Találatok a következő kifejezésre: Hogyan szokás azokat (268 db)

Szerintetek mennyi legyen a bérleti díj? Hogy szokás az ilyesmi?

Van egy üzletem, jelenleg átlagosan 300ezer ft profitot termel havonta. Viszont az évek alatt folyamatos a visszaesés, szívesen váltanék más területre, ezért szeretném ezt bérbeadni. Ilyen bevétel mellett szerintetek mennyi lenne az ideális bérleti díj?

Legjobb válasz: Habár egy jó kiindulópont, hogy te mennyit tudsz kihozni abból a helységbõl, azért nincs egyenes arányosság a profitod és az elkérhetõ bérleti díj között. Inkább abból kell kiindulni, hogy mennyi lehet az a maximális profit, amit a leendõ bérbevevõ ki tud belõle hozni, és annak egy részét kérni (pl harmadát).

Habár egy jó kiindulópont, hogy te mennyit tudsz kihozni abból a helységbõl, azért nincs egyenes arányosság a profitod és az elkérhetõ bérleti díj között. Inkább abból kell kiindulni, hogy mennyi lehet az a maximális profit, amit a leendõ bérbevevõ ki tud belõle hozni, és annak egy részét kérni (pl harmadát).
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem írni, hogy ugyanazt a tevékenységet viszi tovább, és a berendezés is marad. Tehát nagyjából õ is ennyit tudna kihozni. Köszi a választ, jöhetnek további vélemények is!
Hol van az üzlet? ez is kiinduló pont.
Próbálj meg tájékozódni, hogy mások mennyit kérnek.
A kérdező hozzászólása: Debrecenben egy lakótelepen kisbolt. 100 ezret igazából kevésnek találnám, viszont ha 150 körül adnám ki, akkor meg a leendõ bérbevevõnek nem érné meg túlságosan, (fõleg ha az elején nem úgy megy neki, szavatosságok, akciók stb) és mindenképp hosszú távra adnám ki, nem szeretnék néhány havonta bérlõt cserélgetni. A jelentkezõ ráadásul valamilyen szinten ismerõs is.
Na ne szórakozz!!! 100 ezer kevés egy lakótelepi kisboltért??? Mi megyeszékhely Fõ utcáján fizetünk 40+áfa+rezsit!!!

Ha egy linket dõlt betûvel akarunk írni html-ben, akkor hogyan szokás? Az egészet rakjuk dölt tag-be, vagy csak a linken belüli text tartalmat zárjuk em vagy i tag-ek közé?

Legjobb válasz: Belül van az i tag. Megjelenés szempontjából mindegy, de így logikus. Még jobb, ha css-ben definiálsz egy classt a dõlt betûs linkeknek és akkor a logikáját is megérted, miért.

Belül van az i tag. Megjelenés szempontjából mindegy, de így logikus. Még jobb, ha css-ben definiálsz egy classt a dõlt betûs linkeknek és akkor a logikáját is megérted, miért.
Az elõttem szóló nagyjából jól összefoglalta. Ha sok helyen alkalmazod, akkor CSSbe tedd bele: a {font-style: italic;} Ha csak aktuálisan egy linkre, akkor szebb, ha linken belüli szövegre teszed.

Hogy szokás az oltár elé vezetés?

Előre megy a vőlegény, apuka meg odakíséri a menyasszonyt?

Legjobb válasz: Nálunk a következõ volt a sorrend: 1. Pap 2. Férjem a tanújával 3. Koszorúslányok 4. Én az apukámmal Amikor odaértünk, puszit adtunk egymással apukámmal, és "átadta" a kezem a férjemnek. A pap, férjem és a koszorúslányok egy ismeretlen számra vonultak be, én pedig az Ave Maria-ra (ez meglepetés volt anyukámnak). Nemrég voltunk esküvõn, ott a võlegény a pappal vonult, majd õket követték a koszorúslányok, végül a menyasszony az apukájával. Nem volt puszi, átadás, csak megálltak, apuka leült az elsõ padba, a menyasszony pedig még egy kicsit elõbbre ment.

