Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szoktasam a 2 (5 db)

2 honapos a babam es ket orankent cicizik meg ejszaka is. Mit csinaljak? Hogy szoktasam? Felek hogy elapad a tejem. Vagy lehet keves neki amit kiszopizik?

Legjobb válasz: Mert nég csak 2hónapos :) Ennyi idõsen az én babám is 2-3óránként cicizett éjszaka, aztán idõvel hosszabbakat aludt. Most már "csak" 2-3szor kel és 12órát alszik. Másfél éves

Mert nég csak 2hónapos :) Ennyi idõsen az én babám is 2-3óránként cicizett éjszaka, aztán idõvel hosszabbakat aludt. Most már "csak" 2-3szor kel és 12órát alszik. Másfél éves
Háááát 2 hósan anyatejes babánál ez normál. lehet most leleleszek hurrogva de nálunk ezért volt az esti tej tápszer, így csak 1x kelt éjszaka. majd 2 hós korától átaludta rendesen az éjszakát. napközben volt cici mindig, este pedig csak tápszer. mindegyiket szopta, söt én szerintem a cicit sokkal jobban szerette, könnyebb volt belöle szopni, az aventes egy lyukas cumisüveggel meg küzdött, de elfogadta. ha nem akarod tápszerezni akkor ez teljesen normális, ki kell bírnod.
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen a valaszokat azert gondoltam hogy kevesebb lehet neki a tej mert mar nem duzzad be annyira a mellem hanem olyan plottyedt pedig nem volt igy ez miert lehet?
Ez is normális. A melled nõtt, a bõröd is vele. Most nincs teli, csak annyi tej van benne, amennyi kell neki. Aztán amit az elõzõ hozzászóló is írt, lesznek idõszakok amikor majd több kell neki és ha igény szerint szoptatod, akkor megint "be fog durranni" és megint lesz olyan feszülõs érzés. Nálunk most fogzás van, ilyenkor lóg egy csomót a mellemen és megint duzzadt a mellem. De majd leszokik magától én is így vagyok vele. 1.voltam
Azért nem feszül már, mert beállt a kereslet-kínálat. Korábban még több tejet termeltél, mint amire szüksége volt, és azt is sokszor a szoptatások között (azaz kvázi egész nap). Mostanra viszont a tested megtanulta, mennyi kell, és ilyenkor már csak a szoptatások alatt termel fõleg, köztes idõben kevésbé. Ezért nem telik már úgy fel több óra alatt sem, mint korábban. De ez így van rendjén. Egyebekben egyetértek, szoptass bátran igény szerint. Ahogy nagyobb lesz a babád, majd lassan kitolódik a szopiidõ is.

2 éves a kis fiam és mindig szopik hogyan szoktasam le?

Legjobb válasz: Esti szopiról van szó,vagy éjjeli?? ha elég erös vagy akkor egyszerüen nem adsz neki.Próbáld a figyelmét elterelni Vagy fokozatosan.

Esti szopiról van szó, vagy éjjeli?? ha elég erös vagy akkor egyszerüen nem adsz neki.Próbáld a figyelmét elterelni Vagy fokozatosan.
A barátnõm úgy szoktatta le 18hósan, hogy választás elé állította estimese -olvasás vagy szopi, és a kisfiú nem egybõl persze de inkább a mesét választotta.
Én három éves koromig csak anyatejen éltem és tök egészséges vagyok meg minden, anyu sehogy sem tudott leszoktatni, aztán egyszer csak elfogadtam minden kaját, azt ettem rögtön mint a többiek. Ha eszik mást is mint tej, akkor könnyebb dolgod van, mert szépen lassan átállíthatod egyre több másra és kevesebb tejcsire. Ez lehet, hogy durva, de ha radikálisan megfosztod, akkor is elõbb utóbb enni fog, ha éhes. Ez síros, fejõs, macerás út lehet, de ha neked valamiért ez ilyen fontos, akkor lehet. (Egyébként miért szeretnéd leszoktatni?)
A kérdező hozzászólása: mindent eszik már ki vagyok már mert egész nap rajtam log ÉJJEL -NAPPAL szópizna ha tehetné

Hogyan szoktasam le a 2 éves kisfiamat a cicirol?

