Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktasam a 2 éves kisfiamat (1 db)

Hogyan szoktasam le a 2 éves kisfiamat a cicirol?

Legjobb válasz: Mindenképpen szépen lassan és fõleg fokozatosan! Kérd a védõnõd segítségét pár hasznos tanácsot õ is bizti, hogy fog adni!

Mindenképpen szépen lassan és fõleg fokozatosan! Kérd a védõnõd segítségét pár hasznos tanácsot õ is bizti, hogy fog adni!
Ekkora gyerekkel már nagyjából meg is lehet beszélni, hogy miért kéne abbahagyni. Más kérdés, hogy úgyis elfelejti amit megbeszéltetek, de azért el kell mondani újra és újra.
Talán pont ezért nem kellene ennyi ideig szoptatni. Most pl. arra gondolok, aki azt írta, hogy 2, 5 évig szoptatott, és az 5 éves kislány még mindi emlegeti, meg hogy szenvedett. Hát akkor mire jó ez? Csak hogy szuper-anyának tûnjünk? Minket anno. fél- egy évig szoptattak, mégis egybe vagyunk, és nem volt ebbõl faxni.
Kegyetlenül hangzik, de ugy a legkönnyebb ha teljesen elveszed tõle. 2 napig nyafizik aztán elfelejti.
Én is ennyi idõsen szoktattam le a fiamat, nagyon nehéz volt. (imádta õket, még beszélt is hozzájuk) Elõször megegyeztünk, hogy éjszaka nem ( egy két napig hisztizett csak), azután megbeszéltük, hogy csak fogja, míg elalszik du. vagy este, azután pedig rávettem, hogy csak bújjon oda hozzám. Lassan ment, de sikerült.
Ez azért nem olyan egyszerû, hogy "2 napig nyafizik" és kész. Én két és fél évig szoptattam, a kislányom most volt 5 éves és mai napig emlegeti. Sokszor el kellett neki mondani, de iszonyú volt, hang nélkül sírt, mint egy felnõtt, fõleg elalvásnál volt rossz. Én megengedtem neki, hogy fogja olyankor a cicit, hozzábújjon, de nem szopizzon, aztán ez is elmaradt egy hét után. Türelem kell, a gyerek nem felnõtt, neki több idõ kell ehhez.
A szoptatási szakértõk szerint csak akkor kell leszoktatni, ha valami komoly okod van rá. Különben ki kell várni, hogy magától abbahagyja. Mert abbahagyja. Ki elõbb, ki késõbb. Én irigyellek, szerettem volna ilyen sokáig (vagy még tovább) szoptatni. Õt kérdezd: http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192&page=1&orderby=0&func=..
Miért akarod leszoktatni, ha az jó neki, ha azzal megnyugszik? Örülj, hogy ilyen sokáig tudtad szoptatni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szülés után 7. hónapban megjött a mensim most késik ez normális?

Van akinek nem volt egybôl rendszeres vagy kimaradt vagy bàrmi megvàltozott?

3

5 hos lányom 7800 gramm csak anyatejes hébe hoba kap gyümit (probáltam fözit adni de több volt rajtam mint benne?

illetve nem ismeri a cumis üveget és nem is akarom hogy megismerje mert félő elfordul a cicitöl
pohárbol adhatok neki gyümilevet majd?

10

Szerintetek jól hizik a babóca?

Március 26án született. 3300gr és 53cm volt.
3050 gr hazajövetkori sulya.
3450gr
3750
4050
1 hósan volt 4320)
4540
4930
5140
2 hósan: 5430
5500
5610 (itt már itthon van a nővére,nem tud annyira a szopira figyelni.)
5800
5950
3 hós státuszon:5990 és 61cm
6120 azon a héten szombaton.
6200
6300
6360
6620 gr. Lehet hülye kérdés de aggódok én is ,mert hiába második baba a nagy olyan kis vékony hogy a kicsi ha igy folytatja beéri..

3

Szeretnék lefogyni szülés után, de ugyan akkor minnél tovább szoptatni a kisbabámat (május 24én született). Milyen mozgást ajánlanátok vagy mit lehet tenni szoptatás ideje alatt a fogyás érdekében?

3

Cicifüggő baba átszoktatása üvegre, cumira. Tejelapadás miatt?

