Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam a 4 (50 db)

3 hónapos múlt a babám! Hogyan szoktassam a 4 óránkénti evésre?

csak anyatejes!már 7 kiló és úgy gondolom jó lenne ha nem 3 hanem 4 óránként enne!ennyi id?s korban már ez lenne az ideális szerintem,hogyan szoktassam át a 4 órás evésre?

Legjobb válasz: Szia, mi épp most tértünk át erre, bár én 4 hónapos kortól olvastam, de a te babád szép súlyban van, ezért lehet, hogy jót tenne neki a 4 órás rend. Én nem tudtam errõl, és egy hétig nem tudtam mi baja a babómnak, sose tudtam, hogy most épp miért sír, ekkor volt kereken 4 hónapos. Aztán a Suttogó könyvében elolvastam ezt a fejezetet és rájöttem, hogy a kisasszony már másképp akarja a dolgai csinálni. A suttogó 15 perces csúsztatásokkal javasolja a szoktatást. Tehát, ha evett 7:00-kor, akkor a következõ legyen 10:15-kor és így tovább. Nekünk megnõtt a játék idõ, amiben jobban kifárad, ezért alszik is két evés között minimum egy órát. Ha ezeket az alvás idõket megzavarom, akkor nyûgössé válik és így éjjel megébred egyszer, ha figyelek rá, és visszaaltatom, akkor rendezett a napunk és az éjszakánk is. Nekem már átállt a 4órás étkezésre minden gond nélkül. Remélem segíthettem.

Szia, mi épp most tértünk át erre, bár én 4 hónapos kortól olvastam, de a te babád szép súlyban van, ezért lehet, hogy jót tenne neki a 4 órás rend. Én nem tudtam errõl, és egy hétig nem tudtam mi baja a babómnak, sose tudtam, hogy most épp miért sír, ekkor volt kereken 4 hónapos. Aztán a Suttogó könyvében elolvastam ezt a fejezetet és rájöttem, hogy a kisasszony már másképp akarja a dolgai csinálni. A suttogó 15 perces csúsztatásokkal javasolja a szoktatást. Tehát, ha evett 7:00-kor, akkor a következõ legyen 10:15-kor és így tovább. Nekünk megnõtt a játék idõ, amiben jobban kifárad, ezért alszik is két evés között minimum egy órát. Ha ezeket az alvás idõket megzavarom, akkor nyûgössé válik és így éjjel megébred egyszer, ha figyelek rá, és visszaaltatom, akkor rendezett a napunk és az éjszakánk is. Nekem már átállt a 4órás étkezésre minden gond nélkül. Remélem segíthettem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!akkor inkább hagyom hogy úgy egyen ahogy õ szeretne!igazából anyósom meg a védõnõm mondta hogy szoktassam a 4 órás evésre!
Az enyém 4 hósan 8 kiló, de idegbajt kapna õ is és én is, ha csak 4 óránként tenném mellre... Igaz, én gondozom õt a szopival, nemcsak etetem.
Ha akarsz szoptatni akkor a suttogót továbbítsd nagy lendülettel a kukába. Akkor etesd a babád ha kéri. ha megérett rá, rá fog állni a 4 óránkénti evésre, ha meg nem akkor csak nyersz magadnak jópár zûrös hetet. Figyeld a jeleket h mikor éhes, de pl cicit nem csak akkor kérhet ha éhes hanem egy csomó más okból is és ilyenkor érdemes kielégíteni ezt az igényét.
Szerintem sehogy. Adj neki, amikor kér, és annyit amennyit kér. Anyatejes babát nem lehet túletetni. Amúgy egyik lányom példája: 4 hónaposan már 7 kiló volt majdnem, de egy évesen meg 8600g. Lemozogta és megnyúlt. Elõre "tartalékolt". Vannak ilyen babák, nem híznak azonos ütemben. Teljesen ösztönlények, kár ezt felborítani. Amúgy a 3 óránkénti szopi még csak gyakorinak sem mondható. Kár generálni, hogy majd lecsökken a tejed, mert nem éri elég inger a melledet. Csak felborítanád a kereslet-kínálatot, ami úgy tûnik, jól beállt NÁlatok. Üdv: 3 gyerekes szoptatós anyuka
Én ezekkel az átszoktatásokkal úgy voltam, hogy mire érne valamit, nõ annyit a gyerek, hogy teljes más lenne amúgy is a ritmusa. Mire észbe kapsz, 6 hónapos lesz és hozzátáplálsz, amivel megint felborul minden. Feleslegesnek tartom ezeket az átszoktatásokat. Ha ilyen ritmusú a baba, akkor ilyen ritmusú. Úgy sem szopik olyan sûrûn. Az elsõ lányom napirendjébe pl bele sem fért volna a 4 óránkénti evés.
Elõzõ vagyok. Úgy is jelez, ha valami nem jó. Nekem mondjuk vagy 2 napba belekerült mindig mire rájöttem mit is szeretne, de tényleg állandóan változnak ezek a picik. Amit fontosnak tartottam, hogy meglegyen az evés, játszás, alvás sorrend, de nem percre pontosan. Fél óra +- olyan mindegy szerintem.
Nana, azért ne beszéljünk már butaságokat: 1. A baba életében messze nem a rendszer a legfontosabb. Semmiképp sem árt neki, de a meleg, szeretetteljes családi légkör, az édesanyja érezhetõ szeretete, a megfelelõ fizikai körülmények sokkal fontosabbak számára, mint a napirend. 2. Az igény szerinti szoptatás nem azt jelenti, hogy a gyerek 0-24-ig rajtam lóg, hanem azt, hogy adok neki enni, ha éhes. 3. Az igény szerinti szoptatás azt sem jelenti, hogy nincs napirend. Kisebbik gyermekem 6 hónapos, pár hetesen felvette a nagy napirendjét, nálunk is ideje van a sétának, a fürdésnek, az önálló és a közös játéknak is. Csak épp közben akkor kap enni, ha kér. Egyébként ennek is kialakult a ritmusa, de nem nézem az órát, hogy letelt-e a 3-4 vagy mit tudom én hány óra.
úgy gondolom.... a babád is úgy gondolja majd?Az enyém 3 óránként eszik, nekem is mondták, hogy túl gyakori.Viszont, ha késõbb kapna, akkor szegénykém olyan mohón szopizna, hogy annak meglenne a böjtje. Elsõ babám, sok mindent nem tudok, gyakran kérek tanácsokat, olvasgatok.Egy valamire rájöttem, minden tanácsot és azt amit olvasok nem kell megfogadni.Amikor úgy csináltam, ahogy tanácsolták, csak a babám látta kárát. Attól még a babádnak lehet bejön a 4 óránkénti evés.
én szeretem a suttogó könyvet!(és szoptatok, azért nem kell mindent készpénznek venni belõle.)Gondolom te sem szeretnél egy maki gyereket, aki állandóan a melleden csüng, azért is kérdezed.hogy a kérdésre is válaszoljak, az én kisfiam is 3 hónapos és 1 hete teljesen magától átállt a 4 óránkéntira.Fantasztikus hogy van idõm mindenre, a férjemre, magamra, a háztartásra, tudom mikor fog legközelebb enni.Nem értem azokat az anyukákat akik csak szoptatnak 0/24-ben.Semmi rendszer nincs a baba életében.(ami a számára a legfontosabb)

