Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam 5 éves kislányomat, hogy (4 db)

Hogyan szoktassam le 5 éves kislányomat, hogy ne szórjon homokot más kisgyerek szemébe?

5-éves kislányom rendszeresen a játszótérren homokot szor más gyerekek szemébe, ha rászolók, k?zli: Ne szólj bele az én dolgom! Otthon meg meg nem hajlandó rendet csinálni, és parancsolgat, ha ellent merünk mondani el?fordult, hogy belénkrúgott. Segitsetek, mit tegyek???

Legjobb válasz: Ha ilyet csinál menj oda és verj a kezére.A lányom 2.5 éves de ha olyat csinál én igenis odacsapok.Nem agyonütni kell, de egy jó idõben adott pofon, csodákra képes.

Ha ilyet csinál menj oda és verj a kezére.A lányom 2.5 éves de ha olyat csinál én igenis odacsapok.Nem agyonütni kell, de egy jó idõben adott pofon, csodákra képes.
Én a butaság ládát javaslom. Ha valami rosszat csinál vedd el tõle a kedvenc játékát és addig ne add vissza amíg nem tette jóvá. Ha ez nem segít állítsd sarokba.
Hát nem tudom mennyire leszek most dúrva, de ha az én gyerekem szemébe szórná a homokot akkora pofont lenyomnék neki hogy le esne a feje, szerintem már elkéstél a neveléssel.A férjem unokaöccse is rugdossa a szüleit csak hogy õ 16 éves, õ is 5 éves korába kezte és még mindíg csinálja, bocsánat ha megbántottalak ezzel.
Nem vagyok verés párti, de ha nem csapsz a fenekére most, késõbb még érdekesebb dolgokat is fog csinálni és mondani. Ezt valahol az elején rontottátok el, persze nyilván nem direkt, hanem szeretetbõl. Már most is nehéz lesz ezen az állapoton fordítani, de azt gondolom egy-egy fenékre csapás még nem gyerekbántalmazás. Nem agyonverni kell a gyereket, hanam éreztetni vele, hogy amit tesz az másoknak rossz.
tökéletesen egyetértek az elõttem szólóval. szerintem ha végképp nem megy akkor nem szégyen a nevelési tanácsadótól kérni a segítséget.
Amit leirtal mondd el a nevelesi tanacsadoban vagy az ovo nenik is tudnak jo tanacsot adni. Ne foglalkozz senkivel, es egyaltalan ne is mondd senkinek hogy nevelesi meg beszeltel az ovo nenivel. CSak azzal foglalkozz hogy a kicsidbol elobb utobb jo kislany legyen! Dehogyis keso. Szerintem nem keso csak mar nehezebb mivel ismer benneteket, tudja meddig mehet el nalatok. De most valts!!! Kerj segitseget szakembertol, megeri!!! Jo lanyt nektek!

4, 5 éves kislányom mindig sírva fakad, kényes és akaratos. A férjemmel két mondatot nem tudunk váltani anélkül, hogy bele ne szóljon. Hogyan szoktassam le erről?

Nem vagyok engedékeny szülő,sőt talán túl szigrú is vagyok vele,mérleg a horoszkópja,ez illik is rá,de az sem normális hogy mindenért pityeg .

Legjobb válasz: Legyetek következetesek,lehetsz szigorú ha nem vagy következetes, a kettõ egymás nélkül nem sokat ér. Mond meg mosta felnõttek beszélnek várja ki a sorát,ha hisztizik küld a szobájába.Engem gyerekkoromban mindig megkértek legyek halkabb,ne szóljak bele a felnõttek beszélgetéseibe,nézzek körbe,ne lökjek fel senkit,tiszteltem is a felnõtteket,udvarias is vagyok,mert megtanították,manapság nekem kell figyelni,hogy a 4-5 éves gyerek nehogy nekem jöjjön, fellökjön,csendbe maradjon,hogy értsem mit mond az anyja.

