Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktassam 5 (88 db)

Hogyan szoktassam 5 hetes babam egy kis rendszeressegre?

Ossze-vissza eszik, 1,1.50, 2, 3 orankent. Ejjel is ossze vissza kell, nappal sincs semmi rend kialakulva. Nem tudok semmit sem csinalni igy. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Még kicsi, hogy rendszerességre szoktasd. Ami biztos legyen az esti fürdés és lefekvés ideje. Az én babám 4 hónapos és õ sem órára pontosan mindig ugyan úgy eszik. 5 hetes baba még nagyon kicsi, akkor adj neki amikor éhes és annyiszor ahányszor kér. A házimunka késõbbre is maradhat , én akkor fõztem, teregettem, takarítottam amikor aludt mikor ilyen picuri volt, most 4 hónapos most akkor amikor fent van.

Még kicsi, hogy rendszerességre szoktasd. Ami biztos legyen az esti fürdés és lefekvés ideje. Az én babám 4 hónapos és õ sem órára pontosan mindig ugyan úgy eszik. 5 hetes baba még nagyon kicsi, akkor adj neki amikor éhes és annyiszor ahányszor kér. A házimunka késõbbre is maradhat , én akkor fõztem, teregettem, takarítottam amikor aludt mikor ilyen picuri volt, most 4 hónapos most akkor amikor fent van.
Nyílván nagyon fáradt vagy és kimerült, és jól esne egy picit pihenned, ám én mégis azt tanácsolnám, hogy ne erõltess napirendet a babára. Nem lehet úgysem kialakítani ezt az ütemet erõszakkal, majd magától kialakul idõvel. Te sem tudsz enni akkor amikor nem vagy éhes csak azért mert tudod, hogy késõbb nem tudsz majd enni, vagy ha eszel is biztos nem annyit, hogy az elég legyen késõbbre is. Akkor adj neki enni amikor kér, annyit amennyire szüksége van és inkább kérj segítséget a családodban valakitõl, hogy segítsen az otthoni teendõk elvégzésében, a nagyszülõk mindig lelkesek ebben az ügyben, vagy kérd meg a párod, hogy ha tud egy picit többet segítsen addig amíg be nem áll a baba napirendje magától. Neked most õ a legfontosabb feladatod és programod, és ezt mindenki tudja és megérti. Remélem hamar rendezõdik majd ez a napi ritmus és neked is könnyebb lesz.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezen en is gondolkodtam, hogy vajon nem tul korai, de hat sajnos tiszta egyedul vagyok, nincs segitsegem, a parom dolgozik, egyedul vagyok egesz napp. A haz fut, meg a vecere sincs idom menni. Es mar nagyon nem birom.Ami meg hozzatesz a dologhoz, hogy ha ebren van csak a karomban nyugodt, ha leteszem rogton sirni kezd. Erzem, hogy ki fogok merulni....
Egyutt erzek veled, mert en is egyedul vagyok, es nekem is nagyon nehez, en sem tudok szinte semmit csinalni, nalunk sincs rendszer ossze-vissza eszik es kel ejjel nappal, de ugy latom ahogy telik az ido, egyre jobban viselkedik evesben es albasban is.Kitartas.udv.9hetes kisfiu anyukaja.
Szia! Én is ezen problémáztam egy ideig. De kénytelen voltam belátni, hogy most nekem kell a babához alkalmazkodnom, akkor és annyit egyen, amennyi neki épp jól esik és amikor jólesik. Muszáj volt belátnom, hogy nem én irányítok és ha azt szeretnéd, hogy a babád jól érezze magát neked is õt kell követned. Még most. Gondolj bele neki mennyi mindenhez kell most alkalmazkodnia. Te segítsd most ebben. hidd el meghálálja és késõbb beáll a napirend, még 5 hetesen nem kell sokat várni tõlük. Rendszerességre úgy szoktathatod ha kis liturgíákat veztsz be mint például a fürcsinél. gondolom mindíg ugyanakkor és ugyanúgy csinálsz ehhez õ is hozzászokik és késõbb követni is fogja.De ez idõ kérdése.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a sok biztato valaszt! Akkor nem torom magam, hagyom, hogy ugy tortenjenek a dolgok ahogy tortenniuk kell.

A 4, 5 hónapos babát hogyan szoktassam át a babakocsiból az ágyban alváshoz?

Nappal csak a babakocsiban tud elaludni, úgy, hogy tologatom, még a lakásban is(tudom én rontottam el mikor elkezdtem),de ha elalszik és átrakom a kiságyába 20 perc után felébred.A kocsiban is mikor ébredezne ott vissza tudom ringatni, így akár 2 órát is tud aludni.

