Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szokhatok a (52 db)

Hogyan szokhatnék le a csúnya beszédről?

Sajnos a baràti társasàgomban sokan beszélnek csúnyán ezért én is àtvettem ezt :s De le szeretnék szokni róla. Tudtok valami módszert? :s

Legjobb válasz: Baráti társaságban nem baj ha ök is így de ha valaki mással beszélsz az rossz gondold át mielõtt beszélsz hogy mit akarsz mondani és nem fogsz csúnyán beszélni velem is ez volt de nekem sikerült

Baráti társaságban nem baj ha ök is így de ha valaki mással beszélsz az rossz gondold át mielõtt beszélsz hogy mit akarsz mondani és nem fogsz csúnyán beszélni velem is ez volt de nekem sikerült
Barát körbe nem baj. Ha olyan helyen vagy vagy olyan társaságban akkor azt javaslom, hogy gondold végig, hogy mit akarsz és hogyan akarod mondani. Ne közbe találd ki.
légy résen és figyelj oda magadra miközben beszélsz.
Baráti körben se használj illetlen szavakat. Ha hozzászoksz a csúnya beszédhez, elõbb-utóbb elszólod magad és nagyon kellemetlen lesz (és persze a beszédpartnerednek is meglesz rólad a véleménye).
A kérdező hozzászólása: épp ez a gond , hogy a baráti társaságban sem akarok csúnyán beszélni , mert szerintem nem szép egy lány szájából ennyi csúnya beszéd :| scak az a baj , hogy ugye mindig ezekkel az emberekkel vagyok és hát elõbb utóbb mindig kicsúszik a csúnya szó :c

Hogyan szokhatnék le a maszturbálásról? 16/L

Keresztény lány vagyok. Sajnos már rengetegszer maszturbáltam, de nem akarok többet! Mindig b?ntudatot érzek utána, nem tartom helyesnek, mégis újra és újra b?nbe esek! Hogyan tudnék leszokni a maszturbálásról? Keresztény hív?k, ti szoktatok maszturbálni? 16/L

Legjobb válasz: Mar ne is haragudjatok kereszteny testvereim, de (nehanyan) Ti arra biztattok egy 16 eves lanyt, hogy inkabb szexeljen fiuval hazassagon kivul?