Legyetek következetesek, lehetsz szigorú ha nem vagy következetes, a kettõ egymás nélkül nem sokat ér. Mond meg mosta felnõttek beszélnek várja ki a sorát, ha hisztizik küld a szobájába.Engem gyerekkoromban mindig megkértek legyek halkabb, ne szóljak bele a felnõttek beszélgetéseibe, nézzek körbe, ne lökjek fel senkit, tiszteltem is a felnõtteket, udvarias is vagyok, mert megtanították, manapság nekem kell figyelni, hogy a 4-5 éves gyerek nehogy nekem jöjjön, fellökjön, csendbe maradjon, hogy értsem mit mond az anyja.
Nekem is megtanították, hogy legyen udvarias, de az más világ volt.Nem csaka a gyerek a felnõttek is mások voltak.Úhy mond nyugisabb volt minden. Viszont nekem is van egy 4 éves kislányom, dettó hasonló természettel és természetesen oroszlán horoszkóppal/természettel.Mostanában õ is mindenen elsírja magát.Próbálok vele nagyon türelmes lenni, de ez nem mindig sikerül és akkor lehet én is jobban rászólok és akkor õ sír.Mi is beszélgetünk apával...vagy telefonon beszélek és belebeszél tesójával együtt.Rászólok sír.Pedig annyiszor megbeszéltük hogy vár türelmeseben, de mit várok tõle....mást sem hall csak hogy mindjárt mindjárt...És ilyenkor rájövök, hogy jobban járok ha meghallgatom és én is besélgethetek tovább. A mostani gyerekek teljesen más világ mint anno ...szerintem kár összehasonlítani õjket.
Más világ, de attól még lehetne õket nevelni...ez ugye már nem megy sok szülõnél..
A kérdező hozzászólása: Én nem gondolom, hogy nem nevelem, szófogadó Õ, sarokban csak ritkán áll, de ez a belebeszélek , locsogok, majd sírva fakadok már az idegeimre megy.És csak itthon csinálja, az oviban semmi gond vele.
Az én 4, 5 éves lányom nyilas :) Mindenen sir, már kivagyunk tõle. Fõleg az boritja ki, ha nem figyelünk rá, mert éppen egymással beszélgetünk. Szerintem ez életkori sajátosság. Én sem tartom magamat engedékenynek, rá-rá szólok, de ezzel nem tudok mit csinálni. Ha csititgatom, azzal sem érek el semmit. Majd csak kinövi. Egyébként még egyke, önzõ, akaratos. Nem biztos, hogy jót fog tenni a természetének, amikor megszületik a kistestére.
Nekem is van egy ismerõsöm, az õ lánya 7 éves, elsõ osztályos, és sajna az iskolában is gond van vele. Folyamatosan félbeszakítja a tanító nénit, az óra közben kioktatja a társait. Most nevelési tanácsadóba járnak.

Hogyan szoktassam rá 5 éves kislányomat arra, hogy felébredjen ha éjszaka kitakarózik, és ne essen le az ágyról?

Már elég régóta próbálom nem hálózsákban altatni, de a vége mindig az, hogy reggel (vagy éjszaka, ha megnézem) a takaró az ágy végében összegyûrve hever, õ meg vacogva, összegömbölyödve alszik. Kapott egy rendes "felnõtt" ágyat, de a matracon alszik a földön, ugyanis hiába a leesésgátló, neki körbe kellene, mert a legkisebb rést is megtalálja, ahol le tud esni az ágyáról. Így is, hogy a földön van a matrac, addig forgolódik, amíg a szõnyegen köt ki. Pedig már a matracot is körbebarikádoztam. Mit tehetnék? Eléggé sok helyet foglal a két utazóágy, amit mindenhova cipelnünk kell, (a testvérének is, aki még kicsi), ráadásul már alig fér el benne.

Legjobb válasz: Sehogy én 30 évesen sem ébredek fel a kirakatozásra.

