Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szokjak a csúnyabeszédről (1 db)

Hogyan szokjak le a csúnyabeszédről?

18éves lány vagyok,és jól esik,de tudom hogy rossz szokás. nemcsak köt?szóként használom,de ha ideges leszek,keményen halmozom ?ket,és nyomatékosító-szónak is használom. :(

Legjobb válasz: Ez csak fegyelem kérdése. Pozitív, hogy felismered, hogy ez így nem jó. Ennyi idõsen már csak önneveléssel lehet megváltozni. Ismerd fel, mik azok a csúnya szavak, amiket használsz, és nagyon keményen figyelj oda, hogy ne használd õket.

Ez csak fegyelem kérdése. Pozitív, hogy felismered, hogy ez így nem jó. Ennyi idõsen már csak önneveléssel lehet megváltozni. Ismerd fel, mik azok a csúnya szavak, amiket használsz, és nagyon keményen figyelj oda, hogy ne használd õket.
az egyik legjobb baráttal, barátnõvel beszéld meg, hogy, ha csúnyát mondasz a jelenlétükben, akkor fizetned kell egy 5 Ft-ost, minden csúnya szóért, vagy, ha egyedül vagy, akkor becsület kassza is mûküdhet.:)
Szerintem is jó ötlet, hogy minden csúnya szóért fizetsz valamennyit. Esetleg ha eltelik olyan nap amikor nem beszéltél csunyán akkor pedig megajándékozhatod magad vmivel :)
sztem meg ha eltelik egy olyan nap amikor nem mondasz csúnyát akkor a tegnapi pénzt visszakapod:D am ha én ezt a rendszert csinlnám már réges-rég legatyásodtam volna xD
Én azóta nem beszélek csúnyán, mióta gyerekeim születtek. Esetleg ha van a rokonságban kisgyerek, vigyázz néha rá és lehet, hogy sikerül leszokni vagy legalábbis máshogy mondani a csúnya szavakat. Pl. a kutya meg a macska rúgja meg :) ) Persze ehhez nagy akaraterõ kell, de nekem bevált.
szerintem meg legalább egy napig, ha bárkivel beszélsz csak káromkodj, de változatosan és ne hagyd abba!!! minden mondatodban legyen 1-2-3 csúnya szó.
akihez beszélsz annak mond meg hogy vágjon szájon ha csúnyát mondassz
mintha csak én mondtam volna a kérdésed meg minden:D hát nem kell, mondani, ha ideges vagy, ne is foglalkozz, me a csunya besz. nem érsz el semmit:D am a barátom se szereti naon, de vmikor õ is rendesen nyomja:D
ebben nincs semmi különös és már a mostani lányok akik csak 10 évesek azok is igy beszélnek mé az annyukal is onnan tom hogy látom egy rokon családban!
tegyél szappant a szájába és ha így sem megy akkor vágd ki a nyelvét
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, megyeget, megkértem a barátnõmet akivel nagyon sokat vagyok együtt, hogy szóljon rám vagy adjon egy pofont :) De az utolsó válaszadó olvasni sem tud
olvass verseket :) és járj valamilyen verekedõs sportra. szépen fogsz beszélni és a dühödet is kiadod. :) [f816a0b97b7ea8f73d61ba72082b7ed6]
vard be a szád!
Én 16/L vagyok, és azóta szoktam le a csúny beszédrõl, mióta megszületett az kisöcsém, aki mindent le utánoz:) )
Én személy szerint a valoságba nem szoktam csunyán beszélni , de ha dûhõs vagyok akkor magamban már elszabadulnak a "Enyhe szavak".De szerintem is jo õtlet az 5-forintos vagy a pofon.Mert ha pofont ad valaki neked akkor megfogod szokni , hogy ne beszélj csunyán.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hol találok ilyen szemüvegkereteket, és átlagosan mennyibe kerülnek?

16 éves lányom régóta szeretne ilyen most elég divatos, fekete keretes szemüveget (nem azt az óriási méretűt:
Mit gondoltok, mennyibe kerül egy ilyen? Vagy hol lehet hozzájutni esetleg interneten (kisvárosban élünk, és az itteni optikában nincs ilyen a készleten)?

6

Hogyan tanuljak? (többi lenn)

Szóval van ami nagyon könnyen megy pl: a Matek, van ami kicsit nehezebben de 3-4 jegyekkel megúszom, de a földrajz nagyon nem megy. Csoda hogy tavaly nem buktam. Elolvashataom az anyagot 1000x akkor sem értem és mivel nem értem el is felejtem. Már próbáltam színesen meg minden hogy de nem megy. Nem tudom rendszerezni a dolgokat földrajzból. Ti hogy tanuljátok meg azt ami nehezen megy? 8. leszek. Normális válaszokat, köszönöm:)

6

Nulla önbizalom. Hogyan tudnám megmondani a srácnak, hogy tetszik?