Nálunk a következõ volt a sorrend: 1. Pap 2. Férjem a tanújával 3. Koszorúslányok 4. Én az apukámmal Amikor odaértünk, puszit adtunk egymással apukámmal, és "átadta" a kezem a férjemnek. A pap, férjem és a koszorúslányok egy ismeretlen számra vonultak be, én pedig az Ave Maria-ra (ez meglepetés volt anyukámnak). Nemrég voltunk esküvõn, ott a võlegény a pappal vonult, majd õket követték a koszorúslányok, végül a menyasszony az apukájával. Nem volt puszi, átadás, csak megálltak, apuka leült az elsõ padba, a menyasszony pedig még egy kicsit elõbbre ment.
Mi is a férjemmel vonultunk be, mögöttünk a tanuk. Viszont csak azért volt így, mert apukám már nem él. Egyébként a mai napig az elsõ által leírt formáról álmodozok, hogy édesapámmal vonulok be, és átadja a kezem az oltárnál a férjemnek, hogy bárcsak így lehetett volna. Tehát ha élne apukám, nálunk is így lett volna
Mi a férjemmel karöltve vonultunk be tavaly :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, mindkettõ verziónak van elõnye :)
Nálunk a következõképp volt: Amire mi odaértünk, addigra a násznép és a pap is bent volt, meg a tanúk is. 1. Võlegény az édesanyjával. 2. Menyasszony az édesapjával.


Elromlott 3 hónap használat után a fülhallgatóm, most írok a szerviznek, hogy szokás az ilyet megfogalmazni?

egy elég jó min?ség? fülhallgatóról van szó

Legjobb válasz: Szerintem a blokk nélkül szóba sem állnak veled... A papírok megvannak? Ha azon találsz egy pecsétet vagy bármit, ami a bolttól származik, akkor szerencséd lehet...

Szerintem a blokk nélkül szóba sem állnak veled... A papírok megvannak? Ha azon találsz egy pecsétet vagy bármit, ami a bolttól származik, akkor szerencséd lehet...

Nem tartjátok szomorúnak, hogy az emberek elhagyják a szép magyar karácsonyi szokásokat, az amerikaiak viszont divatba jönnek?

Arra gondolok, hogy pl. régen (falun) divat volt a szentcsalád-járás, betlehemezés, kántálás, és egyéb szép karácsonyi szokások.

Legjobb válasz: A betlehemezés sem magyar, hanem keresztény szokás, más keresztény országokban, többek között az amerikaiaknál is van és volt mindig. Nem a magyar szokások külföldire való lecserélésérõl van szó, hanem inkább arról, hogy a mai idõhiányos világban az emberek az idõigényes népszokások mûvelése helyett inkább a megvásárolható díszekkel próbálják hangulatossá tenni az ünnepeket. Ez egyébként minden országra egyformán jellemzõ, nem csak ránk.

