Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam 5 hónapos babámat (5 db)

A 4, 5 hónapos babát hogyan szoktassam át a babakocsiból az ágyban alváshoz?

Nappal csak a babakocsiban tud elaludni, úgy, hogy tologatom, még a lakásban is(tudom én rontottam el mikor elkezdtem),de ha elalszik és átrakom a kiságyába 20 perc után felébred.A kocsiban is mikor ébredezne ott vissza tudom ringatni, így akár 2 órát is tud aludni.

Legjobb válasz: Nekem is ugyanígy volt. Pont amit leírtál. Most 5,5 hónapos a lányom. 4,5 hónaposan szoktattam vissza az ágyába. 2-3 napon keresztül 20 perceket aludt. Elég fárasztó volt. De 4. nap már 1,5-2 órát aludt a kiságyába délelõtt és délután is (én nappal kicsit be szokta sötétíteni a szobáját). Szerintem próbáld meg pár napig kitartóan a kiságyában altatni..elsõ 1-2 hétben paskoltam a fenekét pár percig..ez elringatta:) Remélem sikerülni fog neked is:)

Nekem is ugyanígy volt. Pont amit leírtál. Most 5, 5 hónapos a lányom. 4, 5 hónaposan szoktattam vissza az ágyába. 2-3 napon keresztül 20 perceket aludt. Elég fárasztó volt. De 4. nap már 1, 5-2 órát aludt a kiságyába délelõtt és délután is (én nappal kicsit be szokta sötétíteni a szobáját). Szerintem próbáld meg pár napig kitartóan a kiságyában altatni..elsõ 1-2 hétben paskoltam a fenekét pár percig..ez elringatta:) Remélem sikerülni fog neked is:)

Hogy szoktassam a mindjárt 5 hónapos babám a kiságyba? Nem akar ott aludni. Vagy hogy ellegyen ott? Ha leteszem akkor elkezd ordítani és abba sem hagyja amíg ki nem veszem.

Legjobb válasz: Tegyél be neki játékokat és játszál te is vele, fokozatosan nyújtsd az ott töltött játékidõt, majd lassan 1-2 percre hagyd magára. Megszokja hamar.

Tegyél be neki játékokat és játszál te is vele, fokozatosan nyújtsd az ott töltött játékidõt, majd lassan 1-2 percre hagyd magára. Megszokja hamar.

Hogyan szoktassam le 5 hónapos babámat a gyakori éjjeli szopiról?

Már egy hónapja minden éjjel 3 óránként felébred szopizni. Eddig max 1x kelt 4-5 korul.

Legjobb válasz: Itasd helyette teával.Én úgy csináltam ,volt,hogy megivott 2 decit is de utánna aludt,persze egy kiadós vacsi után(gyümölcspüré,tejpép...)

Itasd helyette teával.Én úgy csináltam , volt, hogy megivott 2 decit is de utánna aludt, persze egy kiadós vacsi után(gyümölcspüré, tejpép...)


Erről hogyan szoktassam le? 5 hónapos babám alváshoz szopizta eddig az ujját. De most már napközben is egyre többet szeretné szopizni az ujjacskáját. Cumira nem akarom szoktatni. Mit csináljak? Vagy nem is baj?

Legjobb válasz: anno én is próbáltam le szoktatni, nem engedni neki...de hiába... csak az ujja kell neki. szerencsére úgy veszem észre h most h kezd mászni és midnen után nyúkál, minden fontosabb mint az ujja, így lehet h kicsit kevesebbet szopizza...

anno én is próbáltam le szoktatni, nem engedni neki...de hiába... csak az ujja kell neki. szerencsére úgy veszem észre h most h kezd mászni és midnen után nyúkál, minden fontosabb mint az ujja, így lehet h kicsit kevesebbet szopizza...
A kérdező hozzászólása: Én is ebben reménykedem, hogy a kezecskéjét inkább játékra fogja használni. Vagy játék, vagy ujjszopi, azt pedig semmiképp nem szeretném, hogy játék és mellé cumi is.

7 hónapos tápszeres baba mikor mit eszik? Az én babám reggel 5 és 9-kor tápot kap, hogyan szoktassam a 5-i tápizást későbbre? éjjel már csak teát kap!

Legjobb válasz: Az enyém ezt eszi: reggel 8-kor ébred, tápszert kap. Tízóraira gyümit, ebédre fõzeléket husival, uzsira újabban tápszert, és vacsira, elalvás elõtt tejpépet. Az én babám este 10- kor alszik el, és ezért ébred csak 8-kor. A tied mikor alszik el? Esetleg te is cseréld fel neki, elalvás elõtti kajának ne tápit kapjon, hanem pl. Jó éjt tejpépet. Lehet az jobban elnyomná a hasát, és nem ébredne fel 5-kor enni, hanem csak 7-8 órakor.

Az enyém ezt eszi: reggel 8-kor ébred, tápszert kap. Tízóraira gyümit, ebédre fõzeléket husival, uzsira újabban tápszert, és vacsira, elalvás elõtt tejpépet. Az én babám este 10- kor alszik el, és ezért ébred csak 8-kor. A tied mikor alszik el? Esetleg te is cseréld fel neki, elalvás elõtti kajának ne tápit kapjon, hanem pl. Jó éjt tejpépet. Lehet az jobban elnyomná a hasát, és nem ébredne fel 5-kor enni, hanem csak 7-8 órakor.
A kérdező hozzászólása: A vacsi 8 körül van és 260ml. mildibé tejpép táppal és már el is alszik, de éjjel sokszor fent van, mert napközben is kb.3* alszik fél órát, voltam babaneurulógusnál és babapszihiáternél a rossz alvás miatt és azt mondta hogy hát õ egy rossz alvó (mondjuk ezt én is tudom) és éjjel már nem kéne neki enni csak teát adni!
Én is azt gondolom, hogy késõbb kapjon vacsit és tartalmasabbat, mint a táp, pl. erre jó a tejpép. Én már éjjel teát sem adnék neki, ha van cumija, csak azt add oda neki, ugyanis a tea csak átszalad rajta...elképzelhetõ, hogy ha tartalmasabb ételt kap este késõbb kel reggel, bár nálunk 3 hónaposan az volt, hogy megszokásból meg-meg ébredt, de a cumival visszaaludt. nyilvánvaló, hogy nem volt éhes, mert akkor nem lett volna elég a cumi.
Az Én kisfiam is 7 hós, így eszik: Kb 7körül ébred-MAXIMUM 100-120gr tápszer 10-kb 180-200 gr gyümi 13-kb 200 gr fõzelék 16-17 140-160gr tejpép (vagy gyümis joghurt, krémtúró) 20- MAXIMUM 160-180 gr tápszer Hamik között kap babapiskótát, üres zsömit-kiflit vagy túrórudit. Éjjel nagyon ritkán ébred fel, de akkor meg kell etetnem tápszerrel, különben nem alszik vissza.
Elõzõ vagyok, az Én babám sem nagyon alszik napközben.Max 3xfél óra.
A kérdező hozzászólása: Azt szeretném kérdezni, hogy rendes gyümölcsös joghurtot adsz neki és túrórudit? azt csokistól vagy leszeded a csokit rólla és milyen fajtát? mert már ezekre én is gondoltam csak nem mertem adni neki! köszi a válaszokat!
Danone (actíviát nem) vagy Szivecske gyümiseket(meggyeset vagy sbarackosat), rudiból pedig a Piros Pöttyöset(úgy adom ahogy van csokival együtt), meglátja a csomagolását és már "remeg" érte :) .


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!