Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam 5 hónapos (31 db)

A 4, 5 hónapos babát hogyan szoktassam át a babakocsiból az ágyban alváshoz?

Nappal csak a babakocsiban tud elaludni, úgy, hogy tologatom, még a lakásban is(tudom én rontottam el mikor elkezdtem),de ha elalszik és átrakom a kiságyába 20 perc után felébred.A kocsiban is mikor ébredezne ott vissza tudom ringatni, így akár 2 órát is tud aludni.

Legjobb válasz: Nekem is ugyanígy volt. Pont amit leírtál. Most 5,5 hónapos a lányom. 4,5 hónaposan szoktattam vissza az ágyába. 2-3 napon keresztül 20 perceket aludt. Elég fárasztó volt. De 4. nap már 1,5-2 órát aludt a kiságyába délelõtt és délután is (én nappal kicsit be szokta sötétíteni a szobáját). Szerintem próbáld meg pár napig kitartóan a kiságyában altatni..elsõ 1-2 hétben paskoltam a fenekét pár percig..ez elringatta:) Remélem sikerülni fog neked is:)

Nekem is ugyanígy volt. Pont amit leírtál. Most 5, 5 hónapos a lányom. 4, 5 hónaposan szoktattam vissza az ágyába. 2-3 napon keresztül 20 perceket aludt. Elég fárasztó volt. De 4. nap már 1, 5-2 órát aludt a kiságyába délelõtt és délután is (én nappal kicsit be szokta sötétíteni a szobáját). Szerintem próbáld meg pár napig kitartóan a kiságyában altatni..elsõ 1-2 hétben paskoltam a fenekét pár percig..ez elringatta:) Remélem sikerülni fog neked is:)

11 hónapos kisfiem éjszaka még mindig megébred van hogy kétszer, de van hogy 4-5-ször is, még kétszer szopizik is, mit lehetne tenni, hogy ne kelljen fel éjjel és ne szopizzon, hogy szoktassam le?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem fokozatosan vond meg tõle a cicit. Az én kisfiam igaz még csak 5,5 hónapos, de én úgy csináltam hogy hetente csökkentettem a tápszer mennyiségét és teát adtam neki helyette. 4 hónaposan átaludta az éjszakát. Remélem tudtam segíteni.

Szia! Szerintem fokozatosan vond meg tõle a cicit. Az én kisfiam igaz még csak 5, 5 hónapos, de én úgy csináltam hogy hetente csökkentettem a tápszer mennyiségét és teát adtam neki helyette. 4 hónaposan átaludta az éjszakát. Remélem tudtam segíteni.
Szia!Az én kisfiam 14 hónapos és még szopizik éjjel még fel ébred vagy 3 4-szer még mindig.Védõnõ azt mondta , hogy megszokásból ébred fel.De nem bírom meg állni, hogy ne adjak neki.NAgy lányom 3éves koráig a kicsi 2éves koráig szopizott.Le szoktak õk is.Most meg kinevetik a kicsit , hogy szopizi.:-DDDDJa és attól függetlenül szépek a melleim sokat tornázok rá.Üdv.Ad amedig lehet és bírod tudom fárasztó néha!

Hogyan szoktassam rá az 5 hónapos kisfiam, hogy egyedűl aludjon el a kiságyában?

Sajnos csak kézben vagy cicin tud elaludni és sok ismer?söm azt mondta,hogy minél el?bb szoktassam le de eddig sajnos nem sikerült!Sírni hagyni nem akarom,mert annyira sajnálom,vagy ne is foglalkozzak ezzel majd leszokik magától?Kérem aki tud segítsen!Köszönöm

Legjobb válasz: Az elsõ válaszolónak nagyon igaza van! Az én fiam is 5 hónapos õ is kézben vagy a cicin alszik el, én sem hagyom sose sírni. Nem csinálok belõle igazán nagy ügyet, és nem is igyekszem a leszoktatással, mert van egy 5 éves fiam is akit 1,5 éves koráig ringattam alvás elõtt minden este, aztán egyszercsak magától leszokott róla, mert már lefekvéskor elmókolt a kiságyban a macijával, meg a ruhapelussal és álomba szenderült. Azóta sincs problémánk az elalvással nyugodt kiegyensúlyozott kisfiú. Szerintem amíg egy kicsinek kell az alváshoz az anyai közelség addig meg kell neki adni. Boldog babázást!