Legjobb válasz: Mindenképpen szépen lassan és fõleg fokozatosan! Kérd a védõnõd segítségét pár hasznos tanácsot õ is bizti, hogy fog adni!

Mindenképpen szépen lassan és fõleg fokozatosan! Kérd a védõnõd segítségét pár hasznos tanácsot õ is bizti, hogy fog adni!
Ekkora gyerekkel már nagyjából meg is lehet beszélni, hogy miért kéne abbahagyni. Más kérdés, hogy úgyis elfelejti amit megbeszéltetek, de azért el kell mondani újra és újra.
Talán pont ezért nem kellene ennyi ideig szoptatni. Most pl. arra gondolok, aki azt írta, hogy 2, 5 évig szoptatott, és az 5 éves kislány még mindi emlegeti, meg hogy szenvedett. Hát akkor mire jó ez? Csak hogy szuper-anyának tûnjünk? Minket anno. fél- egy évig szoptattak, mégis egybe vagyunk, és nem volt ebbõl faxni.
Kegyetlenül hangzik, de ugy a legkönnyebb ha teljesen elveszed tõle. 2 napig nyafizik aztán elfelejti.
Én is ennyi idõsen szoktattam le a fiamat, nagyon nehéz volt. (imádta õket, még beszélt is hozzájuk) Elõször megegyeztünk, hogy éjszaka nem ( egy két napig hisztizett csak), azután megbeszéltük, hogy csak fogja, míg elalszik du. vagy este, azután pedig rávettem, hogy csak bújjon oda hozzám. Lassan ment, de sikerült.
Ez azért nem olyan egyszerû, hogy "2 napig nyafizik" és kész. Én két és fél évig szoptattam, a kislányom most volt 5 éves és mai napig emlegeti. Sokszor el kellett neki mondani, de iszonyú volt, hang nélkül sírt, mint egy felnõtt, fõleg elalvásnál volt rossz. Én megengedtem neki, hogy fogja olyankor a cicit, hozzábújjon, de nem szopizzon, aztán ez is elmaradt egy hét után. Türelem kell, a gyerek nem felnõtt, neki több idõ kell ehhez.
A szoptatási szakértõk szerint csak akkor kell leszoktatni, ha valami komoly okod van rá. Különben ki kell várni, hogy magától abbahagyja. Mert abbahagyja. Ki elõbb, ki késõbb. Én irigyellek, szerettem volna ilyen sokáig (vagy még tovább) szoptatni. Õt kérdezd: http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192&page=1&orderby=0&func=..
Miért akarod leszoktatni, ha az jó neki, ha azzal megnyugszik? Örülj, hogy ilyen sokáig tudtad szoptatni.


Hogyan szoktasam le a 2 es fel eves kislanyomat a cumisuvegrol. Es hogyan vegyem ra hogy egyen?

A kislanyom reggel ebredes utan tejet ker , delbe es este is egy cumisuveg tejel alszik el.De ha bolcsibe van 2 napot egy heten ott nem kell neki.Sot van mikor csavargas kozbe is tejet ker es leakar fekudni a babakocsiba.Van mikor nem is iszik csak cumikent hasznalja (cumija sose volt).DE viszont enni meg nem akar.Nem ul meg a feneken hogy szepen nyugodttan elfogyasztanank a kajcsit.Mindig csak par falatot eszik es utna kozli nem kell es keri a tejet.Ritkan ha felbehagya az evest akkor jatek kozbe megeszik par falatot.Szerintem a tej miatt nem eszik rendesen.

Legjobb válasz: Meg is válaszoltad a kérdésedet: ne adj neki tejet, csak ha elõtte evett rendesen. Valószínûleg hisztizni fog, de akkor szépen nyugodtan el kell neki magyarázni, akár százszor is egymás után, hogy elõbb meg kell enni az ebédet, és utána jöhet a tej. Ja, hogy nem éhes? Akkor a tej sem fér be a pocakjába. Ennyi. Tudom, mirõl beszélek, nálunk is volt ilyen probléma, de miután rendszert vittem a kakaóivásba (mert az enyém azt itta volna folyamatosan), nagyon hamar megoldódott.