Legjobb válasz: Nekem is ugyanígy volt. Pont amit leírtál. Most 5,5 hónapos a lányom. 4,5 hónaposan szoktattam vissza az ágyába. 2-3 napon keresztül 20 perceket aludt. Elég fárasztó volt. De 4. nap már 1,5-2 órát aludt a kiságyába délelõtt és délután is (én nappal kicsit be szokta sötétíteni a szobáját). Szerintem próbáld meg pár napig kitartóan a kiságyában altatni..elsõ 1-2 hétben paskoltam a fenekét pár percig..ez elringatta:) Remélem sikerülni fog neked is:)

Nekem is ugyanígy volt. Pont amit leírtál. Most 5, 5 hónapos a lányom. 4, 5 hónaposan szoktattam vissza az ágyába. 2-3 napon keresztül 20 perceket aludt. Elég fárasztó volt. De 4. nap már 1, 5-2 órát aludt a kiságyába délelõtt és délután is (én nappal kicsit be szokta sötétíteni a szobáját). Szerintem próbáld meg pár napig kitartóan a kiságyában altatni..elsõ 1-2 hétben paskoltam a fenekét pár percig..ez elringatta:) Remélem sikerülni fog neked is:)

Hogyan szoktassam rá az 5 hónapos kisfiam, hogy egyedűl aludjon el a kiságyában?

Sajnos csak kézben vagy cicin tud elaludni és sok ismer?söm azt mondta,hogy minél el?bb szoktassam le de eddig sajnos nem sikerült!Sírni hagyni nem akarom,mert annyira sajnálom,vagy ne is foglalkozzak ezzel majd leszokik magától?Kérem aki tud segítsen!Köszönöm

Legjobb válasz: Az elsõ válaszolónak nagyon igaza van! Az én fiam is 5 hónapos õ is kézben vagy a cicin alszik el, én sem hagyom sose sírni. Nem csinálok belõle igazán nagy ügyet, és nem is igyekszem a leszoktatással, mert van egy 5 éves fiam is akit 1,5 éves koráig ringattam alvás elõtt minden este, aztán egyszercsak magától leszokott róla, mert már lefekvéskor elmókolt a kiságyban a macijával, meg a ruhapelussal és álomba szenderült. Azóta sincs problémánk az elalvással nyugodt kiegyensúlyozott kisfiú. Szerintem amíg egy kicsinek kell az alváshoz az anyai közelség addig meg kell neki adni. Boldog babázást!

Az elsõ válaszolónak nagyon igaza van! Az én fiam is 5 hónapos õ is kézben vagy a cicin alszik el, én sem hagyom sose sírni. Nem csinálok belõle igazán nagy ügyet, és nem is igyekszem a leszoktatással, mert van egy 5 éves fiam is akit 1, 5 éves koráig ringattam alvás elõtt minden este, aztán egyszercsak magától leszokott róla, mert már lefekvéskor elmókolt a kiságyban a macijával, meg a ruhapelussal és álomba szenderült. Azóta sincs problémánk az elalvással nyugodt kiegyensúlyozott kisfiú. Szerintem amíg egy kicsinek kell az alváshoz az anyai közelség addig meg kell neki adni. Boldog babázást!
Sírni tényleg, ne hagyd! Ez nagyon helyes! Próbáld meg beteni a kiságyba hamár látod hogy tényleg nagyon álmos. Csak akkor. Mert ha hamarabb a kiságyat fejbe hozzáköti a hisztivel, sírással. Maraj ott mellette, simogasd. Ha netán újra elkezd ennek ellenére is sírni, vedd fel, járj vele egyet, majd ha megnyugodott tedd vissza! ha ismétlõdik ugyanezt csináld végig. Sok szerencsét(tudom az elején nehéz lesz)
Szia! Nálunk ugyan ez a probléma van...volt, csak mi 3 hónaposak vagyunk és a kislányom 3 hétig nagyon beteg volt ezért velünk aludt az ágyban és hozzászokott, most meg nem tudtam visszaszoktatni az ágyba. Sirni semmi képpen ne hagyd az ágyban mig el nem alszik. Nálunk az vált be amit a suttogóban is olvastam, hogy megvárom mig el nem kezd ásitozni vagy már a szemét dörzsöli az álmosságtól és csak ekkor teszem az ágyába. Ha el kezd sirni, márpedig szokott mert megszokta a kézben elaltatást akkor cumit adok neki és oda hajolok hozzá és halk sssss-t suttogok a fülébe amitõl megnyukszik és közben finoman paskolgatom a fenekét.... 5 perc és alszik. Bár ha hasra fektetem rögtön becsukja a szemét de azért még pár percig "hümmög". Van hogy igényli hogy amikor oda hajolok hozzá hogy az arcom hozzáérjen. Elvileg hagyni kell hogy egyedül aludjon el de én már annak is örültem hogy egyáltalán igy elaludt. Majd fokozatosan haladunk, , , elõbb-utóbb elalszik magától is. Próbáld ki te is ezt, hátha segít. Remélem valamelyest tudtam segíteni. Üdv: 12 hetes kislány anyukája


11 hónapos kisfiem éjszaka még mindig megébred van hogy kétszer, de van hogy 4-5-ször is, még kétszer szopizik is, mit lehetne tenni, hogy ne kelljen fel éjjel és ne szopizzon, hogy szoktassam le?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem fokozatosan vond meg tõle a cicit. Az én kisfiam igaz még csak 5,5 hónapos, de én úgy csináltam hogy hetente csökkentettem a tápszer mennyiségét és teát adtam neki helyette. 4 hónaposan átaludta az éjszakát. Remélem tudtam segíteni.