Az elsõ válaszolónak nagyon igaza van! Az én fiam is 5 hónapos õ is kézben vagy a cicin alszik el, én sem hagyom sose sírni. Nem csinálok belõle igazán nagy ügyet, és nem is igyekszem a leszoktatással, mert van egy 5 éves fiam is akit 1, 5 éves koráig ringattam alvás elõtt minden este, aztán egyszercsak magától leszokott róla, mert már lefekvéskor elmókolt a kiságyban a macijával, meg a ruhapelussal és álomba szenderült. Azóta sincs problémánk az elalvással nyugodt kiegyensúlyozott kisfiú. Szerintem amíg egy kicsinek kell az alváshoz az anyai közelség addig meg kell neki adni. Boldog babázást!
Sírni tényleg, ne hagyd! Ez nagyon helyes! Próbáld meg beteni a kiságyba hamár látod hogy tényleg nagyon álmos. Csak akkor. Mert ha hamarabb a kiságyat fejbe hozzáköti a hisztivel, sírással. Maraj ott mellette, simogasd. Ha netán újra elkezd ennek ellenére is sírni, vedd fel, járj vele egyet, majd ha megnyugodott tedd vissza! ha ismétlõdik ugyanezt csináld végig. Sok szerencsét(tudom az elején nehéz lesz)
Szia! Nálunk ugyan ez a probléma van...volt, csak mi 3 hónaposak vagyunk és a kislányom 3 hétig nagyon beteg volt ezért velünk aludt az ágyban és hozzászokott, most meg nem tudtam visszaszoktatni az ágyba. Sirni semmi képpen ne hagyd az ágyban mig el nem alszik. Nálunk az vált be amit a suttogóban is olvastam, hogy megvárom mig el nem kezd ásitozni vagy már a szemét dörzsöli az álmosságtól és csak ekkor teszem az ágyába. Ha el kezd sirni, márpedig szokott mert megszokta a kézben elaltatást akkor cumit adok neki és oda hajolok hozzá és halk sssss-t suttogok a fülébe amitõl megnyukszik és közben finoman paskolgatom a fenekét.... 5 perc és alszik. Bár ha hasra fektetem rögtön becsukja a szemét de azért még pár percig "hümmög". Van hogy igényli hogy amikor oda hajolok hozzá hogy az arcom hozzáérjen. Elvileg hagyni kell hogy egyedül aludjon el de én már annak is örültem hogy egyáltalán igy elaludt. Majd fokozatosan haladunk, , , elõbb-utóbb elalszik magától is. Próbáld ki te is ezt, hátha segít. Remélem valamelyest tudtam segíteni. Üdv: 12 hetes kislány anyukája


5 hónapos a fiam az elsõ hetektõl cumizik. Alváshoz es nyugtatáshoz használjuk. Most viszont kiveszi es jatszik vele, élében próbálja meg berakni es ha lehajtja a cumit akkor befér a szájába. Avent cumikat használunk. Hogy szoktassam le a cumiról?

Van valakinek tapasztalata ilyenrõl es szerintetek hogyan kezdjek neki a leszoktatásnak?

Legjobb válasz: Inkább vegyél neki másik fajtát. Egyszerübb, mint leszoktatni, az szerintem nagyon nehéz lenne, mert még kicsi, és szüksége van rá az alváshoz. Az enyém is 5 hónapos, csak alváshoz cumizik.

