Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szokás azokat az (268 db)

Hogyan szokás meghívni azokat az embereket, akiket a vacsorára nem, csak a szertartásra akarunk?

Legjobb válasz: Célszerû külön vacsorakártyát csináltatni a meghívó mellé, a meghívóról pedig le kell hagyni az "és azt követõ vacsorára" részt. Elegánsabb megoldás egy állófogadás közvetlen az esküvõ után, majd este egy másik helyszínen a vacsora.

Célszerû külön vacsorakártyát csináltatni a meghívó mellé, a meghívóról pedig le kell hagyni az "és azt követõ vacsorára" részt. Elegánsabb megoldás egy állófogadás közvetlen az esküvõ után, majd este egy másik helyszínen a vacsora.
2 féle meghívó van, nekik a vacsora nélkülit kell kiküldeni!
Nekünk mindegyik meghívóban csak az idõpont és a helyszínek szerepeletek. Akiket a vacsorára is meg akartunk hívni azoknak külön egy kis vacsorakártyát tettünk a borítékba. Jó ötlet az állófogadás, csak szerintem kicsit költséges :)
Nekünk kétféle meghívónk volt, az egyikben szerepelt a vacsora helyszíne és idõpontja, a másikban nem. Amikor átadtuk a meghívót, a vacsorásokat szóban is meghívtuk az eseményre, a "csak esküvõseket" meg az esküvõre.

Szuszpenzornál elvileg van egy olyan opció hogy csak a betétet használod. Ezt hogyan szokás? Berakják az alsógatyába?

http://n2.vatera.hu/photos/fc/f5/c306_1_big.jpg

Legjobb válasz: Nem, ilyen módon nem szokás használni.

Nem, ilyen módon nem szokás használni.
mer már eleve rajta volt a szuszpenzor gatyája, és annak a zsebébe tette csak be.
A kérdező hozzászólása: értem, köszi

Nyelvvizsgán ha külföldi országból kell levelet írnom, akkor hogy írjam a címem? Honnan tudjam hogy ott hogy szokás pl. az irányítószám?

Vagy nem érdekli őket, ha mondjuk Angliából írok és ugyanúgy 4 jegyű számot adok meg irányítószámnak pl? Elég ha csak jó helyen van?

Legjobb válasz: Ha Magyarországra küldöd, akkor nyilván magyar formátum szerint. Hiszen a külföldi ponta csak annyit néz, hogy Magyarország, utána úgyis a magyarok szállítják ki. A feladó címét meg írd az ottani ország rendszere szerint.

Ha Magyarországra küldöd, akkor nyilván magyar formátum szerint. Hiszen a külföldi ponta csak annyit néz, hogy Magyarország, utána úgyis a magyarok szállítják ki. A feladó címét meg írd az ottani ország rendszere szerint.
A kérdező hozzászólása: De pont ezaz hogy a feladó címénél nem tudom hogy szokták az ottani országban..:) Mi van ha Angliából kell írnom Franciaországba mondjuk? A francia címet megadják, de az angoloknál nem tudom mi a megfelelõ forma. Vagy ezt is tudni kéne?
Egy angol nyelvvizsgán alap, hogy tudod az angol levélcímzést, pont ez a lényege, hogy ilyenekre is kiterjed, nem csak a szókincsre vagy a nyelvtanra.
Az angol levélcímzés ilyen: David Baker 2 Dene Mansions Dennington Park Road NW4 IAY
Én leveleztem egy ideig egy brit diákkal. Feladóként mindig a házszám-utca állt legelöl. Utána jött a helység, az alatt pedig a megye/kerület neve szerepelt. Legalul volt az irányítószám. Illetve oda volt írva még, hogy G.B.
A kérdező hozzászólása: Na jó de nehogymár az összes városnak tudjam az irányítószámát..:) ) Vagy nah most magamtól írjak egymás mellé pár betût meg számot? Szóval mi az általános forma akkor? (pl Magyarországon 4 számjegy) Bocsi lehet csak én vagyok reménytelen eset de foglalmam sincs hogy van és már elegem van egészbõl..:) )
Nem tudsz megnézni pl. egy "Angol levelezés" c. kiadványt? Azokban szoktak lenni minta levelek, címzéssel együtt. Címzésnél is a címzett kerül legelülre. A címnél pedig arra kell vigygázni, hogy elõször írod a házszámot, utcát, az az alatti sorba a várost és utána az irányítószámot.
Briteknél egyébként az ir. szám nem négy számjegyû, hanem hat.- És nem csak számok, hanem kombináció betûkbõl és számból. Ennyit elég ha megjegyzel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, igazából pont erre voltam csak kíváncsi hogy ha annyit tudok hogy 6 jegyû és betûkbõl és számokból áll akkor az elég-e..:) Remélem menni fog..:)


Az azonos nemûek egymás mellé, a párok egymással szembe.
mindkét verzió jó, amelyik nektek kényelmesebb...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Szóval erre nincs szabály, mi döntjük el...:)
De van rá protokoll: párok egymással szemben!

