Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam a 4 hónapos (29 db)

Hogyan szoktassam a 4 hónapos golden retriver kutyámat pórázra?

Már egy hónapja járunk sétálni, de folyton könyörögni kell neki, m vagy leül, vagy lefekszik, vagy taál valamit és azt rágja. Ha picit meghúzom, akk meg lefekszik és épp azért sem jön.:D Úgy hallottam, h nem jó er?szakkal...

Legjobb válasz: elõször hagyd hogy megszokja a nyakörvet és pórázt,hadd szaladgáljon vele . Ha megszokta hadd hadd rohangáljon és ha kellõen kifáradt tedd rá a pórázt és próbálj meg vele menni,vagy csalogasd jutalom falatokkal pl egy szelet sonkával

elõször hagyd hogy megszokja a nyakörvet és pórázt, hadd szaladgáljon vele . Ha megszokta hadd hadd rohangáljon és ha kellõen kifáradt tedd rá a pórázt és próbálj meg vele menni, vagy csalogasd jutalom falatokkal pl egy szelet sonkával
14.20: én nem gondolnám h bármi baja lenne...mivel nagyon sok kiskutya, pláne akit nem megfelelõen szocializáltak, túl korán választottak el, túl sokáig nem vitték le (az oltások miatt), lefagy ha pórázon vezetik. Ez nem akkora probléma ha a gazdi tudja kezelni... de sajnos láthatóan a gazdi nem a leghozzáértõbb és ráadásul túlféltõ. Így sokkal nehezebb lesz, és reméljük h rossz beidegzõdéseket nem hagy a kutyában a késõbbiekre.
A kérdező hozzászólása: , , de sajnos láthatóan a gazdi nem a leghozzáértõbb és ráadásul túlféltõ. Így sokkal nehezebb lesz, és reméljük h rossz beidegzõdéseket nem hagy a kutyában a késõbbiekre., , ezért kértem véleményt.:)
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 14:26 Köszönöm tanácsod.:) Igyekszem igy tenni majd a késõbbiekben. És akinek még van jó tanácsa, örömmel venném.:) Bármivel kapcsolatban.
ma 14:28 Ezek után mi a baj? Nálad a séta azt jelenti, hogy megyünk, megyünk jólnevelten km-en át?
Nálam a séta az h pórázzal - de inkább nélküle - elmegyünk egy olyan helyre ahol lehet futkosni, labdázni, tréningezni.
A kérdező hozzászólása: ?
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 14:49 A kérdésem a pórázra szoktatás.:) Látom, h vannak akik még bicajjal is szépen tudják vezetni a kutyust, nah, erre vagyok kiváncsi, hogyan tanitották meg.:)
Ráteszed a pórázt és hagyod h húzza maga mögött, te meg mész elõtte és hívod. A póráz legyen minél könnyebb és vékonyabb. Majd egyszercsak fölveszed és úgy mentek pár lépést, majd újra eldobod és futsz el elõle. Majd ezt az idõt növeled. Valamint a séta ne csak a pórázas sétából álljon, hanem mókából is (laszti, kergetõzés, új helyek, új ismerõsök stb) és ami még fontos, h ne csak a hazamenetlkor kerüljön föl rá újra a póráz hanem az elengedés során sokszor pár másodpercre, esetleg egy két lépés erejéig. Nem ördöngõsség, csak idõt és energiát kell belefektetni. Esetleg a kívánt viselkedésre jutalomfalattal ráerõsíthetsz. Bicikli mellett meg úgy tanítják meg futni h már tud pórázon láb mellett jönni. És csakis 1, 5 éves kora UTÁN mert elõtte még növésben van és nem tesz jót az ízületeinek.
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 14:20 Épp ez az, h mindent meg akar szagolni, nézni... igy nem lehet rendesen sétálni.:) Majdnem úgy van, h õ vezet engem.
Ha ebben a korszakban agyon félted és nem engeded el, annak a kséõbbiekben nagyon meg fogjátok inni a levét. Sokkal nehezebb lesz.... Akkor a behívás alapszabályai (mert már olyan régen volt fenn :o))): - sose kergesd a kutyát ha meg akarod fogni - ha nem jön oda, akkor az ellenkezõ irányba kezdj el futni - ha elengeded akkor ne csak a séta végén tedd rá a pórázt hanem közben is sokszor hívd be, tedd rá, majd engedd el - ha csak a végén fogod meg, könnyen kialakul h akkor nem megy oda hozzád, mert tudni fogja h akkor van vége a sétának - sokszor játssz olyat vele (csakis biztonságos helyen (lehetõleg nem elkerítetten) - pl. erdõ, mezõ, hatalmas park ahol nincsenek autók), h amíg õ mást csinál elbújsz -> a kutyában minél fiatalabb korban el kell kezdeni tudatosítani, h neki kell vigyáznia arra h el ne hagyjon téged és nem te vigyázol rá. - szintén sokszor csináld séta közben, h hívod a nevén, amikor látod h felvette veled a kontaktot, elkezdesz rohanni a másik irányba és közben hívod majd iszonyatosan megdícséred - legyen egy konkrét parancs a behívásra és az ne a neve legyen! Ez olyan parancs amire azonnal, hezitálás nélkül jönnie kell! - ha nem jön, akkor SOSE hívd többször, menj oda és fogd meg! Ha kell akkor ilyen esetben - amikor látod rajta h nem akar odajönni és a megfogásból is kergetõzés lenne, tereld el a figyelmét. Mondd neki "figyel, figyel", majd kapjon egy teljesen ellentétes parancsot pl. "ül", "fekszik" bármi - amit tud a kutya és szeret. Amikor ezt végrehajtotta odamész hozzá megdicséred. Majd pórázra veszed, tesztek néhány lépést. Leülteted, elengeded és pár másodperc múlva azonnal behívod. Nagy dicséret és újra mehet játszani. - olyan helyzetben sose add ki a behívás parancsot amikor nem vagy benne biztos, h végre tudod hajtatni a kutyával - pl. heves játékban van más kutyákkal - ha mégis hívod és nem jön, akkor csak azt erõsíted benne, h "anya hívhat, akár többször is, nem kell mennem ha nem akarok" Nagyjából ennyi. És tanulja meg, neki kell vigyáznia arra h te ne veszítsd el!
Nálunk is volt ilyen probléma, hogy a kiskutya leült és nem akart tovább jönni. Én ilyenkor azt csináltam, hogy eldobtam a pórázt és elindultam. Ekkor megijedt, hogy otthagyom és azonnal jött utánam. Persze ezt csak forgalommentes helyen gyakorold vele.
A kérdező hozzászólása: Jujj, én nem merném, félnék, h elszalad tõlem.:D
nekem a 9 hetes pulim már sétál pórázon persze csak az dvaron. Én úgy csináltam hogy rá tettem a pórázt és hagytam hogy rajta legyen, játcottam vele. Majd megfogtam a pórázt és a jutalomfalattal csalogattam. és nagy nehezen de megtanulta. prszennem egy nap alatt!
Egy négy hónapos kutya nem fog elszaladni tõled, jobb minél hamarabb póráz nélküli sétára szoktatni. Meg kell tanulnia, hogy nem állhat meg, nem bóklászhat el, különben egyedül marad. Késõbb ez sokkal nehezebb lesz, ha kölyökkorában nem szoktatod hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ezentúl majd viszek jutalamfalatokat.:D
A kérdező hozzászólása: Akk, majd megpróbálok nem félni attól, h elszökik tõlem és többet nem találom meg, m valaki ellopja.:S Barátnõm szerint rángatni, húzni kell, és nem figyelni rá, igy megszokja. Szerintetek is hülyeség?
Ne rángasd, attól csak megutálja a sétát. Vidd el olyan helyre, például mezõre, erdõbe, ahol nincsenek más kutyák, emberek és ott gyakorold, hogy ha nem jön otthagyod. Akár futhatsz is, teljesen biztos, hogy rohanni fog utánad. Vehetsz magadhoz jutalomfalatot és ha szépen jön a lábad mellett, akkor megjutalmazod. Eleinte otthon gyakorold a behívást, legyen nálad mindig jutalomfalat, ha odajön, amikor hívod akkor jutalmazol. Ha otthon jól megy és 10-bõl 10-szer jön szépen, akkor odakint is próbáld ki. Ajánlatos hamar hozzászoktatni a kiskutyát, hogy nem csak a kerten belül kell engedelmeskedni.
Ott valami nem stimmel, ha nem akar menni. Egy 4 hónapos kölyök ugri-bugri. Mindent meg akar szagolni, nézni. Vagy fél még a kinti világtól, vagy gond van a csontozatával. Mikor viszed sétálni? Amikor élénk, vagy éppen amikor eszedbe jut? A kölyök még többet alszik, mint egy felnõtt kutya.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!:)