Inkább vegyél neki másik fajtát. Egyszerübb, mint leszoktatni, az szerintem nagyon nehéz lenne, mert még kicsi, és szüksége van rá az alváshoz. Az enyém is 5 hónapos, csak alváshoz cumizik.
Vegyél neki 2-es méretüt.

Hogy szoktassam le az 5 hónapos cicámat, a kezem harapdálásáról? És miért nem szereti ha dögönyözöm (pl. simogatom a pociját)?

Legjobb válasz: A hasukat ösztönösen védik, kevés cica szereti, ha oda nyúl az ember. 5 hónaposan természetes, hogy harapdál. Sokan leszoknak róla, ahogy felnõnek, aki mégsem, azzal pedig lehet kesztyûs kézzel játszani vagy méginkább egy tárggyal.

A hasukat ösztönösen védik, kevés cica szereti, ha oda nyúl az ember. 5 hónaposan természetes, hogy harapdál. Sokan leszoknak róla, ahogy felnõnek, aki mégsem, azzal pedig lehet kesztyûs kézzel játszani vagy méginkább egy tárggyal.
Tesom cicaja 2eves.O harapdalassal mutatja ki a szeretetet.Erdekes dolog, de igy van.
Azért harap meg mert a macskáknak a hasuk a legérzékenyebb pontjuk nagyon finoman lehet simogatni.Am ha bízik benned a hasát fogja mutatni és akkor kell óvatosan megsimizni.
Szerintem, ha a hasát simized, azt játéknak nézi, én így szoktam õket felhergelni a játékra :)
Ez macska, nem kutya...A hasuk érintése védekezõ reflexet vált ki. 5 hónaposan épp zajlik a fogváltást, ilyenkor rágcsálnak. De ha úgy nyúlsz hozzá hogy neki az irritáló, akkor ne csodálkozz ha belédharap. Tapasztald ki, és ha valami nem tetszik neki, ne csináld. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem hogy okot adok a harapdálásra, egyszerûen simogatni szeretném és õ harapdálni kezdi a kezemet.Ennyi.
Majd késõbb értékelni fogja a simogatást, a kölyökmacskák még nincsenek oda az ilyesmiért. Õket csakis a játék érdekli, ami számukra némi harapdálást is magába foglal.
Akkor lehet hogy túl gyakran akarod simogatni. Hagyd békén. Ha szeretgetést akar, tudatni fogja veled. Addig is játsz vele. A horgászbot típusú játékok a legjobbak.
Mindig a macska irányít: ha azt akarja, hogy a hasát simogasd, odakínálja neked. A kéretlen (has) simogatás agressziónak minõsül macskáéknál. Ha pedig azt akarod, hogy ne karmolja a kezed, sose játssz vele kézzel durván, és játék közben mindig legyen szabad menekülési útvonala. Ha azt látod, hogy menne tõled, engedd. Kb. ennyi kell a macska teljes bizalmának elnyeréséhez, fullos hassimogatási lehetõségekkel. Csak sajnos így meg anyai pozíciót nyersz a macskánál, a játszótársi pozíciót meg az kapja, aki hajlandó durván játszani. Azaz: simi sok lesz, de közelharc semmi.

Hogyan szoktassam össze, a 3 kutyámat a most érkezett negyedikkel? Van egy 11 hónapos labi keverékem, egy kb 1 éves tacsko keverék, egy 5 hónapos staffi keverék, a negyedik pedig fogalmam sincs milyen, közepes méretû. Mindegyik szuka!

ma összengedtem õket, a labi probál dominálni, de az ujoncnak nem nagyon tetszik, elvannak, de néha torzsalkodnak! A kis tacsi állandóan csipkedi az uj kutyát, este a kajánál össze is ugrott a labi, meg az uj kutya, ugyhogy most elzártam, de az lenne a cél, hogy eggyütt legyenek akkor is ha nem vagyok itthon!

