Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szokás azokat az embereket, akiket (4 db)

Hogyan szokás meghívni azokat az embereket, akiket a vacsorára nem, csak a szertartásra akarunk?

Legjobb válasz: Célszerû külön vacsorakártyát csináltatni a meghívó mellé, a meghívóról pedig le kell hagyni az "és azt követõ vacsorára" részt. Elegánsabb megoldás egy állófogadás közvetlen az esküvõ után, majd este egy másik helyszínen a vacsora.

Célszerû külön vacsorakártyát csináltatni a meghívó mellé, a meghívóról pedig le kell hagyni az "és azt követõ vacsorára" részt. Elegánsabb megoldás egy állófogadás közvetlen az esküvõ után, majd este egy másik helyszínen a vacsora.
2 féle meghívó van, nekik a vacsora nélkülit kell kiküldeni!
Nekünk mindegyik meghívóban csak az idõpont és a helyszínek szerepeletek. Akiket a vacsorára is meg akartunk hívni azoknak külön egy kis vacsorakártyát tettünk a borítékba. Jó ötlet az állófogadás, csak szerintem kicsit költséges :)
Nekünk kétféle meghívónk volt, az egyikben szerepelt a vacsora helyszíne és idõpontja, a másikban nem. Amikor átadtuk a meghívót, a vacsorásokat szóban is meghívtuk az eseményre, a "csak esküvõseket" meg az esküvõre.

Lehet egy kicsit hülye kérdés, de amikor titeket dobott a barátnőtök és persze szokás szerint felhozta hogy legyünk barátok van itt olyan ember aki erre azt mondta hogy igen és nem azt mondta hogy tűnj a p. icsába?

Legjobb válasz: lány vagyok,most szakítottam a barátommal 1 hete...én is mondtam neki ezt a barát dolgot,azt mondta,hogy rendben,õ is ezt szeretné,szóval nem küldött el a p*csába.

lány vagyok, most szakítottam a barátommal 1 hete...én is mondtam neki ezt a barát dolgot, azt mondta, hogy rendben, õ is ezt szeretné, szóval nem küldött el a p*csába.
mi is így szakítottunk a barátommal, 3 hónap SEMMI után most váltottunk pár sms-t hogy találkozzunk. de nekem jó volt így, mert nagyon fájt volna, ha elõbb találkozunk [lehet, hogy még most is fog]. egyszer láttam, kb 1 hónapja, hogy szakítottunk akkor. buszon voltam, és ahogy leszálltam, összeestem. L/17
Megkérdeztem, miért szereted a focit?
Van. "Legyünk barátok" blablabla.. 2 hónapja egy szót se váltottunk.
Persze, azt mondtam legyünk barátok.Ez abban kimerûlt, hogy egy héten egyszer meghúztam, amíg nem szereztem új csajt. Egyébként, ha valami használható melója van, késõbb is jól jöhet az ismeretség.