Sajnos családi dolog, de fogy a tejem, még kevés és ritka hozzátáplálással elvagyunk (csak így szinte egész nap cicin lóg), de fel akarok készülni és nem akkor ott állni tétlenül. Tejserkentés ügyben már mindenen túl vagyunk :S. Ha van valami bevált módszer, tanács, bármi. Olyan jó lenne, ha lehető legkevesebb lelki sérülése lenne a babámnak emiatt.
Jelenleg még Esténként cicin alszik el.
Nagyon fog fájni a lelkem, ha nem tudom neki ezt megadni, így gyűrjük a cicit rendesen.

23

Ikres anyukák! Milyen iker szoptatóspárnát használtok? Honnan vettétek? Vélemények?

Én olyat szeretnék, ami nem puha, hanem kemény fix és megtartja a babákat...

3

Szedett valaki TRIOXAZIN tablettát tejszaporításra?

A gyerekorvos írta ki mivel fogy a tejem.Fél éves a picur,eddig kizárólag szopizott. Most elkezdett apadni a tej és mondtam a gyerekorvosnak. Mondtam neki,hogy egyre kevesebb van erre azt mondta,hogy olyan nincs,hogy nincs. (próbáltam a tejszaporító fejést,homeopátiás bogyókat,állandó szoptatást,görögszéna teát és mégis egyre kevesebb) Csak azért nincs,mert nem akarom,nem ír fel tápszert, ő nem tápszerezi a gyereket. Menjek haza és szedjem a gyógyszert és akarjak szoptatni és akkor lesz tej...és felírta ezt a gyógyszert. Interneten azt írták róla hogy nyugtató,szociális fóbiára meg ilyesmi.

8

Hogyan tudnék javítani a tejem minőségén?

Már kb két hete kevesebb a tejem és tápszerrel kell pótolnom,hogy elég legyen a kisfiam kajcsija.Viszont észre vettem,hogy már nem olyan tápláló a tejem..amikor fejem,látom hogy már nem olyan ,,sűrű,, hanem vizesebb..az első 2 hónap jó volt,csak anyatejes volt,és hízott is szépen tőle..eddig hetente 15-20 dekákat hízott,most az elmúlt egy hét alatt pedig csak 7-et :( Siralmas.Mivel tudnám újra zsírosabbá tenni a tejemet?Eszek rendesen ami jól esik,egyedül csak gyümölcsöket nem merek úgy enni,mert nem tudom,hogy a fiamnál mit okozna.A banánnál vettem észre,hogy attól nem igazán tud kakilni.Nem merek kísérletezni,mert amióta tápit kap,nem igazán tud kakilni és emiatt a hasa is fáj,és nem szeretnék még rontani a helyzeten!!

6

S. O. S Első baba ês nem tudom mit csinaljak? Fejjek vagy ne fejjek? Többi lennt

Ugy olvastam ha nem fejem le akkor beall a tej es annyi lesz mindig amennyi a babanak kell...viszont most beijesztettek h lehet hogy keves lesz es mit tudom en..elegge felek mert azt sem akarom h egy tejcsarda legyek!Most vsgyunk 1hetesek és még nem fejtem,eddig még van tejem de felek mivan ha kesobb tenyleg nem lesz!Valaki tudna valami hasznis tanacsot adni?A màsik meg h azt sem tudom h működik ez a fejes mikor kell mennyit fejni?

8

Van még olyan anyuka, akinek így szopizik a babája/kisgyereke?

13 hónapos a babám, nap közben már nem nagyon igényli a cicit, max. 1-2x. Éjjelente rengetegszer, van, hogy óránként is.
A napközbeni cicizéssel van gondom. A kanapén szoktunk lenni, elvileg klasszikus "kartartásban", de kb. 10-20 mp. múlva elkezdi feltolni a popsiját, fel is áll a lábára, forgatja a fejét, ami miatt gyakran rángatja a cicit és ezzel fájdalmat is okoz. Azt hittem egy darabig, hogy azért, mert közben figyelni akar a többiekre (nagyibb tesók, meg sok inger van), de ha elvonulok vele, vagy csak kettesben vagyunk, akkor is ez történik.
Talán nem jön neki elég gyorsan? Nem szeretném még elválasztani, de lehet hogy le kell kapcsolnom a nappali szopikról, mert nem jól bírom ezt.
Másnak van ezzel tapasztalata? Mi lehet az oka?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!