is ugyanez van, de már lassan 2 hónapja :( Kb azóta, hogy 6 hósan felállt, és lejjebb kellett tenni az ágyat. Ez már túl nagy táv úgy látszik, és felébred, ahogy teszem be :S Nekünk se jött be semmi, sírni nem hagyhatom, mert arra felébred a nõvére. Én is azt tervezem, hogy lecserélem az ágyát, egy erõsebbre, és melléfekszem, úgy altatom, és aztán kijövök. Nincs jobb ötletem :(
Kicsit bõvebben kifejthetnéd...
Erre én is kíváncsi vagyok.Ne haragudj, hogy nem válaszolok! Az én egyéves lányom 3 hete csinálja ugyanezt.Nem tudok egyszerûen aludni, mert nekem már csak kb. 20 cm jut az ágyon.Eddig mindig elaludt az ágyában reggelig.Most meg...?! Már mindent kipróbáltam, de semmi nem használ.
Bár nekem már 14 hónapos a lányom, ezért valószínûleg ez még nektek nem megoldás, de mi levettük a rácsot az egyik oldalon és feltettük a leesésgátlót.Mivel nekünk asztalos (apukám) csinálta az ágyat, így jó erõsre sikeredett, de azért még megerõsítette egy kicsit és bizony befekszem mellé a kiságyba.Mikor elaludt, kimászok mellõle és kész.A földet tele pakoltam pléddel meg párnával, ha esetleg leesne.Esetleg leveszed a rácsot és az ágyatok mellé húzod?
A mi ágyunkon nem lehet levenni a rácsot, sõt még nem is olyan, hogy kettõt ki tudjak venni az oldalából.Az nem jön be, hogy simi, ciróka, puszi stb. és leteszem, mert ahogy hajolok vele a kiságyba rögtön kipattan a szeme.Ha teljesen leteszem, feláll és ordít.Teljesen mindegy, hogy fél esetleg egy óráig nyugtatom, mert felébred a kiságynál. Ha viszont a nagyágyra teszem le éjjel, rögtön abbamarad a hiszti.Amikor ott bealszik sem lehet visszacsempészni az ágyába.Akkor ismét ébred.
A kérdező hozzászólása: Úgy látom sokan vagyunk hasonló helyzetbe. :)

Hogyan szoktassam hozzá a 9 hónapos kisfiamat a darabos ételekhez? Két foga van alul és ma a doktornő mondta hogy már adthatnék neki falatkákat. Mit adjak vacsorára neki?

A fözeléket már darabosan immel lámmal megeszi, a gyümölcsöt még nem.

Legjobb válasz: Szerintem 2 foggal még nem megy sokra, lehet, hogy ezért is utasítja vissza. Szerintem ezt a dolgot nem lehet általánosítani, hogy ennyi idõsen darabosat kell egyen, ha egyszer alig van foga hozzá. Szerintem maradj a puha zöldségnél, gyümölcsnél, azt a kezébe is adhatod és esetleg a kiflicsücsök és kenyérhéj elnyammogásánál.

Szerintem 2 foggal még nem megy sokra, lehet, hogy ezért is utasítja vissza. Szerintem ezt a dolgot nem lehet általánosítani, hogy ennyi idõsen darabosat kell egyen, ha egyszer alig van foga hozzá. Szerintem maradj a puha zöldségnél, gyümölcsnél, azt a kezébe is adhatod és esetleg a kiflicsücsök és kenyérhéj elnyammogásánál.

Hogyan szoktassam össze, a 9 hónapos német juhász kutyámat, egy7 hetes berni pásztorral? Mert nem akarja öt elfogadni!

Legjobb válasz: Nem ertek egyet az elottem szoloval. Nalunk is sikerult, bar sok torodest igenyelt kb 1 hetig (ami nem nagy ido). Addig nem is hagytam oket soha egyutt anelkul, hogy en is ott lettem volna. Nalunk nemetjuhasz-roti keverek volt a nagy de meg az is kolok volt, csak o ott szuletett es bazi nagyra nott nagyon gyorsan. Mind a 2 kan. Beultem kozejuk, beszeltem mind a 2-hoz nyugodt hangon, mondtam a nevuket, simogattam oket, hGYTm, hogy szaglasszqak egymast. Elegge resen kellett lenni, mert a nagy allandoan meg akarta enni a kicsit. Ilyenkor az orrara utottem, raszoltam, megsimogattam a kicsit, "Nem bajtjuk, szeretjuk, stb..." aztan a nagyot is simogattam, hogy tudja, Ot is szeretem. A kicsi mindig jatszani akart, odaugrott a nagyhoz, ami neha veszelyes volt, de szerencsere mindenki tulelte. Elmentunk egy nagyot setalni az erdobe (ott lakunk) poraz nelkul az osszes kutya (4db) meg en. A kicsi nem birta a nagyok tempojat, lemaradt mellem. A nagy kan meg ment a tobbiekkel. Neha visszajott labhoz, megszagolta a kicsit, de mar nem akarta bantani. Azota jol megvannak, nagyokat jatszanak. Bar kicsi (aki mar nem is kicsi) neha megprobal falkavezer lenni, ez par nap santitassal es kisebb-nagyobb sebekkel jar, de ez az elet rendje kutyaeknal. Komolyabb baj sosincs.