Hogyan szoktassam a 4 hónapos golden retriver kutyámat pórázra?

Már egy hónapja járunk sétálni, de folyton könyörögni kell neki, m vagy leül, vagy lefekszik, vagy taál valamit és azt rágja. Ha picit meghúzom, akk meg lefekszik és épp azért sem jön.:D Úgy hallottam, h nem jó er?szakkal...

Legjobb válasz: elõször hagyd hogy megszokja a nyakörvet és pórázt,hadd szaladgáljon vele . Ha megszokta hadd hadd rohangáljon és ha kellõen kifáradt tedd rá a pórázt és próbálj meg vele menni,vagy csalogasd jutalom falatokkal pl egy szelet sonkával

elõször hagyd hogy megszokja a nyakörvet és pórázt, hadd szaladgáljon vele . Ha megszokta hadd hadd rohangáljon és ha kellõen kifáradt tedd rá a pórázt és próbálj meg vele menni, vagy csalogasd jutalom falatokkal pl egy szelet sonkával
14.20: én nem gondolnám h bármi baja lenne...mivel nagyon sok kiskutya, pláne akit nem megfelelõen szocializáltak, túl korán választottak el, túl sokáig nem vitték le (az oltások miatt), lefagy ha pórázon vezetik. Ez nem akkora probléma ha a gazdi tudja kezelni... de sajnos láthatóan a gazdi nem a leghozzáértõbb és ráadásul túlféltõ. Így sokkal nehezebb lesz, és reméljük h rossz beidegzõdéseket nem hagy a kutyában a késõbbiekre.
A kérdező hozzászólása: , , de sajnos láthatóan a gazdi nem a leghozzáértõbb és ráadásul túlféltõ. Így sokkal nehezebb lesz, és reméljük h rossz beidegzõdéseket nem hagy a kutyában a késõbbiekre., , ezért kértem véleményt.:)
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 14:26 Köszönöm tanácsod.:) Igyekszem igy tenni majd a késõbbiekben. És akinek még van jó tanácsa, örömmel venném.:) Bármivel kapcsolatban.
ma 14:28 Ezek után mi a baj? Nálad a séta azt jelenti, hogy megyünk, megyünk jólnevelten km-en át?
Nálam a séta az h pórázzal - de inkább nélküle - elmegyünk egy olyan helyre ahol lehet futkosni, labdázni, tréningezni.
A kérdező hozzászólása: ?
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 14:49 A kérdésem a pórázra szoktatás.:) Látom, h vannak akik még bicajjal is szépen tudják vezetni a kutyust, nah, erre vagyok kiváncsi, hogyan tanitották meg.:)
Ráteszed a pórázt és hagyod h húzza maga mögött, te meg mész elõtte és hívod. A póráz legyen minél könnyebb és vékonyabb. Majd egyszercsak fölveszed és úgy mentek pár lépést, majd újra eldobod és futsz el elõle. Majd ezt az idõt növeled. Valamint a séta ne csak a pórázas sétából álljon, hanem mókából is (laszti, kergetõzés, új helyek, új ismerõsök stb) és ami még fontos, h ne csak a hazamenetlkor kerüljön föl rá újra a póráz hanem az elengedés során sokszor pár másodpercre, esetleg egy két lépés erejéig. Nem ördöngõsség, csak idõt és energiát kell belefektetni. Esetleg a kívánt viselkedésre jutalomfalattal ráerõsíthetsz. Bicikli mellett meg úgy tanítják meg futni h már tud pórázon láb mellett jönni. És csakis 1, 5 éves kora UTÁN mert elõtte még növésben van és nem tesz jót az ízületeinek.
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 14:20 Épp ez az, h mindent meg akar szagolni, nézni... igy nem lehet rendesen sétálni.:) Majdnem úgy van, h õ vezet engem.
