Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szokás azokat az embereket, (17 db)

Hogyan szokás meghívni azokat az embereket, akiket a vacsorára nem, csak a szertartásra akarunk?

Legjobb válasz: Célszerû külön vacsorakártyát csináltatni a meghívó mellé, a meghívóról pedig le kell hagyni az "és azt követõ vacsorára" részt. Elegánsabb megoldás egy állófogadás közvetlen az esküvõ után, majd este egy másik helyszínen a vacsora.

Célszerû külön vacsorakártyát csináltatni a meghívó mellé, a meghívóról pedig le kell hagyni az "és azt követõ vacsorára" részt. Elegánsabb megoldás egy állófogadás közvetlen az esküvõ után, majd este egy másik helyszínen a vacsora.
2 féle meghívó van, nekik a vacsora nélkülit kell kiküldeni!
Nekünk mindegyik meghívóban csak az idõpont és a helyszínek szerepeletek. Akiket a vacsorára is meg akartunk hívni azoknak külön egy kis vacsorakártyát tettünk a borítékba. Jó ötlet az állófogadás, csak szerintem kicsit költséges :)
Nekünk kétféle meghívónk volt, az egyikben szerepelt a vacsora helyszíne és idõpontja, a másikban nem. Amikor átadtuk a meghívót, a vacsorásokat szóban is meghívtuk az eseményre, a "csak esküvõseket" meg az esküvõre.

Hogyan lehetne közösségileg, kulturálisan megkedveltetni, megismertetni az emberekkel a haj adományozás szokását rákos, kopasz emberek részére?

Nagyon örülnék neki, ha ezt több ember tenné meg itt Magyarországon! Boldog lennék, ha ez a nagylelk? akció olyan sikeres és divatos lenne, mint pl az USA-ban. Gondoljunk csak bele, mennyi rászoruló emberen lehetne így segíteni! Éppen megvan nekik a gondjuk, mindamellett, hogy halálos betegek, akkor legalább kopaszok ne legyenek...

Legjobb válasz: Megkedveltetni? -.-" Mert mindenkinek az az álma, hogy önként levágja a szép hosszú haját és elajándékozza, hogy aztán kitudja melyik kukába dobják ki. Fogadjunk te se vágtad még le kopaszra sosem

Megkedveltetni? -.-" Mert mindenkinek az az álma, hogy önként levágja a szép hosszú haját és elajándékozza, hogy aztán kitudja melyik kukába dobják ki. Fogadjunk te se vágtad még le kopaszra sosem
Tudod, nekik nem ez a legfõbb problémájuk. Továbbá döntõ többségben a hajhullás a kezelés mellékhatása, ha pedig meg tudják gyógyítani õket, akkor visszaáll a normális állapot a fején is. Mert nem a hajhagymákkal van a gond.
Gondolkoztál mielõtt feltetted a kérdést ????? Voltam kopasz a kemoterápiától. Vettem mûhaj parókát. Mert olcsóbb, és idegen ember haját nem hordom, ha már nekem semmilyen nincs... A kemó a hajhagymákat teszi tönkre, visszanõnek..(már ha túléljük.ha nem, akkor mindegy.) Nem ez a legfõbb gondunk..:(( A szánalmat ingyen adják, az írigységért dolgozni kell...
Kíváncsi vagyok, hogy te vajon hányszor adtál a hajadból?

Hogy szokás ki heverni a ha az ember 1 napja szakítot?

Legjobb válasz: Rugjál be mint a kutya. Nálam bejött. 21/F

Rugjál be mint a kutya. Nálam bejött. 21/F
Elõször igyál be mint a görény, ha lehet haverokkal. Ne csinálj semmi hülyeséget, ez megoldja a bajod. 1-2 hét és rendbejössz.
Csapatsz a hóban 90-el és reméled hogy eltalálsz egy szalagkorlátot.
Hogy szokás? Vársz minimum 2 hónapot, hogy enyhüljön és még 10-et, hogy elmúljon :( Legalábbis az én esetemben így volt :( Amúgy sokat segít ha kint sétálsz az utcán, akár ilyen hidegben , jól felöltözve és nagyon sokat gondolkodsz, ki gondolkodod magadból az érzéseidet... :(( Engem megcsalt és szakított velem életem elsõ nagy szerelme akibe 100%-ig megbíztam, szted én mit éreztem? Padlón voltam 2 hétig :( 18/F
sok-sok zene...
LSD és akár magad mellé képzelheted! :) Amúgy csak viccelek, az LSD nagyon veszélyes, ne próbáld ki! Maszturbálj amennyit csak tudsz!
sírás + szomorú számok , 1 hát után semmi gond nem lessz
berugsz mint a hülyegyerek, aztán másnap nem a szakításon miatt hanem a másnap miatt fog fájni a fejed !
Tölts le valami sorozatot és kezd el nézni az elejétõl.
Semmiképp se igyál mert úgy járhatsz mint én! Beittam aztán teljesen depressziós állapotba kerültem, idegbeteg lettem és a "volt" barátnõm új fiúját leütöttem hirtelen felindulásból. Nem lett komolyabb baja csak az ütéstõl elájult és a földre esett... És én soha életemben nem verekedtem és nem is akarok soha de barátnõm megcsalt és kidobott, ezek után ittam és pont rosszkor volt a fiú pont rossz helyen :(( És ezáltal csak magamat járattam le...miközben egy csupa szív, szeretet srác vagyok. Semmiképp se igyál, sportolj sokat, edz, sajnos hideg van a kinti olcsó sportokhoz(Futás, Kerékpár) Sétálj és gondolkozz , hogy miért lehetett vége a kapcsolatnak . A legjobb megoldás, hogy minél kevesebbet töltesz egyedül :) Kitartás :)

Nem tartjátok szomorúnak, hogy az emberek elhagyják a szép magyar karácsonyi szokásokat, az amerikaiak viszont divatba jönnek?