Legjobb válasz: "a labi probál dominálni" - tiltsd le. "néha torzsalkodnak" - tiltesd le. "A kis tacsi állandóan csipkedi az uj kutyát" - tiltsd le. Sétáltasd õket sokat együtt, tarts kéznél egy boroskannát 3-4 kaviccsal (zörög, utálják a hangját, remekül lehet vele tiltani), és vagdosd hozzájuk, ha kötözködnek. Kajánál legyenek egymástól kellõen nagy távolságra, állj be a gázosak közé a kannával, és aki felnéz a tálból, hogy a másikat strölje, az kapjon vele egyet, mindezt halálos nyugalommal, nem idegesen, mert azzal csak te is ráteszel egy lapáttal a balhés hangulatra. Persze ez sem biztos, hogy elég, ha amúgy nem vagy irányító szerepben, és úgy érzik, hogy nekik kell mindent elrendezniük. Kutyaiskola, falakvezérség sürgõsen, és befejezni a kutyagyûjtést, szintén sürgõsen.

"a labi probál dominálni" - tiltsd le. "néha torzsalkodnak" - tiltesd le. "A kis tacsi állandóan csipkedi az uj kutyát" - tiltsd le. Sétáltasd õket sokat együtt, tarts kéznél egy boroskannát 3-4 kaviccsal (zörög, utálják a hangját, remekül lehet vele tiltani), és vagdosd hozzájuk, ha kötözködnek. Kajánál legyenek egymástól kellõen nagy távolságra, állj be a gázosak közé a kannával, és aki felnéz a tálból, hogy a másikat strölje, az kapjon vele egyet, mindezt halálos nyugalommal, nem idegesen, mert azzal csak te is ráteszel egy lapáttal a balhés hangulatra. Persze ez sem biztos, hogy elég, ha amúgy nem vagy irányító szerepben, és úgy érzik, hogy nekik kell mindent elrendezniük. Kutyaiskola, falakvezérség sürgõsen, és befejezni a kutyagyûjtést, szintén sürgõsen.
Szerintem elõször ismertesd meg mindegyikkel külön, utána fokozatosan 2-2 kutyával engedd össze és így tovább.. Nekünk is négy kutyusunk van, és mi így csináltuk.
Mondjuk ha már ennyi kutyád van akkor illene minimálisan érteni is hozzájuk...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a tanácsokat, azt remélem addig nem lesznek nálam hogy tüzeljenek, de ha mégis el tudom különiteni õket... bár tavasszal az enyémeket mindenképp ivartalanitom
A kérdező hozzászólása: hát, a kavicszörgetés nem tul jól sült el, kólásflakonba tettem kavicsot, kb 2-3-szor megráztam amikor összeengedtem õket, erre az uj kutya ugy bepánikolt visszament a kiskertbe ahol el van különitve, és azota nem is nagyon mozdul ki, hiába nyitva van a kapu! ez tegnap volt de még ma sem jön ki.. :(
Hozzá kell szoktatni, ha fél tõle, nem pedig feladni. Néha menj ki a kertbe flakonnal, zörgesd, rugdosd, csapdosd a falhoz teljes nyugalommal, lássa, hogy nem bánt. Addig meg találj ki valami más fegyelmezést a banda többi részének.
A kérdező hozzászólása: nem is tudom, a többinek elég ha rájuk szólok, lehet kihagyom most a kavicszörgetést!:) elvitem sétálni, meglepõen jol viselkedett, csak nagyon huz még, de azt hiszem lenevelhetõ errõl is
a staffikeverék a legnormálisabb akkor? Õ milyen természet? Hogy viszonyul a többiekhez?
A kérdező hozzászólása: ó, vele semmi gond, mindegyikkel jol elvan, még kölyök állandóan csak játszik.. :)