Mar ne is haragudjatok kereszteny testvereim, de (nehanyan) Ti arra biztattok egy 16 eves lanyt, hogy inkabb szexeljen fiuval hazassagon kivul?
Kedves Kérdezõ! Olvasd ez alábbi oldalon leírtakat: http://www.gotquestions.org/Magyar/onkielegites-bun.html A legjobb az lenne, ha szereznél egy fiút magadnak. :) Áldás, békesség! Mihály
Nem kell leszoknod, mert nem bûn.
A maszturbálás miért volna már bûn? Kár, hogy ilyen sokan ezt hiszik, látod, te magad is rosszul érzed magad miatta, pedig ez természetesen, csináld nyugodtan. A kereszténységnek ehhez semmi köze.
Keresztény vagyok, és maszturbálok. Hagyjuk már ezt az álszent szöveget.
A keresztényeknek is van libidója.
Én amióta élek hiszek Istenben és azóta maszturbálok is:P
A maszturbálás, teljesen én központú.Ilyenkor az egyén a sajkát testével van elfoglalva. Azt idézheti elõ, hogy a másik nemet, a szexuális kielégülés puszta tárgyának eszközévé tekinti. Ez önzésre vall, és az önzés megnehezíti, hogy egy házasságban kielégítõ legyen a nemi kapcsolat. Ahelyett hogy ezzel csillapítanád a benned felgyülemlett szexuális vágyakat, tanulj meg uralkodni magadon. 1Tessalonika 4:4, 5= hogy mindegyikõtök tudja, hogyan legyen urává a maga edényének, megszenteltségben és tisztességben, nem mohó nemi vágyakozásban, mint azokban a nemzetiségekben is van, akik nem ismerik istent. Ennek érdekében a Biblia azt a tanácsot adja, hogy kerüld azokat a helyzeteket, amik felkorbácsolják a szexuális vágyakat. Példabeszédek 5:8, 9.= "tartsd távol õtõle utadat, és ne közelíts házának bejáratához, hogy másoknak ne add méltóságod sem esztendeid annak ami kegyetlen. Az önkielégítés a tisztátalanság egyik formája. Különféle kívánságok, és gyönyörök rabszolgájává tehet, és táptalaja a helytelen gondolkodásnak. Titus 3:3= "mert egykor mi magunk is ostobák voltunk.....különféle kívánságok, és gyönyörök rabszolgái..... Fiatal ember ezt mondja mivel gyötörte a bûn tudat: Amikor visszaestem, szörnyen éreztem magam, nehezen ment az ima. Ha te is így érzel ne csüggedj, nem vagy reménytelen eset, sok fiatalnak, és idõsnek sikerült leszokni róla. szánj idõt, hogy isten szeretetén, és irgalmán elmélkedj.+ sok sok ima.
Én is keresztény vagyok, de van egy bizonyos határ amihez már semmi köze a vallásnak!!! Nyugodtan maszturbálj, mert egyáltalán nem bûn és segít megismerni a tested, és levezeti a felesleges feszültséged!!! Ne engedd, hogy a vallás irányítsa az intim dolgaid!!!
Már nem vagyunk a Mózesi törvény alatt. Jézus magasabb mércére emelte azzal, hogy alapelveket határozott meg, nem törvényeket. Ugyan is a törvény megszüntethetõ, átírható, de az alapelvek, örök érvényûek.
És ezek az "alapelvek" véletlen már benne voltak a Mózes könyvében is, mint nagy parancsolat: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes lelked, erõd, mindenedbõl, és szeresd felebarátodat mint magadat. Tehát a felebarátomra tekintve nem paráználkodok, nem kívánom más férjét/feleségét, semmijét, ... ami a felebarátomé! (aki kívánja más házát, az is ugyanaz az eset, valójában, még ha nem is lopta el) mert két út van, egyik a keskeny, amin kevesen járnak, az élet útja, a másik a halálé, amin sokak. A korai idõk tanításában benne volt az is, hogy ne légy kívánkozó, mert a kívánkozás paráznasághoz vezet. Szóval meg kéne érteni a törvény lényegét, hogy miért tilt valamit, mit véd (ez esetben a felebarátot, és a tisztes házasságot, házas ágyat), mi az apropója és érthetõvé válik egy adott kérdés is. Szerintem ez önkielégítés esetére is igaz, tehát ha párosul idegen asszony, férfi kívánásával, akár képileg, vagy gondolatilag, érzelmileg, akkor az törvényszegés, ha ilyennel nem (amit nehezen tudok elképzelni, bár nem lehetetlen, pl. gyerekeknél még tisztán a test stimulálás, vagy a test felfedezésének része) akkor nem. Ez persze nem törvény, hanem a véleményem.
Sokat kell imádkozni Istenhez, hogy adjon elég erõt hozzá és akkor sikerülni fog. Amúgy megkérdezhetem, hogy milyen vallású vagy?
Persze, ha neked lelkiismeret furdalást okoz, (és ugye a lelkiismeret olyan mint egy mûszer, jelez, ha kell, hacsak nincs felülírva a neveltetéssel), érdemes megfogadni a tanácsát, már magad megnyugtatása miatt is, leszokni róla. Azt mondják, ha valaki egy hónapon keresztül nem csinál egy berögzült szokást, akkor jó eséllyel tovább is bírja. Ha viszont nem megy, és uralkodik rajtad a dolog, akkor mindenképpen Istentõl kérj segítséget. Vagy azt, hogy világosítson meg, hogy mi a helyes, mi a jó (ne embertõl tudakozódj eziránt, ne hallgass senkire, csak Istenre), és így ne legyen lelkiismeret furdalásod, vagy pedig, hogy ha tudod, hogy amit teszel rossz, káros, akkor attól szabadítson. (vagy adjon egy férjet, ha másképp nem megy :)
utolsó elõtti: senki sem biztatja arra hogy sexeljen inkább egy férfival szerintem valamit nagyon melláolvastál.. !!!!!
"Mar ne is haragudjatok kereszteny testvereim, de (nehanyan) Ti arra biztattok egy 16 eves lanyt, hogy inkabb szexeljen fiuval hazassagon kivul? A válasz 87%-ban hasznosnak tûnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad. " A fenti választ neked irtam !
27-es sz. valasz Rengeteg valasz torolve lett es voltak akik arra biztattak, hogy inkabb szerezzen fiut maganak. Gondolom nem az egyutt imadkozasra celoztak vele. U.I. Ne kiabalj
Szia 16/l elsõ rész Nekem is bûntudatom van az önkielégítéssel kapcsolatban. Arra jöttem rá vagy elfogadom a testi törvényszerûségeket nyersen és velõsen vagy törekszem valami nemesebb felé. Ez azt jelenti hogy Isten segítségét kell kérnem ahhoz hogy az önkielégítés káros békjója alól felszabadulhassak. Vannak azonban árnyalatok! Nem szennyezem magam pornográfiával. Nem folyamodok szélsõséges eszközökhöz, megbotránkoztató szituációkhoz, gondolatokhoz, perverziókhoz, önkielégítés közben. Igyekszem a tisztaságot, higéniát, és az intimitást úgy megoldani hogy lehetõleg ez az én magán ügyem maradhasson. Ez azt jelenti nem élek egyedül a házban. Tehát mindennek megvan a maga ideje és a helye. Párkapcsolatban nem élvén, profán módon egészségügyi célzattal alkalmazom, hogy a testi harmóniám hellyel közel beállítsam. Évekkel ezelõtt megpróbáltam abba hagyni de sújos pszichés problémáim támadtak. Köszönhetõ volt ez annak is hogy azért több havi egyszer kétszer azért vissza estem, és nem vártam meg az éjszakai magömlést ami azoknál a férfiaknál van "akik nem verik ki". Lányoknál más a helyzet fõleg fiatalabbaknál amikor még nem olyan erõs a késztetés. De elképzelhetõ hogy ott is felléphetnek hasonló helyzetek pusztán a szexuális energiák visszafogásával. Nem törvény szerû ez sem. Függ a rászokás mértékétõl a körbevevõ közeg erkölcsi moráljától és a lelki erõtõl illetve a libidótól is. Annyira ki éhezhet a szervezet a hozzászokáshoz hogy spontán élvezések lehetnek maszturbáció nélkül is kisebb ingerekre. Ugyan felnõtt fejjel ezt ki még nem próbáltam, de gyermekként éltem át hasonlót amig nem maszturbáltam magam. Talán egy nõnek könnyebb megállni a folyamatot mint a férfinak, itt ugyanis a statisztika is azt mondja hogy a férfiak 90 míg a nõk 50-60 % a maszturbál. Ez egy amerikai felmérés volt a 70 es években. azóta ez is változhatott. Nézetem szerint ma a szexuális forradalom közepén kevesen vannak akik nem maszturbálnak. Egyes primitívebb népeknél a nyilvános önkielégítés is elfogadott. Tehát nem vonulnak nagyon el, hanem esetleg mások elõtt mívelik. Izlés kérdése. Mégis szerintem a legjobb út akkor ha az ember bûntudatot érez maszturbáció közben az ha nem teszi, mert káros lehet az élvezési készségeire nézve a késõbbiekben, és heteroszexuális aktusok folyamán amikor nem magad izgatod önmagad hanem egy másik esetleg ügyetlenebb fiú teszi, aki saját magát lesi elsõnek, vagy hamar elmegy, vagy nincs kellõ elõjáték stb. Ehhez viszont ismerned kell magad hogy felkészülj és ismerd azon pontjaidat amik fokozzák az orgazmus készségedet, ebbõl a szempontból az önkielégítés nem káros sõt hasznons folyamat, hiszen elõképzed magad egy harmonikusan lezajló keresztény házassághoz. a problámát inkább a dolgok felválalásában érzem. Ezt tudnunk kell viselni mások elõtt szégyen érzet nélkül. Ami nem könnyû feladat hiszen nem tudjuk azt sem mit mûvel magával a másik. lehet hogy õ tiszta de ha igen hidd el minnél tisztább valaki annál jobban megérti a másik problémáját és nem ítéli el. Ítélni maga bûnõs szokott. Mindahányan a földön élünk az uton járunk. Jézus szavait a Máté evangéliumának hegyibeszédében úgy fogalmazták eredetileg és fordították késõbb magyarra hogy ha megbontránkoztat a te jobb kezed vágd le tövestõl. Vagyis ne perverziós vágyakat elégitsen ki hanem az Isten által teremtett biológiai szükségletet csillapítsa ha már nincs más megoldás. Tehát ha szükséged van rá mûveld és gondolj közben Isten dicsõségére és saját megérdemelt élvezésedre, mert ezt is Õ teremtette nekünk! Õ alkotott minket! Gondolj a jövendõbelidre akivel majd közösen folytatjátok az elfogadottabb skálákon keresztül. De a szexualitást gyökerestül nem tépheted ki a szívedbõl mert ellent mond a biológiának, hacsak apácának nem akarsz beállni vagy cölibátust nem akarsz fogadni, vagy missziózni nem akarsz. Tehát nem a fizikai folyamányokkal van a baj hanem a lelkiekkel. Lehet lekileg tisztán és piszkosan is maszturbálni. Jézus állítólag azt is mondta add meg a császárnak ami a császáré és Istennek ami az Istené. Ez azt jelenti add meg a testnek azt amit kíván. Tudd azt is Ha mûveled egyre inkább kívánni fogod. Hasonlít egy éhes kisgyerekhez a testünk.
