Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szokjak a csúnyabeszédről (1 db)

Hogyan szokjak le a csúnyabeszédről?

18éves lány vagyok,és jól esik,de tudom hogy rossz szokás. nemcsak köt?szóként használom,de ha ideges leszek,keményen halmozom ?ket,és nyomatékosító-szónak is használom. :(

Legjobb válasz: Ez csak fegyelem kérdése. Pozitív, hogy felismered, hogy ez így nem jó. Ennyi idõsen már csak önneveléssel lehet megváltozni. Ismerd fel, mik azok a csúnya szavak, amiket használsz, és nagyon keményen figyelj oda, hogy ne használd õket.

Ez csak fegyelem kérdése. Pozitív, hogy felismered, hogy ez így nem jó. Ennyi idõsen már csak önneveléssel lehet megváltozni. Ismerd fel, mik azok a csúnya szavak, amiket használsz, és nagyon keményen figyelj oda, hogy ne használd õket.
az egyik legjobb baráttal, barátnõvel beszéld meg, hogy, ha csúnyát mondasz a jelenlétükben, akkor fizetned kell egy 5 Ft-ost, minden csúnya szóért, vagy, ha egyedül vagy, akkor becsület kassza is mûküdhet.:)
Szerintem is jó ötlet, hogy minden csúnya szóért fizetsz valamennyit. Esetleg ha eltelik olyan nap amikor nem beszéltél csunyán akkor pedig megajándékozhatod magad vmivel :)
sztem meg ha eltelik egy olyan nap amikor nem mondasz csúnyát akkor a tegnapi pénzt visszakapod:D am ha én ezt a rendszert csinlnám már réges-rég legatyásodtam volna xD
Én azóta nem beszélek csúnyán, mióta gyerekeim születtek. Esetleg ha van a rokonságban kisgyerek, vigyázz néha rá és lehet, hogy sikerül leszokni vagy legalábbis máshogy mondani a csúnya szavakat. Pl. a kutya meg a macska rúgja meg :) ) Persze ehhez nagy akaraterõ kell, de nekem bevált.
szerintem meg legalább egy napig, ha bárkivel beszélsz csak káromkodj, de változatosan és ne hagyd abba!!! minden mondatodban legyen 1-2-3 csúnya szó.
akihez beszélsz annak mond meg hogy vágjon szájon ha csúnyát mondassz
mintha csak én mondtam volna a kérdésed meg minden:D hát nem kell, mondani, ha ideges vagy, ne is foglalkozz, me a csunya besz. nem érsz el semmit:D am a barátom se szereti naon, de vmikor õ is rendesen nyomja:D
ebben nincs semmi különös és már a mostani lányok akik csak 10 évesek azok is igy beszélnek mé az annyukal is onnan tom hogy látom egy rokon családban!
tegyél szappant a szájába és ha így sem megy akkor vágd ki a nyelvét
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, megyeget, megkértem a barátnõmet akivel nagyon sokat vagyok együtt, hogy szóljon rám vagy adjon egy pofont :) De az utolsó válaszadó olvasni sem tud
olvass verseket :) és járj valamilyen verekedõs sportra. szépen fogsz beszélni és a dühödet is kiadod. :) [f816a0b97b7ea8f73d61ba72082b7ed6]
vard be a szád!
Én 16/L vagyok, és azóta szoktam le a csúny beszédrõl, mióta megszületett az kisöcsém, aki mindent le utánoz:) )
Én személy szerint a valoságba nem szoktam csunyán beszélni , de ha dûhõs vagyok akkor magamban már elszabadulnak a "Enyhe szavak".De szerintem is jo õtlet az 5-forintos vagy a pofon.Mert ha pofont ad valaki neked akkor megfogod szokni , hogy ne beszélj csunyán.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit tegyek ha én nem, de rajtam kívül mások utálják?

A(z egyik) legjobb barátnőmről mostanság nagyon sok rosszat hallok másoktól.. Úgy értem, most szembesülök azzal, hogy nagyon sokakat idegesít, zavar másokat. És hozzá teszem, nem alaptalan a dolog..
Mit tegyek? Mondjam meg neki hogy vegyen vissza különben rajtam kívül nem lesz senkije? Vagy mit tegyek?? Annyira éretlen még.. :\ Nem akarom hogy rosszul érezze magát..

4

Ti elmennétek így? Van okom félni vagy hülyeség?

Van egy fiú ismerősöm akit már régóta ismerek, a család barátjai a szülei. Már rég találkoztunk, most azonban összefutottunk és elhívott az egyik közös ismerősünkkel egy programra. Mindkettejük szüleit ismerem, meg őket is, de kicsit parázok..
Ja, ráadásul az ismerősöm (az első) azt mondta menjünk kocsival, mert egy haverja elvisz minket.
Menjek? Nincs okom parázni, ugye? Haverja számomra mégiscsak idegen.. :\ Bár lehet tényleg nem kéne annyi filmet néznem! Nos? :S :)

6

Mit tegyek egy akaratos 16 éves sráccal?