Hát én dolgoztam menhelyen, és ott úgy nézett ki a pórázhoz-nyakörvhöz szoktatás, hogy ráraktuk a kutyára és vittük. Nyakörv eleve volt mindegyiken állandó jelleggel, hogy legyen hol megfogni õket, ha szükséges, a sétákról meg hamar megtanulták, hogy az jó dolog. Nem érdemes sokat szarakodni vele, csak esélyt adsz a kutyának az ellenkezésre, viszont ha rögtön a sétával köti össze, akkor gyakorlatilag három nap alatt a póráz lehet a kedvenc felszerelése. Vigyed csak õket, egyesével elõször, aztán kettesével, közben állj rá a behívásra, legyen nálad játék, jutalomfalat, elõbb-utóbb összeáll, de ha nem csinálod, sosem lesz belõle semmi. Ja, és ha ivarosak és valamelyik esetleg tüzelni akarna, akkor azért számolj vele, hogy lehetnek komoly balhék. És a komolyat úgy értem, hogy a szukák képesek kicsinálni egymást, ha elkattan az agyuk. Akkor még fontosabb a lemozgatás és a kontroll, de az is lehet, hogy el kell majd különíteni õket egy idõre.
A kérdező hozzászólása: nem igazán merem kivinni õket, mert mivel nem az én kutyáim, hogy számolok el velük ha meglépnek:) , meg egyenlõre a nyakörvhöz kell szoktatnom, meg porázhoz õket, de majd szép sorjában... a labit viszem kutyasuliba, remélem holnap :)
Ja, és ha fél az új kutya, akkor el kell hajtani a többit, ne zaklassák, értsenek a szóból. Majd haverkodik, ha feloldódott. Az elzárás ezen mondjuk nem segít, s zóval mindenképpen ereszd össze a bandát és magyarázd el nekik a játékszabályokat.
Azt tudod tenni, hogy 24/7 hiteles falkavezér vagy, és akkor a kutyáid nem érzik úgy, hogy rendezkedniük kellene :) Meg persze fontos, hogy le legyenek mozgatva rendesen és rendszeresen hordd õket idegen kutyák közé, hogy szokják az érzést, hogy nem csak a ti kis falkátok létezik. Egyébként elég gáz nálad a koreloszlás, két kamassz megy egy mindjárt kamasz, nem a legszerencsésebb idõpont új kutya beszoktatására. Szóval csak keményen.
A kérdező hozzászólása: akumi köszi a választ, kb igy tettem, ahogy irtad, még egy nap voltak csak eggyütt, idõvel összeszoknak majd, csak érdekel, mit lehet tenni azért, hogy ne tartson sokáig az összeszokás.. a kutyagyûjtést máris befejezném, de amint irtam, ezek azért vannak nálam, mert altatási listán voltak, és lessz is talán gazdájuk is van már, néhány hét mulva mennek oda... :) igazábol nem a labival van baj szerintem, a többiekkel nagyon hamar megszokott, az uj kutya inkább aki nem akar behódolni ja és nagyon félõs
nagyon szép, és nemes dolog, hogy befogadsz ennyi kutyát, biztosan jobb nekik ott, mint a sintértelepen, és a lelkednek is biztosan felemelõ. DE. és ez itt egy nagy DE. egy falkavezér nélküli falka baromira veszélyes játék. ha nem vagy igazi atombombabiztos falkavezér, akkor kutyaiskola, vagy ajándékozd el a kutyákat, mert a baj a végén nagy lehet, még ha nem is látod, és nem is tudod elképzelni.
A kérdező hozzászólása: Bino igy tettem, általában be is szokott válni, most nem teljesen a gyepin olyan meghuzodó, szelid kutya volt, nem gondolta senki, hogy probléma lessz a beilleszkedése
A kérdező hozzászólása: diesel ha értenék hozzájuk nem irkálnék ide egyébként ebbõl 3 mentett kutya, sintérteleprõl jöttek, altatták volna õket...
A kérdező hozzászólása: egyébként mindegyik normális, ha összeengedem õket akkor nem esnek egymásnak, mint a veszedelem :) ma már egész jól ment nekik...