Szia! Szerintem fokozatosan vond meg tõle a cicit. Az én kisfiam igaz még csak 5, 5 hónapos, de én úgy csináltam hogy hetente csökkentettem a tápszer mennyiségét és teát adtam neki helyette. 4 hónaposan átaludta az éjszakát. Remélem tudtam segíteni.
Szia!Az én kisfiam 14 hónapos és még szopizik éjjel még fel ébred vagy 3 4-szer még mindig.Védõnõ azt mondta , hogy megszokásból ébred fel.De nem bírom meg állni, hogy ne adjak neki.NAgy lányom 3éves koráig a kicsi 2éves koráig szopizott.Le szoktak õk is.Most meg kinevetik a kicsit , hogy szopizi.:-DDDDJa és attól függetlenül szépek a melleim sokat tornázok rá.Üdv.Ad amedig lehet és bírod tudom fárasztó néha!

Hogyan szoktassam le a babam az 5 orasi kelesröl?

10 honapos, fel 8-kor fekszik le este. Reggel megissza a tejet, de utana mar nem akar visszaaludni. Ilyenkor magunk köze vesszük es 2 ora jatek utan beajul es alszik 2-2.5 orat. Mit csinaljak maskepp?

Legjobb válasz: Ennyi idõsen a lányom is ezt csinálta, csak õ nem 2,5 óra után aludt legközelebb, hanem mondjuk 4-5. De aztán leszokott róla. Nem mondom, hogy most szuper minden, mert általában 6-fél 7 között kelünk, de ez azért elviselhetõbb. Én annak idején mindent megpróbáltam, tologattam a fürdetést, az alvást, a vacsorát, mindent. De hiába.

Ennyi idõsen a lányom is ezt csinálta, csak õ nem 2, 5 óra után aludt legközelebb, hanem mondjuk 4-5. De aztán leszokott róla. Nem mondom, hogy most szuper minden, mert általában 6-fél 7 között kelünk, de ez azért elviselhetõbb. Én annak idején mindent megpróbáltam, tologattam a fürdetést, az alvást, a vacsorát, mindent. De hiába.
A kérdező hozzászólása: köszi, remelem igazad lesz.:)
Nem tudod leszoktatni. Hogy is tudnád. Hdd el ídõvel rendezõdni fog.Majd mindig kicsit késõbb fog ébredni. Az én fiam mindig 6-kor ébredt, mostanában elkezdett 7-7:30-kor ébredni, 14 hónapig ezért rimánkodtam, hogy aludjon tovább, hát most már tovább alszik, de õ már 14 hónapos. El fog jönni az az idõ a Te babádnál is amikor tovább fog aludni. türelem.
A kérdező hozzászólása: Amikor kesön kelt fel a delutani alvasabol, akkor fel 9 körül tudtam csak elaltatni. Ugyanugy kelt fel 6 körül. Tehat ez sem jött be. Ezert vagyok tanacstalan.
Én lányom még csak 7 hónapos, de este 9.30-tól csak reggel 6-ig alszik. (ezalatt is kétszer kel) Ha én fél 8-kor fektetném le már reggel 4-kor fent lenne... Próbáld meg késõbb lefektetni a babádat, minden nap negyed órával késõbb, így majd tovább tud reggel aludni.
A kérdező hozzászólása: Igy csinaljuk. Nem beszelek hozza, mikor beviszem a tejet. Egyedül megissza es varunk, hatha bealszik. De egy kis jatek utan elkezd unatkozni egyedül es sir. Ekkor megyünk at erte.
Ha õ így alakította ki az alvását akkor nem érdemes leszoktatni róla.Nem is nagyon lehet.Majd kialakul magától.Vagy próbáljátok meg hogy nem veszitek magatokhoz, hanem csöndben megitatni, mintha még éjszaka közepe lenne.Nem beszélni hozzá.Utána visszarakni ágyába.Ha nem sír akkor hagyjátok ott.
A kérdező hozzászólása: Tovabb nem bir fent maradni este, meg en azt vallom, hogy egy ekkora gyereknek fel 8-8 körül aludnia kell. Neha tud aludni fel 7-ig is, ezert nem ertem miert ez a korai keles.
Szerintem nagyon korán fekszik le...
Most nálunk is ez a helyzet. Reggel fél 9-9 ig alszik, aztán délben beájul 2 órára. és sajnos többet nem akar aludni nappal. Este 8 felé meg olyan álmos h alszik is. (eddig 9kor feküdt le). Hajnalban megébred enni, aztán fél óra amíg vissza alszik, õ is játszik, aztán feláll, nem hajlnadó egyedül maradni. Állítólag javulni fog.Kitartás

Hogyan szoktassam rá 2 és 5 éves gyerkőceimet, hogy játszás végeztével a játékaikat szedjék össze, tegyék el és csak aztán vegyenek elő mást?

Mindig közösen tettünk rendet korábban, de egy ideje, hagytam, h együtt játszanak, aztán szóltam, h szedjék össze a játékokat, mert ebéd következik, vagy indulunk valahova. Hagynak csapot papot és mintha mi sem történt volna, máris odébbállnak.