Nem ertek egyet az elottem szoloval. Nalunk is sikerult, bar sok torodest igenyelt kb 1 hetig (ami nem nagy ido). Addig nem is hagytam oket soha egyutt anelkul, hogy en is ott lettem volna. Nalunk nemetjuhasz-roti keverek volt a nagy de meg az is kolok volt, csak o ott szuletett es bazi nagyra nott nagyon gyorsan. Mind a 2 kan. Beultem kozejuk, beszeltem mind a 2-hoz nyugodt hangon, mondtam a nevuket, simogattam oket, hGYTm, hogy szaglasszqak egymast. Elegge resen kellett lenni, mert a nagy allandoan meg akarta enni a kicsit. Ilyenkor az orrara utottem, raszoltam, megsimogattam a kicsit, "Nem bajtjuk, szeretjuk, stb..." aztan a nagyot is simogattam, hogy tudja, Ot is szeretem. A kicsi mindig jatszani akart, odaugrott a nagyhoz, ami neha veszelyes volt, de szerencsere mindenki tulelte. Elmentunk egy nagyot setalni az erdobe (ott lakunk) poraz nelkul az osszes kutya (4db) meg en. A kicsi nem birta a nagyok tempojat, lemaradt mellem. A nagy kan meg ment a tobbiekkel. Neha visszajott labhoz, megszagolta a kicsit, de mar nem akarta bantani. Azota jol megvannak, nagyokat jatszanak. Bar kicsi (aki mar nem is kicsi) neha megprobal falkavezer lenni, ez par nap santitassal es kisebb-nagyobb sebekkel jar, de ez az elet rendje kutyaeknal. Komolyabb baj sosincs.
Masodik valaszolo vagyok. Innen szep a nyeres!!! Ez igy sokkal nehezebb lesz. De szerintem megoldhato. Csak a nemetjuhaszt is nevelni kell kozben. 9 honaposan boven nevelheto. Az enyem is probalt feltekenysegeben behuzni a kennelbe (rafogott a kezemre es huzott befele, ami meglehetosen fajdalmas volt), de itt volt a helye, hogy megtanulja, hogy ezt nem szabad. Szerintem nyugodtan a kutya orrara lehet utni, ha barki utan kap. Kulonben megszokja, hogy neki szabad. Nalunk bevalt. Remelem sikerul nektek is. Te nem mered kivinni ugy, hogy nincs ott a ferjed? Ha mas nem, kerjetek segitseget kutyaiskolastol minel elobb. Nam csak a Berni miatt, hanem hogy nehogy a nemetjuhasz legyen idovel nalatok a falkavezer, ha nme hallgat rad/ratok.
Várni kell, de ha végleg nem akarja elfogadni akkor valamelyiknek mennie kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. De már nagyon súlyosan elfajult a dolog, hogy már a férjemet is megkapta a németjuhász. Mivel ö dolgozik csak este tudjuk kiengedni a kicsit, és nagyon bánt hogy én nem birom kivinni addig a házból amig ö haza nem jön. Fogalmam sincs hogy mit tegyek már teljesen tanácstalan vagyok. :(

Hogyan szoktassam 9 honapos fiamat a tejporra, hippet es aptamilt is probaltunk, meg van anyatejem de szerintem nem eleg van hozzataplalas ismar?

Legjobb válasz: mivan? nem nagyon világos mit akarsz kérdezni :) tejport ne adj neki, tápszert meg ha elfogadja. 9 hónapos már nagyon sok mindent ehet, elég neki reggel-este szopizni és ha nincs meg a napi fél liter akkor tejtermékkel, tejpéppel tudod pótolni. ne ragaszkodj a tápszerhez ha nem kéri

mivan? nem nagyon világos mit akarsz kérdezni :) tejport ne adj neki, tápszert meg ha elfogadja. 9 hónapos már nagyon sok mindent ehet, elég neki reggel-este szopizni és ha nincs meg a napi fél liter akkor tejtermékkel, tejpéppel tudod pótolni. ne ragaszkodj a tápszerhez ha nem kéri
Én sem egészen értem :) Hozzátáplálás 4-6 hónapos kortól kezdõdik. Tejport nem kéne adnod neki szerintem. Tápszert ha nem fogadja el, ne erõltesd, az én lányom sem fogadta el soha egyetlen kortyra sem. Adj neki tejpépet az esti szopi elõtt, de ehet már ilyenkor sok mindent! Viszont ha bármilyen okból kifolyólag nem kezdted még el a hozzátáplálást(bár ezt el sem tudom képzelni) akkor viszont úgy kell elkezdeni, mintha 4-6 hónapos lenne. Tehát nem lehet egybõl azokat az ételeket adni, amiket egy 9 hónaposnak, hanem az elejérõl kell kezdeni.

Hogyan szoktassam rá/vissza a cumisüvegre 9 hónaposomat? Már több hónapja tanulópohárból iszik, de most szükségessé vált tápszer adása.

Próbálkozom már egy ideje, de nem akar bel?le inni, tápszert meg kell adnom, eddig csak szopizott a babám, de most már az nincs. Mit tegyek???

Legjobb válasz: vissza ne szoktasd tanulópohárba öntsd én onnan igya meg !

vissza ne szoktasd tanulópohárba öntsd én onnan igya meg !
Csatlakozom az elõzõhöz, pohárból itasd a tápszert. ...és örülj, hogy ilyen kis ügyes :)
Nekem sem jutna eszembe se a visszaszoktatás. Valóban megihatja a pohárból, kanalazhatod is. Ilyen megoldásokat keress inkább.
A kérdező hozzászólása: hát köszönöm a válaszokat, ma próbáltam a pohárkával is, de nem itta, akkor nem a pohárral van a baj, hanem a tápszerrel. Jajj, miért nem tudott várni a tejem még 3 hónapig?? :((
Legyél kicsit kitartó, a kicsik gyorsan megszokják az új ízeket. Próbáld esetleg valamivel "kedvesebbé" tenni, esetleg banánnal, kakaóporral, almával, keksz-reszelékkel. 9 hónaposan már ehet tejpépeket is. Fel a fejjel, menni fog, belejöttök :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm aranyos vagy! Keverem holnap a tápszert gyümölccsel, nem tudok mást. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!