A betlehemezés sem magyar, hanem keresztény szokás, más keresztény országokban, többek között az amerikaiaknál is van és volt mindig. Nem a magyar szokások külföldire való lecserélésérõl van szó, hanem inkább arról, hogy a mai idõhiányos világban az emberek az idõigényes népszokások mûvelése helyett inkább a megvásárolható díszekkel próbálják hangulatossá tenni az ünnepeket. Ez egyébként minden országra egyformán jellemzõ, nem csak ránk.
"Manapság az embereknek szerintem fogalmuk sincs mi az a fentebb említett 3 fogalom, de az amerikai filmekbõl látott dolgokat mûvelik. (pl koszorút tesznek az ajtóra, égõkkel kivilágítják a házakat, stb.)" Hagy mondjak egy felháborítóan távoli példát. Ha az emberek elé odateszel egy üveg rágóízû kék vodkát azzal, hogy ez abszint, és ivás elõtt cukrot kell égetni fölötte (ami mind baromság persze), akkor egy jelentékeny részük a szánalmasan rossz íz ellenére rá fog szokni és tökjó dolognak tartja majd. Ha a paraszt nem a templomba jár, hanem tévét néz, akkor úgy fog karácsonyozni ahogy a tévében mutatják, ez nem is lehet kérdés, hiszen ennek még rossz íze sincs. Eddig sem azért voltak hagyományok, mert az ükapáink jobb embernek születtek, hanem mert õk még nem láthatták élõben, hogy amerika hogyan karácsonyozik. A magyar nemességnél is azért volt mindig probléma a külföld majmolása, mert õk láthatták mi megy külföldön, a paraszt meg nem.
A karácsony és a vallás mostanság kevésbé függ össze mint régen.. ezt már inkább csak családi körben eltöltött idõszak, egy kisebb kikapcsolódás... a régi szokásokra pedig se ideje sem energiája nincs sajnos senkinek:(
Változnak az idõk. Valamikor a betlehemezés, szentcsalád-járás is idegen szokás volt a távoli katolikus Rómából, talán épp annyian idegenkedtek tõle, mint manapság az Amerikából átszivárgott ünnepi szokásoktól. Amíg van mit ünnepelni, amíg az emberek áhítatot tudnak teremteni magukban és az otthonukban, addig teljesen mindegy, hogy ez milyen díszletek között történik.
ez van, fogadd el, mást úgyse tehetsz. a vallás már sokaknak nem fontos, ezért sem tartják azokat a szokásokat, amiket leírtál. a szeretet ünnepe ez sokaknak, a vallási dolgok csak akkor jut sok ember eszébe, ha mondjuk látunk a tv-ben egy Jézusos filmet karácsonykor.
Nem hinném, hogy a magyar szokások lecserélésre kerülnek, pontosabban az általad említett dolgokat nem tartom magyar szokásnak. Azok a valláshoz kapcsolódnak, illetve ahhoz, hogy régen az jeletette az ünneplést. Ma máshogy ünneplünk, viszont pl a hagyományos ételek, családi menü marad, annak ellenére, hogy mi a szokás más országokban, vagy pl amerikában.
„Ha a paraszt nem a templomba jár, hanem tévét néz, akkor úgy fog karácsonyozni ahogy a tévében mutatják, ez nem is lehet kérdés, hiszen ennek még rossz íze sincs.” Hidd el, hogy a paraszt foglalkozik legkevésbé azzal hogy az amerikai filmekben milyen a karácsony.
A karácsony eredetileg nem vallási ünnep
Globalizáció. Én is utálom a magyar Halloweenezõket, a Hálaadást ünneplõket, stb, nem sokára már jön júl. 4-e is, de nem tudsz mit tenni ellenük.
A kérdező hozzászólása: Igen, ez a szomorú. Valláshoz kapcsolódnak az általam leírtak? Hát persze, hiszen a karácsony az egy vallási ünnep, csak a mai világban az emberek nem foglalkoznak a karácsony lényegével.
mert mindenki szeret divatos lenni, szeretjük az újdonságokat, ez egy természetes emberi tulajdonság. inkább a fiatalabb generáció nyitott persze az újra, a változásokra, ez mindig is így volt.
Az, ha elmennék betlehemezni és Jézust dicsérni, mikor nem is hiszek a kereszténységben, álszentség lenne. Inkább vagyok gonosz újító a koszorúval, semmint álszent.
14:32 ez a beszéd! egyetértek! :D
Szerinem teljesen igaza van a kérdezõnek. Az amerikaiak milliókat költenek a díszítésre ahelyett, hogy önmaguk készítenék el a dekorációt. Nyilván az is közrejátszik, hogy rengeteget dolgoznak.

Szuszpenzornál elvileg van egy olyan opció hogy csak a betétet használod. Ezt hogyan szokás? Berakják az alsógatyába?

http://n2.vatera.hu/photos/fc/f5/c306_1_big.jpg

Legjobb válasz: Nem, ilyen módon nem szokás használni.