Ha ebben a korszakban agyon félted és nem engeded el, annak a kséõbbiekben nagyon meg fogjátok inni a levét. Sokkal nehezebb lesz.... Akkor a behívás alapszabályai (mert már olyan régen volt fenn :o))): - sose kergesd a kutyát ha meg akarod fogni - ha nem jön oda, akkor az ellenkezõ irányba kezdj el futni - ha elengeded akkor ne csak a séta végén tedd rá a pórázt hanem közben is sokszor hívd be, tedd rá, majd engedd el - ha csak a végén fogod meg, könnyen kialakul h akkor nem megy oda hozzád, mert tudni fogja h akkor van vége a sétának - sokszor játssz olyat vele (csakis biztonságos helyen (lehetõleg nem elkerítetten) - pl. erdõ, mezõ, hatalmas park ahol nincsenek autók), h amíg õ mást csinál elbújsz -> a kutyában minél fiatalabb korban el kell kezdeni tudatosítani, h neki kell vigyáznia arra h el ne hagyjon téged és nem te vigyázol rá. - szintén sokszor csináld séta közben, h hívod a nevén, amikor látod h felvette veled a kontaktot, elkezdesz rohanni a másik irányba és közben hívod majd iszonyatosan megdícséred - legyen egy konkrét parancs a behívásra és az ne a neve legyen! Ez olyan parancs amire azonnal, hezitálás nélkül jönnie kell! - ha nem jön, akkor SOSE hívd többször, menj oda és fogd meg! Ha kell akkor ilyen esetben - amikor látod rajta h nem akar odajönni és a megfogásból is kergetõzés lenne, tereld el a figyelmét. Mondd neki "figyel, figyel", majd kapjon egy teljesen ellentétes parancsot pl. "ül", "fekszik" bármi - amit tud a kutya és szeret. Amikor ezt végrehajtotta odamész hozzá megdicséred. Majd pórázra veszed, tesztek néhány lépést. Leülteted, elengeded és pár másodperc múlva azonnal behívod. Nagy dicséret és újra mehet játszani. - olyan helyzetben sose add ki a behívás parancsot amikor nem vagy benne biztos, h végre tudod hajtatni a kutyával - pl. heves játékban van más kutyákkal - ha mégis hívod és nem jön, akkor csak azt erõsíted benne, h "anya hívhat, akár többször is, nem kell mennem ha nem akarok" Nagyjából ennyi. És tanulja meg, neki kell vigyáznia arra h te ne veszítsd el!
Nálunk is volt ilyen probléma, hogy a kiskutya leült és nem akart tovább jönni. Én ilyenkor azt csináltam, hogy eldobtam a pórázt és elindultam. Ekkor megijedt, hogy otthagyom és azonnal jött utánam. Persze ezt csak forgalommentes helyen gyakorold vele.
A kérdező hozzászólása: Jujj, én nem merném, félnék, h elszalad tõlem.:D
nekem a 9 hetes pulim már sétál pórázon persze csak az dvaron. Én úgy csináltam hogy rá tettem a pórázt és hagytam hogy rajta legyen, játcottam vele. Majd megfogtam a pórázt és a jutalomfalattal csalogattam. és nagy nehezen de megtanulta. prszennem egy nap alatt!
Egy négy hónapos kutya nem fog elszaladni tõled, jobb minél hamarabb póráz nélküli sétára szoktatni. Meg kell tanulnia, hogy nem állhat meg, nem bóklászhat el, különben egyedül marad. Késõbb ez sokkal nehezebb lesz, ha kölyökkorában nem szoktatod hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ezentúl majd viszek jutalamfalatokat.:D
A kérdező hozzászólása: Akk, majd megpróbálok nem félni attól, h elszökik tõlem és többet nem találom meg, m valaki ellopja.:S Barátnõm szerint rángatni, húzni kell, és nem figyelni rá, igy megszokja. Szerintetek is hülyeség?
Ne rángasd, attól csak megutálja a sétát. Vidd el olyan helyre, például mezõre, erdõbe, ahol nincsenek más kutyák, emberek és ott gyakorold, hogy ha nem jön otthagyod. Akár futhatsz is, teljesen biztos, hogy rohanni fog utánad. Vehetsz magadhoz jutalomfalatot és ha szépen jön a lábad mellett, akkor megjutalmazod. Eleinte otthon gyakorold a behívást, legyen nálad mindig jutalomfalat, ha odajön, amikor hívod akkor jutalmazol. Ha otthon jól megy és 10-bõl 10-szer jön szépen, akkor odakint is próbáld ki. Ajánlatos hamar hozzászoktatni a kiskutyát, hogy nem csak a kerten belül kell engedelmeskedni.
Ott valami nem stimmel, ha nem akar menni. Egy 4 hónapos kölyök ugri-bugri. Mindent meg akar szagolni, nézni. Vagy fél még a kinti világtól, vagy gond van a csontozatával. Mikor viszed sétálni? Amikor élénk, vagy éppen amikor eszedbe jut? A kölyök még többet alszik, mint egy felnõtt kutya.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!:)

