Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktasam a 2 éves kisfiamat (1 db)

Hogyan szoktasam le a 2 éves kisfiamat a cicirol?

Legjobb válasz: Mindenképpen szépen lassan és fõleg fokozatosan! Kérd a védõnõd segítségét pár hasznos tanácsot õ is bizti, hogy fog adni!

Mindenképpen szépen lassan és fõleg fokozatosan! Kérd a védõnõd segítségét pár hasznos tanácsot õ is bizti, hogy fog adni!
Ekkora gyerekkel már nagyjából meg is lehet beszélni, hogy miért kéne abbahagyni. Más kérdés, hogy úgyis elfelejti amit megbeszéltetek, de azért el kell mondani újra és újra.
Talán pont ezért nem kellene ennyi ideig szoptatni. Most pl. arra gondolok, aki azt írta, hogy 2, 5 évig szoptatott, és az 5 éves kislány még mindi emlegeti, meg hogy szenvedett. Hát akkor mire jó ez? Csak hogy szuper-anyának tûnjünk? Minket anno. fél- egy évig szoptattak, mégis egybe vagyunk, és nem volt ebbõl faxni.
Kegyetlenül hangzik, de ugy a legkönnyebb ha teljesen elveszed tõle. 2 napig nyafizik aztán elfelejti.
Én is ennyi idõsen szoktattam le a fiamat, nagyon nehéz volt. (imádta õket, még beszélt is hozzájuk) Elõször megegyeztünk, hogy éjszaka nem ( egy két napig hisztizett csak), azután megbeszéltük, hogy csak fogja, míg elalszik du. vagy este, azután pedig rávettem, hogy csak bújjon oda hozzám. Lassan ment, de sikerült.
Ez azért nem olyan egyszerû, hogy "2 napig nyafizik" és kész. Én két és fél évig szoptattam, a kislányom most volt 5 éves és mai napig emlegeti. Sokszor el kellett neki mondani, de iszonyú volt, hang nélkül sírt, mint egy felnõtt, fõleg elalvásnál volt rossz. Én megengedtem neki, hogy fogja olyankor a cicit, hozzábújjon, de nem szopizzon, aztán ez is elmaradt egy hét után. Türelem kell, a gyerek nem felnõtt, neki több idõ kell ehhez.
A szoptatási szakértõk szerint csak akkor kell leszoktatni, ha valami komoly okod van rá. Különben ki kell várni, hogy magától abbahagyja. Mert abbahagyja. Ki elõbb, ki késõbb. Én irigyellek, szerettem volna ilyen sokáig (vagy még tovább) szoptatni. Õt kérdezd: http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192&page=1&orderby=0&func=..
Miért akarod leszoktatni, ha az jó neki, ha azzal megnyugszik? Örülj, hogy ilyen sokáig tudtad szoptatni.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Igény szerint szoptatok, a babám öt hónapos. Mikor ehetek újra zöldborsót?

9

Cumisüvegből akarom etetni a babám, van aki így csinálja? Jó az úgy?

A babám nem szív le teljesen.Cicizik,de egy idő után megunja és kiköp.Pedig van még tej bennem,ha megnyomom nem is jön nehezen mégis elkezd hisztizni és nem akarja vissza venni.Akkor átrakom másik cicire...ott ugyan ez a helyzet.
Most vagy lusta és csak addig szív amíg könnyű dolga van,vagy a "felázott" bimbó nem tetszik neki.
Emellett ha cicizik 2 óránként kéri...nyilván nem lakik jól...és jobban is bukik neki.Szinte még a cicin van mikor jön vissza a tejcsi.És nem mellesleg ugyan úgy mehetek utána fejni mert 20-30 ml-eket simán bennem hagy.
Tegnap kipróbáltam hogy lefejtem magam és cumisüvegből adtam neki...hát kevesebb,vagy épp semmi nem bukott vissza és 3-4 órákat is kibírt az etetések közt gond nélkül.
Úgy vagyok vele hogy ha ezen múlik akkor egyen cumisüvegből,mert neki is jobb ezek szerint,meg nekem is hogy nem kell dupla munkát csinálnom és ki bírunk hosszabb időre is mozdulni a lakásból.
Nem mellesleg hamarabb megtelt a cicim is tegnap,miután fejtem.
2 hónapos a Bébim

30

Apad a tejem! Segítség?

4 hónapos múlt a kisfiam és sajnos elkezdett apadni a tejem. Igény szerint szoptatom, mostanában van, hogy másfél óra múlva már éhes. Nagyon sokszor van cicin ennek ellenére egyre kevesebb a tejem. Három napja szedem urtica urens bogyókat és rengeteget iszok de még semmi javulás. Próbáltam sört is inni de semmi. Éjszakákat átalussza a kicsi ( bár egyre korábban kel gondolom ez is a kevesebb tej miatt van ) de éjszakánként fel szoktam kelni fejni. Nem tudom mit tehetnék még, hogy visszajöjjön. Vagy kezdjem el a hozzátáplálást? Szerettem volna 6 hónapos koráig várni.

5

Ha van tojásfehérjés nyák, akkor mindenképpen van peteérés?

1

1 hónapos babám nagyon mohón szopizik, büfizni pedig nem igen szokott. Valószínűleg ezért lehet hogy evés után kb 10-15 perccel büfi nélkül bukik ki belőle a tej?

Nem mind,de azért jön ki belőle. Kap üvegből tápszert is pótlásként azzal nincs gond. Próbáljam meg szopizás közben megállitani és büfiztetni?

3

Akinek a babaája tápszert kapott mi a vélemyénye nem túl nagy a baba feje nem eldeformálodott?

13

Spirál vagy fogamzásgátló?

A gyermekeim születése előtt óvszerrel,majd gyógyszerrel végekeztünk, a kicsi 8 hónapos, most óvszerrel, de anőgyógyászom felajánlotta,hogy jöhet akkor a spirál is.

Melyik a jobb, biztosabb???

6

Kell enni terhes vitamint szoptatás idöszaka alatt is? Vagy felesleges? Elegendő a helyes vegyes táplálkozás?

6

Fejek hogy legyen egy kis muníció ha kell csupán egy kérdés merül fel ha naponta kétszer fejek csak az első 60ml azonnal lefagyasztom hozzá önthetek e kővi adagot vagy ugy nem szabad?

5

Szoptatás alatt milyen fájdalomcsillapító gyógyszert, vagy kenőcsöt használhatok NAGYON FÁJDALMAS gerincfájdalomra, idegbecsípődésre, ha nincs lehetőségem bármilyen kezelésre elmenni?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!