Hogy szoktassam a 4 hónapos kislányomat, hogy éjszaka ne keljen fel szopizni 3-szor?

Kb. 1 hete szopizik éjszaka 3 x, el?tte pedig 1 x. Volt olyan, hogy reggel fél hatkor én költöttem, mert már annyira fájt a cicim, amúgy 4-5 körül kelt, hogy éhes. most fel kell fél 11kor, 2 körül, 4 után, 7 körül.Nem jönn a foga, ugyan olyan mint máskor, csak ez nagy probléma, mert kibukok. Valaki segítsen.Köszi.

Legjobb válasz: szia, nekünk is volt ilyen. Én azt csinálom azóta, hogy este cumisüvegbõl adom neki a tejcsit, jó nagy adagot. Napközben csak cicizget, nem eszik egyszerre sokat, nem is zavar, eszik amikor akar. De éjszaka én is szeretnék pihenni. este, mielõtt lefekszem lefejem a cicim, mindig van annyi, ami elõg neki másnap este vacsira. napközben olyan 80 grammot eszik, estére kap 140et és csak 1x ébred éjjel, 3 körül, reggel szopizik 7 körül és még szoktunk olyan 8-9ig aludni. Nekem szerencsém van a babámmal, mert nem cumizavaros, az üveg után is szopizik rendesen, meg elõtte is kapott már üvegbõl többször. Ha ti még nem cumisüvegeztetek akkor szerintem ne próbáld ki.