Hogy szoktassam a 4 hónapos kislányomat, hogy éjszaka ne keljen fel szopizni 3-szor?

Kb. 1 hete szopizik éjszaka 3 x, el?tte pedig 1 x. Volt olyan, hogy reggel fél hatkor én költöttem, mert már annyira fájt a cicim, amúgy 4-5 körül kelt, hogy éhes. most fel kell fél 11kor, 2 körül, 4 után, 7 körül.Nem jönn a foga, ugyan olyan mint máskor, csak ez nagy probléma, mert kibukok. Valaki segítsen.Köszi.

Legjobb válasz: szia, nekünk is volt ilyen. Én azt csinálom azóta, hogy este cumisüvegbõl adom neki a tejcsit, jó nagy adagot. Napközben csak cicizget, nem eszik egyszerre sokat, nem is zavar, eszik amikor akar. De éjszaka én is szeretnék pihenni. este, mielõtt lefekszem lefejem a cicim, mindig van annyi, ami elõg neki másnap este vacsira. napközben olyan 80 grammot eszik, estére kap 140et és csak 1x ébred éjjel, 3 körül, reggel szopizik 7 körül és még szoktunk olyan 8-9ig aludni. Nekem szerencsém van a babámmal, mert nem cumizavaros, az üveg után is szopizik rendesen, meg elõtte is kapott már üvegbõl többször. Ha ti még nem cumisüvegeztetek akkor szerintem ne próbáld ki.