Legjobb válasz: adtál ebédet. ha azt mondod szedjenek össze mindet mert jön az ebéd, és nem csinálják meg,akkor bizony addig nincs ebéd amíg meg nem teszik. az 5 évestõlelvárhatod,de a 2 évestõl nem, és persze az 5 éves se pakol,ha a 2éves enni megy. tehát szerintem még segíts nekikés csináljátok együtt.

adtál ebédet. ha azt mondod szedjenek össze mindet mert jön az ebéd, és nem csinálják meg, akkor bizony addig nincs ebéd amíg meg nem teszik. az 5 évestõlelvárhatod, de a 2 évestõl nem, és persze az 5 éves se pakol, ha a 2éves enni megy. tehát szerintem még segíts nekikés csináljátok együtt.
Ha megtalálod a megoldást, áruld el nekem is! Egyébként az én 5 évesem csak segítséggel pakol, és még az is megoldás, ha játékot csinálunk a pakolásból is (pl. az állatok most hazamennek, meg ilyenek). De egyedül még nem tud pakolni, szerintem az még jópár év...
Biztosan van kedvencuk, mint turorudi pl., de lehet mas is. A lenyeg, hogy szedjek ossze, s kovetkezik a meglepetes, de csak akkor, ha ugyesek lesznek, es szepen elpakoljak a jatekot! Gyorsak, ugyesek lesznek, mivel ezt imadjak, a meglepeteseket, s mindig dicserd meg oket, meg akkor is, ha nem szepen pakoltak ossze, a lenyeg, hogy dicserd, mert ezzel segited oket, hiszen maximalisan igyekeznek, torekednek arra, hogy jol teljesitsenek. Nalam igy sikerult elernem mindent a gyerekekkel pl.
Elozo voltam, tehat ezt mar a 2 evesnel is alkalmazni kell, hiszen az 5 evesnel mar eppen ez a problema, hogy eddig ezt nem szokta meg! Nalunk a nagy 3.5 eves, de az elso perctol igy lett szoktatva, hogy vege a jateknak, azt a helyere teszi, tehat a picinel most konnyebb a dolgod, most a nagynal lesz fontos taktikazni, mindig arra figyelj, hogy mi a kedvence, s mivel megleped, megdicsered, igy gyorsan elered azt, amit szeretnel.
Engem is érdekelne, hogy lehet rábírni õket a pakolásra! És nekem is majdnem ekkorák a gyerekeim, 5 és 2, 5 éves fiúk :) Én is mindig elmondom nekik, hogy ne pakoljanak ki minden játékot, hanem csak az legyen elõl, amivel játszanak is, a többit pedig rakják el, mert ráadásul kicsi is a szobájuk, de nem foglalkoznak vele. Vagyis a nagy még talán hallgatna is rám, õ sokszor össze is pakol, amikor kérem, de a kicsi legtöbbször semmit sem segít, inkább nekiáll játszani azzal, amit éppen pakolunk. Emiatt a nagy persze háborog és tul.képpen teljesen igaza van! Ja és nálunk semmit sem használ, az hogy addig pl. nem kapnak ebédet vagy nem indulunk el... Akkor nem esznek vagy nem megyünk sehova, ha rajtuk múlna. Fõleg a kicsi, aki ilyenkor nekiáll hisztizni...
Szerintem mindkettõnek ugyanúgy el kell pakolni, azért egy 2 éves nem olyan kicsi már, mert ok ha egy 1 éves még nem tud egyedül elpakolni, de azért egy 2 évesnek meg lehet tanítani. Szerintem még segíts be nekik, mond hogy most szépen elpakolunk addig nincs ebéd, nem megyünk a játszótérre stb. Ha hisztizik, hát hisztizik, majd megunja, szerintem csak így vehetõek, rá, aztán amikor már egyre ügyesebben csinálják akkor már nem kell besegítened, egy 5 évesnek már illik elpakolni, az oviban is el kell pakolniuk, esetleg említsd meg neki, hogy az oviban sincs ebéd amíg nem pakolják el a játékokat és otthon ugyanúgy kell ahogy az oviban.
Az én kislányom 3.5, és mi is együtt pakoltunk! Aztán megpróbáltam mindenféle ravaszsággal rávenni arra, hogy pakoljon össze maga után, de nem ment. Minden játék azzal kezdõdött, hogy: "ha végeztél összepakolsz, ugye?" A megszokott válasz: "persze"! Rendszeresen vita lett a vége, mert ugye a pakolás elmaradt. Aztán jött az ötlet!!!! Fogtam egy szemetes zsákot, bementem a szobájába, leültettem, és higgadtan elmondtam neki, hogy ha nem pakol össze, akkor összeszedem a játékait a zsákba, és megy a kukába! Lehet, hogy kicsit kegyetlennek hangzik, de nálunk tökéletesen bevált!
Bátyáméknak 5 gyerekük van, tehát nagy lenne a káosz, ha nem lenne rendszer a gyerekek életében. Talán 2-3 éves lehetett a legidõsebb, mikor úgy szoktatta rá a játékok összepakolására, hogy megmondta, vagy összepakol, vagy nem kap enni. Volt sírás, hiszti és egy étkezés kimaradt, de a fiú megtanulta, hogy mindig pakoljon össze maga után. A többi gyerek már ebbe nõtt bele. Persze nem mindig könnyû, de határozottság kell. Nem hal bele a gyerek, ha egyszer nem eszik és ha ez használ, hát én is fogom majd alkalmazni a sajátomnál.