szia, nekünk is volt ilyen. Én azt csinálom azóta, hogy este cumisüvegbõl adom neki a tejcsit, jó nagy adagot. Napközben csak cicizget, nem eszik egyszerre sokat, nem is zavar, eszik amikor akar. De éjszaka én is szeretnék pihenni. este, mielõtt lefekszem lefejem a cicim, mindig van annyi, ami elõg neki másnap este vacsira. napközben olyan 80 grammot eszik, estére kap 140et és csak 1x ébred éjjel, 3 körül, reggel szopizik 7 körül és még szoktunk olyan 8-9ig aludni. Nekem szerencsém van a babámmal, mert nem cumizavaros, az üveg után is szopizik rendesen, meg elõtte is kapott már üvegbõl többször. Ha ti még nem cumisüvegeztetek akkor szerintem ne próbáld ki.
4 hónapos kor kürül nagyon sokmindenkinél elkezd többször ébredni az addig kiválóan alvó baba. Nappal egyre több inger és élmény éri ezért a gyakori ébredés és persze a megnyugtató szopi. Az én fiam 9.5 hónapos és még mindig 2x szopik éjjel. Ne keseredj el, teljesen természetes, én a helyedben nem adnék se tápszert se teát, mert ha ébred a kicsi akkor ébred a tápszer emllett is és a tea mellett is. Szoptatni meg sokkal könnyebb, gyorsabb, ráadásul szopás hatására elalvást segítõ hormonok szabadulnak fel a babában és benned is. Félhomály, csendes szopi és alvás tovább, ez a legjobb megoldás, minden egyéb nem babapárti.
az elsõ válaszoló vagyok, éjszaka természetesen én is szoptatom, senki nem tudna rávenni hogy felkeljek kaját melegíteni, cumisüveget mosogatni... csak napi egyszer, elalvás elõtt üvegezünk, de általában annak is az a vége, hogy még cicire kell raknom, mert azért anélkül nem kerek a világ. De nekünk így normalizálódott az éjszaka, hogy többet eszik.
Nem próbálod meg hogy olyan 12-01 körül felkelted, ha alszik is, és rendesen megeteted? A fiam 10 hetes és ez nálunk bevállt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, tápszert semmi esetre sem, teáztatni nem fogok, a 6 éves kislányomat sem teázgattam soha, a mai napig ha szomjas, vizet iszik, a cumisüveg érdekesnek tûnik, csak nem lehet tudni, mit vált ki belõle, mi van ha elutasítja a cicit késõbb? Leet hogy tényleg sok inger éri, mintahogy egyik válaszadó írta, és éjjel dolgozza fel, lehet fél, és megébred. Nem lehet tudni mi jár kis fejükbe. Kösz mindenkinek.

3 hónapos múlt a babám! Hogyan szoktassam a 4 óránkénti evésre?

csak anyatejes!már 7 kiló és úgy gondolom jó lenne ha nem 3 hanem 4 óránként enne!ennyi id?s korban már ez lenne az ideális szerintem,hogyan szoktassam át a 4 órás evésre?

Legjobb válasz: Szia, mi épp most tértünk át erre, bár én 4 hónapos kortól olvastam, de a te babád szép súlyban van, ezért lehet, hogy jót tenne neki a 4 órás rend. Én nem tudtam errõl, és egy hétig nem tudtam mi baja a babómnak, sose tudtam, hogy most épp miért sír, ekkor volt kereken 4 hónapos. Aztán a Suttogó könyvében elolvastam ezt a fejezetet és rájöttem, hogy a kisasszony már másképp akarja a dolgai csinálni. A suttogó 15 perces csúsztatásokkal javasolja a szoktatást. Tehát, ha evett 7:00-kor, akkor a következõ legyen 10:15-kor és így tovább. Nekünk megnõtt a játék idõ, amiben jobban kifárad, ezért alszik is két evés között minimum egy órát. Ha ezeket az alvás idõket megzavarom, akkor nyûgössé válik és így éjjel megébred egyszer, ha figyelek rá, és visszaaltatom, akkor rendezett a napunk és az éjszakánk is. Nekem már átállt a 4órás étkezésre minden gond nélkül. Remélem segíthettem.