szia, nekünk is volt ilyen. Én azt csinálom azóta, hogy este cumisüvegbõl adom neki a tejcsit, jó nagy adagot. Napközben csak cicizget, nem eszik egyszerre sokat, nem is zavar, eszik amikor akar. De éjszaka én is szeretnék pihenni. este, mielõtt lefekszem lefejem a cicim, mindig van annyi, ami elõg neki másnap este vacsira. napközben olyan 80 grammot eszik, estére kap 140et és csak 1x ébred éjjel, 3 körül, reggel szopizik 7 körül és még szoktunk olyan 8-9ig aludni. Nekem szerencsém van a babámmal, mert nem cumizavaros, az üveg után is szopizik rendesen, meg elõtte is kapott már üvegbõl többször. Ha ti még nem cumisüvegeztetek akkor szerintem ne próbáld ki.
4 hónapos kor kürül nagyon sokmindenkinél elkezd többször ébredni az addig kiválóan alvó baba. Nappal egyre több inger és élmény éri ezért a gyakori ébredés és persze a megnyugtató szopi. Az én fiam 9.5 hónapos és még mindig 2x szopik éjjel. Ne keseredj el, teljesen természetes, én a helyedben nem adnék se tápszert se teát, mert ha ébred a kicsi akkor ébred a tápszer emllett is és a tea mellett is. Szoptatni meg sokkal könnyebb, gyorsabb, ráadásul szopás hatására elalvást segítõ hormonok szabadulnak fel a babában és benned is. Félhomály, csendes szopi és alvás tovább, ez a legjobb megoldás, minden egyéb nem babapárti.
az elsõ válaszoló vagyok, éjszaka természetesen én is szoptatom, senki nem tudna rávenni hogy felkeljek kaját melegíteni, cumisüveget mosogatni... csak napi egyszer, elalvás elõtt üvegezünk, de általában annak is az a vége, hogy még cicire kell raknom, mert azért anélkül nem kerek a világ. De nekünk így normalizálódott az éjszaka, hogy többet eszik.
Nem próbálod meg hogy olyan 12-01 körül felkelted, ha alszik is, és rendesen megeteted? A fiam 10 hetes és ez nálunk bevállt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, tápszert semmi esetre sem, teáztatni nem fogok, a 6 éves kislányomat sem teázgattam soha, a mai napig ha szomjas, vizet iszik, a cumisüveg érdekesnek tûnik, csak nem lehet tudni, mit vált ki belõle, mi van ha elutasítja a cicit késõbb? Leet hogy tényleg sok inger éri, mintahogy egyik válaszadó írta, és éjjel dolgozza fel, lehet fél, és megébred. Nem lehet tudni mi jár kis fejükbe. Kösz mindenkinek.


Hogyan szoktassam a 4 hós babámat önállóságra?

Biztosan én rontottam el, mert 2 hós koráig tudtam mellette élni/f?zni, mosni, takarítani/persze vele is foglalkoztam nagyon sokat, de pl tudott mellettem ülni közben a pihi székben. 2 hós kora óta nem tud egyedül semmit sem csinálni, azonnal üvölt, mindehze ott kell, hogy legyek...tudok vmit tenni?

Legjobb válasz: Hi, nekem az eslõ 2 hónap volt a nagyon nehéz, FOLYAMATOSAN karban akart lenni a babám, enni sem tudtam rendesen, mert ha 2 percre magára hagytam, bömbölt. Aztán a 2 hónapforduló környékén már felismertem miért sír, s ha minden OK volt, csak a szórakoztatást követelte, hagytuk egy picit nyekeregni (kb. 5 percet) és egy nap azt vettük észre, hogy magában elvan 1 perc után. Vettünk egy játszószõnyeget, és ma már elvan rajta 40-50 percet is egyedül és gügyög. Persze most is vannak nyûgösebb napok, amikor kell a közelségünk jobban. Nálunk az altatás a rázósabb, mert miután nézelõdött vagy velünk "játszott", nehezen alszik el, nyágös lesz és behergeli magát. De most szoktatjuk arra, hogy egyedül elaludjon: kicsit simizzük az ágyában és már egyre többször hagyja lenyugtatni magát. Sok sikert Neked is! (Nekem mondjuk lehet, azért könnyebb, mert a férjem sokat segít.)