Arra gondolok, hogy pl. régen (falun) divat volt a szentcsalád-járás, betlehemezés, kántálás, és egyéb szép karácsonyi szokások.

Legjobb válasz: A betlehemezés sem magyar, hanem keresztény szokás, más keresztény országokban, többek között az amerikaiaknál is van és volt mindig. Nem a magyar szokások külföldire való lecserélésérõl van szó, hanem inkább arról, hogy a mai idõhiányos világban az emberek az idõigényes népszokások mûvelése helyett inkább a megvásárolható díszekkel próbálják hangulatossá tenni az ünnepeket. Ez egyébként minden országra egyformán jellemzõ, nem csak ránk.

A betlehemezés sem magyar, hanem keresztény szokás, más keresztény országokban, többek között az amerikaiaknál is van és volt mindig. Nem a magyar szokások külföldire való lecserélésérõl van szó, hanem inkább arról, hogy a mai idõhiányos világban az emberek az idõigényes népszokások mûvelése helyett inkább a megvásárolható díszekkel próbálják hangulatossá tenni az ünnepeket. Ez egyébként minden országra egyformán jellemzõ, nem csak ránk.
"Manapság az embereknek szerintem fogalmuk sincs mi az a fentebb említett 3 fogalom, de az amerikai filmekbõl látott dolgokat mûvelik. (pl koszorút tesznek az ajtóra, égõkkel kivilágítják a házakat, stb.)" Hagy mondjak egy felháborítóan távoli példát. Ha az emberek elé odateszel egy üveg rágóízû kék vodkát azzal, hogy ez abszint, és ivás elõtt cukrot kell égetni fölötte (ami mind baromság persze), akkor egy jelentékeny részük a szánalmasan rossz íz ellenére rá fog szokni és tökjó dolognak tartja majd. Ha a paraszt nem a templomba jár, hanem tévét néz, akkor úgy fog karácsonyozni ahogy a tévében mutatják, ez nem is lehet kérdés, hiszen ennek még rossz íze sincs. Eddig sem azért voltak hagyományok, mert az ükapáink jobb embernek születtek, hanem mert õk még nem láthatták élõben, hogy amerika hogyan karácsonyozik. A magyar nemességnél is azért volt mindig probléma a külföld majmolása, mert õk láthatták mi megy külföldön, a paraszt meg nem.
A karácsony és a vallás mostanság kevésbé függ össze mint régen.. ezt már inkább csak családi körben eltöltött idõszak, egy kisebb kikapcsolódás... a régi szokásokra pedig se ideje sem energiája nincs sajnos senkinek:(
Változnak az idõk. Valamikor a betlehemezés, szentcsalád-járás is idegen szokás volt a távoli katolikus Rómából, talán épp annyian idegenkedtek tõle, mint manapság az Amerikából átszivárgott ünnepi szokásoktól. Amíg van mit ünnepelni, amíg az emberek áhítatot tudnak teremteni magukban és az otthonukban, addig teljesen mindegy, hogy ez milyen díszletek között történik.
ez van, fogadd el, mást úgyse tehetsz. a vallás már sokaknak nem fontos, ezért sem tartják azokat a szokásokat, amiket leírtál. a szeretet ünnepe ez sokaknak, a vallási dolgok csak akkor jut sok ember eszébe, ha mondjuk látunk a tv-ben egy Jézusos filmet karácsonykor.
Nem hinném, hogy a magyar szokások lecserélésre kerülnek, pontosabban az általad említett dolgokat nem tartom magyar szokásnak. Azok a valláshoz kapcsolódnak, illetve ahhoz, hogy régen az jeletette az ünneplést. Ma máshogy ünneplünk, viszont pl a hagyományos ételek, családi menü marad, annak ellenére, hogy mi a szokás más országokban, vagy pl amerikában.
„Ha a paraszt nem a templomba jár, hanem tévét néz, akkor úgy fog karácsonyozni ahogy a tévében mutatják, ez nem is lehet kérdés, hiszen ennek még rossz íze sincs.” Hidd el, hogy a paraszt foglalkozik legkevésbé azzal hogy az amerikai filmekben milyen a karácsony.
A karácsony eredetileg nem vallási ünnep
Globalizáció. Én is utálom a magyar Halloweenezõket, a Hálaadást ünneplõket, stb, nem sokára már jön júl. 4-e is, de nem tudsz mit tenni ellenük.
A kérdező hozzászólása: Igen, ez a szomorú. Valláshoz kapcsolódnak az általam leírtak? Hát persze, hiszen a karácsony az egy vallási ünnep, csak a mai világban az emberek nem foglalkoznak a karácsony lényegével.
mert mindenki szeret divatos lenni, szeretjük az újdonságokat, ez egy természetes emberi tulajdonság. inkább a fiatalabb generáció nyitott persze az újra, a változásokra, ez mindig is így volt.
Az, ha elmennék betlehemezni és Jézust dicsérni, mikor nem is hiszek a kereszténységben, álszentség lenne. Inkább vagyok gonosz újító a koszorúval, semmint álszent.
14:32 ez a beszéd! egyetértek! :D
Szerinem teljesen igaza van a kérdezõnek. Az amerikaiak milliókat költenek a díszítésre ahelyett, hogy önmaguk készítenék el a dekorációt. Nyilván az is közrejátszik, hogy rengeteget dolgoznak.