Szia, mi épp most tértünk át erre, bár én 4 hónapos kortól olvastam, de a te babád szép súlyban van, ezért lehet, hogy jót tenne neki a 4 órás rend. Én nem tudtam errõl, és egy hétig nem tudtam mi baja a babómnak, sose tudtam, hogy most épp miért sír, ekkor volt kereken 4 hónapos. Aztán a Suttogó könyvében elolvastam ezt a fejezetet és rájöttem, hogy a kisasszony már másképp akarja a dolgai csinálni. A suttogó 15 perces csúsztatásokkal javasolja a szoktatást. Tehát, ha evett 7:00-kor, akkor a következõ legyen 10:15-kor és így tovább. Nekünk megnõtt a játék idõ, amiben jobban kifárad, ezért alszik is két evés között minimum egy órát. Ha ezeket az alvás idõket megzavarom, akkor nyûgössé válik és így éjjel megébred egyszer, ha figyelek rá, és visszaaltatom, akkor rendezett a napunk és az éjszakánk is. Nekem már átállt a 4órás étkezésre minden gond nélkül. Remélem segíthettem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!akkor inkább hagyom hogy úgy egyen ahogy õ szeretne!igazából anyósom meg a védõnõm mondta hogy szoktassam a 4 órás evésre!
Az enyém 4 hósan 8 kiló, de idegbajt kapna õ is és én is, ha csak 4 óránként tenném mellre... Igaz, én gondozom õt a szopival, nemcsak etetem.
Ha akarsz szoptatni akkor a suttogót továbbítsd nagy lendülettel a kukába. Akkor etesd a babád ha kéri. ha megérett rá, rá fog állni a 4 óránkénti evésre, ha meg nem akkor csak nyersz magadnak jópár zûrös hetet. Figyeld a jeleket h mikor éhes, de pl cicit nem csak akkor kérhet ha éhes hanem egy csomó más okból is és ilyenkor érdemes kielégíteni ezt az igényét.
Szerintem sehogy. Adj neki, amikor kér, és annyit amennyit kér. Anyatejes babát nem lehet túletetni. Amúgy egyik lányom példája: 4 hónaposan már 7 kiló volt majdnem, de egy évesen meg 8600g. Lemozogta és megnyúlt. Elõre "tartalékolt". Vannak ilyen babák, nem híznak azonos ütemben. Teljesen ösztönlények, kár ezt felborítani. Amúgy a 3 óránkénti szopi még csak gyakorinak sem mondható. Kár generálni, hogy majd lecsökken a tejed, mert nem éri elég inger a melledet. Csak felborítanád a kereslet-kínálatot, ami úgy tûnik, jól beállt NÁlatok. Üdv: 3 gyerekes szoptatós anyuka
Én ezekkel az átszoktatásokkal úgy voltam, hogy mire érne valamit, nõ annyit a gyerek, hogy teljes más lenne amúgy is a ritmusa. Mire észbe kapsz, 6 hónapos lesz és hozzátáplálsz, amivel megint felborul minden. Feleslegesnek tartom ezeket az átszoktatásokat. Ha ilyen ritmusú a baba, akkor ilyen ritmusú. Úgy sem szopik olyan sûrûn. Az elsõ lányom napirendjébe pl bele sem fért volna a 4 óránkénti evés.
Elõzõ vagyok. Úgy is jelez, ha valami nem jó. Nekem mondjuk vagy 2 napba belekerült mindig mire rájöttem mit is szeretne, de tényleg állandóan változnak ezek a picik. Amit fontosnak tartottam, hogy meglegyen az evés, játszás, alvás sorrend, de nem percre pontosan. Fél óra +- olyan mindegy szerintem.
Nana, azért ne beszéljünk már butaságokat: 1. A baba életében messze nem a rendszer a legfontosabb. Semmiképp sem árt neki, de a meleg, szeretetteljes családi légkör, az édesanyja érezhetõ szeretete, a megfelelõ fizikai körülmények sokkal fontosabbak számára, mint a napirend. 2. Az igény szerinti szoptatás nem azt jelenti, hogy a gyerek 0-24-ig rajtam lóg, hanem azt, hogy adok neki enni, ha éhes. 3. Az igény szerinti szoptatás azt sem jelenti, hogy nincs napirend. Kisebbik gyermekem 6 hónapos, pár hetesen felvette a nagy napirendjét, nálunk is ideje van a sétának, a fürdésnek, az önálló és a közös játéknak is. Csak épp közben akkor kap enni, ha kér. Egyébként ennek is kialakult a ritmusa, de nem nézem az órát, hogy letelt-e a 3-4 vagy mit tudom én hány óra.
úgy gondolom.... a babád is úgy gondolja majd?Az enyém 3 óránként eszik, nekem is mondták, hogy túl gyakori.Viszont, ha késõbb kapna, akkor szegénykém olyan mohón szopizna, hogy annak meglenne a böjtje. Elsõ babám, sok mindent nem tudok, gyakran kérek tanácsokat, olvasgatok.Egy valamire rájöttem, minden tanácsot és azt amit olvasok nem kell megfogadni.Amikor úgy csináltam, ahogy tanácsolták, csak a babám látta kárát. Attól még a babádnak lehet bejön a 4 óránkénti evés.
én szeretem a suttogó könyvet!(és szoptatok, azért nem kell mindent készpénznek venni belõle.)Gondolom te sem szeretnél egy maki gyereket, aki állandóan a melleden csüng, azért is kérdezed.hogy a kérdésre is válaszoljak, az én kisfiam is 3 hónapos és 1 hete teljesen magától átállt a 4 óránkéntira.Fantasztikus hogy van idõm mindenre, a férjemre, magamra, a háztartásra, tudom mikor fog legközelebb enni.Nem értem azokat az anyukákat akik csak szoptatnak 0/24-ben.Semmi rendszer nincs a baba életében.(ami a számára a legfontosabb)


Hogyan szoktassam ra 4 honapos kutyusomat a szobatisztasagra?

Naponta 3szor viszem le, de otthon nem "veszi eszre magat".

Legjobb válasz: Nahát, háromszor leviszed, és nem szobatiszta? Milyen érdekes. Lehet, hogy összefüggésben lehet azzal a fizikai problémával, hogy képtelen 3 óránál tovább visszatartani?