7 hónapos tápszeres baba mikor mit eszik? Az én babám reggel 5 és 9-kor tápot kap, hogyan szoktassam a 5-i tápizást későbbre? éjjel már csak teát kap!

Legjobb válasz: Az enyém ezt eszi: reggel 8-kor ébred, tápszert kap. Tízóraira gyümit, ebédre fõzeléket husival, uzsira újabban tápszert, és vacsira, elalvás elõtt tejpépet. Az én babám este 10- kor alszik el, és ezért ébred csak 8-kor. A tied mikor alszik el? Esetleg te is cseréld fel neki, elalvás elõtti kajának ne tápit kapjon, hanem pl. Jó éjt tejpépet. Lehet az jobban elnyomná a hasát, és nem ébredne fel 5-kor enni, hanem csak 7-8 órakor.

Az enyém ezt eszi: reggel 8-kor ébred, tápszert kap. Tízóraira gyümit, ebédre fõzeléket husival, uzsira újabban tápszert, és vacsira, elalvás elõtt tejpépet. Az én babám este 10- kor alszik el, és ezért ébred csak 8-kor. A tied mikor alszik el? Esetleg te is cseréld fel neki, elalvás elõtti kajának ne tápit kapjon, hanem pl. Jó éjt tejpépet. Lehet az jobban elnyomná a hasát, és nem ébredne fel 5-kor enni, hanem csak 7-8 órakor.
A kérdező hozzászólása: A vacsi 8 körül van és 260ml. mildibé tejpép táppal és már el is alszik, de éjjel sokszor fent van, mert napközben is kb.3* alszik fél órát, voltam babaneurulógusnál és babapszihiáternél a rossz alvás miatt és azt mondta hogy hát õ egy rossz alvó (mondjuk ezt én is tudom) és éjjel már nem kéne neki enni csak teát adni!
Én is azt gondolom, hogy késõbb kapjon vacsit és tartalmasabbat, mint a táp, pl. erre jó a tejpép. Én már éjjel teát sem adnék neki, ha van cumija, csak azt add oda neki, ugyanis a tea csak átszalad rajta...elképzelhetõ, hogy ha tartalmasabb ételt kap este késõbb kel reggel, bár nálunk 3 hónaposan az volt, hogy megszokásból meg-meg ébredt, de a cumival visszaaludt. nyilvánvaló, hogy nem volt éhes, mert akkor nem lett volna elég a cumi.
Az Én kisfiam is 7 hós, így eszik: Kb 7körül ébred-MAXIMUM 100-120gr tápszer 10-kb 180-200 gr gyümi 13-kb 200 gr fõzelék 16-17 140-160gr tejpép (vagy gyümis joghurt, krémtúró) 20- MAXIMUM 160-180 gr tápszer Hamik között kap babapiskótát, üres zsömit-kiflit vagy túrórudit. Éjjel nagyon ritkán ébred fel, de akkor meg kell etetnem tápszerrel, különben nem alszik vissza.
Elõzõ vagyok, az Én babám sem nagyon alszik napközben.Max 3xfél óra.
A kérdező hozzászólása: Azt szeretném kérdezni, hogy rendes gyümölcsös joghurtot adsz neki és túrórudit? azt csokistól vagy leszeded a csokit rólla és milyen fajtát? mert már ezekre én is gondoltam csak nem mertem adni neki! köszi a válaszokat!
Danone (actíviát nem) vagy Szivecske gyümiseket(meggyeset vagy sbarackosat), rudiból pedig a Piros Pöttyöset(úgy adom ahogy van csokival együtt), meglátja a csomagolását és már "remeg" érte :) .

4, 5 éves kislányom mindig sírva fakad, kényes és akaratos. A férjemmel két mondatot nem tudunk váltani anélkül, hogy bele ne szóljon. Hogyan szoktassam le erről?

Nem vagyok engedékeny szülő,sőt talán túl szigrú is vagyok vele,mérleg a horoszkópja,ez illik is rá,de az sem normális hogy mindenért pityeg .

Legjobb válasz: Legyetek következetesek,lehetsz szigorú ha nem vagy következetes, a kettõ egymás nélkül nem sokat ér. Mond meg mosta felnõttek beszélnek várja ki a sorát,ha hisztizik küld a szobájába.Engem gyerekkoromban mindig megkértek legyek halkabb,ne szóljak bele a felnõttek beszélgetéseibe,nézzek körbe,ne lökjek fel senkit,tiszteltem is a felnõtteket,udvarias is vagyok,mert megtanították,manapság nekem kell figyelni,hogy a 4-5 éves gyerek nehogy nekem jöjjön, fellökjön,csendbe maradjon,hogy értsem mit mond az anyja.

