Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szokjak a csúnyabeszédről (1 db)

Hogyan szokjak le a csúnyabeszédről?

18éves lány vagyok,és jól esik,de tudom hogy rossz szokás. nemcsak köt?szóként használom,de ha ideges leszek,keményen halmozom ?ket,és nyomatékosító-szónak is használom. :(

Legjobb válasz: Ez csak fegyelem kérdése. Pozitív, hogy felismered, hogy ez így nem jó. Ennyi idõsen már csak önneveléssel lehet megváltozni. Ismerd fel, mik azok a csúnya szavak, amiket használsz, és nagyon keményen figyelj oda, hogy ne használd õket.

Ez csak fegyelem kérdése. Pozitív, hogy felismered, hogy ez így nem jó. Ennyi idõsen már csak önneveléssel lehet megváltozni. Ismerd fel, mik azok a csúnya szavak, amiket használsz, és nagyon keményen figyelj oda, hogy ne használd õket.
az egyik legjobb baráttal, barátnõvel beszéld meg, hogy, ha csúnyát mondasz a jelenlétükben, akkor fizetned kell egy 5 Ft-ost, minden csúnya szóért, vagy, ha egyedül vagy, akkor becsület kassza is mûküdhet.:)
Szerintem is jó ötlet, hogy minden csúnya szóért fizetsz valamennyit. Esetleg ha eltelik olyan nap amikor nem beszéltél csunyán akkor pedig megajándékozhatod magad vmivel :)
sztem meg ha eltelik egy olyan nap amikor nem mondasz csúnyát akkor a tegnapi pénzt visszakapod:D am ha én ezt a rendszert csinlnám már réges-rég legatyásodtam volna xD
Én azóta nem beszélek csúnyán, mióta gyerekeim születtek. Esetleg ha van a rokonságban kisgyerek, vigyázz néha rá és lehet, hogy sikerül leszokni vagy legalábbis máshogy mondani a csúnya szavakat. Pl. a kutya meg a macska rúgja meg :) ) Persze ehhez nagy akaraterõ kell, de nekem bevált.
szerintem meg legalább egy napig, ha bárkivel beszélsz csak káromkodj, de változatosan és ne hagyd abba!!! minden mondatodban legyen 1-2-3 csúnya szó.
akihez beszélsz annak mond meg hogy vágjon szájon ha csúnyát mondassz
mintha csak én mondtam volna a kérdésed meg minden:D hát nem kell, mondani, ha ideges vagy, ne is foglalkozz, me a csunya besz. nem érsz el semmit:D am a barátom se szereti naon, de vmikor õ is rendesen nyomja:D
ebben nincs semmi különös és már a mostani lányok akik csak 10 évesek azok is igy beszélnek mé az annyukal is onnan tom hogy látom egy rokon családban!
tegyél szappant a szájába és ha így sem megy akkor vágd ki a nyelvét
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, megyeget, megkértem a barátnõmet akivel nagyon sokat vagyok együtt, hogy szóljon rám vagy adjon egy pofont :) De az utolsó válaszadó olvasni sem tud
olvass verseket :) és járj valamilyen verekedõs sportra. szépen fogsz beszélni és a dühödet is kiadod. :) [f816a0b97b7ea8f73d61ba72082b7ed6]
vard be a szád!
Én 16/L vagyok, és azóta szoktam le a csúny beszédrõl, mióta megszületett az kisöcsém, aki mindent le utánoz:) )
Én személy szerint a valoságba nem szoktam csunyán beszélni , de ha dûhõs vagyok akkor magamban már elszabadulnak a "Enyhe szavak".De szerintem is jo õtlet az 5-forintos vagy a pofon.Mert ha pofont ad valaki neked akkor megfogod szokni , hogy ne beszélj csunyán.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Anyák! Engednétek, hogy a lányotok a barátjánál aludjon 17 évesen, 4 hónap járás után?

Anyukám csak a meséléseimből ismeri a srácot, mert nem hajlandó arra, hogy beszélgessen vele. Utálja őt, és elutasító vele, de én szeretnék ottaludni nála, és talán 4 hónap már elegendő ahhoz, hogy ezt megengedje. Vagy még nem?

23

Nagyon szeretnék menni, de holnapig ki kell valamit találjak mit tegyek hogy mégis elengedjenek? !