Nahát, háromszor leviszed, és nem szobatiszta? Milyen érdekes. Lehet, hogy összefüggésben lehet azzal a fizikai problémával, hogy képtelen 3 óránál tovább visszatartani?
A kérdező hozzászólása: Igazából azt szeretném, ha otthon egy bizonyos helyre szokna, ha nincs már idõ kimenni. A kutyust újszülöttként találtuk, anya nélkül neveltük a harmadik emeleten, egy 12 éves macska társaságában. Ami még zavaró, hogy sétálás közben mindent megeszik... köszi
Van akinek sikerül erre megtanítania a kutyáját, de a többségnek nem. Nekem soha egy kutyával se jött össze. Le kell hordani rendszeresen, vagy ha nem megy, akkor marad a takarítás.

Hogyan szoktassam át 4 hónapos babámat a kiságyra?

Pár hetes korában, s?t még két hónapos koráig (ráadásul még hasfájós is volt) szépen aludt este a kiságyában. Felkelt szopizni, aztán néhány perc, majd vissza is aludt, majd egy 10 perc után át is tudtam csempészni az ágyába. Most már nagy alvása sincs (korábban 21 - 2,3-ig). Át rakom, aztán izeg mozog, nyöszörög, aztán vissza veszem magamhoz, megint elalszik, újra átteszem, ismét felkel. Az a gond, hogy nem valami nagy az ágy, én meg moccani se merek, és reggelre fáj mindenem. Hogy szoktassam vissza? Ötletek? Plusz: Hogyan lehet rászoktatni a nagy alvásra, majd az éjszakát való átalvásra?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk nem velünk aludt, hanem arra volt rászokva hogy a kezemben ringatva alszik el, és ahogy leraktam az ágyába 10 perc után üvöltött. És megint ringatni kellett. Na ebbõl 3 hét után elegem lett. :) Én úgy csináltam, hogy szopi után egy kicsit játszottunk a játszószõnyegen, és amikor láttam hogy ásít akkor beletettem a kiságyába hogy aludjon. Na de azért ez nem ment olyan könnyen. :D ha nagyon sírt kivettem, megnyugtattam, mikor elhallgatott visszatettem. Ez így ment addig amíg csendben nem maradt, közben simogattam a buksiját és elaludt a saját ágyában. :) Mindig úgy alszik el, hogy simogatom a homlokát. Bár mi még csak 7 hetesek vagyunk, remélem így is marad mindig :)

Szia! Nálunk nem velünk aludt, hanem arra volt rászokva hogy a kezemben ringatva alszik el, és ahogy leraktam az ágyába 10 perc után üvöltött. És megint ringatni kellett. Na ebbõl 3 hét után elegem lett. :) Én úgy csináltam, hogy szopi után egy kicsit játszottunk a játszószõnyegen, és amikor láttam hogy ásít akkor beletettem a kiságyába hogy aludjon. Na de azért ez nem ment olyan könnyen. :D ha nagyon sírt kivettem, megnyugtattam, mikor elhallgatott visszatettem. Ez így ment addig amíg csendben nem maradt, közben simogattam a buksiját és elaludt a saját ágyában. :) Mindig úgy alszik el, hogy simogatom a homlokát. Bár mi még csak 7 hetesek vagyunk, remélem így is marad mindig :)

Hogyan szoktassam le 4 hónapos lányomat a folyamatos kézben levésről?

Szinte semmit tudok csinálni nappal, állandóan kézben akar lenni, ha leteszem a hordozóba, vagy az ágyába, elkezd nyöszörögni, majd sírásba megy át. Nem más baja van, egyszer?en csak azt akarja, hogy kézben legyen. Néha már nagyon ideges vagyok, hogy semmit nem tudok csinálni, még sokszor enni sem.

Legjobb válasz: Ez tipikus probléma ebben a korban. Engem is nagyon kifárasztott. Akkor szûnt meg, amikor elkezdett forogni, kúszni, így lefoglalta magát. Amikor már nagyon nem bírtam, letettem a játszószõnyegre, mellé tettem pár játékot. Elsõ 5 percben persze ment a sírás, aztán mégiscsak felvette a játékokat, ami lekötötte egy kis idõre.