Én lány vagyok, és amikor én dobtam a pasimat, akkor õ azt mondta, hogy "jó..maradjunk barátok", mert reménykedett abban, hogy még visszaveszem..fel is hozta a témát, hogy visszaveszem-e majd, meghogy szeretem-e még..mondtam neki, hogy igen, csak akkor fontosabb volt a "karrierem"(és még a mai napig is fontosabb, mert nem õ lesz a férjem!)..és azt mondtam neki, hogy várj fél évet, mindent rendbehozok, és akkor újra járhatunk..csak 5 hónapot várattam meg, de most õ végülis sz_rik rám..JÓL IS TESZI!De szeret..de most neki is fontosabb a "karriere"..:) szóval..:) :P most 1-1:D azt mondta, hogy egy hét múlva minden rendbejön..hiszek neki..még van egypár napunk:) és nekem is jó így..félszingliként..x) persze sosem csalnám meg..csak nem csukom be a szemem(szóval megnézek más pasikat is!) De volt olyan exem, aki velem szakított, és mondtam, hogy legyünk barátok..akkor õ igent mondott, és aztán összevesztünk egypár hónapjára rá, aztán megint rendbejött a kapcsolatunk, s aztán megint összevesztünk..ez volt 2009 januárjában(akkor beszéltünk utoljára), de most 2010 júliusába megint beszélgetünk..de azt írta, hogy nem utál..:) szóval akkor már lehet, hogy sikerül rendbehoznom a barátságunkat, és végre mindent egyenes vágányba terelni:P
a kort lehagytam :) 17/F
az egyik válaszoló kommentjét cáfolnám van barátság fiú és lány között (jó az már más kérdés hogy nagyon csinos szép és aranyos és nem utasítanám vissza...) mert egymással mi mindent megbeszéltünk régen és nem mellesleg osztálytársam is. Én egy lánynak se mondtam hogy menjen a p*csába :D , de nekem ez sose ment hogy utána jóba legyek vele olyan szinten hogy összejárjunk az msn oké teljesen beszélgetek vele de hogy én ott legyek a közelébe fõleg hogy még ha szerettem is és olyankor eszembe jutnak a régi emlékek és ez így nempálya...
Hát szerintem nem is fogjátok, ha megy fõsulira, vagy egyetemre. Le fog szarni. Borítékolnám
mikor kapcsolata lett elfogadtam szó nélkül és barátként álltam hozzá és végig mellette voltam..végelett-most ismét(és a kapcsolata elõtt is) pedálozok érte ;)
ez a duma már általánosítva lett, mint az hogy "beszélnünk kell" csak szakítás után odamondják, de kevés példa van rá, hogy be is tartják 15/L
velem a ballagása elõtt 1 nappal szakított 3 év után. de közölte h attól még menjek el a ballagására. mint egy barátja. hozzáb.sztam egy párnát :D persze azóta eltelt 3 hónap és néha érdeklõdünk msnen h mivan a másikkal de nem visszük túlzásba.
Hát szeritnem férfi és nõ között nincs barátság:D Egyébként nekem is benyomta 2 és fél év után, és én is azt mondtam ok...és kb leszarjuk egymást
nem küldtem l a p*csába de nem kerestem utána a társaságát.
Mi közösen egyeztünk meg fél éve vagyunk ÍGY barátok.. :S
Van... Érettebben is hozzálehet állni a dolgokhoz, nem úgy, mint amit a mónika showban látsz... Bár egyénfüggõ...
Nálam idõbe telt, de barátok lettünk. Bár õ még mindig vi8sszajönne, ha akarnám õt. Már rég új párom van. 26L

