Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam 5 éves kislányomat, (3 db)

4, 5 éves kislányom mindig sírva fakad, kényes és akaratos. A férjemmel két mondatot nem tudunk váltani anélkül, hogy bele ne szóljon. Hogyan szoktassam le erről?

Nem vagyok engedékeny szülő,sőt talán túl szigrú is vagyok vele,mérleg a horoszkópja,ez illik is rá,de az sem normális hogy mindenért pityeg .

Legjobb válasz: Legyetek következetesek,lehetsz szigorú ha nem vagy következetes, a kettõ egymás nélkül nem sokat ér. Mond meg mosta felnõttek beszélnek várja ki a sorát,ha hisztizik küld a szobájába.Engem gyerekkoromban mindig megkértek legyek halkabb,ne szóljak bele a felnõttek beszélgetéseibe,nézzek körbe,ne lökjek fel senkit,tiszteltem is a felnõtteket,udvarias is vagyok,mert megtanították,manapság nekem kell figyelni,hogy a 4-5 éves gyerek nehogy nekem jöjjön, fellökjön,csendbe maradjon,hogy értsem mit mond az anyja.

Legyetek következetesek, lehetsz szigorú ha nem vagy következetes, a kettõ egymás nélkül nem sokat ér. Mond meg mosta felnõttek beszélnek várja ki a sorát, ha hisztizik küld a szobájába.Engem gyerekkoromban mindig megkértek legyek halkabb, ne szóljak bele a felnõttek beszélgetéseibe, nézzek körbe, ne lökjek fel senkit, tiszteltem is a felnõtteket, udvarias is vagyok, mert megtanították, manapság nekem kell figyelni, hogy a 4-5 éves gyerek nehogy nekem jöjjön, fellökjön, csendbe maradjon, hogy értsem mit mond az anyja.
Nekem is megtanították, hogy legyen udvarias, de az más világ volt.Nem csaka a gyerek a felnõttek is mások voltak.Úhy mond nyugisabb volt minden. Viszont nekem is van egy 4 éves kislányom, dettó hasonló természettel és természetesen oroszlán horoszkóppal/természettel.Mostanában õ is mindenen elsírja magát.Próbálok vele nagyon türelmes lenni, de ez nem mindig sikerül és akkor lehet én is jobban rászólok és akkor õ sír.Mi is beszélgetünk apával...vagy telefonon beszélek és belebeszél tesójával együtt.Rászólok sír.Pedig annyiszor megbeszéltük hogy vár türelmeseben, de mit várok tõle....mást sem hall csak hogy mindjárt mindjárt...És ilyenkor rájövök, hogy jobban járok ha meghallgatom és én is besélgethetek tovább. A mostani gyerekek teljesen más világ mint anno ...szerintem kár összehasonlítani õjket.
Más világ, de attól még lehetne õket nevelni...ez ugye már nem megy sok szülõnél..
A kérdező hozzászólása: Én nem gondolom, hogy nem nevelem, szófogadó Õ, sarokban csak ritkán áll, de ez a belebeszélek , locsogok, majd sírva fakadok már az idegeimre megy.És csak itthon csinálja, az oviban semmi gond vele.
Az én 4, 5 éves lányom nyilas :) Mindenen sir, már kivagyunk tõle. Fõleg az boritja ki, ha nem figyelünk rá, mert éppen egymással beszélgetünk. Szerintem ez életkori sajátosság. Én sem tartom magamat engedékenynek, rá-rá szólok, de ezzel nem tudok mit csinálni. Ha csititgatom, azzal sem érek el semmit. Majd csak kinövi. Egyébként még egyke, önzõ, akaratos. Nem biztos, hogy jót fog tenni a természetének, amikor megszületik a kistestére.
Nekem is van egy ismerõsöm, az õ lánya 7 éves, elsõ osztályos, és sajna az iskolában is gond van vele. Folyamatosan félbeszakítja a tanító nénit, az óra közben kioktatja a társait. Most nevelési tanácsadóba járnak.

Hogyan szoktassam le 5 éves kislányomat, hogy ne szórjon homokot más kisgyerek szemébe?

5-éves kislányom rendszeresen a játszótérren homokot szor más gyerekek szemébe, ha rászolók, k?zli: Ne szólj bele az én dolgom! Otthon meg meg nem hajlandó rendet csinálni, és parancsolgat, ha ellent merünk mondani el?fordult, hogy belénkrúgott. Segitsetek, mit tegyek???

Legjobb válasz: Ha ilyet csinál menj oda és verj a kezére.A lányom 2.5 éves de ha olyat csinál én igenis odacsapok.Nem agyonütni kell, de egy jó idõben adott pofon, csodákra képes.

Ha ilyet csinál menj oda és verj a kezére.A lányom 2.5 éves de ha olyat csinál én igenis odacsapok.Nem agyonütni kell, de egy jó idõben adott pofon, csodákra képes.
Én a butaság ládát javaslom. Ha valami rosszat csinál vedd el tõle a kedvenc játékát és addig ne add vissza amíg nem tette jóvá. Ha ez nem segít állítsd sarokba.
Hát nem tudom mennyire leszek most dúrva, de ha az én gyerekem szemébe szórná a homokot akkora pofont lenyomnék neki hogy le esne a feje, szerintem már elkéstél a neveléssel.A férjem unokaöccse is rugdossa a szüleit csak hogy õ 16 éves, õ is 5 éves korába kezte és még mindíg csinálja, bocsánat ha megbántottalak ezzel.
Nem vagyok verés párti, de ha nem csapsz a fenekére most, késõbb még érdekesebb dolgokat is fog csinálni és mondani. Ezt valahol az elején rontottátok el, persze nyilván nem direkt, hanem szeretetbõl. Már most is nehéz lesz ezen az állapoton fordítani, de azt gondolom egy-egy fenékre csapás még nem gyerekbántalmazás. Nem agyonverni kell a gyereket, hanam éreztetni vele, hogy amit tesz az másoknak rossz.
tökéletesen egyetértek az elõttem szólóval. szerintem ha végképp nem megy akkor nem szégyen a nevelési tanácsadótól kérni a segítséget.
Amit leirtal mondd el a nevelesi tanacsadoban vagy az ovo nenik is tudnak jo tanacsot adni. Ne foglalkozz senkivel, es egyaltalan ne is mondd senkinek hogy nevelesi meg beszeltel az ovo nenivel. CSak azzal foglalkozz hogy a kicsidbol elobb utobb jo kislany legyen! Dehogyis keso. Szerintem nem keso csak mar nehezebb mivel ismer benneteket, tudja meddig mehet el nalatok. De most valts!!! Kerj segitseget szakembertol, megeri!!! Jo lanyt nektek!

Hogyan szoktassam le 2, 5 éves kislányom a cumisüvegről?

Szeptembert?l oviba megy ahová nem viheti magával a cumisüveget.de itthon ha lefekszik pihenni vagy mesézni rögtön kéri,amugy pohárból iszik de ha lefekszik nem alszik el nélküle!!Szobatiszta viszont mivel éjszaka és délben lefekvéskor cumisüvegezik alváskor pelus kell mert bepisil!!SEGÍTSETEK!!!!

Legjobb válasz: Próbáld meg csak a cumit adni neki,üveg nélkül.Ezt még esetleg az oviba is viheti.

Próbáld meg csak a cumit adni neki, üveg nélkül.Ezt még esetleg az oviba is viheti.
A kérdező hozzászólása: Nem kell neki csak a cumi, már próbáltam!Azt is próbáltam hogy egyszerûen azt mondom nincs de mindíg megsajnálom ha sír érte!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!