Nem, ilyen módon nem szokás használni.
mer már eleve rajta volt a szuszpenzor gatyája, és annak a zsebébe tette csak be.
A kérdező hozzászólása: értem, köszi

Diplomaosztón szokás az, hogy a friss diplomás a családtól kap pénzt vagy ajándékot, mint egy ballagásnál?

Legjobb válasz: Felénk nem szokás,hisz magamnak csináltam,nem is volt semmi,csak egy gratulálok. Néztem is épp ezért nagyot mikor párom diplomaosztója után a szülei többszázezres ajándékot,a nagyik meg kitömött boritékot nyújtottak át...(én meg semmit,a franc se gondolta,hogy ezért ajándék jár mint karácsonykor) szóval attól függ hogy hol...

Felénk nem szokás, hisz magamnak csináltam, nem is volt semmi, csak egy gratulálok. Néztem is épp ezért nagyot mikor párom diplomaosztója után a szülei többszázezres ajándékot, a nagyik meg kitömött boritékot nyújtottak át...(én meg semmit, a franc se gondolta, hogy ezért ajándék jár mint karácsonykor) szóval attól függ hogy hol...
Az elsõnek tök igaza van. Ettõl függetlenül szerintem általában szokás. De az anyagi helyzettõl is függ, nálunk pl egy csini kis ebéd lesz egy étteremben.
Unnepelni szokas, es unnephez kotodik az ajadekadas is. Szokas ajandekot adni, de anyagiaktol fugg mamar.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat!

Hogy szokas ez Nemetorszagban? Azt szeretnem megtudni, hogy szoktak-e halapenzt adni az ügyeletes orvosnak, akinel szülnek kismamik?

Legjobb válasz: jajj dehoogy!!! Azt hiszem ez csak itthon szokás, máshol kiakadnak ezért, legalábbis a német barátnõm aki ápolónõ, majdnem leharapta a fejemet, mikor kérdeztem tõle ugyanezt, mert én is kint szültem. Sütit vagy hasonló apróságot szabad vinni, de azt sem 1 személynek, hanem úgy komplett az osztlyon dolgozóknak (azaz akik éppen ott vannak mikor viszed:) Mondjuk én császárral szültem, nem is láttam kik voltak a dokik (be voltak öltözve), és többen voltak, csak késõbb a papíromon láttam a Team-et név szerint felsorolva. Sima szülésnél meg az ember épphogy találkozik a dokival az uccsó pár percben. Ja, még annyi, ha valaki kint dokit szeretne választani, annak privát biztosítást kell kötnie, és úgy megteheti, sima biztosítással nincs válogatás, de engem ez egyáltalán nem zavart.

jajj dehoogy!!! Azt hiszem ez csak itthon szokás, máshol kiakadnak ezért, legalábbis a német barátnõm aki ápolónõ, majdnem leharapta a fejemet, mikor kérdeztem tõle ugyanezt, mert én is kint szültem. Sütit vagy hasonló apróságot szabad vinni, de azt sem 1 személynek, hanem úgy komplett az osztlyon dolgozóknak (azaz akik éppen ott vannak mikor viszed:) Mondjuk én császárral szültem, nem is láttam kik voltak a dokik (be voltak öltözve), és többen voltak, csak késõbb a papíromon láttam a Team-et név szerint felsorolva. Sima szülésnél meg az ember épphogy találkozik a dokival az uccsó pár percben. Ja, még annyi, ha valaki kint dokit szeretne választani, annak privát biztosítást kell kötnie, és úgy megteheti, sima biztosítással nincs válogatás, de engem ez egyáltalán nem zavart.

Miért volt szokás azt mondani, hogy a fiú "kosarat kapott" a lánytól?

Lányok!