Ez tipikus probléma ebben a korban. Engem is nagyon kifárasztott. Akkor szûnt meg, amikor elkezdett forogni, kúszni, így lefoglalta magát. Amikor már nagyon nem bírtam, letettem a játszószõnyegre, mellé tettem pár játékot. Elsõ 5 percben persze ment a sírás, aztán mégiscsak felvette a játékokat, ami lekötötte egy kis idõre.
Bocsi, hogy nem válaszolok, de nem hagyhattam ki, hogy nálunk ugyan ez a helyzet. Nagy ritkán tudom ringatni a hordozójába, de amúgy mindig kézben lenne. Kivagyunk mi is....
A kérdező hozzászólása: elsõ válaszoló: nálunk fordítva van, az elsõ 5-10 percben minden oké, ha leteszem a játszószõnyegre, aztán egy idõ után elkezd sírni. Mintha nem kötné le semmi sem. Elég nehezen telnek a napok, férjem dolgozik, egyedül vagyok itthon. Minden abban a félórában kell elvégeznem, amíg alszik. ( ugyanis õ ennyit alszik, kb 3szor egy nap).
Nálunk is ez volt ilyen idösen. Aztán, mikor már az oldalára fordult, jobban el volt egyedül, meg a játékok is jobban érdekelték 5 hós korában. Szerintem bird ki még pár hétig, aztán már jobban lekötik a játékok, meg a forgás. Játszószönyeget is érdemes beszerezni, nekem sokat van ott, na meg a hintában.
Szerintem próbálj meg beszerezni neki járókát, és különíts el a nappal az éjszakától (ne tedd nap közben az ágyába). A járókába adjál neki olyan játékot, ami csörög, zörög, villog, zenél stb, de egyszerre ne sokat, csak 1-2-t. Aztán ha megunja, akkor pedig olyat, ami nem neki való (nálam a tévétávirányító vált be leginkább). Ahogy elõttem írták lassan elkezd értünk nyújtózkodni, és akkor már jobban ellesz. Egyébként én a járókáról azt hittem, hogy a pici majd börtönnek érzi, de ahogy látom tök jól elvan benne (3 napja használjuk, 4, 5 hónapos).
Hordozókendõben magadra kötheted, akkor szabad lesz a kezed, bármit csinálhatsz, és õ is jól érzi magát.Volt olyan ismerõsöm-több is-akik így vészelték ezt az idõszakot át, és megnyugtathatlak, nem "ragadt" rajtuk a baba.:) ))
12:22-es vagyok. Az elõzõ hozzászólónak igaza van, el is felejtettem :) Én is hordozókendõben hordozgattam itthon, amikor még kisebb volt és nagyon sírt valamiért és nem tudtam letenni egy percre sem. Még pisilni tudtam így :) És tényleg nem ragadt rajtam, most már, ahogy írtam is, nagyon szépen eljátszik a járókában.

Hogyan szoktassam le a 4 hónapos kislányomat a rajtam alvásról?

Tápszeresek vagyunk,az éjszaka folyamán még 2x eszünk.

Legjobb válasz: Hagyd, hogy ott aludjon veled. Neki ez nyugtató, ha érzi, hogy a közelében szuszogsz. A lányom 14 hónapos és imádom, amikor éjszaka alvás közben átöleli a nyakam és félálomban nyom egy puszit.

Hagyd, hogy ott aludjon veled. Neki ez nyugtató, ha érzi, hogy a közelében szuszogsz. A lányom 14 hónapos és imádom, amikor éjszaka alvás közben átöleli a nyakam és félálomban nyom egy puszit.
este sürü pépet adj én sinlacot adok cumisüvegböl forro tûvel kinyulitottam még a fözelékes cumit és így nem kell fel reggelig!! evés után ha felébred én még adnék neki enni nekem szereti a repetát!! És csak ha tuljól van lakva akkor nem sír magátol alszik el a kiságyba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tippekt! Várom a további lehetséges megoldásokat, hasonló problémával küzdõktõl.

Egyre sűrűbben kel fel éjjel a 4 hónaposunk. Hogy szoktassuk le erről? Esetleg valami tea?

Tudom hogy most érik, meg foga is jön, de félek hogy nem tudom később leszoktatni erről. Tegnap 8x kelt fel éjjel, számoltam. Ebből 1x nem szopizott simivel vissza tudtam altatni, 2x pedig csak szomjas volt. A többinél hosszan és nagy kortyokban szopizott. Csak anyatejes amúgy. Valami mentő ötlet?

Legjobb válasz: Esetleg növekedési ugrás? Több anyatej lefekvés elõtt? hirtelen ennyi ötlet :)