Hi, nekem az eslõ 2 hónap volt a nagyon nehéz, FOLYAMATOSAN karban akart lenni a babám, enni sem tudtam rendesen, mert ha 2 percre magára hagytam, bömbölt. Aztán a 2 hónapforduló környékén már felismertem miért sír, s ha minden OK volt, csak a szórakoztatást követelte, hagytuk egy picit nyekeregni (kb. 5 percet) és egy nap azt vettük észre, hogy magában elvan 1 perc után. Vettünk egy játszószõnyeget, és ma már elvan rajta 40-50 percet is egyedül és gügyög. Persze most is vannak nyûgösebb napok, amikor kell a közelségünk jobban. Nálunk az altatás a rázósabb, mert miután nézelõdött vagy velünk "játszott", nehezen alszik el, nyágös lesz és behergeli magát. De most szoktatjuk arra, hogy egyedül elaludjon: kicsit simizzük az ágyában és már egyre többször hagyja lenyugtatni magát. Sok sikert Neked is! (Nekem mondjuk lehet, azért könnyebb, mert a férjem sokat segít.)
Szerintem egy 4 hós babának még az anyjára van szüksége és nem önállóságra. DE! Az is biztos, hogy most van abban a korszakban, amikor egy pillanatra nem lát, azt hiszi örökre elhagytad. Beszélj hozzá, hogy hallja a hangod, hogy most ezt csinálok, most azt. És ahogy írtad, üljön melleted a pihi székben, esetleg mesélj, énekelj, hallgassatok zenét. Sok sikert és Bodog Karácsonyt!
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy ez nem elég.Nem arról van szó, hogy egyedül akarom hagyni, de ha nincs ölbe vagy nem éppe kukucsolnuk, vagy nem nevettetem 1000rel akkor már balhézik és azonnal krokodil könnyeket hullajt. Én énekelek neki, egész nap beszélek hozzá, és én lennék a legboldogabb hogyha így el lenne mondjuk 20 percet a pihi székében, de nem... Már gondoltam arra is, hogy rossz emberekkel vagyok körülvéve és azért gondolom, hogy el kellene lennie, mert mindegyik súlykolja belém, hogy nekik milyen jó babájuk van nekem és néznek rám kérdõen, hogy nekem, hogyhogy nem olyan....mindegy, de ha vkinek van vmi ötlete szívsen venném.Elegem van a sok minta anyából és babájából, vagy pedig nagyon könnyû esetek azok a picik...vagy nem mondanak igazat.
Szia! Anyukám amikor már teljesen kikészült az öcsém üvöltése miatt. Kivonult a konyhába bezárta az ajtót, anya a konyhában sírt, az öcsém a szobában üvöltött. 5 óra hosszát... Tudom, hogy nagyon dúrvának hangzik, de így volt. Soha többet nem volt gondja anyának vele. Asszem pont 4 vagy 5 hónapos volt akkor. Ma már 18 éves és nem lett belõle lelkileg sérült gyerek emiatt. Ezt csak azért írom, mert most majd jönnek a támadások, hogy a gyerek lelkileg ilyen meg olyan lesz és hogy belefullad majd a bõgésbe meg ilyenek...
A kérdező hozzászólása: :o) ez az én bajom egyébként, mert a fiam/bár sosem hagytam sírni/ egyik hasfájásos éjszaka úgy sírt, hogy a takonytól ami összegyûlt a torkában a sírástól/nem volt beteg és taknyos, és igen, szívtam az orrát mindig rendesen!:o) tehát, elkezdett fulladozni, számomra egyértlmû volt, hogy egy percet sem mertem hagyni soha sírni, és sztem is ez a baj, mert a legkisebb nyekkenésre már anya ott volt és ha kellette már vette is fel stb...elcsesztem nahh, ez van. Amióta beírtam kimentem a szobából és betettem az ágyába/és elaludt..mh...azóta nyugi van pedig már fel is kelt, lehet, hogy egyre többet hagyom majd panaszkodni..picit.
A kérdező hozzászólása: Ehhe, igen azt reméltem. Nekünk is nagyon hasfájós volt, , mh...lehez, hogy minden hasfájós baba el van kapatva...sebaj...imádjuk õket így is!! Kellemes Ünnepeket!

Hogyan szoktassam ra 4 honapos kutyusomat a szobatisztasagra?

Naponta 3szor viszem le, de otthon nem "veszi eszre magat".

Legjobb válasz: Nahát, háromszor leviszed, és nem szobatiszta? Milyen érdekes. Lehet, hogy összefüggésben lehet azzal a fizikai problémával, hogy képtelen 3 óránál tovább visszatartani?

Nahát, háromszor leviszed, és nem szobatiszta? Milyen érdekes. Lehet, hogy összefüggésben lehet azzal a fizikai problémával, hogy képtelen 3 óránál tovább visszatartani?
A kérdező hozzászólása: Igazából azt szeretném, ha otthon egy bizonyos helyre szokna, ha nincs már idõ kimenni. A kutyust újszülöttként találtuk, anya nélkül neveltük a harmadik emeleten, egy 12 éves macska társaságában. Ami még zavaró, hogy sétálás közben mindent megeszik... köszi
Van akinek sikerül erre megtanítania a kutyáját, de a többségnek nem. Nekem soha egy kutyával se jött össze. Le kell hordani rendszeresen, vagy ha nem megy, akkor marad a takarítás.

Hogyan szoktassam a kiskutyákat (roti) (4) rendre és hogyan tanítsam meg nekik a parancsokat pl ül, fekszik, pacsi stb?

Most születtek kb. másfél hónapja. Az anyuk roti(fajtiszta), de mikor terhes lett pont elszökött szóval nem túl valószín? hogy a v?legény is roti volt. Na de nem ez a lényeg. Most van 4 eddig még rotinak kinéz? nagyon aranyos kiskutyusunk. Most nyílt ki a szemük és már néha kiveszem ?ket a házikókukból és szoktatom ?ket magamhoz. De majd szeretném ?ket megtanítani olyanokra mint pl- pacsi ,ül fekszik , marad... vagy épp a sétáltatás menetére. Mikor lehet majd velük komolyabban is foglakozni. Vagy egyáltalán érdemes e ugyanis Szeptemberben (sulikezdés) oda adjuk ?ket más gazdiknak.

Legjobb válasz: 2 és 3 hónapos korukban elkezdheted õket tanítani.