Legyetek következetesek, lehetsz szigorú ha nem vagy következetes, a kettõ egymás nélkül nem sokat ér. Mond meg mosta felnõttek beszélnek várja ki a sorát, ha hisztizik küld a szobájába.Engem gyerekkoromban mindig megkértek legyek halkabb, ne szóljak bele a felnõttek beszélgetéseibe, nézzek körbe, ne lökjek fel senkit, tiszteltem is a felnõtteket, udvarias is vagyok, mert megtanították, manapság nekem kell figyelni, hogy a 4-5 éves gyerek nehogy nekem jöjjön, fellökjön, csendbe maradjon, hogy értsem mit mond az anyja.
Nekem is megtanították, hogy legyen udvarias, de az más világ volt.Nem csaka a gyerek a felnõttek is mások voltak.Úhy mond nyugisabb volt minden. Viszont nekem is van egy 4 éves kislányom, dettó hasonló természettel és természetesen oroszlán horoszkóppal/természettel.Mostanában õ is mindenen elsírja magát.Próbálok vele nagyon türelmes lenni, de ez nem mindig sikerül és akkor lehet én is jobban rászólok és akkor õ sír.Mi is beszélgetünk apával...vagy telefonon beszélek és belebeszél tesójával együtt.Rászólok sír.Pedig annyiszor megbeszéltük hogy vár türelmeseben, de mit várok tõle....mást sem hall csak hogy mindjárt mindjárt...És ilyenkor rájövök, hogy jobban járok ha meghallgatom és én is besélgethetek tovább. A mostani gyerekek teljesen más világ mint anno ...szerintem kár összehasonlítani õjket.
Más világ, de attól még lehetne õket nevelni...ez ugye már nem megy sok szülõnél..
A kérdező hozzászólása: Én nem gondolom, hogy nem nevelem, szófogadó Õ, sarokban csak ritkán áll, de ez a belebeszélek , locsogok, majd sírva fakadok már az idegeimre megy.És csak itthon csinálja, az oviban semmi gond vele.
Az én 4, 5 éves lányom nyilas :) Mindenen sir, már kivagyunk tõle. Fõleg az boritja ki, ha nem figyelünk rá, mert éppen egymással beszélgetünk. Szerintem ez életkori sajátosság. Én sem tartom magamat engedékenynek, rá-rá szólok, de ezzel nem tudok mit csinálni. Ha csititgatom, azzal sem érek el semmit. Majd csak kinövi. Egyébként még egyke, önzõ, akaratos. Nem biztos, hogy jót fog tenni a természetének, amikor megszületik a kistestére.
Nekem is van egy ismerõsöm, az õ lánya 7 éves, elsõ osztályos, és sajna az iskolában is gond van vele. Folyamatosan félbeszakítja a tanító nénit, az óra közben kioktatja a társait. Most nevelési tanácsadóba járnak.

Sos. Hogy szoktassam 1 kis önállóságra a 2, 5 éves fiamat? Nemsoká szeptember, és megy oviba.

nagyon anyás,valamilyen szinten érthetö,hisz csak velem van,nincs sajnos nagymama,1-ik meghallt,másik cseszik rá.a lényeg,hogy nem alszik egyedül,ugy kell altatni,melléfeküdni,simizni stb.nem beszél,csak pár szot,nem eszik önállóan,mert azt akarja etessem,mindenhova követ a lakásban is fogja a kezem,bennt is egésznap.mit csináljak?tudom részben az én hibám,mert mindig babusgattam,nem hagytam sirni sem.most már kezdem megelégelni a dolgot,meg az ö szempontjábol nézve muszáj lenne önállositanom,de hogyan?mit csináljak?

Legjobb válasz: nem hiszem, hogy köze van a sírni hagyáshoz, én is mindig babusgattam a fiamat, nem hagytam sírni, össze vissza puszilom egész nap, de egyedül eszik, iszik, egyedül fürdik le, hajat most (persze ott állok és dirigálok hol hagyta ki :D), egyedül megy a wc-re, utána se megyek mert kitörli utána, lehúzza, kezet is most szappannal, egyedül öltözik, vetkõzni még csak deréktól lefele tud, õ is 2,5 éves, kisfiú. mi egymás mellett ülünk, én az enyémet eszem, õ az övét, még egy éves sem volt mikor már csak akkor etettem ha nem boldogult el. fürdés, fogmosás, wc-zés a dac korszak miatt alakult úgy, hogy õ egyedül, sok vitánk is volt belõle mert 2 perc mire kinyitja a fogkrémet majd újabb 2 perc volt mire kinyomta de azt õ egyedül... én meg beletörõdtem és hagytam. öltözést-vetkõzést azt folyamatosan tanítjuk neki mert decemberben ovi és megmondták, hogy nincs idejük ilyenekre, tanítsuk meg mi. comb középig lehúztam a naciját és kértem, hogy próbálkozzon, majd belejött. most a felsõket tanuljuk, segítek kihúzni a kezét majd õ húzza át a fején, ilyesmi. pohárból inni a fürdõkádba tanítottuk. de pl. mikor reggel csináljuk a teáját akkor leteszem a földre a kancsót a forró vízzel, én fogom nehogy magára borítsa õ meg belekanalazza a cukrot, belelógatja a filtertt, citromot nyom bele, nagyon élvezi, igaz sokkal több idõ, de legalább addig se az asztal tetején ugrál ;) kakaót is õ teszi bele a tejébe. mikor megjövünk a bevásárlásból akkor leteszem a szatyrokat és mondom neki mit hova tegyen, õ meg ügyesen elpakol :) a játékait is neki kell helyre tennie ha jövünk fel a kertbõl vagy megyünk el, szintén mondom mit hova, õ meg csinálja :) beszédben szerintem ezek mind nagyon sokat segítenek, enyém is kicsit le van maradva, mondjuk õ mindent mond, de még mindig inkább csak ismétel utánam, szóval ebben nem igen tudok tanácsot adni :/