Karácsonykor miket szokás csinálni? Hogy készíti fel magát az ember? Nektek miről szól az egész?

az én családom kis koromban megünnepelgette a karácsonyt... volt karácsonyfa, és ennyi. nem tudom, hogy mikor mit szokás csinálni, mikor mit esznek az emberek, hány órakor melyik nap kell bizonyos dolgot csinálni. fogalmam sincs hogy egyáltalán ennek mi a menete. azért kérem a segítségetek, mert elkerültem otthonról egy másik családba, és itt rendszerint minden ünnepet, húsvét, karácsony, mindenre felkészül a család, de én vagyok a feketebárány, mert sosem értettem minek kell pont azt enni miért kell ezt nekem csinálnom, mikor egy hétköznapi nap és ugyan olyan mint egy másik unalmas... karácsonyt se szeretem, mert akkor is mindenki készül de nem tudom miért jó?! sajnos nekem nem volt meghit és boldog családom ezért nem is fogom fel lelkileg ez mennyire fontos. segítenétek egy kicsit jobban átéreztetni velem ezt? nem utolsó sorban szólnék azok kedvéért akik hív?k, hogy nem hiszem, de ett?l még szeretnék karácsonyozni az új családommal. 20/L

Legjobb válasz: Hát ez nagyon eltérõ. Nekünk megvannak a saját szokásaink, ez kialakult az évek során, de ez más, mint máshol. Szerintem az új családoddal érdemes lenne megbeszélni, hogy ott mik a szokások. Én mondjuk egy hónappal elõtte már elkezdek karácsonyi zenét hallgatni, meg adventi koszorú is van, díszek a lakásban. Karácsonykor fadíszítés, aztán 6-kor jön a Jézuska, vacsorázunk, ajándékbontás, aztán éjféli mise. Nálunk így van, de mondom, ez eléggé eltérõ lehet sok helyen.