Meg is válaszoltad a kérdésedet: ne adj neki tejet, csak ha elõtte evett rendesen. Valószínûleg hisztizni fog, de akkor szépen nyugodtan el kell neki magyarázni, akár százszor is egymás után, hogy elõbb meg kell enni az ebédet, és utána jöhet a tej. Ja, hogy nem éhes? Akkor a tej sem fér be a pocakjába. Ennyi. Tudom, mirõl beszélek, nálunk is volt ilyen probléma, de miután rendszert vittem a kakaóivásba (mert az enyém azt itta volna folyamatosan), nagyon hamar megoldódott.
Hát 2, 5 éves korban már elég késõ ebbe belekezdeni. Ilyenkor már csak komoly harcok és vergõdések árán fog menni a dolog azzal a módszerrel, ahogy az 1. válaszoló már írta. Cumisüvegrõl, tejcsin alvásról jobb minél korábban leszoktatni a kicsiket, mert ugye a fogaiknak sem jó, meg ugye az evés, amit írtál, és hát minél késõbb kezdjük, annál nehezebb. Hajrá, és kitartást!
Három gyerekem van. Ennyi idõsen már nem kell a cumisüveg! Reggel, este ihat bögrébõl tejet. Nap közben nem kell tej. Lehet egy hétig éhezik, utána simán eszik, iszik rendesen. Tudom, hogy drasztikus de már nagy ehhez a kislányod. És ha ezt elõbb fokozatosan csinálod, most késõbb nem lenne annyira fárasztó.
nálunk is volt ilyen, most két éves a lányom és bepróbálkozott hogy kakaót kér minden étkezésre üvegbõl, én már elsõre mondtam neki hogy üvegbõl reggel meg este van, közben ha kér csak pohárból és ehhez tartottam magam, pohárból már nem kellett annyira nem lehet hogy valamiféle stressz helyzetben akarja így nyugalomba helyezni magát?
Az en fiam 3 es kb ugyanez a problemank. 2 masik vele egykoru kisbaratunk van, mindegyik a cumisuveget szippantja ha tejrol van szo. En raktam mar csoros poharba, sima poharba...de ugy nem kell. Minden mast poharbol iszik, de a cuci az alvas elott, ebredes utan es delutani relax-kor kotelezo. Kisbaratok anyukai ( egyik 3x masik 2x anyuka) azt mondtak, ne gorcsoljek rajta, elobb-utobb elhagyja majd...de hat halal cikinek talalom es a megjegyzesek amiket kapunk...ugyhogy cuci csak otthon van, oviba 5 fel napot jar. Ott csorospohar van vagy vizesflaska....soha nem cumizott. En ugy latom, hogy ez megnyugtatja, segit a pihenesben. Varok...itthon nem ciki.
Nem azzal van a baj, hogy cumisüvegbõl issza a tejet, hanem azzal, hogy nem eszik mást. Én nem adnék csak reggel. Estirõl is lassan le kell szoktatni az éjszakai ágytisztasághoz nem árt, ha nem iszik éjjel sokat.
Nálunk ugyan ez van csak ikrek. Reggel ébredéskor TEJCSI. Ez egyfajta átállás alvásból az ébredésbe. :) Késõbb reggeliznek, na nem sokat! Nappali alváshoz is kérik az alvóstejcsit, el is alszanak rajta! Ebédelnek, vacsoráznak. És elalváshoz ismét tejcsi, szintén elalszanak rajta pillanatok alatt. Igazából nincs szívem elvenni tõlük. Látom hogy jó a kis lelküknek. :) Egyébként normál súlyban vannak, ezért nem aggódok. Majd csak ráunnak!

Mit tegyek? Kislányom nem marad a szobában 2 percre sem. Ha magammal viszem a konyhába stb a hordozoba nem igazán van el. valaki valami praktikát. Hogy szoktasam rá hogy csak pár méterre vagyok töle. Pedig éneketek csacsogok neki

Legjobb válasz: En mindig kiteszem neki a jatekait es korulveszem olyan dolgokkal amik lekothetik a figyelmet rajtam kivul. Probaltad mar a cumit? Nekem bejott, cumival a szajaban siman elvan fel orat egymagaban, hogy csak nezelodik es gugyog magaban.

En mindig kiteszem neki a jatekait es korulveszem olyan dolgokkal amik lekothetik a figyelmet rajtam kivul. Probaltad mar a cumit? Nekem bejott, cumival a szajaban siman elvan fel orat egymagaban, hogy csak nezelodik es gugyog magaban.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!