Van egy drága kis barátnőm,2 gyerkőce van,egy 11 éves lány,és egy 16 éves fiú.A fiú öntörvényű,azt hiszi ő otthon a férfi,ha valamit ki talál az akkor is úgy kell hogy legyen ha össze dől a világ.Anyagilag is haza vágja az Anyját.Hiába kéri az ember,ordítja,vagy parancsolja hogy nem tegyen dolgokat,mintha a falnak mondaná.Nem tudok vele mit kezdeni,én nem vagyok veszekedős ember,agresszív sem ez a srác viszont igen.Az anyja már mondta legyek keményebb a sráccal de hogy??nem az én fiam,hogy neveljem ,hogy ordítsam le a fejét?Bár szerintem ki nevetne és csinálná tovább a hülyeségét.Mit tegyek hogy tudjak a kis barátnőmnek segíteni?Hozzá tartozik a dologhoz hogy távkapcsolatban élek,két hetente tudok hozzájuk menni.

3

Lányom 11 éves, próbáltam vele beszélgetni a menstruációról, de hallani sem akar erről a témáról. Közölte hogy őt ez nem érdekli, és egyszerűen bevonult a szobájába. Mit csináljak?

Elég magának való gyerek, nem igazán vannak barátnői, tehát biztos hogy velük sem beszél ilyesmiről. :(

18

Szülők! Ti elengednétek?

15 éves lány vagyok és nyáron szeretnék 4-5 napra lemenni a barátaimmal a balatonra.kb 15-en lennénk a társaság nagy része 18-19 éves.1-2 vagyok ezzel a társasággal,minden szabadidőnket együtt töltjük,és együtt járunk bulizni.A bátyám ismeri a társaság nagy részét.A szüleim csak 3 embert,2 barátnőmet az egyikük,19 a másik 16 éves(osztálytársam) és őket nagyon bírják(testvérek 5 éve ismerjük őket),és a volt barátomat is akit még ismernek..teljesen normálisak a barátaim nem elzüllött drogos kamaszok( a bátyám is mondta,hogy nagyon jófejek és rendesek)..csak hát nemtudom anyáék hogy engednek el,mert tudják hogy szoktam inni(nem sokat) és pasizni..Mert ugye ott minden nap buliznánk,meg fiúkkal aldudhatnék(amit nagyon elleneznek még)már próbáltam velük beszélni anya azt mondta hogy persze hogy mehetek,apa pedig azt hogy kicsi vagyok még..így azt mondták hogy majd megbeszéljük..ez kb 2 hónapja volt..nem igazán mertem felhozni a témát mert anyukámnak céges gondjai vannak és elég ideges mostanában..de kb 2 hetente-havonta elengednek bulizni vagy késő estig(ritkán hajnalig) kint maradhatok pár barátommal..Nagyon örülök,hogy így megbíznak bennem,de igazából meg is lep hogy ilyen téren ennyire engedékenyek mert a jegyeim nagyon rosszak..sose voltam jó tanuló de hármas alatt lesz az átlagom..Na de arra lennék kiváncsi hogy ti szülők elengednétek-e..vagy valaki segítsen hogy mit mondjak még anyuéknak hogy elengedjenek.
köszi előre is:)

16

Ti meghívnátok őket?

A barátommal elég jó ideje együtt vagyunk elég jóban vagyok a szüleivel és ők is kedvelnek engem (legalábbis viselkedésből ez tűnik ki [mindig hívnak mindenhova etc.]..) a szüleim ragaszkodnak egy ebédhez ballagásomra.. és azon agyalok, hogy őket most meghívjam vagy hogy illik (a fiúk természetesen itt lesz) ?

3

Kamaszok, szerintetek miért baj az, ha valami iskolatársammal facebookon haverkodok?

Vannak, akiket csak úgy látásból ismerek az iskolából és bejelöltem ismerősnek, meg akik mondjuk osztálytársak, azokat is és rájuk írtam, de egyik se beszél velem ott túl szívesen. Vannak, akik inkább letiltottak chatról. De miért baj, ha facebookon próbálok velük haverkodni, vagy ott beszélek velük először, mi olyan furcsa ezen?

10

Mostanában veszekednek a szüleim. Mit tehetnék?

Nem nagy veszekedésekről van szó, csak én eleve érzékenyebb vagyok a konfliktusokra. Az szokott lenni, hogyha apukám ideges, akkor itthon tölti ki, mondjuk meg is értem, mert mostanában sok dolga van, és nincs igazán ideje pihenni. De olyan rossz ez a hangulat itthon, néha úgy érzem bárhol lennék, csak ne itt. Most is a sírás határán állok, mit tehetnék? Szeretnék újra békés, boldog családi légkört. 15/L

7

Kamaszok a ti osztályotokban van olyan aki csendes ha igen akkor próbáltatok vele beszélgetni?

17

Miért van egyre több szomorú, depressziós kamasz? Szerintetek mi az oka ennek? Mivel lehetne ezen változtatni? Kinek a feladata a segítség nyújtás egy ilyen estben (szülő, szakember, senki stb. )? Mivel lehet ezen segíteni?

Szerintetek? Főleg tinik véleményei érdekelnének, de szülök válaszát is szívesen olvasnám. Jöhetnek saját történetek, bármi ami kapcsolódika kérdéskörhöz, a kérdésekhez.
bocsi a helyesírásomért.

21

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!