Kislányom 9 hónapos és még minden éjszaka van hogy 5-6 alkalommal is. Hogy szoktassam le az ébredésről illetve az éjszakai evésről?

Legjobb válasz: Ha leakarod szoktatni akkor ne adj neki enni semmiképpen, határozd el magad és ne változtass álláspontot félúton mert akkor elbizonytalanítod a babát akkor végképp nem fogja érteni hogy " most nem adott anyu cicit sírtam 1 órát a vállán és most mégis ad akkor ezek szerint ezt kell csinálni hogy kapjak.." Mellesleg kb 5kgos babának már nincs szüksége az éjjeli szopira és minél fiatalabb annál könnyebb leszoktatni... Nekem 20 hetes volt amikor teljesen abbahagytuk,(2 nap alatt) de természetesen az szükséges hogy nappal sokat egyen nekem akkoriban az össz ml kb 900körül mozgott... Fontos hogy beszéld meg a pároddal hogy tartson ki melletted és félúton ne szóljon oda hogy " csinálj már valamit vele ... nem hallod hogy ordít .. biztosan éhes.." Ezt együtt kell végig csinálnotok és elhatároznotok... Egy ismerõsöm ezt 15 hónapos koráig húzta , gondolta hogy elõbb leszoktatja a cicirõl és utána tápszert kap... a baba jól hozzávágta ! Sok sikert!

Ha leakarod szoktatni akkor ne adj neki enni semmiképpen, határozd el magad és ne változtass álláspontot félúton mert akkor elbizonytalanítod a babát akkor végképp nem fogja érteni hogy " most nem adott anyu cicit sírtam 1 órát a vállán és most mégis ad akkor ezek szerint ezt kell csinálni hogy kapjak.." Mellesleg kb 5kgos babának már nincs szüksége az éjjeli szopira és minél fiatalabb annál könnyebb leszoktatni... Nekem 20 hetes volt amikor teljesen abbahagytuk, (2 nap alatt) de természetesen az szükséges hogy nappal sokat egyen nekem akkoriban az össz ml kb 900körül mozgott... Fontos hogy beszéld meg a pároddal hogy tartson ki melletted és félúton ne szóljon oda hogy " csinálj már valamit vele ... nem hallod hogy ordít .. biztosan éhes.." Ezt együtt kell végig csinálnotok és elhatároznotok... Egy ismerõsöm ezt 15 hónapos koráig húzta , gondolta hogy elõbb leszoktatja a cicirõl és utána tápszert kap... a baba jól hozzávágta ! Sok sikert!
Lehet oka van hogy kel. foga nem jön? vagy a kezdetektõl kel meg eszik?
Fiam 10 hónapos. Az éjszakai evésrõl úgy szoktattuk le hogy az apa ment be hozzá (anyatejes, tõle nem várja a cicit), ja és este bõséges vacsora. Az éjszakai ébredés sajna megoldatlan, sokszor ébred, fõleg amikor a foga jön. Olyankor valamelyikünk a kiságy mellé költözik a földre hogy ne kelljen átrohangálni a hálószobából. Erre a problémára én is várok megoldásokat (kivéve hogy hagyjuk ordítani).
Szia! Lehet, hogy jön a foga, és ezért van! De egy ennyi idõs babának már nincs szüksége éjjeli evésekre! Itasd meg, ha ébred, ne etesd! Fogzásra nekünk a Dentinox vált be! Egyszer sem ébred a kislányom. 8, 5 hós.
Szia! Bõséges vacsorát kapjon, és ne etesd éjjel, csak vízzel kínáld. Lehet, hogy a foga jön, nekünk is a Dentinox gél vált be rá. Viszont sajnos lehet szeparációs szorongás is, ez már nehezebb ügy, mert egyszerûen titeket hiányol, attól fél, hogy örökre egyedül lesz hagyva. Aludj pár napig együtt egy takarójával, lepedõjével, állatkájával, és ezeket tedd be mellé, hogy érezhesse az illatodat. Nekünk ez elég durva idõszak volt, én átvittem egy széket a kiságy mellé, és, mikor felkelt, próbáltam nem mindig felvenni, hanem a rácsok között benyúlva fogtam a kezét, míg vissza ne aludt.