Hát ez nagyon eltérõ. Nekünk megvannak a saját szokásaink, ez kialakult az évek során, de ez más, mint máshol. Szerintem az új családoddal érdemes lenne megbeszélni, hogy ott mik a szokások. Én mondjuk egy hónappal elõtte már elkezdek karácsonyi zenét hallgatni, meg adventi koszorú is van, díszek a lakásban. Karácsonykor fadíszítés, aztán 6-kor jön a Jézuska, vacsorázunk, ajándékbontás, aztán éjféli mise. Nálunk így van, de mondom, ez eléggé eltérõ lehet sok helyen.
Kedves kicsi Kérdezõ! Ekkor ajándékot senkitõl sem fogok kapni, mint a Te válaszod. EZT AKARTAM - teljes szivembõl, ahogy akarni szoktam általában. Bár Neked adhatnám azt a LÁMPÁST - már holnap szaladnék vele. Vedd úgy azért, hogy átadom. A legjobb helyen lesz majd nálad. Világítsa meg a Karácsony-estédet, amíg csak élsz. Boldog, meleg, belülrõl élt Karácsonyt, Kicsi Lány! (És dehogy Ön...jaj, farmerben szaladgálok én mindig, ha tehetem. Ölellek, no!)
Bocs az offért, 21.42-nek üzenem, hogy KÖSZÖNÖM!!!!! Engem is rázott a hideg, amíg olvastam!! Gyönyörû!! Kívánok Önnek/Neked boldog karácsonyt az idénre is, csodaszép LÁMPÁSsal!
11-08.21:42-es vagyok. Kitûnõ, sokrétû, "adatgazdag" összefoglalását adtad a karácsonyi ünnepkörnek. Élvezetes volt; gratulálok! Nagyon tudok örülni, ha olyan embert látok itt, aki információt közvetít..tartalmasan (mert az az idõt a "másikra" szánja. Ez nem kevés.) Én más utat próbáltam: "belülrõl" megírni egy gyerekkori Karácsonyomat. A hideg rázott, míg ütöttem a billentyûzetet. Õszintén szeretném, ha a fiatal Kérdezõ - ésszel és szívvel - olvasna mindkettõnket. Mindketten adni akartunk neki (és a többiek is, mindannyian.) Szép ünnepet, ha itt lesz..
A korábbi hozzászólásokat - sokaságuk, terjedelmük miatt - nem tudtam mind végigolvasni, lehet ismétlek ezt azt. A lelki vonatkozásokat úgy láttam többen tárgyalták, ami talán a lényeg valóban, én kicsit az általános háttérnek próbálok utánagondolni (laikusként), hátha segít helyére tenni "értelmetlennek" tûnõ dolgokat az ünnepkörrel kapcsolatban. A karácsony - eredetét tekintve - nyilvánvalóan (keresztény) egyházi ünnep, a kicsi Jézus megszületésének ünnepe. (A keresztény hagyománynak utána tud járni bárki olyan is aki nem él benne/vele, akár az interneten is, vagy akár egy közeli egyházi közösséget felkeresve, szóval itt most nem bonyolódom belé...) Régi korokban ez egyértelmû volt, illetve hagyományõrzõ vidékeken tán máig is az, s ebbõl tulajdonképpen minden következik végülis. Az ajándékozás pl úgyhiszem a három királyok történetére vezethetõ vissza, akik ajándékokkal keresték fel a kisded Jézust és családját. A karácsonyfa díszítése is ehhez a jelképrendrendszerhez kapcsolódik, pl a csúcsdísz a "betlehemi csillagot" idézi, stb. Természetesen - ha lelkületben sokban nem is, de konkrét cselekvésben - lehetnek különbségek pl attól függõen, hogy az adott közösség mely vallási felekezethez tartozik, hisz nincs az egész világra, minden emberre általános "cselekvéssor" amin pontonként végig kell menni. :-) Mondjuk zsidó közösségekben értelemszerûen elvileg nincs is Karácsony egyáltalán. A Hanukka más, ámbár a kettõ eredetében van közös, valami korábbi - a napfordulóhoz kapcsolódó - õsi "pogány" ünnep. Efféle talán minden kultúrában van, hisz a nap járása a mezõgazdasági termelés, ezáltal a megélhetés központi kérdése minden társadalomban... Szerintem azt mondhatjuk, hogy a közösségeken belül (az adott közösségekhez tartozó családokon belül) hagyományozódott tovább az ünnepi "szokásrend" (is). Egy világiasodott társadalomban - fõleg ha oly erõszakosan lett "deszakralizálva" a közösség, mint a szocializmustól sújtott övezetekben - sajnos ez a hagyományozódás megszakadt. Ahogy a közösségi élet is súlyos csorbákat szenvedett. Mai világunk jellemzõje (igaz, nem csak a posztkommunista országokban) ez az ún. "elidegenedés" ami abból is kiolvasható amit magad, s a hozzászólók írtok. Az embereknek nincsenek már sokszor kulturális kapcsolódási pontjai egymáshoz, közösségükhöz, nem tudják mit mondjanak, mit csináljanak, inkább maradnak a tv sorozatok és a politika, mint "Jolly Joker" beszédtéma, amihez hozzá lehet szólni, mindenki "ért hozzá". :-) A "szeretet ünnepe" vagy "fenyõünnep" - ami mögül a (vallásos) kulturális hátteret "kihúzták" a 20. század folyamán - valójában semmitmondó lett, csak azért volt erre szükség, mert az embereknek fontos volt a karácsonyi ünnepkör. Hagyománytartó "paraszti" közegben felcseperedett emberrel még nem találkoztam, akinek a gyermekkori karácsonyok ajándékok nélkül is nem a legnagyobb élményei között maradtak volna meg szegénység, böjtölés, éjféli misén való fagyoskodás és egyéb "kellemetlenségek" ellenére. Nem mondhatta tehát azt a pártvezetés, hogy "mostantól semmi se legyen aznap", inkább leváltani próbálták meg valami mással, ami nem oly "káros" a szocializmus építése szempontjából. :-) (Különben ha valószínûleg nem is felülrõl ilyen tudatosan levezényelve, de végülis hasonlóképpen válthatott fel a keresztény karácsony is valamiféle pogány "fényünnepet" annakidején...) Nos ezzel a "deszakralizációval", kiüresítéssel az ünnepköri szokásrend, a közösségi élet is "leválasztódott" a Karácsonyról (böjt, éjféli mise, kántálás, betlehemezés, szentcsalád-járás, stb) maradtak olyan pótcselekvések, mint az eszemiszom, tv mûsor, ajándékbeszerzés. Elég bonyodalmas témakör ez, de én nagyjából így látom, hogyan alakult az ünnep mai - sok esetben kiábrándító - formája... A konkrét kérdésedre annyi tanácsom lehet talán, hogy tényleg a családdal kellene valahogy megpróbálnod megbeszélni az ünnepi szokásaikat, esetleg a bensõségesebb lebonyolítást. Persze a fentebb leírt régi életet, a régi világot aligha lehet visszahozni, mégha akarná is az ember, a családok idõsebb tagjait megváltoztatni ("öreg fát átültetni") nehéz, vagy lehetetlen. (Sajnos manapság már "az öregek" is - fõleg