Kedves16/l második rész Elolvastam az ajánlott blogot az elõttem felszólalótól. És egyetértek vele. Jó törekvésnek érzem azt ha megpróbálod abbahagyni a maszturbációt. Én ha gyermekem lesz és fiú lesz már jó korán felvilágosítom õt ennek a dolognak a veszélyeirõl. Nevezetesen a befeléfordulásról az egyoldalúságról és a rosszul megtanult beidegzõdésekrõl. De ha lány lesz akkor is megteszem. Engem nem világosított a kutya sem fel. Már gyermekkoromban elélveztem magömlés nélkül amikor a mászókára másztam és a combjaim közé vettem a mászó rudat. Késõbb direktbe másztam ilyen dolgokra kötélre stb mert jó volt. Ez óvodás nagycsoportos koromban volt. Késõbb 5. es általános iskolás koromban egy fiú társam mondta mit lehet csinálni és hogy az milyen jó. Azt mondta huzogassam, és egy idõ után jó lesz. Na tehát azért felvilágosítottak. Azóta rendszeresen csinálom és nem jó érzésekkel de rászoktam. Vívódásaimban azért lett tapasztalatom bõven. Tehát ha tudnám én is abba hagynám, lehet megpróbálom megint, de fent áll annak a veszélye is hogy pszichés problémáim visszatérhetnek. De ha mûvelem és bûntudatban élek akkor is lehetnek pszichés problémáim. nekem az az út vált be hogy elfogadom magam olyannak amilyen vagyok, kiismertem magam ától zéig. Tudom hogyan érdemes szexelni hogy az minõségi is legyen ne csak a férfinak hanem a nõnek is. tudom azt is mért nem élvez el a nõk nagy része. Mindenért ez a rohadt bûntudat a felelõs. Tilos bûntudatban élni. Fel kell vállani még az esetleges perverzióinkat is és küzdeni kell ellenük. De felválalás nélkül nem megy mert még szembe sem néztünk a farkassal hogy akarnánk lenyilazni?. Ha nem maszturbálsz bûntudatod miatt, mi a garancia arra hogy a közösüléstõl nem lesz bûntudatod? Az is tud undorító lenni! tehát nem jó menekülésbõl cselekedni! Szembe kell nézni igen is az állattal önmagunkban ahhoz hogy kiismerjük, és folyamatos lelkigyakorlatokkal igyekeznünk kell ezen felül emelkedni. Ha tehát azért hagyod abba mert alantasak tartod és megalázónak az jó. De ha azért hagyod abba mert szégyenled magad az nem jó. A szégyenérzettel van a legtöbb gond. Ha itt szégyenlõsködsz az az élet minden területén visszafog majd. Csökken a telejesítõképességed és a hatékonyságod és ez okoz méhnyak rákot 50 évesen esteleg és hasonlókat. tehát inkább a szégyen érzettel küzdj meg. Az a legfontosabb. És ha már nem szégyenled magadat mások elõtt is képes vagy nyiltan hordozni. Akkor jöhet a nemesebb cél a testi tisztaság metartása. De vigyázz közben arra is hogy a szíved is az legyen. Mert mit ér a külsõ ha a belõ közben kárt vall! mindenképpen erõsíteni fog. Az is jó ha nem fekszel le mással házasság elõtt, de figyelj arra hogy a másik is ezt a nézetet valja. Mert ha te ugyan ezeket vallod Isten dicsõségére a másik nem biztos hogy így gondolja, csalódás a vége. A másik út hogy gyakorolsz mint az iskolában a technika órán. megismered magadon a fogásokat így könnyebben rávezetheted a másikat is mi a jó neked. Megismered közben a zajlódó folyamatokat amik végig kísérnek nem csak az ágyban hanem az életben az emberek között a szüleid elõtt. Ismerd meg önmagad és megismersz másokat! Szerintem a legjobb az ami neked a legjobb. És az a szívedben van. Ahhoz a legjobb tanítás pedig a hegyibeszéd. Mát.5-8. A többit a kukába is dobhatod akár vagy a kispolcra. Ezeket olvasd és keresd Isten országának titkait megnyílnak a kapuk az öt keresõk elõtt ezt én mondom neked, a senki fia. Jézus szeretetéért és a te szeretetdért, és minden útkeresõ szeretetéért.
Egy másik kérdés is kb. ugyanerrõl szólt, idemásolom a válaszom, Neked is ugyanezt írnám: Nagyon jól teszed, hogy le akarsz szokni, ne add fel! Ami segít ebben: sport, mozgás, fizikai elfáradás, hobbi, ami leköt, érdekel, bele tudsz feledkezni, megfelelõ társaság, ha még a gondolatnál eltereled a saját figyelmedet más irányba, mielõtt tetté válna (pl. a fentiekkel) ezt is érdemes elolvasni: http://www.talita.hu/index.php?option=com_content&view=artic.. Remélem, tudtam segíteni. És nem, nem szoktam maszturbálni.
A probléma gyökere a modern kultúrában van. A jelen körülmények között a házasság csak adott kor és adott körülmények elérése után ésszerû és hasznos. A biológiai érés viszont mit sem változott, nem követi a változó kultúrát. Legtöbb embernél a szexualitás utat tör, mert egyszerûen ilyen az ember. Nem minõsíteném a masztizást bûnnek, avagy nem bûnnek, hanem inkább arra mutatnék rá, hogy ez egyszerûen ott van és kész, mert nem tinédzserkorban házasítják az embert, mint a bibliai idõkben. Én hiszem, hogy Isten megértõ ilyen téren és hogy megadja az õt keresõknek az igaz társat a maga idejében. Pál apostol panaszkodott a saját testisége miatt (ebbõl semmi bõvebb nem derül ki), de az embert a testisége miatt uraló bûnök nem kárhoztatnak, mert mind el lettek törölve a kereszten. Tehát szabad vagy. Keresd az Urat, és ne félj az eleséseidtõl, Isten nem azt nézi, hanem a te szívedet.
ha elolvasod a tíz parancsolatot abban az áll hogy ne paráználkodj nem az hogy ne maszturbálj.
Mind minden másról. NAGY AKARAT KELL HOZZÁ!!!
Teljesen természetes dolog, nem kell leszokni róla.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Mindenképpen be akarom fejezni a maszturbálást, mert nem tartom egészséges dolognak. Tudom, hogy a Biblia sehol sem említi, hogy bûn lenne, igazából én magam tartom annak, nem hiszem, hogy Isten jó szemmel nézi. Köszönöm a linket, hasznos volt. És én sem értem, miért mondjátok, hogy inkább szerezzek barátot és szexeljek vele, hiszen az házasságon kívüli szex! És én igazi kereszténynek tartom magamat, tehát házasság elõtt biztosan nem fogok szexelni!
Szia! privátban ment neked egy válasz :)
#10/15: Tisztázzuk. "A maszturbálás, teljesen én központú" Mivel 16 évesen még valszeg nem házas, persze, hogy én központú, milyen legyen? Társadalmi tevékenység, szociális jótett mások kielégítésére, vagy mi? "Azt idézheti elõ, hogy a másik nemet, a szexuális kielégülés puszta tárgyának eszközévé tekinti" Az alkohol ivás is "azt idézheti elõ" hogy valaki alkoholista lesz. apám full alkoholista volt, én évente iszom kb. 5 sört. És ez mindenre igaz, csak egyetlen példa volt. "Ez önzésre vall, és az önzés megnehezíti, hogy egy házasságban kielégítõ legyen a nemi kapcsolat" Fiatal koromban sokat önkielégítettem. Ennek ellenére késõbb, amikor már volt nemi életem, kezdettõl fogva éppenhogy háttérbe szorítottam az önös kívánságaimat és mindig a páromra "figyeltem". Néha éppen abból akadtak "problémák" hogy helyezem õt ennyire a saját vágyaim elé és miért fontosabb nekem az õ többszöri kielégítése a sajátom helyett. Úgyhogy ez megint csak egyénfüggõ, ne spirázd túl mások/mindenki nevében, vagyis ne általánosíts. "Példabeszédek 5:8, 9.= tartsd távol õtõle utadat, és ne közelíts házának bejáratához, hogy másoknak ne add méltóságod sem esztendeid annak ami kegyetlen" Ne álmodd bele a saját képzelgéseidet egy kiragadott igébe, fiatal lányokat manipulálva a vallásosságoddal, vagy ha mégis ezt teszed, legalább ne másítsd meg a biblia egyértelmû kijelentéseit, szövegkörnyezetükbõl kiragadott idézetekkel, mert 1. undorító, 2. hazugság, 3. SOKKAL nagyobb BÛN, mint ami ellen ágálsz, úgyhogy nézz szépen magadba mit csinálsz.. Az eredeti szöveg így hangzik: "Mert színmézet csepeg az idegen asszony ajka, és símább az olajnál az õ ínye. De annak vége keserû, mint az üröm, éles, mint a kétélû tõr. Az õ lábai a halálra mennek, az õ léptei a sírba törekszenek. Az életnek útját hogy ne követhesse, ösvényei változókká lettek, a nélkül, hogy õ eszébe venné. Most azért, fiaim, hallgassatok engem, és ne távozzatok el számnak beszéditõl! Távoztasd el attól útadat, és ne közelgess házának ajtajához, hogy másoknak ne add a te ékességedet, és esztendeidet a kegyetlennek; Hogy ne az idegenek teljenek be a te marháiddal, és a te keresményed más házába ne jusson. Hogy nyögnöd kelljen életed végén, a mikor megemésztetik a te húsod és a te tested, és azt kelljen mondanod: miképen gyûlöltem az erkölcsi tanítást, és a fenyítéket útálta az én elmém, És nem hallgattam az én vezetõim szavát, és az én tanítóimhoz nem hajtottam fülemet, kevés híja volt, hogy minden gonoszságba nem merültem a gyülekezetnek és községnek közepette! Igyál vizet a te kútadból, és a te forrásod közepibõl folyóvizet. Kifolynak-é a te forrásid, az utczákra a te vized folyásai? Egyedül tied legyenek, és nem az idegenekéi veled. Legyen a te forrásod áldott, és örvendezz a te ifjúságod feleségének. A szerelmes szarvas, és kedves zerge; az õ emlõi elégítsenek meg téged minden idõben, az õ szerelmében gyönyörködjél szüntelen. És miért bujdosnál, fiam, az idegen után, és ölelnéd keblét az idegennek?" Ez nem az önkielégítésrõl szól, hanem házasságtörésrõl, idegen asszonyról és prostituáltakról. "Az önkielégítés a tisztátalanság egyik formája" Valóban? Bizonyítsd, ha már így tényként kijelented! "Különféle kívánságok, és gyönyörök rabszolgájává tehet, és táptalaja a helytelen gondolkodásnak. Titus 3:3= mert egykor mi magunk is ostobák voltunk.....különféle