nem hiszem, hogy köze van a sírni hagyáshoz, én is mindig babusgattam a fiamat, nem hagytam sírni, össze vissza puszilom egész nap, de egyedül eszik, iszik, egyedül fürdik le, hajat most (persze ott állok és dirigálok hol hagyta ki :D), egyedül megy a wc-re, utána se megyek mert kitörli utána, lehúzza, kezet is most szappannal, egyedül öltözik, vetkõzni még csak deréktól lefele tud, õ is 2, 5 éves, kisfiú. mi egymás mellett ülünk, én az enyémet eszem, õ az övét, még egy éves sem volt mikor már csak akkor etettem ha nem boldogult el. fürdés, fogmosás, wc-zés a dac korszak miatt alakult úgy, hogy õ egyedül, sok vitánk is volt belõle mert 2 perc mire kinyitja a fogkrémet majd újabb 2 perc volt mire kinyomta de azt õ egyedül... én meg beletörõdtem és hagytam. öltözést-vetkõzést azt folyamatosan tanítjuk neki mert decemberben ovi és megmondták, hogy nincs idejük ilyenekre, tanítsuk meg mi. comb középig lehúztam a naciját és kértem, hogy próbálkozzon, majd belejött. most a felsõket tanuljuk, segítek kihúzni a kezét majd õ húzza át a fején, ilyesmi. pohárból inni a fürdõkádba tanítottuk. de pl. mikor reggel csináljuk a teáját akkor leteszem a földre a kancsót a forró vízzel, én fogom nehogy magára borítsa õ meg belekanalazza a cukrot, belelógatja a filtertt, citromot nyom bele, nagyon élvezi, igaz sokkal több idõ, de legalább addig se az asztal tetején ugrál ;) kakaót is õ teszi bele a tejébe. mikor megjövünk a bevásárlásból akkor leteszem a szatyrokat és mondom neki mit hova tegyen, õ meg ügyesen elpakol :) a játékait is neki kell helyre tennie ha jövünk fel a kertbõl vagy megyünk el, szintén mondom mit hova, õ meg csinálja :) beszédben szerintem ezek mind nagyon sokat segítenek, enyém is kicsit le van maradva, mondjuk õ mindent mond, de még mindig inkább csak ismétel utánam, szóval ebben nem igen tudok tanácsot adni :/
Hát, rettenetesen ügyes kisfia van az elõttem szólónak. Az én fiam 3 éves, de közel sem jár ezen a szinten. Szerintem csak nagyon lusta, és azért nem akarja csinálni. Mi is azon a szinten vagyunk, mint a kérdezõ :((( Nincs türelmem kivárni amíg megcsinál dolgokat, pedig az õ dolgát nehezítem meg, mert az oviban ebbõl probléma lehet/lesz. Bele kell húznunk!!!!

Hogy szoktassam pohárra végre a 3, 5 éves fiamat?

Nagyon nehéz eset a drágám... A cumisüvegr?l is alig tudtam átszoktatni az itatós pohárra! Nagy nehezen sikerült, de csak egy fajta itatós poharat fogadott el... Hiába volt ugyanaz a márka, forma, stb. ha a szín különbözött, már nem kellett neki... Az itatós poharat nagy er?kkel próbálom pohárra váltani... Eddig nem er?ltettem, mert a böcslibe bevihette az iszis üveget, de szeptembert?l ovi, és ott nincs más csak pohár... Egy hete megbeszéltük hogy nincs több iszis üveg, nagyfiú már és pohárból kell innia! Megbeszéltünk egy id?pontot hogy mikortól (amikor pár napra kimentünk a mamához vidékre) és tartottam is magam hozzá! Egy egész napos kínlódás után elkezdett pohárból inni! Persze még nem megy úgy neki ahogy kellene, de nagyon büszke voltam rá! (A gáz az, hogy csak egy fajta poharat fogad el... PErsze ez megint gond lesz az oviban, mert nem vihetem oda is a poharát... ) Aztán hazajöttünk, azt hitte hogy akkor most már minden vissza áll a régibe... Nem hagytam magam, napi többszöri kb. fél órás harc megy ezen, de nem akarom visszaadni neki az üveget! Abban egyeztünk meg, hogy este van iszis üveg (mert még nem tud biztonsággal inni a pohárból, így éjszaka elég macerás) napközben pohár! Viszont nagy gondban vagyok, mert a játszira is poharat kell vinnem, mivel üveg nincs és semmi mást (pl.kulacsot) nem fogad el. Ezen kívül iszonyú melegek vannak és még nem tud eleget inni pohárból, estére olyan szomjas volt ma, hogy amikor megkaparintotta az iszis üvegét, 1,5 üveg vizet megivott!