városon - egyre inkább olyan generáció tagjai, akik már gyermekként is e "deszakralizált" üres formájában élték meg a karácsonyt, s évtizedekig csak "klerikális reakcióról" hallottak, nem az egyház közösségérõl, mint emberi közösségrõl amibe tartoznak, ami társaságot ad, vagy éppenséggel támaszt és biztonságot is nehéz idõkben...) A konkrét "rituálék" (hogy "mit és miért kell csinálni, vagy enni") lehet hogy konkrét jelentéssel, elmaradhatatlan fontossággal nem bírnak (ha igen, alighanem kérdésre el is mondja a család), s más is lehetne helyettük annyi erõvel, de mégis segítenek "ráhangolódni" az ünnepre, ami ettõl nem lesz unalmas és szenvtelen. Pont azáltal, hogy nem minden csak úgy akárhogy van, mint egy bármely más napon. A négy hetes adventi idõszak is errõl szól Karácsony elõtt, a felkészülésrõl, "ráhangolódásról". Újabban szokás lett - nem is csak katolikus családoknál - pl "adventi koszorút" is készíteni, s nem minden új elvetendõ. Ez is egy "rituálé" féleség, mondhatjuk. Ha úgy vesszük "értelmetlen" gyertyákat gyújtogatni 4 vasárnapon át, s fõleg mindig adott színût (lila, lila, rózsaszín, lila) nem bármilyet, majd körbeülni s a tv-t is lekapcsolni, de mégis az ember valahogy megnyugszik kicsidég, s kialakul az érzület, hogy valamire várakozunk... még nem hívõk esetén is... Talán kicsit akarni is kell ezt, de hát ha nem akarnád, nem hiszem hogy kérdésed megírtad volna... :-)
Tudod..már nincs meg az a LÁMPÁS. Nagyanyám, anyám, apám sincs meg..öcsém is "elhagyott", idõ elõtt. De a Karácsonyom, az ilyen lesz megint. Most õk lesznek a LÁMPÁS.
Kedves kérdezõ Egyrészt te kérdezted, hogy nekünk mirõl szól, másrészt egy szóval sem mondtam, hogy nem szeretem a nagyszüleim, nem kell kiforgatni a szavaimat, köszönöm. Azért mert nem mindenkinél van úgy, ahogy te gondolod, hogy úgy kéne lennie, még nem biztos, hogy az rossz. Én nem szeretnék a nagyszüleimmel együtt ünnepelni, mert - ahogy korábban is leírtam - abból nem közös ünneplés lenne, hanem közös politizálás, persze a tesóim és nélkülem. Ez sehol sem jobb. Mi mindig együtt töltjük a Szent Estét és nekünk így tetszik. Nem fogunk változtatni a szokásainkon, mert egy vadidegen ezt nem tartja elég meghittnek.
A kérdező hozzászólása: a testvérekkel, nagyszülõkkel majdnem napi rendszereséggel. akkor miért ne lehetne együtt karácsonyozni? azért mert Te nem szereted õket azért mert amilyenek, attól valakinek szép és boldog a családja. a miénk az, csak nem értem miért kell külön ünnepelni, nekik a család kell nem pedig a tv karácsonykor.... semmit se tudnak olyankor csinálni öregen. unokaöcs meg fifázik, anyuka egyedül tv elõtt megint... ez kinek jó? én ezért hívnám össze. mindegyiköjükkel hetente van családi ebéd, mindenféle összejövetel.
Nálunk a karácsony nem a szeretetrõl meg Jézusról szól. Egyszerûen csak örülünk, hogy van olyan ünnep, amit tényleg lehet ünnepelni és nem gyász (mint a legtöbb magyar ünnep, már elnézést). Én mondjuk nagyon szeretek adni, bár túl sok pénzem általában nincsen, de mindig találok vmit, ami tetszik a szüleimnek , nõvéremnek, bátyámnak, ha más nem , egy lollipop nyalókának is örülnek. :) Plusz imádom a karácsonyfát, mindig plafonig érõt veszünk és általában nõvérem meg én díszítjük, szép színes szokott lenni :) pár nappal korábban már készülgetünk egyébként, sütiket sütünk, kitakarítjuk a házat (az év egyetlen napja, amikor magamtól kitakarítom a szobám). Mondjuk nekem a karácsony nem a plusz kilókról szól, mert nem szeretem a beiglit, plusz Szent Este halászlé a vacsi, hát azt sem szeretem :D de ettõl függetlenül imádom, hogy ez így van, amúgy is csak az évnek ebben a pár napjában ehetek szaloncukrot, és nézünk meséket nõvéremmel :)
A kérdező hozzászólása: a nagyszülõk magányosan, egymás társaságában, a többiek is 2-en, valaki csak a gyerekével mert a férj megcsalta... szerintem együtt kéne lennünk nem pedig átmenni, hogy meglegyen a hangulat.. miért nem lehet együtt nem pedig "egyedül" nem mindegyik rokonságba vannak 3-an. mi kivételesen ilyen "sokan" vagyunk. de mondjuk valaki a 16 éves fiával van aki még karácsonykor is fifázik... miért ne lehetne akkor összegyûlni? :( tényleg nem értem miért kell 25-tõl 26-ig elsétálgatni máshoz, ha összejöhetnének nálunk is és még szebb lenne együtt. NEM? :(
A karácsony a szeretet ünnepe. Sajnos ez ma már sok helyen abban nyilvánul meg, hogy: vegyünk minél drágább ajándékot, költsünk minél többet! Pedig az együttlét, az egymásra figyelés, és hasonlók lennének a lényegesek, amiket talán egész évben "nem érek rá" jelszóval elfelejtünk oda-adni a másiknak. Ezért is van az, hogy a szent-estét (dec.24.) azok töltik együtt, akik közös háztartásban élnek. A 25.-e, 26.-a a rokonsággal együtt töltött esték. (A barátok majd szilveszterre maradnak!) Szent-estén álljuk körbe a karácsonyfát, bontogatjuk a kapott ajándékokat, akkorra készül el az ünnepi vacsora, akkorra "öltöztetjük" lelkünket is ünnepibe. Persze van ennek az ünnepnek valami köze Jézushoz is, de azt én elmondani neked nem tudom, majd a hozzáértõk.
Nem vagyok templomba járó, de a gyerekeim hittanosok.Mi lelkileg várjuk a karácsonyt, nálunk ez a felkészülés.Nem szeretem, ha keverik a mikulással, amire szintén készülünk.Elõvettem a cd-t (karácsonyi ). Minden évben veszek pár új díszt a fára de ajándékot igazán nem kérek, persze örülök, ha kapok.Szent este templomba megyünk utána halat vacsorázunk.Nekem ezek a hetek lelki felkészülést jelentenek, békét, harmóniát keresek.
13:33-asnak: Most nekem is OFF-olnom kell. Lélegzet-visszafojtva vártam, vajon célba jut-e az ajándékom. Amikor olvastam a válaszod, annyira boldog lettem, hogy nem is figyeltem oda, vajon a Kérdezõ "beszél"-e. Nem õ volt, - tehát amit írtam, Neked szól mindegyik szavával úgy, hogy ezáltal Neki is. Mégegyszer köszönöm - és gyönyörû Karácsonyt. (Az impulzivitásommal meg el kell bánnom.)