2 és 3 hónapos korukban elkezdheted õket tanítani.
Amint már aktívabbak (6-8 hetes kor), elkezdheted õket tanítgatni, szocializálni. Ül, gyere, marad, ezek olyan parancsszavakat, amiket gyakran használ az ember. Etetésnél.., ha valamiért magadhoz hívod.., amikor mész ki a kapun maradnia kell.. Amint megfelelõ oltásaik megvannak, kutyák közé is vidd rendszeresen. DE. 8-12 hetesen nagyobb esélyük van gazdát találni, mint késõbb. Önzõség lenne magadnál tartani addig a kutyákat, ha már lenne rájuk jelentkezõ. Kutyádat pedig jó lenne minél elõbb ivartalanítani, nehogy történjen még egy ilyen "baleset"! :)
A kérdező hozzászólása: hát még nincs rájuk jelentkezõ mivel nem fajtiszták és persze ha mondom hogy roti akk megilyednek az emberek mert azt hallják a tévében hogy a rotik támadnak a leggyakrabban az emberekre (pedif sztem csak a nevelés kérdése és semmiképp nem a kutyus hibája..) és hát mi is akartuk pároztatni csak rotival és ha nem szökött volna el akk most fajtiszta kutyáink is lehetnének...

Hogy szoktassam le 4 hós beagle kislánykám arról, hogy ne menjen ki a kapun az utcára?

Okos,ügyes kislány,figyelmes,jön,ül,... kétszer rászóltunk,kapott a hátsójára picit és azóta nem jön be a lakásba. Kapunál is alkalmazhatjuk ezt?

Legjobb válasz: És hogyan tanítsuk meg vele,hogy csak pórázzal mehet ki?Hogy tudná azt rögzíteni,hogy póráz nélkül nem, csak azzal és velünk mehet ki?

A kérdező hozzászólása: És hogyan tanítsuk meg vele, hogy csak pórázzal mehet ki?Hogy tudná azt rögzíteni, hogy póráz nélkül nem, csak azzal és velünk mehet ki?
Ha a fenti megoldás bevált a lakásnál, akkor befog jönni a kapunál is. Gyakoroljatok vele, hamar rájön! Ha meg csak pórázzal mentek ki vele, akkor természetes lesz neki egy idõ után, hogy ez a rendszer.

Perzsa cica szőrének ápolása, hogyan, mivel? 4 hónapos hogyan szoktassam a fésüléshez?

A cica már most utálja a fésűt és mintha fájna neki, vinnyog és elszalad. Hogyan lehetne vele megszerettetni a fésülködést? Ti milyen módszereket alkalmaztok? Valamint milyen kefét és fésűt vegyek neki, belinkelnétek. Most van egy fémtüskés kefénk, és egy ritka fogú fésűnk. Ezek jók? Köszi

Legjobb válasz: A Szemesboltban kapni jó fémfésûket.Írd be.Hamarabb kellett volna fésûhöz szoktatni szerintem.Esetleg jutalomfalattal lehetne....Meg sok türelemmel.Ebben a korban más megoldást nem tudok.

A Szemesboltban kapni jó fémfésûket.Írd be.Hamarabb kellett volna fésûhöz szoktatni szerintem.Esetleg jutalomfalattal lehetne....Meg sok türelemmel.Ebben a korban más megoldást nem tudok.
Jutalomfalattal próbáld a fésülést jó dolognak feltüntetni. Idõ kell neki, de megszokja majd.

Hogy szoktassam le 4 éves fiamat a ronda beszédről (káromkodásról)?

Mi itthon nem beszélünk rondán, nem káromkodunk, az oviból viszont mindent hazahoz és nem tudok vele mit kezdeni. Sokszor elmagyaráztam, hogy ez mekkora butaság, hogy mi sem mondunk ilyeneket, próbálkoztam büntetéssel (minden ronda szónál elraktam egy játékát), de ez sem segített, most próbálom meg sem hallani, de eddig ez sem vált be :(

Legjobb válasz: Sajnos nálunk sem vált be semmi, se a nem hallom, se a szépen elmagyarázom.... semmi. Elég sûrûn mondogatja, akár csak a piki, kaka szavakat éppen evésnél, de cifrákat is tud sajnos. Lényeg a lényeg, hogy nem tudtam vele mit kezdeni, míg egyik nap azt nem mondta az apjának, hogy "hü*lye szemét*láda" és reflexbõl rávágtam a szájára... azóta egyszer sem mondta. De nem isvágtam a szájára azóta.