Esetleg növekedési ugrás? Több anyatej lefekvés elõtt? hirtelen ennyi ötlet :)
:) Csak nem nagy súllyal született? Enyém is 8, 5-9 között van most, amúgy fiúcska. :) 5 kilóval született. Úgy van, ahogy írod, ha már úgyis felkelek, mindegy, ha a cicit adom oda neki. Nekem hajnalokkal van a leginkább bajom, hogy nem tudom magam mellõl eltenni. Én nem alszom kényelmesen, pedig nagy az ágy. :) Talán azért is, mert szopi közben bealszom és mire magamhoz térek, újra cicizni akar, szóval lehetetlen a kényelmes póz. Õ is sokat ficánkol szopi közben, de inkább csak nappal. Sokszor nem is merek ránézni, mert már attól leáll és vigyorog. :) Most éjjel egész tûrhetõ volt. Este 11-kor szopizott, utána meg hajnali 3-kor. Viszont utána lógott rajtam a drágám. És természetesen ma is koránkelõ volt a bátyjával együtt. Én nem félek, hogy elzúgok vele, azt az idõszakot már szerencsére átvészeltem, nekem is volt ilyen az elején, hogy alig bírtam még magamban is felállni. A nagyobbiknál ez még rosszabb volt. Na nála szédelegtem, kapaszkodnom kellett, hogy egyáltalán fel tudjak állni. Nála ez az elsõ 2 hónapban volt, utána teljesen tápszeres lett, minden helyreállt. Õ 5 hónaposan elkezdte magától elhagyni az éjszakai evéseket és nagyon jó alvó lett. A kicsi meg cicifüggõ, nem tartom valószínûnek, hogy szívesen hagyná el a cicit éjjelre. :)
A kérdező hozzászólása: Ja még valami: én azért nem teszem vissza a kiságyba, mert fáradt vagyok, a csajszi meg 8, 5 kiló, és félek hogy elzúgok vele.
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy írtál! Én azt is kipróbáltam, hogy távolabb teszem magamtól a picit szopi után, így kényelmesebben alhatok utána. Ez nekem jó, de azt vettem észre, hogy mint kiskukac odaaraszol mellém megint, tehát én kellek neki szerintem, a biztonság hogy van vele valaki. Ha mást adnék neki mint tejet, jobban felébrednék, de gondolkodtam teán én is, termoszban, magam mellé készítve. De aztán arra jutottam: ha már itatom, akkor nem jobb ha anyatejet iszik, ha úgyis felébredek? Úgyhogy majd kinövi. Annyi minden izgatja most hogy nem bír aludni, jár a lába sokszor szopi közben. Nálatok mi újság?
Nekem is 4 hónaposom van. Épp ezeken gondolkodom, mint Te. A napokban õ is sûrûbben jelez, hogy enni akar. Csak anyatejet kap. Épp azon gondolkodom, hogy teáztatni lenne e érdemesebb, vagy a tejpép éjjelre. Nem lenne gond, ha kelne enni, aztán alhatnánk tovább. Az se zavarna, ha mondjuk 2-3x is kelne. Este 7-8 között vacsizik, pancsi után, aztán 11 fele szopizik, majd 2-3 óra múlva megint és már nincs erõm visszatenni az ágyba. Bealszom szopizás közben, nem bírok fent lenni, így gondolom nem eszik eleget. Nem tudom hajnaltól kitenni magam mellõl, így hulla vagyok. Arról nem beszélve, hogy minden porcikám fáj a kényelmetlen alvástól. Egy igazi cicifüggõ. Remélem kinövi. :D Kedden megyünk a védõnõhöz és rákérdezek, mit tehetnénk. A pép nem lehet rossz ötlet, de félek, nehogy jobban ízledjen neki, nehogy eldobja a cicit. Nappal eszik 3 óránként. Épp elég a tejem, nem dúskálunk. De lehetne rendezettebb az éjjelünk. Cumi kilõve, mert nem csípi. Hogy álltok most?
A kérdező hozzászólása: Velünk alszik a nagy ágyban. De hát arra az idõre is felébredünk. Mondjatok valami ötletet légyszi.
Hogyan alszotok? Az én lányom ilyen idõszakokban mellettem aludt, így csak oda kellett fordulnom és szopott, életmentõ megoldás volt ez. Aztán pár nap/hét múlva ment minden a régiben.
A kérdező hozzászólása: Kitartok én sokáig, csak reggelre hulla fáradtak vagyunk mindketten. Általában egy mellbõl szopizik, a másikat is kínálom nappal de nem kéri.
1 mellbõl szopizik lefekvés elõtt? Lehet kevés neki. :) Hát, nálunk ha szomjas volt, akkor szívott párat és aludt tovább. :)
A kérdező hozzászólása: A teával is az a bajom hogy mennyivel vagyok elõrébb ha teáztatni felkelek? És honnan tudom hogy mikor szomjas csak?
A kérdező hozzászólása: Igen valószínûleg az, de azt mondják az nem tart sokáig. Cumit is próbáltam, kiköpi nem kell neki.
A kérdező hozzászólása: 3 és fél kilósan született, írtam privit!

Hogy szoktassam rá a 4 hónapos babámat, hogy egyedül aludjon el?

Délelőtt 2* alszik 1-1 órát délután pedig egyszer 2,5 órát utánnal pedig sokszor evés közben alszik el. Hogy vegyem rá, hogy akár délután akár este leteszem az ágyába és elaludjon magától? Segítsetek! Köszi! :)

Legjobb válasz: Szerintem meg próbálj ki másféle cumit.