14 éves lány vagyok. A tavalyi nyaram eléggé unalmas volt szinte semmit sem csináltam,úgyhogy erre a nyárra elég sok dolgot terveztem,persze teljesen normálisak. Azt itthoni barátaim vagy nyaralnak,vagy táborba vannak,vagy nem érdeklem őket. És ezt előre tudtam. De vannak tőlem messzebb lévő barátaim is,velük terveztünk még hogy találkozunk. Ebből van amelyiket megengedték és van amelyiket nem.Van két barátnőm ők is 14 évesek,3 éve ismerem őket és eléggé messze laknak tőlem,kb. 300 km. de persze ők is még Magyarországon belül meg én is. A szüleim ismerik a szüleiket és tudják hogy mennyire megbízhatóak,meg stb. Már találkoztam is velük,még régebben egy napot az nagyon jó volt nagyon sok mindent csináltunk. Most meghívtak nyárra magukhoz egy hétre. Nagyonnagyon sok programot kitaláltak,és a legtöbbet én még életembe nem csináltam (lovaglás,sátorozás..komolyan nem lovagoltam és sátoroztam még:D:S),szóval ők is be voltak lelkesedve meg én is. A szüleik is rendesek mert ők is várják nagyon hogy menjek:) Csak egy gond van. Anyuék először megengedték. Azt mondták,hogy oké,miért ne mert bár szétfogják izgulni azt az 1 hetet hogy 300 km.re tőlük mi lehet velem,de mivel tudják hogy ott vigyáznak rám,elengednek. Másnap megnéztük a buszokat/vonatokat,hogy mikor hogy mennek stb. És itt bizonytalanodtak el. Hogy ők most komolyan engedjenek el engem 14 évesen egy ilyen hosszú útra? Mert mi lesz ha bajom esik..és itt komolyan egyre több dolgot kezdtek felsorolni hogy miért ne utazzak így oda..Mondtam anyunak hogy akkor jöjjön velem,és nem fogok egyedül sem utazni így meg semmi.Erre is nemet mondtak,és azóta azt mondták hogy nem megyek semmiképp,és csak emiatt a hülye hosszú út miatt..Én megértem őket hogy féltenek,de ezt annyira nem szeretném kihagyni :( Komolyan úgy érzem hogy tönkre van téve a nyaram ha nem engednek el. De közbe meg tudom hogy igazuk van,én is félteném a gyerekem ilyen utazástól.És gondolkoztam megoldáson de nem jutott eszembe semmi.A barátnőmék meg még mindig úgy tudják hogy megyek,pedig kb. 1 hét van vissza,én annyira nem akarom ezt visszamondani. Mit csináljak?? El szeretnék menni,de nagyon.:(

4

Szülők! Elengednétek a 17 éves gyereketeket egy melegfelvonulásra?

29

Mit tennétek, ha a 14 éves lányotokról kiderülne, hogy félmeztelen/provokatív képeket tesz ki a netre?

14

Kamaszok, milyen esetben szoktatok flegmán, bunkón beszélgetni valakivel, aki beszélni akar veletek?

Mert velem elég sokan úgy beszélgetnek, és nem mondják meg miért, azért kérdezem.
Szóval hogy flegma, rövid válaszokat adnak mindig, mindenféle érzelmek nélkül.

9

Mit lehet tenni, ha a kamasz gyermekünk teljesen irányíthatatlanná válik?

9

Szülők! Hogy reagálnátok, ha a kamasz lányotok goth lenne, és úgy is öltözködne?

10

Elengednétek a 13 éves lányotokat idősebb barátnőjével városba busszal?

Arra lennék kíváncsi, hogy a 13 éves lányotokat beengednétek busszal a városba pl. moziba a 16 éves unokatesójával vagy barátnőjével, aki mindennap megteszi ezt az utat? A tőlünk lévő város 15-20 kilométerre van, kb. 35 perc buszozás.
Természetesen nappal.
Igen, a gyerek vagyok, és kíváncsi vagyok, hogy a többi gyereket elengedik-e a szüleik vagy nem.

17

Kamaszok! Nyáron mit csináltok a szabadidőtökben?

16

Mivel foglaljam el magam, ha egész nyári szünetben nem lesz lehetőségem gépezni?

Szervizben lesz a gép, így nem tudok majd netezni!
Kicsit függő vagyok, ezért elég tanácstalan lettem. Holnaptól számítva nem lesz lehetőségem gépezni.
Lány vagyok.

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!