Mely országokban szokás még, hogy az emberek találkozáskor puszit adnak egymásnak?

Legjobb válasz: Ha cuki aza valak, akk itt is szokásom.

Ha cuki aza valak, akk itt is szokásom.
francia fiataloknál eléggé, oroszoknál, szlávoknál tapasztaltam, közel-keleti népek, törökök is ha jól tudom. Amúgy magyarkonál ez annyira nem volt szokás a közelmúltig.
Egész Dél-Amerikában szokás. Kézfogás közben kell egy puszit adni, fiúnak lánynak egyaránt. De csak egyet! Még akkor is megpusziljuk az illetõt ha nem is ismerjük. A jóbarátok ölelkeznek és/vagy adnak szintén egy puszit. Itt nincs különbség lány és fiú üdvözlés között, mindenki puszilkodik mindenkivel. Ha nem adsz puszit irtó nagy bunkóság.
hát, ha nagyon jó barátnõmmel régen találkoztam akkor 3puszi arcra. de itthon is látok olyanokat akik szájrapuszival üdvözlik egymást.
Svajcban is szokas. Itt is 3 puszit adnak egymasnak a baratok es ismerösök.
Utolsó elõttinek: honnan veszed, h a férfiak szájon puszilják egymást?? Ukrajnában élek, egyáltalán nincs itt ilyen szokás!!! A férfiaknál ált.sima kézfogás van, de van egy régi hagyomány, h 3 puszival köszönnek egymással (férfiak, nõk egyaránt) Barátnõknél puszival köszönés nagyon jellemzõ, szájrapuszi a legjobbaknál... Jah, amúgy a válaszom Ukrajnára és Oroszországra vonatkozik!
Utolsó: tudtommal ilyen már eléggé régóta nincs.
Keleten, az ukránoknál és az oroszoknál az is szokás, hogy férfiak csókolják meg egymást, sõt szájon. Sõt, ez nagyon Kelet-Magyarország, Kelet-Felvidék, Kárpátalja egyes vidékein is divat, fõleg a család férfirokonai között is. Nincs ebben semmi "undorító". Ahogy egy kézfogás sem lehet "visszataszító". Nem kell büdösnek lenni és akkor nincs semmi baj. Ez egy helyi specialitás, és kész.
Én voltam Bécsben, ott szájon puszilták egymást a lányok...persze csak a nagyon jó barátnõk, a többiek csak arcra... Szerintem elég undorító volt, de mindegy :D
Jaja, én is az oroszokat, szlávokat és a törököket tudom.
Auszráliában (Victoria) is van puszi, de csak egy. Mindig jól beégtem, mert egyfolytában kettõt akartam adni mindenkinek :DDDD

Hogyha az alapján szokás levonni manapság az emberek stílusát, hogy milyen zenéket hallgat, én milyen vagyok?

Dark Princess - Cry

Legjobb válasz: "Milyen a stílusom, a személyiségem, az érdeklõséi köröm?" -erre: "Nem arra vagyok kíváncsi, hogy személyiségelemzést adjatok," Szerintem te olyan vagy,hogy ha valaki megpróbál téged "támadni" azonnal magyarázkodni kezdesz és talán kisebb hazugságba fojtod magad. :) És amúgy ha már volt tapasztalatod ilyen megítélésekben akkor tudhatnád,hogy nem lehet így megítélni az ember. Ja és szerintem szereted ha egyet értenek veled mindenben..