Szerintem meg próbálj ki másféle cumit.
A cumit azért ne add fel, az én lányom 5 hónaposan kezdte elfogadni. Csak alváshoz kell neki, de sokkal könnyebben elalszik így.
A kérdező hozzászólása: Ja azt elfelejtettem írni, hogy nem cumizik. Ha megpróbálom odaadni neki egy méterre köpi ki. Erre van valami megoldásotok, hogy esetleg rászokjon a cumizásra?
tanácsot nem tudok adni de egyik barátnömnem az jött be ha textilpelussal letakarta a fejecskéjét mikor elaludt akkor le vette de 10 perc sem kelett és aludt a gyerek.
én is megtanítottam cumizni a lányomat, az altatás miatt.tobbszor kikopte nekem is a cumit, tobbszor probálkoztam, tartottam picit a szájában. más nekik, mint a szopi, más mint az etetocumi, amibol jon is valami, szerintem megszoktathato, csak eloszor nem tudja, mit kezdjen vele:) csak elalváshoz használjuk, máskor el sem veszi. használunk még textilpelust is, mert mindig matatnia kell a kis kezével. ugyanezek váltak be a fiamnál is, mikor elég nagy volt, elvettem a cumit, de az alvosplédje ovis koráig használatban volt:)
ismerösöm ugy csinálta hogy rakott a cumira egy két csepp tejet a cicibõl és ugy hozzá szokott és attol megnyugodott.
Próbáld meg a baby nova hagyományos csepp alakú cumit, lehetõleg latexet. Nagyon sok baba ezeket a modern cuclikat utálja és a hagyományosat fogadja el. Az enyém is..
A kérdező hozzászólása: Igen tudom mirõl beszélsz nekünk is vann két ilyen csücskös rágnivalós nyuszifejes barifejes kendõnk, de nem nagyon köti le a picimet. :/
második vagyok. Épp azért kell a csomo a csücskére. A védönö sem ellenezte. Amugy meg ugy jött ki a foga hogy a csomot rágta. Csak arra kell figyelni hogy hofehér legyen mindig és kb hetente egyszer ki legyen mosva mert ha nem akkor ha sok idö után kimosod nem fogja elfogadni, tesom kisebb lánya olyan volt, volt sirás. Meg erre találtak ki az alvokendöt vagy morzsolgato kendöt ki hogy hivja.
A textilpelust én nem javaslom, nem tudom a te babád milyen de az enyém tutira megpróbálná lenyelni, pont most 4hós és azon gondolkozom hogy lassan a takaróról át kell szoktatni hálózsákra mert már nem szívesen hagyom benne a kiságyba így hogy mozgékonyabb és mindent meg akar enni. Egyébként sztem pont 4hósan a legrosszabb az idõzítés hogy megtaníŧsd egyedül elaludni, ilyenkor tárul ki a világ, az én eddig tökéletesen elalvó babámból is hirtelen örökmozgó lett, csomószor nem akar aludni hiába fáradt, és cipelni kell a seggét hogy elaludjon és csak utána tudom letenni. Sebaj, majd elmúlik :)
A kérdező hozzászólása: Már próbáltam másfajta cumit... 4 különbözõ féle cumink van és mindnek ugyanaz lett a sorsa... Amúgy csak azért gondoltam a cumit, mert, hogy azzal hátha könnyebben aludna el egyedül... De ezt a pelus dolgot kipróbálom majd.
Örülj neki hogy nem cumizik. Elalváshoz meg rakj a feje mellé egy olyan textilpelust aminek a két ellentétes csücske meg van csomózva. Nálunk ez vált be 3 éves a lányom és még mindig azzal alszik el a saját kiságyában. Ha nem muszály ne cumizzon.
a tapasztalatomat tudom elmondani, talán nálatok is bejöhet. az én fiam mostanában kezdte el magától, hogy bekajál és ha végez, szopja az ujját, illetve tömi az arcába a nyuszis morzsikendõt és így elaltatja magát. eddig mindig cicin aludt el, most meg vhogy átállt erre...ezelõtt azt csináltam csak, hogy mikor már jól lakott, de még nem teljesen zuhant be, de már "nem volt itt", akkor átemeltem az ágyunkhoz rögzített ágyába. ha megébredt, újra magamhoz öleltem, adtam még cicit, aztán, ha ellazult, akkor vissza az ágyikójába és általában max 1 kivevés után már elaludt. nem tudom minek a hatására kezdte el most ezt az ujjszopis rongyikendõs elalvást. magától alakult így a helyzet. jövõhéten lesz amúgy 5 hós.

Hogyan szoktassam szobatisztasághoz a 4 hónapos kiskutyámat?

ma kaptam és össze-vissza kakil és pisil.jó most még nem olyan nagy baj mert hiszen idegen neki minden,de kés?bb nem szeretném hogy így legyen!!

Legjobb válasz: Szia! Ezt nézd át:) http://www.kutyahirek.hu/?aid=cdb4ecad1e442f2e46b2f98&cat=16.. 22/L

Sok türelem kell hozzá. Próbáld elkapni mikor pisil. A kiskutyák evés és játék után nem sokkal szoktak pisilni, ha látod rajta hogy keresi a helyet akkor gyorsan ki kell vinni és addig amíg nem pisilt ne vidd be. Ha pisil akkor jól dicsérd meg, el is lehet túlozni a dicséretet az nem baj. A lényeg a pozitív megerõsítés. Ha netán a lakásban végezné el a dolgát akkor nem szabad megszidni fõleg nem megverni mert abból soha nem tanul csak félni fog tõled azt meg gondolom nem akarod. Ha már meg van a 4 alapoltása csak akkor viheted ki. Ha még nem kapta meg az oltásait addig bent kell neki végezni a dolgát. Tegyél le egy rossz rongyot vagy több réteg újságpapírt és ha látod rajta hogy akar valamit akkor tedd rá, ha odapisil akkor dicséret. Ha más helyre akkor itasd át a ronggyal, esetleg tedd arra a helyre a rongyot ha olyan helyen van ahol egyébként nem zavar (mondjuk ha a szõnyeg közepére pisilt akkor ne szoktasd oda) és legközelebb már nagyobb az esélye hogy oda fogja végezni a dolgát mert érzi ott a szagot.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!!nagyon jó az a web oldal amit adtál!!!
elsõ vagyok: örülök, hogy tetszik az oldal:) én úgy vagyok vele, hogy gyereket nem lehet könyvbõl nevelni, de kutyát igen:P


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!