kívánságok, és gyönyörök rabszolgái..... " Rabszolga te vagy, a hazugság és bibliát nem ismerõ 16 éves lánykák a manipulálásának rabszolgája. Ismét csak elferdítetted az igét, ami egész másról szól. Idézem: "Emlékeztessed õket, hogy a fejedelemségeknek és hatalmasságoknak engedelmeskedjenek, hódoljanak, minden jó cselekedetre készek legyenek, senkit ne szidalmazzanak, ne veszekedjenek, gyöngédek legyenek, teljes szelídséget tanusítván minden ember iránt. Mert régenten mi is esztelenek, engedetlenek, tévelygõk, különbözõ kívánságoknak és gyönyöröknek szolgái, gonoszságban és irígységben élõk, gyûlölségesek, egymást gyûlölõk valánk. De mikor a mi megtartó Istenünknek jóvolta és az emberekhez való szeretete megjelent, Nem az igazságnak cselekedeteibõl, a melyeket mi cselekedtünk, hanem az õ irgalmasságából tartott meg minket az újjászületésnek fürdõje és a Szent Lélek megújítása által, Melyet kitöltött reánk bõséggel a mi megtartó Jézus Krisztusunk által; Hogy az õ kegyelmébõl megigazulván, örökösök legyünk az örök élet reménysége szerint" Te figyike. ebbõl hogy hoztad ki ezt a rémálmot?: "Különféle kívánságok, és gyönyörök rabszolgájává tehet, és táptalaja a helytelen gondolkodásnak"?? A biblia nem a játékszered haver. Ébresztõ! Isten beszéde, nem a bûntudatkeltés és manipulálások eszköze, mit képzelsz te?! Hogy képzeled azt, hogy kiragadsz pár igét a kontextusából PUSZTÁN AZÉRT, hogy alátámaszd a mondókádat?! Gondolod, ezt eltûri Isten, te kis "tanító"? elárulom: NEM! "Fiatal ember ezt mondja mivel gyötörte a bûn tudat: Amikor visszaestem, szörnyen éreztem magam, nehezen ment az ima" Melyik fiatal ember? Az, amelyiknek elõtte ilyen kiragadott igékkel, negatív vallásos szellemben jóelõre bûntudattal terhelték hozzád hasonlók a nemiségüket? Hát persze, hogy bûnösnek érzi, ha ifjú korától ezt sujkolják belé, csodálom, ha felesége lesz feláll neki és nem érzi a z egész szexet bûnnek! Még elnézést is kér, megbocsátást. Persze, hogy "szörnyen érzi magát" én is úgy érezném, ha 50 vallásos ember azt tolná évekig agyamba a pszichoszexuális fejlõdésem hajnalán, hogy bûn! Szuggessziónak hívják és szocializációnak. "Ha te is így érzel ne csüggedj, nem vagy reménytelen eset" "Reménytelen eset" jelzõkkel dobálózol csípõbõl, mintha legalábbis meddõ lenne, fél lábú egy maratonon, vagy leszbikus.. Csoda, ha ilyen rizsákat hallva bûnnek érzi az ébredezõ (és természetes!) nemiségét?? "sok fiatalnak, és idõsnek sikerült leszokni róla" Vagy csak már nem merik vitatni egy olyan közösségben, ahol ilyen véres szájjal, elítélõen megbéjegzik az "elkövetõit". Arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem a "nagyérdemûre" tartozó, szellõztetni való, hanem full intim dolog. Megnézném én azokat a fiatalokat/öregeket, akik így "leszoktak". "szánj idõt, hogy isten szeretetén, és irgalmán elmélkedj.+ sok sok ima" Az önkielégítés miért zárná ki ezeket? Akkor te meg ne szelj kenyeret késsel, hanem "elmélkedj Isten irgalmán és imádkozz" helyette, nehogy valakit leszúrj. Kb ennyire értelmes és logikusan önkielégítéshez kapcsolódó, amit írtál, mint ez a példa. Kizáróok? Vagy bûnbocsánatért kell esedezzen és ezért elmélkedjen Isten irgalmán? Megfogadhatnád a saját tanácsodat. Megfejelhetnéd egy kis õszinte magadba nézéssel arra vonatkozólag, hogy más, vadidegen, hívõ kislányok még nem is létezõ nemi életét jóelõre bûntudattal terheled minden alap nélkül úgy, hogy közben a saját szájízed szerint kiragadva és eldeformált jelentést adva megmásítod Isten szavát. Hozzáteszel-elveszel belõle és ehhez nincs jogod, még a "jószándék" sem elég "jó ok". Szállj magadba, a jövõben pedig körültekintõbben járj el, különösen akkor, ha Isten megmásíthatatlan beszédébõl idézel.
Már megbocsáss de nem neked irtam a válszt, és ha a kislánynak nem tetszik majd lenulláz. Ezen felül nem véletlen ragadtam ki egyes idézetbõl lévén lányról van szó, de szent írásban férfirõl beszél, jó lehet mindenkinek szól, nemtõl független. Ezenfelül, a példa beszédekbõl annyit szerettem volna kihozni, hogy kerülje az erre csábító helyzeteket, ha a leszokást tervezi, ezért is nem idéztem tovább, mert az már nem a tárgyhoz tartozik.("ajtaját se közelítsd") És nem állítottam azt, hogy halálos bûn, hanem azt hogy nem helyes, ha tetszeni akar a teremtõnek. DE nem fogok mentegetõzni, nem tartozom számadással feléd, és a fenyegetés nem keresztényi, bízd a teremtõre, Õ tudja mi van a szívemben, és nem te. (Nem ítélj, hogy ne ítéltess)
Valóban nem egészséges. Egy orvos mondta, hogy nagyobb az esélye az amúgy is rákos hajlamokra hajlóknak, hogy méhnyak rák fejlõdhet ki elõbb mint kellene.
Kérdezõ Nem tartod egészséges dolognak a maszturbálást.És szerinted Isten nem nézi jó szemmel.Kérdésem a következõ:ha Isten oltotta beléd a szexuális vágyat, aminek erõsebb jelenléte teljesen természetes ebben a korban, akkor mégis, hogy lehet, hogy annak levezetését meg már nem nézi jó szemmel? Gondolkodj egy kicsit józanul, mert bizony mondom, ha ennyire überkeresztény akarsz lenni, akkor jó eséllyel problémáid lesznek a saját szexualitásoddal, ami a lelki-és testi egészségedre negatívan fog kihatni.És ne haragudj, de én nem hiszem el, hogy te ezeket a dolgokat õszintén önmagad gondolod így.Más emberek, a külvilág ültette el benned a bûntudatot.Ha elég õszinte vagy magadhoz, meg fogod látni, hogy így van. Nem megbántani akartalak, hanem kertelés nélkül leírni, amit gondolok.
Szia! Nem tudom, ismered-e a Biztos Út blogot, ott van egy cikksorozat az önkielégítésrõl, ha gondolod olvasd át, tanácsokat is ad a leszokáshoz: http://biztosut.blogspot.hu/2011/10/az-onkielegitesrol-2.html Remélem segít! :)
Szia! Ahelyett, hogy maszturbálással kielégítenéd a benned felgyülemlett szexuális vágyakat, inkább tanulj meg uralkodni magadon (1Tesszalonika 4:4,  5). Ennek érdekében a Biblia azt a tanácsot adja, hogy kerüld azokat a helyzeteket, amelyek felkorbácsolhatják a szexuális vágyakat (Példabeszédek 5:8,  9). Igyekezz hát helyes megvilágításban látni a dolgokat. Az önkielégítés a tisztátalanság egyik formája. ’Különféle kívánságok és gyönyörök rabszolgájává’ tehet, és táptalaja a helytelen gondolkodásmódnak (Titusz 3:3). Ugyanakkor nem tekinthetõ durva nemi erkölcstelenségnek, mint a paráznaság (Júdás 7). Ezért nem kell arra következtetned, hogy a maszturbálással megbocsáthatatlan bûnt követtél el. A legfontosabb az, hogy ellenállj a kísértésnek, és soha ne add fel a harcot! Visszaesés után könnyen elkeseredhet az ember. Ilyenkor szívleld meg a Példabeszédek 24:16 szavait: „ha hétszer elesik is az igazságos, fel fog kelni, a gonoszokat azonban elbuktatja a szerencsétlenség.” Egy átmeneti kudarctól még nem leszel gonosz. Éppen ezért ne add fel! Gondold át, mi miatt estél vissza, és törekedj rá, hogy ne kövesd el ugyanazokat a hibákat. Szánj idõt arra, hogy Isten szeretetén és irgalmán elmélkedj. Dávid, a zsoltáríró, aki jól tudta, mit jelent gyarlónak lenni, kijelentette: „Ahogy az apa irgalmaz fiainak, úgy irgalmaz Jehova az õt félõknek. Mert õ jól ismeri formáltatásunkat, megemlékezik róla, hogy por vagyunk” (Zsoltárok 103:13,  14). Igen, Jehova figyelembe veszi a tökéletlenségünket, és ’kész megbocsátani’ (Zsoltárok 86:5). Másfelõl viszont azt szeretné, ha dolgoznánk a hibáinkon. Milyen gyakorlatias lépéseket tehetsz azért, hogy fel tudj hagyni a szokásoddal? Vizsgáld meg, mivel töltöd a szabadidõdet. Olyan filmeket és tévémûsorokat nézel, vagy olyan honlapokat látogatsz meg, amelyek felkeltik a nemi vágyakat? A zsoltáríró bölcsen így imádkozott: „Fordítsd el szemeimet, ne nézzenek hiábavalóságot; õrizd meg életemet a te utadon” (Zsolt 119:37). Tudatosan tereld el a gondolataidat. Egy fiatal keresztény, William ezt tanácsolja: „Mielõtt lefekszel az ágyba, olvass valamit, ami szellemi dolgokkal kapcsolatos. Nagyon fontos, hogy a nap utolsó gondolata szellemi legyen” (Filippi 4:8). Beszélj róla valakinek. A szégyenérzet megnehezítheti, hogy elõhozakodj a témával. De ha beszélsz róla valakinek, akiben megbízol, gyõztesen kerülhetsz ki a harcból! Így tett egy David nevû keresztény is. „Bizalmasan beszéltem édesapámmal – mondja. – Soha nem fogom elfelejteni, amit mondott. Egy biztató mosollyal az arcán így szólt: »Nagyon büszke vagyok rád.« Tudta, hogy min kellett keresztül mennem, hogy felhozzam a témát. Pont erre a buzdításra volt szükségem, hogy ne keseredjek el, és eltökélt maradjak. Azután apa felolvasott néhány bibliaverset, hogy megláttassa velem, hogy nem vagyok reménytelen eset. Majd mutatott még néhány bibliaverset, hogy meggyõzõdjön arról, hogy tisztában vagyok-e a tetteim komolyságával. Azt mondta, hogy vegyem úgy, hogy most tiszta lappal indulok, egy ideig próbáljak meg tiszta maradni, és akkor újra beszélünk a dologról. Azt is mondta, hogy ne törjön le, ha visszaesnék, csak legközelebb törekedjek arra, hogy hosszabb idõszakot bírjak ki.” Milyen tanulságot vont le David a történtekbõl? „Az volt a legjobb az egészben, hogy volt valaki, aki tudta, mi a problémám, és segített nekem.” Üdv: Imre
Én is Istenhívõ vagyok, és amikor vannak fölös energiáim, és érzem, hogy kanos vagyok, akkor megtörténik. Gondolj bele, az angyalok mit össze röhöghetnek rajtunk, ha van humorérzékük. Már láttam pár homevideót ahol a lányok masztoznak, hát...