Legjobb válasz: Falusi szokás, pontosan úgy ahogy írtad. Annak idején kedves módja is volt ennek..,

Falusi szokás, pontosan úgy ahogy írtad. Annak idején kedves módja is volt ennek..,
http://www.google.hu - kosarat kap - 1. találat. Hajrá
A kérdező hozzászólása: És használjátok lányok még ezt a kifejezést?
Én néha igen, használom :D

Kell-e keringő ruha? A gondom az, hogy most leszek 11. -es, és nem tudom, hogy nekünk is kell-e keringőruha? Vagy csak majd 12. -ben? Hogy szokás ez? Sajna tanácstalan vagyok.

El?re is kösze:)

Legjobb válasz: Nekem idén volt a szalagavatóm, leírom, hogyan mûködik :) Elõször megvárod, hogy felkérjen valaki keringõzni, mivel ugye azt csak párokban lehet, vagy akár te is kérhetsz fel srácokat (ez vérmérséklettõl függ) Miután van párod, elkezdhetsz ruhát keresni. Ajánlom a körutat, ott kb minden kapualjban van szalon. Akkor ott bemész felpróbálhatod õket és amelyik tetszik azt kibéreled arra a napra. A ruhák olyan 15000-tõl 60000ig vannak, szóval na hagyd hogy rádsózzanak vmit nagyon drágán. ja és a legtöbb szalonban, ha beadod, hogy még elmész keresgélni és megnézed máshol is, akkor adnak olyan 2000 Ft kedvezményt ha aznap visszamész lefoglalni.

Nekem idén volt a szalagavatóm, leírom, hogyan mûködik :) Elõször megvárod, hogy felkérjen valaki keringõzni, mivel ugye azt csak párokban lehet, vagy akár te is kérhetsz fel srácokat (ez vérmérséklettõl függ) Miután van párod, elkezdhetsz ruhát keresni. Ajánlom a körutat, ott kb minden kapualjban van szalon. Akkor ott bemész felpróbálhatod õket és amelyik tetszik azt kibéreled arra a napra. A ruhák olyan 15000-tõl 60000ig vannak, szóval na hagyd hogy rádsózzanak vmit nagyon drágán. ja és a legtöbb szalonban, ha beadod, hogy még elmész keresgélni és megnézed máshol is, akkor adnak olyan 2000 Ft kedvezményt ha aznap visszamész lefoglalni.
Nálunk 12-ben kellett, viszont alsóbb osztályokból meghívhatóak voltak lányok, ill. fiúk. Az 12es osztályok állták az õ ruháik költségét. Mi nem vettünk, csak kölcsönöztünk, de a legtöbb helyrõl úgy hallottam így megy ez, mmint a kölcsönzés. Semmiképp se adj ki rengeteg pénzt egy keringõ ruhára, mert gondolom nem jársz sokat estélyekre. Na meg azért sem érdemes venni, mert úgyis csak az utsó pillanatokban derül ki, hogy milyen lesz, és ugyanolyat kell hordania az adott oszt.nak. :)
A kérdező hozzászólása: Köszike a gyors válaszokat.Az igazság az hogy azért kérdeztem mert én idén szeptemberben kezdem a 11-et szalag tûzõ meg úgy december felé szokott leni.Idáig egyen sem voltam hogy lássam hogy a 11.eseken is van-e keringõ ruha vagy csak a 12.eseken.Mert úgye akkor idõben el kell kezdeni nézelõdni.De akkor ezek szerint úgy van hogy a 12.-es meghívhatja a 11.-est s akkor aki meghívott az fizeti a ruhát.bocsi ha kicsit döcög de remélem érhetõ a lényege:)
Én most érettségiztem, és nálunk csak a 12. keringõzött, és pár fiú a 11.-bõl, mert a mi osztályunkban több volt a lány és ezért kellettek külsõsök. Szerintem ráérsz jövõre azzal a ruhával, ha nem lennének elegen a 12.-ben és kellenél külsõsnek, arról szerintem már tudnál. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!