Sajnos nálunk sem vált be semmi, se a nem hallom, se a szépen elmagyarázom.... semmi. Elég sûrûn mondogatja, akár csak a piki, kaka szavakat éppen evésnél, de cifrákat is tud sajnos. Lényeg a lényeg, hogy nem tudtam vele mit kezdeni, míg egyik nap azt nem mondta az apjának, hogy "hü*lye szemét*láda" és reflexbõl rávágtam a szájára... azóta egyszer sem mondta. De nem isvágtam a szájára azóta.
Az én 3 éves kisfiam is ezt csinálja.Sõt annyira figyel mindenre, hogy az utcáról is hallott már mindenfélét.Sajnos szeretettel mondja is :(Mi is a nem halljuk meg módszert próbáltuk ki.Néha elõjönnek azért, de olyankor is úgy csinálom mint aki semmit nem hallott.Nagyon rossz:(
piki=puki
Milyen ronda szó? Mert ne mindegy , hogy ostoba , hülye szinten beszél csúnyán vagy sokkal rondábbakat mond?
A kérdező hozzászólása: Nálunk ami terítéken van, az a k..va, sz.r, hü..e, buta. :(
Az enyém már hét éves. Ha csúnya szót mond, abba kell hagynia amit csinál (játék, mese stb ) és 10 percre leülni egy székre az elõszobában. Nem tett csodát, de jelentõsen csökkent a káromkodás. 4 évesnek 5 perc is elég.
4 évesen? Az szép. Igaz kis koromban én is hallotta ilyen csúnya szavakat de sosem mondtam ki. Most csúnyát fogok írni de ha egy ideig semmi sem válik be akkor kapjon nagyobb büntetést vagy szidjátok össze. Nem gondolnám , hogy ez helyén való. Ha én ilyet mondtam volna apámnak mint amit leírtál akkora pofont kaptam volna... De nyilván ez sem használ igazán. Ne vedd el tõle a játékát mert vesz elõ újat. Hanem próbálj kicsit komolyabb lenni. Aztán ha a kedélyek megnyugodnak akkor egy komolyabb beszélgetés sem ártana. Egy 4 éves gyerek azért igazán megérthetne már pár dolgot.
Húú, én csak egyszer mondtam, hogy "hülye", kaptam egyet a számra, aztán szépen elmagyarázták, hogy ezt miért kaptam. Legközelebb 15 éves koromban mondtam csúnyát... :)

Hogyan szoktassam át 4 hónapos babámat a kiságyra?

Pár hetes korában, s?t még két hónapos koráig (ráadásul még hasfájós is volt) szépen aludt este a kiságyában. Felkelt szopizni, aztán néhány perc, majd vissza is aludt, majd egy 10 perc után át is tudtam csempészni az ágyába. Most már nagy alvása sincs (korábban 21 - 2,3-ig). Át rakom, aztán izeg mozog, nyöszörög, aztán vissza veszem magamhoz, megint elalszik, újra átteszem, ismét felkel. Az a gond, hogy nem valami nagy az ágy, én meg moccani se merek, és reggelre fáj mindenem. Hogy szoktassam vissza? Ötletek? Plusz: Hogyan lehet rászoktatni a nagy alvásra, majd az éjszakát való átalvásra?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk nem velünk aludt, hanem arra volt rászokva hogy a kezemben ringatva alszik el, és ahogy leraktam az ágyába 10 perc után üvöltött. És megint ringatni kellett. Na ebbõl 3 hét után elegem lett. :) Én úgy csináltam, hogy szopi után egy kicsit játszottunk a játszószõnyegen, és amikor láttam hogy ásít akkor beletettem a kiságyába hogy aludjon. Na de azért ez nem ment olyan könnyen. :D ha nagyon sírt kivettem, megnyugtattam, mikor elhallgatott visszatettem. Ez így ment addig amíg csendben nem maradt, közben simogattam a buksiját és elaludt a saját ágyában. :) Mindig úgy alszik el, hogy simogatom a homlokát. Bár mi még csak 7 hetesek vagyunk, remélem így is marad mindig :)

Szia! Nálunk nem velünk aludt, hanem arra volt rászokva hogy a kezemben ringatva alszik el, és ahogy leraktam az ágyába 10 perc után üvöltött. És megint ringatni kellett. Na ebbõl 3 hét után elegem lett. :) Én úgy csináltam, hogy szopi után egy kicsit játszottunk a játszószõnyegen, és amikor láttam hogy ásít akkor beletettem a kiságyába hogy aludjon. Na de azért ez nem ment olyan könnyen. :D ha nagyon sírt kivettem, megnyugtattam, mikor elhallgatott visszatettem. Ez így ment addig amíg csendben nem maradt, közben simogattam a buksiját és elaludt a saját ágyában. :) Mindig úgy alszik el, hogy simogatom a homlokát. Bár mi még csak 7 hetesek vagyunk, remélem így is marad mindig :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!