Tetszik egy fiú. Külön városban lakunk. Minden héten elmegyünk hozzá és a baráti köréhez a barátnőimmel, ők is jönnek egyszer-kétszer és általában nagyon jól elvagyunk. Szoktunk skype-olni. De mikor ott vannak a haverjai, akkor egészen más, nem foglalkozik velem annyit. Volt egykét jel, amiből azt vettem le, hogy én is tetszem neki. Kezdek beleőrülni ebbe, nem tudom mit akar, és annyira rossz. Mondja az egyik lány a baráti köréből, hogy rám máshogy néz, mint a többi lányra, nem olyan közömbösen. Meg mindig velem csesztetik a srácot. A haverjai is elkezdi nekem : Menj ki a megszokott helyre, mindjárt ott lesz Õ is.
Meg kellene mondanom neki, hogy mit érzek. Lehet, hogy a héten nem is tudok vele találkozni, szeptembertől meg kollégista leszek, így muszáj lesz, csak az a baj, hogy semmi önbizalmam sincs, és nagyon félek a visszautasítástól. Tudnátok nekem tippet adni, hogy honnét vegyek bátorságot, hogy elmondjam neki? Alapból gátlásos lány vagyok, és ő sem úgy néz ki, mintha kezdeményezni tudna/akarna.
Szokta mondani, hogy nagyon szép vagyok, de nem tudom, hogy minden második lány ezzel szédít-e, vagy komolyan gondolja. Állítólag szeret, csak nem tudom hogy barátként-e vagy...
Páran észrevették, hogy nem úgy nézek rá, mint egy haverra, lehet, hogy ő ugyanúgy rágódik mint én, de az is lehet, hogy nem akar semmi tőlem...

1

Utálom az iskolát, mégis mit tegyek?

Mindjárt itt az iskola megint, gimnázium 9. osztályába fogok menni. Már a tavalyi év vége nagyon kínkeserves volt, de a mostani év már bele is számít az érettségibe. Az átlagom 4.1 volt, de nem tudom fogok-e tudni produkálni még egy ilyet. Hogyan tudnék könnyebben tanulni, vagy egyáltalán az iskolától való utálatom ellen tenni?

6

Kamaszok, ti cikinek tartjátok azt, ha valaki utál olvasni, és még soha nem olvasott ki egy könyvet sem?

Egyszerűen csak nem érdekelnek a könyvek

25

10. es évnyitóra kell szülői kíséret?

titeket elkísértek(el fognak) évnyitóra?(másik városban tanulok és mindennap átjárok busszal) nem is igazán értem miért ragaszkodnak ennyire az ott léthez mivel az általános utolsó két évében is egyedül vettem rész ezen ,a kilencedikes év nyitón nagy nehezen belementem ,hogy "na jól van legyetek ott,de a mamákat ne hívjátok(mert hogy őket is akarták ,de csak feleslegesen rángatták volna át őket)" akkor még nem igazán ismertem a sulit és nem is zavart hogy ott voltak ,de mikor rájöttem milyen "érdekes" emberek járnak oda azóta szeretném hogy elkerüljék (nem kell rosszra gondolni csak mikor anyám meglátta a legjobb barátnőmet akkor is három napig hallgattam ,hogy "milyen kövér ,meg hogy néz már ki a fekete melírjaival)szerintetek lehet valamit tenni ,hogy ne jöjjenek el vagy legalább ne legyenek ennyire előítéletesek ?

12

Tényleg ilyen gáz, hogy ilyen vagyok? Többi lent.

Az osztálytársaim folyton kicikiznek, mert szeretem az iskolát, mert szeretek tanulni és mert a kedvenc időtöltésem az olvasás. Úgy gondolom, hogy tanulni jó dolog, mert új ismereteket szerzek és okosabb lehetek. Én nagyon tisztelem az okos embereket. Nagyon büszke vagyok magamra, hogy ha egy új dolgot megtanulok. (Persze ezt nem hangoztatom, nem hiányzik, hogy ezért is kicikizzenek.) Az egész osztályból csak két barátnőm van. (26-an vagyunk az osztályban.) Eddig nagyon vártam az iskolát, de most már félek, hogy megint egész évben a cikizés miatt fogok szoorkodni. Tényleg ilyen gáz, hogy szeretek olvasni és tanulni? :(

17

Szerintetek nem fognak lenézni?

Holnap gólytáborba megyek,gáz ha az anyám is odakísér a többiekhez?
15/L

8

Mit tennétek, ha a 14 éves lányotok karján vágásokat találnátok?

Szóval tegnap este bementem a lányom szobájába,és láttam hogy a kezén vágások vannak.Egyébként nagyon jó kislány,szófogadó és jól tanul.Nemrégiben váltam el az apjától,most külön élünk. Ez lehet a baj? Teljesen tanácstalan vagyok.

36

Mit csináljak, ha szeretek valakit, akit nem kéne és emiatt tönkremegyek?

Úgy érzem,hogy megfulladok és már nem bírom tovább.Nem kéne ezt éreznem,el kellene felejtenem,de nem tudom.
Nem bírok semmit csinálni,mert mindenről Õ jut eszembe.Ha találkozok valakivel,akkor rögtön hozzá hasonlítom.
Egymás tökéletes ellentétei vagyunk,de úgy érzem,Õ ért meg a legjobban.
Alig alszok emiatt éjszaka,semmire nem tudok sokáig koncentrálni és már úgy érzem,bármit megtennék azért,hogy ez az érzés eltűnjön.
Nem lehetne szeretnem,de mégis...
Tavaly depressziós voltam és néha megvágtam magam(nem látszott sokáig,nincsenek rajtam hegek) és 2 hete megint elkezdtem.
16L

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!