Hogyan szokhatnék le a drogról?

A f?vel kezd?dött még 14évesen. Szívtam kb egy évig heti rendszerességel. Aztán rájöttem, hogyha nincs f? helyettesíthet? gáztölt?vel, Frontinnal, Rivotrillal, piával.... Ekkor lehettem 16. Aztán a f? nyugtató meg az oldószerek mellé bejöttek a képbe az amfetaminok, speed ex.... néha néha gombáztam is. 20éves vagyok és egy éve próbálok leszokni. Nincs konkrét anyag amire rá lennék szokva, magára a kábulatra, a módosult tudatállapotra vagyok rászokva :S Voltak(vannak) próbálkozásaim a leszokásra, bírom is 1-2 hétig aztán elkezdek álmodni valamivel. pl hogy szívok föl egy csíkot, vagy hogy benyugtatózom magam..... Nem is fizikai, hanem pszichés függ? vagyok. Hogy tehetném le végleg, nem csak 2-3hétre? hogy szüntethetném meg a sóvárgást?

Legjobb válasz: az biztos, hogy már megtetted az elsõ lépést: elhatároztad hogy leszoksz. grat. :) másodikként pedig mindenképp keress vmilyen szervezetet. csak segítséggel szokhatsz le végleg. hajrá:) 17l