7 hónapos tápszeres baba mikor mit eszik? Az én babám reggel 5 és 9-kor tápot kap, hogyan szoktassam a 5-i tápizást későbbre? éjjel már csak teát kap!

Legjobb válasz: Az enyém ezt eszi: reggel 8-kor ébred, tápszert kap. Tízóraira gyümit, ebédre fõzeléket husival, uzsira újabban tápszert, és vacsira, elalvás elõtt tejpépet. Az én babám este 10- kor alszik el, és ezért ébred csak 8-kor. A tied mikor alszik el? Esetleg te is cseréld fel neki, elalvás elõtti kajának ne tápit kapjon, hanem pl. Jó éjt tejpépet. Lehet az jobban elnyomná a hasát, és nem ébredne fel 5-kor enni, hanem csak 7-8 órakor.

Az enyém ezt eszi: reggel 8-kor ébred, tápszert kap. Tízóraira gyümit, ebédre fõzeléket husival, uzsira újabban tápszert, és vacsira, elalvás elõtt tejpépet. Az én babám este 10- kor alszik el, és ezért ébred csak 8-kor. A tied mikor alszik el? Esetleg te is cseréld fel neki, elalvás elõtti kajának ne tápit kapjon, hanem pl. Jó éjt tejpépet. Lehet az jobban elnyomná a hasát, és nem ébredne fel 5-kor enni, hanem csak 7-8 órakor.
A kérdező hozzászólása: A vacsi 8 körül van és 260ml. mildibé tejpép táppal és már el is alszik, de éjjel sokszor fent van, mert napközben is kb.3* alszik fél órát, voltam babaneurulógusnál és babapszihiáternél a rossz alvás miatt és azt mondta hogy hát õ egy rossz alvó (mondjuk ezt én is tudom) és éjjel már nem kéne neki enni csak teát adni!
Én is azt gondolom, hogy késõbb kapjon vacsit és tartalmasabbat, mint a táp, pl. erre jó a tejpép. Én már éjjel teát sem adnék neki, ha van cumija, csak azt add oda neki, ugyanis a tea csak átszalad rajta...elképzelhetõ, hogy ha tartalmasabb ételt kap este késõbb kel reggel, bár nálunk 3 hónaposan az volt, hogy megszokásból meg-meg ébredt, de a cumival visszaaludt. nyilvánvaló, hogy nem volt éhes, mert akkor nem lett volna elég a cumi.
Az Én kisfiam is 7 hós, így eszik: Kb 7körül ébred-MAXIMUM 100-120gr tápszer 10-kb 180-200 gr gyümi 13-kb 200 gr fõzelék 16-17 140-160gr tejpép (vagy gyümis joghurt, krémtúró) 20- MAXIMUM 160-180 gr tápszer Hamik között kap babapiskótát, üres zsömit-kiflit vagy túrórudit. Éjjel nagyon ritkán ébred fel, de akkor meg kell etetnem tápszerrel, különben nem alszik vissza.
Elõzõ vagyok, az Én babám sem nagyon alszik napközben.Max 3xfél óra.
A kérdező hozzászólása: Azt szeretném kérdezni, hogy rendes gyümölcsös joghurtot adsz neki és túrórudit? azt csokistól vagy leszeded a csokit rólla és milyen fajtát? mert már ezekre én is gondoltam csak nem mertem adni neki! köszi a válaszokat!
Danone (actíviát nem) vagy Szivecske gyümiseket(meggyeset vagy sbarackosat), rudiból pedig a Piros Pöttyöset(úgy adom ahogy van csokival együtt), meglátja a csomagolását és már "remeg" érte :) .