Sehogy én 30 évesen sem ébredek fel a kirakatozásra.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nézd, ez gyerekfüggõ. Az én gyerekem is jó alvó szerencsére. Még zivatarra sem ébred fel, ha elaludt. Most 5 éves, de én fokozatosan vettem ki például a rácsokat a kiságyból. Úgy emlékszem 2 éves már elmúlt jóval, amikor három rácsot kivettem, hogy ki tudjon jönni, ha akar. Talán egyszer csúszott ki véletlenül. Már 3 éves volt, amikor a rácsokat teljesen leszedtem, mert a ki-bebújásnál gyakran beverte a fejét a felsõ rácsokat tartó lécbe, mert sokat nõtt. Utána napokig le-le pottyant, csúszott. Volt úgy, hogy deréktól felfele az ágyon volt, a lába meg lent az odakészített szivacsmatracon. Amikor egy pár hét alatt már úgy tudott álmában forgolódni, hogy nem pottyant le, én is megpróbálkoztam vele, hogy takaróval takarózzunk. Na erre nem sikerült rászokni, mindig leforogta, összegömbölyödbe találtam mindig rá, a derekát a vastag, meleg falvédõnek nyomva. Visszatértünk a hálózsákra. Aztán amikor nyár lett, megint próbálkoztam a takaróval, de akkor is állandóan kitakarózott. Nyári hálózsákot is kellett venni, mert a takarót leforogja. Nem esik le az ágyról régóta, de kitakarózik, ha takaróval alszik. Érdekes, hogy ha pisilnie kell, arra felébred, és elindul pisilni, miközben az anyját szólítgatja. De amiatt, hogy fázik, még sosem ébredt fel. Szerintem az éberebben alvó gyerekek azok, akik vissza tudnak takarózni, mert amikor fáznak, felszínessé válik az alvásuk, és felébrednek annyira, hogy betakarózzanak.
A kérdező hozzászólása: Köszi, én is ezeket a hálózsákokat használom, de nálunk van a városban üzlet is. Szeretem nagyon, de már igazán azt szeretném, ha takaróval aludna. Csak meddig altathatom még hálózsákban, körbebarikádozva? Akinek már "rendesen" alszik a gyereke, az hogy szoktatta rá? Meddig potyogott le az ágyról?
Nálunk sem sikerült még a délutáni alvások idejére sem megoldani, hogy betakarózva maradjon. Mondjuk most lesz 5 éves, hétvégén már itthon nem alszik délután, csak az oviban a csordaszellem miatt. Így aztán mindig úgy öltöztetem, hogy nincs takaró rajta. Még mindig hálózsákban altatom. A lentebbi linken szoktam vásárolni, és különleges kívánságokat is megcsinálnak - például lábkidugó a legaljára. Elég bõ a fazonjuk, nem csavarodik a gyerekre. A felsõtestét, derekát védi, a lábát pedig, ha odatalál, akkor kidughatja... [link]
Nem tudok mit ajánlani, csak vígasztallak. Az én lányom is kitakarózik. 4 éves, és már kinõtte a kiságyát, de nagyon szereti... a 116cm-es gyerekünk még a 120cm hosszú kiságyban alszik...Épp mi is megoldást keresünk...
A kérdező hozzászólása: Már nagyon idegesít, hogy nem kel fel éjszaka sem akkor, ha fázik-általában taknyos lesz másnapra-, sem arra, ha leesik-remekül alszik a parkettán, és szintén megfázik. Vele alszom egy szobában, mert félálomban járkálok takargatni meg visszatenni az ágyára. Másfél évesen hagytuk el a rácsoságyat, azóta folyton legurul a matracról is. Ha elmentünk valahová, a férjem és köztem aludt, mégis valahogy kicsusszant a lábunknál és lebucskázott az ágyról, úgyhogy az utazóágy kell "ketrecnek", vagy megüti magát. Azért kérdeztem, hogy ki mit ajánl ezzel kapcsolatban, hogy ne csak dísznek legyen az a szép faragott ágya, hanem használni is tudja.
Még csak két és fél éves a lányom, de a takaró fél óráig sem marad rajta, a hálózsák mindig rácsavarodott, régen nem használjuk. 3 takarót használunk éjszakánként, ha begyûri maga alá az éppen aktuálisat, betakarom a másikkal, aztán a harmadikkal. Majomfészek reggelre. A fiam is így aludt kb. 5-6 éves korára már betakarózott éjszaka, ha fázott. Az ágyra a nyitott részre is szerelt a férjem leesésgátlót.
Mintha az én lánykámról írtál volna, 5 éves és a takarója csak dísznek van...én is mindent megpróbáltam már, de hasztalan.mondjuk szerencsére leesni nem szokott :-D
úgy öltöztetem éjszakára is az enyémet, hogy ha kitakarózik akkor ne fázzon. ha leesik éjszaka, akkor bemegyek és visszateszem az ágyra. nekünk körbe leesésgátlós, de simán át tud bukni rajta :D különösebben nem csinálok belõle ügyet, apja is így alszik éjszaka, soha nem takarja be magát éjjel és forgolódik... 5 évesed hogy a fenébe fér be az utazóágyba??? :D mi már 2 éve nem használjuk... :)
1 eves kora ota alszik a fiam takaróval, vagyis ikeas gyerekpaplannal, Sosem taakrozik ki, nem szeret fázni. Néha a lábát kidugja, de Sosem ébred fel ra, ha ejjel én arra jarok visszatakarom azt is. 😊 2 évesen kapott nagy agyat, nem a nagy heverõ meretet, hanem 160x80ast, ikeast. 3 oldalán eleg magas racs van, mint a kisagyhoz. A masik oldalára tettünk neki leeses gatlot, ami 120 cm hosszu. Igy 40 cm van ahol leeshetne, de ott a lábai vannak es a plussok. 113 cm a gyerek egyebkent. Soha egyszer se volt gond. Szerintem nezzetek meg ezt az ikeas agyat, nem is draga, 28E volt ha jol emlékszem. Ha igy sem erzi biztonságosnak meg meindig meg lehet oldani hogy a fal fele fordítani a racs nélküli oldalt es akkor olyan mintha racsosban aludna, de megis nagyobb 😊


Hogyan szoktassam le 2, 5 éves kislányom a cumisüvegről?

Szeptembert?l oviba megy ahová nem viheti magával a cumisüveget.de itthon ha lefekszik pihenni vagy mesézni rögtön kéri,amugy pohárból iszik de ha lefekszik nem alszik el nélküle!!Szobatiszta viszont mivel éjszaka és délben lefekvéskor cumisüvegezik alváskor pelus kell mert bepisil!!SEGÍTSETEK!!!!

Legjobb válasz: Próbáld meg csak a cumit adni neki,üveg nélkül.Ezt még esetleg az oviba is viheti.

Próbáld meg csak a cumit adni neki, üveg nélkül.Ezt még esetleg az oviba is viheti.
A kérdező hozzászólása: Nem kell neki csak a cumi, már próbáltam!Azt is próbáltam hogy egyszerûen azt mondom nincs de mindíg megsajnálom ha sír érte!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!