Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktasam a 2 éves kisfiamat (1 db)

Hogyan szoktasam le a 2 éves kisfiamat a cicirol?

Legjobb válasz: Mindenképpen szépen lassan és fõleg fokozatosan! Kérd a védõnõd segítségét pár hasznos tanácsot õ is bizti, hogy fog adni!

Mindenképpen szépen lassan és fõleg fokozatosan! Kérd a védõnõd segítségét pár hasznos tanácsot õ is bizti, hogy fog adni!
Ekkora gyerekkel már nagyjából meg is lehet beszélni, hogy miért kéne abbahagyni. Más kérdés, hogy úgyis elfelejti amit megbeszéltetek, de azért el kell mondani újra és újra.
Talán pont ezért nem kellene ennyi ideig szoptatni. Most pl. arra gondolok, aki azt írta, hogy 2, 5 évig szoptatott, és az 5 éves kislány még mindi emlegeti, meg hogy szenvedett. Hát akkor mire jó ez? Csak hogy szuper-anyának tûnjünk? Minket anno. fél- egy évig szoptattak, mégis egybe vagyunk, és nem volt ebbõl faxni.
Kegyetlenül hangzik, de ugy a legkönnyebb ha teljesen elveszed tõle. 2 napig nyafizik aztán elfelejti.
Én is ennyi idõsen szoktattam le a fiamat, nagyon nehéz volt. (imádta õket, még beszélt is hozzájuk) Elõször megegyeztünk, hogy éjszaka nem ( egy két napig hisztizett csak), azután megbeszéltük, hogy csak fogja, míg elalszik du. vagy este, azután pedig rávettem, hogy csak bújjon oda hozzám. Lassan ment, de sikerült.
Ez azért nem olyan egyszerû, hogy "2 napig nyafizik" és kész. Én két és fél évig szoptattam, a kislányom most volt 5 éves és mai napig emlegeti. Sokszor el kellett neki mondani, de iszonyú volt, hang nélkül sírt, mint egy felnõtt, fõleg elalvásnál volt rossz. Én megengedtem neki, hogy fogja olyankor a cicit, hozzábújjon, de nem szopizzon, aztán ez is elmaradt egy hét után. Türelem kell, a gyerek nem felnõtt, neki több idõ kell ehhez.
A szoptatási szakértõk szerint csak akkor kell leszoktatni, ha valami komoly okod van rá. Különben ki kell várni, hogy magától abbahagyja. Mert abbahagyja. Ki elõbb, ki késõbb. Én irigyellek, szerettem volna ilyen sokáig (vagy még tovább) szoptatni. Õt kérdezd: http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192&page=1&orderby=0&func=..
Miért akarod leszoktatni, ha az jó neki, ha azzal megnyugszik? Örülj, hogy ilyen sokáig tudtad szoptatni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ki mit tesz eszik iszik hogy bőségesenbiztosítva legyen hogy hosszú ideig tud majd szoptatni?

5

Előkét kell már vennem az újszülöttnek?

Lehet hogy buta kérdés, de első babám lesz. Nézem a babakelengye listát, amit a védőnő adott, és írja, hogy vegyek 5 db előkét. Az már szoptatáskor is kell? Én úgy gondoltam, hogy ráér jóval később, csak majd ha kanállal próbálom etetni.

8

S. O. S Elapad a tejem! Mit tegyek?

Tegnap óta rosszul vagyok, elkaptam valami vírust, ilyen torokfájós, köhögős orrfolyósat. De nem ez a gáz, hanem, hogy egyre kevesebb tejem van. 3 hetes a babám, éppen kezdett beállni a tejem, egyre több volt viszont ma már reggel sem tudott jól lakni, még volt lefejt tejem amivel tudtam pótolni, de már nincs, és se fejni se szopiztatni nemtudok. Megittam reggel óta 2 alkoholmentes sört és 1,5 liter tejszaporító teát. Megpróbáltam minnél többet szoptatni, olyan 1,5 2 órát volt egyhuzamban a mellemen a babó, és összvissz 30 gr-ot tudott szopizni. És üvölt szegény mert nagyon éhes, de egyszerűen nem tudok többet kisajtolni...:S Már főztem tápszert, most várom, hogy kihüljön, muszáj vagyok odaadni neki, mert nagyon éhes, tejem meg sehol. Miért lehet ez??? Mit tegyek ellene? Lehet ettől a vírustól???

7

Ha szoptatom a babámat, akkor tilos cumit adni neki, mert összezavarja?

Egy hetes a babám, szoptatom. Nagyon ügyesen szopizik, eleget is, legalábbis eddig így néz ki. De sokat lenne cicin csak azért, hogy cumizzon, nem is rendesen szopja, csak a szájában van, ilyenkor már nem is eszik. Ha ilyenkor leteszem, akkor viszont sír, és cuppog. Ha kap cumit, akkor megnyugszik. Ártok ezzel? Így tényleg el fogja felejteni, hogyan kell szopnia? De egész nap nem lehet a cicimen, így is érzékenyek már a bimbóim a napi 8*legalább 30 perces szoptatástól. Édesanyám szerint nem gond a cumi, de a kórházban kifejezetten tiltották, mert nem fog tudni szopizni a baba.

6

Hol tudok venni nagymeretu szoptatos melltartot?

90/e-f melltartot hordtam, mar alspbol nem volt egyszeru mutatvany ezt sem beszerezni... Ekkora meretu szoptatos melltarto letezik egyaltalan? Budapesti vagyok.

8

Akik igény szerint szoptatnak azért van valamennyi tartalék tejük a hüttöben? Lefagyasztva?

Lányom 70%ban cicizik még igény szerint bárhol bármikor. Vizet teát nem kap se gyümi levet Pohárbol tud inni Cumis üveget sose probáltam és nem is fogom
7 hónapos elkezdtem a kóstoltatást a fagyoba tettem el kb 1 liter tejet.
de kiváncsi lennék kinek mennyi van lefagyasztva akik igy ilyen modzserrel szoptatnak.

7

Az anyatej jó a bőrre?

arra gondolok,hogy-mivel tele van vitaminnal-bekenni vele sebet,vagy a köldököm körül,ahol megnyúlt a bőr..

6

Nagyon megfáztam, mit vehetek be? A babára ez nem veszélyes?

Rosszul érzem magamat, gyengének, fáj a torkom, izzadok mint egy ló, forró teázok. Acc 200 és Strepsils cukor van itthon, szoptatás alatt szedhető?

4

Hogyan tudom mérni, hogy mennyit eszik a baba?

3

Aki csak naponta kétszer, reggel-este szoptat, annak kb. mennyi teje lehet még?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!