Ha egy férfinak erekciója támad egy nudista strandon, azt hogy szokás kezelni az adott férfi és a többi vendég részérõl?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem sehogy, ez ott "megszokott". A többi vendég nem néz oda :D

Szia! Szerintem sehogy, ez ott "megszokott". A többi vendég nem néz oda :D
Pont, hogy nem megszokott. Ilyenkor el kell vonulni vagy elhagyni a strand területét. Ez a legtöbb szabályzatban benne van.
Az elsõ észrevétel: az ilyesmi általában nem spontán jön. Talán kerülni kellene az ezt elõidézõ "helyzetet". A második észrevétel: ez nem az a szabályozható dolog, ezért a megtapasztalásakor az elvonulásnak semmi értelme. Az már utána lesz, akkor meg minek. Persze a tisztálkodáshoz érdemes.
Ha majd egyszer elmész egy nudista strandra, meglátod, hogy ilyesmi nem fordul elõ...
meg kell cáfolnom, ugyanis nem is kevés srácot láttam én álló dákóval, és kb les..arták. de még úgy is h épp álltak a büfé sorban, a másik meg focimeccset játszott (meztelenül persze), és tök simán mintha semmi se történt volna, kergette tovább a labdát. mi ez a hülyeésg h el kell hagyni a strand területét? hova hagyja el? menjen ki álló dákóval az utcára? vagy mi ?? istenem ....
5. Álló dákóval? Most akkor futballmeccs, vagy billiárd volt? :D
amúgy volt is-is

Hogy szokás felkérni az esküvõi tanút?

Van valami szokás ezzel kapcsolatban vagy valami hagyomány? a válaszokat elõre is köszi :)

Legjobb válasz: "Lennél a tanúm az esküvõn?"

"Lennél a tanúm az esküvõn?"
Szeretném ha te volnál a tanú az esküvõmön, nagyon örülnék neki ha elvállalnád! Bátyámnak! :)
Régen az volt a szokás, hogy a keresztapák voltak a tanúk, nagyon kérni sem kellett õket, mert ez amolyan nyilvánvaló dolog volt. Most már ez szerencsére kiment a divatból, szóval bárki lehet a tanúd, de általában testvért, vagy barátot szoktak felkérni. Maga felkérés pedig annyiból áll, mint amit már elõttem is írtak. Meg kell kérdezni az illetõt, hogy vállalja-e a tanúságot.
Nekem a keresztapukám volt a tanúm és nem azért mert szokás vagy elvárás, hanem mert õt akartam. AMúgy mi csináltunk tanufelkérõkártyákat és szóban kértük fel a tanukat.

Hogyan szokás megadni az év végi jegyet?

az átlag függvényében adják meg ugye? viszont minden tanár más-más átlagra adja meg a jó jegyet van aki már 3,5re megadja a 4est viszont van aki még 3,7re sem.Nincs erre valamilyen szabály?

Legjobb válasz: Nincs, a tanár jóindulatán múlik.

Nincs, a tanár jóindulatán múlik.
A kérdező hozzászólása: szal ha atanár azt mondja hogy 2, 8 az 4 akkor az 4es? és ha meg 4.3ra azt mondja hogy az 3as akkor az 3as?
Pontosan.Ha meg reklamálsz akkor feleltet olyan anyagból amit nem tudsz, és így átlag alapján is meg tudja adni a jegyet.
Nem hiszem, hogy létezik ilyen. Nálunk, és gondolom minden iskolában van egy tanári értekezlet, amikor döntenek a jegyekrõl, és gondolhatjátok, hogy hogyan jön le a többi tanárnak, ha 4, 3-ra 3-ast mond. Szerintem ilyet nem csinálhat, és nincs is pofája megcsinálni senkinek.
A kérdező hozzászólása: szemtanúja voltam olyannak hogy 4, 3ra 5öst kapott valaki...
Abban mi is a furcsa? :D Nem csak a jegyek számítanak, hanem az órai munka, házihiányok stb.Pl: Hiába 4, 8 az átlagod de egész órán pofázol, nem vagy aktív akkor lazán adhat 4-est.
Az a nehéz, mikor két jegy köztt "áll" valaki Mert olyankor megadhatja a rosszabb de a jobb jegyet is (attól függ)
hát olyankor általában írattatni szokott, nem? Nálunk igen, aztán ha ellógod, és nem írod meg, akkor a rosszabbat adja..

