Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktasam a 2 éves kisfiamat (1 db)

Hogyan szoktasam le a 2 éves kisfiamat a cicirol?

Legjobb válasz: Mindenképpen szépen lassan és fõleg fokozatosan! Kérd a védõnõd segítségét pár hasznos tanácsot õ is bizti, hogy fog adni!

Mindenképpen szépen lassan és fõleg fokozatosan! Kérd a védõnõd segítségét pár hasznos tanácsot õ is bizti, hogy fog adni!
Ekkora gyerekkel már nagyjából meg is lehet beszélni, hogy miért kéne abbahagyni. Más kérdés, hogy úgyis elfelejti amit megbeszéltetek, de azért el kell mondani újra és újra.
Talán pont ezért nem kellene ennyi ideig szoptatni. Most pl. arra gondolok, aki azt írta, hogy 2, 5 évig szoptatott, és az 5 éves kislány még mindi emlegeti, meg hogy szenvedett. Hát akkor mire jó ez? Csak hogy szuper-anyának tûnjünk? Minket anno. fél- egy évig szoptattak, mégis egybe vagyunk, és nem volt ebbõl faxni.
Kegyetlenül hangzik, de ugy a legkönnyebb ha teljesen elveszed tõle. 2 napig nyafizik aztán elfelejti.
Én is ennyi idõsen szoktattam le a fiamat, nagyon nehéz volt. (imádta õket, még beszélt is hozzájuk) Elõször megegyeztünk, hogy éjszaka nem ( egy két napig hisztizett csak), azután megbeszéltük, hogy csak fogja, míg elalszik du. vagy este, azután pedig rávettem, hogy csak bújjon oda hozzám. Lassan ment, de sikerült.
Ez azért nem olyan egyszerû, hogy "2 napig nyafizik" és kész. Én két és fél évig szoptattam, a kislányom most volt 5 éves és mai napig emlegeti. Sokszor el kellett neki mondani, de iszonyú volt, hang nélkül sírt, mint egy felnõtt, fõleg elalvásnál volt rossz. Én megengedtem neki, hogy fogja olyankor a cicit, hozzábújjon, de nem szopizzon, aztán ez is elmaradt egy hét után. Türelem kell, a gyerek nem felnõtt, neki több idõ kell ehhez.
A szoptatási szakértõk szerint csak akkor kell leszoktatni, ha valami komoly okod van rá. Különben ki kell várni, hogy magától abbahagyja. Mert abbahagyja. Ki elõbb, ki késõbb. Én irigyellek, szerettem volna ilyen sokáig (vagy még tovább) szoptatni. Õt kérdezd: http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192&page=1&orderby=0&func=..
Miért akarod leszoktatni, ha az jó neki, ha azzal megnyugszik? Örülj, hogy ilyen sokáig tudtad szoptatni.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szoptatás alatt menszi kérdés. Akinek beállt a havivérzése, volt olyan, hogy egy idomulva késett vagy hamarabb jött?

7

Kolosztrum lehet vagy mi?

4 hónapja nem szoptatok. Amikor megnyomom a cicim, akkor sárgás, nagyon sűrű és zsíros tej jön belőle. Ez most megint kolosztrum vagy ez azért van, mert apad el? Illetve mikor fog teljesen elapadni a tejem?

2

Két napja megharapott a babám. Egyre jobban fáj, mit lehet tenni?

8

úgy ennék diós rétest? Szabad? Nem okoz hasfájást? 7 hetes a manom

2

Akik nem szoptattak: milyen tejapasztó gyógyszert kaptatok a dokitól? Mennyi idő alatt hatott? Volt valamilyen mellékhatása?

1

Mikortól ülhet a baba sport vagy esernyőre csukható babakocsiba ami nem teljesen függőleges?

3

Befelé forduló mellbimbók, esélytelen a szoptatás természetes úton. Milyen mellszívót próbáljak hogy legalább üvegből tudjon anyatejet enni?

7

Urticát és görögszéna kapszulát lehet együtt szedni tejnöveléshez?

2

Ki hány dl teát iszik meg? (mely fajta szoptatos teát? ) és hány filterrel késziti el,

3

Elapadt a tejem. Rossz anya vagyok?

2. hónap után egyszerűen elapadt. Addig is nagyon rossz volt, gyakran nem volt elég, de utána egyszerűen elapadt. Próbáltam sok mindent, állandóan ittam laktoherb teát, próbáltam azt, hogy akkor csak cicire teszem a babát, hátha megindul az, de sajnos nem (kitartóan próbálkoztam). Elmentem orvoshoz, de mint kiderült, lelki okai vannak. Most tápszeres a babám, de állandó jelleggel megkapom idegen emberektől, hogy biztos az én hibámból apadt el, miféle anya vagyok én. Miért miféle vagyok? Nem érzem magam hibásnak, nem tehetek róla.

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!