"Milyen a stílusom, a személyiségem, az érdeklõséi köröm?" -erre: "Nem arra vagyok kíváncsi, hogy személyiségelemzést adjatok, " Szerintem te olyan vagy, hogy ha valaki megpróbál téged "támadni" azonnal magyarázkodni kezdesz és talán kisebb hazugságba fojtod magad. :) És amúgy ha már volt tapasztalatod ilyen megítélésekben akkor tudhatnád, hogy nem lehet így megítélni az ember. Ja és szerintem szereted ha egyet értenek veled mindenben..
Szia! 31 éves kétgyerekes anyuka vagyok és kedvencem a Tankcsapda. Sõt, a gyerekeim is imádják. Akinek a rockzenével van baja, az nem ismeri a fiúkat. Oké, hogy isznak, kemények, jól megmondják stb. De õk voltak szinte az elsõk, akik a vörösiszap ömlésben kárt szenvedett emberek megsegítésére koncertet szerveztek! Azért mert a szövegeik néhol tele vannak káromkodással, még normális emberek. Számomra ezt mi sem bizonyítja jobban, mint amikor egy emberke sörösdobozt dobott a színpadra, Lukács Laci nem olyan stílusban küldte el, mint pl. Pataki Attila, hanem tök kulturáltan. Mivel én rajongóként ismerem az ilyen történeteket is, én azt mondom, hogy te egy normális kamasz vagy :)
Most õszintén te elhiszed, hogy mi innen ennyibõl elmondjuk a személyiségedet meg ilyeneket??
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, utolsó elõttinek akkor :) És akkor tényleg utolsó: eltaláltad. Érdekes... a saját osztálytársaim nem ismernek, de ti itt egy néhányan elég jó következtetéseket leszûrtök. Le a kalappal. És köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az utolsónak pedig: 14 éves vagyok, és azt az egyetlen egy számot hallottam tõlük egyszer-kétszer, más nem igazán tetszik. De miért kéne változtatnom bármin is, ha nekem ez szimpatikus? Én se szólogatok be annak, aki popsztárokat bálványoz, csak mert nekem az nem tetszik...
Ezek alapján szerintem te egy bulizósabb, pörgõsebb személy vagy. De nem az a minden lében kanál meg nem is az a hisztis liba. Nem te vagy az osztály közepe de egyedi vagy és talán egy picikét különc. Nem mész a divat után. Sötétebb ruhákat viselsz de nem vagy se rocker, se punk vagy emo. :) Én kb. így képzellek el ezek alapján. Eltaláltam?? Vagy még hasonlítani sem hasonlít?? :P
Személyiségedet nem lehetne megmondani ennyibõl, de a zenei ízlésed egy részén sürgõsen változtatni kéne (pölö Toki Hotel...) Hány éves vagy ?
Nekem is az egyik favoritom a Rosenrot, és a Feuer Frei, de ezeken kívül bírom még a Hilf Mir - t, az Amerikát, az Amourt, a Stein um Steint, a Sonne - t..... meg még egy csomót :D. Egyébként tényleg elképesztõ, hogy milyen régóta zenél már a Rammstein, de megunhatatlan :) .
A kérdező hozzászólása: Hú... érzem, hogy veled jól el tudnék beszélgetni :) A Rosenrot és Feuer frei a kedvenceim, de amúgy mindet. Neked? Egyébkét meglepõ, de mindenben igazad volt, amit írtál.
Ezek közül csak Marilynt és a Rammsteint ismerem. Mivel imáááádom a Rammsteint ( most is bömböl a fülemben a hilf mir!! :) :D ), szerintem kedves lehetsz, meg úgy jó haver lennél. Talán barna szemed, és hajad van. Most így hirtelen haragúnak, és kíváncsinak képzellek :D. Megkérdezhetem hogy melyik a kedvenced a Rammsteintól?
A kérdező hozzászólása: Nem arra vagyok kíváncsi, hogy személyiségelemzést adjatok, csak arra, hogy elsõre mit vontok le. Mert olyan emberek, akik csak annyit meghallanak tõlem, hogy Tankcsapdát hallgatok, már magyarázzák nekem öt oldalban, hogy én ilyen-olyan vagyok, amikor nem is... kíváncsi vagyok mások "felületes véleményére" :)
Szerintem egy értelmes csaj lehetsz. Egy valaki. Nem az, aki a divatzenén nõ fel. Marilyn Mansonért rengeteg puszi. :) A legnagyobb kedvencem. Imádom. Tokio Hotel nem illik a képbe, de hát mit lehet tenni? Én is oda voltam érte 4-5 éve, és hébe-hóba még most meghallgatom õket. Ez így teljesen oké. 15/L.

Manapság az a szokás, hogy az alapján ítélik meg az embereket, hogy mennyi likeja van facebookon?

Szóval 2 variáció van:

Legjobb válasz: sszerintem inkább a b, ami elég gáz

sszerintem inkább a b, ami elég gáz
én a C-t választanám: Értelmes ember nem like-ok alapján ítélkezik. Akik mégis az alapján azok meg nem értelmesek, vagy legalábbis még nem azok. De ha valaki emiatt kiakad, azért már ott is van valami probléma...
A facebooknak semmi köze ahhoz , hogy az embert hogy ítélik meg.

Honnan alakult ki az a szokás, hogy a WC-papírt lehúzzuk a WC-n? Miért nem indítanak a fejlett országok olyan kampányokat, hogy inkább a szemétbe dobják az emberek?