az biztos, hogy már megtetted az elsõ lépést: elhatároztad hogy leszoksz. grat. :) másodikként pedig mindenképp keress vmilyen szervezetet. csak segítséggel szokhatsz le végleg. hajrá:) 17l
18:34 az ibogain szép és jó de 3 napig feküdni a padlón erõs hallucinációkban nem mindenkinek megoldható. + én azt hallottam annyira kipucol hogy van akinek újra kellett tanulni beszélni és járni persze valószeg az hatalmas dózis volt. ja és szerintem szinte beszerezhetetlen nálunk. Én azt mondom ha le akarsz szokni akkor hagyd abba. nem könnyû de megoldható. én már korábban írtam hogy én is toltam a spunt és nem vagyok már rajta. És ismertem olyat is aki lõtte és már nincs rajta.
Ha esetleg mégse mész elvonóra, próbáld ki az ibogaint. Ezzel többek között Csehországban gyógyítanak heroinistákat kiemelkedõ sikerrel. Dohányosoknak is bevált, mert igazából minden függõséget töröl, tiszta lappal indulhatsz egy iboga trip után. 1-3 napig tart a hatása, esetenként erõs rosszulléttel, de utána a függõséged tárgyainak még a gondolatától is irtózni fogsz. Olvass utána elõször a daath.hu "ibogainnal pár nap alatt" c. topikjában. Vannak rajta nagyon pozitív beszámolók.
Az elvonó lószärt sem ér. Én magamtól szoktam le mindenrõl, elvonón életemben egyszer voltam, elég is volt, kinevettem az oktatómat, megköszöntem a "segítségét", és szolidan távoztam. Aki oda küld, gyanítom, még sosem volt ilyen helyen, de még a közelében sem.... Nálam inkább "családi" okok vezettek a leszokáshoz és ahhoz, hogy legyen bennem erõ hozzá. Az egész életszemléletem megváltozott 5-6 hónap alatt egyetlen egy dolog hatására. Teljesen másképp állok azóta az élethez, a jövõhöz, az emberekhez. Ha érdekel, elmesélem privátban, de igazából nem nagy dolog, nekem mégis elég volt. Ha segítség nélkül nem megy, nem az elvonó az, ami segíteni fog rajtad, én azt mondom... 22/L
17:06 áh nálunk az elvonó egy trágya. semmilyen pszichiáter nem fog rendbe tenni agyilag hiszen nem is tud. ilyen nincs. gyógyszereket szedni elvonásra meg rosszabb mintha tolnád a cuccot. nézd meg a herkásokat. methadone-t kapnak. Az még rosszabb. Ismertem olyat aki attól halt meg.
Szerezz egy párt magadnak, legyél szerelmes, az is módosult tudatállapot, nálam bejött...;) Hajrá!
amúgy készülj fel hogyha abbahagyod hirtelen nagyon beteg leszel. én fájtam, fáradt voltam folyamatosan, sokat zabáltam és olyan volt mintha erõs náthám lenne, alva jártam, összevissza ingadozott a hangulatom és megakartam magamat ölni. meg kívántam. de ez majd fokozatosan elmúlik. lehet tapasztalni torzulásokat is. ezt talán érteni fogod mire vonatkozik.
21:53 te tudod mi az az elvonó? szerinted ott valahogy más szokik le helyetted? ezeket a dolgokat az ember mindig egyedül csinálja. ha állnak is körülötted homályos arcok akkor is egyedül vagy.
ELVONÓÓÓ! egyedül nem tudod letenni
elõzõ vagyok. a spunnal cold törkizni kell. máshogy nem megy. az a baj hogy nem rég toltad, így nehéz lesz. szerintem szívj spuri helyett. mert az helyettesíti egy kicsit, legalább tolsz valamit. aztán amikor már csak tépsz egy fél éve akkor azt simán abba lehet hagyni.
hé! én is ilyen voltam pont. csak mikor a spuri miatt elkezdtem eladnia dolgaimat valami átkattant bennem és abbahagytam mindent. de azért a macskám néha néha még gombával álmodik. ha érted:P
ma 19:51 "utoljára tegnap elõtt speedeztem. megpróbálom megnint végleg letenni" Ne megpróbáld letenni, hanem tedd le. A looserek azok, akik mindent megpróbálnak. Gondolj sokat arra, hogy milyen jó, hogy már nem vagy rászokva semmilyen értelemben.
Édes fiam! Szívbõl gratulálok, hogy elhatároztad magad a leszokást illetõen. Én is csak azt tudom tanácsolni, hogy kérj külsõ segítséget. De még így is óriási kitartásra lesz szükséged! Sok-sok erõt kívánok neked, hogy legyen kitartásod végigvinni azt, amit elhatároztál. És most - vedd úgy, hogy - kaptál egy anyai ölelést.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. gondoltam, hogy elõbb utóbb orvosi segítséget kell kérnem, vagy el kell mennem rehabra, csak gondoltam hátha valaki járt már hasonló cipõben. utoljára tegnap elõtt speedeztem. megpróbálom megnint végleg letenni. legyen bármilyen erõs is a vágy, jöjjenek bármilyen életszerû álmok én erõsebb leszek. aztán ha mégse sikerülne felkeresek egy orvost. köszönöm mégegyszer a bíztatást.
Szia! Szerintem kérj segítséget. Akár neten is megnézheted, hogy a közeledben milyen lehetõségek vannak. Úgy biztosan menni fog. Lehet, hogy NAGYON nagy akaraterõvel amúgy is sikerülne, hiszen már legalább a szándék megvan, de ha mér egy éve próbálkozol, akkor mindenképpen érdemes lenne szakember segítségét kérni. Sok sikert!
szia! sajnos csak orvos segithet!! én drukkolok neked, hogy sikerüljön!!
Na, sikerült már azóta?