Mit lehet tenni ha a cégünknél az a szokás, hogy mindenki éjt nappallá téve az irodában ül, és aki nem ezt teszi, hanem próbál emberi időben hazajutni a családjához azt lenézik?

Nem feltétlenül magamra értem, mert sajna sokszor én is benn ülök 10-12 órákat... Ennek ellenére, ha néha sikerül elszabadulni normális id?ben, szúrós szemmel néz mindenki... Vannak köztünk kisgyerekes anyukák, nem értem, miért nem lehet megérteni... És sajnos a f?nökök is elvárják, Ez általános manapság? Ki hogyan kezeli aki hasonló helyen dolgozik? Én csak pár hónapja dolgozom itt, és ez az els? munkahelyem...

Legjobb válasz: nekem annó azt mondta a fõnököm, hogy ha nekem 8 órányi munkához 12 óra kell, az nem az õ baja. Meg különbenis is, nekem a munkám és nem az idõm van megfizetve. Ha olyan helyen akarsz dolgozni, ahol csak 8 órát (sem) kell, akkor menj el a közigazgatásba. Egyébként meg kb. mindenhol ez van.

nekem annó azt mondta a fõnököm, hogy ha nekem 8 órányi munkához 12 óra kell, az nem az õ baja. Meg különbenis is, nekem a munkám és nem az idõm van megfizetve. Ha olyan helyen akarsz dolgozni, ahol csak 8 órát (sem) kell, akkor menj el a közigazgatásba. Egyébként meg kb. mindenhol ez van.
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszoló! Köszi, de teljesen félreértettél. Nem az a problémám, hogy nem akarok dolgozni, csupán az, hogy tizenkét óra után is kibeszélik egymást a kollégák, hogy ennek meg annak biztos nincs semmi dolga, és hogy a fõnökök sem azt nézik, hogy valójában el tudják e a rájuk bízott munkát végezni a dolgozók 8 óra alatt, hanem hogy mennyi idõt töltenek bent. 3 éves gyerekem van, aki szeretne néha az anyjával lenni, a fõnököm pedig sokszor este 6-kor lát el elõre nem látható extra feladattal. A kérdésem arra irányult, hogy ki hogyan kezeli ezt, és nem azt kértem, hogy osszanak ki. Ugyanis nem a munkakedvemmel van a baj, csupán egy olyan kismama vagyok a ki nehezen viseli ezt a fajta mentalitást egyelõre, hogy nem a munkája alapján ítélik meg az embert, hanem az alapján, hogy benn töltött e 16 órát aznap. Hát ennyi.
Nekem is volt szerencsém ilyen cégnél dolgozni. Kb. fél évig bírtam, aztán kerestem egy másik helyet. Általában a nagyobb multiknál (az enyém egy japán cég volt) divat ez a kényszertúlóra, amikor az ember még akkor sem áll fel a helyérõl, amikor tényleg befejezte aznapra az összes elvégzendõ feladatát. A mostani munkahelyemen akkor túlórázok, amikor kell, és nem akkor, amikor a többiek. :) Ha nem szeretnél váltani, akkor én a helyedben beszélnék a közvetlen felettessel, hogy kisgyerekem van, nem tudok annyit túlórázni, mint a többiek, és ha ez õt nem zavarja, akkor a többiekkel nem foglalkoznék.
Sajnos ezt be kell tudnod, ezért legyen olyan melód amit kevesen látnak el. A fõnökõd sz_arik rá, hogy gyereked van, old meg ennyi.Õt csak az érdekli, hogy dolgozz, senkinek az ügyesbajos dolgaival nem foglalkozik, és miért is tenné.Õ neki nem kötelessége egy gyerekhez alkalmazni a feladatokat kicsit többrõl van szó, mint egy 3 éves pulya szeszélyeihez alkalmazkodni. Sajnos ezt be kell, hogy tud, pénz beszél kisegér cincog. Ha akarsz karriert és sok pénzt akkor ezeket be kell vállald, ez van.Ha nem akarsz fejlõdni akkor nem kell csak akkor számolj azzal, hogy filléreskedni fogsz egész életedben, mert karriered nem lesz, valahol egy leszel a sok száz közül.Ezt akarod?


Az lenne a kerdesem hogy jart-e mar valaki Japanban es ha igen, akkor jo lenne ha velemenyt mondanatok. Milyenek az emberek? A szokasok? Elore is koszi, es bocsi az ekezethiany miatt^^

Nagyon erdekel a japan nyelv es a japan kultura.Szeretnem,ha tudnam hogy milyenek az emberek,a helyek,es a szokasok.

Legjobb válasz: Minek is kell japán szak az ELTE-n ? Nyilván csak azért, hogy egy-egy régi kommunista büro-tag-nak meglegyen az óriási fizetése továbbra is...

Minek is kell japán szak az ELTE-n ? Nyilván csak azért, hogy egy-egy régi kommunista büro-tag-nak meglegyen az óriási fizetése továbbra is...
Amíg turista vagy nagyon kedvesek, érdeklõdnek irántad mert furcsa, európai vagy, stb. Ha viszont már ott akarsz élni, akkor igencsak kiutálnak, csicskítanak, aláznak (munkahely, suli), éreztetik, hogy idegen vagy. A csrediákoknak sokszor elég sz*r tud lenni pl., pedig õk is csak ideiglenesen vannak kint. Amúgy tényleg túl sok animét nézel, az a véleményem, de 1-2 év az elte japán szakán hidd el semmissé teszi minden vágyadat japán után, annyira szánalmas.
Igen és errõl könyveket írtak, mert annyira más mint az itteni kultúra. Keresd meg Vszevolod Ovcsinnyikov: A cseresznyefa ága címû könyvét (könyvtár, antikvárium), szerintem ez a legjobb a témában.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak Én nem nézek animét.Egyet láttam a tévében, az sem annyira tetszett.Én nem az animé alapján fogok egy ország iránt érdeklõdni.Miért mondod azt Japánra hogy szánalmas?Szerintem nem kéne...
bocsi. az elte japán szak a szánalmas, úgy értem.
A kérdező hozzászólása: Jaa, értem.Tehát a szak nem valami jó...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!