Hogyan szoktassam le az 5 hónapos kisfiamat arról, hogy ne éjjel 11 és 12 körül aludjon el?

Legjobb válasz: Szia! Ebben a korban mi is ekörül aludtunk el. Aztán egyre hamarabbra tettem az utcsó etetést. És ugy 6-7 hónapos korában már õ igényelte este 9 körül a kaját, majd fekvés.Az elalavással kapcsolatban: tedd csak az utcsó kajcsi után, majd kapcsold le a villanyokat, legyen nyugi a szobájában, kicsit simogasd a hátá vagy a hasát.1-2 hét és megtanulja, hogy "itt a lefekvés ideje".

Szia! Ebben a korban mi is ekörül aludtunk el. Aztán egyre hamarabbra tettem az utcsó etetést. És ugy 6-7 hónapos korában már õ igényelte este 9 körül a kaját, majd fekvés.Az elalavással kapcsolatban: tedd csak az utcsó kajcsi után, majd kapcsold le a villanyokat, legyen nyugi a szobájában, kicsit simogasd a hátá vagy a hasát.1-2 hét és megtanulja, hogy "itt a lefekvés ideje".
Szia! Nekünk is sok gondunk volt(remélem csak volt :) ) ) az esti elalvással. Nemsokára 5 hónapos a maszat. Volt olyan, hogy éjjel 2-kor még ringatni kellet, mert õnagysága nem volt álmos. Bevezettük, hogy reggel 6-kor mindenképpen keltés és evés. Utána visszateszem, 9 körül felöltözünk, fél 10-10 körül evés, és egész nap 3 óránként kb, ahogy igényli. Este 6 körül fürcsi, utána pörög egyet, és negyed-fél 9-nél tovább nem bírja. Akkor eszik, utána alvás. Mivel ilyenkor evés közben bealszik, egy óra múlva felkel, akkor már csak nagyon minimális félhomályban még adok neki enni, de van, hogy csak cumizik, de így megnyugyzik, és elalszik. 10-fél 11 körül már aztán teljesen elnyugszik. Nekünk eddig ez bevált. Nem akarom elkiabálni. :) ) Remélem tudtam segíteni. Ja, és napközben csak akkor altatjuk, ha már nagyon nyûgi, és magától semmiképpen nem alszik el.
A kérdező hozzászólása: Köszi anyukák! Este már ki is próbáljuk!

6, 5 hónapos tápszeres fiam van, hogy éjjel 2x is felkel enni, normális ez? Szoktassam le?

El?tte sem aludta át az éjszakát. Biztos, hogy éhes, mert nem szomjas és nem tudom megnyugtatni, úgy sír.

Legjobb válasz: Nekem 6,5 hós a lányom, ugyanigy vagyok mint te. Felkel 2x, de van hogy 3x is. Eszik állandóan amikor felébred. MÁr alig alszom. Azt mondták hagyjuk sirni, utána már nem kel fel. De nincs szivem....

Nekem 6, 5 hós a lányom, ugyanigy vagyok mint te. Felkel 2x, de van hogy 3x is. Eszik állandóan amikor felébred. MÁr alig alszom. Azt mondták hagyjuk sirni, utána már nem kel fel. De nincs szivem....
A fiam ma 7 hónapos, és anyatejes, de tök ugyanez van, mint nálatok. Ma hajnalban már úgy keltem fel, hogy soha nem fogunk már végigaludni egy éjszakát sem. Én azért is vagyok így neki keseredve, mert az én fiam 3-6 hónapos koráig estétõl aludt reggelig. Aztán ahogy betöltötte a 6 hónapot, borult minden. Azóta változó 1-3x kel éjszakánként. És muszáj neki enni adnom, mert ha felveszem az nem elég. Sírni nem tudom hagyni. Szoktam próbálkozni vele, de max 2 percig bírom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!