Hogyan szokhatnék le ezekrõl a kérdésekrõl?

Furcsa kérdéseket szoktam néha feltenni azoknak, akikkel haverkodok, ismerkedek. Persze nem az elsõ kérdésem, de elég hamar fel szoktam ilyesmiket tenni.

Legjobb válasz: szintre naponta többször teszel fel itt is hasonlóan hülye kérdéseket és egyre kevesebben reagálnak már rá...

szintre naponta többször teszel fel itt is hasonlóan hülye kérdéseket és egyre kevesebben reagálnak már rá...
nos.. ilyet velem is történt, de válaszoltam rá.. nem tudom megmagyarázni, hogy miért, de kicsit meglepett.. mindenesetre ha nagyon érdekelnek a szituációs dolgok, akkor mondjuk egy fórumon ennek csinálhatsz külön topikot, biztos lesznek sokan, akik hasonlóan éreznek ott, és még egy csomó embert meg is ismersz. Én pl a szerepjátékokat bírom most éppen, egy fórumon most éppen azt írjuk, és tök király :)
Jaj ne már, már megint te? Így ismeretlenül is unalmas vagy már a szituációs szarságaiddal. Nincs türelmem visszakeresni, de minimum 10 kérdést tettél már fel itt is. Csináld csak nyugodtan, már úgyis híre ent, hogy te dinnye vagy, ennél jobban már nem fognak kerülni...
Mondjuk ne kérdezz ilyeneket, ha ez nem jön be az embereknek.
Igaza van az elõttem szólóknak egyszerûen ne kérdezd meg mert nem mindenkit érdekelnek az ilyenek.
meg, amikor írod, hogy facebook-on akarsz ismerkedni osztálytársaiddal, de mindenki leráz... unalmasak a kérdéseid és már idegesítõ vagy...