Legjobb válasz: Vedd el tõle teljesen! Mondd neki hogy eltört az üvege, nincs másik, pohár van csak! Ha szomjas, megfogja abból inni, és egyre ügyesebb lesz! A játszótérre vigyél kubus üvegben innivalót, ha megszomjazik, megissza! Szomjan nem fog halni! 1 hónapos van hogy normálisan megtanúljon inni pohárból, mert az Oviban ez téged fog minõsíteni, hogy 3,5 éves a gyereke és nem tud pohárból inni!

Vedd el tõle teljesen! Mondd neki hogy eltört az üvege, nincs másik, pohár van csak! Ha szomjas, megfogja abból inni, és egyre ügyesebb lesz! A játszótérre vigyél kubus üvegben innivalót, ha megszomjazik, megissza! Szomjan nem fog halni! 1 hónapos van hogy normálisan megtanúljon inni pohárból, mert az Oviban ez téged fog minõsíteni, hogy 3, 5 éves a gyereke és nem tud pohárból inni!
A kérdező hozzászólása: Nagyon nehéz... Eltettem az iszis üveget, de kénytelen voltam estére vissza adni, mert még ügyetlenül iszik a pohárból és nem iszik eleget! Estére teljesen ki van tikkadva... :( Mindenhez így tud ragaszkodni! Anno a cumiról pl úgy szokott le, hogy cserélnem kellet a cumit, mert már szétrágta, az újat meg nem volt hajlandó elfogadni, pedig ugyanolyan volt színre, márkára... Nagyon makacs gyerek! Semmilyen italt nem iszik meg csak a vizet! Se teát, se tejet, se gyümölcsleveket! Voltam vele pszichológusnál, de azt mondták teljesen normális gyerek, ne aggódjunk! Egyébként végtelen okos. Két évesen már ismerte a betûket, a számokat tízig! Pedig nem tanítottam direkt, csak kérdezett és válaszoltam, õ meg megjegyezte! Ma már ott tart, hogy összeolvassa a betûket, sõt néhány angol szót is megismer leírva és érti hogy mit jelent. Szóval nem kuka gyerek egyáltalán, de kiborítóan makacs! Amikor elvettem tõle teljesen az üveget, elõször este volt hajlandó inni... Egész álló nap nem ivott. Nem tudok mit kezdeni azzal, hogy csak egy féle pohárból iszik. Tegnap vettem neki egy ugyanolyan poharat, csak a mesefigura más rajta, mondta hogy szép, meg tetszik neki, de nem akar abból inni... Szóval még ha meg is tanul szépen inni pohárból szeptemberig, akkor is nagy meccs lesz az ovónõknek, hogy nem viheti be a saját poharát.:(
Hát ha 3.5 éves akkor bizony már régen kelett volna pohárra szoktatnod és nem most.Mi 1 évesen már csak este adtuk neki a tejet cumis üvegbõl, nappal itatópohár.most 16 hónapos és egyedül iszik sima pohárból.Amikor inni kér mindig másik pohárból add!!Hidd el nem fog szomjan halni, a szomjuság rákényszeríti arra, hogy igyon.Hamarosan már iini fog bármibõl.Tegyél rá kis matricákat, annak örülnek a gxerekek.Vagy lehet venni mesefigurás poharakat.Hidd el az oviban inni fog a többi gyerekkel, és hamar hozzászokik a sima pohárhoz.
Én nem is értem miért engedik a dadusok hogy bevigyétek az icis üveget, nálunk nem engedik és ott tanították meg a keresztfiamat.Az én fiamat meg látva a keresztfiamat már 8 hósan megtanítottam pohárból inni. Az a baj hogy 3, 5 évesen már eléggé akaratosak és nem egyszerû. Én eltüntetném az üveget, biztos rossz lenne de így nem tudnék ellágyulni ha sír érte. Próbálnám díjazni ha megiszik egy jó pohárral egyedül ha szomjas és ügyes, vennék egy kindertojit.nem csinálnék belõle rendszert de a motivációra mindenkinek szüksége van.Én a fiamnak vittem poharat a játcira azt a hagyományos üveg kicsi kávés poharat és üvegbõl öntögettem neki.És este is ebbõl itattam lefekvés elõtt.Ja elöször én anyatejcsit, de utána kedvenc gyümileveket tetem bele higítva, majd a vizet.
ha veszel neki kubut, azt se hajlandó meginni? írnám, hogy majd az oviban megoldódik, ne gyötörd, a többi gyerek jó hatással lesz rá, de feltûnt ez a nagy ragaszkodás és erre én se tudok mit írni. mi az, hogy még nem is tud pohárból inni, de már csak egy fajtából hajlandó inni? lehet bután hangzik, de én egy pszichológust megkérdeznék mi lehet ennek az oka, ez már túlontúl nagy ragaszkodás, biztos valami lelki eredete van. most ez még csúnyábban hangzik, de az autistagyanús fiam negyed ennyire nem ragaszkodik semmihez! :S
Nálunk a szívószál vált be a cumisüveg után, de az ovinak meg van az az elõnye, hogy látja, hogy mit csinál a többi gyerek és utánozni akarja õket. Egyenlõre ne aggódj, szerintem az oviban nem lesz gond.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!