Környezetvédelem szempontjából és a csatornahálózat tehermentesítése miatt szerintem jobb lenne a WC-papírt a szemétben gyűjteni és nem lehúzni a WC-n. Ha a taknyos zsebkendő, a véres intimbetét, a szaros pelenka és popsitörlő elvan a kukában, akkor miért pont a használt WC-papír lenne a kivétel, amit le kéne húzni a WC-n? Egyes országokban pl. Dél-Európa, Arab országok, a WC-papír külön gyűjtése a szokás. Tudom, hogy ez elsősorban amiatt van, mert ezeken a helyeken rosszabb a csatornahálózat, mint nálunk, de szerintem nem lenne hülyeség mindenhol ezt csinálni. Ti mit gondoltok?

Legjobb válasz: És miért lenne ez jó? Ugyanis az okot - ami miatt pl. az araboknál külön gyûjtik a wc-papírt - Te magad is oktalanná tetted a magyarázatban (csatornahálózat-áteresztõ-képessége). Ergo nincs oka, hogy miért gyûjtsük külön, akkor meg miért lenne jó külön gyûjteni? Egyébként pedig, ha annyira szeretnéd ezt is külön gyûjteni, akkor tedd. Senki sem kötelez rá, hogy lehúzd a wécén, szóval szíved joga külön kukába gyûjtögetni. Hát hajrá! :)

És miért lenne ez jó? Ugyanis az okot - ami miatt pl. az araboknál külön gyûjtik a wc-papírt - Te magad is oktalanná tetted a magyarázatban (csatornahálózat-áteresztõ-képessége). Ergo nincs oka, hogy miért gyûjtsük külön, akkor meg miért lenne jó külön gyûjteni? Egyébként pedig, ha annyira szeretnéd ezt is külön gyûjteni, akkor tedd. Senki sem kötelez rá, hogy lehúzd a wécén, szóval szíved joga külön kukába gyûjtögetni. Hát hajrá! :)
Szerintem a WC papír nem egy veszélyes anyag, simán lebomlik. Egyébként a WC papír akkor is szemét lesz ha a kukába dobod, szóval ugyanúy terheli a környezetet. A csatornahálózatot meg erre a terhelésre építették ki, szóval mi alól akarod mentesíteni? Egyébként meg elenyészõ a mennyisége a szennyvízhez képest. A taknyos zsebkendõ meg az intimbetét nem olyan büdös, a szaros pelenka meg a popsitörlõ olyan büdös hogy mi egybõl visszük a kinti kukába. Egyébként ennyi erõvel egybõl a kukába is szarhatnánk, hogy tehermentesítsük a csatornahálózatot...
Nem a wc papír terheli meg a csatorna hálózatot, hanem a rengeteg zsír, mosószer, mosogatószer. Sokkal higiénikusabb eltüntetni a használt wc papírt a csatornában, mint ha egy kukában gyûjtenénk.
Görögországban ez (mióta világ a világ), ez így mûködik, mert ott a vízvezeték hálózat eldugulna a papírtól (állítólag). Elõször marha furcsa volt, de egy pár nap alatt meg lehet szokni.
Hát kedves 6-os, én többször is jártam Görögországban, de nem tudtam megszokni. Az, hogy minden nagydolog után már vinni is kell a szemetet, különben megfulladunk... És ezt csak egy 4 fõs családnál nézve egészséges emésztés mellett naponta 4x kell megtenni minimum. Szerintem semmit nem használ a környezetnek, hogy naponta több szemeteszsákot dobálunk ki pár kocka papír miatt.
Egyszerû: nem akarunk büdösben élni. A csatornából meg úgyis kiszûrik. Igazából az lenne a legjobb, ha minden a csatornába kerülne, mert nem kell kukásautóval szállítani, lefolyik magától. Az a baj, hogy bedugulna, mert nem minden ázik szét a vízben.
A kérdező hozzászólása: "Egyébként ennyi erõvel egybõl a kukába is szarhatnánk" XDDDDDD
szerintem is hülyeség lenne kidobni a kukába, mert tök mindegy hogy ott rohad szét vagy kint a szeméttelepen nem?

Az állatok körében előfordul a túlevés? Vagy ez emberi szokás? Nyilván úgy értem, hogy ha optimális környezetben él, nem szenved hiányt semmiben, stb.

Legjobb válasz: Heló! Tapasztalatom szerint a kutya képes úgy telezabálni magát, hogy sokkal többet eszik annál, mint ami maximálisan kellene neki. Csak hogy egy példáz mondjak.

Heló! Tapasztalatom szerint a kutya képes úgy telezabálni magát, hogy sokkal többet eszik annál, mint ami maximálisan kellene neki. Csak hogy egy példáz mondjak.
Simán elõfordulhat mindenhol. Mondjuk természetes környezetben ritkább, mert ott általában nincs annyi étel. Ha sok az étel, akkor elszaporodnak a fogyasztók is, és mindjárt nem lesz sok étel.
A kérdező hozzászólása: Igen, ez igaz. Mondjuk enm tudom mennyiben befolyásolja a dolgot, hogy a kutyák már az emberhez nõttek. Vadállatoknál hogy van ez szerinted?
A kérdező hozzászólása: Aha tényleg..vagyis egy ideig elõfordulhat hogy bizonyos közösségek bõvelkednek, de mire megszokja vagy kitalálja hogy annyit ehet amennyit akar túl is szaporodnak és annyi..köszi:D
sakáloknál is megfigyeltek már hasonlót.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!