Hogyan szokhatnék le a késõn fekvésrõl és késõn kelésrõl? :/

Nagyon szeretek aludni(xd),szóval hiába fekszek le 22 órakor,én simán tudok 11ig aludni xd Az a legnagyobb gond,hogy délután járok iskolába,és kb 19-20 óra körül érek haza,és bepótolom,hogy nincs délután szabadidõm,mert 1-2 óra körül szoktam elmenni aludni....

Legjobb válasz: Ha úgyis délután jársz suliba akkor ez viszonylag normális.

Ha úgyis délután jársz suliba akkor ez viszonylag normális.
Szerintem eljárhatnál néha sportolni vagy edzeni ami lefáraszt kicsit fizikailag így lehet, hogy hamarabb eltudsz aludni. A korán kelésre meg ébresztõ. Remélem segítettem valamit
Feküdj le (xd) rendszeresen (xd) ugyanakkor és elõbb-utóbb (xd) megszokod. (xd)
keress egy délelõtti 4 órás melót... mindjárt nem fogsz 11-ig aludni... se hajnalig fent maradni :) igaz én nem tanultam de én akkor álltam át, mikor elkezdtem piacon dolgozni... hajnal fél 5-kor keltem... esténként nem kellett álomba ringatni...

Hogyan szokhatnék le a nassolásról?

nem eszek sokat, csak túl édesszájú vagyok, ezért a nasi mindig jöhet ha éhes vagyok ha jóllakott. segítsetek, hogy szokhatnék le erről?

Legjobb válasz: Mossál fogat minden étkezés után. Egyébként csak elhatározás kérdése...ez egy rossz szokás, amin lehet változtatni.

Mossál fogat minden étkezés után. Egyébként csak elhatározás kérdése...ez egy rossz szokás, amin lehet változtatni.
Szerintem nem kell lemondani ha mértékletes vagy és megválogatod a nasit. Szerezz be egészséges, de legalább is nem annyira káros rágcsálni valókat. Édesíts nyírfacukorral és próbáld ki a zöldségféléket, gyümölcsöket is, ne csak a sütit, vagy csokit eszegesd. Keresd a lassan felszívódó szénhidrátot tartalmazó kekszeket, pékárút. Még egy fontos dolog, úgy válaszd meg a fõételeket, hogy kalkuláld be a nasit is.

Hogyan szokhatnék rá, érezhetnék rá a nyögésre?

Nagyon ritkán tudok nyögni szex vagy recskázás közben, de nagyon szeretnék, + dolognak tartom. De mindezidáig nem éreztem rá, nem jön hogy nyögjek. Mit lehet tenni, hogy megszokjam s ráérezzek? Jó tippeket s normális válaszokat várok! 18/F

Legjobb válasz: ha nem vagy nyögõs, nem kell erõltetni. megjátszott lesz, erõltetett, az meg kinek jó?

ha nem vagy nyögõs, nem kell erõltetni. megjátszott lesz, erõltetett, az meg kinek jó?

Hogy szokhatnék vissza a normális "életmódra? "

Több, mint 4 éve kezd?dött, hogy sokan említést tettek a szájszagomra.Ez annyira elszigetelté tett, hogy azóta rágó nélkül, nemhogy beszélni,de még a közelébe se mertem menni senkinek.Pár nappal ezel?tt elmentem más okból a belgyógyászatra,ahol kiderült, hogy gyomorproblémák miatt jelentkezett a rossz lehelet.Kaptam rá gyógyszert,és érzem is, hogy javul a dolog,de félek, hogy annyira belém rögzült az emiatt kialakult elszigetel?dés, hogy nem tudok visszatérni a normális életmódra.Változni fog ez?

Legjobb válasz: Csak rajtad múlik. Szerintem igen.:)

Csak rajtad múlik. Szerintem igen.:)

Hogyan szokhatok le a maszturbálásról?

Ne kérdezzétek h miért! Csak írjátok le!

Legjobb válasz: szerezz barátnõt/pasit. szerintem ez beválna;D de én azért kíváncsi vagyok: Miért??:D

szerezz barátnõt/pasit. szerintem ez beválna;D de én azért kíváncsi vagyok: Miért??:D
A kérdező hozzászólása: 12 vok.csak írjátok le h hogy!!!!!!
kendbe csipõs paprikával kezed :) gyerekek a cumit igy teszik le fuj kakás:)
Amikor rád jön, nem csinálod, ennyi. Minden leszokás így megy egyszer csak fogod és abbahagyod.
vezess végig egy áramkört a testeden, a két végzödés a péniszen és a kezen, köss rá valami erõs energiaforrást, Így ha hozzáérsz az áramkör zárul, és állati ösztönök miatt nem lesz többé kedved, ott fogdosni.
de errõl mért kellene leszoknod? ez egy természetes dolog, fõleg ennyi idõsen, és még idõsebb korban is. kezded felfedezni a tested, érzed, hogy jó neked, ez nem rossz dolog, ez normális, hogy csinálod. mért kellene leszoknod róla? amúgy meg szerintem errõl ember nincs, aki le tudna szokni. meg egyáltalán mért tenné bárki is? még aki párkapcsolatban él, az is csinálja. nem lennél egészséges ember, ha nem kívánnád... 17/L
Ne akarj leszokni róla mert csak magadnak csinálsz rosszat. A maszturbálás segít levezetni a felesleges feszültséget és a tested is megismered általa.

Hogy szokhatnék le a netfüggőségről?

Egész nap képes vagyok hétvégén,vagy iskolai szünetekben a neten lógni.Tudnátok valami értelemeset javasolni,hogy hogy szokjak le a netezésről?

Legjobb válasz: Én is netfüggõ vagyok. Igazából kéne találni helyette vmi más tevékenységet, ami izgalmas és érdekes. Meg nem ide kéne mindig menekülni.

Én is netfüggõ vagyok. Igazából kéne találni helyette vmi más tevékenységet, ami izgalmas és érdekes. Meg nem ide kéne mindig menekülni.
valami jó sport én például egész nap metin2-oztem oszán dontotem hogy aba hagyom eldobáltam a cucaim:) )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!