Hogyan szokás megadni az oldal egyharmadát szélességnek CSS-ben?

33% akkor 1% eltérés lesz.

Legjobb válasz: Ha fix, akkor elosztod. Ennyi. De 33.333333% jó lesz.

Ha fix, akkor elosztod. Ennyi. De 33.333333% jó lesz.

Szülés után mikor és hogyan szokás átadni az orvosnak a pénzt?

Legjobb válasz: Én a varratszedésnél adtam borítékban aznap mikor hazaengedtek a kórházból.

Én a varratszedésnél adtam borítékban aznap mikor hazaengedtek a kórházból.
Van, aki varratszedéskor adja át, de szokták a 6 hetes kontrollon is átadni, ha esetleg nem õ szedné a varratot. De volt, hogy az apuka kereste meg a dokit és õ adta át a borítékot.
Én szülés másnapján felhívtam a kórházból este, és megkérdeztem, hogy ha otthon van akkor a férjem meglátogathatja-e egy 10 perce:) Úgyhogy a férjem elment a lakására, vitt egy üveg bort és egy borítékot és megköszönte a munkáját:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Tehát nem egybõl szülés után kell ez elintézni.
Aznap, amikor kiengedtek a korhazbol a doki kozvetlenul indulas elott megvizsgalt. Mondta is elore, hogy mindenkeppen ram szeretne nezni varratszedes helyett (nekem nem volt varratom). Akkor adtam oda neki a penzt.
Meglepodve olvasom, hogy nálatok Magyarországon szulés után adjátok-adtátok át a , , hálapénzt, , . Nálunk Szlovákián, ezt mindent elore szokás.Ugyanis, olyankor tudatosul a drága, aranyos orvosban, hogy az illetékes páciensért pénzt kapott és jobban kell rá odafigyelni. Sajnos, hogy ez igy mukodik.Szégyeljék magukat, a 100%-os ellátást alapbol meg kéne adniuk, ugyanis tudtommal letették a Hippokratészi eskut, és ez a kotelességuk. Ezzel annyit akarok mondani, hogy mi elore fogjuk odaadni a csuszopénzt, biztos ami biztos alapon.Udv.: Bia :)
Császáros varratszedés után a doktornõvel leültünk és ellátott pár jó tanáccsal hazamenetel elõtt, akkor adtam oda a Merci csokit, aminek a nejlonja alá volt csúsztatva a névre szóló boríték.

Hogy szokas ez Nemetorszagban? Azt szeretnem megtudni, hogy szoktak-e halapenzt adni az ügyeletes orvosnak, akinel szülnek kismamik?

Legjobb válasz: jajj dehoogy!!! Azt hiszem ez csak itthon szokás, máshol kiakadnak ezért, legalábbis a német barátnõm aki ápolónõ, majdnem leharapta a fejemet, mikor kérdeztem tõle ugyanezt, mert én is kint szültem. Sütit vagy hasonló apróságot szabad vinni, de azt sem 1 személynek, hanem úgy komplett az osztlyon dolgozóknak (azaz akik éppen ott vannak mikor viszed:) Mondjuk én császárral szültem, nem is láttam kik voltak a dokik (be voltak öltözve), és többen voltak, csak késõbb a papíromon láttam a Team-et név szerint felsorolva. Sima szülésnél meg az ember épphogy találkozik a dokival az uccsó pár percben. Ja, még annyi, ha valaki kint dokit szeretne választani, annak privát biztosítást kell kötnie, és úgy megteheti, sima biztosítással nincs válogatás, de engem ez egyáltalán nem zavart.

jajj dehoogy!!! Azt hiszem ez csak itthon szokás, máshol kiakadnak ezért, legalábbis a német barátnõm aki ápolónõ, majdnem leharapta a fejemet, mikor kérdeztem tõle ugyanezt, mert én is kint szültem. Sütit vagy hasonló apróságot szabad vinni, de azt sem 1 személynek, hanem úgy komplett az osztlyon dolgozóknak (azaz akik éppen ott vannak mikor viszed:) Mondjuk én császárral szültem, nem is láttam kik voltak a dokik (be voltak öltözve), és többen voltak, csak késõbb a papíromon láttam a Team-et név szerint felsorolva. Sima szülésnél meg az ember épphogy találkozik a dokival az uccsó pár percben. Ja, még annyi, ha valaki kint dokit szeretne választani, annak privát biztosítást kell kötnie, és úgy megteheti, sima biztosítással nincs válogatás, de engem ez egyáltalán nem zavart.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!